Makenzis
Pranešimai: 7350
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FK Neptūnas

2023 Rgp 02 23:02

Naujokas klube iš Centrinės Afrikos... Karl Namnganda (CAR rinktinėje 11 rungtynių). 27 metų jaunuolis. :roll:

Respublik
Pranešimai: 8676
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2023 Rgp 07 05:55

Klaipėdos klubas liepos mėnesio pabaigoje paskelbė, kad "Neptūno" vartai bus dar saugesni, nes vartininkų gretose pamatysime vėl Vadimą Trefilovą. Po stažuotės viename iš Vakarų Lietuvos klubų, Vadimas grįžo padėti klaipėdiečiams lemiamoje sezono dalyje.

Pasidžiaugta ir tuo, kad antroje sezono pusėje komandos trenerių štabas puolime turės "malonių" galvos skausmų, nes pasirinkimas bus tikrai platus.

Mėlynai baltų komanda pasirašė sutartį su legionieriumi Ogundu Manuchim Donald.

Be to, neseniai prie komandos prisijungė dar vienas Klaipėdos FM auklėtinis Arminas Gečas ir 27-erių metų, atakuojančio stiliaus žaidėjas Karl Namnganda ir gynybos ramstis Nazaras Vyzdrykas.

https://ve.lt/sportas/po-pertraukos-fut ... -riteriais

Respublik
Pranešimai: 8676
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2023 Spa 31 16:23

Labai svarbi pergalė Kėdainiuose pagerino „Neptūno“ pozicijas
https://www.fcneptunas.lt/naujienos/fk- ... -pozicijas

Optibet I lygos 28 turo rungtynėse „Neptūnas“ svečiavosi Kėdainiuose, kur susitiko su vietos „Nevėžiu“ ir iškovojo užtikrintą ir ramią pergalę rezultatu 3:0 (1:0). Nuo pirmų minučių aikštėje savo sąlygas diktavę klaipėdiečiai įsirašė jau tryliktą pergalę šio sezono Optibet pirmojoje lygoje. Pergalę, kuri leido uostamiesčio futbolininkams kilstelt ir turnyrinėje lentelėje aplenkiant vakar nugalėtą Kėdainių futbolo klubą.

Priminsiu, kad pirmoji ekipų akistata šiemet vasarą Klaipėdoje baigėsi nulinėmis lygiosiomis. Na, o dabar greitai prabėgame statistiką ir skaitom, kas vis dėl to įvyko Kėdainių miesto stadione.

Kėdainių „Nevėžis“ – Klaipėdos „Neptūnas“ 0:3 (0:1)
2023.10.28 Kėdainių miesto stadionas Optibet 1 lygos rungtynės. 28 turo rungtynės. Žiūrovų skaičius: 25
Teisėjas: Dovydas Švėgžda (Kaunas)

Įvarčiai: 20 min. B.Goupy, 48 min. B.Pedro ( įvartis į savus vartus), 61 min. A.Skurdelis
Įspėjimai: 42 min. A.Lukoševičius, 57 min. A.Avizovas, 61 min. D.Gvildys, 77 min. A.Raginis (pašalintas iš aikštės už antrą geltoną kortelę)

„Neptūnas“: 89. D.Komža (GK), 5.M.Velyvis, 7.B.Goupy, 10.O Dovhyi, 23.A.Skurdelis, 26.D.Bondar, 29.D.Jurgelevičius, 33.A.Ankudinovas, 49.K Namnganda, 55.N.Vyzdryk, 66.V.Šulžickij. Vyriausiasis treneris: Valdas Trakys
Atsarginiai: 93.V.Tefilov (GK), 11.A.Spyčius, 19.M.Ogundu, 42.J.Vaitkus, 77.D.Matihin, 94.I.Paulius, 99.A.Scherbak, 13.T.Jonušas

„Nevėžis“: 34.R.Granauskas (GK), 3.K.Gvildys, 4.B.Pedro, 7.R.Bella, 8.Y.Suzuki, 9.A.Raginis, 13.L.Berednikovas, 16.K.Obolevicius, 22.A.Lukoševičius, 30.M.Monkelis. Treneris: Darius Gvildys
Atsarginiai: 31.R.Bognanavičius (GK), 5.U.Avizovas, 10.J.Kasparavičius, 11.Y.Mohil, 44.M.Tsebenko, 91.M.Petkevičius

