The Miz

Re: FK Nevėžis

2013 Lie 08 13:30

"Nevėžis" - Žalgiris-3" 3:2

Kėdainių "Nevėžio" futbolininkai pergalingai užbaigė LFF I lygos pirmenybių pirmąją dalį. Liepos 6 d. Kėdainių stadione "Nevėžis" po permainingos kovos rezultatu 3:2 įveikė ambicingus Vilniaus VMFD "Žalgiris-3'" jaunuosius futbolininkus.
Pirmojo kėlinio pabaigoje Aretas Gėgžna pelnė įvartį ir išvedė kėdainiečius į priekį. Bet antrojo kėlinio pradžia kėdainiečiams susiklostė nesėkmingai - 48 min. vilnietis E.Baniulis išlygino rezultatą, o 69 min. T.Misiūnas išvedė "Žalgiris-3" į priekį. Visdėlto, "Nevėžio" futbolininkai atsitiesė ir 74 minutę Rimvydas Lipnevičius rezultatą išlygino, o artėjant rungtynėms į pabaigą pergalingą įvartį pelnė kėdainietis Martynas Vaitkus.

82. "Nevėžis" (Kėdainiai) - "Žalgiris-3" (Vilnius) 3:2 (1:0)
Teisėjas - R.Valikonis (Vilnius), 130 žiūrovų
Įvarčiai: 45 min. Aretas Gėgžna, 74 min. R.Lipnevičius, 87 min. M.Vaitkus ("Nevėžis"); 48 min. E.Baniulis, 69 min. T.Misiūnas ("Žalgiris-3").
Įspėti: 41 min. N.Kestenis, 87 min. M.Vaitkus ("Nevėžis"); 69 min. T.Misiūnas ("Žalgiris-3").

...

Re: FK Nevėžis

2013 Lie 19 13:24

Interviu su FK "Nevėžis" treneriu S.Verteliu
Kęstutis Grigaitis "Kėdainių kraštas"

LFF I lygos čempionate - pertrauka. Komandos, sužaidusios daugiau nei pusę rungtynių, išsiskirstė atostogų. Rugpjūčio pradžioje komandos tęs čempionatą. Bandydami apžvelgti Kėdainių klubo rezultatus, kalbiname klubo trenerį Saulių Vertelį. Ar tenkina klubą pasiekti tarpiniai rezultatai ir kaip žiūrima į perpektyviausius jaunuosius FK „Nevėžis“ futbolininkus?

Sužaista 13 rungtynių, pasiektos septynios pergalės, trejos lygiosios ir trys pralaimėjimai. Įmušti dvidešimt trys įvarčiai, praleista - keturiolika. Turnyrinėje lentelėje užimama trečioji vieta.

- Sužaista daugiau nei pusė rungtynių čempionate. Ar ne per daug „išbarstėte“ taškų?

- Lygoje rungtyniauja dvylika komandų ir visos - apylygės. Prieš čempionatą akcentavau, kad namuose negalime prarasti taškų, jeigu norime iškovoti pirmąją vietą. Praradom taškus su „Granitu“, „Trakais“. Reikia pasakyti, kad ir mano išvyka į Prancūziją su jaunimu pagrindinei „Nevėžio“ komandai nieko gero nedavė. Žaidėjai liko be trenerio. Tačiau iš kitos pusės jauniesiems futbolininkams (dublerių komanda suburta iš perspektyviausių jaunųjų žaidėjų dalyvavo turnyre Prancūzijoje - K.G.) FK „Nevėžis“ dubleriams davė labai daug. Pažiūrėkite, kaip jie žaidžia - progresas akivaizdus. Čia iš kurios pusės pažiūresi.

- Šiandieninėje situacijoje puolimo grandies žaidimas tenkina trenerius, klubo vadovus?

- Nesutikčiau, kad mūsų komandos puolimo grandis užstrigusi. Paskaičiavus aritmetinį vidurkį, kiekvienose rungtynėse įmušame po įvartį ir daugiau. Sutinku tik su tuo, kad susikuriama aibė progų, tačiau jų išnaudojimas turėtų būti geresnis. Manau, puolime pas mus viskas gerai. Pamenu tuos laikus, kai komanda, per visą čempionatą įmušusi 18-20 įvarčių, tapdavo čempionais.

