Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2021 Kov 22 18:44

K. Ivaškevičius: „Kausimės dėl kiekvieno aikštės lopinėlio“
https://klpsportas.lt/2021/03/20/k-ivas ... lopinelio/

Sekmadienį Lietuvos 1-osios lygos futbolo čempionate debiutuos Klaipėdos „Neptūno“ futbolo komanda. Uostamiesčio vienuolikės krikštas įvyks Panevėžyje, rungtynėse su „Panevėžio B“ ekipa.

„Visi žaidėjai, kaip ir aš, labai laukiame sezono pradžios. Jaunimas jau nuo lapkričio mėnesio rengiasi čempionatui. Tikriausiai jau vemti nori nuo fizinio rengimo ir kitokių treniruočių“, – „Neptūno“ futbolo klubo vyriausiasis treneris Kęstutis Ivaškevičius ne pačiu vaizdžiausiu vaizdu apibudino, kaip belaukiant sezono įgriso pratybos jo auklėtiniams.

„Nebent vyresniesiems arba naujiesiems futbolininkams jos neįgriso, nes į komandos būrį įsiliejo vasario mėnesį“, – papildė treneris

Per tarpsezonį su komanda atsisveikino žaidžiantysis treneris Donatas Navikas, patyrę futbolininkai Donatas Surblys, Marius Stonkus, Aurimas Jurgelevičius.

Į klubą atvyko Jonas Bičkus, praėjusiais metais buvęs Gargždų „Bangos“ žaidėjas, dar anksčiau gavęs patirties užsienyje.

„Išėjusiuosius pakeis ūgtelėjęs jaunimas, – teigė K. Ivaškevičius. – 17–18 metų „bachūriukai“ įšoks į 1-ąją lygą. Matysime, kaip jiems gausis. Kitas naujokas – įdomus žaidėjas Egidijus Dusevičius, gerai sudėtas, tvirtas gynėjas. Buvo Vilniaus „Riterių“ ekipos futbolininku, praėjusiais metais atstovavo gimtajam Tauragės „Taurui“. 1-oje lygoje bus geras gynybos ramstis. Antrą savaitę pas mus Adomas Ankudinovas. Jį jau senokai kalbinome. Gerai mato aikštę, kibus futbolininkas. Jis iki šiol buvo Vilniaus „Žalgirio“ klube, laukė, kada suteiks progų žaisti už pagrindinę ekipą. Tačiau, pamatęs, kad ir vėl neturės tokios laimės, atvyko pas mus. Po pertraukėlės į komandą grįžo Jonas Latakas. Dar reikės kažkiek laiko, kol visiškai atsigaus. Laukiame po sunkios traumos sveikstančio Pauliaus Juškos, į aikštę grįšiančio maždaug po mėnesio.“

K. Ivaškevičius džiaugiasi Tautvydu Špiegiu.

„Kai jis buvo nuvykęs į Lietuvos jaunimo rinktinės treniruočių stovyklą, treneriai stebėjosi Tautvydo sportine forma, kuri buvo daug geresnė nei rudenį. Net klausė, ką tokio darėme, kad taip sutvirtėjo futbolininkas“, – auklėtinio progresu buvo patenkintas strategas.

Su „Neptūno“ komanda žiemą treniravosi patyręs futbolininkas Deividas Lukošius. Tačiau jo nėra paraiškoje.

„Futbolininką po menisko operacijos ėmė persekioti kitos traumos. Deividas taip ir neišbrido iš traumų liūno“, – apgailestavo K. Ivaškevičius.

Paklaustas, kokį futbolą propaguos „Neptūnas“, vairininkas atsakė nedvejodamas: „Kovingą. Kovosime dėl kiekvieno kamuolio, aikštėje bus jaunatviškos energijos ir patirties junginys. Taktiką rinksimės, atsižvelgdami į varžovą, konkretesnę taktiką taikysime varžybų metu – kur presingas, kur kontrapresingas. Norėsis būti įvairesniems, o ne laikytis įsikibus vieno braižo“.

Kol kas konkretaus uždavinio komanda neturi.

„Pirmasis – abstraktusis tikslas: įsitvirtinti lygoje, kitas tikslas: kovoti kiekvienose rungtynėse, atiduoti visas jėgas. Vasarą, kai bus matyti kokie mes esame, galėsime iškelti konkretų uždavinį. Šiandien iš kontrolinių rungtynių sunku susidaryti vaizdą, kokie mūsų raumenys. Šiaip tai – didžiausias noras, kad žaidėjai tobulėtų, judėtų į priekį“, – sezono išvakarėse kalbėjo K. Ivaškevičius.

„Neptūnas–2021“

Vartininkai
Vadimas Trefilovas (2002 08 20) #1
Edgaras Anaškinas (2003 08 03) #22
Matas Daškus (1999 05 14) #24

Gynėjai
Tomas Gvazdinskas (2000 04 03) #28
Jonas Latakas (2000 01 14)
Egidijus Dusevičius (2001 04 26) #2
Tautvydas Špiegis (2003 05 25) #4
Martynas Velyvis (1998 06 23) #5, kapitonas
Paulius Juška (1994 03 28) #14
Rytis Statkus (2000 08 21) #18
Aleksandras Fiodorovas (2002 11 12) #29

Saugai
Aurimas Skurdelis (1994 03 06) #94
Erlandas Seselskis (2003 01 23) #6
Vladislavas Kučerovas (2000 07 06) #7
Tomas Jonušas (1995 10 06) #8
Marius Papšys (1989 05 13) #10
Levas Sonas (1997 08 02) #11
Jevgenijus Dodonovas (1999 09 29) #17
Erikas Vainoras (1996 04 26) #23
Adomas Ankudinovas (2000 02 28) #33
Denisas Matichinas (2003 12 09) #77

Puolėjai
Jonas Bičkus (2000 02 14) #9
Laurynas Barsteika (2003 06 29) #37

Vyr. Treneris - Kęstutis Ivaškevičius
Asistentas - Evaldas Misiūnas

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2021 Kov 23 15:51

Pokerį debiutinėse rungtynėse pasiekęs M.Papšys: „Šiek tiek pritrūko sėkmės“
https://www.sportas.lt/naujiena/430583/ ... uko-sekmes

Kiekvienas lietuviško futbolo mylėtojas apie Klaipėdos „Neptūno“ naujoką Marių Papšį yra girdėjęs ne vieną legendą. Valeros pravarde atsiliepiantis 31–erių saugas ir pats ne kartą yra pavadintas legenda. Ir ne šiaip sau.

