bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11748
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Šiauliai

2010 Geg 19 12:12

"Šiaulių" direktorius tikisi garbino komandos pasirodymo UEFA Europos lygoje
2010 gegužės 19 d., trečiadienis
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_10242

Šiemet Šiaulių futbolas pakils į naują lygmenį. Į Šiaulius po dešimtmečio grįš Europos lygio varžybos. Vasarą „Šiauliai“ debiutuos UEFA Europos lygoje, kovas pradėdami nuo antrojo atrankos etapo. Apie būsimas rungtynes, sezono tikslus, A lygos startą oficialiai klubo svetainei papasakojo klubo direktorius Gintautas Mirauskas.

– Direktoriau, ar būsimą „Šiaulių“ dalyvavimą UEFA Europos lygos varžybose galime pavadinti didžiausiu klubo pasiekimu?
– Šiaulių komanda po dešimtmečio pertraukos dalyvaus Europos lygos varžybose. Paskutinį kartą Šiaulius atstovavo „Karedos“ ekipa. Manau, kad „Šiaulių“ patekimas į UEFA Europos lygą – didelis įvykis Šiaulių futbolui ir visam miesto sportui. Šis rezultatas buvo pasiektas sunkaus ir kryptingo darbo dėka. Džiaugiamės, kad pavyko pasiekti seniai užsibrėžtą tikslą, kuris įvykdytas bendromis jėgomis su Šiaulių miesto savivaldybe, rėmėjais. Tikimės, Šiaulius garbingai atstovauti Europoje, garsinti miesto vardą.

– Ar planuojate komandą stiprinti?
– Taip, planuojame pasistiprinti dviem trim žaidėjais. Norėtume sustiprinti visas grandis. Praėjusią savaitę į Šiaulius iš Kipro komandos grįžo vartininkas Šarūnas Jurevičius, konkurencija tarp ekipos vartininkų padidėjo. Dėl vartų sargų problemų kaip ir neturime, tačiau kitas grandis reiktų sustiprinti, ypač puolimą.

– Pernai „Šiauliams“ neatstovavo užsieniečiai, šiemet žaidžia trys futbolininkai iš užsienio. Planuojate stiprintis lietuviais ar užsieniečiais?
– Klubo pozicija nesikeičia jau daugelį metų. Glaudžiai bendradarbiaujame su Šiaulių futbolo akademija, norime, kad klubui atstovautų būtent Šiaulių futbolo akademijos išugdyti futbolininkai. Tačiau šiemet tokia situacija susiklostė, kad teko komandą stiprinti užsieniečiais. Dabar į savo ekipą norėtume pasikviesti kelis pajėgesnius lietuvius, o jei su mus dominančiais žaidėjais susitarti nepavyks, žvalgysimės į užsienį.

– Ar Šiaulių miesto savivaldybės stadionas atitinka visus UEFA Europos lygos keliamus reikalavimus?
–Šiaulių stadionas turi tam tikrų trūkumų, kuriuos pažymėjo į Šiaulius atvykęs UEFA delegatas. Tačiau planuojami darbai, kurie leis trūkumus pašalinti. Tai – VIP zonos pagerinimas, naujos stadiono tvoros statyba ir, žinoma, aikštės vejos kokybė. Bendromis jėgomis su Šiaulių miesto savivaldybe darbus planuojame baigti iki liepos pradžios.

– Kaip vertinate A lygos startą?
– Žinoma, visada norisi, kad komanda žaistų kuo geriau ir turnyrinėje lentelėje būtų kuo aukščiau. Sezono pradžia iš dalies tenkina. Buvo ir gerų, ir blogų varžybų. Tačiau tai lėmė objektyvios priežastys. Turėjome nemažai traumuotų žaidėjų. Kai kurie šiemet A lygoje dar net nedebiutavo. Keli žaidėjai tik prieš pat čempionato pradžią atvyko į komandą, tad jiems reikėjo laiko susižaisti, priprasti prie komandos. Tikimės, kad futbolininkai, išsigydę traumas, žaidimą sustiprins.

– Kokius tikslus šiame sezone kelia klubo vadovybė?
– Pernai A lygoje išsikėlėme kartelę, tad šiemet negalime nukristi žemiau jos. Konkretus tikslas – vėl išsikovoti teisę žaisti UEFA organizuojamose varžybose. Šiemet tikimės įveikti UEFA Europos lygos antrąjį atrankos etapą. Žinoma, daug kas priklausys nuo burtų, kurie bus traukiami birželio 21 dieną. Baltijos lygoje norėtume pasirodyti geriau, nei pernai.

