Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

FC Gintra UEFA moterų čempionų lygoje

2018 Rgp 09 11:42

FC Gintra pateko į 9 kvalifikacinę grupę.
Be Lietuvos čempionių šioje grupėje buvo Honka iš Suomijos, NSA Sofia iš Bulgarijos ir EB/Streymur/Skála iš Farerų salų.
Pirmose rungtynėse jėgas išmėgino su Honka.
Suomių gynybą rungtynių pabaigoje pralaužęs “Gintra-Universitetas” išplėšė lygiąsias
Vilius Dambrauskas http://www.fkgintra.lt/2018/08/07/suomi ... lygiasias/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kovingomis lygiosiomis UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyrą Lietuvoje pradėjo Šiaulių “Gintros-Universiteto” komanda. 9 -oje atrankos grupėje Alytuje šiaulietės po nervingos kovos 1:1 (0:1) susitikimo pabaigoje išplėšė lygiąsias prieš Suomijos čempionę Espo “FC Honka” ir iškovojo vieną tašką, kuris siekiant patekti į kitą etapą gali būti labai svarbus.

Kitose rungtynėse Sofijos “FC NSA” 3:0 sutriuškino Eidžio “EBS/Skala” vienuolikę iš Farerų salų.

Įvarčiai:

“Gintra-Universitetas”: L.W.Smeda (90+1′ min.) – 1.

“FC Honka”: S.Vehvilainen (31′ min. iš 11 m. baudinio) – 1.

Sudėtis:

“Gintra-Universitetas”: G.Kaselytė, V.Neverdauskaitė, A.Filenko (90+2′ min. S.Karasiovaitė), L.Hudchanka (68′ min. D.Gailevičiūtė), A.Mikutaitė, L.W.Smeda, A.Alekperova, S.Veličkaitė, N.Baham (68′ min. K.Tabur), J.Čubrilo, I.Freitas.

Susitikimą “Gintros-Universiteto” futbolininkės pradėjo aktyviai ir jau nuo pat pirmųjų minučių spaudė varžoves, tačiau pavojingesnių išpuolių sukurti nepavyko. Dešiniajame krašte aštriai rungtyniavusi Simona Veličkaitė atliko keletą perdavimų į baudos aikštelę, deja, atsako iš puolėjų jie nesulaukė, o suomės ir toliau gynėsi užtikrintai.

31 -ąją rungtynių minutę prie šiauliečių vartų “Honka” futbolininkės sukūrė vieną iš retų pavojingesnių išpuolių, kuris baigėsi arbitrės paskirtu 11 metrų baudiniu. Jį viešnioms iš Skandinavijos realizavo Sini Vehvilainen ir “Gintra-Universitetas” atsidūrė besivejančių vaidmenyje – 0:1. Nors po praleisto įvarčio Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės iniciatyvos neprarado, tačiau iki pertraukos rezultato išlyginti nepavyko.

Antrasis kėlinys prasidėjo panašiu scenarijumi, kaip ir pirmasis – kamuolio kontrolė priklausė aikštės šeimininkėms, tačiau galimybių kontratakoms ieškojo ir varžovės.

52 -ąją rungtynių minutę paruoštus namų darbus iš standartinės situacijos pademonstravusios gintrietės turėjo neblogą progą pasižymėti, tačiau Jelenos Čubrilo smūgį blokavo suomių gynėjos. Vos po kelių akimirkų dar geresnį šansą turėjo brazilė Isadora Freitas, vis tik pastarosios smūgį atrėmė varžovių vartininkė.

68 -ąją mačo minutę nuostabų šansą išlyginti rezultatą turėjo J.Čubrilo, kuri meistriškai susistabdė kamuolį baudos aikštelėje ir bandė permesti varžovių vartininkę Paula Myllyoja, tačiau kamuolys nusileido už skersinio. Tikrą gynybinę sieną pastačiusios suomės toliau atsimušinėjo, o šiaulietės bandė laimę iš toli, tačiau tiek Anos Alekperovos, tiek Dovilės Gailevičiūtės smūgiai tikslo nepasiekė.

Varžovių gynybą “Gintrai-Universitetui” pavyko pralaužti pačioje rungtynių pabaigoje. Sumaištimi “Honkos” baudos aikštelėje po perdavimo iš krašto pasinaudojo šiauliečių legionierė Leandra Wiloma Smeda, kuri galva nukreipė kamuolį į suomių vartų tinklą jau tiksint pridėtiniam mačo laikui. Teisėjos švilpukas užfiksavo lygiąsias – 1:1.

Kitas UEFA atrankos rungtynes Lietuvos čempionės žais rugpjūčio 10 -ą dieną, penktadienį, kur susitiks su “EBS/Skala” ekipa. Rungtynių Alytaus miesto rekreacijos ir sporto centro stadione pradžia – 18 val.