Prieš trylika metų atstovaudamas Lietuvos U-19 rinktinei jis dviem įvarčiais palaidojo Vengrijos bendraamžių viltis laimėti rungtynes. Dar po dviejų dienų jis pelnė įvartį į Portugalijos rinktinės vartus. To užteko, kad jaunuoliui iš Klaipėdos dėmesį pradėtų rodyti rimti Europos klubai. Tuometinis FC „Vilniaus“ klubo, kuriam ir atstovavo M.Papšys, prezidentas Algimantas Breikštas trynė rankomis. Kartais kiek persistengdavo (aišku, išskyrus Paulinho atvejį) savo žaidėjams žadėdamas ateitį „Milan“ ar „Barcelona“ klubuose, bet tikėjimas M.Papšiu nebuvo be pagrindo.

Kaip parodė ateitis, M.Papšys nei „Milan“, nei „Barcelona“ lygio nepasiekė, tačiau apie save leisdavo sužinoti.. pavyzdžiui, „Farų“ laidoje; arba pareikšdamas, kad jo pravardė gimė dėl to, nes jam nepatinka, kaip skamba Valeros vardas; arba perėjęs į „Granitą“ susigandintais santykiais su „Atlanto“ fanais; arba būdamas 27 – erių pareiškęs apie karjeros pabaigą nacionalinėje rinktinėje; arba legendiniu alaus pasiruošimu rungtynėms, kuriose „Atlantas“ „uždarė“ „Žalgirio“ kelionę čempiono titulo link. Tos 2018 metų lapkričio 3 dienos rungtynės buvo paskutinės, kai talentingasis saugas žaidė A lygoje. Vėliau jis trumpam persikėlė į tuomet Pirmoje lygoje karaliavusį Telšių „Džiugą“, vėliau – į Mažeikių „Atmosferą“, o šiemet – į gimtojo miesto „Neptūną“. Be to, M.Papšys žaidžia ir futsal A lygoje, kur jau ne vieną sezoną gina „Gargždų Pramogų“ garbę.

„Iš salės esu pasiėmęs ne vieną gerą dalyką. Aišku, tarp salės ir lauko skirtumai nemaži, bet pasižaisti ir tuo pačiu kažkiek pasiruošti naujam didžiojo futbolo sezonui, salėje yra visai smagu“, - savo pasirinkimą sportas.lt sakė M.Papšys.

Kol „Gargždų Pramogos“ siekia medalių salės futbole, šio teksto herojus keturiais įvarčiais į „Panevėžio B“ vartus atidarė naująjį didžiojo futbolo sezoną. Kaip pats sako, tų įvarčių galėjo būti ir dar daugiau.

„Visada tikėjau, kad kaip komanda atrodysime neblogai. Čia buvo tik pirmos rungtynės, todėl negaliu teigti, kad esu fantastinės ar labai geros sportinės formos. Kita vertus, fizinis mano pasiruošimas nėra blogas ir už tai esu dėkingas treneriui Tadui Kazlauskui. Žiūrint į ateitį, suprantu, kad bus stipresnių varžovų, žiūrint į tas sužaistas rungtynes – šiek tiek pritrūko sėkmės, kad įmuščiau dar daugiau. Tikrai ne viskas krito, dar kelis kartus privalėjau pasižymėti (šypsosi). Reziumuojant, noriu pasidžiaugti, kad pagaliau prasidėjo sezonas. Jo metu noriu išvengti traumų ir visais aspektais kuo daugiau padėti komandai. Iš jos tikiuosi pergalių. Daugiau nieko. Be abejo, pirmos rungtynės dar nieko neparodo, o kokio pajėgumo komanda esame, paaiškės po dvikovų su „Šiauliais“ ir „Jonava“. Kažkaip galvoju, kad kažkuri iš šių dviejų komandų taps Pirmos lygos nugalėtoja“, - sakė M.Papšys.

Antrajame ture jau šį šeštadienį „Neptūno“ Klaipėdoje kaip tik ir laukia „Šiaulių“ barjeras.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2021 Kov 23 15:59

Įvarčiais pratrūkęs „Neptūno“ lyderis: kol kas sakau, kad pasisekė
https://kauno.diena.lt/naujienos/sporta ... ke-1017448

Klaipėdos „Neptūno“ komanda įspūdingai debiutavo Lietuvos pirmojoje futbolo lygoje, o jos saugas Marius Papšys iškart tapo vienvaldžiu lygos snaiperių sąrašo lyderiu. 31 metų veteranas, per savo karjerą buvo sužaidęs ne vieną sėkmingą mačą, tačiau Panevėžio Žemynos progimnazijos stadione jo pasirodymas buvo tiesiog įspūdingas.

Buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas LFF pirmosios lygos 1-ojo turo akistatoje su „Panevėžiu B“ per valandą sumušė net keturis įvarčius (16, 24, 43 ir 61 min.) ir 69-ąją min. užleido savo vietą aikštėje jaunesniems komandos draugams. Pastarieji rungtynių pabaigoje įrito ir penktąjį įvartį (5:0).

- Mariau, kaip paaiškintumėte savo rezultatyvų startą? - mūsų portalas paklausė M.Papšio.
- Kartais būna tokių rungtynių. Malonu, kad jau pačios pirmos tokios išėjo. Įmušiau nemažai. Pasisekė... Nors galėjau dar keletą įmušti, progų buvo.

- Gal jau čempionato pradžioje pasiekėte puikią sportinę formą?
- Man pačiam sunku spręsti, bet sezonui nuosekliai ruošiausi. Kai vasario mėnesį baigiau žaisti Lietuvos salės futbolo lygoje, pradėjau kitokio pobūdžio darbą. Didelis „ačiū“ mūsų fizinio rengimo treneriui Tadui Kazlauskui, kuris prižiūrėjo mane ir kasdien dirbo su manimi. Stengiausi nepraleisti nė vieno užsiėmimo, todėl dabar ir matosi rezultatas.

- Kaip vertinate šio sezono „Neptūną“?
- Turime ir gabaus jaunimo, ir labiau patyrusių žaidėjų. Tiesa, dar trūksta lygiavertės žaidėjų rotacijos, ilgesnio atsarginių suolo. Manau, kad mūsų tikrąjį pajėgumą parodys artimiausių turų rungtynės su 1 lygos senbuviais – „Jonava“ ir „Šiauliais“. Tada aiškiau matysime, kur mes šiuo metu esame ir ko galime tikėtis iš čempionato.

