Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

FK Gintaras (Palanga)

2021 Lie 01 04:57

FK “Gintaras” laimėjo permainingą debiutinę dvikovą
https://palangospulsas.info/fk-gintaras ... e-dvikova/
2021-05-18

LFF III lygos pirmenybėse Palangos „Gintaras“ debiutavo aktyviu spurtu rungtynių pradžioje bei ganėtinai greitu Luko Bielskio įvarčiu (0-1). Tačiau lyg patikėjusi, kad rungtynės taip lengvai klostysis, Palangos komanda gerokai atleido vadžias ir leido „VS-Jonušų“ komandai pajusti žaidimą bei išnaudoti varžovų klaidas gynyboje – Igno Tamašausko įvarčiu išlygino rezultatą bei Jogailos Šimkaus tiksliu smūgiu įgijo persvarą 2-1.

„Gintarui“ susigrąžinti iniciatyvą pavyko tik antroje rungtynių pusėje, bet ilgą laiką nepramušė varžovo vartininko, o tai pavyko padaryti tik Vitalijui Paulauskui, kuris juvelyriškai perkėlė kamuolį per vartininką į tolimąjį vartų kampą (2-2). O pirmąją pergalę „Gintarui“ nukalė veteranas Tadas Labukas, kuris atsidūręs reikiamose vietose rezultatyviai užbaigė tris atakas ir nulėmė pergalę rezultatu 5-2.

„Palangoje iš komos būsenos atgaivintas vyrų futbolas! Ir tai padarė legendinis futbolo klubas „Gintaras“. Tegul tai tik trečia Lietuvos čempionato lyga, bet tai mūsų klubas, mūsų kūdikis su mūsų legendiniu pavadinimu. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad Palangoje pirmą kartą istorijoje sukurta visa futbolo piramidė nuo vaikų iki vyrų komandos. Ir nors jokių rimtų tikslų kol kas sau nekeliam, tačiau kiekviena pergalė – mums didelis džiaugsmo gūsis. Šiandien FK „Gintaras“ įveikė FK „Jonušai“ rezultatu 5-2. Ačiū visiems žaidėjams, tarp kurių buvo ir vaikų treneriai, ir vaikų tėveliai, už gražų futbolą.

Pagaliau ir vėl visi Palangos futbolo mylėtojai galės stebėti ir palaikyti savo miesto komandą. Šios dienos pirmą istorinę pergalę mes skiriame visiems palangiškiams, kurie mus myli, palaiko ir didžiuojasi“, – sakė futbolo akademijos įkūrėjas ir treneris M. Balasanovas.

Paskutinį kartą redagavo 1 Respublik. Iš viso redaguota 2021 kartus.

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Gintaras

2021 Lie 01 04:58

Atviro futbolo rungtynėse FK “Gintaras” lengvai nugalėjo “Rosos” komandą
https://palangospulsas.info/atviro-futb ... s-komanda/
2021-05-31

Po „nesusipratimo“ praėjusį savaitgalį FK „Gintaras“ buvo nusiteikęs su kaupu atsigriebti šiose rungtynėse, bet „Rosos“ komandai pirmoje rungtynių pusėje dar pavyko pasipriešinti Palangos komandai. Jei per pirmas dvidešimt minučių startinėms komandų sudėtims pasižymėti nepavyko, tai po keitimo pasirodęs Edgaras Dorogavcevas po įžaisto kampinio atliko tikslų smūgį iš baudos aikštelės prieigų (0-1).

Po keletos minučių vis savų progų atrasdavusi „Rosa“ irgi sugebėjo rezultatyviai užbaigti ataką ir išlygino rezultatą (1-1), bet jau sekančioje atakoje atakos smaigalyje atsidūręs Tadas Labukas individualiomis pastangomis vėl atstatė FK „Gintaro“ turėtą persvarą (1-2). Prieš pat pertrauką Tadas Labukas įvarčių užbaigė ir dar vieną kontrataką (1-3).

