slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: FK Ekranas vs. Shamrock Rovers

2012 Lie 18 00:27

Po Ekrano pergalingų lygiųjų, galima galvoti apie visų trijų LT klubų patekimą į kitą etapą. Ekranas su Savėnu, Radavičiumi ir Velička būtų jau šiandien užsitikrinę vietą kitame etape.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Ekranas vs. Shamrock Rovers

2012 Lie 18 07:57

ekranas atrodo vienintele komanda ant lietuvos kuri pries rungtynes turi rungtyniu plana ir rungtyniu metu stengiasi jo laikytis. kaip ir sake urbonas stengsis nepraleisti golo ir kuo ilgiau laikyti kamuoli.
siaip labai truksta fofanos, nes puolime nei vieno zmogaus nera. situacija ir panevezyje neturetu pasikeisti.

...

Re: FK Ekranas vs. Shamrock Rovers

2012 Lie 18 10:29

sias runktynes aisku kad stebies ir Tauro treneriu stabas ir ten kiekvienas gerai pasirodes zaidejias gali sidominti ir Tauro treneriu staba :twisted:
Tai, kad Ekrane italų nėra. Kuo ten sudominsi Taurą.
Tikrai- nėra italų, tai nėra TAURUI jokio intereso. :mrgreen:

...

Re: FK Ekranas vs. Shamrock Rovers

2012 Lie 18 10:37

Dublino „Shamrock Rovers“ (Airija) 0 - 0 Panevėžio „Ekranas“ (Lietuva)
UEFA Čempionų lygos atranka, 2012 07 17

„Ekranas“ išvykoje atsilaikė prieš „Shamrock Rovers“

Antradienio vakarą Dubline vykusiose pirmose UEFA Čempionų lygos atrankos turnyro antro etapo rungtynėse Lietuvos čempionai Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai atmušė visas varžovų atakas ir sužaidė lygiosiomis 0:0 (0:0) su vietos „Shamrock Rovers“ ekipa.

Nors didžiąją susitikimo dalį iniciatyva priklausė šeimininkams, o 81 min. nuo įvarčio mūsiškius išgelbėjo tik skersinis, stipriausiai Airijos komandai prieš atsakomąją dvikovą nepavyko įgyti jokios apčiuopiamesnės persvaros.

Atsakomasis mačas vyks lygiai po savaitės - liepos 24 dieną 20 valandą Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione.



„Ekrano“ starto sudėtis: Emilijus Zubas, Yani Urdinovas, Mantas Samusiovas, Ignas Dedura, Vytautas Lukša, Giedrius Tomkevičius, Aurimas Kučys, Marko Andelkovičius, Aurimas Vertelis, Egidijus Varnas, Žilvinas Kymantas.

Nesėkmę pirmosiose rungtynėse antradienį patyrė Gedimino Vičiaus atstovaujasm Karagandos „Šachtior“ (Kazachstanas) klubas, svečiuose 0:1 (0:1) nusileidęs Libereco „Slovan“ (Čekija) ekipai.

Lietuvis žaidė iki 66 minutės, o pergalingą įvartį įmušė Vojtechas Hadaščokas (23 min.).

Kitų 2012-2013 metų sezono UEFA Čempionų lygos antrojo kvalifikacinio etapo pirmųjų rungtynių rezultatai:

„Ulisses“ (Armėnija) - Tiraspolio „Šeriff“ (Moldova) 0:1 (0:0)

Talino „Flora“ (Estija) - „Basel“ (Šveicarija) 0:2 (0:0)

Baku „Neftči“ (Azerbaidžanas) - „Zestafoni“ (Gruzija) 3:0 (2:0)

Helsinio HJK (Suomija) - „Reykjavik“ (Islandija) 7:0 (2:0)

„F91 Dudelange“ (Liuksemburgas) - „Salzburg“ (Austrija) 1:0 (0:0)

„Žilina“ (Slovakija) - Kiriat Šmonos „Hapoel“ (Izraelis) 1:0 (0:0)

„The New Saints“ (Velsas) - „Helsingborgs“ (Švedija) 0:0 (0:0)

„Skenderbeu“ (Albanija) - „Debreceni“ (Vengrija) 1:0 (0:0)

„Valletta“ (Malta) - Belgrado „Partizan“ (Serbija) 1:4 (0:3).

Likusios šešerios pirmosios antrojo kvalifikacinio etapo rungtynės bus žaidžiamos trečiadienį.

2012-2013 metų sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtojas paaiškės gegužės 25 dieną Vemblio stadione Londone.

______________________________________________________________________________________________________________

http://sportas.delfi.lt/abroad/uefa-cem ... z20xQcTn9H" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: FK Ekranas vs. Shamrock Rovers

2012 Lie 18 10:42

"Ekranas" Airijoje sužaidė lygiosiomis 0:0

Ketvirtus metus iš eilės Lietuvai UEFA Čempionų lygoje atstovaujantis Panevėžio „Ekranas" dvikovoje su Dublino „Shamrock Rovers" turės galimybę viską išspręsti savo aikštėje.

