Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

FC Gintra UEFA moterų čempionių lygoje

2019 Bir 17 01:12

UEFA čempionių lygos kovos šią vasarą grįš į Alytų
https://alytausgidas.lt/naujiena/28058- ... is-i-alytu

Šią vasarą į Alytų sugrįš UEFA čempionių lyga. Lietuvoje vyks 5 atrankos etapo rungtynės. Pagrindiniame miesto stadione priešininkes iš užsienio priims šalies čempionės „Gintros-Universiteto” futbolininkės. Jos laimėjo teisę antrus metus iš eilės rengti atrankos turnyrą ir jam organizuoti vėl pasirinko Pietų Lietuvą. Rugpjūtį Dzūkijos sostinėje bus sužaistos 4 rungtynės, o vienos dienos – Marijampolėje, mat pagal varžybų reglamentą paskutinę dieną visi mačai privalės vykti vienu laiku.

UEFA atrankos turnyrą iš viso pageidavo rengti 19 klubų, o tokia teisė buvo suteikta 10-čiai. Atrankoje dalyvaujančios komandos bus suskirstytos į grupes po keturias, o į pagrindinį UEFA čempionių lygos turnyrą pateks po vieną geriausią.

Be Lietuvos kovos vyks Belgijoje (šeimininkės - RSC „Anderlecht”), Bosnijoje ir Hercegovinoje (SFK „2000 Sarajevo”), Estijoje (FC „Flora”), Juodkalnijoje (FK „Breznica”), Latvijoje (Rygos FS), Olandijoje (FC „Twente”), Slovakijoje (ŠK „Slovan Bratislava”), Slovėnijoje (WFC „Pomurje Beltinci”) ir Ukrainoje (WFC „Kharkiv”).

„Pateisinome UEFA lūkesčius ir gavome aukščiausius įvertinimus už praėjusių metų atrankos turnyro organizavimą Alytuje, o tai iš esmės ir lėmė, kad mums buvo patikėta šeimininkų teisė antrus metus iš eilės“, - džiaugėsi „Gintros-Universiteto“ klubo prezidentas Gintaras Radavičius. Pasak jo, UEFA čempionių lygos atrankos turnyras Dzūkijos sostinėje buvo sėkmingas ne tik rezultatų prasme, bet ir organizacine: tiek varžybų pravedimas, tiek stadionai.

Prezidento teigimu, pernai vasarą buvo įsitikinta, kad alytiškiai ir kiti Pietų Lietuvoje gyvenantys žmonės myli futbolą, gausiai palaikė šalies moterų futbolo atstoves. Ne mažesnio futbolo aistruolių aktyvumo laukiama rugpjūčio 7-13 dienomis.

„Gintros-Universiteto” komandas priešininkes sužinosime burtų traukimo ceremonijoje, kuri UEFA būstinėje Nione (Šveicarija) vyks birželio 21 dieną.

Makenzis
Pranešimai: 7340
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FC Gintra UEFA moterų čempionių lygoje

2019 Lie 22 17:19

PAAIŠKĖJO ŠIAULIŲ „GINTROS-UNIVERSITETO“ VARŽOVĖS UEFA ČEMPIONIŲ LYGOS ATRANKOJE
https://lff.lt/news/5987/paaiskejo-siau ... atrankoje/

UEFA būstinėje Nione penktadienį buvo ištraukti UEFA moterų Čempionių lygos atrankos grupių burtai, po kurių paaiškėjo kurios komandos atvyks į Lietuvą rugpjūčio 7–13 d. varžytis atrankos turnyre.

Į 10-ąją atrankos grupę kartu su šeimininke Šiaulių „Gintros-Universiteto“ (1 burtų krepšelis) komanda pateko Birkirkaros FC „Birkirkara“ (Malta, 4 burtų krepšelis), Veksfordo „Youths“ (Airija, 3 burtų krepšelis) ir Škoderio KF „Vllaznia“ (Albanija, 2 burtų krepšelis).

Įdomu tai, kad su Veksfordo klubu iš Airijos keliai UEFA moterų Čempionių lygoje susikerta jau trečią kartą per pastaruosius penkis metus.

2015 metais Lenkijos Konino mieste vykusiame atrankos turnyre „Gintra-Universitetas“ netikėtai 0:1 turėjo pripažinti airių pranašumą, o jau po metų būtent Airijoje rezultatu 2:1 pasiekė saldų revanšą.

Lietuvos čempionėms yra žinoma ir KF „Vllaznia“ ekipa. Su šia teko kovoti 2014-ais metais Lietuvoje vykusioje atrankoje, kuomet šiaulietės paskutiniame grupės susitikime 5:0 sutriuškino albanes ir tuomet pirmą kartą klubo istorijoje iškopė į UEFA Čempionių lygos pagrindinį turnyrą.

Atrankos turnyro varžybos vyks Alytuje ir Marijampolėje rugpjūčio 7–13 dienomis.

Grįžti į