Ypač nesėkminga „Rosai“ buvo antrojo kėlinio pradžia, kai vos ne kiekviena varžovų ataka baigėsi įvarčiu ir taip per kelias minutes krito net keturi įvarčiai – dukart pasižymėjo Lukas Bielskis, nuo 11 metrų atžymos tikslus buvo vartininkas Žymantas Butkus ir trečiąjį savo įvartį rungtynėse įmušė Tadas Labukas (1-7). Dar po kurio laiko dar porą įvarčių įmušęs Lukas Bielskis pasižymėjo „pokeriu“ šiose rungtynėse (1-9).

Pavojingų smūgių ir antrajame kėlinyje nestokojusi „Rosa“ sugebėjo atsakyti tik po kontratakos įmuštu Mindaugo Grušausko įvarčiu (2-9).

FK „Gintaro“ įvarčių fiestą užbaigė žaidžiantysis treneris Marselis Balasanovas, tiksliu smūgiu užbaigęs savo komandos ataką ir „užfiksavęs“ pergalę rezultatu 10-2.


Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Gintaras

2021 Lie 01 05:00

FK „Gintaras“ sužaidė lygiosiomis
https://palangospulsas.info/fk-gintaras ... giosiomis/
2021-06-15

Sekmadienį FK „Gintaras“ LFF III lygos Klaipėdos regiono pirmenybių 5 turo rungtynes namuose žaidė su Klaipėdos „Neptūno“ dubleriais.

Palangos FK „Gintaras“ laimėjęs dvejas iš trijų pirmų rungtynių buvo nusiteikęs siekti pergalės prieš Klaipėdos “Neptūno” dublerius, kurie paskutinėse rungtynėse patyrė pirmąją nesėkmę.

Susitikimas baigėsi lygiosiomis rezultatu 1:1.

„Daugiau tokių įdomių varžybų. Klaipėdos „Neptūno“ dubleriai surinko stiprią sudėtį su pirmos lygos žaidėjais priešakyje, bet Palangos FK „Gintaras“ žaidėjai nusileisti nežadėjo, ačiū visiems už gražų futbolą“, – sakė žaidžiantysis treneris Marselis Balasanovas.


Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Gintaras (Palanga)

2022 Spa 31 23:19

Vaikų futbolo akademijos „Gintaras” vyriausiasis treneris Ricardo Casalero: „Jums trūksta futbolo Sabonio, Jasikevičiaus ar Valančiūno“
https://www.palangostiltas.lt/vaiku+fut ... 15128.html
Linas jegelevičius

Paklaustas, ar žinąs be Palangos kitą maždaug 16 tūkstančių miestuką, kurio vaikų futbolo klube dirbtų net trys užsieniečiai treneriai, Ricardo Casalero, Palangos vaikų futbolo akademijos „Gintaras“ vyriausiasis treneris iš Portugalijos, juokėsi: „Oi, ne. Tai, ko gero, retenybė.“

Su „gintariniais“ futbolo aikštėje – ir ne tik joje – prakaitą dar lieja Ricardo asistentas, futbolo specialistas iš Kamerūno, Awah Clifford, ir treneris iš Alžyro.

„Neabejotinai, tokia „Gintaro“ trenerių geografija – privalumas. Nors futbolas – ir tarptautinė, vertimo nereikalaujanti kalba, tačiau vaikai tokiu būdu išmoksta daugiau futbolo niuansų, sužino atskiroms futbolo mokykloms ar regionams būdingų dalykų,“ – pabrėžė Ricardo.

Trenerio duonos jau tris metus Kaune ragavęs (darbavosi Be1 NFA futbolo akademijoje) 28 metų portugalas Palangoje ir Klaipėdoje – pastarojoje vyksta „liūto“ dalis „gintarinių“ treniruočių – jaučiasi kaip žuvis vandenyje. „Patogu čia pajūryje gyventi. Ramu, saugu, nedideli atstumai. Be to daug žmonių ir, mano nuostabai, visi mano treniruojami vaikai puikiai kalba angliškai,“ – pasakojo Ricardo, kuris futbolo trenerio paslapčių mokėsi Čekijoje ir Vokietijoje.

Treneris iš Portugalijos turi magistro laipsnį Perfomance Analysis of Sport ir įgyjęs specialybę Sports Psychology for Athlete’s Development.

Tiesa, jo pirmasis diplomas – visai nesusijęs su futbolu – vadybos. Jis įsitikinęs, kad jo dabartinis kelias – mokyti vaikus futbolo – yra teisingas. „Nė kiek tuo neabejoju,“ – tvirtino portugalas.

