Lukas Čerkauskas rubrikoje "FC STUMBRAS iš arčiau"
2014 Liepos 17 d.
http://www.fcstumbras.lt/lukas-erkauska ... -ariau,n73" onclick="window.open(this.href);return false;
Tęsiame susipažinimą su „Stumbrui“ atstovaujančiais žaidėjais. Šį kartą rubrikoje „FC STUMBRAS iš arčiau – komandos gynėjas Lukas Čerkauskas, atsakęs į daugybę jam pateiktų klausimų, tarp kurių - iš tiesų originalūs komandos gerbėjų klausimai. Smagaus skaitymo!
Apie klubus, kuriems yra atstovavęs: „Iki atvykimo į Kauną esu atstovavęs tik Panevėžio „Ekranui“.
Apie jaunimo rinktines, kurioms yra atstovavęs: „Teko atstovauti U - 17, U - 18, U – 19 ir U – 20 rinktinėms“.
Apie įsimintiniausias savo karjeros varžybas: „Tai būtų 2012 metų žiemą vykusios varžybos Sankt Peterburge prieš Rusijos U - 19 rinktinę. Įsimintiniausios jos todėl, kad rusų rinktinė buvo palaikoma tūkstantinės minios, tačiau tai mūsų neišmušė iš vėžių. Sužaidėme 1:1; taip pat pačiam rungtyniauti sekėsi puikiai“.
Apie palaikomus klubus Lietuvoje ir užsienyje: „Palaikau Madrido „Real“, Miuncheno „Bayern“, Londono „Chelsea“, o Lietuvoje - Panevėžio „Ekraną“.
Apie palaikomas nacionalines rinktines: „Palaikau Vokietijos rinktinę“.
Apie tai, kodėl žaidžia 55 – uoju numeriu pažymėtais marškinėliais: „Kai buvau mažas, tėtis padovanojo Zinedine Zidane marškinėlius. Jis tuo metu 5 numeriu pažymėtais marškinėliais žaidė Madrido „Real“ klube. Dažnai klubuose šis numeris jau būna užimtas, todėl pasirinkau 55 numerį. Noriu būti dvigubai geresnis

“.
Apie savo futbolininko idealą: „Kai dar rungtyniavo Zinadine Zidane, tai buvo jis, bet dabar labiausiai patinka Branislav Ivanovic žaidimas, taip pat neseniai sužavėjo Luke Shaw“.
Apie laisvalaikio pomėgius: „Patinka laiką leisti su savo panele, draugais, taip pat mėgstu lankytis parduotuvėse, apsipirkinėti“.
Apie domėjimąsi kitomis sporto šakomis: „Domiuosi krepšiniu, plaukimu, snukeriu, lauko tenisu“.
Apie norus žaisti užsienio klube (klausia Di Ana): „Žinoma, kad norėčiau, tai mano svajonė, manau dauguma futbolininkų to trokšta. Yra daug klubų, kuriuose norėčiau žaisti, tačiau didžiausią simpatiją jaučiu Madrido „Real“, Londono „Chelsea“ ir Miuncheno „Bayern“ klubams“.
Apie idėją „Stumbrą“ pervadinti „Inkaru“ (klausia Vilius M.): „Manau, kad „Inkarą“ Lietuvoje žino net tie, kurie nesidomi futbolu; tai legendinė Kauno komanda, sukelianti malonių prisiminimų. Mano nuomone, „Stumbras“ privalo kurti savo atskirą ir su „Inkaru“ nesusijusią istoriją. Potencialo tam yra“.
Apie tai, ką veikia autobuse, kelionių į išvykos rungtynes metu (klausia Vilius M.): „Bendrauju su komandos draugais, mąstau apie būsimus varžovus ir bandau įsivaizduoti, kaip rungtyniausiu“.
Apie tai, ar Lietuvos futbole yra sutikęs kažką panašaus į besikandžiojantį/nesportiškai besielgiantį L.Suarezą (klausia Vilius M.): „Su kandžiojimusi neteko susidurti, bet yra tekę patirti žnaibymąsi, užmynimą ant kojų, smūgius iš alkūnių“.
Apie domėjimąsi futbolo statistika ir istorija (klausia Vilius M.): „Domiuosi tiek, kiek pasaulio čempionate pasako Nerijus Kesminas ar Tautvydas Meškonis

. Rezultatų nesirašau“.
Apie tai, ar sutinka, jog tikrasis komandos lyderis yra ne vienas iš žaidėjų, o treneris (klausia Man Ager): „Treneris gali būti emocinis ar psichologinis lyderis, tačiau tikrasis komandos lyderis ar lyderiai yra komandos žaidėjai. Bet iš dalies pritariu šiai nuomonei, juk treneris duoda nurodymus“.
Apie tai, kur jam geriau žaisti: „Stumbre“ ir Panevėžio „Ekrane“ (klausia Robertas J.): „Buvo gaila palikti Ekrano klubą bei gimtąjį miestą, tačiau aš manau, jog Kauno „Stumbras“ yra puiki mano karjeros stotelė ir tikrai nėra žengtas žingsnis atgal, o tik pirmyn“.
Apie tai, kaip prasidėjo jo futbolo karjera (klausia Dovydas V.): „Kai man buvo penkeri metai, draugas mane nusivedė į futbolo treniruotę. Žinojau, kad grupė formuojama iš septynmečių berniukų, todėl teko pameluoti treneriui, kad esu dviem metais vyresnis. Nuo tada pradėjau lankyti Panevėžio futbolo mokyklą“.