...

Re: Elektrėnų futbolas:

2015 Geg 19 10:37

Elektrėnų Versmė
Gegužės 11 d., 10:26 ·

FK "Elektrėnų Versmė" - "Reaktyvas" 3:1 (2:0)
Įvarčiai - 3 min. R.Kerdokas (J.Krilavičius), 19 min. M.Leonavičius (N.Kobelevas), 50 min. D.Marcinkevičius (M.Leonavičius).

Vakar įvyko 4-tasis SFL turas. Iškovota pirmoji pergalė šių metų sezone, užtikrintai įveikus varžovus rezultatu 3-1. Rungtynes pradėjome užtikrintai,nuo pat pirmos minutės spausdami varžovus ir 3min. pelnėme įvartį po kampinio, smūgiu galva pasižymėjo R.Kerdokas. Po įvarčio tempo nemažinome ir toliau kūrėme progas ir ilgai laukti antrojo įvarčio nereikėjo, 19min. po puikios kombinacijos N.Kobelevas puikiu perdavimu išvedė M.Leonavičių vieną prieš vartininką ir šis tiksliu smūgiu jį nuginklavo. Deja pirmajame kėlinyje daugiau įvarčių pelnyti nepavyko,nors turėjome kelias tikrai puikias progas. Varžovams susikurti nieko nepavyko,užtikrintai ir be klaidų rungtyniavo tiek gynyba tiek saugai. Antrasis kėlinys prasidėjo mūsų atakomis ir 50min. pelnėme įvartį, D.Marcinkevičius smūgiu iš 16 metrų į tolimąjį kampą nuginkluoja varžovų vartininką. Įvartis nieko nekeičia, toliau spaudžiam ir atakuojam, deja įvarčių daugiau nepelnėme,nors progų turėjom daugybę, jų išnaudoti nesugebėjome. Rungtynių pabaigoje, 85min. varžovai pelno paguodos įvartį iš 11m. atžymos. Teisėjo švilpukas ir pirmoji pergalė sezone iškovota. Puikios rungtynės ir užtikrinta pergalė!

...

Re: Elektrėnų futbolas:

2015 Geg 19 10:39

Elektrėnų Versmė
https://www.facebook.com/FK.ElektrenuVe ... 6594428473" onclick="window.open(this.href);return false;
Gegužės 16 d., 21:54 · Redaguota ·

FK "Elektrėnų Versmė" - FK "Liberalų Sąjūdis" 4:2 (1:1)
Įvarčiai - 28 min. N.Kobelevas (P.Verenis), 60 min. M.Strasevičius (J.Krilavičius), 63 min. J.Krilavičius (N.Kobelevas), 75 min. N.Kobelevas.

Šiandien įvyko penktosios SFL čempionato varžybos,kuriose pavyko nugalėti pajėgią "Liberalų Sąjūdžio" ekipą. Rungtynių pradžia susiklostė prastai ir jau 3min. praleidome kvailą įvartį, smūgiu iš 20m. varžovų žaidėjas užklupo mūsų vartininką ir pelnė įvartį. Tokia netikėta pradžia šiek tiek išmušė iš vėžių komandą,tačiau daugiau progų sukurti varžvams neleidome,nors mūsų žaidimas puolime tai pat nesiklijavo. 20 min. į stadioną palaikyti komandos atvyko Elektrėnų meras, K.Vaitukaitis, ir tada mūsų komanda įsižaidė, užgulėme varžovų vartus ir tik pasiaukojantis varžovų vartininko žaidimas,neleido išlyginti rezultato. Bet ilgai tai tęstis negalėjo ir 28 min. po P.Verenio perdavimo iš kairiojo atakos kampo, N.Kobelevas "sušaudo" varžovų vartininką iš 6m. atstumo. Pirmajame kėlinyje galėjome pelnyti dar porą įvarčių,deja nepavyko. Paskutinėmis kėlinio minutėmis, varžovai tai pat surengė pavojingą ataką,bet įvarčio pasiekti nesugebėjo. Antrasis kėlinys prasidėjo pasyviai, abi komandos atrodė užmigusios ir kova daugiausiai vyko aikštelės viduryje. Visgi mūsų komandai pirmai pavyko pralaužti ledus, 60min. po J.Krilavičiaus perdavimo, du varžovų gynėjai bandė pasiekti kamuolį,tačiau susidūrė tarpusavyje ir perdavimą gavęs M.Strasevičius nuginkluoja varžovų vartininką smūgiu iš kelių metrų. Dar po kelių minučių, 63 min. pats J.Krilavičius pelno įvartį,gavęs perdavimą iš N.Kobelevo. Komanda toliau nesustoja ir atakuoja, 75 min. N.Kobelevas puikiai suklaidina varžovų gynėją ir tiksliu smūgiu rezultatą padaro 4-1 mūsų naudai. Deja jau 77min. varžovai po puikios atakos sušvelnina rezultatą. Teisėjo švilpukas ir mūsų pergalė 4:2. Džiugina,kad komanda susikuria daugybę progų,tačiau nedžiugina jų realizacija. Tačiau šiuo atveju svarbiausia pergalė!