Klaipėdiečių dvikovos su Kėdainių ekipa visad būna įdomios ir atkaklios, ir, žinoma, niekada neprognozuojamos. Ypatingai praėjęs sezonas, kai abi dvikovos baigėsi su neitįkėtinomis atomazgomis. Panašaus, žinoma, laukėme ir per šias rungtynes. Rungtynių pradžioje klaipėdiečiai akivaizdžiai parodė, kad dar vienos dramos išgyventi nenorėtų ir griebė jautį, pavadinimu „Nevėžis“, už ragų.

Svečių atakos Kėdainiuose ritosi viena po kitos ir progų, kuriose rezultatas galėjo pakisti buvo nemažai. Pagaliau tą pavojingų atakų bangą „Neptūnas“ pavertė įvarčiu. 20 minutę gavęs puikų perdavimą link baudos aikštelės pasileidžia B.Goupy, kuris praktiškai išėjęs vienas prieš vieną su R.Granausku net nesvarsto apie nesėkmę ir šaltakraujiškai, lyg patyręs snaiperis, šauna tiksliai. „Neptūnas“ veržiasi į priekį. Ir, jei atvirai, tai po klaipėdiečių įvarčio užliejo pergalingos emocijos, nors iki rungtynių pabaigos dar buvo labai toli, bet klaipėdiečių žaidimas įtikino jau pirmoje pusėje, nes akivaizdi rungtynių kontrolė buvo patikimose rankose.

Klaipėdiečiams pirmam kėlinyje vienintelis smūgis buvo M.Velyvio trauma. Linkime jam didžiausios stiprybės sveikstant.

Po pertraukos, nesužaidus nei penkių minučių, mano mintis patvirtino dar vienas mėlynai baltų įvartis. Patranką užtaisė A.Ankudinovas, kurio skeveldros dar lietė gynyboj esantį B.Pedro, bet rezultatui tai įtakos jau nebeturėjo – 2:0 ir iš ramios persvaros „Neptūnas“ žengė į saugią zoną.

Net ir padvigubinus rezultatą svečiai ginklų nesudėjo ir į apkasus nesulindo. Pavojingų epizodų prie R.Granausko vartų buvo visų rungtynių metu. Trečiąjį lemiamą tašką padėjo, kaip dera, komandos kapitonas. Jo įvartis galutinai paskandino, bet kokias varžovų iliuzijas dėl kitokios rungtynių baigties. Akivaizdu, bet nematėme to tikrojo „Nevėžio“, su kuriuo rungtynių statistika bylodavo visai ką kitą. Rungtynių pabaigoje geriausiai tai iliustravo ir kelių minučių bėgyje parodytos dvi geltonos kortelės A.Raginiui, pavirtusios į raudoną ir pasiuntusios jį į rūbinę.

Svarbios rungtynės prieš kurias buvo daug kalbų ir apkalbų, bet „Neptūnas“ užsibrėžtą planą įvykdė ir važiuoja toliau. Liko dvi rungtynės ir jos nors su sąlyginai silpnesniais varžovais, bet už jų slepiasi ir galutinis šio sezono rezultatas. Dar kartą visus su užtikrinta pergale. Sezono atomazga jau čia pat.

Respublik
Pranešimai: 8676
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2023 Spa 31 16:26

„Neptūno" futbolininkai prarado svarbų žaidėją: sustabdė rimta trauma
https://ve.lt/sportas/neptuno-futbolini ... mta-trauma

Klaipėdos "Neptūno" futbolininkai, siekiantys iškovoti Lietuvos futbolo federacijos I lygos (Optibet I lygos) medalius, paskutines dvejas sezono rungtynes bus priversti verstis be kovingojo žaidėjo Martyno Velyvio.

Per dvikovą su Kėdainių "Nevėžiu", kurią neptūniečiai laimėjo rezultatu 3:0 (1:0) M. Velyvis susidūrė su priešininkų komandos žaidėju, o vėliau, atlikus išsamesnius tyrimus paaiškėjo, kad patirta trauma - itin rimta: lūžo alkūnės kaulas.

