The Miz

Re: FK „Klaipėdos Granitas“

2013 Bir 28 15:58

Pirmasis žingsnis - tvirtas

Sėkmingai 2013-2014 m. LFF "Druskininkų Hermio" taurės varžybas trečiadienį pradėjo "Klaipėdos granito" futbolininkai. Jie pirmojo etapo rungtynėse išvykoje sutriuškino Kuršėnų "Ventą".

VENTA - KLAIPĖDOS GRANITAS 1:7 (1:3)
Įvarčiai: 25 min. T. Šimkauskas - 1:0, 28 min. M. Šluta - 1:1, 35 min. M. Šluta - 1:2, 45 min. E. Mastianica - 1:3, 50 min. A. Kurbangalijevas - 1:4, 53 min. E. Mastianica - 1:5, 77 min. E. Mastianica - 1:6, 88 min. O. Abramavičius - 1:7.

"Klaipėdos granito" sudėtis: M. Gintalas (nuo 62 min. - T. Norbutas), E. Lukoševičius (kapitonas), P. Juška, A. Kurbangalijevas, O. Abramavičius (77 min. įspėtas), A. Gedgaudas (nuo 65 min. - S. Khabadzė), D. Šiškinas, M. Šluta (nuo 72 min. - A. da Silva), E. Vainoras, A. Lukošius (nuo 58 min. - T. Dargužas), E. Mastianica.

Kad granitiečiai laimės šias rungtynes buvo tikėtasi. Juk jie yra LFF I lygos čempionato lyderiai, o "Venta" - II lygos Vakarų regiono vidutiniokė. Nepaisant to, aikštės šeimininkai pirmieji pelnė įvartį. Įpusėjus pirmajam kėliniui įvartį pelnė Murnikovo pravardę turintis Tomas Šimkauskas.
Po praleisto įvarčio klaipėdiečiai nesutriko ir gana greitai rezultatą išlygino, o iki pertraukos įgijo dviejų įvarčių persvarą. Dusyk pasižymėjo Marius Šluta ir kartą - Edgaras Mastianica. Pirmame kėlinyje Kuršėnuose siautė galinga liūtis. Tad futbolininkams žaisti buvo tikrai nelengva.
Po pertraukos dangus "verkti" liovėsi, bet įsismaginę uostamiesčio futbolininkai ir toliau galingai atakavo varžovų vartus. Dar du įvarčius pelnė rezultatyviausias "Klaipėdos granito" žaidėjas E. Mastianica, po vieną - Artūras Kurbangalijevas ir Orestas Abramavičius.
Taigi "Klaipėdos granitas" gana lengvai pateko į antrąjį taurės varžybų etapą. Šio etapo burtai bus traukiami liepos pradžioje.

FK "Klaipėdos granitas" informacija, 2013-06-26.

...

Re: FK „Klaipėdos Granitas“

2013 Lie 24 10:26

Naujienos
http://www.klaipedos-granitas.lt/pages/ ... as-265.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) I lygos čempionate rungtyniaujantys klubai jau įveikė pusiaukelę.

Sužaidus pusę rungtynių turnyrinės lentelės viršūnėje yra "Klaipėdos granito" futbolininkai. Tik antrus metus gyvuojanti ir šiemet pirmojoje lygoje debiutuojanti uostamiesčio ekipa per 14 rungtynių iškovojo 9 pergales ir 5 susitikimus baigė lygiosiomis. Granitiečiai yra vieninteliai lygoje neturintys "riestainių". Tokio pasiekimo iš Klaipėdos komandos mažai kas tikėjosi. Juolab, kad mūsų miesto futbolininkams net aštuonerias pirmąsias rungtynes teko žaisti išvykose.

Žaidžiantysis "Klaipėdos granito" vyriausiasis treneris Robertas Poškus prieš sezono pradžią kalbėjo: "Būtų gerai, jei patektume į pirmaujančių lygos komandų šešetuką. Tada atsivertų galimybė pakovoti ir dėl medalių". Matome, kad granitiečių stratego svajonės kol kas pildosi.

Klaipėdiečiai šių metų pirmenybėse įmušė daugiausiai įvarčių - 29. Rezultatyviai žaidžia Edgaras Mastianica. Jis jau pelnė 8 įvarčius. Beje, Edgaras vienintelis iš granitiečių be keitimų sužaidė visas keturiolika rungtynių. Kitus įvarčius "Klaipėdos granitui" pelnė: Justas Vilavičius ir R. Poškus - po 4; Edvinas Lukoševičius, Andrius Gedgaudas, Erikas Vainoras, Sandro Khebadzė ir Marius Šluta - po 2; Aivaras Lukošius, Denisas Gordej ir Vidas Alunderis - po 1.

Dabar I lygos čempionate yra pertrauka. Komandos vėl pradės rungtyniauti tik rugpjūčio pradžioje. Granitiečiai liepos 18-ąją ketino sužaisti kontrolines rungtynes su "Atlantu". Tačiau "vyresnysis brolis" pasivaržyti atsisakė. O štai liepos 27 d. "Klaipėdos granitas" nusprendė pasitikrinti savo jėgas Gargžduose su "Banga".

