Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Banga

2019 Gru 15 18:16

Gargždų „Banga“ į A lygą – ne stačia galva
http://www.gargzdai.lt/gargzdu-banga-i- ... cia-galva/

Net tie lietuviai, kurie nėra futbolo fanai, yra girdėję garsiąją Gargždų „Bangos“ skanduotę „Kas laimės, kas laimės? Gargždų „Banga!“ Ji jau keliolika metų ritasi per Lietuvos stadionus, kur žaidžia mūsų miesto komanda. Neseniai futbolo klubo, įkurto 1966 metais, 50 metų jubiliejų šventę gargždiškiai vėl turi progą džiūgauti: lapkritį „Banga“ iškovojo teisę 2020 metais žaisti aukščiausioje lygoje. Tačiau futbolo aistruoliams neramu, ar ją pamatysime tarp geriausių Lietuvos komandų. Apie komandos perspektyvas kalbamės su VšĮ „Gargždų futbolas“ direktoriumi Rimantu Mikalausku.

– Gargždų „Banga“ per daugiau nei 50 metų gyvavimo istoriją teisę žaisti aukščiausioje lygoje iškovoja ne pirmą kartą. Kokie įsimintiniausi pasiekimai tarp geriausių Lietuvos klubinių komandų?
– Sėkmingiausias Gargždų futbolo periodas, manau, prasidėjo 2006 m., kai buvo įkurta VšĮ „Gargždų futbolas“. Per paskutinius 12 metų, kai dirbu šioje įstaigoje, man įsimintiniausi trys (su šių metų) Lietuvos futbolo federacijos taurės finalai. 2011 ir 2014 metais buvo galimybių juos laimėti ir parvežti taurę į Gargždus, bet sporte ne visada pasiseka. Tais pačiais metais komanda pirmą kartą žaidė Europos futbolo lygoje. Tai buvo vertinga patirtis tiek klubo administracijai, tiek komandai.

– Atslūgus euforijai po „Bangos“ šuolio į aukščiausią lygą šį lapkritį pasigirdo dvejonės, ar vis dėlto savo miesto komandą joje pamatysime.
– Nepuolame į A lygą stačia galva. Žinome, kad tai iššūkis ne tik komandai, bet ir klubui, nes reikalauja didesnio biudžeto. Pagal licencijavimo kriterijų aukščiausioje lygoje žaidžiančios komandos mažiausias biudžetas turi būti 300 tūkst. eurų. Kol kas tokio neturime, vis dėlto klubo valdyba nutarė siekti A lygos licencijos ir teikti prašymą Lietuvos futbolo federacijai, o žengti žingsnį atgal galima bet kada.

– Kaip sprendžiate finansavimo klausimą?
– Praėjusiais metais rajono Savivaldybė patvirtino Aukšto meistriškumo sporto programą, kuri sudaryta „krepšelio“ principu. Komanda ar sportininkas, dalyvaudamas tam tikrose varžybose, gali tikėtis atitinkamo finansavimo, tačiau yra sąlyga, kad bent tokia pat suma prisidėtų patys. Tai gali būti uždirbtos klubo lėšos ar rėmėjų parama. 2019 m. mūsų klubo biudžetas – 170 tūkst. eurų. Šiais metais tikimės surinkti 110 tūkst. eurų paramos, dar suskaičiuosime komercines pajamas, LFF programos finansavimą. Įstaigos tikslas – surinkti reikalingas lėšas, kad „Banga“ galėtų rungtyniauti A lygoje ir kad nenukentėtų vaikų ugdymo kokybė. Iš dalies remiant LFF įstaigos vaikus ugdome pagal Belgijos Anderlechto akademijos programą. Kad atitiktume jos reikalavimus, irgi reikia turėti atitinkamą biudžetą, nes būtina priimti naujų žmonių, pavyzdžiui, trenerių asistentų. Šiuo metu Gargžduose ugdome apie 400 vaikų, kurie žaidžia 25 komandose. Jos dalyvauja savo amžiaus grupių čempionatuose. Pavyzdžiui, „Banga B“ šiemet iškovojo 2-ąją vietą Lietuvos II lygos Vakarų zonos čempionate, „Bangos“ moterų komanda – A lygos 3-iosios vietos prizininkė.