Dėkojame Elektrėnų merui K.Vaitukaičiui,jog apsilankė komandos rungtynėse bei Emilijai Ščerbavičiūtei už foto.

Paveikslėlis
Paveikslėlis

...

Re: Elektrėnų futbolas:

2015 Geg 26 13:50

FK „Elektrėnų versmė“ (IV, C) - : - FK „Kėdainiai“ (III)

- na, nustebino vien tuo E.V., kad dalyvaus.. varžovai kažkokie "Auksinės varpos" kolūkio valstiečiai..

...

Re: Elektrėnų futbolas:

2015 Bir 17 12:06

LFF taurės istorinis FK "Elektrėnų Versmė" įvartis - Robertas Kerdokas

FB https://www.facebook.com/FK.ElektrenuVe ... =2&theater" onclick="window.open(this.href);return false;

***

LFF taurė:
FK "Elektrėnų Versmė" - FK "Kėdainiai" 1:2 (0:0)

Įvarčiai - 70min. "Kėdainiai", 75min. R.Kerdokas (M.Leonavičius), 116min. "Kėdainiai".

Vakar vykusiame LFF taurės mače,po atkaklios kovos teko pripažinti varžovų iš "Kėdainių" pranašumą. Rungtynes pradėjome atsargiai ir sąmoningai atidavėme kamuolio kontrolę varžovams,laukdami galimybių kontraatakuoti. "Kėdainiai" nors ir valdė kamuolį,bandė kurti epizodus prie mūsų vartų,bet jiems niekas nepavyko, todėl dažniausiai bandydavo skersuoti aukštus perdavimus į mūsų baudos aikštelę, ieškodami augalotų savo puolėjų. Po pirmųjų 20-ties minučių, atlaikius varžovų spaudimą, atakuoti pavojingai pradėjome ir mes. Iš pradžių, po kampinio puikią progą turėjo V.Ašmena, tačiau jo smūgiuotą kamuolį iš 10m. atrėmė puikiai sužaidęs varžovų vartininkas. Po kelių minučių,tas pats V.Ašmena turėjo dar vieną progą, deja ir šį kartą puikiai žaidžia vartininkas ir nukreipia smūgiuotą kamuolį į skersinį. Dar po kelių akimirkų, N.Kobelevas suklaidina varžovų gynėją ir smūgiu iš 16m.,kaire koja į tolimąjį vartų kampą bando pelnyti įvartį, ir vėl nepriekaištingai savo vartus gelbėja "Kėdainių" vartininkas. Varžovai atsako tolimu baudos smūgiu,kamuolis liečia skersinį. Antrasis kėlinys panašus kaip ir pirmasis, "Kėdainiai" daugiau kontroliuoja kamuolį, bet labai pavojingų epizodų nesukuria. Visgi 70min. praleidžiame įvartį. Tolimas smūgis ir kamuolys apgaulingai, iš po gynėjų kojų krenta į mūsų vartus. Belieka šturmuoti varžovus vartus. 75min., kampinis prie "Kėdainių" vartų, ir tik prieš minutę aikštelėje pasirodęs R.Kerdokas smūgiu galva išlygina rezultatą, po puikaus M.Leonavičiaus perdavimo. Varžovai atrodo šiek tiek sutrikę ir mes baigiantis 2-jam kėliniui turim dar vieną progą, pavojingai smūgiuoja M.Leonavičius ir vėl puikiai žaidžia vartininkas. Teisėjo švilpukas ir 1:1. Toliau pratęsimas, abi komandos jau atrodo nebeturi jėgų,bet žaidimas turi tęstis. "Kėdainiai" bando pelnyti pergalingą įvartį, bet mes toliau gynyboje nedarom klaidų ir griaunam visas atakas ir netgi galim įmušti patys. A.Pliskauskas atlieka greitą išpuolį kairiuoju atakos kraštu,smūgis į tolimąjį vartų kampą, vartininkui belieka stebėti kamuolį ir deja, varžovus vėl gelbsti virpstas. Antrasis pratęsimo kėlinys, lyg ir abi komandos jau laukia 11m. baudinių serijos ir deja.... 116m. varžovai pelno kuriozinį įvartį. Dar turim kelias minutes ir puolam lygintį rezultato, N.Kobelevas atakuoja dešiniuoju kraštu, atsiduria prie pat vartų,smūgis ir varžovus dar kartą gelbėja virpstas. Po šio epizodo nelieka nei jėgų nei laiko kažką pakeisti, teisėjo švilpukas skelbia rungtynių pabaigą. Ačiū komandai už puikią kovą ir atsidavimą. Ačiū žiūrovams,kurie atvyko palaikyti komandos.

...