- Tačiau gynėjai paskutinėse keliose rungtynėse pasirodė nekaip, praleista daug įvarčių.

- Taip, gynybos grandyje turime problemų. Kai žaidė Rolandas Slepakovas su Tomu Janušausku buvo viskas gerai. Rolandas išvyko, prasidėjo problemos. Per trejas rungtynes praleidome septynis įvarčius. Ruošiantis antram LFF I lygos etapui reikia ieškoti vidurio gynėjo. Viliuosi, kad Rolandas Slepakovas grįš į komandą.

- Tai kokių žaidėjų komandai truksta?

- Būtų puiku, jeigu pasistiprintume trimis žaidėjais - tai vidurio gynėju, atakuojančiu ir kuriančiu vidurio saugu ir agresyviu puolėju. Turime Gigą Melikishvili, bet jis atlieka daugiau juodą darbą.

- Ar yra komandoje lyderis, apie kurį suktųsi visas žaidimas?

- Išskirti nieko nenorėčiau. Lyderiu laikau tokį žaidėją, kuris veda ir kontroliuoja visą žaidimą. Pas mus yra kitaip, vieną dieną Aretas Gėgžna sužaidžia „kaip iš natų“, kitą – Aivaras Lyberis, gynybos grandyje ir Tomą Janušauską turime, pagaliau, patikimai vartus saugo Laurynas Vertelis. Tačiau tai, mano nuomone, nėra lyderiai.

- LFF I lygoje, rezultatyviausių žaidėjų sąraše pirmauja Aivaras Lyberis (11 įvarčių), turime techniškąjį Aretą Gėgžną, tai žaidėjai kurie bet kuriuo momentu gali imtis iniciatyvos.

- Taip, Aivaras tikrai turi gamtos dovaną, jis atsiranda toje vietoje, kur reikia būti puolėjui. Tai techniškas futbolininkas, todėl neatsitiktinai jis ir yra rezultatyviausias žaidėjas. Areto Gėgžnos žaidimas pasikeitęs į gerąją pusę, lyginant su praėjusiu sezonu. Tai tikrai gabus žaidėjas, turintis sprogstamąją jėgą, agresyvus ir techniškas, sustabdyti jį nėra taip paprasta. Abu šie žaidėjai, manau, pritaptų ir aukščiausiojoje A lygoje.

- Pakalbėkime apie žaidimą išvykoje, jis nėra toks sėmingas kaip norėtusi?

- Išvykoje esame laimėję tik vienerias rungtynes prieš Vilniaus „Žalgirį“. Visos kitos – pralaimėjimai ir lygiosios. Rezultatas tikrai reikalaujantis gilesnės analizės. Dar viena problema, kad išvykoje žaidžiame ant žolės, Kėdainiuose – sintetinė danga. Pagaliau skiriasi ir aikščių dydžiai, tačiau nenoriu teisintis, manau, pasistiprinsime ir išsispręsime visas problemos.

- Negi taip viskas blogai žaidžiant priešininkų aikštėse?

- Buvo ir gražių rungtynių. Žaidžiant su Kauno „Spyriu“ (2-2), tikrai gražūs įvarčiai buvo, likus dešimčiai minučių varžovų futbolininkui buvo parodyta raudona kortelė (pašalinimas iš aikštės), tačiau nepavyko laimėti. Kitos rungtynės svečiuose - su Kazlų Rūdos „Šilu“ (0:0) vėlgi buvo gražios, tačiau didelės įtakos žaidimo kokybei turėjo labai maža aikštė. Bet turėjome progų. Sporte kartais reikalinga ir sėkmė.

- Ką šiuo metu veikia FK „Nevėžis“ futbolininkai?

- Atostogaujam, tačiau jau liepos 18 dieną vėl pradedame treniruočių ciklą. Liepos 26 dieną žaidžiame draugiškas rungtynes su „A“ lygos čempionato dalyve Pakruojo „Kruoja“.

