Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Filmai futbolo tematika

2020 Kov 21 12:21

Keletas trumpų sovietinių dokumentinių filmų apie Vilniaus Žalgirį:

Du kėliniai
Rež. Viktoras Starošas, 1969
https://www.kinofondas.lt/filmas/du-keliniai/

O prezidento nuomonė kita

Rež. Viktoras Starošas, 1986
https://www.kinofondas.lt/filmas/o-prez ... mone-kita/

Tony
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 2020 Bir 17 11:25

Re: Filmai futbolo tematika

2020 Bir 17 17:28

Nesenai žiūrėjau rusišką filmą "Švarus futbolas" (Čystij futbol").

Ten jaunas pacanas, toks leisgyvis labai gerą smūgį turi, tik fiziškai lavonas, tai klubo direktorius pasodino jį ant steroidų ir bandė paturbinti, kad parduotų jį į "Rostovą".

Pacanas gerai vaidino leisgyvį, nei juoktis, nei verkti. O klubo direktorius vaidino įtikinamiausiai.

Per du vakarus pasižiūrėjau. :) Tos dvi geltonos kortos ir kaip jas gavo, turėjo parodyti, kad streoidai iš žaidėjo padaro kvailą zombį, kuris daro nesąmones ir nemoka apsiginti paprastoje situacijoje ir galiausiai gauna raudoną kortą ten, kur turėtų stovėti kaip medis. :) Bet būtinai tuo metu reikia atsibusti iš letargo ir subauduoti varžovą. :P

Treneris ten šizanutas. Irgi buvęs ant steroidų ir po pasekmėse psichas.

Gal kam bus įdomus toks filmas. :roll:
Aš irgi šitą mačiau, tikrai labai geras. Rekomenduoju ir kitiems pažiūrėti, nors manau, kad daugelis jau jį yra matę :geek:

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Filmai futbolo tematika

2022 Gru 02 22:31

Teko žiūtėti norvegišką filmą AMORS BALLER (2011)... (verčiasi meilės kamuoliukai) :roll:

ten labiausiai įsiminė aikštės... tokios su balomis, patvinusios ir pažliugusios. :roll:

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Filmai futbolo tematika

2022 Gru 06 21:46

Dokumentinis filmas „Nuošalėje“ I d.
https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/200 ... saleje-i-d

Dokumentinis filmas „Nuošalėje“ II d.
https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/200 ... aleje-ii-d

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Filmai futbolo tematika

2023 Vas 16 22:43

Šią savaitę žiūrėjau serialą SUPER LEAGUE The war for football - 1 sezoną. Apie Čeferiną, ir visokius realus, juventusus. Superlygos projektą ir kaip europiečiai bijo dėl futbolo ateities. :roll:

Futbolistams algos per dieną pusę lemo... kad taip per mėnesį 5 tūkst. lubos būtų, tada, galimai, tikro futbolo Europoje atsirastų. Barcenona kokia nors turėtų būti ne su 11 milijardų skola, o išgyventi lyg Džiugas ar Banga, o visi norintys over 5 tūkst. algos galėtų Katare, Saudiduose, ar jankius linksminti.

Patiko, ta mintis, kad senais laikais iš šachtos išeina puolėjas ir savaitgalį sužaidžia, o dabar visi su bucais madingais, plaukuosenos, žvaigždžių liga....

Šiaip, rekomenduoju filmuką tiems, kurie kniaukia, kad turime savivaldybių lygą. Gal bus naujų vėjų mentaliniame lygmenyje.

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: Filmai futbolo tematika

2023 Vas 19 04:27

UNE BELLE EQUIPE, prancūzų filmas. Pasakoja apie Clourriers miestą ir legendinį SPAC klubą. Garbingą istoriją. Klubas šventė 90 metų sukaktį.

Tiesa, apie tokį miestą nesu girdėjęs, apie tokį klubą irgi. Neva, o gal iš tikrųjų 1974 m. jie tapo šiaurės kažkokios ten provincijos regioninės lygos nugalėtojais, o 1984 m. praėjo į Prancūzijos futbolo taurės penktą etapą.

Vinis tame, kad pusę sezono ekipa žaidė dešimtyje, o likus trejetui rungtynių iki sezono visus futbolininkus diskvalifikavo. Į jų vietą stojo žmonos, anūkės, net viena iš kalėjimo paleista buv. kandidatė į Prancūzijos rinktinę.