Re: Elektrėnų futbolas:

2015 Spa 08 16:53

C divizionas: Versmė didina atotrūkį

Versmė – Valčiūnai 5:2


Valčiūnų komandos atstovas Tomas Narkevičius prieš mačą kalbėjo, jog parodys Versmei, kas yra Valčiūnai. Aš sakiau, kad Versmė parodys Valčiūnams, kas yra lyderiai ir nugalės juos 2:1.

Versmė ir parodė. Ir nugalėjo šeimininkus lengviau nei numačiau. Nors patys elektrėniškiai sako, kad ta pergalė 5:2 tikrai nebuvo lengva ir teko kovoti visas rungtynes ir visur.

„Valčiūnai žadėjo sunkias rungtynes, o mes ir be šio pažado žinojome, kad bus nelengva, nes su šia komanda visada sunku žaisti, - pasakojo apie susitikimą Versmės komandos vadovas Romas Ščiuka. - Mums trūko keleto žaidėjų, bet pamatęs varžovų sudėtį, supratau, kad jiems trūksta dvigubai daugiau komandos narių. Bet lengvos kovos nesitikėjom ir ji lengva nebuvo. Tek jaunieji varžovai, tiek jų lyderiai kovojo kiekviename epizode, ir dėl kiekvieno kamuolio. Tad nors ir turėjome pranašumą viso mačo metu, bet atsipalaiduoti negalėjome beveik iki rungtynių pabaigos. Tik 87 minutę padidinę persvarą iki dviejų įvarčių, galėjome šiek tiek atsipalaiduoti.”

Dviejų įvarčių persvara, beje, Versmė pirmavo ir 19-os iki 46-os, ir nuo 51-os iki 66-os minutės. O pirmąjį įvartį elektrėniškiai įmušė jau antrąją mačo minutę.

Per šias rungtynes tris įvarčius pelnė Versmės iš Kaišiadorių antrą ratą paviliotas snaiperis Julius Dranginis.

Beje, aukščiau pavadinau Valčiūnus šeimininkais, nors oficialiai mačas buvo žaidžiamas Versmės pasirinktoje aikštėje. O reikalas tas, kad komandos apsikeitė – pirmą ratą rungtynės vyko Elektrėnuose, o dabar – Pagiriuose.

http://www.vilniausfutbolas.lt/naujiena ... truki/4048" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Elektrėnų futbolas:

2015 Spa 08 17:34

FK Elektrėnų Versmė 5 : 2 FK Valčiūnai
https://www.youtube.com/watch?v=IerQ9hgMpHE" onclick="window.open(this.href);return false;


...

Re: Elektrėnų futbolas:

2015 Spa 08 17:38

VI lyga

Elektrėnų „Versmė“ (44 taškai) 5:2 nugalėjo „Valčiūnus“ ir dar labiau įsitvirtino pirmojoje vietoje.

„Imperialas“ (41) dvikovą su „Renne“ (32) baigė be įvarčių – 0:0.

...

Re: Elektrėnų futbolas:

2015 Spa 15 16:38

Vilniaus futbolas klausia savo auditorijos, ar norėtų matyti VERSMĖS (toks futbolo klubas iš E.) kovas filmuotas iš Elektrėnų??? :shock:

Aišku, kad joo.. gal dronais pafilmuos??? :P

...

Re: Elektrėnų futbolas:

2015 Spa 23 12:43

FK Elektrėnų Versmė 2 : 2 FK Olandai
https://www.youtube.com/watch?v=9dARcbd8iZ8" onclick="window.open(this.href);return false;


...

Re: Elektrėnų futbolas:

2015 Spa 23 12:44

VI lyga

Šiame čempionate pergalės šokį jau sušoko Elektrėnų „Versmė“ (48 taškai).

Elektrėniškiai išvykoje sužaidė 2:2 su „Olandais“ ir užsitikrino čempionų titulą.

Tiesa, padaryti tai nebuvo lengva – svečiai buvo atsilikę 0:2, o „oranžiniai“ turėjo dar keletą progų įvarčiams pelnyti.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Elektrėnų futbolas:

2020 Geg 12 00:43

Galima gal temą pervadinti?

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Elektrėnų futbolas:

2020 Geg 12 00:46

Kaip gyvena futbolo klubas „Elektrėnų Versmė“?
http://www.elektrenuzinios.lt/elektrenu ... 80%9C-4127

Dabartinį pasaulį apėmusi krizė tikriausiai viena iš didžiausių po Antrojo pasaulinio karo. Stabdomi ir nutraukiami visų sporto šakų čempionatai, varžybos ir netgi olimpinės žaidynės. Tai šiek tiek neramina, bet žmonija išgyveno daugybę negandų, todėl net neabejoju, kad įveiksime ir šią pandemiją ir toliau grįšime į normalų gyvenimišką ritmą.

„Elektrėnų Versmės“ įkūrimas 2013 m.

Na, o dabar pakalbėkime apie Elektrėnų futbolą ir jo pastarųjų metų istoriją. Kai 2013 m. įkūrėme futbolo klubą „Elektrėnų Versmė“, teko duoti pirmąjį interviu gyvenime, tada paskambino žurnalistas iš Vilniaus ir pasidomėjo, kaip čia ledo ritulio sostinė sugalvojo žaisti futbolą ir ar komandoje bus ledo ritulininkų.