- Ir vis tik, užimama vieta turnyrinėje lentelėje esate patenkinti ar nusivylę?

- Trečia vieta šiuo metu mus tenkina. Sutinku, kad nežaidžiame gerai, tačiau mums „padeda“ kitos komandos. Galvojame tik apie pirmąją vietą, kita užimta vieta mūsų netenkina. Paskutinius dvejus metus iškovojome sidabro medalius. Jeigu dabar vėl užsikabinsime „medinius“ , bus tikrai blogai.

- Pakalbėkime apie „Nevėžis-2“. Šešerios rungtynės – šešios pergalės, aibė įmuštų įvarčių, bet jaunieji futbolininkai nežaidžia pagrindinėje komandoje. Kodėl?

- Negalima sakyti, kad nežaidžia. Evaldas Kugys pastoviai pagrindinėje sudėtyje. Rimvydas Lipnevičius, Paulius Sirutavičius, Arnoldas Trakšelis, Arminas Pikelis, Renatas Petronis žengė didelį žingsnį į priekį, laukia savojo šanso.

- Kiek jie lauks to šanso, o gal iš viso jo nebus?

- Situacija dažnai būna tokia, kad esu priverstas laikyti aikštėje pagrindinės sudėties žaidėjus. Kai aplinkybės leidžia, tikrai šie futbolininkai žaidžia, jiems reikalinga patirtis.

- Kėdainiuose žaidė Vilniaus „Žalgirio-3“ jaunieji futbolininkai. Kodėl ir mes negalime suburti komandos iš perspektyvių jaunųjų kėdainiečių?

- Komandos vadovams, rėmėjams, žiūrovams reikalingos pergalės. Negalime pralaimėti ir dėl sirgalių. Ugdant jaunus žaidėjus, pradžioje pasitaikytų visko. Sirgaliai klaustų: „Kas atsitiko komandai, ką daro treneris, vadovai?“ Medalis turi dvi puses. Šiuo metu bandome jaunimą į žaidimą įvesti palaipsniui.

- Jaunieji „Nevėžis-2“ futbolininkai gerokai patobulėję.

- Taip, lyginant du paskutinius sezonus, žaidimas skiriasi kaip diena ir naktis. Jie patobulėjo ir tai akivaizdu. Vien pažvelgus į užimamą vietą turnyrinėje lentelėje, įspūdingą įvarčių skirtumą (šešerios rungtynės – 29 įvarčiai: Sirotavičius - 10, Kugys - 9, Lipnevičius - , jokie komentarai nereikalingi. Kryptingas treniruočių procesas atliko savo darbą, o treniruojasi jie tikrai su užsidegimu ir didžiulu noru.

- Ir vis tik, kodėl LFF I lygoje FK „Nevėžis“ negali žaisti perspektyviausi jaunieji futbolininkai?

- Sutinku, nupirkus tris patyrusius žaidėjus, visi kiti - tebūnie jaunieji kėdainiečiai. Tobulėjimas tikrai būtų greitesnis. Tačiau manęs klausiate ir patys kalbate apie pirmąją vietą, tada, sakykite, kaip man užimti pirmąją vietą su jaunimo komanda?

Ji perspektyvi, tačiau jie – dar vaikai. Patys minite Vilniaus „Žalgirio-3“ komandą (devinta vieta LFF I lygoje). Jie treniruojasi po du kartus per dieną, tačiau vilniečių žaidimas nors ir gerėja, bet dar daug trūksta. Jaunimui reikia daugiau laiko.

Niekas nenori laukti porą ar trejetą metų. Visiems reikia pergalių dabar.

Galiu prisipažinti, kad man pačiam labiau patinka ir lengviau dirbti su „Nevėžis-2“. Jie noriai treniruojasi, turi sportinio pykčio ir perspektyvūs. Įdomu, kiek toli su jais nueičiau. Žinoma, tam reikia laiko.

...

Re: FK Nevėžis

2013 Lie 19 13:32

Paveikslėlis

Hmmm... nei cigartetės, nei alaus bokalo... nei uz nugaros kvailu reklamu... :roll:
o toks vyras galetu Kalvin Kleina, barklajus ir kažkokį alų reklamuoti... :mrgreen:

...