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... Adnb0QkxfA" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FC Gintra UEFA moterų čempionų lygoje

2018 Rgp 14 10:49

“Gintra-Universitetas” sutriuškino Farerų salų klubą ir tęsia kovą dėl kelialapio į pagrindinį etapą (VIDEO komentarai, įvarčiai)
http://www.fkgintra.lt/2018/08/10/gintr ... ini-etapa/" onclick="window.open(this.href);return false;

Itin svarbią pergalę UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyro 9 -oje grupėje iškovojo Šiaulių “Gintros-Universiteto” komanda. Antrose atrankos rungtynėse Lietuvos čempionės 7:0 (2:0) sutriuškino Eidžio “EBS/Skala” ekipą iš Farerų salų ir iškovojusios pergalę tęsia kovą dėl pagrindinio tikslo – kelialapio į pagrindinį UEFA moterų Čempionių lygos turnyrą.

Šiaulietės pirmose atrankos rungtynėse sužaidė lygiosiomis 1:1 su Espo “Honka” klubu iš Suomijos. Po dviejų rungtynių mūsiškių sąskaitoje 4 taškai. Tokį patį taškų kraitį yra surinkusios ir suomės, kurios 5:0 sumindė Sofijos “FC NSA” vienuolikę iš Bulgarijos, su kuria paskutiniajame ture ginklus surems “Gintra-Universitetas”.

Praėjusiose rungtynėse traumą patyrė viena “Gintros-Universiteto” lyderių Jelena Čubrilo, tad Rimantui Viktoravičiui startinėje sudėtyje teko ieškoti pamainos. Į serbės vietą šiose rungtynėse stojo moldavė Carolina Tabur.

Įvarčiai:

“Gintra-Universitetas”: I.Freitas (55′, 65′, 73′ min.) – 3, L.W.Smeda (5′ min.), A.Alekperova (22′ min.), C.Tabur (59′ min.), N.Baham (82′ min.) po 1.

Sudėtis:

“Gintra-Universitetas”: G.Kaselytė, V.Neverdauskaitė, L.Hudchanka, A.Filenko, D.Gailevičiūtė, N.Baham (83′ min. L.Rogačiova), A.Alekperova, L.W.Smeda, S.Veličkaitė, C.Tabur (73′ min. A.Mikutaitė), I.Freitas.

“Gintra-Universitetas” šiose rungtynėse į priekį įsiveržė labai anksti – jau 5 -ąją susitikimo minutę kamuolį į varžovių vartus pasiuntė praėjusių rungtynių didvyre tapusi Leandra Wiloma Smeda. R.Viktoravičiaus auklėtinės siekdamos pergalės kuo didesniu įvarčių skirtumu skubėjo traukti kamuolį iš vartų ir nešė jį į aikštės centrą.

Farerų salų futbolininkės žaidė susispaudusios baudos aikštelėje, tarsi degtukų dėžutėje. Nepaisant to aikštės šeimininkės ieškojo būdų antrą kartą nuginkluoti varžovių vartininkę ir tai pavyko 22 -ąją mačo minutę, kai tolimą smūgį iš kairės kojos paleidusi Ana Alekerpova po akimirkos jau buvo komandos draugių glėbyje – 2:0. Iki pertraukos šiaulietėms pasiekti trečiojo įvarčio nebe pavyko.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui vaizdas aikštėje nepasikeitė. “Gintra-Universitetas” ir toliau “dusino” varžoves jų aikštės pusėje. Totalinę persvarą pavyko paversti įvarčiu 55 -ąją minutę – pirmą savo įvartį atrankos turnyre pelnė pagrindinė Lietuvos klubo puolėja iš Brazilijos Isadora Freitas – 3:0. Prabėgus vos 4 minutėms dar vieną dūrį į fareriečių vartus smeigė Carolina Tabur – 4:0.

Uraganinį puolimą po pertraukos demonstravusios gintrietės ir toliau nemažino apsukų – dar po kelių minučių savo dublį tiksliu smūgiu pelnė I.Freitas – 5:0. Čia pat krito ir šeštasis įvartis, “hat-trick’ą” įsirašė I.Freitas – 6:0. Lietuvos čempionės tęsė varžovių kančias ir 82 -ąją rungtynių minutę pasižymėjo amerikietė Noel Baham – 7:0. Finalinis teisėjos švilpukas užfiksavo daugiau nei užtikrintą atrankos turnyro šeimininkių pergalę – 7:0.

Lemiamas trečiąsias rungtynes “Gintra-Universitetas” žais rugpjūčio 13 -ą dieną, pirmadienį 18 val. Alytaus miesto stadione. Šiauliečių varžovėmis bus Sofijos “FC NSA” ekipa.

https://www.youtube.com/watch?v=CQye-bsLlls" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FC Gintra UEFA moterų čempionų lygoje

2018 Rgp 14 10:51

“Gintra-Universitetas” antrus metus iš eilės žais pagrindiniame Čempionių lygos turnyre! (VIDEO KOMENTARAI, ĮVARČIAI)
http://www.fkgintra.lt/2018/08/13/gintr ... s-turnyre/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos moterų futbolo čempionės Šiaulių “Gintros-Universiteto” futbolininkės antrus metus iš eilės peržengė UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyro barjerą ir vėl žais pagrindiniame turnyre. Tai, mūsiškėms buvo pavykę padaryti ir pernai, kai Gruzijoje jos laimėjo atrankos turnyrą, o savo pasirodymą baigė tik ketvirtfinalyje, kur teko suremti ginklus su galingąja “Barcelona”.

