V.Trakio mintys iškovojus teisę žaisti A lygoje

Manau viskas labai logiška
V.Trakys: „Jau anksčiau deklaravome, kad sportiniu principu patekę į A lygą – joje ir žaisime“
Visą straipsnį galite rasti
http://www.futbolas.lt/naujiena/402148/ ... ir-zaisime" onclick="window.open(this.href);return false;
Futbolo visuomenei aktualiausias klausimas, ar kitąmet pamatysime „Palangą“ A lygoje?
Jau anksčiau buvome deklaravę, kad jei sportiniu principu pateksime į A lygą, tai ir žaisime joje. Situacija nesikeičia. Aišku, ne viskas nuo mūsų priklauso. Mūsų stadionas atitinka ne visas sąlygas, bet tikimės, kad bus padaryta išimtis. Mano nuomone tokia, kad sportiniu principu iškovojus kelialapį į A lygą ir juo nepasinaudojus darai nuostolį visam Lietuvos futbolui. Mes neplanuojame nei ispanų, nei kitų kitataučių – kiek įmanoma kursime lietuvišką komandą.
Ar ji labai skirsis nuo tos, kuri triumfavo pirmoje lygoje?
Kol kas anksti apie tai kalbėti, tačiau galiu drąsiai pasakyti, kad nei vienam šio sezono žaidėjui durys nebus parodytos. Visi gaus šansą, o kaip juo pasinaudos, priklausys tik nuo jų pačių. Natūralu, kad keisis klubo formatas, nes A lygoje tiesiog privalėsime eiti profesionalumo link.
Kiek komandų turėtų žaisti A lygoje?
Į šį klausimą turėtų atsakyti klubai, ar jiems tikrai įdomu su ta pačia komanda per sezoną sužaisti po 5 – 6 kartus. Man atrodo, kad tarpusavio rungtynių šiek tiek per daug. Jei bus didinamas komandų skaičius, tai jis turėtų būti nedidesnis nei dešimt. Be to, mano nuomone net ne šis klausimas svarbiausias. Pavyzdžiui, Estijoje klubai tvarkaraščius žino prieš keturis mėnesius. „Žalgiris“, „Sūduva“, „Trakai“ žino, kad žais Europoje ir jie tam ruošiasi. Nepriklausomai nuo to, ar bus licencijavimas, ar nebus. Kitiems klubams to nereikia. Pas mus licencijavimas kai kur primena Anglijos Premier lygos licencijavimą.