Re: FK Nevėžis

2013 Rgp 27 11:29

"Nevėžis" - "Šilutė" 0:1 (0:1)

Po beveik pusantro menesio pertraukos (paskutines rungtynes "Nevezis" namie zaide liepos 6 d.), rugpjūčio 24 d. Kėdainių "Nevėžio" komanda Kedainiu stadione žaidė LFF I lygos II rato rungtynes su FK "Šilute".
Kėdainiečiai nesugebejo pasinaudoti tureta akivaizdzia zaidybine persvara ir nusileido sveciams 0:1.
Rungtyniu pradzia kedainieciams nieko blogo nezadejo - "Nevezis" tvirtai valde zaidima ir viena po kito kure pavojingus momentus prie "Silutes" vartu. Deja, ivartis nekrito, to tarpu sveciai, bene pirmaji karta priarteje prie "Nevezio" vartu 18 minute po standartines padeties sumaistyje pasieke ivarti.
Visos likusios "Nevezio" pastangos tiek pirmajame kelinyje, tiek antrajame rezultato nepakeite. Is sukurtu aibes momentu prie "Silutes" vartu, ivarcio pasiekti taip ir nepavyko - silutiskiai visa komanda susitelke i gynyba islaike savo vartus "sausus".

107. Nevėžis (Kėdainiai) - Šilutė (Šilutė) 0:1 (0:1)
Teisėjas - A.Gutovskij (Vilnius), 250 žiūrovų
Įvartis: 18 min. E.Razonas (Šilutė).
Įspėti: 90 min. A.Trakšelis (Nevėžis); 45 min. Edgaras Lukoševičius, 68 min. E.Razonas (Šilutė).

The Miz

Re: FK Nevėžis

2013 Rgs 25 17:55

Rugsėjo
25
Trečiadienis

2013/14 m. LFF "Druskininkų Hermio" taurės III etapas

"Nevėžis" 6 - 0 "Lietava"
Kėdainių miesto stadionas


Tikrai galingai atrodė prieš svečius iš Jonavos ir pelnytai pateko į kitą etapą. Praeitais metais jie su Ekranu sužaidė, dabar lauksim burtų, koks varžovas išpuls.

Fostra
Pranešimai: 567
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:18

Re: FK Nevėžis

2013 Rgs 25 21:35

Rugsėjo
25
Trečiadienis

2013/14 m. LFF "Druskininkų Hermio" taurės III etapas

"Nevėžis" 6 - 0 "Lietava"
Kėdainių miesto stadionas


Tikrai galingai atrodė prieš svečius iš Jonavos ir pelnytai pateko į kitą etapą. Praeitais metais jie su Ekranu sužaidė, dabar lauksim burtų, koks varžovas išpuls.
Atsibusk- praeitais metais nuo tos pacios Lietavos gavo Nevezis ir iskrito...

...

Re: FK Nevėžis

2013 Spa 04 12:26

Lenkijoje triumfavo Kėdainių "Nevėžio" dešimtmečių komanda

Kėdainių “Nevėžio” dešimtmečiai futbolininkai nustelbė Lenkiją, ir privertė daugelį kaimyninės respublikos gyventojų garsiai prabilti apie negirdėtą Lietuvos provincijos miestą Kėdainius. Rugsėjo 27-29 dienomis Lenkijoje, Starogard Gdanski mieste, įvykusiame tarptautiniame vaikų futbolo turnyre „DEYNA CUP JUNIOR”, kuriame dalyvavo apie 400 jaunųjų futbolininkų iš Lenkijos, Švedijos, Baltarusijos ir Lietuvos, Kėdainių “Nevėžio” jaunieji futbolininkai pademonstravo puikų žaidimą ir užėmė pirmąją vietą. Po kėdainečių kojomis krito galingos Varšuvos, Vroclavo, Gdansko, Poznanės ir kitų Lenkijos aukščiausios lygos vaikų futbolo akademijų komandos.