- Ar nenustebino „Panevėžio“ jaunimo silpnas pasirodymas, nes panevėžiečiai visuomet pasižymėdavo kovingumu?
- Mums nebuvo taip lengva kaip atrodo. Ir jie turėjo progų dar rezultatui esant 0:0. Būtų įmušę, rungtynės galėjo pakrypti kitokia eiga. Nesakyčiau, kad panevėžiečiai blogai žaidė. Tiesiog jaunimas daro vaikiškų klaidų, kurios virsta įvarčiais. Galbūt jie labiau jaudinosi, nors, tiesą sakant, prieš startą jaudinomės visi, nepriklausomai nuo amžiaus.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2021 Bal 03 00:13

„Neptūno“ premjerą savo scenoje sugadino pralaimėjimas ir dingusi šviesa
https://klpsportas.lt/2021/03/27/neptun ... si-sviesa/

Klaipėdos „Neptūno“ futbolininkai, pirmajame Lietuvos 1-osios lygos futbolo čempionato ture pamokę „Panevėžio B“ jaunuolius, antrajame ture patys sulaukė pamokų iš „Šiaulių“ ekipos žaidėjų.

„Dviratininkų“ miesto vienuolikė uostamiestyje šventė įtikinamą pergalę 3:0. Du įvarčiai krito iki pertraukos, trečiasis – susitikimui baigiantis.

Uostamiesčio klubui tai buvo pirmosios varžybos savo aikštėje žaidžiant 1-ojoje lygoje. Tad savotiška premjera savo scenoje nuvylė „Neptūno“ gerbėjus.

Ypač apmaudus buvo pirmasis įvartis, kai būrys klaipėdiečių praleido kamuolį, o niekieno neprižiūrimas Algis Jankauskas iš arti nukreipė kamuolį į tinklą.

Po keleto minučių rezultatą galėjo išlyginti Denisas Matichinas, tačiau jaunasis futbolininkas, sulaukęs iš Mariaus Papšio puikaus perdavimo, šovė ne į stačiakampį, o į dausas.

Baigiantis kėliniui, 42-ąją min. kontrataką surengę svečiai padvigubino skirtumą. Egidijus Dusevičius nesugebėjo sutrukdyti Deividui Dovydaičiui nukreipti kamuolį į vartus.

Antrajame kėlinyje svečiai, dėl esamo rezultato, žaidė dar drąsiau, klaipėdiečiai „Šiaulių“ baudos aikštelėje lankėsi gana retai.

Dėl trečiojo įvarčio, kritusio 74-ąją min., kaltę turėtų prisiimti uostamiesčio ekipos gynėjų grandis, leidusi šiauliečiams šeimininkauti prie jų vartų. Vienas iš „Neptūno“ futbolininkų, galėjęs išspirti kamuolį toli nuo vartų, jį, lyg ant lėkštutės, parideno varžovui.

Rungtynės baigėsi incidentu. Likus iki pagrindinio laiko pabaigos trims minutėms dirbtinės dangos aikštėje užgeso kai kurie prožektoriai.

Susitikimo arbitras Orestas Abramavičius ir komisaras Edmundas Gaigalas, sulaukę komandų sutikimo ir 90-osios minutės, nusprendė baigti mačą.

„Žiūrint į rezultatą, rungtynės – nesmagios, – po susitikimo nuotaikos neturėjo „Neptūno“ treneris K. Ivaškevičius. – Gavome pamokų iš lygos senbuvių. Rungtynes pradėjome gana neblogai. Tokiose varžybose ir gali pamatyti savo lygį. Mažos klaidelės – kažkur nesustabdei atakos, kojos nepastatei ir 0:2. O vėliau jau buvo sudėtinga vytis. Turėjome keletą progų, tačiau jų neišnaudojome. Po pertraukos bandėme keisti žaidimą, praleidome trečią įvartį. Nors trūko Jono Bičkaus, tačiau momentais neblogai judėjo jaunimas.“

Rungtynių statistika
„Neptūnas“ – „Šiauliai“ 0:3 (0:2).
Įvarčiai: 11 min. Algis Jankauskas; 42 min. Deividas Dovydaitis; 78 min. Vaidas Viktoravičius.

„Neptūnas“: Matas Daškus, Erikas Vainoras, Martynas Velyvis (38 min. įspėtas), Levas Sonas, Vladislavas Kučerovas, Denisas Matichinas (nuo 82 min. Tomas Gvazdinskas), Tautvydas Špiegis (48 min. įspėtas), Marius Papšys (nuo 88 min. Aleksandras Fiodorovas), Laurynas Barsteika (nuo 82 min. Jevgenijus Dodonovas), Egidijus Dusevičius (52 min. įspėtas), Adomas Ankudinovas (19 min. įspėtas, nuo 76 min. Tomas Jonušas).

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2021 Bal 04 21:23

Jonaviškiai sutriuškino „Neptūno” futbolininkus
https://klpsportas.lt/2021/04/03/dar-vi ... aimejimas/

Klaipėdos „Neptūno“ futbolininkai antrosiose rungtynėse iš eilės patyrė triuškinamą pralaimėjimą Lietuvos 1-osios lygos čempionate.

Antrajame ture debiutantus pamokė „Šiauliai“ 3:0, o priešvelykinį šeštadienį uostamiesčio vienuolikei penkis įvarčius įkrėtė į A lygą ketinę patekti „Jonavos“ žaidėjai – 5:1.

Pastarosios akistatos pradžia nieko blogo nežadėjo Kęstučio Ivaškevičiaus auklėtiniams. Anaiptol, jau 4-ąją min. kamuolys suspurdėjo jonaviečių vartų tinkle. Būdamas netoli vartų, taikliai spyrė Jonas Bičkus.

17-ąją min. šeimininkai, realizavę 11 m baudinį, išlygino rezultatą. Tai irgi nežadėjo tragedijos.

„Neptūnas“ kovojo, stengėsi, tačiau artėjant pertraukai subyrėjo gynyba. 36-ąją min. Arnas Spyčius persvėrė rezultatą, o 43-iąją Marius Ganusauskas padvigubino šeimininkų persvarą.