Pirmosios antrojo atrankos etapo rungtynės Airijoje baigėsi be įvarčių 0:0.

Atsakomasis susitikimas bus žaidžiamas liepos 24 dieną Panevėžio „Aukštaitijos" stadione.


Praretėjusi komanda ir gausus lietuvių palaikymas

Po pertraukos Lietuvos čempionate „Ekranas" išvyko į Dubliną pasikeitusios sudėties. Su komanda atsisveikino patyrę saugai Mantas Savėnas, Ramūnui Radavičius ir puolėjas Andriui Velička. Į Airiją nevyko ir legionieriai Adama Fofana bei Uchenna Umeh. Ekipoje debiutavo 22 metų puolėjas Žilvinas Kymantas, o kitas naujokas, jaunasis gynėjas Edvinas Girdvainis liko tarp atsarginių.

Lietuvos čempionus Airijoje gausiai palaikė ne tik ištikimiausi gerbėjai, bet ir čia gyvenanti lietuvių bendruomenė - už „Ekraną" sirgo ne vienas šimtas tautiečių.

Rungtynėms teisėjavo arbitras iš Suomijos Mattias Gestranius, kuris mūsų futbolo mėgėjams jau įsiminė po birželį teisėjautų, Lietuvai itin nesėkmingai susiklosčiusių Baltijos taurės rungtynių tarp su Latvija. Pirmajame kėlinyje teisėjui darbo netrūko, nes nemažai žaidimo vyko aikštės viduryje, netrūko dvikovų.

„Ekrano" pavojingesnės atakos buvo kėliniui įpusėjus, kai iš toli į vartininką pataikė Aurimas Kučys, netiksliai smūgiavo Marko Andželkovičius. Airiai pavojingiausią ataką surengė 35 minutę, kai į baudos aikštelę įsiveržęs Gary Twiggas nepataikė į vartus.

Pabaigoje lydėjo sėkmė

Antrąjį kėlinį „Ekranas" pradėjo aktyviai, kontratakoje pavojingą perdavimą iš krašto atliko Aurimas Vertelis. Tačiau vėliau iniciatyvą perėmė šeimininkai. Du jų pavojingus smūgius atrėmė „Ekrano" vartininkas Emilijus Zubas.

67 min. varžovų vartams smūgiu iš toli grasino ir M.Andželkovičius, kurio spirtą kamuolį atmušė „Shamrock Rovers" vartininkas Oskaras Janssonas.

Dvikovos pabaigoje panevėžiečiams teko nemažai gintis ir bent pora kartų juos lydėjo sėkmė. Kartą „Shamrock Rovers" smūgis sudrebino skersinį, o kitame epizode, jau per pridėtinį laiką varžovai nepataikė į vartus. Vis tik „Ekranas" atsilaikė ir iškovojo lygiąsias 0:0.

„Manau, kad buvo kovingas, atkaklus, gražus mačas. Reikia suprasti, jog tai tik pirmos rungtynės, tai tik viena šios kovos dalis. Natūralu, rungtynėms einant į pabaigą, „namų" komanda labiau siekia laimėti, spaudimas mums didėjo, kėlė pavojų standartinės situacijos bei išmetamas kamuolys nuo šoninės linijos link mūsų vartų. Džiaugiuosi, jog pavyko nuo to apsiginti, - po dvikovos fkekranas.lt kalbėjo "Ekrano" treneris Valdas Urbonas - Reikės iki atsakomųjų rungtynių analizuoti šį mačą, pažiūrėti, kur galime stipriau sužaisti. Mūsų tikslas - pereiti į kitą etapą, mums namuose bus reikalinga pergalė."

Kitą antradienį, liepos 24 d., nuo 20 val. „Ekranas" priims varžovus iš Airijos savo aikštėje.

Rungtynių preliminari statistika

Dublino „Tallaght" stadionas,
Teisėjas - Mattias Gestranius (Suomija)
Dublino „Shamrock Rovers" (Airija) - Panevėžio „Ekranas" (Lietuva) 0:0
Įspėti: 38 min. Ken Oman („Shamrock Rovers") 16 min. Marko Anđelković, 42 min. Aurimas Vertelis, 46 min. Yani Urdinov („Ekranas")

„Ekranas": Emilijus Zubas, Yani Urdinov, Mantas Samusiovas, Ignas Dedura, Vytautas Lukša, Aurimas Vertelis, Giedrius Tomkevičius, Aurimas Kučys, Marko Anđelković (90+2 min. Dovydas Norvilas), Egidijus Varnas, Žilvinas Kymantas. Atsarginiai: Tadas Kauneckas, Dainius Gleveckas, Vitalijus Kavaliauskas, Arnas Ribokas, Tadas Markevičius, Edvinas Girdvainis.
____________________________________
http://www.lff.lt/lt/article/ekranas_ai ... osiomis_00

...

