...

FK "Gintra" (Šiauliai)

2013 Geg 18 12:24

Lietuvos moterų futbolo komanda "Gintra-Universitetas"
https://www.facebook.com/pages/Lietuvos ... ion=stream" onclick="window.open(this.href);return false;

Savaitgalį "Gintra-Universitetas" futbolininkės dalyvavo turnyre Latvijoje su Latvijos u-17, u-19 ir nacionaline Latvijos moterų rinktine.

Pirmąją turnyro dieną lietuvaitės laimėjo prieš u-17 rezultatu 7-0, o prieš moterų rinktinę 2-1.
Kitą dieną, įveikusios ir u-19 rezultatu 4-0, susitiko finale dėl 1-2 vietų vėl su nacionaline rinktine.
Įveikusios jas rezultatu 2-1, Gintros futbolininkės grįžo į Šiaulius su aukso medaliais :)

...

Re: FK "Gintra-Universitetas" (Šiauliai)

2013 Geg 20 14:32

Šiaulių „Gintra-Universitetas“ išvykoje nugalėjo „TexTilitę“ rezultatu 4:0.
Du įvarčius šiauliečių gretose pelnė Rasa Imanalijeva. Po kartą pasižymėjo Dovilė Gailevičiūtė ir Simona Veličkaitė.

...

Re: FK "Gintra-Universitetas" (Šiauliai)

2013 Geg 28 12:01

Prieš I (1) turą
Tęsis „Gintros-Universiteto" era?
http://www.lff.lt/lt/article/nauja_mote ... i_medalius" onclick="window.open(this.href);return false;

„Nuotaikos - geros. Beveik visos merginos sveikos. Buvo nedidelių traumų, bet operacijų neprireikė. Esame gerai
E.Černiausko/tubukas.info nuotr.

pasiruošusios - daug treniravomės, sužaidėme nemažai kontrolinių rungtynių", - prieš artėjantį sezoną optimistiškai nusiteikęs „Gintros-Universiteto" vyriausiasis treneris R. Viktoravičius.

Jo teigimu, Šiaulių ekipa išlaikė pagrindines futbolininkes - komandos nepaliko nė viena žaidėja. Tiesa, po UEFA Čempionių lygos atrankos turnyro su „Gintra-Universitetu" ketina atsisveikinti praėjusio sezono A lygoje 36 įvarčius pelniusi Rasa Imanalijeva.

Prie čempionių branduolio prisijungė ir Lietuvos rinktinės futbolininkė Tatjana Veržbickaja. Buvusi šalies U-17 ir U-19 rinktinių saugė atvyko iš Ukmergės „TexTilitės". Studijas Šiaulių universitete pasirinkusi 20-metė futbolininkė „Gintrai-Universitetui" atstovavo salės futbolo čempionate.

Pasak „Gintros-Universiteto" ir Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio R. Viktoravičiaus, sparčiai progresuoja jaunimas - 16-metės Simona Veličkaitė ir Dovilė Gailevičiūtė, 15-metė Renata Jevtušenkaitė ir 14-metė Karolina Zabolotnaja.

„Gintros-Universiteto" futbolininkės Lietuvos čempionėmis tapo aštuonerius metus iš eilės. Iš viso R. Viktoravičiaus komanda aukso medalius nuo 2003 metų iškovojo devynis kartus. Dusyk šiaulietės čempionėmis tapo iki R. Viktoravičiaus eros.

„Tikslas vienas - apginti titulą, - kalbėjo R. Viktoravičius. - Pasipriešinimas visada būna. Rezultatai rodo, kad nėra lengva. Juo labiau, kad ir rinktinėje merginos vieną kitą nuteikia: susikaupiam, kaip prieš Šiaulius."

„Gintra-Universitetas" sužais atidarymo rungtynes - penktadienį, 18 valandą, priims „Akmenę".

...

