...

FK "Dainava" (Veisiejai)

2012 Spa 12 14:31

Veisiejų „Dainava“ – Lietuvos futbolo klubas iš Veisiejų.

Pavadinimas - FK Dainava Veisiejai
Įkurtas - 1935 m.
Stadionas - Technologijos ir verslo mokyklos stadionas, Veisiejai
Vietų skaičius - nežinoma
Vadovas - Zenonas Sabaliauskas (1988–)
Vyr. treneris - Teisutis Targauskas (2009–)
Lyga - III lyga

2011 3 vieta (Alytaus zona)

Daugiau informacijos:

wiki http://lt.wikipedia.org/wiki/FK_Dainava_Veisiejai" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: FK "Dainava" (Veisiejai)

2012 Spa 12 14:32

Istorija

Tarpukariu Veisiejai turėjo nemažą žydų tautybės bendruomenę, žydai sudarė apie trečdalį gyventojų. Tarp jų atsirado mėgstančių futbolą, tad jie savaitgaliais Veisiejų turgaus aikštėje žaisdavo savo malonumui. 1935 m. vasarą Veisiejų komanda, pasivadinusi JRS, sužaidė pirmąsias rungtynes Marijampolėje. Tikslus rezultatas nežinomas, bet amžininkai užsimena, kad suvalkiečiai įkirto dzūkeliams ne mažiau dviejų dešimčių įvarčių. Šie metai laikomi Veisiejų futbolo istorijos pradžia. Tais pačiais metais Veisiejų JRS dalyvavo Suvalkijos pirmenybėse. Tai pirmoji Alytaus apskrities komanda, dalyvavusi organizuotame futbolo turnyre. Tik po metų šiose varžybose pradėjo dalyvauti Alytaus komanda. Iki II pasaulinio karo veisiejiečiai dar rungtyniavo su Lazdijų, Seinų, Alytaus ir Šiaulių komandomis. Veisiejuose rungtynės vykdavo centrinėje aikštėje, grįstoje akmenimis. Ketvirtadieniais ten vykdavo turgūs, o savaitgaliais norintys spardė kamuolį.

Prasidėjus II pasauliniam karui ir išnykus žydams, futbolo Veisiejuose niekas nežaidė. Pokario laikas taip pat buvo netinkamas sportui. Įkūrus Veisiejų rajoną, šimtamečio parko teritorijoje talkomis buvo pastatytas stadionas su žaidimų aikštelėmis, tarp jų ir futbolo aikšte. Kadangi tuo metu jaunimas buvo gana gerai fiziškai išsivystęs, nesirinkdamas žaidė tiek tinklinį, tiek krepšinį, tiek futbolą. Veisiejų rajono komandos pradėjo dalyvauti Lietuvos pirmenybėse. Veisiejų futbolo komanda pasivadino „Dzūko“ vardu ir pateikė paraišką dalyvauti B klasės pirmenybėse. Pirmosios oficialios pokarinės reprezentacinės Veisiejų komandos rungtynės sužaistos 1947 m. gegužę: Veisiejų miesto stadione pralaimėta Kalvarijos komandai 2:5. Veisiejiečių gretose žaidė nemaža rusų kareivių iš dalinio, dislokuoto Veisiejuose. Jau pirmąjį sezoną veisiejiečiai pasiekė pirmąsias pergales ir tarp 10 komandų užėmė 7-ąją vietą. Įdomiai tekdavo vykti į rungtynes kituose miestuose. Dažniausiai futbolininkai keliaudavo arkliais, juos persiimdavo miškuose vietiniai partizanai, tačiau tragiškų atsitikimų pavyko išvengti. Dar viena įdomi detalė – pirmąjį sezoną komanda neturėjo sportinių marškinėlių, nors getrai ir kelnaitės buvo. Todėl žaidėjai rungtyniaudavo iki pusės nuogi.