Re: FK Ekranas vs. Shamrock Rovers

2012 Lie 18 10:46

Mes kartu - didelė jėga!

Dvikovoje su "Shamrock Rovers" Lietuvos čempionus audringai palaikė kaip niekad didelis tautiečių būrys.
Apytiksliais skaičiavimais, lietuvių buvo pusė tūkstančio! Tariame didelį AČIŪ kiekvienam atvykusiam į "Tallaght" stadioną.
______________________________________
http://www.fketv.lt/aktualiausi-video/m ... idele-jega

...

Re: FK Ekranas vs. Shamrock Rovers

2012 Lie 18 10:47

Pirmasis mūšis Airijoje - be įvarčių

Šalies čempionai, Panevėžio "Ekranas" Dubline UEFA Čempionų lygos turnyre nuo II kvalifikaciniame etape su Airijos čempionais, "Shamrock Rovers" ekipa, išsiskyrė taikiai be įvarčių 0:0.

Rungtynės prasidėjo atsargiai, ekipos užsiėmė tam tikra žvalgyba ir skubotų, drąsių veiksmų nesiėmė.

Po 5 min. Vytauto Lukšos pražangos kairėje aikštės pusėje varžovai gavo šansą išnaudoti standartinę situaciją. Ji didelės grėsmės prie „Ekrano“ vartų nesukėlė. Po dviejų pražangų aikštės centre teisėjas Marko Andelkovič parodė geltoną kortelę.

Po pirmų 20 min. „Ekranas“ apsiprato su aikšte ir perėmė kamuolio kontrolę. Varžovai eikvojo jėgas bandydami nutraukti Panevėžio ekipos atakas. Pavojingų momentų sukurti nepavyko, tačiau ir varžovai buvo priversti atsitraukti ir rimtai padirbėti gynyboje. Aurimo Kučio smūgis į vartų plotą 26 min. skriejo vartininkui Oscar Jansson į rankas.

31 min. Killian Brennan atsakė šūviu iš maždaug 20 metrų, kamuolys praskriejo šalia virpsto, o ir tą vartų kampą budriai gynė Emilijus Zubas.

Po kelių minučių sekė pozicinė „Ekrano“ ataka, kuri užsibaigė A. Kučio šūviu, kamuolys skriejo link vartininko ir jam didelių bėdų nepridarė.

„Shamrock Rovers“ nesisekė atakuojant kiek ilgiau palaikyti kamuolio, „Ekranas“ jį perėmė ir išskubėjo į greitą ataką, airių ekipos kapitonas Ken Oman nenorėdamas rizikuoti, nelesitinai aikštės viduryje sustabdė Egidijų Varną. Airių žaidėjui teisėjas iškart parodė geltoną kortelę.

41 minutę po ilgos pozicinės atakos ir daugelio perdavimų Aurimas Vertelis atsidūrė baudos aikštelės dešiniame krašte, griuvo, o teisėjas įžvelgė jo bandymą imituoti pražangą ir ekraniečiui parodė geltoną kortelę.

Iki kėlinio pabaigos kažko ypatingo nenutiko ir pirma mačo pusė baigėsi visiškai dėsningai – nulinėmis lygiosiomis.

Antrojo pradžioje Yanio Urdinovo pražanga ir teisėjas, matyt, norėdamas įspėti komandas, jog netoleruos grubaus žaidimo, gynėją nubaudė geltona kortele. Airių ekipa standartine situacija nepasinaudojo, „Ekranas“ pavyzdingai apsigynė ir iškart nuskubėjo į ataką. Aurimas Vertelis, suklaidinęs varžovą, įsiveržė iš krašto į baudos aikštelę, kamuolį bandė perduoti link Žilvino Kymanto, kuriam buvo debiutas tokio rango varžybose. Nei jis, nei E. Varnas nesiekė kamuolio ir jis atiteko airiams.

„Shamrock Rovers“netenkino tokia mačo eiga ir bandė įvykius pakreipti sau naudinga linkme. Kamuolį dažniau valdė aikštės šeimininkai, kurie įprastai stengėsi įveikti „Ekrano“ gynybą. Aukšti, neretai iš krašto, perdavimai link baudos aikštelės, orientuoti į Gary Twigg arba bandymai išnaudoti standartines situacijas. Kitą vertus, puikų šansą sau susikūrė Marko Andelkovič, varžovų aikštės pusėje suklaido porą varžovų, priartėjo prie baudos aikštelės ir jo smūgį maždaug iš 20 metrų vartininkas O. Jansson šuoliu atrėmė ir išgelbėjo airius nuo įvarčio. Ko gero, viena pavojingiausių „Ekrano“ atakų.