Po pertraukos bėdos neatsiraukė. 53-iąją min. tas pats M. Ganusauskas dar labiau padidino „Jonavos“ ekipos pranašumą.

Įgiję didelę persvarą Eisvino Utyros auklėtiniai sumažino apsukas. Kai atrodė, kad susitikimas baigsis šeimininkams pirmaujant trimis įvarčiais, į „Neptūno“ vartus buvo paskirtas dar vienas 11 m baudinys, kurį realizavo tas pats Džiugas Raudonius.

Po trijų turų 3 taškus turintys klaipėdiečiai yra aštuntoje vietoje tarp 14 komandų

Rungtynių statistika
„Jonava“ – „Neptūnas“ – 5:1 (3:1).

Įvarčiai: 4 min. Jonas Bičkus („Neptūnas“) – 0:1; 17 min. Džiugas Raudonius („Jonava“, iš 11 m) – 1:1; 36 min. Arnas Spyčius („Jonava“) – 2:1; 43 min. Marius Ganusauskas („Jonava“) – 3:1; 53 min. Marius Ganusauskas („Jonava“) – 4:1; 87 min. Džiugas Raudonius („Jonava“, iš 11 m) – 5:1.

„Neptūnas“: Matas Daškus (86 min. įspėtas), Erikas Vainoras (nuo 62 min. Tomas Gvazdinskas), Martynas Velyvis, Levas Sonas, Vladislavas Kučerovas (nuo 57 min. Tomas Jonušas), Denisas Matichinas (nuo 86 min. Laurynas Barsteika), Tautvydas Špiegis, Marius Papšys, Egidijus Dusevičius, Jonas Bičkus, Adomas Ankudinovas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2021 Geg 04 07:32

Antroji „Neptūno“ futbolininkų pergalė
https://klpsportas.lt/2021/04/10/antroj ... u-pergale/

Po dviejų nesėkmių savo gerbėjus nudžiugino „Neptūno“ vienuolikė. Klaipėdos futbolininkai, namie 2:0 pranokę Marijampolės „Sūduvos“ dublerius, iškovojo antrą pergalę Lietuvos 1-osios lygos čempionate.

Nuo pirmųjų minučių nežymią persvarą turėjo klaipėdiečiai. Suvalkiečiai bandė atakuoti, tačiau jų išpuoliai buvo nepavojingi vartininkui Matui Daškui.

Įpusėjus kėliniui šeimininkai užgesinę dar vieną svečių ataką, patys surengė žaibišką šturmą. Po Eriko Vainoro perdavimo, sūduviečių gynėjus „išmaudė“ Marius Papšys. Tačiau jo smūgiuotą kamuolį atrėmė vartininkas. Šalia buvusiam Jonui Bičkui niekas nesukliudė pasiųsti kamuolį į tuščius vartus.

Po keturių minučių M. Papšys net du kartus buvo dėmesio centre. Pirmą sykį jis nusipelnė plojimų už tai, kad uždirbo 11 m baudinį, o netrukus sulaukė nusivylusių žvilgsnių, kai tą baudinį nerealizavo. Smūgis buvo nestiprus ir netaiklus. Įvartis galėjo palengvinti „Neptūno“ gyvenimą.

Turėdami kuklią persvarą Kęstučio Ivaškevičiaus auklėtiniai nuolat turėjo būti budrūs dėl galimo „netyčiuko“.

Lengviau visi atsikvėpė, kai po pakelto kampinio, kamuolys antrą sykį suspurdėjo „Sūduvos“ B ekipos vartų tinkle. Po sumaišties vartų aikštelėje ir padvigubėjusio skirtumo labiausiai džiaugėsi J. Bičkus, tačiau arbitras įžvelgė, kad kamuolį į savo stačiakampį nukreipė pats marijampolietis Augustas Dubickas.

Antrasis įvartis nuėmė visus klaustukus dėl susitikimo baigties. Baigiantis susitikimui geltona kortele buvo įspėtas „Neptūno“ vartininkas M. Daškus. Tvirtovės sargybiniui, tikriausiai, atsibodo šalti laukiant varžovų atakų ir nusprendė garsiai pasikeikti. Uoliai futbolo Temidės punktus vykdęs jaunas teisėjas, 1-oje lygoje debiutavęs Osvaldas Pliuškys iš Gargždų, negalėjo klausytis tokių nešvankybių.

Netrukus M. Papšį pakeitė Aleksandras Fiodorovas. Būtent pirmosiose rungtynėse Klaipėdoje, kai buvo žaidžiama su „Šiauliais“, jis taip pat pakeitęs M. Papšį, nežaidė nė minutės. Mat tą pačią akimirką užgeso aikštės prožektoriai. Šįkart futbolininkas „neužtraukė debesies“, nes buvo šviesu ir nereikėjo prožektorių.

Rungtynių statistika
„Neptūnas“ – „Sūduva“ B – 2:0 (1:0).
Įvarčiai: 22 min. Jonas Bičkus („Neptūnas“) – 1:0; 82 min. Augustas Dubickas („Sūduva“ B; į savo vartus) – 2:0.
26 min. Marius Papšys („Neptūnas“) nerealizavo 11 m baudinio.

„Neptūnas“: Matas Daškus (86 min. įspėtas), Erikas Vainoras (61 min. įspėtas; nuo 77 min. Laurynas Barsteika), Martynas Velyvis, Levas Sonas, Vladislavas Kučerovas (nuo 67 min. Aurimas Skurdelis), Denisas Matichinas, Tautvydas Špiegis, Marius Papšys (nuo 87 min. Aleksandras Fiodorovas), Egidijus Dusevičius, Jonas Bičkus, Adomas Ankudinovas (nuo 78 min. Tomas Jonušas).

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2021 Geg 04 07:33

Plungėje – triuškinamas pralaimėjimas
https://klpsportas.lt/2021/04/17/plunge ... aimejimas/

Klaipėdos „Neptūno“ futbolininkai, tikėjęsi po rungtynių Plungėje su „Babrungu“ papildyti savo taškų kraitį, iš šio Žemaitijos miesto grįžo sudaužyta garbe. „Babrungas“, iki pertraukos pelnęs net keturis įvarčius, įveikė uostamiesčio komandą 5:1. Tai buvo trečiasis Kęstučio Ivaškevičiaus auklėtinių nesėkmė Lietuvos 1-osios lygos čempionate.