Taigi, jau aišku, kad neptūniečiams jis negalės padėti iki sezono pabaigos.

Neptūniečiai su 48 taškais (13 pergalių, 9 lygiosios, 6 pralaimėjimai) pasivijo tiek pat taškų turinčią Kretingos "Miniją". Jei paskutiniuose turuose sukluptų Kretingos "Minija" ir Kauno BE1 NFA, "Neptūnas" paskutinių dviejų savo rungtynių pergalės atveju net galėtų pakartoti pernykštį rezultatą - tapti Optibet I lygos vicečempionu.

Respublik
Pranešimai: 8676
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2024 Sau 25 17:37

Kęstutis Ivaškevičius – Apie „Neptūno“ Komplektaciją, Naujoves Ir Planus
https://ve.lt/sportas/kestutis-ivaskevi ... -ir-planus

Apie artėjančio sezono pradžią, jau nuveiktus darbus ir planus kalbamės su šią savaitę „Neptūno“ akcininkų sprendimu sporto direktoriaus pareigas į klubo direktoriaus postą iškeitusiu puikiai futbolo bendruomenei žinomu klaipėdiečiu Kęstučiu Ivaškevičiumi.

Kęstuti, papasakokite kaip komplektuojama „Neptūno“ komanda 2024 metų futbolo sezonui?

Lieka ta pati trenerių komanda: vyr. treneris – Valdas Trakys, antrasis treneris – Anglijoje patirties sukaupęs Dovijus Česnulis, fizinio rengimo treneris – su Lietuvos jaunimo rinktinėmis besidarbuojantis Tadas Kazlauskas. Trenerių komanda, mano akimis, – labai gera, kompetentinga.

Praėjusį sezoną nuo pat pasiruošimo čempionatui pradžios turėjome įvairių problemų: stadione keitė apšvietimą ir mes treniravomės tai Klaipėdos futbolo mokykloje, tai „Verdenės“ mokyklos stadione, tai dar kur… Kai neturi namų, nėra kur nusiprausti, tada atsiranda chaosas. Taip pat ir pasiruošimo sezonui metu turėjome verstis be trenerio dėl sveikatos problemų. Nuo pat pradžių buvo nesklandumų, o pasiruošimas sezonui, kai renkami nauji žaidėjai – labai svarbus. Skaičiavome, kad praėjusiais metais buvo 8 žaidėjai, kurie per sezoną nepateisino vilčių… Tai – labai daug. Dar pagrindiniai du centro saugai iškrito dėl traumų: vienas – dviem mėnesiams, kitas – 1,5 mėnesio.

Sezono eigoje praradome taškus prieš tas komandas, prieš kurias turėjome laimėti. Mūsų tikslai praėjusį sezoną buvo aukščiausi – tapti čempionais. Nors kai pamatėme, kad į I lygą ateina Vilniaus rajono „TransINVEST“, kurių biudžetas apie 3 kartus didesnis, supratome, kad laimėti čempionatą bus labai sudėtinga. Visko būna, gali Lietuvoje konkuruoti su visomis komandomis, jei visos kortos sėkmingai sukrenta. Nėra čia stebuklų. LFF taurės varžybose įveikėme ir A lygos komandą – „Panevėžį“. Tą pačią „TransINVEST“ Klaipėdoje taip pat nugalėjome, bet galutinėje rikiuotėje praradome taškus prieš antros pusės komandas, daug taškų, o jie – susirinko. Tad galutiniame variante jie gerokai atitrūko.

Pakalbėkime apie žaidėjus. Kas lieka komandoje?

Komandos branduolys lieka tas pats. Komanda lipdoma ne per vienerius metus. Smagu, nes sunkiausia yra išlaikyti žaidėjus.

Išsaugojome apie 90-95 procentus buvusių žaidėjų ir prijungėme kelis naujokus. Vienas iš Gargždų „Bangos“ geras puolėjas – Darius Zubauskas. Labai greitas, perspektyvus žaidėjas, atstovavęs Lietuvos jaunimo rinktinėms. Dar turime antrą saugą iš Senegalo – Hamedą Diawarą. Jis pernai rungtyniavo Čekijoje ir po pertraukos grįžo į Lietuvą. Grįžta vienas mūsų komandos lyderių – prancūzas Brice Goupy.