Pirmąją turnyro dieną, kėdainiečiai rungtyniaudami “B” pogrupyje sužaidė devynias rungtynes iš kurių net aštuoniose šventė pergales. Turnyrą “Nevėžis” pradėjo pergale 6:1 prieš Olštyno “Naki”, po to 6:0 įveikė Gdansko “Gedania”, 2:1 Poznanės “Warta”, vėliau 6:0 Osiczanka Osice, 5:1 Podbeskidzie Bielsko-Biała ir 3:1 Švedijos P03 Östers IF klubą. Įsibegėjusius kėdainiečius pristabdė tik Wrocław AP Śląsk futbolo akademijos futbolininkai, kurie 1:0 įveikė “Nevėžį”. Bet po šio pralaimėjimo kėdainiečiai nepalūžo ir 8:0 sutriuškino Chojniczanka Chojnice bei 6:0 Bydgoszcz “Zawisza”. Per pirmąją varžybų “Nevėžio” futbolininkai įmušė net 42 įvarčius, o praleido 5, ir įsitvrtino antroje “B” pogrupio vietoje.

Antrą dieną kovoje dėl 1-8 vietų kėdainiečių laukė labai rimti varžovai, ir tai teko įsitikinti jau pirmose rungtynėse kuomet 1:2 pralaimėta Varšuvos “Legia” komandai. Bet po šio pralaimėjimo jaunieji “Nevėžio” futbolininkai pasiekė trys pergales iš eilės, ir tai garantavo pirmąją vietą galutinėje turnyrinėje lentelėje. Kėdainičiai 1:0 palaužė Bialystoko “MOSP Jagiellonia”, 3:1 įveikė “Arka” Gdynia, ir paskutinėse turnyro rungtynėse 2:1 iveikė šeimininkų “Beniaminek 03″ komandą.

Turnyro uždarymo metu aplodismentais apdovanoti “Nevėžio” jaunieji futbolininkai, namo grįžo pasipuošę medaliais, įvairiais prizais ir parsivežė “gražuolę” taurę už pirmąją vietą.

Kiek sunkiau sekėsi “Nevėžio” devynmečių komandai, kuri savo amžiaus grupėje tarp 19 komandų užėmė 16 vietą.

Šis turnyras skirtas vieno geriausių XX amžiaus Lenkijos futbolininkų, 1972 m. XX Olimpinių žaidynių Miunhene aukso medalio laimėtojo, 1974m. Pasaulio futbolo čempionato bronzos medalininko, Kazimierz Deyna (1947-1989) atminimui, kuris buvo kilęs iš šio miesto. Turnyrą globoja Lenkijos futbolo federacija, o specialų “fair play” prizą yra įsteigęs Lenkijos respublikos prezidentas Bronisław Komorowski.
Galutinė turnyrinė lentelė

1. Kėdainių FK “Nevežis” (Lietuva)
2. AP Śląsk Wrocław (Lenkija)
3. CWKS Legia Warszawa (Lenkija)
4. MOSP Jagiellonia Białystok (Lenkija)
5. Arka Gdynia (Lenkija)
6. Warta Poznań (Lenkija)
7. Beniaminek 03 (Lenkija)
8. Gedania Gdańsk (Lenkija)
9. Nemen Grodno (Baltarusija)
10. KP Starogard (Lenkija)
11. AP Jagiellonia Białystok (Lenkija)
12. Podbeskidzie Bielsko-Biała (Lenkija)
13. Naki Olsztyn (Lenkija)
14. P03 Östers IF (Švedija)
15. Zawisza Bydgoszcz
16. Wisła Płock (Lenkija)
17. WKS Śląsk Wrocław (Lenkija)
18. Chojniczanka Chojnice (Lenkija)
19. Osiczanka Osice (Lenkija)
20. Orzeł 2010 Wałcz (Lenkija)
21. Arkonia Szczecin (Lenkija)

Foto ir video apie šį turnyrą galite sužinoti http://www.fknevezis.lt" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: FK Nevėžis

2013 Spa 04 12:27

Kol 10 metų lietuvaičiams, jie labai gerai žaidžia, o kai ūgteli, tai jų talentai kažkur dingsta... :roll:

...

