bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Palaikoma komanda: LT rinktinė

Re: FK Atlantas

2013 Vas 04 11:41

"Aktobe" ekipos lygiosios su "Latvijos" "Atlantu"
2013-02-04, 10:29
http://www.ve.lt/naujienos/sportas/akto ... tu-908231/" onclick="window.open(this.href);return false;

Klaipėdos "Atlantas" žaidė antrąsias kontrolines rungtynes Antalijoje (Turkija) rengiamoje treniruočių stovykloje. Uostamiesčio komandos varžovu buvo viena pajėgiausių Kazachstano klubų – Aktobės "Aktobe", 2005, 2007-2009 metų čempionas, 2010-ųjų sezono vicečempionas, pastarųjų dvejų metų bronzos medalių laimėtojas. Rungtynėse nė viena iš komandų neturėjo iniciatyvos, prie vartų nebuvo sukurta pavojingų progų, todėl komandos paliko aikštę sužaidusios lygiosiomis 0:0. „Žiemos futbolas, – „Atlanto“ vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija trumpai nusakė, kokios buvo varžybos. – Daug judesio aikštės viduryje. Nebuvo pavojingų progų, be gražių momentų.“

Kazachstano klubas stebino geografinėmis žiniomis. Prieš rungtynes savo internetiniame puslapyje anonsavę, kad žais su „Atlantu“ iš Latvijos, šios šalies atstovai ir po varžybų, aprašydami susitikimą, liko įsitikinę, kad žaidė ne su lietuviais. Klaipėdiečiai, stovyklausiantys Turkijoje iki vasario 10-osios, žais dar dvejas rungtynes. Vasario 7-ąją lietuviai susitiks su klubu iš Makedonijos, 9-ąją – su Minsko (Baltarusija) „Dinamo“. Iš viso per pasirengiamąjį laikotarpį „Atlantas“ žaidė ketverias varžybas: 2:1 įveikė šalies jaunimo (iki 19 metų) rinktinę, 3:2 – Suvalkų (Lenkija) „Wigry“ komandą, sužaidė lygiosiomis 1:1 su Bialystoko (Lenkija) „Jagiellonia“ ir 0:1 pralaimėjo Novosibirsko „Sibir“ klubui.

mafia7
Palaikoma komanda: A-lyga

2013 Vas 04 14:03

Nelabai suprantu ką tu čia vadini prastai ?

bronius

2013 Vas 07 09:18

Futbolo bendruomenei - "Pradingęs Atlantas"
2013-02-06, 18:16
Paulius MATULEVIČIUS
http://www.ve.lt/naujienos/sportas/futb ... as-910450/" onclick="window.open(this.href);return false;

Klaipėdos futbolo padangę nušvietė buvusio ilgamečio "Vakarų ekspreso" sporto žurnalisto Algirdo Auruškevičiaus knyga "Pradingęs Atlantas". Joje aprašoma ne dabartinio "Atlanto", o praeities, 1963-1989 metų, Sovietų sąjungos čempionatuose žaidusios meistrų komandos istorija, statistika, pateiktos futbolininkų biografijos ir įdomūs gyvenimo faktai. Tai naujas istorijos puslapis Klaipėdos futbolo pasaulyje - iki šiol mūsų mieste panašios knygos apie šią ekipą nėra buvę. "Futbolo istorija domiuosi nuo mažų dienų. Esu Klaipėdos futbolo istorikas, tad drąsiai galiu pasakyti, kad tai pirmoji knyga apie Klaipėdos futbolą", - pabrėžė knygos autorius.

Jau vasario 8 dieną (penktadienį) 16 val. Klaipėdos sportininkų namuose vyks knygos "Pradingęs Atlantas" pristatymas. Knygos autorius A. Auruškevičius atskleis knygos rašymo paslaptis, supažindins su Klaipėdos futbolo užkulisiniais veiksniais, pasidalins įspūdžiais, kaip tekdavo bendrauti su tuometiniais garsiaisiais futbolininkais, treneriais, komandos vadovais. "Vilniaus "Žalgirį" sovietų laikais vadindavome Lietuvos rinktine, o "Atlantas", be jokios abejonės, buvo antroji pagal pajėgumą mūsų šalies vienuolikė. Tai buvo tikrų meistrų komanda, į stadionus sutraukdavusi tūkstančius žiūrovų", - prisiminimais dalijosi knygos autorius. Knyga išties stora: 352 puslapiai, maždaug tiek pat istorinių iliustracijų. Tai savotiškas enciklopedinis leidinys.