Šiek tiek pakalbėjome, papasakojau, kas ir kaip. Gerai prisimenu vieną iš paskutiniųjų klausimų, kokie ilgalaikiai komandos tikslai, mūsų, kaip naujokų, ir debiutantų Vilniaus apskrities futbolo pirmenybėse. Pamenu atsakiau – per 10 metų atvesti komandą iki 3 Lietuvos futbolo lygos. O mes debiutuojame VII lygoje, kur žaidžia 13 ekipų ir norint kilti lygomis aukštyn, reikia patekti į prizininkų trejetuką ir tai daryti bent kas dvejus metus. Pagalvojau, kad tikriausiai nusišnekėjau su savo tikslais, nes, vertinant realiai, mūsų ekipa buvo tikrų tikriausia debiutantė ne tik toje lygoje, bet ir apskritai didžiajame futbole (11x11 formate). Kaip žaisti, kaip sustyguoti komandą ir patį žaidimą, man buvo tikras iššūkis, bet jeigu jau pradedu darbą, aš jį darysiu ir darysiu kaip įmanoma geriau, toks jau mano charakteris, todėl šį iššūkį priėmiau ne tik kaip klubo vadovas, bet kaip visos savivaldybės futbolo atstovas.

Debiutinis 2014 m. sezonas

Taigi debiutinis 2014 m. sezonas, VII lygoje, 13-os komandų divizione. Startas tragiškas, 6 pralaimėjimai iš eilės, komandos nariai aiškiai sutrikę ir ne vienas iš jų jau neina į rungtynes, bet mes nepalūžtam ir iškovojam dvi pergales iš eilės. Tai buvo ženklas, kad mes galime. Ir tikrai, komandos atsidavimas buvo fantastinis, jeigu ir nesisekdavo, vis tiek kovojome ir galutinėje rikiuotėje likome 5-oje vietoje (iš 13 komandų), kas naujokams buvo fantastinis rezultatas. Ne vienas varžovas mus gyrė, kad kovojame ir niekada nepasiduodame. Todėl debiutas pavyko.

2015 m. – VI lygos čempionų titulas

2015 m. sezonas, šiek tiek performavus struktūrą, atsidūrėme VI lygoje. Mūsų laukė 12-os komandų čempionatas. Po praeito sezono buvome jau supratę, kaip reikia žaisti ir ko tikėtis iš daugelio varžovų. Pats kaip vadovas vykdavau į varžovų komandų rungtynes, kad įvertinčiau jų žaidimą ir šiek tiek paanalizuočiau žaidybines taktikas. Tas labai pasiteisino ir tai atsispindėjo komandos rezultatuose. Per pirmas 10 rungtynių pralaimėjome tik kartą, na, o per visą sezoną – tik 3 (iš 22 rungtynių). Ir visa tai vainikavo 6 lygos čempionų titulas. Komanda ir aš pats buvome euforijoje. Kažkas sakė, o ką jūs čia laimėjote? Kažkokią mėgėjų lygą? Taip, tai mėgėjų lyga, bet to niekada nėra pavykę pasiekti nė vienai Elektrėnų komandai. Savaime suprantama, turėjome puikų komandos sezono uždarymą ir patyliukais laukėme kitų metų sezono.

2016 m. lygoje varžovus tiesiog „šlavėme“ nuo kelio

2016 m. sezonas, V lyga, kurioje iškovojome teisę žaisti. Ir vėl 12-os komandų čempionatas. Pirmos rungtynės ir pralaimėjimas, tikriausiai visi pagalvojo, kad čia jau kitas lygis ir žaisti bus daug sunkiau, bet... Tai buvo vienintelis pralaimėjimas sezone (iš 22 rungtynių). Varžovus mes tiesiog „šlavėme“ nuo kelio, per sezoną pelnydami 109 įvarčius ir į savo vartus praleisdami tik 14. Daug kas pradėjo kalbėti, kas čia per komanda? Kaip ji taip gerai žaidžia ir tokiu tempu kyla aukštyn, nors tik prieš dvejus metus debiutavo? Atsakymas buvo paprastas: puikus kolektyvas ir surinkta puiki komanda. „Versmės“ klubą papildė keletas aukšto lygio žaidėjų, kurie ne tik tempė ekipą į priekį, bet ir buvo puiki paskata kitiems, mažiau patyrusiems jauniems žaidėjams, kurie galėjo tobulėti kartu rungtyniaudami aikštelėje. Dar vienas čempioniškas uždarymas ir laukimas kitų metų debiuto IV lygoje.