– Ar „Bangai“ nesutrukdytų dalyvauti A lygoje jos nuostatų pasikeitimai? Šiemet komandoje rungtynėse turėjo žaisti ne daugiau nei keturi ne Europos Sąjungos šalių piliečiai (praėjusiais metais buvo penki), o komandos paraiškoje turi būti užregistruoti mažiausiai penki jaunesni nei 21 metų futbolininkai (praėjusiais metais buvo keturi).
– Ne, nesutrukdytų nei viena, nei kita. Nuo 2014 metų „Bangoje“ neturėjome nė vieno legionieriaus. Komandos pagrindą sudaro „Bangos“ auklėtiniai. Jei trūkdavo kurios nors pozicijos žaidėjo, ieškodavome Klaipėdoje. Šiemet, tiesa, pirmi metai, kai neradome puolėjo. Tad pas mus pusmetį žaidė brazilas Matos Renato de Silva. Baigėsi sezonas ir tuo pačiu sutartis su futbolininku, tačiau jis laukia mūsų sprendimo, nes komandoje patiko ir norėtų likti. Turėdami biudžeto projektą, spręsime, ar galime jam pasiūlyti kitą sutartį, ar ne. Kadangi mums netrūksta jaunų žaidėjų, užregistruoti bent 5 paraiškoje nėra problema (jų yra kur kas daugiau), nes patys juos ir ugdome.

– Kokios Jūsų prognozės, jei „Banga“ žais A lygoje? Ar keisis komandos sudėtis? Ar bus pokyčių trenerių štabe?
– Mano noras būtų, kad komandos branduolys išliktų. Keletu žaidėjų ją tektų sustiprinti. Su treneriu Tomu Tamošausku turime galiojančią sutartį kitiems metams, matysime, kokius žaidėjus treneris norės matyti komandoje. Kai paaiškės, koks bus klubo kitų metų biudžetas, svarstysime, ką galime pasiūlyti pagal sutartis futbolininkams. Žaidėjo, trenerio ar kito samdomo darbuotojo noras visada yra gauti kuo didesnį atlygį. Mūsų klubas negali pasiūlyti tokio, kad komanda būtų profesionali. Manau, kad bus ir dirbančių žaidėjų, ir žaidžiančių futbolą, už kurį gaus atlygį. Tačiau mes galime būti konkurencingi ir didesnį biudžetą turinčioms komandoms. Be finansavimo problemos, kitų, didesnių, problemų dabar neturime. Jų atsiras, jei bus blogas rezultatas. Stengsimės kuo geriau pasirodyti. Atėjus iš žemesnės lygos, ko gero, užduotis pirmiausia turėtų būti neiškristi iš A lygos.

– Kokią reikšmę komandai turi sirgalių palaikymas?
– Mūsų sirgaliai yra vieni aktyviausių Lietuvoje. Jie kuria rungtynių atmosferą ir labai palaiko komandą, ją lydi į rungtynes po Lietuvą. Utenoje per LFF taurės finalą mačiau gal 100 „Bangos“ sirgalių, kurie išsiskiria komandos atributika, skanduotėmis. Aktyvūs taip pat Alytaus „Dainavos“ sirgaliai, pasivadinę „Dzūkų tankais“, Vilniaus „Žalgirio“ komandos, vadinami „Pietų IV“ tribūna. Mums visiems reikia sirgalių paramos. Tikimės, kad jie mus palaikys ir A lygoje, ir ne tik tada, kai laimėsime, bet ir kai pralaimėsime.