Kaip kilo idėja parašyti knygą būtent apie "Atlantą"?
Tokias mintis audžiau dar vaikystėje. Aš šios komandos sirgalius buvau nuo 1963 metų. Kuomet atsirado ši ekipa, nuo tada ir aš visuomet buvau šalia. Dar net nedirbdamas žurnalistu gvildenau mintį, kad kada nors parašysiu apie šią komandą knygą. Kaupiau istorinę medžiagą, statistiką, braižiau lenteles.

Kiek laiko truko knygos rašymas?
Šią knygą rašiau daugiau nei pusę amžiaus. Ir tai nėra koks nors mano pokštas. Nuo 1963 metų užsirašinėjau uostamiesčio futbolininkų žingsnius plačiosios "tėvynės" stadionuose, o faktus į knygos puslapius suguldžiau 2012 metais. Gal ir gerai, kad 2009 metais susiklostė likimas, jog atsisveikinau su dienraščiu "Vakarų ekspresas", kuriame buvau sporto skyriaus vedėjas. Jei ir toliau būčiau dirbęs žurnalistu, vargu ar būčiau parašęs knygą. Atvirai pasakysiu: tai juodas, kruopštus ir daug kantrybės reikalaujantis darbas. Sunkiausia buvo raustis po savo archyvų spintas. Žinojau, kad vienoje ar kitoje vietoje turiu medžiagos, tačiau kol atrasdavau, užimdavo daug laiko. Kažkada užrašus mesdavau į spintą be jokios sistemos... Lengviau buvo rašyti straipsnius apie futbolininkus, nei atrasti, kur aš nukišau tą straipsnį. Parašęs knygą patyriau daug įvairių niuansų dėl išleidimo: buvo ir finansinių nesklandumų, ir bėdų su sveikata. Noriu pabrėžti: mano aprašyto "Atlanto" nepainiokite su dabartiniu "Atlantu". Tai dvi visiškai skirtingos komandos. Mano aprašytame "Atlante, kuris gyvavo 1963-1989 metais, iš viso žaidė 190 futbolininkų. Aš plačiau aprašiau maždaug šimtą jų. Tiesa, visų iki vieno pavardės yra paminėtos statistikoje.

Turbūt minėtieji herojai itin laukė šios knygos išleidimo dienos?
Jau prieš šv. Kalėdas mane ėmė atakuoti skambučiais ir klausinėti, kuomet pasirodys knyga. Aš pažadėjau, kad kiekvienam savo knygos herojui knygą "Pradingęs Atlantas" padovanosiu. Tiesa, nemažai žaidėjų jau nėra tarp gyvųjų, todėl prisiminimais apie juos gyvens artimieji. Visi norintieji vasario 8 dieną per knygos pristatymą galės knygą įsigyti su mano parašu.

Kodėl knygos pavadinimas: "Pradingęs Atlantas"?
Nes būtent 1989 metais mano aprašytasis "Atlantas" "užsilenkė". Praeityje Klaipėdos "Atlantas" Lietuvoje buvo tarsi Ispanijoje "Barcelona". Tuomet žaidė vien Klaipėdos futbolininkai, o dabar prisiveža prancūzų ar kokių juodaodžių, ir futbolas visai ne tas. Mano aprašytasis "Atlantas" stadionuose sutraukdavo minias žiūrovų, tribūnos tiesiog lūždavo, o dabartinio "Atlanto" ateina pasižiūrėti daugiau giminės, artimieji ir draugai - tribūnos pustuštės, net graudu žiūrėti.

"Pradingęs Atlantas" - pirmoji Jūsų išleista knyga. Galbūt tai svajonės išsipildymas?
Taip. Dabar jau ramiai galiu palikti šį pasaulį. Man svarbu buvo išleisti ir pamatyti šią knygą. Dabar drąsiai galiu pasakyti, kad palikau pėdsaką Klaipėdos futbolo istorijoje. Nors jau atsirado nemažai žmonių, kurie siūlo parašyti ir apie dar ankstesnius Klaipėdos futbolo laikus ar net apie dabartinį "Atlantą".