– Kas daroma, kad į Šiaulių futbolo stadionus ateitų kuo daugiau šio sporto mylėtojų, o gal ir naujų gerbėjų?
– Nuo šio sezono pradžios pradėjome bendradarbiauti su „Bilietų Pasauliu“, dabar bilietus galima įsigyti ir internetu arba „Bilietų Pasaulio“ kasose. Taip pat gerbėjai gali įsigyti klubo atributikos ir abonementą į „Šiaulių“ A lygos, LFF Taurės bei Baltijos lygos rungtynes. Varžybų metu planuojame rengti konkursus, bus galima laimėti „Šiaulių“ klubo atributikos.

– Esate ir Šiaulių apskrities futbolo federacijos (ŠAFF) valdybos narys. Kaip vyksta šios organizacijos veikla? Kas planuojama?
– Šiauliuose futbolas tikrai populiarėja. Šiemet Mažojo futbolo žiemos pirmenybėse turėjome 30 komandų. Neseniai prasidėjo LFF III lygos Šiaulių apskrities čempionatas, kuriame dalyvauja 13 ekipų. Atsiradus dirbtinės dangos aikštei, jaučiamas futbolo pagyvėjimas Šiauliuose. Ateityje planuojame vykdyti ir Šiaulių apskrities 7x7 čempionatą.

– Jūsų sūnus Mangirdas Mirauskas rungtyniauja Šiaulių FA-96 komandoje. Kaip jam sekasi ir ar tikitės, jog vieną dieną atžala papildys Šiaulių „Šiaulius“?
– Sūnui sekasi neblogai. Tikiuosi, kad po keleto metų, įdėdamas daug pastangų ir noro, Mangirdas bus vertas papildyti „Šiaulių“ gretas.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: FK Šiauliai

2010 Geg 19 12:22

Manau, kad „Šiaulių“ patekimas į UEFA Europos lygą – didelis įvykis Šiaulių futbolui ir visam miesto sportui. Šis rezultatas buvo pasiektas sunkaus ir kryptingo darbo dėka. Džiaugiamės, kad pavyko pasiekti seniai užsibrėžtą tikslą, kuris įvykdytas bendromis jėgomis su Šiaulių miesto savivaldybe, rėmėjais.
reiktų suprasti, kad tas sunkus ir kryptingas darbas - tai išlauktas momentas, kai į eurocupą neturi galimybės eiti žymiai stipresni klubai, kaip FBK ir Vėtra.

šiaip
Pranešimai: 3829
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: FK Šiauliai

2010 Geg 19 15:29

reiktų suprasti, kad tas sunkus ir kryptingas darbas - tai išlauktas momentas, kai į eurocupą neturi galimybės eiti žymiai stipresni klubai, kaip FBK ir Vėtra.
FBK neturi galimybės eiti į Europą todėl, kad dirba ne kryptingai, o taip, kaip susišviečia klubą valdantiems "genijams". O ir apie "žymiai stipresni" galėsi kliedėt, kai FBK sužais visą sezoną A lygoje, o ne laimės vienas ar dvejas rungtynes prieš sezono pabaigoje kojų nepavelkančius konkurentus.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: FK Šiauliai

2010 Geg 19 16:36

neužilgo klubus pradėsim vertinti pagal tai , kaip susitvarkė stadioną,infrastruktūrą kokią piaro kompaniją prasuko, kaip bendrauja su visuomene ir t.t., kol galiausiai veiklos rezultatai nesusiję su pačiu futbolu, tiesiogiai bus siejami su rungtynių rezultatais ir sprendimais kas prieš ką turi laimėti. Paskaičius tokius , kaip Šiaulių vadovo interviu, ar kai kurių personų postus galima daryti išvadas, kad tokie procesai jau tyliai vyksta. Buvusi FBK, Atlanto, Šilutės sąjunga atrodo gan menkai, prieš dabartinį organizuotą LT futbolo klaną... Bet nieko, gal grįž FBK ir vėl įneš chaoso ir sportinės kovos į tą nuobodų graugišką turnyrą - A lyga :).
O ir apie "žymiai stipresni" galėsi kliedėt, kai FBK sužais visą sezoną A lygoje, o ne laimės vienas ar dvejas rungtynes prieš sezono pabaigoje kojų nepavelkančius konkurentus.
prajuokinai su tai kojų nepavelkančiais konkurentais :) Turbūt labai sunku per sezoną sužaisti keletą rungtynių su abejotino pajėgumo komandom. O gal į kokį eurocup'ą buvo patekę, tik spauda pamiršo paskelbti, kad taip nusivarę nuo kojų buvo.