Svečių bėdos prasidėjo gana greitai. Jau 7-ąją min. šeimininkai rado spragą klaipėdiečių gynyboje ir Tomas Budrys įspyrė kamuolį į „Neptūno“ vartų tinklą. Didžiausiu uostamiesčio ekipos duobkasiu tapo brazilas Henrique Sarmengue Devensas. Jis 21-ąją min. padvigubino skirtumą, prieš pat pertrauką dar du kartus pasiuntė kamuolį Mato Daškaus ginamus vartus. Ketvirtąjį įvartį legionierius pelnė perspyręs nežinia kodėl savo tvirtovę palikusį klaipėdiečių vartininką.

Esant rezultatui 0:2, šimtaprocentinę progą sušvelninti skirtumą turėjo Jonas Bičkus, tačiau puolėjas nesugebėjo taikliai nukreipti kamuolį į stačiakampį – smūgiuotą kamuolį atrėmė šeimininkų vartininkas.

Po pertraukos įvarčių buvo perpus mažiau. Ir jie krito per paskutiniąsias minutes. Dar vieną spragą klaipėdiečių gynyboje radęs Deimantas Valauskas padidino rezultatą iki 5:0. Paskutinę susitikimo minutę baudos aikštelėje šiurkščiai buvo pargriautas Denisas Matichinas. O skirtą 11 m baudinį šaltakraujiškai realizavo Marius Papšys.

Rungtynių statistika
„Babrungas“ – „Neptūnas“ – 5:1 (4:0).
Įvarčiai: 7 min. Tomas Budrys („Babrungas“) – 1:0; 21 min. Henrique Sarmengue Devensas („Babrungas“) – 2:0; 41 min. Henrique Sarmengue Devensas („Babrungas“) – 3:0; 45 min. Henrique Sarmengue Devensas („Babrungas“) – 4:0; 85 min. Deimantas Valauskas („Babrungas“) – 5:0; 90+1 min. Marius Papšys („Neptūnas“; iš 11 m) – 5:1.

„Neptūnas“: Matas Daškus, Erikas Vainoras (nuo 67 min. Laurynas Barsteika), Martynas Velyvis, Jonas Latakas (20 min. įspėtas), Tautvydas Špiegis (nuo 61 min. Aleksandras Fiodorovas), Marius Papšys, Egidijus Dusevičius (nuo 86 min. Paulius Juška), Jonas Bičkus (57 min. įspėtas), Adomas Ankudinovas (nuo 73 min. Tomas Jonušas), Aurimas Skurdelis, Vladislavas Kučerovas (nuo 46 min. Denisas Matichinas).

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2021 Geg 04 07:37

„Bangos“ dubleriai ir teisėjas aptalžė „Neptūną“ per paskutiniąsias minutes
https://klpsportas.lt/2021/04/25/bangos ... s-minutes/

Apmaudžiu pralaimėjimu savaitę baigė Klaipėdos „Neptūno“ futbolininkai. Uostamiesčio ekipa, 2:3 pralaimėjusi Gargždų „Bangos“ dubleriams, patyrė ketvirtą nesėkmę Lietuvos 1-osios lygos futbolo pirmenybėse. Kęstučio Ivaškevičiaus auklėtiniai po Levo Sono (20 min.) ir Jono Bičkaus (70 min.) įvarčių du kartus pirmavo, tačiau neišsaugojo net lygiųjų.

Rungtynių eiga Gargžduose nežadėjo blogo rezultato. Atrėmę pirmąsias šeimininkų atakas, „Neptūno“ futbolininkai surengė reidą aikštės kraštu. Perdavus kamuolį į baudos aikštelę, L. Sonas nukreipė kamuolį į gargždiškių vartus. Klaipėdiečiai buvo priekyje kone valandą (įskaitant pertrauką).

Antrąjį kėlinį kiek aktyviau pradėjo šeimininkų komanda, tačiau iki antrojo kėlinio vidurio „Neptūno“ gynybinių įtvirtinimų pralaužti nepavyko. Apmaudus įvartis buvo užfiksuotas 64-ąją min. Po pakelto kampinio „Neptūno“ vartininkas Matas Daškus kartu su kamuoliu peržengė vartų liniją. Tačiau lygus rezultatas išsilaikė vos šešias minutes, kuomet buvęs gargždiškių komandos žaidėjas Jonas Bičkus tiksliu smūgiu galva vėl išvedė klaipėdiečius į priekį. Šeimininkų komanda dar labiau padidino spaudimą. 75-ąją min. po M. Daškaus atremto smūgio, Benas Anisas išlygino rezultatą – 2:2.

Likus žaisti apie septynias minutes už paskutinės vilties pražangą prieš save raudoną kortelę išvydo Martynas Velyvis, o baudos smūgį atlikęs Eduardas Jurjonas pasiuntė kamuolį į klaipėdiečių stačiakampį – 3:2. Per likusį rungtynių pagrindinį laiką „Neptūno“ futbolininkams kelis kartus pavyko priartėti prie varžovų vartų, tačiau rezultato nepakeitė.

Skaičiuojant papildomą laiką, įtampa pasiekė kulminaciją. Kaistančias aistras teisėjas klaipėdietis Ernestas Kemėža ramino tik kortelėmis. Per papildomą laiką jis parodė net dvi raudonas korteles „Neptūno“ komandos techniniam personalui.

Dvi pergales turintys uostamiesčio futbolininkai užstrigo čempionato turnyrinės rikiuotės viduryje – užima 9-ąją vietą tarp 14 komandų.

Kitas rungtynes pajūrio vienuolikė žais tik gegužės 8 d. – Klaipėdoje su Kazlų Rūdos „Šilu“.

Rungtynių statistika
„Banga“ B – „Neptūnas“ – 3:2 (0:1).
Įvarčiai: 20 min. Levas Sonas („Neptūnas“) – 0:1; 64 min. Paulius Lotužys („Banga“ B) – 1:1; 70 min. Jonas Bičkus („Neptūnas“) – 1:2; 75 min. Benas Anisas („Banga“ B) – 2:2; 84 min. Eduardas Jurjonas („Banga“ B) – 3:2.

Įvykis: 83 min. Martynas Velyvis („Neptūnas“) – raudona kortelė.