Re: FK "Gintra-Universitetas" (Šiauliai)

2013 Geg 28 12:07

I turo statistika

Balandžio mėn. 26 d. (penktadienis)

1."Gintra-Universitetas" -"Akmenė" 5:0 (1:0)
Teisėjai - M.Jankevičius, M.Lešinskas, M.Mirauskas
Įvarčiai: 40 min. Sonata Vanagaitė, 49 min. Dovilė Gailevičiūtė, 67 min. Sonata Vanagaitė, 76 min. Dovilė Gailevičiūtė, 87 min. Renata Javtušenkaitė.

...

Re: FK "Gintra-Universitetas" (Šiauliai)

2013 Geg 28 12:13

Moterų A lygos sezono starte - "Gintros-Universiteto" pergalė
http://www.lff.lt/lt/article/moteru_a_l ... o_pergales" onclick="window.open(this.href);return false;

Penktadienį startavo 2013 metų Lietuvos moterų A lygos sezonas. Atidarymo mače aštuonerių pastarųjų metų šalies čempionė Šiaulių „Gintros-Universiteto" ekipa savo aikštėje 5:0 (1:0) nepasigailėjo „Akmenės".

Žaidė trys seserys

Ukmergėje vietos „TexTilitė" susitiko su Vilniaus MFA „Žalgiris" komanda. „TexTilitė" šiais metais gerokai susilpnėjusi ir atjaunėjusi. Iš vyresnių, patyrusių, žaidėjų liko tik keturios. Be to, traumą gavusi yra pagrindinė „TexTilitės" vartininkė. Jau 3 rungtynių minutę MFA „Žalgiris" puolėja Gabrielė Stravinskaitė pelnė įvartį.

Ukmergiškės išlygino rezultatą 25 min. ir turėjo progų išsiveržti į priekį. Tačiau progas išnaudojo vilnietės ir antro kėlinio viduryje pirmavo jau 4-1. Rungtynės pasibaigė 4:3 MFA "Žalgiris" naudai.

Malonu paminėti, kad pirmą kartą Lietuvos moterų futbolo istorijoje vienu metu aikštėje žaidė trys seserys. Tai Ukmergės „Textilitės" komandą atstovaujančios Ugnė, Faustė ir Rugilė Adamavičiūtės.

Kaune „FM-Žara" susitiko su kita Vilniaus komanda FM „Kreontas". Kaunietės atrodė greitesnės ir fiziškai geriau pasiruošusios čempionato startui. „FM-Žara" įveikė varžoves 3:1.

Raudoną kortelę šiose rungtynėse už žaidimą ranka baudos aikštelėje gavo FM "Kreontas" kapitonė ir lyderė Viktorija Magalinskaja. Viktorijai teks praleisti artimiausias rungtynes.

Ilgai nepralaužė „Akmenės" gynybos

Šiaulietės nuo pat mačo pradžios perėmė iniciatyvą į savo rankas, bet pralaužti varžovių gynybos ilgai nepavyko. „Akmenės" vartus patikimai gynė buvusi „Gintros-Universiteto", o dabar „Akmenės" vartininkė Indrė Venskevičiūtė.

Šeimininkės tikslą pasiekė pirmojo kėlinio pabaigoje. Po reido kairiuoju kraštu į virpstą pataikę Rasa Imanalijeva. Pirmoji prie kamuolio prišoko tiksliai mušė Sonata Vanagaitė (1:0).

Po pertraukos „Gintra-Universitetas" varžovėms beveik neleido artintis prie savųjų vartų, o pačios kūrė pavojingus išpuolius. Antrojo kėlinio pradžioje technišku smūgiu įmušė Dovilė Gailevičiūtė (2:0).

Vėliau S. Vanagaitė (3:0) ir D. Gailevičiūtė (4:0) pridėjo antruosius savo įvarčius. Pirmoji kamuolį į vartus pasiuntė iš arti, o antroji pademonstravo dar vieną nuostabų smūgį, po kurio kamuolys atsidūrė viršutiniame vartų kampe.

Rungtynių pabaigoje paskutinį tašką padėjo puikų reidą surengusi Renata Jevtušenkaitė (5:0).