Laima Šveistrytė

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Banga

2019 Gru 20 10:28

Tomas Tamošauskas: tai sėkmingiausias sezonas
http://www.fkbanga.lt/archives/2991

Kaip praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po paskutinių rungtynių vertini sezoną ir pasiektus rezultatus?
Manau, kad trečiasis sezonas, kurį dirbome su komanda, buvo vienareikšmiškai sėkmingiausias. Vienas iš tikslų buvo patekti į A lygą. Jį pavyko įgyvendinti. Nepavyko tik laimėti I lygos, bet iškovoję antrą vietą pereinamosiose įveikėme “Palangą”. Taurės varžybose taip pat sėkmingai pasirodėme – nukeliavome iki finalo. Aišku, ten pamatėme kito lygio komandą. Turėjome daug problemų, tačiau jei ne du paskutiniai įvarčiai devyniasdešimtą ir devyniasdešimt trečią minutėmis, būtų buvę viskas puiku.

Kodėl I lygoje nepavyko išlaikyti “Džiugo” pasiūlyto tempo?
Rungtynių grafikas pirmenybių gale buvo labai įtemptas. Turėjome Taurės rungtynes, kur įveikėme ir Kauno “Žalgirį”, ir “Palangą”. Gal vyrai kiek emociškai išsikrovė žaisdami su aukštesnio lygio komandomis, nebesugebėdavome nusiteikti rungtynėms su silpnesnio lygio komandomis. Trūkdavo ir agresijos, ir vaikiškų klaidų darėme. Tai čia ir mano, kaip trenerio, klaidos. Žaidėjams priekaištų nėra. Gal tik kelete pozicijų, kur galvojome, kad ateis žaidėjai ir sustiprins mus, jie nepilnai įsiliejo į komandą.

Ar tai reiškia, kad dalis tų futbolininkų, kurie prisijungė prie komandos, nepateisino vilčių?
Kai sezono pradžioje kvietėme tuos žmones, atrodė, kad jie bus aiškūs komandos lyderiai, tačiau kažko pritrūko. Pradžioje gal sunkiai į kolektyvą įsiliejo, tik vėliau suprato, ko trenerių štabas iš jų nori. Naujam žmogui atėjus į komandą, reikia laiko. Nors atrodo, kad visi vietiniai, pažįstami, tačiau kitos taisyklės, kita disciplina. Keletas žmonių netenkino, tačiau laiko neatsuksi atgal. Reikia mokytis iš padarytų klaidų ir judėti į priekį.

Ką iš komandos būtų galima išskirti kaip padariusius didžiausią pažangą?
Vienas iš tokių būtų Vaidas Magdušauskas. Sezono pradžioje jis buvo daugiau treniruočių partneris. Norėjome, kad jis treniruotųsi su aukštesnio lygio futbolininkais ir pats augtų. Jei ne keletas traumų, išvykimų į rinktines, jis būtų turėjęs labai gerą sezoną. Sezono pabaigoje atakoje tai jau buvo labai svarbus žaidėjas, kuris padėjo kurti momentus. Jau ir praėjusiais metais atradimu buvo Valdas Antužis. Jaunas vietinis vyrukas, kuriam, gal išskyrus keletą rungtynių, sezonas irgi buvo puikus.

Gal kiek nuvylė Darius Zubauskas. Turėjo daug problemų su sveikata, traumomis. Prisimenant kokį turėjo praėjusį sezoną, tikėjomės iš jo daugiau.
Iš senbuvių reikia paminėti mūsų varikliuką Valdą Pocevičių ir tuos, ant kurių laikėsi mūsų žaidimas – Deividą Padaigį, Edviną Bračkų, Karolį Urbaitį.

Šiemet oficialiose rungtynėse teko žaisti su trimis A lygos klubais. Ar šiemetinė “Banga” būtų pajėgi visą sezoną rungtis su A lygos klubais?
Gal vienas kitas rungtynes emociškai nusiteikus galime sužaisti. Tą parodė ir mūsų kelias link Taurės finalo. Tačiau norint išlaikyti visą čempionatą, išeiti kiekvienose rungtynėse taip nusiteikus, turi būti žymiai didesnė konkurencija komandos viduje. Pamatėme, kad tiek “Sūduva”, tiek Vilniaus “Žalgiris” – visai kito kalibro komandos, o su kitomis, išlaikius branduolį ir pasistiprinus atakuojančiais žaidėjais, drąsiai galime kovoti A lygoje. Neaišku, kokia ta A lyga bus kitais metais.

