slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

FC Baltai (Kaišiadorys)

2011 Bir 27 20:14

FC "Baltai" Pirmoji komanda trečiadienį sužais paskutines savo rungtynes
http://www.fcbaltai.lt/naujienos_archyv ... na_528.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
2011 06 27

Kaišiadorių FC „Baltai“ Pirmoji komanda po trečiadienį įvyksiančių LFF Taurės II etapo rungtynių pasitraukia iš LFF rengiamų varžybų. FC „Baltai“ neberungtyniaus LFF II lygos Pietų zonos pirmenybėse bei LFF Taurės varžybose.

Romas Jankauskas:

1) BALTAMS - Ačiū
2) Sąžinės ramybės FC "Baltai" Priešams
3) Abejingiems - vilties ir tikėjimo!

Andrius Jankauskas:

Šis sprendimas buvo sunkiausias ir skaudžiausias mano gyvenime. Nors pats FC „Baltai“ klubas gyvuos toliau, Pirmosios komandos nedalyvavimas varžybose yra didžiulė netektis.

Deja, Klubas, jungiantis futbolą ir lietuvybę, nuo gyvavimo pradžios turėjo priešų. Jų nuolatines pastangas pakenkti „Baltams“ gerai žino visi tuo besidomintys. Apmaudu, tačiau tokiomis aplinkybėmis klubo vadovai, treneriai didžiąją laiko, jėgų ir sugebėjimų dalį turėjo skirti puolimų atmušinėjimui, teisybės įrodinėjimams.

Nors Pirmosios komandos reikalai užimdavo apie 30 darbo dienų per metus, vadovai ne tik kad negaudavo nė cento už darbą, bet ir patys patirdavo finansinių išlaidų. Jau nekalbant apie tai, kad už „Baltų veiklą“ visiems trims treneriams buvo ženkliai sumažinti atlyginimai...

Esu ne tik futbolo mylėtojas, esu ir žmogus. Sūnus, brolis, vyras, tėvas. Futbolo problemos ir ilgametė padėtis be perspektyvos turi tikrai didelės žalingos įtakos ne tik man, bet ir visai mūsų, Jankauskų, šeimai. Sveikatai, atmosferai, gerbūviui. Save vieną dar gali aukoti, bet neturi teisės taip elgtis su visa šeima.

Ir šiandien esu visiškai tikras, kad savo idėja, prekiniu ženklu Futbolo Centras „Baltai“ turi milžiniškas galimybes. Nes jis sportą paverčia ne tik sportu. Nepaisant visų sunkumų, FCB tapo tikru socialiniu reiškiniu. Ir akivaizdu, kad nesant tam nesveikam ir nuolatiniam klubo puolimui, būtų galima pasiekti didelių pergalių futbolo aikštėje, gerų sportavimo sąlygų, sausakimšų tribūnų. O jei dar kas nors ženkliau prisidėtų iš šalies... Deja, rajono valdžia, padėtį galintys pakeisti žmonės buvo ir yra apatiški.

Iš visos širdies dėkoju visiems Pirmosios komandos žaidėjams. Nuostabu, kad kai kurie iš jūsų turėjo ir didžiulės stiprybės. Futbole kartu praleidome daug metų, matėme ir šilto, ir šalto. Turime daug bendrų prisiminimų. Didžiuojuosi „Baltų Fanais“, kurie sukūrė mažą stebuklą – nuolatinę, kokybišką sirgalių grupę mažame miestelyje. Jeigu būsite kantrūs ir didžiavyriški, sulauksite savo - „Baltų“ Pirmoji komanda kad nors pakils kaip feniksas iš pelenų. Tokių pavyzdžių Lietuvoje yra. Dėkoju tiems rėmėjams, kurie padėjo klubui – esate graži išimtis. Deja, apskritai mūsų krašto verslas yra pernelyg savanaudiškas ir mažai socialiai atsakingas. Ačiū visiems klubo nariams, idėjai neabejingiems žmonėms. Jūsų tarpe yra tokių, kuriuos ilgus metus minėsiu kaip puikius pavyzdžius.