Artėjant mačui į pabaigą, Panevėžio ekipos jėgos seko, o „Shamrock Rovers“ spaudimas didėjo. 70 min. ir 73 min. varžovai jėgas stiprino keitimais. Vietoj D. Kavanagh ir G. McCabe į aikštę išbėgo B. Dennehy bei Ch. Turner. Pastarasis iškart galėjo pasižymėti, puikiai sužaidė E. Zubas. Po poros minučių kamuolys pataikė į „Ekrano“ vartų skersinį. Airių spaudimas kiek aprimo perėmus „Ekranui“ kamuolį ir surengus ataką, pasibaigusią dviem kampiniais. Tačiau iš jų didelės naudos išpešti nepavyko.

Jau prasidėjus teisėjo pridėtam laikui vietoj Marko Andelkovič aikštėje - Dovydas Norvilas. Dar viena pavojinga varžovų ataka, B. Dennehy smūgis iš kelių metrų, laimei, pro šalį. Netrukus teisėjas skelbia mačo pabaigą.

Poros nugalėtojas spręsis lygiai po savaitės Panevėžyje, liepos 24 d. 20 val. "Aukštaitijos" stadione.
______________________________________________________
http://www.fkekranas.lt/naujienos/pirma ... be-ivarciu

...

Re: FK Ekranas vs. Shamrock Rovers

2012 Lie 18 10:49

Dublino „Shamrock Rovers“ (Airija) 0 - 0 Panevėžio „Ekranas“ (Lietuva)
UEFA Čempionų lygos atranka, 2012 07 17

Ačiū buvusiems kartu! Viskas spręsis Lietuvoje, mūsų stadione, Panevėžyje!!!

PABAIGA

93' - FKE sėkmingai apsigynė.

93' - kampinis prie FKE vartų.

91' - D. Norvilas vietoj M. Andelkovič.

90' - O'Odonnell smūgis šalia vartų.

87' - A. Kučio pražanga varžovų aikštės pusėje.

85' - dar vienas kampinis prie airių vartų.

84' - kampinis prie airių vartų.

84' - O'Donnell įeina į aikštę vietoj Brennan.

81' - skersinis gelbsti FKE. Varžovai spaudžia.

81' - M. Andelkovič išsmūgiuoja kamuolį nuo FKE vartų.

80' - FKE sėkmingai apsigina.

79' - kampinis prie FKE vartų.

77' - Finn smūgį blokavo FKE gynėjai.

74' - Turner iėjo į aikštę vietoj McCabe, kiek anksčiau vietoj Kanavagh - Dennehy. ("Shamrock Rovers")

69' - A. Vertelio pražanga varžovų aikštės pusėje.

68' - varžovai apsigina.

67' - Marko smūgį atremia vartininkas, kampinis prie airių vartų.

61' - pražanga prieš V. Lukšą.

60'- FKE gynėjų klaida, varžovas įsiveržia į baudos aikštelę, tačiau E. Zubui problemų nesukelia, ramiai gaudo kamuolį.

57' - kampinis prie FKE vartų, E. Zubas gaudo kamuolį.

56' - puikiai rungtyniauja E. Zubas, atremia pavojingą smūgį, vėliau nutraukė perdavimą.

53' - K. Brennan smūgis pro šalį.

52' - kampinis prie FKE vartų.

51' - airiai apsigina.

50' - pražanga prieš Urdinovą, standartinė sitaucija prie airių vartų.

48' - FKE sėkmingai apsigynė, vėliau greitas išpuolis, A. Vertelis įsiveržė į baudos aikštelę, kamuolį bandė perduoti Kymantui, tačiau šis nepasiekė jo.

46' - Y. Urdinov geltona kortelė už pražangą kairiajame krašte. Standartinė situacija.

ANTRAS KĖLINYS

PERTRAUKA

45' - E. Zubas gaudo kamuolį.

45' - kampinis prie FKE vartų.

45' - pridedamos 2 minutės.

44' - G. Twigg pražanga prieš M. Samusiovą.

42' - pavyzdingai kamuolį kontroliavo FKE, geltona kortelė A. Verteliui varžovų aikštės pusėje, teisėjas įžvelgė žaidėjo vaidybą.

39' - prieš tai - A.Kučio smūgis į vartų plotą, vartininkas gaudo kamuolį.

39' - geltona kortelė Oman nutraukiant FKE greitą ataką.

35' - labai pavojinga airių ataka, G. Twigg smūgis iš kelių metrų pro šalį.

33' - M. Andelkovič smūgis virš vartų.

31' - pavojingas K. Brenan smūgis maždaug iš 20 metrų, netoli virpsto.

29' - pastarąsias 10 min. FKE kontroliuoja situaciją.

28' - varžovų ataka, tačiau FKE perima netrukus kamuolį.

27' - A. Kučio tolimas bandymas, vartininkas gaudo kamuolį.

25' - dar vienas kampinis prie "Shamrock Rovers" vartų, varžovai apsigina.

25' - kampinis prie airių vartų.

21' - G. Tomkevičiaus pražanga varžovų aikštės pusėje praradus kamuolį.

19' - dabar kiek ilgiau kamuolį palaiko FKE, tačiau priartėti prie varžovų vartų nepavyksta.

17' - už pražangą prieš varžovą geltona kortele baudžiamas Marko.