Dar atskrido į peržiūrą puolėjas iš Prancūzijos. Kol kas jo pavardės neįvardinsiu. Dar į peržiūrą atvyksta keletas žaidėjų – ir legionierių, ir ukrainiečų, ir lietuvių. Kvietėmės jaunuolius, gimusius 2008 m. ir vyresnius, į atviras futbolo treniruotes – peržiūras. Komandos komplektacijos procesas vyksta.

„Neptūno“ sistemoje yra net 4 komandos: „Neptūnas“, „Neptūnas B“, studentų komanda ir „Neptūno“ moterų komanda. Ūkis – nemažas. Pirmas dalykas, kuris man svarbus: žaidėjų aistra, kovingumas ir noras visada nugalėti. Jei bėgsi, kovosi dėl kiekvieno stadiono centimetro, viską paliksi aikštėje, tada ir sirgaliai ateis į stadioną ir palaikys. Tai labai svarbu. Mūsų tikslas, kad „Neptūnas“ savo žaidimu reprezentuotų Klaipėdos miesto vardą aukščiausiu lygiu.

Ar jau planuojate draugiškas rungtynes?

Sausio 27 dieną planuojate žaisti su Plungės „Babrungu“, vasario 3 dieną su Tauragės „Tauru“, vasario 10 dieną su Gargždų „Banga“, vasario 17 dieną – su Mažeikių „Atmosfera“, vasario 24 dieną – su Klaipėdos futbolo mokykla ir kovo 2 dieną – su Liepojos „Grobina“. Draugiškų rungtynių tvarkaraštis dar gali ir plėstis.

Respublik
Pranešimai: 8676
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2024 Kov 08 16:12

„Neptūnas“ pradeda sezoną: tikslas - sugrąžinti Klaipėdą į A lygą
https://ve.lt/sportas/neptunas-pradeda- ... a-i-a-lyga

Neptūno“ futbolo komandos direktorius Kęstutis Ivaškevičius pasidžiaugė, kad komandą sukomplektuoti naujam sezonui sekėsi gerai - pavyko išsaugoti praėjusio sezono komandos branduolį ir dar pasistiprinti keliais pajėgiais žaidėjais.

"Mūsų ambicijos ir tikslai - patys aukščiausi. Sieksime kiekvienose rungtynėse kovoti, demonstruoti aukšto lygio žaidimą ir siekti tik pergalių. Privalome branginti kiekvieną tašką ir laiptelis po laiptelio keliauti savo tikslo link - aukščiausios vietos. Mūsų tikslas, kad 2025 metais Klaipėda vėl atsirastų Lietuvos futbolo A lygos žemėlapyje. Klaipėda nusipelnė turėti komandą aukščiausiame Lietuvos futbolo čempionate. To iš visų jėgų ir sieksime", - pabrėžė K. Ivaškevičius.

Šiemet antrajame pagal pajėgumą Lietuvos futbolo - „TOPsport“ pirmos lygos - čempionate varžosi 16 komandų, atstovausiančių 13 šalies miestų bei rajonų.

„Ambicijų pakovoti dėl čempiono titulo ir vietos A lygoje nestokoja ir Vilniaus “Riteriai„, ir Kauno “Be1„ komanda, visada aukščiausių tikslų siekia ir Kėdainių “Nevėžis„. Konkurencija - didelė, bet kryptingai siekiant savo tikslų ir atiduodant visas jėgas dėl kiekvieno stadiono centimetro - viskas yra įmanoma“, - sakė „Neptūno“ komandos vadovas.

Jis pats daugybę metų profesionaliai žaidė futbolą ir žino, kad sezono pradžioje žaidėjai jaučia startinį jaudulį. „Viliuosi, kad pavyks susitvarkyti su startiniu jauduliu ir savo sirgaliams sezono starte padovanoti pergalę“, - kalbėjo K. Ivaškevičius.

Pirmasis neptūniečių varžovas - Mažeikių „Atmosfera“. Penktadienį Klaipėdos centriniame stadione ant dirbtinės vejos rungtynių pradžia - 19 val. Visi klaipėdiečiai ir miesto svečiai „Neptūno“ rungtynes gali stebėti nemokamai.