Kas bus toliau? Klubas liks. Manau, kad labai ilgam. Tik labai skaudu, kad dabar varžybose nebežais Pirmoji komanda. Kaip ilgai – nežino niekas. O dabar linkiu visiems, kuriems rūpi FC „Baltai“, būti kartu su klubu. Branginti savyje prisiminimus, dalyvauti tada, kai veiksime ir kaupti įvairius sugebėjimus, resursus, kad, atėjus laikui, galėtumėm pakilti nebepriklausydami nuo nedraugiškos aplinkos ir priešų piktadarysčių.

Saulius Jankauskas:


Sudėtinga įvardinti tokio sprendimo esmines priežastis. Aišku viena, kad sprendimas priimtas nespontaniškai, jis brendo jau seniai, o apsisprendimą atitolino tik kantrybė.


Manau, FC „Baltai“ yra ir buvo neeilinis reiškinys bent jau Kaišiadorių sporto ir kultūros padangėje. Taigi, vardan neabejingų žmonių Klubo vystomai veiklai reikia bent jau pabandyti įvardinti šio labai svarbaus ir skaudaus žingsnio priežastis.


Aš, Saulius Jankauskas, manau, jog susidariusios beprasmybės ir nuovargio priežastys, kurios lėmė FC „Baltai“ Pirmosios komandos pasitraukimą yra šios:

· Klubo vadovų išsisėmimas prie esamos situacijos

· Prarastas tikėjimas, jog Kaišiadorių rajono valdžia nuspręs ženkliai prisidėti prie visuomeniško FC „Baltai“ projekto

· Kazimiero Dranginio ir Jono Žižliausko padaryta neigiama įtaika Futbolo Centro "Baltai" veiklai

· Kaišiadoriečių žaidėjų stygius ir nepakankamas noras siekti profesionalių tikslų


Norėčiau nuoširdžiai, su ašaromis širdyje ir akyse, padėkoti Pirmosios komandos žaidėjams, „Baltų fanams“, Klubo bendruomenės nariams. Jūsų dėka kančia buvo prasminga, o džiaugsmas keleriopas. Ačiū.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: FC Baltai

2011 Bir 27 20:16

Gaila. Tikiuosi iki sekančio sezono atsigausit.

UCCM
Pranešimai: 602
Užsiregistravo: 2010 Vas 11 06:57

Re: FC Baltai

2011 Bir 27 21:17

Labai blogai :(

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FC Baltai

2011 Bir 27 21:23

Dabar svarbu, kad visai nesubyrėtų. Ir tikėtis (kažko)..

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FC Baltai

2011 Bir 28 09:04

kas tie dranginis su zickausku?

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FC Baltai

2011 Bir 28 10:31

Dranginis - buvęs futbolistas, gimęs Krasnojarsko mieste, žaidęs ir už Žalgirį TSRS laikais, bet daugiausiai pasireiškęs Kauno klubuose, Atlante ir Kaišiadorių Savingėje. Visi klubai: Kauno Banga, Vilniaus Šviesa, Kauno Kelininkas, Vilniaus Žalgiris, Klaipėdos Atlantas, Granitas, Inkaras, Vilija, Savingė.

Mažas ir greitas. Teko žaisti draugiškose rungtynėse jam atsisveikinant su futbolu. Tai net tada (amžiuje jis jau buvo) sunkiai sekėsi jį stabdyti. Kaip sakoma - masterstvo nieprapjoš..

O Savingės ir Baltų rietenos - atskira istorija. Aišku, kad dviejų klubų Kaišiadorys išlaikyti nenorėjo, todėl babkių skyrė tik vienam.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FC Baltai

2017 Bir 27 17:29

Vėl skambės "Baltų" vardas
http://www.sportas.info/naujienos/38270 ... ardas.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ingvaras Butautas 2017 m. birželio 26 d. 13:21

Futbolo klubas „Divenda“, futbolo centras „Baltai“ ir Kaišiadorių sporto centras nutarė sugrąžinti į šalies vyrų futbolo žemėlapį „Baltų“ pavadinimą.