Žinia, šiuo metu vyksta futbolininkų migracija. Per transferių langą į granitiečių kolektyvą įsiliejo Ukrainoje rungtyniavęs gynėjas V. Alunderis ir Tauragės "Taurui" atstovavęs saugas Tomas Vyšniauskas. "Klaipėdos granito" trenerių akiratyje yra ir dar vienas tauragiškis - puolėjas Simonas Babilius. Treneriai komandoje norėtų matyti ir dabar Šilutėje rungtyniaujantį Simoną Jušką. Beje, pastarasis pernai buvo rezultatyviausias "Klaipėdos granito" žaidėjas - pelnė 9 įvarčius.

Dar neatsivėrus transferų langui "Klaipėdos granito" klubas atsisakė visų trijų legionierių paslaugų - ruso Pavelo Tiurino, gruzino Sandro Khabadzės ir brazilo Alexandre da Silvos.

Likusias antrojo rato rungtynes "Klaipėdos granitas" žais pagal tokį tvarkaraštį: rugpjūčio 4 d. namie su Kauno "Spyriu", rugpjūčio 11 d. namie su Kazlų Rūdos "Šilu", rugjūčio 18 d. namie su Vilniaus "Žalgiriu-3", rugpjūčio 25 d. namie su Panevėžio "Baltija", rugsėjo 1 d. namie su Radviliškio "Lokomotyvu", rugsėjo 8 d. išvykoje su "Palanga", rugsėjo 14 d. išvykoje su "Šilute" ir rugsėjo 22 d. išvykoje su Vilniaus "Polonija".

Po antrojo rato I lygos komandos pasidalins į dvi grupes - po šešias komandas. Pirmasis šešetukas vieno rato sistema kovos dėl medalių, o kiti šeši klubai varžysis dėl 7-12 vietų.



FK "Klaipėdos granitas" informacija, 2013-07-22.

...

Re: FK „Klaipėdos Granitas“

2013 Lie 24 10:27

Artimiausios varžybos - draugiškas mačas

,,Banga'' VS. ,,Klaipėdos granitas''

2013-07-27 18val.
Gargždų centrinis stadionas

...

Re: FK „Klaipėdos Granitas“

2013 Lie 29 12:09

"Klaipėdos granitas" nugalėjo "Bangą"

Šeštadienį "Klaipėdos granito" futbolininkai kontrolinėse rungtynėse Gargžduose nugalėjo vietos "Bangą".

BANGA - KLAIPĖDOS GRANITAS 1:2 (0:0)
Įvarčiai: 58 min. R. Poškus (iš baudinio) - 0:1, 83 min. I. Gerkenašvili - 1:1, 87 min. A. Lukošius - 1:2.

Gargžduose žaidė šie granitiečiai: T. Norbutas (nuo 59 min. - G. Jurevičius, nuo 85 min. - K. Andrijenka), E. Lukoševičius, V. Alunderis, D. Šiškinas (nuo 66 min. - T. Dargužas), P. Juška (nuo 61 min. - O. Abramavičius), S. Juška (nuo 46 min. - A. Lukošius), D. Gordej (nuo 46 min. - A. Kurbangalijevas), T. Vyšniauskas, E. Vainoras (nuo 69 min. - A. Tolis), E. Mastianica, R. Poškus.

Abiem klubams šios rungtynės buvo paskutinė repeticija prieš rugpjūčio pradžioje po pertraukos atsinaujinančius A ir I lygų čempionatus. Šeštą vietą tarp stipriausių šalies komandų užimantys gargždiškiai rugpjūčio 3 d. namie susitiks su šalies čempionu Panevėžio "Ekranu", o I lygos lyderiai granitiečiai rugpjūčio 4 d. taip pat savo aikštėje varžysis su Kauno "Spyriu".
Per šeštadienio rungtynių pirmąjį kėlinį Gargždų žiūrovai įvarčių neišvydo, nors abu klubai pasižymėti galėjo. Šešioliktą minutę "Klaipėdos granito" žaidžiantysis vyriausiasis treneris R. Poškus su kamuoliu pataikė į vartų virpsto ir skersinio sandūrą. Po to dusyk (25 ir 29 min.) pavojingai atakavo gargždiškiai, bet šiose situacijose sėkmingai uostamiesčio ekipos vartus apgynė devyniolikametis vartininkas T. Norbutas. Vėliau jį keitė dar jaunesni kolegos - šešiolikametis G. Jurevičius ir septyniokametis K. Andrijenka.
Po pertraukos aikštėje dominavo klaipėdiečiai. 58 minutę aikštės šeimininkai savo baudos aikštelėje pažeidė taisykles, ir į jų vartus buvo paskirtas baudinys. Jį užtikrintai realizavo R. Poškus, ir "Klaipėdos granitas" išsiveržė į priekį - 1:0.
Rungtynėms artėjant prie pabaigos "Bangos" fanai ėmė skanduoti: "Įmušam įvartį..." Šį sirgalių prašymą 83 min. išgirdo Gargždų komandos legionierius I. Gerkenašvilis. Jis po pakelto kampinio išlygino rezultatą - 1:1.
Vis dėlto granitiečiams pavyko išplėšti pergalę. Po keturių minučių, suklydus "Bangos" vartininkui R. Bogužui, pergalingą įvartį į tuščius vartus pelnė A. Lukošius.
"Klaipėdos granitas" šiemet jau antrą kartą draugiškose rungtynėse susitiko su A lygos atstovais. Balandį klaipėdiečiai Alytuje sužaidė lygiosiomis (0:0) su vietos "Dainava" ir štai dabar įveikė "Bangą".

