Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FK Banga

2022 Kov 28 13:16

Vaikinaitis IN Bangą. Kiek netikėta. :roll:
Vainikaitis gal? :roll:
o kodėl gal? jau registruojamas A lygai Bangos gretose.

Juokingai: pirmo turo rungtynės žaidė 15 min. Sūduvos gretose, tai galėjo pažaisti ir atidėtas pirmo turo rungtynes bangos sudėtyje. Būtų unikalus pasiekimas. :roll:

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Banga

2022 Lie 06 18:03

Permainos “Bangos” sudėtyje
http://www.fkbanga.lt/archives/5841

Atsivėrus žaidėjų perėjimų langui “Bangos” sudėtyje įvyko keli pasikeitimai.

Į gimtąjį miestą sugrįžęs VAIDAS MAGDUŠAUSKAS jau spėjo debiutuoti šeštadienio dvikovoje su “Panevėžiu”, o šią savaitę prie komandos oficialiai prisijungė 23 metų vartininkas PIJUS PETKEVIČIUS. Vilniaus “Žalgirio” auklėtinis keletą pastarųjų metų praleido JAV, kur atstovaudamas Ilinojaus universitetui žaidė studentų lygoje (NCAA).

Taip pat šią savaitę “Banga” atsisveikino su vartininku POVILU SURVILA, kuris pagrindinės komandos vartus gynė dvejose rungtynėse ir tris kartus pasirodė “Bangos B” sudėtyje I lygoje, ir saugu GABRIEL PEREIRA BRILHANTE, A lygoje sužaidusiu 10 rungtynių (314 minučių), o I lygoje – 11 rungtynių.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Banga

2022 Lie 17 17:54

Šveikauskas Bangoje

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Banga

2022 Lie 22 11:01

Futbolo klubas „Banga“ nepasiduos iki paskutinio lašo
https://gargzdai.lt/futbolo-klubas-bang ... inio-laso/

Sezonui įpusėjus, futbolo klubas „Banga“ aukščiausios lygos turnyrinėje lentelėje užima 8 vietą. Su vyriausiuoju treneriu portugalu Davidu Afonso kalbamės apie klubo stipriąsias ir silpnąsias vietas. Įpusėjus čempionatui, „Bangos“ gretose spėjo pasirodyti 27 skirtingi futbolininkai. 13 iš jų yra klubo auklėtiniai!


Pagal amžių – rekordas
– Davidai, kaip pats vertinate „Bangos“ rezultatus?
– Vertinant rezultatus bendrai, pirmiausia, reikia atsigręžti į išsikeltus tikslus sezono pradžioje. Klubo siekis buvo įtraukti kuo daugiau jaunų žaidėjų į A lygą ir sportiniu principu išsaugoti vietą tarp stipriausių šalies ekipų. Tą padarėme ir pakankamai sėkmingai. Žaidėjai per tą laiką labai patobulėjo, padarė didžiulę pažangą. Vieningumas, atsidavimas, kovingumas, ambicingumas mus kaskart traukia į priekį. Esu dėkingas visiems, kurie prie to prisideda.
Vienu metu nemažai žaidėjų turėjo traumų, tad pasitaikė unikali proga į aikštę išleisti ir pirmosios komandos žaidėjų. Futbolo aikštėje pasirodė Povilas Kasperavičius ir Erikas Smulkys. Po to tik sužinojome, jog buvo pasiektas ir rekordas. 2007 m. gimimo P. Kasperavičius tapo jauniausiu žaidėju, žaidusiu aukščiausioje lygoje. Debiutinėse rungtynėse prieš „Panevėžį“ jam buvo 14 metų 4 mėnesiai ir 29 dienos. „Bangos“ žaidėjai nuolat kviečiami į jaunimo rinktines: Darius Zubauskas ir Karolis Žebrauskas (U-21 rinktinė), Karolis Toleikis (U-19), Erikas Smulkys ir Benas Juška (U-17).
Mums ir buvo iškeltas tikslas – auginti jaunąją rajono jaunuolių, gargždiškių kartą, kad kuo daugiau jų papildytų profesionalaus „Bangos“ futbolo klubo gretas. Kad šį tikslą mums pavyksta įgyvendinti, įrodo ir faktai, ir skaičiai. „Bangos“ komandos amžiaus vidurkis yra pats mažiausias visoje lygoje – 24,11. Vyriausi pagal amžiaus vidurkį žaidžia „Žalgiryje“ – 28,86. Aš, kaip treneris, taip pat esu pats jauniausias A lygoje, o kartu ir vienas iš jauniausių visoje Europoje (šypsosi – aut. past.).
– Ar jaunai komandai išties užtenka ambicijų, kovingumo?
– Su esamais ištekliais – rezultatai yra geri. Per paskutines 5 rungtynes su čempionato lyderiais iškovojame 4 taškus. Einame gera linkme.
Ambicijų ir noro turime daug, dedamos visos pastangos. Puikiausiai tai įrodo faktas, kad net 11 skirtingų žaidėjų spėjo pasižymėti bent 1 įvarčiu ir 10 komandos atstovų bent kartą pateko į simbolinę turo rinktinę: Kornelijus Smilingis (2 kartus), Ernestas Stočkūnas (2), Mauricio Pinto (2), Renan Paulino (2), Goncalo Vieira (2), Darius Zubauskas (1), Valdas Antužis (1), Pijus Srėbalius (1), Karolis Žebrauskas (1), Modestas Vainikaitis (1).