15' - I. Deduros pražanga aikštės centre.

13' - ekipos neskuba atakuoti, kol kas atsargūs veiksmai iš abiejų ekipų pusių.

5' - keli iš eilės airių išpuoliai. FKE patikimai ginasi.

3' - Marko pražanga dešiniajame krašte, varžovai standartinės sitaucijos neišnaudoja.

3' - vyrauja atsargus futbolas, žvalgyba.

1' - pirmieji kamuolį išspiria FKE.

RUNGTYNIŲ PRADŽIA

Aikštėje rikiuojasi žaidėjai.

Pirmieji apšilimą pradėjo šeimininkai. Kitoje aikštės pusėje kol kas tik E.Zubas ir T.Kauneckas.

Airijose ekipos atsargoje: R.Pieterse, G.O'Neil, Ch.Turner, S.O'Donnell, C.Mccormack, B.Dennehy, C.Hawhkins.

"Shamrock Rovers" startinė sudėtis: O.Jansson, S.Rice, K.Brennan, C.Sives, P.Sullivan, C.Powell, R.Finn, K.Oman, G.Mccabe, D.Kavanagh, G.Twigg.

Atsarginiai žaidėjai: T.Kauneckas, A.Ribokas, T.Markevičius, V.Kavaliauskas, E.Girdvainis, D.Norvilas, D.Gleveckas.

Iki rungtynių pradžios lieka kiek daugiau nei valanda. FKE mačą pradės tokia sudėtimi: E.Zubas, Y.Urdinov, M.Samusiovas, I.Dedura, V.Lukša, G.Tomkevičius, A.Kučys, M.Andelkovič, A.Vertelis, E.Varnas, Ž.Kymantas.

Ekraniečiams nuo viešbučio iki stadiono - vos pora minučių kelio pėsčiomis. Netrukus visa komanda iškeliaus į rungtynių vietą.

Rungtynės prasidės už mažiau nei trijų valandų, tad dabar yra puiki proga įsijungti FKE TV ir pažiūrėti, kaip panevėžiečiai rengėsi šio vakaro rungtynėms. Abi vaizdo reportažų nuorodas rasite kiek žemiau.

Sveiki, futbolo mėgėjai. FKE LIVE sveikinasi su jumis iš Dublino, kur 22:00 Lietuvos laiku FK "Ekranas" susikaus su "Shamrock Rovers". Tai bus pirmasis UEFA Čempionų lygos antrojo etapo mačas, kuris neturėtų palikti abejingo nei vieno FKE fano!
_______________________________
http://www.fkekranas.lt/live_new/lt.php/live/230
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: FK Ekranas vs. Shamrock Rovers

2012 Lie 18 10:51

Valdas Urbonas: "Tai tik pirmosios rungtynės"

Panevėžio "Ekranas" iš Airijos išskrenda nepraleidęs įvarčio, tačiau ir nepasižymėjęs. Kova persikels į Lietuvą. Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje "Ekrano" vyriausiasis treneris Valdas Urbonas pažymėjo, jog tai tebuvo tik viena kovos dalis.

FK "Ekranas" vyr. treneris Valdas Urbonas: "Įtampa greit nedingsta po tokių rungtynių. Manau, buvo kovingas, atkaklus, gražus mačas. Reikia suprasti, jog tai tik pirmos rungtynės, tai tik viena šios kovos dalis.

Tai, jog teisėjas leido žaidėjams kovoti, man nebuvo keista. Teisėjas iš Suomijos, o ši šalis simpatizuoja tokiam žaidimo stiliui. Manau, arbitras puikiai susitvarkė su savo darbu, kovos buvo pakankamai, vyravo normalus futbolas.

Natūralu, rungtynėms einant į pabaigą, „namų“ komanda labiau siekia laimėti, spaudimas mums didėjo, kėlė pavojų standartinės situacijos bei išmetamas kamuolys nuo šoninės linijos link mūsų vartų. Džiaugiuosi, jog pavyko nuo to apsiginti.

Tie žaidėjai, kurie buvo aikštėje, sėkmingai vykdė tas užduotis, kurias mes jiems kėlėme. Paskutines 10 minučių matėsi, jog ekipa jautė nuovargį, tačiau nemačiau ant atsarginių žaidėjų suolelio žaidėjo, kuris būtų iš esmės mus sustiprinęs.

Reikės iki atsakomųjų rungtynių analizuoti šį mačą, pažiūrėti, kur galime stipriau sužaisti. Mūsų tikslas – pereiti į kitą etapą, mums namuose bus reikalinga pergalė.

Aš manau, jog mūsų ekipa yra patyrusi, ypač didelė koncentracija būna tarptautinėse rungtynėse. Lietuvos čempionate tos įtampos kartais trūksta, su ja susidūrę, ją priimame. Kai kuriuose momentuose, komanda gali sužaisti žymiai geriau. Artimiausią savaitę praleisime analizuodami šį mačą bei ruošimės atsakomosioms rungtynėms“, - po mačo kalbėjo "Ekrano" vyr.treneris Valdas Urbonas.
___________________________________
http://www.fkekranas.lt/naujienos/valda ... -rungtynes

...