Kalbant apie A lygą, jau yra vizija, kaip galėtų atrodyti “Banga”?
Kalbėjome, kad reikia išlaikyti komandos branduolį – apie 80 procentų žaidėjų, kurie supranta vienas kitą, trenerių užduotis. Gynybą turėjome gana gerą, nedaug kas pralauždavo. Pasipildžius dar 3-4 atakuojančiais žaidėjais – vietiniais ar legionieriais, kurie būtų galva aukštesni, galime drąsiai kovoti kitais metais A lygoje.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Banga

2020 Sau 09 22:45

„Banga“ apsisprendė – keliauja į A lygą!
Visą straipsnį galite rasti https://www.futbolas.lt/naujiena/407449 ... a-i-a-lyga

dar dvi vietos lieka

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: FK Banga

2020 Sau 10 07:26

Bet žmonių gebėjimai iš nulio padaryti naujieną :) Kitą kartą tą patį parašys apie Džiugą.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Banga

2020 Sau 13 15:33

Pradedame pasirengimą sezonui
http://www.fkbanga.lt/archives/3014?fbc ... WAEh4PmUpc

Šiandien “Banga” pradeda pasirengimą sezonui. Iki kovo pirmąjį savaitgalį planuojamo pirmojo A lygos turo komanda turėtų sužaisti septynis draugiškus susitikimus. Šeštadienį, sausio 18 dieną, 12 valandą mūsų futbolininkai Gargžduose išmėgins jėgas su FA “Šiauliais”. Sausio 25 dieną 13:30 Marijampolės futbolo manieže “Banga” susitiks su Vilniaus “Riteriais”, o vasario 1 dieną į Gargždus atvyks Telšių “Džiugas”.

Šiuo metu klubas jau pratęsė bendradarbiavimą su keliais praėjusiais metais “Bangoje” rungtyniavusiais futbolininkais bei pasirašė sutartį su vienu naujoku. Apie visus nuveiktus darbus informuosime artimiausiu metu.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Banga

2020 Sau 14 11:26

"Banga" pratęsė bendradarbiavimą su DEIVIDU PADAIGIU

Iš Panevėžio kilęs futbolininkas Gargžduose pradės jau devintąjį sezoną. Praėjusiais metais komandos kapitonu išrinktas D.Padaigis I lygos pirmenybėse ir Taurės turnyre sužaidė 34 rungtynes (2970 minučių). Gynėju rungtyniaujantis futbolininkas pasižymėjo ir dviem įspūdingais įvarčiais - tolimu smūgiu išplėšė pergalę Pakruojyje ir paskutinėmis minutėmis išlygino rezultatą sunkioje dvikovoje su "Nevėžiu". Iš viso D.Padaigio sąskaitoje, vilkint "Bangos" marškinėlius, jau 204 rungtynės, 17627 minutės ir 3 įvarčiai.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: FK Banga

2020 Sau 14 11:55

O, peštukas grįžta į A-lyga :D

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Banga

2020 Sau 14 14:30

E.Bračkus tęsia karjerą “Bangoje”
http://www.fkbanga.lt/archives/3027

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Banga

2020 Sau 15 16:44

Po pusės metų pertraukos "Bangos" vartus vėl gins IGNAS DRIOMOVAS

Praėjusio sezono pirmoje pusėje gargždiškis sužaidė 17 rungtynių (1530 minučių) I lygoje ir Taurės turnyre, o vėliau išvyko į norvegų Egersunds IK.
I.Driomovui tai bus jau šeštasis sezonas "Bangoje". Liūdnaisiais 2014 metais debiutavęs A lygoje vartininkas "Bangos" gretose sužaidė jau 92 rungtynes (8295 minutės).