Stinga patirties
– Kokias įvardintumėte silpnybes, kodėl jaunai ir ambicingai komandai nepavyksta pasiekti gerų rezultatų turnyrinėje lentelėje?
– Priežastis labai paprasta. Silpnoji grandis yra patirties stoka. Komandos kapitonui Robertui Vėževičiui yra 36 metai, jis supranta, kas vyksta aikštėje ir greičiau reaguoja į įvykius. Jaunesnieji neturi tiek patirties. Standartiškai futbolininkui iki 24 metų reikia bręsti. Aišku, vieni viską perpranta greičiau, kiti – vėliau. Mūsų komandoje dauguma yra iki 24 metų amžiaus, dėl to ir padaroma klaidų: nepavyksta iki rungtynių galo išlaikyti norimo rezultato, padaroma taktinių klaidų. Koją kiša tiesiog patirties stoka.
Iš vienos pusės skaudu, kai taip atsi­tinka, iš kitos pusės – žinojome, kad su jauna komanda taip gali būti. Mums trūksta dar vieno ar dviejų žmonių, kurie padėtų tokiais kritiniais momentais aikštėje. Taip pat trūksta finansavimo geriems žaidėjams įpirkti. Aišku, labai stengiamės ir dėl jaunų žaidėjų, kad jie turėtų kuo geresnes sąlygas, kad galėtų gyventi tik iš futbolo. Tačiau, kaip minėjau, dar reikia šalia žaidėjų su patirtimi, kad jaunimas turėtų iš ko mokytis žaidžiant komandoje. „Bangos“ biudžetas yra vienas iš mažiausių A lygoje.
– Kokia situacija dėl legionierių?
– Pavyko sustiprinti šią sritį. Turime keturis: Goncalo Vieira, Renan Paulino, Mauricio Pinto, Shogo Yoshikawa.
Kviečia sirgalius
– „Banga“ nuo seno garsėjo kaip komanda, suburianti didelį būrį sirgalių. Ar jaučiate stiprų palaikymą iš žiūrovų pusės?
– Būna varžybų, kur daugiau, būna, kur mažiau susirenka sirgalių. Aišku, jie reaguoja į oro sąlygas, į rezultatus. Jei kovotumėme dėl čempionų titulo, natūralu, kad ūžtų visas stadionas. Labai kviečiame gargždiškius, rajono gyventojus palaikyti tuos jaunus žaidėjus, klubo auklėtinius.
Pats „Bangos“ klube dirbu jau 10 metų, tad jaučiuosi tvirta „Bangos“ dalimi ir manau, jog sirgaliai turi savo komandą palaikyti ir kai jai sekasi, ir kai nesiseka.
Antroji pusė sezono bus labai įtempta, jauni žaidėjai jaučia didžiulį spaudimą, o kad jį atlaikytų, labai svarbus palaikymas iš išorės rungtynių metu. Svarbu, kad tą spaudimą jaustų ir varžovai, ir teisėjai. Be palaikymo, tai tik mes, o su stipria atrama sirgalių turėtume tą labai reikalingą dvyliktą žaidėją.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Banga

2022 Lie 22 17:04

O LFF kur viešina informaciją?

Už kritiką teisėjams R.Vėževičius nubaustas 150 eurų bauda
https://www.sportas.lt/naujiena/460051/ ... euru-bauda

Po A lygos rungtynių „Banga“ – „Panevėžys“ Gargždų komandos puolėjas Robertas Vėževičius nedviprasmiškai savo facebook paskyroje pabrėžė teisėjų tose rungtynėse padarytas klaidas ir pačių teisėjų kompetenciją.

Lietuvos futbolo federacijos drausmės komitetas išnagrinėjo bylą dėl šios kritikos ir futbolininkui skyrė 150 eurų baudą. Pats R.Vėževičius naujame įraše teigia, kad bauda jau sumokėta.

„Tai jau padariau, nes kitu būdu man nebūtų leidžiama atstovauti kitose rungtynėse. Nuo šiol galėsiu pasigirti, kad kažkur esu pirmas Lietuvos futbolo istorijoje – nubaustas pinigine bauda už viešą pasisakymą ar išreikštą nuomonę“, - savo paskyroje video įraše kalbėjo R.Vėževičius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Banga

2022 Rgp 06 13:45

„Bangos“ gretas papildė jaunas lietuvis
https://www.sportas.lt/naujiena/460963/ ... s-lietuvis

Gargždų „Bangos“ komandą papildė Klaipėdos FM auklėtinis Maksimas Andrejevas.