Re: FK Ekranas vs. Shamrock Rovers

2012 Lie 18 10:53

AČIŪ lietuviams Dubline! (FKE TV)

Nors Panevėžio "Ekranas" rungtyniavo toli nuo Lietuvos, tačiau "Tallaght" stadione ekraniečiai tikrai nesijautė vieniši. Be kelių "Pirmosios Armados" vaikinų, sektoriuje aktyviai mūsiškius palaikė keli šimtai tautiečių, FK "Ekranas" dėkoja visiems už palaikymą!

Tiesiog negali pralaimėti, kai išvykos mače, svetimame stadione tave palaiko tiek tautiečių! Dar didesnė parama bus reikalinga jau kitą savaitę, liepos 24 dieną, 20 val. Panevėžyje, "Aukštaitijos" stadione!
_____________________
http://www.fkekranas.lt/naujienos/aciu- ... ine-fke-tv

...

Re: FK Ekranas vs. Shamrock Rovers

2012 Lie 18 10:55

Live Commentary from Tallaght (mokantiems airiškai) :mrgreen:

We’ll have live commentary from the UEFA Champions League 2nd Qualifying round Round 1st Leg; Shamrock Rovers v FC Ekranas on Tuesday 17th July starting at 7.50pm Irish time. Kick off 8pm.
_____________________________________
http://www.srfc.tv/blog/2012/04/12/live ... v-dundalk/

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: FK Ekranas vs. Shamrock Rovers

2012 Lie 18 11:01

"Shamrock Rovers" iš arčiau

Artėjant UEFA Čempionų lygos mūšiui su Airijos praėjusių metų čempionais, Dublino „Shamrock Rovers“, metas pristatyti varžovus iš arčiau.

Paveikslėlis

Klubas yra labiausiai tituluotas šalyje, sėkmingiausia komanda Airijoje. 17 kartų laimėtas šalies čempionatas, 24 kartus iškovota taurė. Pastaruosius du metus – 2010 ir 2011 – nugalėjo Airijos čempionate ir Europos kovas pradeda kaip ir „Ekranas“, nuo Čempionų lygos turnyro.

Apskritai per klubo istoriją įvairiuose UEFA Europos turnyruose „Shamrock Rovers“ žaidė 64 rungtynes, iškovojo 13 pergalių, 11 lygiųjų ir 40 pralaimėjimų. Iš jų Čempionų lygoje arba tuometinėje Čempionų taurės turnyre žaidė 18 kartų, tik kartą laimėjo, 5 kartus sužaidė lygiosiomis ir 12 kartų pralaimėjo.

Pradedant kovas Europos turnyruose nuo UEFA Čempionų lygos II-ojo kvalifikacinio etapo patekti į Europos lygos grupių turnyrą gali pakakti ir trijų įvarčių. Tą pernai įrodė „Shamrock Rovers“. UEFA Čempionų lygos II kvalifikaciniame etape airiai susitiko su Talino „Flora“. Namuose Dubline „Shamrock Rovers“ laimėjo 1:0, Estijoje mačas baigėsi 0:0. III kvalifikaciniame etape Airijos čempionai susitiko su Danijos čempionais FC København. Išvykoje pralaimėjo 0:1, namuose – 0:2. Tada, kaip ir pernai „Ekranas“, airiai keliavo į Europos lygos turnyrą ir kovoje dėl patekimo į grupių etapą susitiko su Belgrado „Partizan“. Namuose mačas baigėsi 1:1, pirmi pasižymėjo serbai, antro kėlinio pabaigoje Gary McCabe išlygino rezultatą. Išvykoje pagrindinis laikas vėl baigėsi 1:1. Scenarijus analogiškas. Pirmi pasižymėjo serbai, antrame kėlinyje rezultatą išlygino Pat Sullivan. Pratęsimo metu airiams, realizavus 11 m baudinį (pasižymėjo Stephen O'Donnell), pavyko išsiveržti į priekį ir netikėtai patekti į Europos lygos grupių etapą.

Čia komanda susitiko su „Tottenham Hotspurs“ (0:4, 1:3), Kazanės „Rubin“ (1:4, 0:3), Salonikų PAOK (1:3, 1:2). Nors patirti 6 pralaimėjimai, tačiau žaidėjai gavo neįkainojamos tarptautinių rungtynių patirties.

Tada ekipai vadovavo vyriausiasis treneris Michael O'Neill. Nuo 2012 m. gruodžio „Shamrock Rovers“ vadovauja keturiasdešimtmetis Stephen Kenny. Trenerio karjerą su jaunimo komandomis pradėjęs 1998 m. dirbo „Longford Town“ klube, vėliau persikėlė į „Bohemians“, treniravo „Derry City“, „Dunfermline Athletic“ ir „Derry City“.