FK "Klaipėdos granitas" informacija, 2013-07-27.

...

Re: FK „Klaipėdos Granitas“

2013 Rgp 16 12:26

Antrojo etapo rungtynės - sunkesnės
http://www.klaipedos-granitas.lt/pages/ ... kesnes.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Ketvirtadienį "Klaipėdos granitas" išvykoje žaidė 2013-2014 m. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) "Druskinikų Hermio" taurės II etapo rungtynes su Vilniaus "Gariūnais" ir nugalėjo juos.

GARIŪNAI - KLAIPĖDOS GRANITAS 0:1 (0:1)
Įvartis: 22 min. S. Babilius (iš baudinio).

Granitiečių sudėtis: M. Gintalas, S. Juška (nuo 63 min. - A. Gedgaudas), P. Juška (nuo 46 min. - T. Dargužas), A. Lukošius, D. Gordej, V. Alunderis (kapitonas), E. Vainoras (nuo 46 min. - O. Abramavičius), E. Mastianica (56 min. įspėtas, nuo 67 min. - R. Poškus), T. Vyšniauskas (44 min. įspėtas, nuo 63 min. - E. Lukoševičius), A. Kurbangalijevas, S. Babilius.

Jei per pirmojo etapo rungtynes prieš Kuršėnų "Ventą" granitiečiai laimėjo nesunkiai (7:1), tai šįsyk dėl pergalės jiems teko gerokai paplušėti. Ketvirtadienį "Klaipėdos granito" futbolininkų varžovai buvo kur kas rimtesni - vienvaldžiai LFF II lygos Pietų regiono lyderiai "Gariūnai".

Klaipėdiečių rungtynės su vilniečiais vėlavo visą pusvalandį. Mat nebuvo teisėjų. Šis nesusipratimas vėliau buvo ištaisytas ir susitikimas prasidėjo. Alinantis karštis koregavo futbolininkų veiksmus - žaidėjai aikštėje neskubino įvykių.

Rungtynių baigtį nulėmė vienintelis įvartis, kurį granitiečiai pelnė iš baudinio. Jį uždirbo ir realizavo komandos naujokai, buvę Tauragės "Tauro" žaidėjai. Įpusėjus pirmajam kėliniui varžovai baudos aikštelėje pargriovė Tomą Vyšniauską, o baudinį nepriekaištingai išpildė Simonas Babilius.

Vėliau klaipėdiečiai dar turėjo ne vieną progą padidinti rezultatą, bet... Rungtynių pabaigoje aikštės šeimininkai "Klaipėdos granitui" taip pat buvo "užkūrę pirtį", tačiau LFF I lygos lyderiai išsaugojo pergalingą rezultatą ir pateko į trečiąjį taurės varžybų etapą.


FK "Klaipėdos granitas" informacija, 2013-08-08.

...

Re: FK „Klaipėdos Granitas“

2013 Rgp 26 17:15

"Baltija" buvo sutriuškinta prie Baltijos jūros
http://www.klaipedos-granitas.lt/pages/ ... -juros.php" onclick="window.open(this.href);return false;

LFF I lygos lyderiai "Klaipėdos granito" futbolininkai sekmadienį namie sutriuškino Panevėžio "Baltiją".

KLAIPĖDOS GRANITAS - BALTIJA 7:2 (4:0).

Įvarčiai: 2 min. E. Mastianica - 1:0, 8 min. V. Alunderis - 2:0, 34 min. E. Vainoras - 3:0, 45 min. T. Vyšniauskas - 4:0, 53 min. E. Stankevičius - 4:1, 56 min. E. Mastianica - 5:1, 58 min. V. Alunderis - 6:1, 73 min. G. Žilinskas - 6:2, 81 min. E. Mastianica - 7:2.

"Klaipėdos granitas" su panevėžiečiais rungtyniavo tokios sudėties: M. Gintalas (nuo 63 min. - T. Norbutas), D. Gordej (90 min. įspėtas), E. Lokševičius (kapitonas), T. Vyšniauskas (nuo 67 min. - O. Abramavičius), E. Vainoras (nuo 85 min. - P. Juška), S. Juška, E. Mastianica, S. Babilius (89 min. įspėtas), D. Šiškinas (nuo 63 min. - T. Dargužas), A. Gedgaudas (nuo 81 min. - A. Kurbangalijevas), V. Alunderis (15 min. įspėtas).

Jūros bangų nemačiusi Panevėžio "Baltija" sekmadienį pateko į tikrą įvarčių štormą Klaipėdoje. Jau nuo pirmųjų rungtynių minučių paneviečiai pateko į sutriuškinimo mėsmalę. Jau antrą minutę įvarčių skonį truputį primiršęs Edgaras Mastianica išvedė "Klaipėdos granitą" į priekį - 1:0. Po šešių minučių meistriškai išpildytą Andriaus Gedgaudo smūgį galvos smūgiu antrąjį įvartį pelnė granitiečių vidurio gynėjas Vidas Alunderis.