Su pertraukomis „Dzūko“ komanda Lietuvos pirmenybių žemiausioje lygoje žaidė iki 1959 m. Tais metais buvo panaikintas Veisiejų rajonas, turbūt tai ir lėmė komandos pasitraukimą iš čempionato. Tačiau jau 1962 m. vėl susibūrė komanda, pradėjusi dalyvauti pirmenybėse. Dabar ji vadinosi „Ančia“. Naujas komandos gyvavimo etapas prasidėjo 1967 m., kai komandai ėmė vadovauti Stasys Gražulevičius. Vėl pasikeitė pavadinimas – eiliniame Lietuvos B klasės čempionate paraišką dalyvauti pateikė Veisiejų „Dainavos“ futbolo komanda. Taigi, šiuo pavadinimu Veisiejų reprezentacinė komanda dalyvauja šalies čempionate iki šių dienų.

1968 m. komanda gavo pirmąjį savo istorijoje trenerį. Baigęs studijas, į Veisiejų žemės ūkio technikumą dirbti atvyko diplomuotas specialistas Mingailis Sabaliauskas. Jis ne tik treniravo suaugusiųjų komandą, bet futbolo abėcėlės mokė ir vaikus. Iki tol futbolininkais būdavo tik savamoksliai vaikai. Rezultatų ilgai laukti nereikėjo: jau 1970 m. „Dainava“ B klasės Kapsuko zonoje užėmė 1-ąją vietą ir iškovojo teisę pereiti į antrąją pagal pajėgumą Lietuvos lygą. Deja, jau kitais metais iš Veisiejų M. Sabaliauskas išvyko ir komanda ne tik nežaidė aukštesnėje lygoje, bet ir apskritai pasitraukė iš pirmenybių. Tik kitą sezoną ji vėl žaidė čempionate. Rungtyniavo taip pat ir jaunių, jaunučių bei vaikų komandos. Nuo to sezono reprezentacinė Veisiejų komanda nepraleido nė vieno sezono.

Pirmuosius sportinius žingsnius kaip puikus įvarčių mušėjas žengė Fulgentas Bižys. Šis talentingas puolėjas vėliau Panevėžio „Ekrano“ ir Utenos „Utenio“ gretose tapo rezultatyviausiu Lietuvos aukščiausios lygos žaidėju, ragavo netgi Klaipėdos „Atlanto“ ir Vilniaus „Žalgirio“ komandų duonos. Vartininkas Albinas Jarmala 1975 m. gavo pasiūlymą žaisti Mažeikių „Atmosferos“ ir Kapsuko „Sūduvos“ komandose. Jam buvo žadama ir butas, ir kitos privilegijos, tačiau kuklus dzūkelis vaikinukas nusprendė likti Veisiejuose.

1973 m. Veisiejų komanda žaidė pirmąsias tarptautines rungtynes. Į miestą atvyko Seinų (Lenkija) komanda. Svečiai laimėjo 5:3, o rungtynes stebėjo 800 žiūrovų. Nuo 1987 m. klubo komanda žaidė turnyruose Monkuose, Seinuose, Gižicke (Lenkija), rungtyniavo su Vokietijos, Rusijos komandomis turnyruose Lietuvoje. Vaikų komandos taip pat žaidė su užsienio bendraamžiais.

Žymesnieji veisiejiečių pasiekimai - 1987 m. jaunių komanda, atstovaudama Lazdijų rajonui Lietuvos moksleivių žaidynėse, užėmė aukštą 9-ąją vietą. 1989 m. „Dainavos“ komanda Lietuvos II lygos Kapsuko zonoje aplenkė visas komandas ir iškovojo teisę žaisti I lygoje. Tačiau rungtyniauti 1990 m. I lygoje nebuvo lengva – blokada taip suvaržė komandos finansines galimybes, kad dažnai į varžybas tekdavo vykti maršrutiniais autobusais, netgi su persėdimais. O ir komandos, tada dar masiškai neišvažinėjus futbolininkams po užsienius, lygoje buvo tikrai pajėgios. Aplenkę tris komandas, veisiejiečiai būtų išlikę šioje lygoje, tačiau po čempionato reorganizacijos kitą sezoną vėl atsidūrė žemiausioje lygoje.