Žvelgiant į jų sudėtį, krenta į akis jaunas vartininkų amžius. Nėra praėjusiais metais vartus saugojusio Ryan Thompson. Dažniausiai į pagrindinę sudėtį patenka 22 metų, švedų tautybės vartininkas Oscar Jansson, atstovaujantis U-21 Švedijos rinktinę. Rečiau vartus saugo 21-erių metų Pietų Afrikos Respublikos pilietybę turintis Reyaad Pieterse. Po praėjusių metų komandos sudėtis kito nedaug. Į „Cork City“ sausio mėnesį persikėlė centrinis gynėjas Dan Murray. Dar praėjusių metų vasaros gale į „Aston Villa“ persikėlė kairysis gynėjas Enda Stevens. Dešinysis gynėjas Patrick Flynn nuo 2012 m. rungtyniauja „St. Patrick's Athletic“ ekipoje. Ekipos branduolys, lyginant su praėjusių metų sudėtimi, išliko.

Beje, Airijos nacionalinėje rinktinėje, žaidusioje šių metų Europos futbolo čempionate, nebuvo nei vieno žaidėjo iš Airijos klubų. Kalbant apie legionierius, Airijos čempionams atstovauja du škotai – Gary Twigg ir Craig Sives, britai Chris Turner, Kerrea Gilbert bei minėtas vartininkas iš Pietų Afrikos Respublikos Reyaad Pieterse.

Vienas labiausiai patyrusių „Shamrock Rovers“ gynėjų, 30-metis Pat Sullivan 2011 m. nominuotas į geriausių lygos žaidėjų rinkimus. Puolėją Gary Twigg „Ekrano“ gynėjams reikės itin atidžiai prižiūrėti. Per oficialias rungtynes šiais metais jis jau pelnė 17 įvarčių. Škotas prie „Shamrock Rovers“ prisijungė 2009 metais ir iškart tapo vienu rezultatyviausiu Airijos lygos puolėju.

Oficialiose rungtynėse šiemet 5 kartus pasižymėjo saugas Billy Dennehy, po keturis kartus - saugai Aaron Greene, Gary McCabe ir Daryl Kavanagh. Šie visi žaidėjai rungtyniavo ir pernai, kada klubas pasiekė Europos lygos grupių etapą.

Kol kas Airijos čempionate „Shamrock Rovers“ sekasi ne taip, kaip galbūt komanda, kuri pernai tapo šalies čempione, tikėjosi. Po 16 rungtynių ji užima ketvirtą vietą ir nuo lyderių „Sligo Rovers“ atsilieka 10 taškų. 6 pergalės, 7 lygiosios ir 3 pralaimėjimai. Įmušta 30, bet praleisti 25 įvarčiai. “Shamrock Rovers” sirgaliai gerokai sunerimę dėl ekipos rezultatų ir tą atvirai deklaruoja socialiniame tinkle „Facebook“, savo ekipos profilyje. „Shamrock Rovers“ nuo vasaros pradžios lygos rungtynes laimėjo tik kartą - birželio 21 dieną.

UEFA Čempionų lygos mačas tarp „Shamrock Rovers“ ir Panevėžio „Ekrano“ – jau liepos 17 dieną, antradienį, Dubline, „Tallaght“ stadione. Mačo pradžia – 22 val. Lietuvos laiku.
________________________________________________________
http://www.fkekranas.lt/naujienos/shamr ... -is-arciau
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: FK Ekranas vs. Shamrock Rovers

2012 Lie 18 11:31

Shamrock Rovers FC v FK Ekranas

Champions League, Second Qualifying Round / Tallaght Stadium / 17.07.12 / Kick-off: 8pm



Rovers return to European action on Tuesday night when they take on FK Ekranas in the Champions League, second qualifying round.

The Hoops created history last season when they became the first Irish club to make it to the Group Stages of a European competition.

kenny-stephenAnd Stephen Kenny’s squad will be looking to kick-off this year’s campaign with a win against Lithuania champions, Ekranas in the game which kicks-off at 8pm at Tallaght Stadium.

Aaron Greene (knee) and Ciaran Kilduff will not be available for the tie, while there are slight doubts over Ken Oman who suffered a dead leg after Friday night’ league game against Dundalk.

Commenting on the game, Hoops boss, Stephen Kenny said: “We are very proud to be the league and the country’s representatives in the Champions League – the top club competition in football.

“Ekranas have won their league four years in a row, and they’ll have no fear coming here. But we have done well at home this season, and our aim is to continue that tomorrow night.

“The players gained a lot of experience in last year’s campaign and that should stand to us over the two legs. Our results haven’t been consistent lately, but we have every belief in what we are doing, and we have confidence going into the game.”

Tickets will be on sale right up until kick off.
_________________________________________________________________
http://www.shamrockrovers.ie/news/35-ne ... -v-ekranas


Paveikslėlis

...