Penkioliktą minutę rezultatas galėjo sušvelnėti, tačiau paskirto į klaipėdiečių baudinio nesugebėjo realizuoti svečių žaidėjas Arūnas Šteinas. Šioje situacijoje puikiai sužaidė "Klaipėdos granito" vartininkas Mantas Gintalas. Tačiau tai buvo tik retas panevėžiečių blykstelėjimas. Granitiečiai nuolat pavojingai atakavo "Baltijos" vartus ir pirmame kėlinyje įmušė dar du įvarčius: pasižymėjo jaunasis Erikas Vainoras ir Tomas Vyšniauskas.

Po pertraukos klaipėdiečiai šiek tiek atsipalaidavo ir leido svečiams sušvelninti rezultatą.

Smagiai granitiečių gretose žaidė E. Mastianica, įmušęs "hetriką" - tris įvarčius. Pagirti reikia ir V. Alunderį, pelniusį du įvarčius.

Geriausiais šių rungtynių žaidėjais buvo pripažinti "Baltijos" kapitonas Gytis Žilinskas ir "Klaipėdos granito" vartininkas M. Gintalas, atrėmęs baudinį. Jiems atiteko žurnalisto Algirdo Auruškevičiaus knygos "Pradingęs Atlantas".

FK "Klaipėdos granitas" informacija, 2013-08-25.

...

Re: FK „Klaipėdos Granitas“

2013 Rgp 26 17:17

Jūros bangų nemačiusi Panevėžio "Baltija" sekmadienį pateko į tikrą įvarčių štormą Klaipėdoje.
Dviejų uostamiesčių derbis. :mrgreen:

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: FK „Klaipėdos Granitas“

2013 Rgp 26 21:08

Jūros bangų nemačiusi Panevėžio "Baltija" sekmadienį pateko į tikrą įvarčių štormą Klaipėdoje.
Dviejų uostamiesčių derbis. :mrgreen:
Cezi, darai esminę klaidą - Panevėžio komanda ne jūrą savo pavadinime apdainavo, o alaus rūšį, kurios per dideli kiekiai ir nukreipė daugumos futbolininkų karjerą iki šio šviežio klubo :)

...

Re: FK „Klaipėdos Granitas“

2013 Rgp 27 11:26

Cezi, darai esminę klaidą - Panevėžio komanda ne jūrą savo pavadinime apdainavo, o alaus rūšį, kurios per dideli kiekiai ir nukreipė daugumos futbolininkų karjerą iki šio šviežio klubo :)
Darau klaidą??? Pasitaiko. :P

Šviežias klubas su alaus puta, aišku, labai vilioja tuos grajakus, kuriems nuolat dega šachtos. Jeigu prieš varžybas pasilepina alučiu, tai ir rezultatai atitinkami. Vienas babrungietis skundėsi, kad visas atlygis už žaidimą yra alaus butelis, o BALTIJA vien ta idėja ir gyvena, kad tik galėtų gurkštelėti alaus. :roll:

Tai nebuvo vienos alaus rūšies reklama. Nekenčiu peregaro futbolo aikštėse. :twisted: Pats šiais metais tik kartą išimties tvarka gėriau tikro biržietiško alauas su šernienos dešra. O girtuolystė ir sportas yra nesuderinami. Ypač žaidėjams.

...

Re: FK „Klaipėdos Granitas“

2013 Rgs 02 12:37

"Klaipėdos granitas" tolsta nuo savo persekiotojų
http://www.klaipedos-granitas.lt/pages/ ... iotoju.php" onclick="window.open(this.href);return false;

LFF I lygos lyderiai "Klaipėdos granito" futbolininkai rugsėjo pirmąją iškovojo dar vieną įspūdingą pergalę. Jie savo aikštėje įveikė Radviliškio "Lokomotyvą".

KLAIPĖDOS GRANITAS - LOKOMOTYVAS 5:2 (1:2)
Įvarčiai: 23 min. E. Mastianica - 1:0, 25 min. R. Vilėniškis - 1:1, 31 min. J. Gulbinas - 1:2, 51 min. V. Alunderis - 2:2, 62 min. S. Babilius - 3:2, 88 min. O. Abramavičius - 4:2, 89 min. A. Lukošius - 5:2.

Granitiečiai rungtyniavo tokios sudėties: M. Gintalas, E. Lukoševičius (kapitonas), T. Vyšniauskas (19 min. įspėtas, 42 min. antrąkart įspėtas ir pašalintas iš aikštės), E. Vainoras (nuo 51 min. - R. Poškus), S. Juška, E. Mastianica, S. Babilius (nuo 71 min. - O. Abramavičius), D. Šiškinas, A. Gedgaudas (nuo 89 min. - T. Dargužas), A. Kurbangalijevas (46 min. įspėtas, nuo 54 min. - A. Lukošius), V. Alunderis.