Pastebėjus, kad, ko gero, daugumai jaunųjų futbolininkų Portugalija yra žinoma kaip futbolo legendos Cristiano Ronaldo tėvynė – Cristiano šį sezoną kamuolį gainioją už „Manchester United“ klubą – „Gintaro“ vyriausiasis treneris juokėsi: „Taip ir yra!“


„Gintaras“ savo veiklą pradėjo prieš daugiau nei devynerius metus Palangoje. Vos su 12 berniukų didžiausiame šalies kurorte pradėjęs dirbti klubo įkūrėjas Marselis Balasanovas sukūrė nemažą stebuklą ir per trumpą laiką jame vaikų futbolą pakėlė į dar neregėtas aukštumas. Apie futbolo akademijos „Gintaro” pasiekimus galima būtų rašyti atskirą straipsnį arba net visą knygą! Net 130 įvairių trofėjų „Gintaro” auklėtiniai sugebėjo iškovoti Lietuvoje ir tarptautinėse arenose. Tarp trofėjų – tokie įspūdingi apdovanojimai kaip Mažojo futbolo Lietuvos čempionai, Lietuvos „Wellkid” taurės nugalėtojai, „Dobrecova Cup” antrosios bei trečiosios vietos laimėtojai, du kartus buvo laimėti bronzos medaliai Lietuvos Futsal čempionate. Ir tai tik nedidelė dalis „gintarinių“ pasiekimų!

Armėnų kilmės „gintarinių“ įkūrėjas M. Balasanovas nesustojo ties šiais laimėjimais ir 2020 metais kartu su savo draugu Andriu Vaitkumi įkūrė dar ir futbolo akademiją Klaipėdoje. Šiuo metu FA „Gintaras” viena iš keleto šalies akademijų, kuri veiklą vykdo iškart dviejuose miestuose, o vaikų skaičius kasmet didėja ir šiuo metu klube sportuoja daugiau kaip 200 vaikų, jame dirba 8 treneriai.

„Išties, tai, kad „Gintaras“ turi puikią reputaciją vaikų futbolo pasaulyje, tai, kad jam vadovauja žinomas futbolo specialistas (M. Balasanovas – aut.), man buvo labai svarbu priimant sprendimą atvykti dirbti į pajūrį,“ – sakė Ricardo.

Anot M. Balasanovo, nuo pat pirmosios „Gintaro“ įkūrimo dienos ir iki šiol pagrindinis akademijos tikslas lieka tas pats: ne bendri komandiniai rezultatai bei laimėjimai, bet individualūs talentingiausių vaikų pasiekimai ir jų gerovė. „Visi stipriausi vaikai ruošiami taip, kad galėtų išbandyti save stipriausiose šalies akademijose bei užsienyje. Vaikų gerovė ir jų laimė yra ir bus pagrindinis FA „Gintaras“ tikslas,“ – mėgsta kartoti M. Balasanovas.

Paklaustas, ar tarp „gintarinių“ matąs naują „ronaldo“, Ricardo Casalero surimtėja: „Tai – sunku. Galėčiau daug kalbėti apie futbolo infrastruktūrą, trenerių svarbą ir panašiai jūsų šalyje. Bet pasakysiu labai trumpai, ko jums labiausiai trūksta futbole – futbolo Sabonio, Jasikevičiaus ar Valančiūno.“

Anot jo, tokios super žvaigždės – geriausiai „užveda“ vaikus, ne vienerioms rungtynėms, ne vienam sezonui, o ilgai karjerai futbole.

„Akivaizdu, kad Lietuva – krepšinio šalis. Tačiau ir Lietuvos vaikų futbole matau gerų ženklų – didėja jo populiarumas, klubai samdo daugiau užsienio specialistų,“ – pastebėjo Ricardo.

Jis sako, kad „gintariniai“ futbolininkai savo fiziniu pasirengimu ir technika, ko gero, nė kuo nenusileidžia savo bendraamžiams iš Portugalijos ar Ispanijos, tačiau treneris prisipažįsta, kad kartais manąs, kad lietuviukai galėtų greičiau priimti sprendimus aikštėje. Tuos teisingus! „Tai – jau kognityviniai dalykai, juos turi arba nelabai, tačiau ir tai gali būti neretai pataisoma daug ir sunkiai treniruojantis,“ – teigė FA „Gintaras“ vyriausiasis treneris.