2017 m. sezono nepamiršime niekada

2017 m. sezonas, IV lyga. Varžovai dar stipresni, kitaip ir žiūri į mūsų komandą. Pradėjo gerbti ir rimtai žiūrėti į rungtynes su mumis. Vėl laukia 12-os komandų sezonas, kur pirmas tris vietas užėmusios ekipos gaus teisę kitąmet žaisti 3 lygoje. Mes esame per plauką nuo savo svajonės ir tikslų, apie kuriuos tyliai svajojome. Laukia ilgas sezonas, tačiau viskas pasirodė daug lengviau, negu galėjome tikėtis. 22 rungtynės, tik 4 pralaimėjimai sezone, ir mes tampame 4 lygos čempionais, o titulą užsitikrinam dar likus trejoms rungtynėms iki sezono pabaigos. Džiaugsmas neapsakomas: 3 čempionų titulai iš eilės, patekimas į III Lietuvos futbolo lygą, ir visa tai pasiekta per ketverius metus. Komandos po 10–15 metų dalyvauja šiuose čempionatuose ir net neiškovoja prizinės vietos, o ką jau kalbėti apie tai, ką pasiekė Elektrėnų miesto komanda. Ir tai dar ne visi pasiekimai šiais metais, trečius metus iš eilės dalyvaujame LFF taurės turnyre, kur turime galimybę kovoti su klubais iš kitų regionų. Pirmuose dviejuose etapuose nugalime Kauno ir Šiaulių ekipas, kurios žaidžia savo regionų III lygose ir patenkame tarp 16-os stipriausių Lietuvos klubų, kur burtų keliu gauname Lietuvos A lygos FK Jonava komandą. Jūs galite patikėti? Į Elektrėnus žaisti LFF taurės atvyksta 4-a pagal pajėgumą Lietuvos A lygos komanda. Tai visų mūsų žaidėjų karjeros rungtynės, rungtyniauti su tokio pajėgumo varžovu. Rungtynes pralaimime tik 0:4, iki 70-os rungtynių minutės atsilikome 0:1, bet tada jau mėgėjų jėgos išseko, ir varžovai pelno dar tris įvarčius. Šių rungtynių nepamiršime niekada ir, tikiuosi, to nepamirš Elektrėnų miesto gyventojai, kurių šiose rungtynėse stadione buvo tikrai daug.

2018 m. sezone galima buvo kovoti dėl prizinių vietų

2018 m. sezonas, išsvajota III lyga. Daugybę naujų varžovų, naujų patirčių ir, aišku, jauduliukas komandos viduje. Debiutinio sezono tikslas – neiškristi iš lygos, reiškia tarp 12-os komandų neužimti trijų paskutinių vietų. Sezonas buvo banguotas, buvo skaudžių pralaimėjimų ir tikrai smagių pergalių, galutinėje sezono rikiuotėje likome 6-oje vietoje, ir tik per atsitiktinumą neužimdami 5-os vietos. Lyga tikrai nebuvo tokia stipri, kaip galvojome. Galima buvo kovoti ir dėl prizinių vietų, bet pritrūko patirties, kai pralaimėdavome jau laimėtas rungtynes. Buvo ir mano, kaip vadovo, klaidų, netikslingai pasirinkta taktika ir žaidėjų sudėtis, bet tai davė neįkainojamos patirties, kurią panaudojome kitų metų sezone.

2019 m. sezone tik per plauką netapome čempionais

2019 m. sezonas, pasistiprinome keliais labai talentingais žaidėjais, kurie savo laiku atstovavo Lietuvos jaunimo rinktinėms. Sezono tikslas – medaliai. Tikriausiai mažai kas tikėjo, kad komanda, kuri tik antrą sezoną žais III lygoje, gali kovoti dėl medalių. Bet mes dirbome tikslingai ir jau nuo čempionato pradžios parodėme, kad kovosime dėl aukščiausių vietų sezone. Iš 22 rungtynių, tik 2 pralaimėjimai ir antra vieta čempionate. Didelio džiaugsmo tai nesuteikė, nes per plauką netapome čempionais, apmaudžiai paskutiniame ture sužaidę lygiosiomis su viena blogiausių čempionato komandų. Po sezono buvo dviprasmiški jausmai, fantastinis pasiekimas Elektrėnų futbolui, ko niekas niekada nebuvo pasiekęs, bet ir šioks toks kartėlis, kad nebuvome pirmi tik todėl, kad sezono metu praradome daug taškų su silpnomis komandomis. Iš pirmo čempionato šešeto komandų, tik kartą pralaimėjome varžovams ir tai parodo, kad stiprias komandas įveikdavome, o štai su silpnesnėmis komandomis atsipalaiduodavome ir prarasdavome svarbius taškus. Bet tai tik laiko klausimas, kada mes tapsime III lygos čempionais.

Kodėl mes neiname žaisti į II lygą?