Šįsyk granitiečiams aikštėje teko verstis be atraminio saugo Deniso Gordėjaus, kuris turėjo šias rungtynes praleisti dėl gautų šešių geltonų kortelių. Neliko komandoje ir į Vilnių mokytis išvykusio Pauliaus Juškos.
Radviliškiečiai į Klaipėdą atvyko būdami septintoje turnyrinės lentelės vietoje. Jie siekia žūtbūt patekti į geriausių lygos ekipų šešetuką ir, pasibaigus antrajam ratui, tęsti kovą dėl medalių. Ši aplinkybė vertė svečius mobilizuotis ir siekti pergalės. Todėl granitiečių laukė nelengvos rungtynės.
Įpusėjus pirmajam kėliniui Klaipėdos ekipos sirgaliai pagaliau sulaukė pirmojo įvarčio: pasižymėjo rezultatyviausias "Klaipėdos granito" žaidėjas Edgaras Mastianica. Tai buvo jau tryliktasis jo įvartis šių metų čempionate.
Tačiau uostamiesčio futbolininkai šia sėkme džiaugėsi nepilnas dvi minutes. Iš Klaipėdos ekipos gynėjų globos ištrūkęs Raimondas Vilėniškis rezultatą išlygino - 1:1. Tuo granitiečių bėdos pirmajame kėlinyje nesibaigė. "Lokomotyvo" komandos kapitonas Justas Gulbinas 31 minutę puikiu baudos smūgiu iš devyniolikos metrų išvedė saviškius į priekį - 2:1. Baigiantis kėliniui (42 min.) antrą geltoną kortelę, o po to, suprantama, ir raudoną prieš save išvydo Tomas Vyšniauskas.
Tad visą antrą kėlinį granitiečiai buvo priversti rungtyniauti dešimtyje. Nepaisant to, jie po pertraukos į varžovų vartus įmušė net keturis įvarčius. Persilaužimas įvyko 51 minutę, kuomet aikštėje pasirodė žaidžiantysis vyriausiasis treneris Robertas Poškus. Šis patyręs futbolo asas pastebimai "sustygavo" savo ekipos puolamuosius veiksmus ir privertė dažnai klysti svečių gynėjus. Jau tą pačią minutę po Andriaus Gedgaudo pakelto kampinio "Klaipėdos granito" gynėjas Vidas Alunderis rezultatą išlygino - 2:2. 62 minutę reikšmingą įvartį įmušė Simas Babilius, o rungtynių pabaigoje granitiečiai dar pasimėgavo dviem Oresto Abramavičiaus ir Aivaro Lukošiaus įvarčiais.
Turėjo ir svečiai nemažai progų pasižymėti, bet dažniausiai jų smūgiai buvo netikslūs.
Po šios pergalės "Klaipėdos granito" futbolininkai surinko 44 taškus ir praktiškai užsitkrino čempionato pirmojo etapo nugalėtojų vardą. Jie antroje vietoje esantį Kauno "Spyrį" jau lenkia 11 taškų. Granitiečiams liko sužaisti rungtynes su "Palanga", "Šilute" ir Vilniaus "Polonija".
Sekmadienį geriausiais žaidėjais buvo pripažinti R. Poškus ("Klaipėdos granitas") ir R. Vilėniškis ("Lokomotyvas"). Kaip įprasta, geriausieji gavo žurnalisto Algirdo Auruškevičiaus knygas "Pradingęs Atlantas".

FK "Klaipėdos granitas" informacija, 2013-09-01.

...

Re: FK „Klaipėdos Granitas“

2013 Rgs 10 10:51

FK „Klaipėdos Granitas“ FB`e

400 mėgsta · 38 kalba apie tai

Pavasari ieskojau, neradau KG, tik uzdara grupe, tai sukuriau paskyra, paskui Donata Maksvytyte pereme reikala ir ziurim, kad 400 jau yra gerbeju. 8-)

...

Re: FK „Klaipėdos Granitas“

2013 Spa 01 14:01

R.Poškus: Su “Granitu” planavome patekti į šešetuką…
http://penalty.lt/r-poskus-su-granitu-p ... -sesetuka/" onclick="window.open(this.href);return false;

Klaipėdos “Granitas” tapo šio sezono LFF I lygos atradimu. Antrajame pagal pajėgumą šalies divizione debiutuojanti komanda sparčiai artėja prie nugalėtojų titulo.

Per 23 turus klaipėdiečiai patyrės vos 1 nesėkmę (praėjusį sekmadienį rungtynėse su Kauno “Spyriu”). Jei ne LFF sprendimas dėl nuostatų pažeidimo prieš sezoną iš komandos atimti 3 taškus, “Granitas” galbūt jau būtų užsitikrinęs nugalėtojų titulą. Dabar klaipėdiečiai turi 51 tašką ir net 9 lenkia Kėdainių “Nevėžį”.

“Granito” komandą treniruoja buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas Robertas Poškus. 34 metų futbolininkas žengia pirmuosius žingsnius trenerio karjeroje. Šiuo metu jis taip pat kelia kvalifikaciją ir Kijeve netrukus turėtų įgyti UEFA A lygio trenerio licenciją.

- Kai ėmėtės darbo su “Granitu” įsivaizdavote, kad rudenį būsite tokioje pozicijoje? – Penalty.lt paklausė R.Poškaus.

- Tikrai ne. Neturėjome tikslo kovoti dėl pirmosios vietos. Mes tik prieš sezoną subūrėme žaidėjus per labai trumpą laiko tarpą, pirmosiose rungtynėse turėdavome vos 1-2 atsarginius. Pirmenybes taip pat pradėjome su 3 taškų nuobauda ir planavome iki vasaros patekti bent į šešetuką ir tik tuomet ieškoti pastiprinimo. O kad kovosime dėl 1 vietos, nesitikėjau nei aš, nei klubo vadovai.