1995 m. įkūrus Alytaus apskrities futbolo federaciją, reprezentacinė miesto komanda pradėjo žaisti apskrities pirmenybėse, kuriose rungtyniauja ir dabar. Per tuos metus du kartus tapta prizininkais, o 1995 m. – čempionais. Šeši veisiejiečiai moksleiviai žaidė Alytaus apskrities rinktinės sudėtyje šalies aukščiausioje lygoje, o Ernestas Akrimas tapo bronziniu prizininku. Meirūnas Stankevičius žaidė Alytaus „Alyčio“ komandoje.

Kadangi senasis miesto stadionas jau neatitiko reikalavimų, prie Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos 1998 m. buvo pastatytas šiuolaikinis stadionas su futbolo aikšte. Stadiono atidaryme žaidė Vilniaus „Žalgirio“ ir Balstogės „Jagielonijos“ komandos. Po metų draugiškas rungtynes čia žaidė Lietuvos ir Lenkijos U-16 rinktinės. Šiuo metu prie stadiono veikia viešbutis, sporto ir sunkiosios atletikos salės. Sporto kompleksas tinkamas komandų stovykloms.

...

Re: FK "Dainava" (Veisiejai)

2012 Spa 12 14:34

Veisiejų "Dainava" 3 - 0 Daugų "Daugis"
2011 05 20



...

Re: FK "Dainava" (Veisiejai)

2012 Spa 12 14:36

“Daugis-Lom Baltic” – Veisiejų “Dainava” 4:4 !!! (foto)
2009-06-20 http://www.danielius.net/?p=2417" onclick="window.open(this.href);return false;

2009 metų birželio mėn. 19 d. vakare Dauguose įvyko atkeltos (jos buvo numatytos 06.21 d.)Alytaus apskrities futbolo varžybos tarp šeiminkų Daugų “Daugio-Lom Baltic” ir Veisiejų “Dainavos” komandų. Rungtynių pradžia daugiškiams nieko gero nežadėjo: jau pat kėlinio starte buvo praleisti du įvarčiai ir tik antroje jo pusėje rezultatą pavyko sušvelninti, tačiau prieš pat jo pabaigą daugiškių vartininkui Giedriui vėl teko kamuolį išimti iš savų vartų. Taigi po pirmos žaidimo pusės 3:1 svečių naudai. Vos teisėjas sušvilpė antrojo kėlinio pradžią, įsismarkavo ir nepageidaujamas šaltas šios vasaros lietutis. Nepalūžę šeimininkai netrukus uždirbo 11 metrų baudinį. O jį sėkmingai realizavus, jau kitos atakos metu M. Aleksandravičius kuriozišku smūgiu rezultatą išlygino 3:3 ! Šeimininkus palaikę vietos sirgaliai bei jaunieji stovyklautojai iš Vilniaus netvėrė džiaugsmu ir jau visiems atrodė, kad žaidimo persvara pagaliau persisvers į kitą pusę(pradėta sutartinai šaukti, kad Veisiejai ”namo, namo”), bet svečių trenerio, garsiai komentuojančio kiekvieną žaidimo elementą, pastūmėti auklėtiniai tuoj pelnė atsakomąjį smūgį- 4:3… Tačiau veisiejiškiai, kad ir kaip norėdami, neišsivežė viso rungtynių kraičio – trijų taškų… Daugiškiams susitelkus, ir netgi dešimtyje, jie sugebėjo pelnyti išlyginamąjį įvartį ir nutraukti kelių labai nesėkmingų rungtynių namuose maratoną. Taigi 4:4 !!!

Paveikslėlis

...