"Gintra-Universitetas" - "Akmenė" nuotraukų galerija

Po pralaimėjimo neliūdėjo

Pasak du įvarčius pelniusios S. Vanagaitės, ji konkretaus prasidėjusio sezono tikslių smūgių skaičiaus nėra užsibrėžusi. 18-metės puolėjos tikslas šiame sezone - gerai žaisti.

„Pirmąsias rungtynes vertinu gerai. Gaila, kad neišnaudojau daug progų. Šiek tiek jaudinausi prieš pirmąjį sezono mačą. Varžovės buvo stiprios", - Futbolo.TV vertino S. Vanagaitė.

Po pralaimėjimo „Akmenė" neliūdėjo. „Viskas labai gerai. Stengiamės, žaidėme iki galo. Išėjo, kaip išėjo. Tikėjomės praleisti mažiau, bet kaip pirmoms rungtynėms, visai neblogai. Šiaulietės paliko gerą įspūdį. Mes šiemet norėtume kovoti dėl medalių", - po dvikovos kalbėjo buvusi „Gintros-Universiteto", o dabar „Akmenės" žaidėja Raimonda Bložytė.

Šiaulių komandos strategas Rimantas Viktoravičius gyrė jo komandai rimtą iššūkį metusią „Akmenę" ir džiaugėsi R. Jevtušenkaitės žaidimu ir įvarčiu.

„Truputį netenkina saugių žaidimas. Taip pat realizacija. Rungtynių pradžioje merginos galbūt manė, jog „Akmenę" lengvai įveiks, nes ji pernai buvo priešpaskutinė. Norėtųsi, kad žaistume geriau, bet merginų per daug peikti negaliu. Vis dėlto rezultatas - teigiamas", - komentavo R. Viktoravičius.

II turo rungtynės įvyks gegužės 1 dieną, trečiadienį.

...

Re: FK "Gintra-Universitetas" (Šiauliai)

2013 Geg 28 12:15

II turo statistika

Gegužės mėn. 1 d. (trečiadienis)

4. "Gintra-Universitetas" - "FM-Žara" 8:1 (6:0)
Teisėjai - L. Jackus, M. Juškevičius, K. Valius
Įvarčiai: 4, 29 min. Sonata Vanagaitė, 5,34, 56 min. Simona Veličkaitė, 20 min. Rasa Imanalijeva, 27 min. Evelina Buividavičiūtė, 68 min. Dovilė Gailevičiūtė („Gintra-Universitetas"); 87 min. Irma Pilnikovaitė („FM-Žara")

...

Re: FK "Gintra-Universitetas" (Šiauliai)

2013 Geg 28 12:17

Moterų A lygoje - įtikinamos Šiaulių futbolininkių pergalė
http://www.lff.lt/lt/article/moteru_a_l ... u_pergales" onclick="window.open(this.href);return false;

Gegužės 1 dieną, trečiadienį, Lietuvos moterų A lygos čempionate buvo sužaisti antrojo turo susitikimai, kuriuose savo varžovus įtikinamai įveikė "Gintra-Universitetas" ir "TexTiliTe" komandos, o "Akmenė" kiek netikėtai net 7:0 abstulbino "Žalgirio" futbolininkes.

Daugkartinės Lietuvos čempionės „Gintros-Universitetas" futbolininkės iškovojo antrąją pergalę net 8:1 įveikdamos Kauno „FM-Žaros" komandą. Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės savo pranašumą spėjo įrodyti dar prieš pertrauką pelnydamos šešis įvarčius. Nugalėtojų gretose tris kartus pasižymėjo Simona Veličkaitė, du įvarčius pelnė Sonata Vanagaitė.

Kitas moterų A lygos turas vyks gegužės 17 dieną.

...