- Kitos komandos silpnos ar jūs tokie galingi?

- Manau, kad sėkmė slypi tame, jog pavyko surinkti draugišką kolektyvą, kuris dega noru žaisti ir rungtyniauja su malonumu. Subūrėme žaidėjus, kurie gali su visais kovoti, prijungėme perspektyvaus jaunimo iš futbolo mokyklos. Dabar, kai esame pirmi, visi nori prieš mus laimėti, todėl pergalei pasiekti turime įdėti daugiau pastangų. Tačiau pergalės komandai suteikia pasitikėjimo savo jėgomis.

- Turite visas galimybes kilti į A lygą. Ar svarstysite apie tai?

- Dar anksti apie tai kalbėti, reikia palaukti kelias savaites. Kalbėsime su klubo vadovybe ir spręsime šį klausimą, kokiu keliu norime eiti.

- “Granitas” futbolo žemėlapyje atsirado netikėtai. Kas padeda jums išsilaikyti?

- Visi po truputį. Miestas suteikia sporto bazę, autobusų parkas pasiūlo nuolaidą kelionėms, su kavine pavyksta susitarti dėl maitinimo, paremia kitos firmos. Daugiausiai prisideda klubo prezidentas iš Rusijos, jis duoda finansų žaidėjų algoms. Esame susibūrę bendraminčiai ir taip po truputėlį judame į priekį.

- Ar nesunku Klaipėdoje konkuruoti dviem futbolo klubams? Turime neseną pavyzdį – “Glestum”, virtusį “Klaipėdos” klubu ir greitai žlugusį…

- “Klaipėda” iš karto pabandė iššokti aukščiau bambos, labai greitai norėjo ką nors pasiekti. Mes apie aukščiausius tikslus negalvojame ir neskubame, tikrai neketiname eiti va bank. Tiesa, dažnai susiduriu su keistu požiūriu iš miesto pusės. Man keista, kodėl Klaipėdoje nenorima dviejų aukšto lygio komandų, kurios galėtų konkuruoti ir varžytis Europoje. Kodėl tai yra blogai? Atrodo, kad norima vieno klubo ir viskas. Tačiau mes turime savo planus, juos vykdome ir niekas mums nesutrukdys. Konkurencijos nebijome. Ji yra svekintinas dalykas, verčiantis pasitempti.

- O kokie jūsų santykiai su “Atlanto” klubu?

- Geri. Su ponu Lekevičiumi dažnai bendraujame, nes susitinkame stadione, per treniruotes ar po jų. Nuo seno gerai pažįstu ir trenerį Sarsaniją. Mūsų požiūris profesionalus. Nesipykstame ir nebandome vieni kitiems kažko įrodinėti.

- Esate treneris, bet neretai aikštėje pasirodote ir pats.

- Kartais labai sunku viską stebėti iš šono ir norisi žaidėjams padėti, patarti aikštėje. Jaunesni tuomet pasijunta saugiau. Bet pastaruoju metu žaidžiu vis rečiau.

- Pradedate trenerio karjerą, taip pat lankote kursus Kijeve. Kaip sekasi?

- Viskas į pabaigą. Lapkričio 4-8 dienomis vyks paskutinė sesija. Tuomet bus egzaminai, ginsiu darbą ir gausiu licenciją. Mano kurse yra 22 žmonių grupė. Dauguma – buvę futbolininkai, tarp kurių ir Andrijus Ševčenka.

- Koks kurso draugas yra A.Ševčenka?

- Na, jis galėjo ir taip gauti licenciją nelankydamas paskaitų, tačiau atsisakė to, nutarė neskubėti ir su visais dirbo kartu. Paskaitose A.Ševčenka labai aktyvus, suteikė daug naudingos informacijos, papasakojo labai įdomių dalykų apie “Chelsea” ir “Milan” klubų darbo specifiką.

- Trenerio licenciją galima įgyti ir Kaune. Kodėl pasirinkote Kijevą?

- Manau, kad Ukrainoje futbolas aukštesnio lygio ir kursuose daugiau specialistų, galima gauti daugiau naudingos informacijos.

...

Re: FK „Klaipėdos Granitas“

2013 Spa 01 14:10

Pirmojo etapo finiše - stambi pergalė
http://www.klaipedos-granitas.lt/pages/ ... ergale.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Smagiai LFF I lygos čempionato pirmojo etapo varžybas baigė "Klaipėdos granito" futbolininkai. Jie Vilniuje sutriuškino vietos "Poloniją".

POLONIJA - KLAIPĖDOS GRANITAS 1:5 (0:1)

Įvarčiai: 34 min. E. Mastianica - 0:1, 49 min. - E. Lukoševičius - 0:2, 65 min. A. Kurbangalijevas - 0:3, 67 min. E. Vainoras - 0:4, 85 min. S. Juška - 0:5, 88 min. Ž. Kirsis - 1:5.