Ko gero, tik akyliau sekantys futbolo reikalus žino, kad klubo vaikai – net tie gyvenantys Šventojoje – treniruotis važiuoja į...Klaipėdą. To priežastis – pernelyg didelė Palangos stadiono, priklausančio Palangos Sporto centrui, nuomos kaina.

Paklaustas apie tokią situaciją, portugalas pagūžčiojo: „Išties, tai – nemažas iššūkis. Tarp palangiškių „gintarinių“ yra labai talentingų vaikų, tačiau Palangoje jie tegali treniruotis mažyčiame vienos mokyklos stadione, visai nepritaikytame ugdyti tikrus talentus. Manyčiau, kad Palangos savivaldybė turėtų parodyti didesnį dėmesį jiems.“

Vis tik „Gintaras“ išeitį rado – savo auklėtinius iš Palangos ir vyriausius vaikus iš Šventosios treniruotėms į Klaipėdą keturiskart per savaitę atsiveža klubo autobusu. Tie berniukai iš Šventosios namo grįžta vėlų vakarą. O kadangi klubas neturi kur laikyti kamuolių, žongliravimo kliūčių ir kitų treniruotėms reikalingų reikmenų, klubo treneriai juos po treniruotės sukrauna tiesiog į mašiną.

„Tai, ko gero, būtų sunkiai įsivaizduojama Portugalijoje ar kitoje Europos šalyje, net kituose Lietuvos miestuose,“ – pastebėjo „Gintaro“ vyriausiasis treneris.

Tačiau ir čia ya gerų žinių: po kelių metų Palangoje turėtų būti pastatytas sporto maniežas, po kurio stogu tikisi treniruotis ir „gintariniai.“

Turint omeny, kad „Gintaras“ prieš devynis metus gimė Palangoje nesant joje didesnėms vaikų futbolo tradicijoms, „gintarinių“ pasiekimai atrodo stulbinantys. Vyriausi akademijos vaikai, FK „Gintaras“ U-15 komanda, dalyvauja elitinėje šalies lygoje, dar keturios komandos dalyvauja stipriausioje Pro lygoje ir dvi komandos varžosi pirmojoje lygoje.

Ricardo vadovauja ir „Gintaro“ U15 ir U-14 komandoms.

„Objektyviai kalbant, „Gintaro“ lygis yra gerokai priartėjęs prie šalies geriausių vaikų futbolo klubų, net tų Vilniuje,“ – sakė portugalas.

Pasiteiravus apie jo algą, vaikinas šyptelėjo: „Ji – nedidelė, tačiau ne dėl pinigų šiame gyvenimo etape esu čia, Lietuvoje. Man dabar itin svarbu sukaupti reikalingą patirtį, gauti žinių. Be to, dirbdamas Portugalijoje, Ispanijoje ar kitoje šalyje su stipriomis futbolo tradicijomis, ko gero, negalėčiau daryti tokio didelio poveikio savo treniruojamiems vaikams kaip čia, „Gintare,“ – prisipažino. „Aš gyvenu futbolu. Jis – mano gyvenimo dalis ir aistra. Jaučiuosi laimingas, kad turiu galimybę treniruoti „Gintaro“ vaikus – būti jiems svarbus ne tik treniruočių metu, tačiau ir už futbolo aikštės ribų,“ – sakė Ricardo.

Jis ragina vaikus ryžtingai bei kantriai siekti savo tikslų.

„Man futbolininko sėkmės formulė tokia: 90 procentų – darbas, o likę – aplinkybės ir tik keli procentai – talentas. Juk grūdinti savo charakterį, laiku ateiti į treniruotę ir joje lieti prakaitą, valgyti tinkamą maistą ir spėti paruošti pamokas ir padėti tėvams nereikia jokio talento. Ne visi vaikai galbūt taps profesionaliais futbolininkais, bet futbolas, neabejotinai, jiems padės gyvenime tapti asmenybėmis, gerais piliečiais,“ – pokalbio pabaigoje sakė FA „Gintaras“ vyriausiasis treneris Ricardo Casalero.