Re: FK "Dainava" (Veisiejai)

2012 Spa 12 14:39

Veisiejų „Dainavos“ (nuo 1990 m.) vyrų komanda - Futbolinis

http://www.futbolinis.lt/content/team/8465/lt" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: FK "Dainava" (Veisiejai)

2012 Spa 12 14:43

FUTBOLO KOMANDOS VEISIEJŲ „DAINAVA“
http://www.aaff.lt/articles.php?article_id=14" onclick="window.open(this.href);return false;

PARAIŠKA

DALYVAUTI 2012 M. ALYTAUS APSKRITIES PIRMENYBĖSE


1. Dovydas Monkus
2. Mantas Sabaliauskas
3. Rimas Kazlauskas
4. Šarūnas Bubnelis
5. Artūras Koroliovas
6. Robertas Grigas
7. Tautvydas Dimša
8. Kęstutis Bartuškevičius
9. Žydrūnas Apolskis
10. Karolis Stankevičius
11. Giedrius Plečkaitis
12. Edvinas Jarmala
13. Giedrius Vaščila
14. Tadas Varnelis
15. Marius Pocevičius
16. Vytautas Griškevičius
17. Gytis Palačionis
18. Povilas Pečiukonis
19. Meirūnas Stankevičius
20. Gintaras Griškevičius
21. Ąžuolas Karalukas
22. Rokas Mikalonis
23. Rytis Blaževičius
24. Marius Stankevičius
25. Eimantas Navickas



Treneris- Teisutis Targauskas


Komandos vadovas - Zenonas Sabaliauskas

...

Re: FK "Dainava" (Veisiejai)

2012 Spa 12 14:48

Veisiejų Dainava - FK "Birštonas"
https://www.facebook.com/events/105366419622014/" onclick="window.open(this.href);return false;

Renginys skirtas FC Dainava, Veisiejai · Sukūrė: Roberto Tipas Baggio

Šeštadienis
Nuo 12:00 iki 15:00

Veisiejų centrinis stadionas. Chebryte, nėra kur trauktis, už mūsų Maskva, Kailiniai, Dugnai, Rūda, Radvilonys ir Beržiniai! Jeigu norim pagalvoti apie Gold, reikės kaltis iš paskutiniųjų... :D
Prikolistai tie dzūkai... :roll:

...

Re: FK "Dainava" (Veisiejai)

2012 Spa 12 14:51

Vartininkas Albinas Jarmala 1975 m. gavo pasiūlymą žaisti Mažeikių „Atmosferos“ ir Kapsuko „Sūduvos“ komandose. Jam buvo žadama ir butas, ir kitos privilegijos, tačiau kuklus dzūkelis vaikinukas nusprendė likti Veisiejuose.
Gimtojo kaimo patriotas. Prie sovietų ir tokių buvo... :mrgreen:

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: FK "Dainava" (Veisiejai)

2014 Rgp 11 13:45

VEISIEJŲ FUTBOLO ISTORIJA
http://aaff.lt/index.php/83-veisieju-futbolo-istorija" onclick="window.open(this.href);return false;