Sostinėje rungtyniavo šie granitiečiai: M. Gintalas (nuo 79 min. - T. Norbutas), D. Gordej, E. Lukoševičius (kapitonas, nuo 70 min. - O. Abramavičius), T. Vyšniauskas (nuo 61 min. - A. Gedgaudas), E. Vainoras (81 min. įspėtas), E. Mastianica, S. Babilius, D. Šiškinas (nuo 76 min. - P. Juška), A. Lukošius (nuo 72 min. - S. Juška), A. Kurbangalijevas, T. Dargužas.

Pirmame kėlinyje viena iš čempionato autsaiderių "Polonija" buvo nusiteikusi rimtai pasipriešinti absoliučiam lyderiui. Tikrų įvartinių situacijų negausūs vietos sirgaliai sulaukė tik kėlinio viduryje. Dvidešimt antrą minutę vienas prieš vilniečių vartus atsidūrė jaunasis "Klaipėdos granito" saugas Erikas Vainoras, bet nesugebėjo pergudrauti aikštės šeimininkų vartininko Egidijaus Žagaro. Tuoj pat sekė ir "Polonijos" atsakas: po tolimo varžovų smūgio jau vartus teko gelbėti granitiečių vartininkui Mantui Gintalui. Po kelių minučių granitiečio Edgaro Mastianicos smūgio kamuolys sudrebino viliečių vartų virpstą. Na, o 34 minutę šis futbolininkas pagaliau įmušė įvartį.

Iš karto po pertraukos "Klaipėdos granito" ekipos kapitonas Edvinas Lukoševičius parodė savo jaunesniems kolegoms kaip reikia realizuoti susikurtas progas. Jis 49 minitę įsiveržė į varžovų baudos aikštelę ir šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į vartus - 2:0. Po šio įvarčio sostinės futbolininkai palūžo, o svečiai pasismagino dar trim įvarčiais. Pasižymėjo Artūras Kurbangalijevas (65 min.), E. Vainoras (67 min.) ir Simonas Juška (85 min.). "Polonijos" ekipai rungtynių pabaigoje (88 min.) pavyko tik "sušlapinti" rezultatą. Garbės įvartį pelnė Žygimantas Kirsis.

Po rungtynių

"Klaipėdos granito" vyriausiasis treneris Robertas Poškus: "Džiaugiuosi, kad pirmąjį etapą baigėme pergale ir apskritai nė karto čempionate dar nepralaimėjome. Smagu, kad nuo antrą vietą užėmusio Kėdainių "Nevėžio" atitrūkome net devyniais taškais ir priartėjome prie I lygos čempionų titulo. Per likusias penkerias trečiojo rato rungtynes stengsimės neišvaistyti įgytos persvaros ir pasidabinti aukso medaliais. Be to, tikimės sėkmės ir LFF taurės varžybose".

Po pirmojo etapo kovų I lygos komandos pasidalino į dvi grupes: pirmieji šeši klubai vieno rato sistema kovos dėl medalių, o likusios ekipos varžysis dėl 7-12 vietų.

"Klaipėdos granitas" lemiamas rungtynes žais pagal tokį tvarkaraštį: rugsėjo 29 d. Kaune su "Spyriu", spalio 5 d. namie su Kazlų Rūdos "Šilu", spalio 12 d. išvykoje su "Trakais", spalio 19 d. namie su Kėdainių "Nevėžiu" ir spalio 27 d. namie su Jonavos "Lietava".

Na, o jau šį trečiadienį - rugsėjo 25 d. - granitiečių laukia akistata su "Šilute" per LFF "Druskininkų Hermis" taurės varžybų rungtynes. Šis susitikimas Klaipėdos centriniame stadione prasidės 16 valandą.

FK "Klaipėdos granitas" informacija, 2013-09-22.

...

Re: FK „Klaipėdos Granitas“

2013 Spa 01 14:16

"Šilutė" įveikta nesunkiai
http://www.klaipedos-granitas.lt/pages/ ... unkiai.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Trečiadienį "Klaipėdos granito" futbolininkai LFF "Druskininkų Hermio" taurės varžybų III etape savo aikštėje gana lengvai nugalėjo "Šilutės" ekipą.

KLAIPĖDOS GRANITAS - ŠILUTĖ 3:0 (0:0)

Įvarčiai: 65 min. E. Lukoševičius - 1:0, 68 min. E. Lukoševičius - 2:0, 71 min. E. Mastianica - 3:0.

Granitiečių sudėtis: M. Gintalas, A. Gedgaudas, A. Kurbangalijevas (nuo 82 min. - T. Dargužas), E. Mastianica, S. Babilius, D. Gordej, E. Lukoševičius (kapitonas, nuo 77 min. - S. Juška), A. Lukošius, E. Vainoras, V. Alunderis (nuo 46 min. - T. Vyšniauskas), D. Šiškinas (nuo 69 min. - O. Abramavičius).

Klaipėdiečiai pirmame kėlinyje turėjo nemažai progų pasižymėti. Vien tik rezultatyviausias klubo žaidėjas Edgaras Mastianica net tris kartus pavojingai smūgiavo į šilutiškių vartus. Vis dėlto pirmoji rungtynių pusė baigėsi be įvarčių.

