Mantas Kuklys: "Visuomet ir visur palaikysiu "Šiaulius"
2011 04 08
http://www.fcsiauliai.lt/lt/futbolo_naujienos/rec_12523" onclick="window.open(this.href);return false;
Po praėjusio sezono su karjerą tęsti Belgijoje nusprendęs ilgametis „Šiaulių“ komandos futbolininkas Mantas Kuklys nepamiršta savo pirmosios komandos. Šiaulietis nuolat domisi kaip sekasi jo miesto komandai ir pirmųjų sezono rungtynių Šiaulių stadione išvakarėse buvusiems komandos draugams linki kuo daugiau pergalių, o žiūrovams gražaus futbolo ir visuomet išlikti su savo mėgstama komanda.
Mantai, kaip sekasi Belgijoje?
Sekasi neblogai. Oras geras, šiuo metu +20. Nuotaika taip pat gera. Esu patenkintas viskuo, gal tik trūksta šeimos ir draugų, bet svarbiausias žmogus mano gyvenime yra čia kartu su manimi, todėl esu laimingas ir patenkintas viskuo - šalimi, gyvenimu taip pat treniruočių sąlygomis. Gyvenu draugės klubo nuomojamame bute. Gyvename nedideliame miestelyje pavadinimu Boom. Ramus ir gražus miestas. Treniruočių sąlygos puikios. Turime 4 treniruočių aikštes, šiuo metu taip pat atliekami darbai įrengiant dirbtinės dangos aikštę, todėl žiemos metu galėsime pataupyti natūralios dangos aikštes. Į treniruočių bazę vykstu tik su sportine avalyne, kadangi likusi treniruotėms reikalinga apranga būna sudėta mano vietoje, o po treniruotės visą aprangą atiduodame atgal ir kitą treniruotą vėl gauni švarią aprangą. Futbolas čia yra daug populiaresnis nei Lietuvoje ir į jį žiūrima profesionaliau, nors žaidžiu tik antros lygos komandoje, į stadionus susirenka iki 1500 žiūrovų, į kitų komandų iki 5000-6000. Taip pat žurnalistų dėmesys yra gerokai didesnis.
Kaip priėmė komandos draugai?
Komanda priėmė gerai. Pradžioje buvo sunkoka, nieko nepažinojau, nežinau kaip seksis. Laikui bėgant susidraugavau su visa komanda, žinoma, kaip ir visur yra žaidėjų su kuriais bendrauji daugiau su, kuriais mažiau. Aš daugiau bendrauju su užsieniečiais - brazilu, egiptiečiais ir prancūzais. Su brazilu kartu vykstame į treniruotes – tai geras ir draugiškas žmogus.
Kaip sekasi KV Turnhout komandai Belgijos II lygos pirmenybėse?
Kai atvykau komandai sekėsi tikrai gerai, sugebėjome iš 17 vietos pakilti į 10 vietą (18 komandų čempionate), nepralaimėjome iš eilės 9 rungtynių. Tačiau dabar paskutines tris - pralaimėjome ir nusmukome į 15 vietą. Šeštadieni (04.09) žaisime vienas svarbiausių rungtynių šiame sezone, jei pavyktų nugalėti sutvirtintume savo pozicijas kovoje dėl išlikimo antroje lygoje, nes liko nedaug – 4 rungtynės ir visos jos žūtbūtinės. Belgijos čempionate nėra silpnų komandų, visos panašios, pirmoje vietoje esanti komanda gali pralaimėti prieš autsaiderius ir tai nieko nestebina. Savo žaidimą vertinu dvejopai - pradžioje tikrai sekėsi, kol negavau traumos. Po traumos nerandu savo žaidimo, tačiau turiu laiko dar pagerinti ir padėti komandai išlikti antroje lygoje. Taip pat, kol kas, nesiseka pelnyti pirmojo įvarčio.
Ar seki „Šiaulių“ žaidimą, sergi už savo buvusią komandą?
Visuomet ir visur palaikysiu "Šiaulius". Visada seku kaip sekasi, kai pats nežaidžiu stebiu rungtynes internetu. Žinau visus rezultatus ir turnyrinę padėti. Seku ne tik „Šiaulių“, bet ir visos A lygos čempionatą. Ko dar trūksta „Šiauliams“? manau, nedaug. Komanda manyčiau yra tikrai gera, gerai kontroliuoja kamuolį, puikiai sugeba iš gynybos pereiti į ataką, tačiau atakoje pritrūksta paskutinio perdavimo arba tikslaus smūgio į vartus. Jei komanda sugebės tai pagerinti - aš neabejoju, kad bus tarp prizininkų. „Šiaulių“ žaidimui atsiliepia Igors Kozlovs trauma, dabar lyderio vaidmens turės imtis kiti žaidėjai, kiek mačiau rungtynių - neblogai tai sekasi Ryčiui Leliūgai, Pauliui Janušauskui ir Robertui Vėževičiui.
Bet kuriuo atveju visada, o ypač pirmose rungtynėse savo žiūrovų akivaizdoje komandai linkiu tik pergalės ir gražaus žaidimo. Nors šiuo metu Lietuvoje tokiose aikštėse sunku žaisti gražų futbolą, tačiau tikiu, kad „Šiauliai“ sugebės nudžiuginti sirgalius pergale. O tiems kas ateis į stadioną linkiu nenustoti palaikyti „Šiaulių“ komandą ne tik pirmose rungtynėse, bet ir viso sezono metu, kad ir kas atsitiktų.
Ačių tau už linkėjimus. Sėkmės ir laukiame tavo pirmojo įvarčio Belgijoje.
Dėkui, labai stengsiuos įmušti.