„Neptūnas“: Matas Daškus, Erikas Vainoras, Martynas Velyvis (83 min. pašalintas), Levas Sonas (nuo 66 min. Aleksandras Fiodorovas), Vladislavas Kučerovas (nuo 46 min. Tomas Jonušas), Denisas Matichinas (nuo 77 min. Erlandas Seselskis), Tautvydas Špiegis (37 min. įspėtas, nuo 72 min. Laurynas Barsteika), Egidijus Dusevičius, Jonas Bičkus (58 min. įspėtas), Adomas Ankudinovas (51 min. įspėtas), Jonas Latakas (90+4 min. įspėtas).

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2021 Bir 27 22:04

Pergalė buvo taip arti
https://klpsportas.lt/2021/05/08/pergal ... taip-arti/
2021 gegužės 8

Lietuvos 1-osios lygos futbolo čempionate Klaipėdoje susirėmė uostamiesčio „Neptūnas“ ir lygos senbuvis – Kazlų Rūdos „Šilas“. Atkakli kova baigėsi lygiosiomis – 1:1.

Klaipėdiečiai pirmieji pelnė įvartį. 16-ąją min., suklaidinęs svečių gynėjus, į artimą vartų kampą kamuolį pasiuntė Marius Papšys.

Vėliau progų taikliai smūgiuoti turėjo abi vienuolikės, tačiau vartai buvo užrakinti.

Baigiantis susitikimui „Šilo“ futbolininkai, pasinaudoję tuo, kad šeimininkai nuskubėjo į priekį, surengė žaibišką kontrataką, kurią taikliu smūgiu baigė Audrius Brokas.

Per likusias minutes labiau karšta buvo klaipėdiečių baudos aikštelėje, tačiau svečiams nebuvo suteikta proga iškovoti pergalę.

„Šilas“, po akistatos su pajūrio klubu, liko aštuntoje vietoje, klaipėdiečiai, savo taškų sąskaitą papildę vienu tašku – devinti. Pergalės atveju Kęstučio Ivaškevičiaus auklėtiniai su varžovais būtų susilyginę taškais, o dėl teigiamo tarpusavio rezultato būtų apsikeitę vietomis. Tačiau visa tai liko neįgyvendinta likus žaisti vos trims minutėms.

„Neptūnas“ – „Šilas“ – 1:1 (1:0).
Įvarčiai: 16 min. Marius Papšys („Neptūnas“) – 1:0; 87 min. Audrius Brokas („Šilas“) – 1:1.

„Neptūnas“: Matas Daškus (90+3 min. įspėtas), Erikas Vainoras (nuo 78 min. Tomas Gvazdinskas), Levas Sonas (53 min. įspėtas), Denisas Matichinas (nuo 73 min. Laurynas Barsteika), Tautvydas Špiegis (nuo 46 min. Aleksandras Fiodorovas), Marius Papšys, Egidijus Dusevičius, Jonas Bičkus, Adomas Ankudinovas (nuo 66 min. Vladislavas Kučerovas), Paulius Juška (18 min. įspėtas), Jonas Latakas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2021 Bir 27 22:04

Stebuklinga rungtynių pabaiga „Neptūnui“
https://klpsportas.lt/2021/05/15/stebuk ... -neptunui/
2021 gegužės 15

Klaipėdos „Neptūno“ futbolininkai, per rungtynes Vilniuje su „Riterių“ dubleriais, buvo ties pralaimėjimo praraja (1:3), tačiau sugebėjo sukurti stebuklą – laimėti 4:3. Nugalėtojams po įvartį pasiekė Erikas Vainoras, Jonas Bičkus, Marius Papšys ir Aleksandras Fiodorovas. Du įvarčius vilniečiams pelnė Valdas Paulauskas, vieną – Justinas Marazas.

„Neptūnas“ rungtynes pradėjo greitu įvarčiu, jau 9-ąją min. vilniečių vartininką nuginklavo E. Vainoras.

Po praleisto įvarčio „Riterių“ B ekipa visiškai perėmė iniciatyvą. Iki pertraukos likus aštuonioms minutėms, Kęstučio Ivaškevičiaus auklėtiniai prasižengė prie savo vartų. 11 metrų baudinį taikliai realizavo J. Marazas. Tuo pajūrio futbolininkų bėdos nesibaigė. Po trijų minučių V. Paulauskas pelnė antrąjį šeimininkų įvartį.

Ir antrajame kėlinyje laikėsi nepalankus rezultatas „Neptūnui“. Negana to, 70-ąją min. individualias savybes pademonstravęs V. Paulauskas padidino jaunųjų „riterių“ persvarą iki dviejų įvarčių. Tik didžiausias optimistas galėjo tikėti, kad per likusias dvidešimt minučių pavyks išsikapstyti iš pralaimėjimo duobės. Juolab „Riterių“ žaidėjas Tomas Dombrauskis turėjo šimtaprocentinę progą dar labiau padidinti skirtumą.

Tačiau klaipėdiečiai sulaukė laimės minučių. Iš pradžių J. Bičkus sušvelnino skirtumą, po keleto minučių M. Papšys išlygino rezultatą. O vyšnaitę ant torto padėjo nuo antrojo kėlinio pradžios aikštėje pasirodęs A. Fiodorovas.

„Akivaizdu, kad po trečiojo įvarčio komanda pradėjo švęsti pergalę. Dar sykį buvome pamokyti, kad reikia žaisti iki finalinio švilpuko. Taip negalima! Labai apmaudus pralaimėjimas“, – niršo „Riterių“ dublerius treniruojantis kretingiškis Valdas Trakys.

„Neptūnas“ iškovojęs trečią pergalę po aštuonerių rungtynių, su 10 taškų užima 9-ąją vietą 14 komandų būryje.

„Riteriai“ B – „Neptūnas“ – 3:4 (2:1).
Įvarčiai: 9 min. Erikas Vainoras („Neptūnas“) – 0:1; 37 min. Justinas Marazas („Riteriai“ B; iš 11 m) – 1:1; 40 min. Valdas Paulauskas („Riteriai“ B) – 2:1; 70 min. Valdas Paulauskas („Riteriai“ B) – 3:1; 76 min. Jonas Bičkus („Neptūnas“) – 3:2; 79 min. Marius Papšys („Neptūnas“) – 3:3; 88 min. Aleksandras Fiodorovas („Neptūnas“) – 3:4.

„Neptūnas“: Matas Daškus, Paulius Juška, Erikas Vainoras (nuo 74 min. Vladislavas Kučerovas), Martynas Velyvis, Levas Sonas, Jonas Latakas (nuo 71 min. Tomas Jonušas), Denisas Matichinas (nuo 46 min. Aleksandras Fiodorovas, 90+1 min. įspėtas), Marius Papšys (nuo 90+2 min. Laurynas Barsteika), Egidijus Dusevičius, Jonas Bičkus, Adomas Ankudinovas (nuo 84 min. Erlandas Seselskis).

