CV labai rimtasFK „Panevėžys“ toliau rikiuoja gretas prieš naująjį sezoną. Šiandien klubas pasirašė sutartį su Prancūzijos ir Angolos pilietybę turinčiu puolėju Barkliu Migeliu Panzo (Barkley Miguel Panzo). Su 25-erių metų 187 cm ūgio futbolininku pasirašyta sutartis iki sezono pabaigos.
Paryžiuje gimęs futbolininkas savo futbolininko profesionalo karjerą pradėjo Anglijoje „Queens Park Rangers“ (QPR) klube. 2010-2012 metų sezonuose atstovaudamas QPR komandai „Championship“ pirmenybėse B. Panzo sužaidė 36 susitikimus, per kuriuos pelnė 24 įvarčius. Po to futbolininkui teko rungtyniauti „Sarlat Marcillac“, „Moulins“, „Brevinois Foot“, „Les Sables-d’Olonne“ komandose. 2016-2017 metų sezone B. Panzo rungtyniavo Prancūzijos antroje pagal pajėgumą lygoje („Ligue-2“), kur gynė „Orleans“ ekipos garbę. Puolėjas per 21 sužaistą susitikimą „Orleans“ komandai pelnė 6 įvarčius.
2015 metais B. Panzo buvo pakviestas į Angolos nacionalinę rinktinę. Vilkėdamas savo šalies rinktinės marškinėlius puolėjas sužaidė trejas rungtynes Afrikos taurės atrankinese varžybose ir įmušė vieną įvartį.
FK „Panevėžys“ vyriausiasis treneris Aleksandras Kurtijanas teigiamai atsiliepė apie Angolos rinktinės žaidėją.
„B. Panzo paliko gerą įspūdį draugiškuose susitikimuose su „Wigry“ ir RFS komandomis. Matosi, kad žaidėjas rungtyniavo aukšto lygio čempionatuose. Futbolininkas universalus, gali sėkmingai žaisti tiek vidurio puolėju, tiek krašto. Komandai trūko tokio futbolininko atakų smaigalyje, todėl ir buvo pasirašyta sutartis su šiuo žaidėju“, – FK „Panevėžys“ svetainei sakė komandos strategas.
FK „Panevėžys“ direktoriui Broniui Vaitiekūnui ir B. Panzo pasirašius sutartį, futbolininkas sutiko atsakyti į klubo svetainės klausimus.
Kokie keliai atvedė į Panevėžį?
Agentui tarpininkaujant, man buvo pasiūlyta atvykti į FK „Panevėžys“ ir čia išbandyti savo jėgas.
Kodėl pasirinkai būtent FK „Panevėžys“?
Mane sužavėjo tai, kad klubas jaunas ir kelia ambicingus planus. Komandai vadovauja puikus treneris, žaidėjai taip pat pakankamai kvalifikuoti.
Ar teko anksčiau būti Lietuvoje?
Jūsų šalyje esu pirmą kartą. Nors Panevėžyje gyvenu mažiau nei dvi savaites, čia gana greitai pripratau. Klubo vadovai, treneriai, žaidėjai mane priėmė labai draugiškai ir dabar jaučiuosiu tartum didelės šeimos nariu.
Kokį įspūdį paliko pirmos dvejos draugiškos rungtynės?
Žaidėme su stipriomis komandomis ir atrodėme neblogai. Dar trūksta susižaidimo, bet matosi, kad komandos potencialas didelis ir galime pasiekti daug.
Ar tavo šeimoje yra daugiau sportuojančių?
Mano tėtis buvo gero lygio futbolininkas. Nors savo šalies nacionalinėje komandoje jis nežaidė, bet futbolo aistruoliams jis tikrai žinomas. Mano jaunesnysis brolis, kuriam dar tik 9-eri metai, šiuo metu treniruojasi Paryžiaus „Saint –Germain“ vaikų komandoje.
Ar vėl sulauksi kvietimo į Angolos rinktinę žaisdamas Lietuvos I lygos pirmenybėse?
Manau, kad sulauksiu. Šiuo metu Angolos rinktinėje vyksta kartų kaita, komanda smarkiai atjaunėja. Treneriai mane puikiai pažįsta ir žadėjo kviesti į rinktinę.
Su artimiau bendrauji Angolos rinktinėje?
Esame labai geri draugai su Baštušu (Bastos), rungtyniaujančiu Itajos „Seria A‘ lygoje Romos „Lazio“ klube. Jeigu kada nuspręsite vykti į Romą stebėti „Lazio“ rungtynių, kreipkitės į mane, gausiu bilietus.