Respublik
Pranešimai: 8677
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Garliava

2023 Lap 29 17:17

Pradžiugino sėkmingas Garliavos futbolo klubo sezonas
https://kaunieciams.lt/pradziugino-sekm ... o-sezonas/

Pirmadienį susitikę Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir Garliavos futbolo klubo (FKG) vadovai Mindaugas Urbonas, Henrikas Grigas ir Tadas Kijanskas apžvelgė komandos sezoną, aukštus pasiekimus, laukiantį būsimą čempionatą ir jam keliamus tikslus. Taip pat futbolo klubas padėkojo merui Valerijui Makūnui už visokeriopą paramą ir pagalbą, puoselėjant futbolą Kauno rajone.

Klubo pagrindinė vyrų komanda Lietuvos futbolo čempionate sužaidė 30 rungtynių: iškovojo 9 pergales, 13 rungtynių baigėsi lygiosiomis bei patyrė 8 pralaimėjimus. Antrąjį sezoną šioje lygoje žaidžianti komanda užbaigė savo sąskaitoje turėdama 37 pelnytus įvarčius ir 40 taškų. „Jeigu lygintume praeitą ir šį sezoną, pakilome trimis laipteliais aukščiau – iš 11 vietoS į 8 poziciją turnyrinėje lentelėje“, – pasidžiaugė klubo vadovas H. Grigas.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas sportui Arūnas Talalas pasidžiaugė klubo rezultatais ir dėkojo klubo vadovams už vykdomą veiklą. „Jūs siekiate ne tik sportinių aukštumų, bet ir skiriate didelį dėmesį jaunuolių charakterio ir socialinių vertybių ugdymui. Sėkmės kitame sezone“, – linkėjo meras.

FKG vadovo H. Grigo teigimu, klubo sėkmė priklauso nuo ištikimiausių partnerių ir rėmėjų palaikymo, profesionalių žaidėjų ir trenerių indelio bei visos didelės bendruomenės įsitraukimo. FKG sporto direktorius T. Kijanskas įsitikinęs, kad prie gerų klubo rezultatų prisideda ir sutvarkyta bei nuolat puoselėjama sporto infrastruktūra Kauno rajone.

„Itin džiugina mūsų akademijos jaunimas, kuris sėkmingai įsitraukė į pagrindinės ekipos sudėtį ir konkuruoja su vyresniais. Savo organizacijoje norime turėti degančius ir norinčius atsiskleisti jaunuolius“, – pabrėžė T. Kijanskas. Jis užsiminė, kad klube šiuo metu taip pat treniruojasi aštuoni 16-17 metų jaunuoliai iš Ukrainos, kurie sėkmingai įsiliejo į vietinę bendruomenę ir gali toliau sportuoti.

Futbolo klubas įkurtas 2008 metais Garliavoje. FKG veikia pagal vakarietišką bendruomenės futbolo klubo modelį ir pagal daugumą parametrų yra futbolininkų rengimo lyderiai Kauno rajone. Klubo akademija yra oficialiai sertifikuota, jos veiklos kokybę ir standartus prižiūri ir koordinuoja Lietuvos futbolo federacija. Šiuo metu FKG akademijoje sportuoja per 470 motyvuotų berniukų ir mergaičių.

Grįžti į