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2021 Bir 27 22:05

Nuostabus „Neptūno B“ komandos startas LFF III lygos pirmenybėse
https://www.fcneptunas.lt/naujienos/fk- ... jienos/227

Gegužės 16 dieną pirmajame ture „Neptūno B“ komanda LFF III lygos Klaipėdos regiono pirmenybėse startavo prieš „EDM Statyba-Sendvaris“ komandą.

Rungtynės baigėsi absoliučiai užtikrinta pergale. Rezultatu 0:8 mėlynai balti įveikė priešininkų ekipą. Puikų sezono startą vainikavo 8 įvarčiai:
24 min.; 82 min.: Aleksandr Fiodorov
35 min.: Titas Mikelis
41 min.: Laurynas Barsteika, 11 metrų baudinys
43 min.: Erlandas Seselskis
60 min.; 72 min.: Aurimas Barsteika
79 min.: Dovydas Švambaris

Aleksandras Fiodorovas, jaunasis „Neptūno“ klubo talentas pirmąsias rungtynes pradėjo su įvarčiu į priešininkų vartus ir jas uždarė įmušdamas aštuntąjį įvartį.

O gegužės 20 dieną įvykusios antrojo turo rungtynės LFF III lygos pirmenybėse atnešė ir antrąją pergalę „Neptūno B“ komandai. Po atkaklių ir jėgų pareikalavusio mačo rezultatu 3:1 mėlynai balti įveikė „Sakuonos-Rūgpienių kaimo“ ekipą ir šiuo metu puikuojasi turnyrinės lentelės pirmoje vietoje.
Įvarčius komandai pelnė:
33 min.: Laurynas Barsteika
46 min.: Aleksandr Fiodorov
75 min.: Erlandas Seselskis.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2021 Bir 27 22:08

„Neptūnas“ žengė tolyn
https://klpsportas.lt/2021/05/23/fm-jau ... nge-tolyn/
2021 gegužės 23

Sekmadienį Lietuvos futbolo taurės turnyro pirmajame etape – 16-finalyje kovojo abi uostamiesčio vienuolikės – Klaipėdos futbolo mokykla (FM) ir „Neptūnas“. „Neptūnas“, po papildomo laiko Panevėžyje palaužė „Ekraną“ 5:2.

Daug dramatiškesnė kova futbolo mėgėjų laukė Panevėžyje, kur 2-osios lygos čempionato lyderis – „Ekranas“ priėmė šalies 1-osios lygos pirmenybėse kovojantį „Neptūnas“.

Abipusės atakos pirmąjį kėlinį buvo tuščios. Artėjant didžiajai pertraukai, panevėžiečiai, įsiveržę į klaipėdiečių baudos aikštelę, sugebėjo rasti spragą svečių gynyboje. „Ekrano“ kapitonas Edvardas Tamulevičius nesunkiai nukreipė kamuolį į „Neptūno“ vartų tinklą.

Antrasis kėlinys prasidėjo kitos komandos kapitono – Mariaus Papšio įvarčiu. Kone analogiška klaipėdiečių ataka baigėsi labiausiai patyrusio uostamiesčio ekipos žaidėjo taikliu smūgiu.

Po praleisto įvarčio vėl suaktyvėjo šeimininkai. 57-ąją min. „Ekrano“ legionierius Kehinde Ayinde nesunkiai nukreipė kamuolį į tolimą mūsų ekipos vartų kampą – 2:1.

M. Papšys individualiu meistriškumu 76-ąją min. išlygino rezultatą.

Per likusias pagrindinio laiko minutes klubams nepavyko pakeisti rezultato, todėl jų laukė papildoma 30 min. kova.

Pratęsus rungtynes „Neptūno“ žaidėjams pavyko pelnyti net tris įvarčius, o kas laimės neliko abejonių po to, kai 113-ąją min. M. Papšys, ir vėl individualiais veiksmais, padidino rezultatą iki 4:2.

Ko gero, labiau svarbus įvartis buvo tas, kurį 98-ąją min. pelnė Jonas Bičkus, kai dėl akivaizdaus šeimininkų gynėjų nesusikalbėjimo, „Neptūno“ puolėjas lengvai perspyrė kamuolį per išbėgusį vartininką. Po tokios klaidos, tikriausiai, daugeliui panevėžiečių nusviro rankos, o klaipėdiečiams tai suteikė papildomų jėgų.

Tašką susitikime padėjo ne kas kitas, o M. Papšys, vėl prasiveržęs kraštu ir taikliai pasiuntęs kamuolį į panevėžiečių tvirtovę.

„Ekranas“ – „Neptūnas“ – 2:5 (1:0, 1:2; 0:1; 0:2).
Įvarčiai: 38 min. Edvardas Tamulevičius (E) – 1:0; 48 min. Marius Papšys (N) – 1:1; 57 min. Kehinde Ayinde (E) – 2:1; 76 min. Marius Papšys (N) – 2:2; 98 min. Jonas Bičkus (N) – 2:3; 113 min. Marius Papšys (N) – 2:4; 120 min. Marius Papšys (N) – 2:5.

Įvykis: 85 min. Evaldas Misiūnas („Neptūno“ treneris) – įspėtas.

„Neptūnas“: Matas Daškus, Tautvydas Špiegis, Martynas Velyvis (nuo 39 min. Tomas Gvazdinskas), Tomas Jonušas (nuo 55 min. Vladislavas Kučerovas), Jonas Bičkus, Marius Papšys, Paulius Juška (nuo 107 min. Rytis Statkus), Erikas Vainoras (88 min. įspėtas), Aleksandras Fiodorovas, Adomas Ankudinovas Adomas (nuo 102 min. Erlandas Seselskis), Denisas Matichinas (nuo 63 min. Laurynas Barsteika).

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2021 Bir 27 22:09

Besitęsiančių „Neptūno B“ komandos pergalių kelias
https://www.fcneptunas.lt/naujienos/fk- ... jienos/229

„Neptūno B“ komanda LFF III lygos Klaipėdos regiono pirmenybėse stipriai įgavo pagreitį ir neplanuoja sustoti!