Po pertraukos aikštėje akivaizdžiai pranašiau rungtyniavo granitiečiai. Na, o "Šilutės" vartus "atrakino" uostamiesčio komandos kapitonas Edvinas Lukoševičius. Jis per trumpą laiką (65 ir 68 min.) į Liudviko Valiaus ginamus vartus įmušė du įvarčius. Tuoj pat (71 min.) "Klaipėdos granitas" jau pirmavo 3:0. Įvartį pelnė pirmojo kėlinio "nelaimėlis" E. Mastianica.

Taigi granitiečiai gana nesunkiai iškovojo kelialapį į ketvirtąjį taurės varžybų etapą.

Geriausiais rungtynių žaidėjais buvo pripažinti L. Valius ("Šilutė") ir Dmitrijus Šiškinas ("Klaipėdos granitas"). Jiems tradiciškai atiteko žurnalisto Algirdo Auruškevičiaus knygos "Pradingęs Atlantas".

Kitų trečiojo etapo rungtynių rezultatai: Šiaulių "Kupsc" - "Palanga" 0:5, Vilniaus "Taip" - Kauno "Spyris" 3:0, Marijampolės "Švyturys" - Vilniaus MRU 1:5, Kėdainių "Nevėžis" - Jonavos "Lietava" 6:0, Radviliškio "Lokomotyvas" - "Trakai" 0:3, Šiaulių raj. "Savanoris" - Vilniaus "Polonija" 2:4, Šiaulių "Saulininkas" - Tauragės "Tauras" 1:4.

Ketvirtojo etapo burtai bus traukiami rugsėjo 26 d. 13 val. Vilniuje - LFF būstinėje. Burtai suporuos aštuonis klubus III etapo nugalėtojus ir tiek pat ekipų iš A lygos - Vilniaus "Žalgirį", Klaipėdos "Atlantą", Panevėžio "Ekraną", Marijampolės "Sūduvą", Pakruojo "Kruoją", Gargždų "Bangą", Šiaulių "Šiaulius" bei Alytaus "Dainavą". Burtų traukimo ceremoniją bus galima stebėti tiesiogiai per "Futbolo TV"

FK "Klaipėdos granitas" informacija, 2013-09-25.

...

Re: FK „Klaipėdos Granitas“

2013 Spa 01 14:17

Granitiečiai gavo pirmą "riestainį"
http://www.klaipedos-granitas.lt/pages/ ... staini.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Nesėkmingai LFF I lygos čempionato trečio rato kovas pradėjo "Klaipėdos granito" futbolininkai. Jie sekmadienį Kaune pralaimėjo vietos "Spyriui".

SPYRIS - KLAIPĖDOS GRANITAS 2:0 (0:0)

Įvarčiai: 71 min. R. Krušnauskas - 1:0, 77 min. D. Stulga - 2:0.

Kaune rungtyniavo šie "Klaipėdos granito" žaidėjai: M. Gintalas, D. Gordej (68 min. įspėtas), E. Lukoševičius (kapitonas), T. Vyšniauskas, E. Vainoras (82 min. įspėtas), E. Mastianica (nuo 46 min. - O. Abramavičius), S. Babilius, D. Šiškinas, A. Gedgaudas (nuo 81 min. - S. Juška), A. Lukošius, A. Kurbangalijevas (nuo 64 min. - R. Poškus).

Taip jau atsitiko, kad pirmasis pralaimėjimas granitiečių tykojo Kaune. Jiems "riestainį" padovanojo geriau antrą kėlinį sužaidę "Spyrio" futbolininkai.

Klaipėdiečiai šįsyk aikštėje turėjo verstis be traumą per rungtynes su "Šilute" gavusio vidurio gynėjo Vido Alunderio. Tik pirmą kėlinį žaidė kojos skausmus kentęs Edgaras Mastianica. Šių futbolininkų netektis negalėjo neatsiliepti "Klaipėdos granito" žaidimui.

Po sąlyginai ramaus pirmojo kėlinio, po pertraukos aikštės šeimininkai aikštėje suaktyvėjo. Jie įpusėjus antrajam kėliniui per šešias minutes įmušė du įvarčius ir įgytą persvarą išlaikė iki rungtynių pabaigos. Iš pradžių (71 min.) pasižymėjo Kauno ekipos atakų lyderis Rokas Krušnauskas, o netrukus (77 min.) - Donatas Stulga.

Rungtynėms baigiantis realią galimybę rezultatą sušvelninti turėjo "Klaipėdos granito" kapitonas Edvinas Lukoševičius. Jis vienas išsiveržė prieš "Spyrio" vartininką Deividą Mikelionį, bet šią dvikovą laimėjo pastarasis.

Granitiečiai be pralaimėjimų sužaidė net 22 rungtynes. Tačiau ši Klaipėdos futbolininkų nesėkmė nė kiek nepakenkė jų turnyrinei padėčiai. Jie su 51 tašku ir toliau išlieka čempionato lyderiais. Uostamiesčio ekipa, likus iki pirmenybių pabaigos keturiems turams, net devyniais taškais lenkia antroje vietoje esantį Kėdainių "Nevėžį".

Spalio 2 dieną "Klaipėdos granito" išvykoje laukia svarbios LFF "Druskininkų Hermio" taurės turnyro aštuntfinalio rungtynės su Vilniaus "Taip" komanda.

FK "Klaipėdos granitas" informacija, 2013-09-29.

Grįžti į