Gloryhunteriams tokie filmai nepatinka, bet kas mėgsta prancūziųkas komedijas, gali pasižiūrėti, kaip gyvena mažyčiai futbolo klubai, ir pačios žemiausios futbolo lygos. :roll: Einu pasižiūrėsiu, ar koksai futbolo miestas iš viso yra, ir SPAC klubo paieškosiu. :roll: Gal iš tikrųjų legendos.... :roll:

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Filmai futbolo tematika

2023 Rgs 24 21:57

nuo kito trečiadienio per LRT.

The Window
TV Series

A look at the multi-billion dollar business surrounding international professional football where players are bought and sold at the end of the English Super League season.


Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Filmai futbolo tematika

2024 Kov 19 19:05

Pagėgių futbolo 100-metį palydint
https://www.regionunaujienos.lt/pagegiu ... -palydint/

2023-ieji metai Pagėgių futbolui yra ypatingi, nes būtent šiemet minimas oficialios lietuvių futbolo, kaip sporto šakos, pradžios Pagėgiuose 100-metis. Tad š. m. gruodžio 9-osios, šeštadienio, popietę Pagėgių krašto futbolininkai, jų šeimų nariai bei visi, prijaučiantys futbolui, rinkosi į Pagėgių savivaldybės kultūros centro koncertų salę, kur vyko dokumentinio filmo „Pagėgių futbolui – 100“ peržiūra.

Filmas sukurtas Pagėgių savivaldybės Vydūno viešajai bibliotekai bendradarbiaujant su Pagėgių savivaldybės kultūros centru ir asociacija „Pagėgių bendruomenė“. Žiūrint šį dokumentinį filmą, išgirdus nuoširdžias filmo herojų istorijas bei stebint skirtingais laikotarpiais čia užfiksuotus svarbiausius Pagėgių futbolo istorijos įvykius, ne vienas šioje peržiūroje dalyvavęs futbolininkas ar jo artimasis ir ašarą nubraukė…

Po peržiūros Pagėgių savivaldybės kultūros centro direktorė ir asociacijos „Pagėgių bendruomenė“ narė Svetlana Jašinskienė, šiame dokumentiniame filme įskaičiusi Pagėgių futbolo istorijos tekstus, pristatė šio dokumentinio filmo istorijos kūrimą bei visus filme pakalbintus pašnekovus: Kęstutį Bytautą, Edmundą Incių, Igną Incių, Karolį Gečą, Saulę Liepą Mizgirytę, Dominyką Norkų, Aleksandrą Savicką, Nikolajų Sidorenkovą, Darių Stažį, Saulių Šveistį, Arūną Totilą, Joną Ulberkį ir Edmundą Žemaitaitį.

Asociacijos „Pagėgių bendruomenė“ pirmininkas Edmundas Incius pasidžiaugė, kad šio dokumentinio filmo „Pagėgių futbolui – 100“ peržiūra sutapo su iškilminga data – gruodžio 10 d. minima Tarptautine futbolo diena. Edmundas Incius ir Svetlana Jašinskienė dėkojo kiekvienam atvykusiam futbolininkui už jo pasiekimus bei nuopelnus, už Pagėgių krašto garsinimą ir įteikė po rožės žiedą. Už filmo sukūrimą Astai Andrulienei Pagėgių bendruomenės pirmininkas Edmundas Incius įteikė gėlių puokštę bei Pagėgių futbolo medalį. Filmo apžvalgos baigiamąjį žodį tarusi Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė akcentavo ir džiaugėsi bibliotekai tekusia didžiule garbe sukurti šį svarią išliekamąją kraštotyrinę vertę turintį dokumentinį filmą – kūrimas užtruko net 1,5 metų..!

Zina Budginienė, buvusio futbolininko Prano Budgino žmona, Vydūno viešajai bibliotekai padovanojo vyro gautą taurę, kuri buvo iškovota 1978 m. pagėgiškiams žaidžiant futbolą Žemaičių Naumiestyje (Šilutės raj.). P. Zinos iniciatyva sudainuota futbolininkų daina, tapusi neoficialiu jų himnu… Vakaras užbaigtas dalijantis prisiminimais prie arbatos puodelio bei diskutuojant apie Pagėgių futbolo ateities perspektyvas… Bibliotekos bendruomenė nuoširdžiai dėkoja visiems prisidėjusiems prie šio dokumentinio filmo kūrimo. Ypatinga padėka skiriama Pagėgių savivaldybės kultūros centrui, asociacijai „Pagėgių bendruomenė“, kompozitoriui, kraštiečiui Arui Žvirbliui, Gintarui Jankauskui ir „Druonius“.

Grįžti į