Turbūt Jums labai skaudėjo širdį, kuomet pernai "Atlantas" skendėjo skolose ir nebuvo aišku, ar jis iš viso startuos A lygos pirmenybėse?
Taip, man futbolas itin arti širdies ir visada noriu, kad klaipėdiečiai būtų tarp lyderių, o ne turnyrinės lentelės gale. Pernai man labai skaudėjo širdį, o šiemet jau matau šviesą. Tikiu, kad "Atlantas" iškovos teisę žaisti Europos taurės varžybose.

šiaip

2013 Vas 07 09:31

kaži, ar šitą tekstą reiktų prie dabartinio Atlanto dėti. gi ir knygos autorius aiškiai atskiria tas dvi komandas :)

bronius

2013 Vas 07 09:32

Nenorėjau atskiros temos kurti. O prie kokių nors "Veteranų" neįkiši..

slasher

2013 Vas 08 09:46

kaži, ar šitą tekstą reiktų prie dabartinio Atlanto dėti. gi ir knygos autorius aiškiai atskiria tas dvi komandas :)
Tai galėjo anas Atlantas užsilenkdamas užpatentuoti klubo pavadinimą ir būtų nebuvę daugiau Atlantų :lol: Nėra reikalo dabar čia rūšiuoti. Jaunimas irgi nesivargins aiškintis kuris čia kuris Atlantas.

bronius

2013 Vas 08 11:40

2013.02.07
Atlantas - Daegu (P.Korėja)

bronius

2013 Vas 08 12:10

Rezas liko paslaptimi, bet ko norėt, kai žmogus net savo pavardės nesugeba be klaidos užsirašyti..

bronius

2013 Vas 08 12:35

Su korėjiečiais "Atlantas" sužaidė lygiosiomis
2013-02-08, 10:44
http://www.ve.lt/naujienos/sportas/su-k ... eo-911659/" onclick="window.open(this.href);return false;

Antalijoje (Turkija) besitreniruojantis Klaipėdos "Atlanto" futbolo klubas draugiškas rungtynes su Pietų Korėjos aukščiausioje lygoje ("K League") žaidžiančia "Daegu" ekipa sužaidė lygiosiomis. Tai buvo trečiasis Klaipėdos komandos susitikimas treniruočių stovykloje Antalijoje. Pirmąsias rungtynes 'Atlanto" žaidėjai 0:1 pralaimėjo Novosibirsko "Sibir" (Rusija) klubui, po to sužaidė nulinėmis lygiosiomis su Aktobės "Aktobe" (Kazachstanas) ekipa. Iš pradžių buvo planuota, kad trečiuoju varžovu bus klubas iš Makedonijos, tačiau jam neatvykus į Turkiją, buvo susitarta su Antalijoje stovyklaujančia Azijos komanda. Klaipėdiečiai šeštadienį išmėgins jėgas su Minsko "Dinamo" (Baltarusija) ekipa.

bronius

2013 Vas 08 12:36

Gynyba kaip ir nieko, bet puolimo problemos - kaip visoms lietuviškoms komandoms..

bronius

2013 Vas 08 12:46

„Atlanto“ lygiosios su Pietų Korėjos klubu
Paskelbta 2013-02-08, 10:37
Česlovas Kavarza [email protected]
http://www.diena.lt/naujienos/sportas/- ... n=rss_feed" onclick="window.open(this.href);return false;

Klaipėdos „Atlantas“ buvo lygiaverčiu varžovu Pietų Korėjos aukščiausioje lygoje („K League“) žaidžiančiai „Daegu“ ekipai. Pirmoji klaipėdiečių pažintis su šios šalies futbolininkais baigėsi be įvarčių – 0:0. Tai buvo trečiasis Lietuvos komandos susitikimas treniruočių stovykloje Antalijoje (Turkija). Pirmąsias rungtynes „Atlanto“ žaidėjai pralaimėjo Rusijos 1-ojoje lygoje žaidžiančiam Novosibirsko „Sibir“ klubui 0:1, po to sužaidė nulinėmis lygiosiomis su kazachų Aktobės „Aktobe“ vienuolike. Iš pradžių buvo planuota, kad trečiuoju varžovu bus klubas iš Makedonijos, tačiau jam neatvykus į Turkiją, buvo susitarta su Antalijoje besirengiančia Azijos komanda.