mafia7
Pranešimai: 7312
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: FK Šiauliai

2010 Geg 28 22:32

Pagal viską Šarunas jau turėjo grįžti iš Kipro.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Šiauliai

2010 Geg 28 23:36

vistiek negales registruoti iki liepos.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Šiauliai

2010 Geg 29 12:01

Siauliu klubas pradejo prekiauti bilietais internetu. taip pat ir savo atributika http://www.giftika.lt/fcsiauliai/ gal ir nelabai kokybiska, bet marskinelius prie progos reikes pasiimti.

bananero
Pranešimai: 312
Užsiregistravo: 2010 Vas 11 15:36
Palaikoma komanda: Žalgiris Vilnius
Miestas: Vilnius

Re: FK Šiauliai

2010 Geg 29 13:31

Ir dūdas pardavinėja...
Paveikslėlis

vaitaitau

Re: FK Šiauliai

2010 Geg 29 13:40

Ir dūdas pardavinėja...
O ko cia stebetis? Juk Siauliai yra dudu miestas :D Kas domisi krepsiniu, supras ;)

komodo varanavičius
Pranešimai: 323
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 21:36
Palaikoma komanda: VFMD Žalgiris

Re: FK Šiauliai

2010 Geg 29 13:52

neužilgo klubus pradėsim vertinti pagal tai , kaip susitvarkė stadioną,infrastruktūrą kokią piaro kompaniją prasuko, kaip bendrauja su visuomene ir t.t.
Aš irgi pritariu tai nuomonei, kad talentai gimsta ir ant asfalto(skaityk Zidanas), ber nepritariu tai nuomonei, kad infrastruktūra, o ypač oiaro kompanijos nieko nereiškia, o kaip tu manai? ;)
Paveikslėlis

mafia7
Pranešimai: 7312
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: FK Šiauliai

2010 Geg 29 13:58

Ar nieko negirdeti kokios gal but jau sutartis vedamos su zaidejais?

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11748
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Šiauliai

2010 Bir 05 00:16

A. Paškevičius siūlo pasigaminti obuolių pudingą
2010 06 02
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_10429

Sportininkai taip pat mėgsta gaminti. Buvęs futbolininkas, futbolo klubo „Šiauliai“ vartininkų treneris, Šiaulių FA-93 bei Šiaulių universiteto futbolo komandos treneris Audrius Paškevičius teigia, labai daug laiko praleidžiantis virtuvėje. Maisto gaminimas — vienas iš laisvalaikio praleidimo būdų.

Reikės: 1,5 kg obuolių, apie 700 g vandens, 150 g manų, 150 g cukraus, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 2 lašų maisto esencijos (vanilinės).

Obuolius nulupti ir supjaustyti išimant kauliukus. Smulkiai supjaustytus obuolius sudėti į verdantį vandenį. Virti kol obuoliai pavirs į vientisą masę. Supilti cukrų. Verdant ant pačios mažiausios ugnies, iš lėto maišant, supilti manų kruopas. Maišant virti apie 4 minutes. Sudėti vanilinį cukrų. Įlašinti esenciją. Masei leisti atvėsti. Atvėsusią masę išplakti plakikliu ir galima patiekti. Skanaus.

„Kodėl pasirinkau šį receptą? Todėl, kad šio pudingo šaukštelis visada sugrąžina į vaikystę“, — sako treneris.

„Šiaulių krašto“ inf.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: FK Šiauliai

2010 Bir 05 00:20

A. Paškevičius siūlo pasigaminti obuolių pudingą
wtf :?: :shock:

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11748
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Šiauliai

2010 Bir 05 00:21

Vieni pudingus gamina, kiti alų pilsto.. Toks kulinarinis penktadienis buvo :)

Bombardier.

Re: FK Šiauliai

2010 Bir 21 16:01

Pas jius su itariu didziuliu palaikymu atvyks Wislos Krokuva.Sekmes :D

Grįžti į