Kaišiadorių futbolininkai sutarė suvienyti jėgas. Futbolo klubas „Divenda“, futbolo centras „Baltai“ ir Kaišiadorių sporto centras sukirto rankomis ir dabar miestelio futbolo laukia teigiami pakitimai. Lietuvos suaugusiųjų futbole vėl skambės Kaišiadorių "Baltų" vardas

„Susivienijus prie mūsų komandos prisijungs ilgamečiai Kaišiadorių futbolo puoselėtojai Jankauskai. „Divenda“ jau nuo antrojo SFL D diviziono pirmenybių rato taps „Baltais“ ar bent jau pereinamajam laikotarpiui: „Baltais-Divenda“ – kalbėjo „Divendos“ atstovas Mindaugas Žigutis.

„Divenda“ yra kaišiadoriečių vyrų futbolo komanda, dalyvaujanti Vilniaus regiono Sekmadienio futbolo lygos A divizione. Tai penktasis pagal pajėgumą Lietuvos pirmenybių lygmuo.

Jau dešimtį metų egzistuojantis futbolo centras „Baltai“ pastaruoju metu rūpinosi vaikų futbolu.

„Baltų“ vyrų komanda Lietuvos pirmenybėse dalyvavo 2008-2012 metais. Vėliau klubas atsisakė suaugusiųjų futbolo. Tuo metu Kaišiadoryse egzistavo dvi komandos. Be „Baltų“ Lietuvos pirmenybėse dar žaidė ir „Savingė“. Klubų vadovai nebuvo nusiteikę draugiškai vieni kitiems, konkuravo dėl miesto paramos ir abu vienas po kito pasitraukė iš Lietuvos didžiojo futbolo suaugusiųjų pirmenybių.

„Baltus“ įkūrė trenerių šeima: tėvas Romas Jankauskas ir jo sūnūs Andrius ir Saulius. Visi jie treniruoja jaunuosius klubo futbolininkus iki šiol.

„Baltų“ klubas buvo unikalus tuo, kad jis savo futbolininkams bandė įskiepyti ir pagarbą miestui bei šaliai, tautiškumą. Šiuolaikinio futbolo, kai komandos renkamos iš viso pasaulio futbolininkų, idėjos šiam klubui buvo svetimos.

Kurį laiką Kaišiadoryse išvis nebuvo žaidžiamas didysis suaugusiųjų futbolas, o nemažai buvusių „Baltų“ žaidėjų, šio klubo sporto mokyklą baigusiųjų futbolininkų rasdavo vietą Vilniaus SFL „GB United“ komandoje. Ilgainiui „GB United“ kaišiadoriečių ėmė darytis dauguma. Po kurio laiko ši komanda persikėlė į Kaišiadoris ir pasirinko „Divendos“ pavadinimą.

„Idėjų ateityje žaisti aukštesnėse lygoje mes turime, bet tai priklauso nuo finansų. Keliausiu į Angliją susitikti su vienu žmogumi pasikalbėti šiuo klausimu. Tačiau pirmiausia reikėtų suvienyti jėgas, sudėlioti klubo piramidę“, - kalbėjo M. Žigutis.

„Divenda“ šiuo metu užima trečiąją vietą SFL A divizione ir turi neblogas galimybes patekti į Lietuvos trečiąją lygą.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FC Baltai

2017 Bir 27 17:33

„Divenda“ šiuo metu užima trečiąją vietą SFL A divizione ir turi neblogas galimybes patekti į Lietuvos trečiąją lygą.
Į Pirmą lygą išimties tvarka lengviau patekti, nei į trečią VRFS lygą. :P

Mutis
Pranešimai: 1021
Užsiregistravo: 2016 Kov 03 10:06

Re: FC Baltai

2017 Bir 27 19:18

„Divenda“ šiuo metu užima trečiąją vietą SFL A divizione ir turi neblogas galimybes patekti į Lietuvos trečiąją lygą.
Į Pirmą lygą išimties tvarka lengviau patekti, nei į trečią VRFS lygą. :P
Ir i antra be vargo priimtu, tik i trecia yra rimtu kliuciu :)

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FC Baltai

2017 Bir 28 11:00

Trečia lyga jums ne šuns pypas. Ne kokia nors antrokų ar pirmokų lyga. :roll:

Grįžti į