Daug kas klausia, kodėl mes neiname žaisti į II lygą, į kurią esame kviečiami jau trejus metus. Atsakymas labai paprastas – finansai ir klubo biudžetas. Esame be galo dėkingi Elektrėnų savivaldybei, kuri mus remia, bet tos lėšos, kurias gauname, yra tiesiog labai mažos (2 000 Eur per metus), kurių pakanka tik susimokėti startinį mokestį ir išsinuomoti stadioną, kadangi savo miesto stadione dvejus metus žaisti negalėjome dėl prastos jo būklės ir renovacijos. Turime rėmėją, kurio lėšos panaudojamos padengti kelionės išlaidas, aprangų ir inventoriaus įsigijimui. Ir, deja, turime mažiausią biudžetą ne tik visoje III lygoje, bet ir apskritai. Komandą sudaro 40 narių, todėl patys paskaičiuokite, kiek realiai pinigų tenka vienam komandos žaidėjui.

Debiutas Futsal I lygos čempionate

2019 m. rudenį pirmą kartą klubo istorijoje debiutavome ir Futsal I lygos čempionate, kuris vyksta žiemos metu. Deja, kol kas jo užbaigti nepavyko dėl susidariusios situacijos visame pasaulyje ir paskelbto karantino, bet čempionate mes vėl kovojame dėl prizinių vietų ir, kai tik turnyras atsinaujins, mes dėsime visas pastangas sezoną užbaigti su medaliais. Šiam turnyrui vėl reikalingos nemažos lėšos, dalį gauname iš rėmėjų, kitas išlaidas padengiame savo lėšomis.

Laukiame Elektrėnų sav. futbolo akademijos įkurtuvių

Taip pat šiais metais turėtų būti įkurta Elektrėnų savivaldybės futbolo akademija (ESFA). Jos steigėjai bus Elektrėnų savivaldybė, buvęs futbolininkas, vievietis Vytautas Apanavičius ir aš, Romas Ščiuka. Šios akademijos tikslas – turėti visą pilną klubinę struktūrą, pradedant vyrų komanda ir baigiant vaikų grupėmis. Šiuo metu klubo struktūrą sudaro: pagrindinė vyrų komanda (III Lietuvos futbolo lyga), dublerinė vyrų-jaunimo komanda (7 lyga), veteranų komanda (+35), moterų futbolo klubas „Fly Ladies“ ir įvairaus amžiaus vaikų komandos, kurias tiksliai bus galima įvardinti, kai įsikurs ESFA.

Kviečiu aktyviai palaikyti savo miesto komandas

Užbaigiant noriu pakviesti vaikus lankyti futbolą, taip pat dailiosios lyties atstoves prisijungti prie moterų futbolo komandos. Ateikite, pabandykite ir jums tikrai patiks. Kai tik baigsis karantinas Lietuvoje, Elektrėnuose įvyks daug futbolo renginių, vyrų, veteranų, moterų futbolo turnyrai. Taip pat įvairių amžiaus grupių vaikų turnyrai. Miestiečiai stadione galės išvysti dvi miesto komandas, kurios atstovaus savivaldybei III ir VII lygos čempionatuose, todėl kviečiu aktyviai palaikyti savo miesto komandas ir gerai praleisti laiką stadione. Visą informaciją apie renginius ir kitus dalykus, susijusius su futbolu, galite rasti feisbuko puslapiuose: FK Elektrėnų Versmė, Elektrėnų savivaldybės futbolo akademija (ESFA) ir Elektrėnai Cup.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Elektrėnų Versmė

2021 Rgp 02 21:49

pirma dalis vaikų futbolo temoje.

„Svajoju, kad savivaldybės vyrų komandai atstovautų tik Elektrėnų savivaldybės Futbolo akademijos žaidėjai“
http://www.elektrenuzinios.lt/elektrenu ... ekada-4431

Kalbinau Romą ŠČIUKĄ – Elektrėnų savivaldybės Futbolo akademijos techninį direktorių, vieną iš Akademijos steigėjų.

Pradėkime pokalbį nuo Jūsų. Kur augote, mokėtės?
Gimiau ir augau Elektrėnuose, todėl esu tikras elektrėnietis. Baigiau „Versmės“ gimnaziją, kurioje mokiausi nuo pat pirmos klasės ir sutikau daug puikių mokytojų. Labai didžiuojuosi tuo, jog esu elektrėnietis. Labai myliu savo kraštą ir čia gyventi man labai gera.

Kada susidomėjote futbolu ir kodėl būtent šia sporto šaka?
Iš tiesų futbolas nebuvo mano pirmoji sporto šaka, kuria pradėjau domėtis ir sportuoti. Nuo pirmos klasės, kaip ir dauguma lietuvių, lankiau krepšinio treniruotes. Tikrai gerai sekėsi, turėjau gabumų, bet 1994 m. pirmą kartą (bent jau nuo tų metų prisimenu) pamačiau Pasaulio futbolo čempionatą, kuris vyko JAV. Nežinau kodėl, bet tada mane futbolas sužavėjo, aš jį tiesiog įsimylėjau ir nuo to laiko tapau tikras futbolo, kaip sporto šakos, gerbėjas. Na, ir su kiemo draugais pradėjome žaisti futbolą kieme, nes tuo metu jokių futbolo treniruočių nebuvo. Mano tėtis taip pat jaunystėje žaidė futbolą už Elektrėnų miesto komandą, tad gal futbolas tiesiog buvo mano genuose, tik gaila, kad jis nesulaukė momento, kaip aš atkūriau futbolą mūsų mieste ir savivaldybėje ir pradėjau kurti naują futbolo istoriją. Bet tikiu, jog tėtis mane stebi iš viršaus ir didžiuojasi manimi.