Re: FK Ekranas vs. Shamrock Rovers

2012 Lie 18 11:38

Rovers 0 - 0 FC Ekranas
Tuesday, 17 July 2012 21:22

Rovers rue late golden chances...
UEFA Champions League - 2nd Qualifying Round 1st Leg
Tallaght Stadium - Tuesday 17th July 2012

Hoops Line out
1 Oscar Jansson
27 Pat Sullivan
5 Ken Oman
4 Craig Sives
3 Conor Powell
21 Ronan Finn
6 Stephen Rice
7 Gary McCabe
15 Killian Brennan
9 Gary Twigg
16 Daryl Kavanagh


Substitutes
20 Billy Dennehy
for Kavanagh 69'
18 Chris Turner
for McCabe 74'
8 Stephen O'Donnell
for Brennan 83'
10 Gary O'Neill
23 Colin Hawkins
22 Conor McCormack
30 Reyaad Pieterse

The Hoops were left to rue three missed chances during a rousing final 10 minutes to this game. Gary Twigg, Stpehen O'Donnell and Chris Turner all had attempts in front of goal but Rovers at least have the consolation of not conceding at home.

There was a cautious opening to the game with Rovers winning two early free-kicks in the Ekranas half but both deliveries from Killian Brennan failed to trouble the visitors. Rovers couldn't keep possession in the early stages and the Lithuanians were happy to slow the game down.

A long throw-in from Pat Sullivan on 15 minutes went right across the six-yard line with Sives just failing to get a connection. On 25 minutes the visitors forced two corners in succession but both Brennan and Finn were on hand to clear. Oscar Jansson was called into the action a minute later as he comfortably saved a long range effort from Kucys.

Rovers first incisive attack came on 31 minutes when McCabe ran at the right-back and laid the ball off to Brennan but the Hoops number 15 swept his shot wide of the goal. A good counter-attack from Ekranas on 33 minutes ended with Andelkovic shooting over the bar.

Rovers best chance of the half came on 34 minutes when Kavanagh turned inside and found Ronan Finn with a great ball in the box on the right but his shot beat the advancing 'keeper but went wide of the left hand post. On 36 minutes Ken Oman defended well as Andelkovic attacked the box and Kucys followed up with a shot that Jansson did well to hold.

The half finished with McCabe crossing into the box but Zubas in goal advanced to claim the ball ahead of Craig Sives.

The second-half started with Vertelis causing problems for Pat Sullivan but fortunately his cross was cleared. On 49 minutes Ronan Finn ran at the Ekranas defence and Brennan latched on to the ball but he shot straight at Zubas. Great play by Kavanagh on 52 minutes saw him feed Sullivan and he crossed for McCabe in the area but a defender just got a vital touch.

Pat Sullivan was having a fine match raiding down the Rovers right and on 55 minutes his cross was beaten away by the diving 'keeper. The ball was played oot to Sullivan again but this time his low cross was easily claimed. On the hour good pressure from Finn saw him disposses Kucys and he ran into the area but his shot lacked power and Zubas saved.

The visitors enjoyed a decent spell of pressure from the 66th minute and Andelkovic forced Jansson into a diving save with a shot from outside the box. A good move from the visitors saw Luksa played in on the right hand side of the box but Powell did enough to force him wide and he shot across goal.

Billy Dennehy and Chris Turner were intorduced and Turner shot on goal with 15 minutes remaining but Zubas saved comfortably. Finn then saw his shot blocked from the edge of the area following Sullivan's long throw-in but the drama was to come in the last 10 minutes.

Billy Dennehy skinned the right-back in the 80th minute and his low cross fell to Gary Twigg in front of goal but the Scotsman decided to try round the diving Zubas but the 'keeper got a foot to the ball and a defender gratefully cleared.

A minute later Twigg chased a ball into the right-hand corner of the box before laying the ball back to Finn and the Hoops number 21 smashed a shot that beat the 'keeper but hit the cross-bar. Jansson had to be alert to take a fine cross from the right on 83 minutes and the visitors forced two corners that caused problems before Pat Sullivan eventually cleared.

On 86 minutes Dennehy again beat his marker and this time his cross saw Turner beat Urdinov to the ball but as he stretched for the ball he couldn't keep in on target. On 89 minutes Finn found Turner in front of the box and he played a great low ball in for sub Stephen O'Donnell who raced in on goal on the right but saw the 'keeper keep his shot out of the net with an outstretched leg.

There was one final chance in the 3rd minute of added on time when Billy Dennehy's corner went to the back post and Oman and Sives seemed to get in each others way before Sives header failed to hit the target.

Paveikslėlis
Stephen O'Donnell sees his shot go narrowly past the post as Craig Sives shows his frustration.......picture by George Kelly
_____________________________________________________________________________
http://www.shamrockrovers.ie/news/74-20 ... fc-ekranas

...

Re: FK Ekranas vs. Shamrock Rovers

2012 Lie 18 12:18

Man patikusios foto:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Zubas tur4jo vakar gerai padirb4ti. :mrgreen:

Grįžti į