Veisiejai- nedidelis miestelis prie Ančios ežero. Garsėja gamtos grožiu, dainomis, nuoširdžiais žmonėmis. Gyventojų apie 2000.Tarpukaryje, kaip ir dauguma Pietų Lietuvos miestelių, turėjo nemažą žydų tautybės bendruomenę. Žydai sudarė apie trečdalį gyventojų .Jų tarpe atsirado mėgstančių futbolą ir savaitgaliais turgaus aikštėje žaisdavo savo malonumui.1935 metų vasarą Veisiejų komanda, pasivadinusi JRS, sužaidė pirmąsias rungtynes Marijampolėje. Tikslus rezultatas nežinomas, bet amžininkai užsimena, kad suvalkiečiai įkirto dzūkeliams ne mažiau dvejų dešimčių įvarčių. Šiaip ar taip šie metai laikomi Veisiejų futbolo istorijos pradžia. Tais pačiais metais Veisiejų JSO dalyvavo Suvalkijos pirmenybėse. Tai pirmoji Alytaus apskrities komanda, dalyvavusi organizuotame futbolo turnyre. Tik po metų šiose varžybose pradėjo dalyvauti Alytaus komanda. Iki karo veisiejiečiai dar rungtyniavo su lazdijiečiais, Seinų,Alytaus ir netgi Šiaulių komandomis. Veisiejuose rungtynės vykdavo centrinėje aikštėje, grįstoje akmenimis. Ketvirtadieniais ten vykdavo turgūs, o savaitgaliais norintys spardė kamuolį. Beje, visuomenės palaikymo “spirdžiai” nesulaukdavo. Miestelėnai laikė tai kvailu užsiėmimu.
Prasidėjus karui ir išnykus žydams, futbolo Veisiejuose niekas nežaidė. Pokario laikas taip pat buvo netinkamas sportui.Visgi įkūrus Veisiejų rajoną, šimtamečio parko teritorijoje talkų būdu buvo pastatytas stadionas su žaidimų aikštelėmis, tame tarpe ir futbolo aikšte. Kadangi tuo metu jaunimas buvo gana gerai fiziškai išsivystęs, nesirinkdamas žaidė tiek tinklinį, tiek krepšinį, tiek futbolą. Veisiejų rajono komandos pradėjo dalyvauti Lietuvos pirmenybėse. Futbolo komanda pasivadino “Dzūko” vardu ir pateikė paraišką dalyvauti “B” klasės pirmenybėse. Pirmosios oficialios pokarinės reprezentacinės Veisiejų komandos rungtynės sužaistos 1947 metų gegužės mėnesį. Veisiejų miesto stadione pralaimėta Kalvarijos komandai 2:5. Veisiejiečių gretose žaidė nemaža rusų kareivių iš dalinio, dislokuoto Veisiejuose. Vis dėlto jau pirmąjį sezoną veisiejiečiai pasiekė pirmąsias pergales ir dešimties komandų tarpe užėmė septintąją vietą. Įdomiai tekdavo vykti į rungtynes kituose miestuose. Dažniausiai futbolininkai keliaudavo arkliais, juos persiimdavo miškuose vietiniai partizanai, tačiau tragiškų atsitikimų pavyko išvengti. Lengviausia nuvykti buvo į Marijampolę. Iš Veisiejų į Suvalkijos sostinę “polutarkos” gabendavo grūdus. Sugula futbolininkai ant grūdų ir taip keliauja. Keista, bet žiūrovai, skirtingai nuo prieškarinio laikotarpio, rungtynių stebėti susirinkdavo gana gausiai. Pasakojama, kad rungtynėse jų būdavo ne mažiau trijų šimtų. Dar viena įdomi detalė – pirmąjį sezoną komanda neturėjo sportinių marškinėlių, bet getrai ir kelnaitės buvo. Todėl žaidėjai rungtyniaudavo iki pusės nuogi.
Su pertraukomis “Dzūko” komanda Lietuvos pirmenybių žemiausioje lygoje žaidė iki 1959 – ųjų. Tais metais buvo panaikintas Veisiejų rajonas, turbūt tai ir lėmė komandos pasitraukimą iš čempionato. Tačiau jau 1962-aisiais vėl susibūrė komanda, pradėjusi dalyvauti pirmenybėse. Dabar ji vadinosi “Ančia”. Naujas komandos gyvavimo etapas prasidėjo 1964-aisias metais. Komandai vadovauti pradėjo šviesios atminties Stasys Gražulevičius. Vėl pasikeitė pavadinimas. Eiliniame Lietuvos “B” klasės čempionate paraišką dalyvauti pateikė Veisiejų “Dainavos” futbolo komanda. Argi ne nuostabu, kad šiuo pavadinimu Veisiejų reprezentacinė komanda dalyvauja šalies čempionate iki šių dienų, taigi, taigi jau 50 metų.1968-aisias komanda gavo pirmąjį savo istorijoje trenerį. Baigęs studijas, į Veisiejų žemės ūkio technikumą dirbti atvyko diplomuotas specialistas Mingailis Sabaliauskas. Jis ne tik treniravo suaugusiųjų komandą, bet futbolo abėcėlės mokė ir vaikus. Iki tol futbolininkais būdavo tik savamoksliai vaikai. Rezultatų ilgai laukti nereikėjo: jau 1970-aisiais “Dainava” “B” klasės Kapsuko zonoje užėmė pirmąją vietą ir iškovojo teisę pereiti į antrąją pagal pajėgumą Lietuvos lygą. Deja, jau kitais metais iš Veisiejų išvyko M.Sabaliauskas, ir komanda ne tik kad nežaidė aukštesnėje lygoje, bet ir apskritai pasitraukė iš pirmenybių. Kaip pasakojo komandos vadovas S.Gražulevičius (tuo metu dirbęs ūkinių prekių parduotuvės vedėju) “negalėjau žmonėms į akis žiūrėti, kai užėję į parduotuvę jie ne dažų ar “cvekų” prašė, o klausdavo, kada gi Veisiejuose vėl bus futbolas”. Jau kitą sezoną Veisiejų “Dainava” vėl žaidė čempionate. Rungtyniavo taip pat ir jaunių, jaunučių bei vaikų komandos. Reikia pasakyti, kad nuo to sezono reprezentacinė miestelio komanda nepraleido nė vieno sezono. Ir tuo veisiejiečiai pagrįstai didžiuojasi.
Pagaliau Veisiejuose išaugo ir pirmieji tikrai pajėgūs žaidėjai. Pirmuosius sportinius žingsnius kaip puikus įvarčių mušėjas žengė Fulgentas Bižys. Šis talentingas puolėjas vėliau Panevėžio “Ekrano” ir Utenos “Utenio” gretose tapo rezultatyviausiu Lietuvos aukščiausios lygos čempionato žaidėju. Ragavo netgi reprezentacinių “Atlanto” bei “Žalgirio” komandų duonos. O vartininkas Albinas Jarmala 1975-aisiais gavo pasiūlymą žaisti Mažeikių “Atmosferos” ir Kapsuko “Sūduvos” komandose. Jam buvo žadamas ir butas, ir dar visokių tų laikų gėrybių, bet kuklus dzūkelis vaikinukas nusprendė likti Veisiejuose. Kažin ar gali įsivaizduoti to meto laikų elitinių komandų treneriai, kokį “deimančiuką” jie tada prarado. Gindamas Veisiejų “Dainavos” vartus tas vaikinukas (o paskui ir vyras) išdarinėdavo tokius stebuklus, kad Veisiejuose buvo tiesiog dievinamas ir vadinamas ne kitaip tik Albinuku. Dabar tas puikus vartų sargas – mokytojas ekspertas, penkių knygų autorius, gerbiamas visame rajone žmogus. Paklaustas, ar nesigaili, kad tada liko Veisiejuose, be jokios nostalgijos atsako, kad jo gyvenimas ir turiningas įdomus, ir gailėtis tikrai nėra ko.