Gegužės 24 dieną vykusiose rungtynėse mėlynai baltų komanda iškovojo trečiąją pergalę iš eilės. Atkaklioje kovoje rezultatu 1:3 laimėjo prieš „Jonušų“ ekipą.

Įvarčius klaipėdiečių gretose įmušė:
7 min.: Aurimas Skurdelis;
56 min.: Mark Šin;
64 min.: Laurynas Barsteika.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2021 Bir 27 22:11

„Neptūnas“ savo aikštėje sulaukė skaudaus antausio
https://klpsportas.lt/2021/05/29/neptun ... -antausio/
2021 gegužės 29

Lietuvos 1-osios lygos futbolo čempionate penktą pralaimėjimą patyrė Klaipėdos „Neptūnas“. Uostamiesčio futbolininkams, jų pačių stadione, kailį iškaršė Vilniaus Baltijos futbolo akademijos (BFA) vienuolikė, laimėjusi susitikimą net 3:0.

Rungtynės prasidėjo atkakliais ir energingais abiejų komandų išpuoliais, tačiau pirmosiomis atakomis nieko pavojingo sukurti nepavyko.

11-ąją min. ne itin pavojingas momentas prie „Neptūno“ komandos vartų virto įvarčiu. „Neptūno“ vartininkas Matas Daškus nesėkmingai bandė išsmūgiuoti kamuolį. Greta buvęs svečių legionierius Junioras Landry Dongue Tsanou išvyniojo netikėtai gautą dovaną – 1:0.

Praleidę įvartį šeimininkai nesutriko, tačiau beveik visos jų atakos užgesdavo netoli varžovų baudos aikštelės arba smūgiai į vartus nepasiekdavo tikslo. Po dar vieno reido BFA futbolininkas patikrino klaipėdiečių vartų skersinio tvirtumą.

Praėjus 45 min. vilniečiai turėjo trapią persvarą, kurią padvigubino vos prasidėjus antrajam kėliniui. Sužaidus vos keturias minutes BFA kapitonas Lukas Valvonis, būdamas klaipėdiečių baudos aikštelėje, nusprendė smūgiu per save patikrinti po pertraukos į vartus stojusio Vadimo Trefilovo budrumą. Klastingas smūgis pasiekė tikslą, nes prieš vartus nuo dangos atšoksį kamuolį vartų sargas neįstengė pasiekti.

Ir po antrojo įvarčio klaipėdiečiai nesumažino apsukų, tačiau baigiamosiose atakų stadijose jie pritrūkdavo taiklumo arba varžovai sugebėdavo sėkmingai apginti tvirtovę. Likus vos dviem minutėms iki pagrindinio laiko pabaigos dar vieną greitą ataką surengė svečiai, o Ignas Kaškelevičius kone nuo linijos įspyrė kamuolį į „Neptūno“ stačiakampį. Po šio įvarčio tapo aišku, kad tris taškus išsiveš BFA žaidėjai, kurie iki kelionės į Klaipėdą jų teturėjo vos keturis.

„Neptūnas“ – BFA – 0:3 (0:1).
Įvarčiai: 11 min. Junioras Landry Dongue Tsanou; 49 min. Lukas Valvonis; 88 min. Ignas Kaškelevičius.

„Neptūnas“: Matas Daškus (nuo 46 min. Vadimas Trefilovas), Erikas Vainoras, Levas Sonas, Denisas Matichinas (nuo 46 min. Laurynas Barsteika), Marius Papšys (61 min. įspėtas), Egidijus Dusevičius (71 min. įspėtas), Jonas Bičkus, Adomas Ankudinovas (nuo 84 min. Erlandas Seselskis), Aleksandras Fiodorovas (69 min. įspėtas), Jonas Latakas (38 min. įspėtas), Glebas Sonas (nuo 46 min. Tautvydas Špiegis).

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2021 Bir 27 22:13

Trys taškai iš Mažeikių tvirtovės
https://www.fcneptunas.lt/naujienos/fk- ... jienos/232
2021 BIRŽELIO 12

Ko šiame LFF I lygos sezone dar nepadarė nė viena komanda, tą padarė Klaipėdos „Neptūnas“.

Penktadienio vakarą po nedidelės pertraukos atsinaujinusiame LFF I lygos čempionate Klaipėdiečiai nutraukė Mažeikių „Atmosferos“ dominavimą jų pačių tvirtovėje ir iškovojo dar vieną įspūdingą pergalę rezultatu 0:4.

Ši pergalė svarbi dar ir tuo, jog vis daugiau mėlynai baltų kariaunos narių atsidaro savo asmenines įvarčių sąskaitas, kurios suteikia visai komandai daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir galimybėmis. Penktadienio vakarą statistikos grafas ties įvarčių eilutėmis pasipildė Paulius Juška, Adomas Ankudinovas ir Aurimas Skurdelis.

Beveik visą pirmą kėlinį vykęs apyligis komandų žaidimas artėjant kėliniui į pabaigą virto Klaipėdiečių pranašumu. Po puikaus Aurimo Skurdelio atlikto perdavimo į baudos aikštelę, Paulius Juška nepaliko jokių šansų varžovų komandos vartininkui ir komandos išėjo į pertrauką esant minimaliam Klaipėdiečių pranašumui.

Antrajame kėlinyje gerokai aktyvesnis Klaipėdiečių žaidimas jau įpusėjus kėliniui davė savo vaisių. Gavęs idealų Mariaus Papšio perdavimą iš dešiniojo krašto į baudos aikštelę, Jonas Bičkus tiksliu ir neatremiamu smūgiu pasiuntė kamuolį į „Atmosferos“ viršutinį vartų kampą ir padvigubino klaipėdiečių pranašumą. Mažeikių komanda dar bandė pakreipti įvykių eigą sava linkme, tačiau be klaidų šiose rungtynėse žaidusi visa klaipėdiečių gynyba ir vartininkas Matas Daškus neleido net pagalvoti apie tai. O pačioje antrojo kėlinio pabaigoje „Neptūnas“ savo dominavimą šiose rungtynėse įtvirtino dar ir dviem įvarčiais. Iš pradžių Adomas Ankudinovas beveik nuo galinės linijos įspūdingu smūgiu siunčia kamuolį į varžovų viršutinį vartų kampą, o jau per teisėjo pridėtą laiką Aurimas Skurdelis smūgiu galva įtvirtina Klaipėdos „Neptūno“ pergalę rezultatu 0:4.

Grįžti į