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Banga

2020 Sau 16 18:17

"Banga" pratęsė bendradarbiavimą su saugu DOVYDU NORVILU.
Klaipėdietis prie klubo prisijungė praėjusiais metais ir sužaidė I lygoje ir Taurės turnyre 34 rungtynes (2466 minutes), per kurias įmušė vieną įvartį.

"Bangoje" lieka klubo auklėtinis DARIUS ZUBAUSKAS.
2019 metais nuo traumų ir ligų kentėjęs puolėjas aikštėje pasirodė 21 rungtynėse ir sužaidė 1123 minutes, per kurias spėjo įmušti 8 įvarčius (6 I lygoje ir 2 Taurės turnyre). Iš viso 2000 metais gimusio futbolininko sąskaitoje jau 20 įvarčių per 47 rungtynes (2854 minutės).

Galimybę išbandyti jėgas A lygoje turės VALDAS ANTUŽIS.

"Bangos" klubo auklėtinis praėjusiame sezone I lygoje ir Taurės turnyre sužaidė 26 rungtynes (2147 minutės). 2000 metais gimęs gynėjas tik epizodiškai aikštėje pasirodė 2017 metais, o per kitus du metus tapo vienu iš rungtynes startinėje sudėtyje pradedančių futbolininkų. Iš viso V.Antužio sąskaitoje jau 51 rungtynės ir 4067 minutės aikštėje.

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: FK Banga

2020 Sau 17 16:57

FC Neptūnas forwardas ir siela Robertas V. keliasi į Gargždus

https://alyga.lt/naujiena/tris-kartus-a ... mOV4TmqTZA

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Banga

2020 Sau 17 17:29

Geras papildymas Bangai, o ir pačiam Vėževičiui bus smagu vėl daug žaisti

Xenon
Pranešimai: 319
Užsiregistravo: 2015 Kov 09 15:19
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Banga

2020 Sau 18 14:37

Labukas irgi Bangoj. Dar Rakauskas. Smagią rūbinės chebrytę renka.

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: FK Banga

2020 Sau 18 15:18

Labukas irgi Bangoj. Dar Rakauskas. Smagią rūbinės chebrytę renka.
draugiškose, tai dar ne Bangoj

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Banga

2020 Sau 18 15:55

Pergalė draugiškose rungtynėse
http://www.fkbanga.lt/archives/3052

Šeštadienį Gargžduose “Banga” pirmosiose draugiškose rungtynėse 3:1 įveikė FA “Šiauliai”.
Banga (Gargždai) – FA Šiauliai (Šiauliai) 3:1 (1:0).
Įvarčiai: 24 min. D.Norvilas, 48 min. P.Lotužys, 86 min. T.Labukas (Banga); 64 min. NN (Šiauliai).
“Bangos” sudėtis: I.Driomovas (46′ J.Virvilas), G.Gumbaravičius, E.Bračkus, J.Skuodas, V.Antužis (46′ P.Lotužys), R.Vėževičius (46′ V.Magdušauskas), S.Rakauskas (46′ A.Šveistrys), N.Urba, D.Norvilas (46′ T.Labukas), T.Gvazdinskas, D.Zubauskas (67′ I.Venckus).
Pirmajame kėlinyje iš kelių turėtų progų “Bangai” pavyko realizuoti tik vieną – 24 minutę šiauliečių vartininkas atrėme R.Vėževičiaus smūgį, tačiau D.Norvilas nukreipė atšokusį kamuolį į vartus. Pačioje antrojo kėlinio pradžioje P.Lotužys puikiu smūgiu padvigubino “Bangos” persvarą (2:0), tačiau 64 minutę šiauliečiai sugrąžino intrigą – 2:1. Paskutinį dvikovos įvartį pelnė T.Labukas, puikiu smūgiu pasiuntęs kamuolį į viršutinį vartų kampą – 3:1.
Kitas rungtynes “Banga” žais sausio 25 dieną 13:30 Marijampolės futbolo manieže su Vilniaus “Riteriais”.

Grįžti į