Beje, A.Jarmalos eroje Veisiejų komanda žaidė pirmąsias tarptautines rungtynes. 1973-iaisiais į Veisiejus atvyko Seinų (Lenkija) komanda. Svečiai laimėjo 5:3, o rungtynes stebėjo 800 žiūrovų.
Žymesnieji veisiejiečių pasiekimai- 1987 m. jaunių komanda, atstovaudama Lazdijų rajonui Lietuvos moksleivių žaidynėse, užėmė aukštą 9- ąją vietą. 1989 metų sezoną “Dainavos” komanda Lietuvos II lygos Kapsuko zonoje aplenkė visas komandas ir iškovojo teisę žaisti I-joje lygoje. Rungtyniauti 1990 metais I lygoje tikrai nebuvo lengva. Blokada taip suvaržė komandos finansines galimybes, kad dažnai į varžybas tekdavo vykti maršrutiniais autobusais, netgi su persėdimais. O ir komandos , tada dar masiškai neišvažinėjus futbolininkams po užsienius, lygoje buvo tikrai pajėgios. Vis dėlto aplenkę tris komandas, veisiejiečiai būtų išlikę šioje lygoje, tačiau po čempionato reorganizacijos kitą sezoną vėlgi atsidūrė žemiausioje lygoje.1995 metais , įkūrus Alytaus apskrities futbolo federaciją, reprezentacinė miesto komanda pradėjo žaisti apskrities pirmenybėse, kuriose rungtyniauja ir dabar. Per tuos metus devynis kartus tapta prizininkais, o 1995-aisiais tapta čempionais. Šeši veisiejiečiai moksleiviai žaidė Alytaus apskrities rinktinės sudėtyje šalies aukščiausioje lygoje, o Ernestas Akrimas tapo bronziniu prizininku. Meirūnas Stankevičius atstovavo Alytaus “Alyčio”, Mažeikių FK, Klaipėdos "Atlanto", Vytautas Griškevičius- Kauno FBK, Alytaus "Alyčio", Jonavos "Lietavos", Giedrius Plečkaitis- Kauno "Atleto komandose.
Nuo 1987 metų Veisiejų “Dainavos” komanda žaidė turnyruose Monkuose, Seinuose, Gižicke (Lenkija), rungtyniavo su Vokietijos, Rusijos komandomis turnyruose Lietuvoje. Vaikų komandos taip jau žaidė su užsienio bendraamžiais.
Kadangi senasis miesto stadionas jau neatitiko reikalavimų, prie Veisiejų technologijos ir verslo m-klos 1998 metais buvo pastatytas šiuolaikinis stadionas su futbolo aikšte. Stadiono atidaryme žaidė Viliaus “Žalgirio” ir Bialystoko “Jagielonijos” komandos. Po metų draugiškas rungtynes čia žaidė Lietuvos ir Lenkijos U-16 rinktinės. Čia rungtyniavo Alytaus "Alytis", Marijampolės "Sūduva", Panevėžio "Ekranas", Vilniaus "Vėtra" ir kitos pajėgios komandos. Šiuo metu prie stadiono veikia viešbutis, sporto ir sunkiosios atletikos salės. Sporto kompleksas tinkamas komandų stovykloms.
Taigi mažo Pietų Lietuvos miestelio futbolo istorija ir gana sena, ir turininga. Ji byloja, kad dzūkai taip pat mėgsta futbolą, žaidė jį, žaidžia ir ateityje žais.