2024 metų Klaipėdos „Neptūno“ komandos sudėtis:
Vartininkai: Dovydas Komža ir Pijus Petkevičius;
Gynėjai: Dmytro Bondar (Ukraina), Nazar Vyzdryk (Ukraina), Eduard Matveevko (Ukraina), Aurimas Skurdelis, Andrius Norvaišis, Armandas Razvadauskas, Tomas Jonušas, Oskaras Lubys, Vadim Šulžickij;
Saugai: Hamed Diawara (Senegalas), Adomas Ankudinovas, Oleksandr Dovhyi (Ukraina), Arminas Gečas, Brice Stephane Didier Phillipe Gouypy (Prancūzija), Darius Jurgelevičius, Mantas Rusys;
Puolėjai: Darius Zubauskas, Daniel Omokhoa Ilevbare (Nigerija), Jonas Vaitkus, Ignas Paulius, Martynas Velyvis, Laurynas Barsteika.

Vyr. treneris - Valdas Trakys, trenerio asistentas - Dovijus Česnulis, fizinio rengimo treneris - Tadas Kazlauskas, kineziterapeutas - Robertas Tarozas, masažuotojas - Bronius Kilinskas, administracijos vadovas - Tadas Vaitkus, direktorius - Kęstutis Ivaškevičius.

Artimiausios „Neptūno“ rungtynės Klaipėdos centriniame stadione (Sportininkų g. 46):
Kovo 8 d. 19 val. - su Mažeikių „Atmosfera“;
Kovo 22 d. 19 val. - su „Kauno Žalgiris B“ komanda;
Balandžio 5 d. 19 val. - su Vilniaus BFA;
Balandžio 26 d. 19 val. - su FK „Garliava“;
Gegužės 10 d. 19 val. - su Plungės „Babrungu“;
Gegužės 17 d. 19 val. - su Tauragės „Tauru“;
Birželio 14 d. 19 val. - su Kauno „FK Hegelmann B“ komanda.

Respublik
Pranešimai: 8676
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Neptūnas

2024 Kov 15 16:57

Pasistiprinę jaunuoju klaipėdiečiu „Neptūno" futbolininkai keliaus į Panevėžį
https://ve.lt/sportas/pasistiprine-jaun ... i-panevezi

Klaipėdos "Neptūno" futbolininkų stovykloje - džiugios naujienos: komandą papildė jaunasis Klaipėdos futbolo mokyklos auklėtinis Arnas Kurakinas, neseniai stažavęsis Danijoje.

Tai, pasak "Neptūno" vyr. trenerio Valdo Trakio, dar labiau motyvuoja ir įkvepia jo žaidėjus prieš antrąsias Lietuvos futbolo federacijos I lygos ("TOPsport") rungtynes. Jau sekmadienį neptūniečiai Panevėžyje susitiks su FK "Panevėžys B" ekipa. Panevėžiečiai pirmose sezono rungtynėse išvykoje nulinėmis lygiosiomis sužaidė su Plungės "Babrungu". Dvikovos pradžia - 18 val. Tiesioginę rungtynių transliaciją bus galima stebėti internetu - futbolas.tv.

"Smagu, kai komandą papildo vienas talentingiausių Klaipėdos jaunųjų futbolininkų. Visada džiaugiamės, kai komandą papildo mūsų miesto išauginti žaidėjai. Jauniems futbolininkams tai puiki terpė žaisti aukštu lygiu ir tobulėti", - "Vakarų ekspresui" sakė "Neptūno" vyr. treneris Valdas Trakys.

Jis teigė, kad komandos nuotaikos - darbinės. "Sezono startas įkvepia - pirmose rungtynėse namuose 2:0 įveikėme Mažeikių "Atmosferą". Norėtųsi pratęsti tų gerų emocijų pliūpsnį ir Panevėžyje. Siekis - pergalė. Mes esame užsibrėžę aukščiausius tikslus ir esame pajėgūs tai padaryti. Turime mažais žingsneliais judėti į priekį ir kiekvienose rungtynėse kovoti dėl pergalių", - akcentavo V. Trakys.

Grįžti į