„Gintaro“ futbolo akademija sukirto rankomis su futbolo treneriu iš Portugalijos
https://www.palangostiltas.lt/gintaro+f ... 14596.html
2022-08-03

Su Palangos vaikais dirbs futbolo specialistas iš Portugalijos, o jo asistentas - kamerūnietis.

Futbolo akademija „Gintaras“ pasiekė susitarimą su futbolo treneriu iš Portugalijos Ricardo Casaleiro. Ricardo užims akademijos vyr. trenerio postą, bei vadovaus U15 ir U-14 komandoms, U15 dalyvaus Elitinės lygos čempionate, o U-14 pirmoj lygoj. Treneris iš Portugalijos turi magistro laipsnį Perfomance Analysis of Sport ir įgyjęs specialybę Sports Psychology for Athlete’s Development. Trejus metus Ricardo itin sėkmingai darbavosi Be1 NFA akademijoje.

Portugalo asistentas bus Kamerunietis Klaipėdos universitetas studentas Awah Clifford Agwe, kuris jau menesi laiko dirba su FK „Gintaras“ aukletinias.

Labai džiaugiamės, jog Ricardo ir Clifordas tapo mūsų gintarinių bendruomenės nariais. Tai milžiniškas postūmis ne tik mūsų auklėtinių, bet ir visos akademijos tobulėjimui ir augimui.

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: FK Gintaras (Palanga)

2022 Lap 01 08:43

Specialistai iš Kamerūno ir Alžyro...

Makenzis
Pranešimai: 7340
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FK Gintaras (Palanga)

2022 Lap 02 06:43

Specialistai iš Kamerūno ir Alžyro...
geresni už tuos fizrukus, kurie sovietmečiu baigė VPU ar ŠPI (net ne fizruku, o prad, klasių mokytoju)... paskui švilpavo dirbdami fizrukais, net treneriais.

Jeigu specialistas praėjo Stade Rennais ar kito padoresnio klubo jaunimo akademijas kaip jaunasis futbolininkas, ir pasižaidė kažkur, paskui ėmėsi trenerio veiklos, nuolat tobulinasi, mokosi, įgyja patirties, tai, sakyčiau, valio. Ir man bus nusispjauti, iš kur jis kilęs.

O vietiniai fizrukai, kurie tobulėjo mokyklos rūsyje gerdami šnapsą, turėtų eiti lauk iš futbolo. Dabar tokių specialistų valymas vyksta ir nereikia kniauksti, kad iš trijų tūkst. fizrukų LT futbole jų tiesiog nebeliks. Sakyčiau, sveikintinas dalykas.

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Gintaras (Palanga)

2024 Kov 14 14:05

Vaikų futbolo akademijos „Gintaras” įkūrėjo Marselio Balasanovo džiaugsmas liejasi per kraštus: „gintariniai“ metus pradėjo čempioniškai, o abu sūnūs, Airik ir Arian, tvirtai eina tėčio pėdomis
https://www.palangostiltas.lt/vaiku+fut ... 18079.html

Šiemet savo dešimtmetį švenčiančios futbolo akademijos FK „Gintaras“ įkūrėjas ir siela Marselis Balasanovas iki šiol nepasisotino skambiais laimėjimais – jų ant visų pirštų tikrai nesuskaičiuosi! – ir jais tvirtai pradėti 2024-ieji.

„Vien tik tarptautinių turnyrų apie penkiasdešimt per dešimt metų laimėjome, o taures, laimėtas Lietuvoje, ko gero, šimtais galėtumėme skaičiuoti,“ – šypteli prisiminęs M. Balasanovas.

Šių metų pradžia „Gintarui“ jau pažėrė čempioniškų titulų – „gintariniai“ penktą kartą tapo šalies salės futbolo čempionais. Akademijos šešiolikmečiai laurus į Palangą parvežė sausį, o keturiolikmečiai – kovo pradžioje. Pastarųjų turnyre varžėsi net 13 komandų.

Skaitykite visą straipsnį naujame laikraščio „Palangos tiltas“ numeryje.

Grįžti į