Re: FK Nevėžis

2013 Spa 07 13:53

FK "Nevėžis" : FK "Trakai" 2:2

Spalio 6 d. Kėdainių "Nevėžis" namų stadione žaidė LFF I lygos III rato rungtynes su FK "Trakai". Atkaklios rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2.
Pirmajame kėlinyje FK "Trakai" turėdami teritorinę persvarą, savo pranašumą įrodė pasiekdami vieną įvartį - 29 minutę pasižymėjo V.Lemežis.
Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje apsivertė, ir dominuoti pradėjo "Nevėžio" futbolininkai. Atakos link "Trakų" vartų ritosi viena po kitos, o išlyginamąjį įvartį gražiu tolimu smūgiu 53 minutę pelnė R.Slepakovas. "Nevėžis" pasiekęs įvartį nesustojo ir prabėgus 15 minučių po standartinės padėties kėdainietis R.Lipnevičius pelnė antrąjį įvartį. Visdėlto, ilgai džiaugtis pranašumu "Nevėžiui" neteko. Vos ne sekančios atakos metu tolimas trakiečių smūgis, ir po rikošeto, svečių žaidėjas J.Januševskij atsidūrė vienas prieš "Nevėžio" vartininką bei pelnė išlyginamąjį įvartį.
Tolimesnės abiejų komandų pastangos buvo bevaisės, tad užfiksuotos lygiosios 2:2..

...

Re: FK Nevėžis

2013 Spa 26 16:40

KAFF pirmenybės

Spalio 25 d. penktadienį, Kauno Nacionalinės futbolo akademijos stadione, Kėdainių “Jaunimo rinktinė Nevėžis-2″ dalyvaudama Lietuvos futbolo federacijos III lygos Kauno apskrities pirmenybėse žaidė rungtynes su Kauno “Triobet” komanda.

Nors po pirmojo kėlinio kėdainiečiai pirmavo 2:0, deja, antrajame kėlinyje teisėjas pašalino du "Nevėžis-2″ žaidėjus bei skyrė du 11 m. baudinius į kėdainiečių vartus, ir kauniečiai tuo pasinaudoję iškovojo pergalę 4:3. Kėdainiečiams tai pirmasis pralaimėjimas šiose pirmenybėse. Kėdainiečių gretose pasižymėjo E.Kugys, P.Sirotavičius ir A.Pikelis.

Spalio 25 d. 19.00 val.
NFA stadionas (Kaunas)
Kauno “Triobet” : Kėdainių “Jaunimo rinktinė Nevėžis-2″ 4:3 (0:2)

Teisėjas: Arūnas Dapkus

Kėdainiečiams liko tris varžybos:

Kėdainių “Jaunimo rinktinė Nevėžis-2″ : Kauno “Celsis” (Kėdainiuose)
Kėdainių “Jaunimo rinktinė Nevėžis-2″ : Kauno “Aksa-United” (Kėdainiuose)
Kėdainių “Jaunimo rinktinė Nevėžis-2″ : “Kėdainiai” (Kėdainiuose)

Fostra
Pranešimai: 567
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:18

Re: FK Nevėžis

2013 Spa 26 21:52

Ko noreti - teisejavo toks Arunce "pashka"-savo reikala atliko puikiai :)

...

Re: FK Nevėžis

2013 Spa 28 09:28

Ko noreti - teisejavo toks Arunce "pashka"-savo reikala atliko puikiai :)
Paška poliubomu ant butelio sąžiningai užsidirbo... :P

...

Re: FK Nevėžis

2013 Spa 28 15:39

NEVĖŽIS sidabrą paėmė su tuo ir sveikinu. 8-)

lvytis
Pranešimai: 19
Užsiregistravo: 2010 Rgs 29 18:30
Palaikoma komanda: Banga

Re: FK Nevėžis

2013 Spa 29 07:43

CEZIS,ne sidabro medalius,o antros vietos laimetoju ZETONUS.

...

Re: FK Nevėžis

2013 Spa 29 11:16

CEZIS,ne sidabro medalius,o antros vietos laimetoju ZETONUS.
Tada gerai bus ir žetonai. :mrgreen: Vis bus ką į klubo istoriją įrašyti. :mrgreen:

Grįžti į