Nuėjote ilgą kelią link Futbolo akademijos įkūrimo. Kieno tai buvo idėja? kodėl akademija? kas steigėjai?
Nuo 2014 m. su vyrų komanda pradėjome žaisti didįjį (11x11) futbolą ir per tuos metus pasiekėme labai daug. Vievyje tuo metu atsirado salės futbolo komanda, kuri taip pat pasiekė aukštų rezultatų. Atėjus laikui, sėdome su Vytautu Apanavičiumi prie stalo, pakalbėjome apie problemas, kurios neleidžia mūsų savivaldybėje progresuoti futbolui ir judėti į priekį, aptarėme savo vizijas, ko norėtume pasiekti, ką reiktų keisti, ir priėjome prie išvados, kad reikia kurti Vaikų futbolo akademiją ir sujungti visą savivaldybės futbolą į vieną organizaciją. Išdėstėme savo viziją Elektrėnų sav. administracijai ir po ilgo proceso, pritarus tarybai, sukūrėme tai, kuo dabar ir gyvename. Steigėjais tapome aš, Vytautas Apanavičius ir savivaldybė.

Ar ieškojote akademijos modelio pavyzdžių? Jei taip, gal teko susipažinti su jais ir pasisemti patirties?
Taip, su administracijos delegacija lankėmės Utenos ir Kėdainių miestuose, kur susipažinome su vietos futbolo modeliu. Tuose miestuose jau gan senos tradicijos, todėl mums dar reikia nueiti ilgą kelią, kad pasiektume jų lygį, tačiau mes pasiryžę judėti į priekį ir darysime viską, kad taptume ne tik gera akademija vaikams, kurie sieks aukštumų, bet ir puikia bendruomene, kuri apjungs ne tik mūsų vaikus, bet ir tėvelius, senelius ir visus miestiečius, kurie norės palaikyti mus futbolo varžybose.

Akademija – skambus žodis. Gal vaikai, be treniruočių, dar bus mokomi kokių papildomų disciplinų?
Šiuo metu mums svarbiausias yra futbolo treniruočių procesas, kvalifikuotų trenerių pritraukimas į Akademiją ir bendrų treniruočių vykdymas – gabiausi Elektrėnų ir Vievio vaikai turi treniruotis kartu ir dalyvauti Lietuvos čempionatuose. Šis procesas prasidės nuo rugpjūčio mėnesio – tokio precedento dar nėra buvę – ir mums buvo iššūkis tai padaryti, bet tikimės, kad viskas vyks sklandžiai. O prie kitų dalykų eisime nuosekliai.

Kuo Akademija skiriasi nuo kitų futbolo klubų ar būrelių?
Pagrindinis skirtumas yra tas, kad turime ilgalaikius tikslus. Tai vaikų, kaip futbolininkų, užauginimas ir jų integravimas į miesto vyrų komandą, o talentingiausi vaikai, tikimės, turės galimybę atstovauti ir geriausioms Lietuvos komandoms. Mums svarbi treniruočių kokybė. Nors realiai dirbame tik keletą mėnesių – rezultatai matomi. Turime puikių vaikų, žaidžiame daug varžybų su akademijomis iš kitų miestų ir matome, jog turime potencialo, tik reikia dirbti kryptingai, ir rezultatai ateis savaime.

Kaip sekėsi trenerių paieška? kiek jų dabar turite? ar jie visi vietiniai?
Pradžioje turėjome tris trenerius, bet dabar jų turime penkis. Tam, kad tobulėtume ir mūsų vietiniai treneriai turėtų galimybę mokytis iš specialistų su rimta patirtimi, į kolektyvą pakvietėme Donatą Gražulį, kuris yra Lietuvos moterų „futsal“ rinktinės vyr. treneris ir vyrų „futsal“ rinktinės antrasis treneris. Šiemet prie Akademijos prisijungė žmogus, kuris mus pakėlė ir su kiekviena treniruote kelia į aukštesnį lygį – tai Dainius Bučma. Šie žmonės tiki mūsų vizija, tikslais. Turi panašų požiūrį į daug dalykų, kas kolektyve labai svarbu. Šie specialistai treniruoti mūsų vaikų vyksta iš Kauno ir Vilniaus. Vienas treneris yra elektrėnietis. Na, o dar du, galima sakyti, vieviečiai, nors praeityje dirbo Vilniuje.