Lemiamose atrankos grupės rungtynėse šiaulietės Alytuje 9:0 (4:0) sutriuškino Bulgarijos čempionę Sofijos “FC NSA” ir surinkusi 7 taškus 9 -oje atrankos grupėje užėmė pirmąją vietą bei tiesiausiu keliu žengė tolyn.

Į kitą etapą pateko ir Espo “FC Honka” ekipa, kuri paskutiniame grupės mače 7:0 sutriuškino Farerų salų “EBS/Skala” klubą ir grupėje surinkusi 7 taškus bei užėmusi antrąją vietą į Čempionių lygos pagrindinį turnyrą prasibrovė kaip viena iš dviejų geriausią taškų bei įmuštų-praleistų įvarčių santykį užfiksavusi komanda.

“Gintra-Universitetas” 9 -oje atrankos grupėje pelnė net 17 įvarčių ir tai tapo ne tik istoriniu rezultatu Šiaulių komandai, tačiau ir geriausiu pasiekimu iš visų šių metų atrankos grupių.

Įvarčiai:

“Gintra-Universitetas”: J.Čubrilo (14′, 68′ min.), I.Freitas (39′ , 73′ min.) po 2, S.Veličkaitė (13′ min.), D.Gailevičiūtė (55′ min.), C.Tabur (80′ min.), L.Hudchanka (87′ min.), I.Naydenova (14′ min. į savo vartus) po 1.

Sudėtis:

“Gintra-Universitetas”: G.Kaselytė, V.Neverdauskaitė, A.Filenko (71′ min. A.Mikutaitė), L.Hudchanka, D.Gailevičiūtė, S.Veličkaitė (77′ min. M.Čubrilo), A.Alekperova, L.W.Smeda, N.Baham (60′ min. C.Tabur), J.Čubrilo, I.Freitas.

Jau prieš šį susitikimą buvo aišku, kad “Gintros-Universiteto” komanda siekdama kelialapio tolyn turi siekti į bulgarių vartus pelnyti kaip įmanoma daugiau įvarčių. Būtent su tokia užduotimi į aikštę žengusios Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės darbo ėmėsi labai greitai – 13 -ąją minutę kamuolį į vartus pasiuntė pirmą kartą atrankoje pasižymėjusi Simona Veličkaitė.

Vos po kelių akimirkų standartinę padėtį išnaudojusios šiaulietės pasiekė antrąjį įvartį, o varžovių triuškinimą pradėjo Jelena Čubrilo, kuri 22 -ąją minutę išnaudojo savo progą – 3:0. Iki pertraukos aikštės šeimininkėms pavyko dar kartą nubausti varžovių gynybą, trečiąjį savo įvartį atrankoje ir ketvirtą šios dienos rungtynėse pelnė Isadora Freitas – 4:0.

Po pertraukos “Gintra-Universitetas” vadžių neatleido ir toliau spaudė varžoves. 55 -ąją susitikimo minutę smūgiu iš toli penktąjį įvartį pelnė Dovilė Gailevičiūtė – 5:0. Puikų solo reidą bulgarių baudos aikštelėje surengusi J.Čubrilo paleido kamuolį į viršutinį vartų kampą ir dar padidino atotrūkį – 6:0. Per likusį laiką gintrietėms pavyko pelnyti dar tris įvarčius, o galutinis arbitrės švilpukas užfiksavo triuškinančią pergalę rezultatu 9:0.

UEFA moterų Čempionių lygos šešioliktfinalio etapas vyks rugsėjo 12-13 bei rugsėjo 26-27 dienomis. Lietuvos čempionių varžovės paaiškės jau šį penktadienį, rugpjūčio 17 dieną kai UEFA būstinėje Nione bus ištraukti šio etapo burtai.

https://www.youtube.com/watch?v=bENFS-5NUMo" onclick="window.open(this.href);return false;

Marens
Pranešimai: 388
Užsiregistravo: 2012 Vas 06 14:54
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Šiauliai

Re: FC Gintra UEFA moterų čempionų lygoje

2018 Rgp 14 18:25

Jokio susidomėjimo,lyg tai būtų Lt klubams įprasta.puikiai merginos žaidė žiūrėjau visus susitikimus,o dabar palankių burtų

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FC Gintra UEFA moterų čempionų lygoje

2018 Rgp 17 12:51

“Gintra-Universitetas”: J.Čubrilo (22′, 68′ min.),
Pataisė.
Jokio susidomėjimo,lyg tai būtų Lt klubams įprasta.puikiai merginos žaidė žiūrėjau visus susitikimus,o dabar palankių burtų
Burtai šiandien. 15 val.

Marens
Pranešimai: 388
Užsiregistravo: 2012 Vas 06 14:54
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Šiauliai

Re: FC Gintra UEFA moterų čempionų lygoje

2018 Rgp 17 19:36

Visai palankūs su Čekėmis,turim šansą kabintis

Grįžti į