Zenonas Sabaliauskas

...

Re: FK "Dainava" (Veisiejai)

2015 Rgs 29 13:45

I turas
Veisiejų „Dainava“ - Varėnos „Merkys“ 4:1 (2:1)

II turas
„Simnas“ - Veisiejų „Dainava“ 0:1 (0:0)

III turas
- nežaidė

IV turas
„Birštonas“ - Veisiejų „Dainava“ 1:2 (0:1)

V turas
Veisiejų „Dainava“ - Alytaus „Centras“ 1:3 (0:2)

VI turas
Veisiejų „Dainava“ - Alytaus kolegija 9:1 (4:1)

VII turas
Veisiejų „Dainava“ – Lazdijų „Lazdis“ 7:1 (3:0)

VIII turas
FK „Lazdis“ – FK „Dainava“ 6:1 (2:0)

IX turas
FK „Kolegija“ – FK „Dainava“ 2:6 (0:2)

X turas
FK „Centras“ – FK „Dainava“ 10:4 (2:1)

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Dainava" (Veisiejai)

2021 Sau 22 17:29

Ultrinas Besmegenis
2020 m. gruodžio 30 d., 15:21

Nu vat, sužinojau liūdną faktą. Nežinau ar nuo covido, bet 2020-iaisiais užsivertė legendinis klubas Veisiejų Dainava. Anot Zenonas Sabaliauskas, pirmą kartą po daugelio metų nedalyvavo jokiose pirmenybėse.

Grįžti į