18-metis krašto saugo ir gynėjo pozicijose rungtyniaujantis žaidėjas sezoną pradėjo LFF II lygos pirmenybėse, kur per 13 rungtynių pasižymėjo 5 įvarčiais.

„Bangos“ gretose jaunas futbolininkas turėtų daugiau žaisti B komandoje, bet taip pat sieks debiutuoti stipriausioje šalies lygoje.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Banga

2022 Spa 08 00:01

Shogo Yoshikawa iškeliavo į tėvynę. Dėl pėdos stresinio lūžio legionieriaus iš Japonijos sezonas baigėsi anksčiau.

Per tris sezonus Shogo Yoshikawa tapo daugiausiai rungtynių ir minučių "Bangoje" sužaidusiu legionieriumi. Dėkojame Shogo už visus tris puikius sezonus Gargžduose!

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FK Banga

2022 Spa 21 23:40

CARLOS EDUARDO DA SILVA CANDIDO
Šiandien Bangos gretose debiutavo gynėjas (?), kuris FK Riteriams kainavo du taškus. :roll: Žaidėjo pristatymo pasigedau. :roll:

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Banga

2022 Gru 06 04:31

Aukšto meistriškumo sporto rėmimas – įžvelgia diskriminacijos apraiškų

Motyvų dėl balsavimo pasisakymų metu, Tarybos narys Nerijus Galvanauskas minėjo dar praėjusios kadencijos gale parengtą idealią aukšto meistriškumo sporto rėmimo tvarką, kuria buvo patenkinti visi sporto klubai – skirtingų sričių sportininkų, rungtyniaujančių aukščiausiose lygose, krepšeliams buvo sutarta skirti 7 tūkst. eurų.

N. Galvanausko teigimu, šiandien norimu priimti Tarybos sprendimu yra pradedama diskriminuoti: „Pastatome tris prioritetines, visiškai skirtingas sporto šakas – krepšinį, tinklinį ir futbolą. Futbolininko krepšelis tampa 10 tūkst. eurų vieno sportininko išlaikymui per metus, krepšininkui tai yra 17,5 tūkst. eurų. Šiai dienai turime precedentą – iš futbolo klubo į krepšinį jau išėjo kineziterapeutas – šioje vietoje mes akivaizdžiai sukeliame diskriminaciją, o vėliau klausime, kodėl vienos sporto šakos rezultatai yra geresni už kitų. Negaliu pritarti šiam sprendimui“, – teigė Tarybos narys, pabrėždamas, jog ir pati Gargždų futbolo bendruomenė šiai dienai yra daug gausesnė už krepšinio.

Sprendimo projektui pritarta 16 balsavus už, 8 – prieš. Nuo klausimo svarstymo ir balsavimo nusišalino Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerė Ligita Liutikienė.

https://mano-gargzdai.lt/component/k2/i ... -apraiskos

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Banga

2023 Sau 06 15:18

Pinto nebebus į Vietnamą išvaro

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2023 Sau 11 16:34

D. Dovydaitis nuomos pagrindais keliasi į Gargždus
https://siauliufa.lt/d-dovydaitis-nuomo ... i-gargzdus

FA „Šiauliai“ priklausantis Deividas Dovydaitis naująjį sezoną pradės su kitos komandos marškinėliais.

Nuo 2019 metų FA „Šiauliai“ garbę gynęs 19-etis nuomos pagrindais keliasi rungtyniauti į pajūrį, pastarasis prisijungė prie taip pat aukščiausiame šalies divizione besivaržančios Gargždų „Bangos“ gretų. Klubai dėl futbolininko sudarė sezoną truksiančią nuomos sutartį.

Saugo pozicijoje rungtyniaujantis akademijos auklėtinis praėjusiame Optibet A lygos sezone į aikštę iš viso išbėgo 31 kartą, pelnė įvartį bei sykį atliko rezultatyvų perdavimą savo komandos draugui.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FA Šiauliai

2023 Sau 11 16:35

trūko praeitą sezoną produktyvumo labai. Bangoje turėtų patobulėti.

Trigeris
Pranešimai: 160
Užsiregistravo: 2022 Vas 18 20:46
Palaikoma komanda: Lietuva

Re: FA Šiauliai

2023 Sau 11 17:10

Bangoje 100% bus startinis zaidejas. Gales dar ryskesnemis spalvomis atsiskleisti.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Banga

2023 Sau 12 20:24

Per futbolas.lt podcastą sakė, kad Stočkūnas jau Liepojos žaidėjas, šiaip gerai čia lygiu pakilo...

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Banga

2023 Sau 15 11:38

Vežas ir Šveikauskas lieka.

Grįžti į