Pereikime prie čempionato. Kada jis prasidėjo? kiek komandų jame dalyvauja? kiek jų iš Elektrėnų savivaldybės?
Vilniaus apskrities vaikų futbolo lygos Elektrėnų sav. taurei laimėti čempionatą pradėjome birželio 5 d. Labai norėjome pradėti gegužės mėnesį, tačiau karantino ribojimai mus stabdė, o ir orai nebuvo dėkingi pilnavertiškai naudotis natūralios žolės stadionu. Čempionate dalyvauja 40 komandų, kurios rungtyniauja 4-iose amžiaus grupėse. Mūsų Akademijai atstovauja net 10 komandų (virš 140 vaikų), na, o dalyvių turime iš Kauno, Kaišiadorių, Trakų, Grigiškių, Širvintų, Vilniaus ir net Ukmergės.

Kada planuojama čempionato pabaiga?
Čempionato pabaigą planuojame rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje. Apdovanojimai vyks paskutinio etapo metu. Būtinai pakviesime ir Jus.

Kokios Jūsų svajonės? kokie ateities planai?
Ateities planai yra labai paprasti – sunkiai dirbti, kad mūsų vaikai turėtų sąlygas žaisti futbolą. Labai norime, jog pagerėtų infrastruktūra savivaldybėje, būtų visiškai sutvarkytas Elektrėnų miesto stadionas. Kad atsirastų dirbtinės dangos stadionas. Be šių dalykų yra labai sunku dirbti kokybiškai. Tačiau per tiek metų darbo matome, jog judame teisinga linkme, nors sunkumų labai daug. Nesvarbu, kad dar daug ko trūksta, kad turime kur tobulėti, bet lengviausia yra nieko nedaryti ir kritikuoti kitus, kurie kažką daro. Aš esu iš tų, kuris daro, o ne šneka. Labai tikiuosi ir žinau, kad man su mūsų akademijos kolektyvu tai pavyks pasiekti. Svajonės taip pat labai paprastos – kad savivaldybės vyrų komandai atstovautų tik Elektrėnų savivaldybės futbolo akademijos žaidėjai. Kad į tos komandos rungtynes susirinktų pilnas stadionas. Tikiuosi to sulaukti ir mėgautis ta akimirka.

Ir pabaigai...
Pabaigoje norėčiau padėkoti Elektrėnų sav. administracijai, kurie svariai prisideda prie mūsų veiklos, kurie tiki mumis ir palaiko. Išskirtinai tariu ačiū merui Kęstučiui Vaitukaičiui. Labai ačiū vaikų tėvams už gerus ir palaikančius žodžius. O labiausiai dėkoju mano mylimiems – mamai ir tėčiui, be kurių pagalbos nebūčiau užaugęs toks, koks esu.


Ta proga pakalbinau varžybas stebėjusią dviejų sūnų, lankančių Futbolo akademiją, mamytę Jūratę MIKALAUSKIENĘ.

Ir Jūsų vaikučiai dalyvauja varžybose. Ar sunkus buvo jų nueitas kelias iki varžybų?
Taip, mano abu vaikai lanko akademiją, o futbolą lankyti pradėjo dar tuomet, kai net nesivadino akademija. Šiaip tai labai džiaugiuosi, kad Vytautas Apanavičius su Romu Ščiuka ėmėsi šios iniciatyvos. Pirmiausia, prieš 4 metus, atvyko į Vievį treneris Edmundas Vencius, kuris tiesiog surinko vaikų, norinčių žaisti futbolą, grupę. Tai taip ir pradėjome. Buvo tiesiog smagu vaikams žaisti. Aišku, vyko ir varžybos, bet dažniausiai tik draugiškos. Reikėjo kokio nors juridinio įteisinimo tam, kad galėtų dalyvauti rimtesniuose turnyruose. O ir amžiaus grupė buvo tik viena – mišri. Tačiau po metų vaikų, norinčių lankyti, atsirado dar porą grupių, ir jau vienam treneriui buvo sunkoka visas grupes treniruoti. Taip pat norėjosi pretenduoti ir į NVŠ (Neformaliojo vaikų švietimo) krepšelio lėšas, tačiau ir čia reikėjo kito statuso. Ir štai atsirado vievietis futbolininkas Vytautas, kuris apsiėmė pagelbėti ir viską įteisinti. Neslėpsiu, pradžia buvo sunki. Tačiau su Vytauto entuziazmu ir gebėjimu įtikinėti, pasiekėm tai, ką dabar turime: vaikai treniruojasi ir dalyvauja varžybose pagal savo amžiaus grupes, visi turi Akademijos skirtas aprangas – tiek treniruotėms, tiek varžyboms. Kaip sakau, Vievyje (ir Elektrėnuose!) vaikai iš Futbolo akademijos atpažįstami iš ryškios aprangos.

Dėkoju už nuoširdų atsakymą.

Respublik
Pranešimai: 8577
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Elektrėnų Versmė

2024 Kov 14 23:32

Patvirtintas Elektrėnų savivaldybės sporto projektų rėmimo programos 2024 m. finansuojamų projektų sąrašas
https://www.atspindziai.lt/patvirtintas ... tu-sarasas

VšĮ Futbolo klubas Elektrėnų „Versmė“ €1000
--------
Iš viso paskirstyta €117000

Trečdalį pinigų gavo judo klubas...

Grįžti į