„Tai istorinės varžybos. „Atlantas“ pirmą kartą klubo istorijoje susitiko su Pietų Korėjos komanda, – pasidžiaugė klubo prezidentas Romualdas Jonaitis, keletą dienų stebėjęs Turkijoje besiruošiančius futbolininkus. – Malonu, kad mūsų ekipa buvo pranašesnė, turėjo daugiau palankių momentų įvarčiui pasiekti.“ Pakilios nuotaikos po susitikimo buvo ir vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija, keletą kartų pagyręs pasiaukojančiai kovojusius auklėtinius „Žaidėme su labai pajėgia komanda, Pietų Korėjos čempionate užėmusia šeštąją vietą. Pirmąjį kėlinį vyko labiau brandus futbolas nei po pertraukos. Likau patenkintas vyrais, – džiaugėsi K.Sarsanija. – Antrąjį kėlinį aikštėje pasirodė jauni futbolininkai. Jiems per pirmąsias dešimt minučių nepavyko rasti žaidimo. Varžovai galėjo mus nubausti, tačiau po to vaikinai apsiprato ir patys galėjo įmušti įvartį. Žinant tai, kad klaipėdiečiams kas dieną tenka sunkūs krūviai, jie rungtyniavo garbingai.“

Gero ūpo tai pat buvo K.Sarsanijos asistentas Rimantas Žvingilas. „Rungtynės paliko gerą įspūdį, – sakė pats „Atlante“ puolėju rungtyniavęs treneris. – Buvo žaidžiama dideliu tempu. Korėjiečiai pasiūlė greitą futbolą, o mūsų komanda jį priėmė. Nuo pirmųjų minučių aikštėje vyko atkakli kova. Apskritai žaidėjai išpildė trenerių nurodymus: gerai gynėsi, aktyviai puolė, sukūrė pavojingų progų. Pasižymėti galėjo Donatas Navikas, Zigmas Jesipovas, Evaldas Razulis. O jei yra progų, tai ir įvarčių bus. Trenerių štabas yra patenkintas futbolininkų žaidimu, jų požiūriu į pasirengimo procesą, treniruotes. Viskas eina pagal planą.“

Šeštadienį lietuviai žais ketvirtąsias rungtynes. „Atlanto“ varžovu bus Minsko „Dinamo“ klubas. Sekmadienį klaipėdiečiai grįš į Lietuvą.

karys
Palaikoma komanda: Žalgiris

2013 Vas 08 13:13

http://int.soccerway.com/national/korea ... ar-season/" onclick="window.open(this.href);return false; bent čia rodo kad tie 10 vietą užėmė, bet koks ten skirtumas :)

mafia7
Palaikoma komanda: A-lyga

2013 Vas 08 14:16

Atlantas atrodo labai rimtai

bronius

2013 Vas 08 21:16

Pradingęs "Atlantas" trumpam atgimė
2013-02-08, 19:28
Valdas PRYŠMANTAS
http://www.ve.lt/naujienos/sportas/prad ... me-912071/" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis

Penktadienį Klaipėdos sportininkų namai buvo pilni uostamiesčio futbolo legendų - čia vyko Algirdo Auruškevičiaus knygos "Pradingęs Atlantas" pristatymas. Šioje knygoje ilgametis "Vakarų ekspreso" sporto žurnalistas aprašo 1963-1989 miesto garbę gynusį "Atlantą": į leidinį sugulė visų legendinės komandos varžybų rezultatai ir statistika, aprašomi žaidėjai, yra daug archyvinių nuotraukų. Renginyje dalyvavo nemažai knygoje aprašytų futbolininkų - kai kurie iš jų susitiko po netrumpos pertraukos, tad pradingęs "Atlantas" tarsi trumpam atgimė. "Klaipėdai pasisekė, kad turi Algirdą Auruškevičių. Jo dėka miesto futbolo istorija neliks užmiršta", - pristatydamas autorių kalbėjo sportininkų namų vadovas Algirdas Plungė. Iš pirmojo "Atlanto" komandos knygos pristatyme dalyvavo tik jos treneris Algirdas Klimkevičius. "Atlantas" dingo, o knyga liks. Gerą darbą Lietuvos futbolui padarė Algirdas Auruškevičius", - gyrė autorių buvęs strategas. Na, o pats A. Auruškevičius buvo kuklus. "Kodėl pradingęs "Atlantas"? Pažiūrėjite į knygos viršelį, ir suprasite. Nei to namelio liko, nei daugumos žaidėjų. Kas skaitys, tas supras", - sakė visada šiai komandai ištikimas Algirdas Auruškevičius.

bronius

2013 Vas 10 00:24

Atlantas - Minsko Dinamo (Baltarusija):

Grįžti į