Re: FK "Gintra-Universitetas" (Šiauliai)

2013 Geg 28 12:17

III turo rungtynių statistika

Gegužės mėn. 17 d. (penktadienis)

8. "TexTiliTe" - "Gintra-Universitetas" 0:4 (0:3)
Šventupės stadionas
Teisėjai - G.Macevičius, D.Dirmeikis, A.Bagdonas
Įvarčiai: 15,42 min. Rasa Imanalijeva, 30 min. Dovilė Gailevičiūtė, 71 min. Simona Veličkaitė.
Įspėta: Sonata Vanagaitė („Gintra-Universitetas")

Šiaulių „Gintra-Universitetas" išvykoje nugalėjo „TexTilitę" rezultatu 4:0. Du įvarčius šiauliečių gretose pelnė rezultatyviausia praėjusių metų žaidėja Rasa Imanalijeva.
Po kartą pasižymėjo Dovilė Gailevičiūtė ir Simona Veličkaitė.

Kitas moterų A lygos turas vyks gegužės 24 dieną, penktadienį.

...

Re: FK "Gintra-Universitetas" (Šiauliai)

2013 Geg 28 12:23

Lietuvos moterų A lygos čempionato I rato IV turas

Rungtynių tvarkaraštis:

Gegužės 24 d. (penktadienis)
18:00 val. "FM-Žara" - "TexTiliTe" (Šventupės stadionas)

Birželio 2 d. (sekmadienis)
16:00 val. "Akmenė" - "Kreontas" (Naujosios Akmenės stadionas)
15:00 val. "Gintra-Universitetas" - "Žalgiris" (Gytarių stadionas)

...

Re: FK "Gintra-Universitetas" (Šiauliai)

2013 Bir 09 10:27

GINTRA-UNIVERSITETAS 9 : 0 KREONTAS

Vakar sužaistos paskutinės moterų A lygos varžybos.
Šiaulių "Gintros-Universiteto" futbolininkės sutriuškino Vilniaus "Kreonto" komandą rezultatu 9-0!

Įvarčiai: G. Kerpienė - 1, D. Gailevičiūtė - 1, G. Kaselytė - 1,
R. Imanalijeva - 2, S. Vanagaitė - 3 ir vieną įvartį po netikslaus gynėjos perdavimo įsimušė "Kreonto" žaidėja į savo vartus.

Kitas moterų A lygos čempionato turas prasidės rudenį.

...

Re: FK "Gintra-Universitetas" (Šiauliai)

2013 Bir 28 11:50

„Gintrai-Universitetui“ – varžovės iš Rumunijos, Serbijos ir Latvijos
2013-06-27 http://futbolo.tv/straipsniai/2013-meta ... r-latvijos" onclick="window.open(this.href);return false;

Ketvirtadienį Šveicarijos Niono mieste ištraukti UEFA Čempionių lygos pirmojo kvalifikacinio etapo burtai daugkartinėms šalies čempionėms Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkėms lėmė varžoves iš Rumunijos, Serbijos ir Latvijos.

Tikslas – garbingai pasirodyti

Šiaulietės rugpjūčio 8–13 dienomis žais Kluže-Napokoje. Lietuvaičių varžovėms bus vietos „Olimpia“, Serbijos „Spartak“ ir Latvijos „Liepājas Metalurgs“.

„Oponentes vertiname normaliai. Rumunės stiprios, o su kitomis galime kovoti“, – tvirtino „Gintros-Universiteto“ vyriausiasis treneris Rimantas Viktoravičius.

Jo teigimu, šiauliečių tikslas bus pasirodyti garbingai. Maksimalus planas – antroji vieta grupėje. Ji paliktų šansą patekti į kitą atrankos etapą, į kurį prasibraus grupių nugalėtojos ir dvi geriausios aštuonių grupių komandos.

Lietuvos ekipa UEFA Čempionių lygos kovoms ketina susistiprinti – pasikviesti Viktoriją Budrytę ir tarptautinėms kovoms susigrąžinti „Gintrai-Universitetui“ priklausančią, bet Švedijoje žaidžiančią vartininkę iš Azerbaidžano Iną Boyko.

Šiaulių komanda turės ir nuostolių – dėl traumos, greičiausiai, nežais raktikaulio lūžį besigydanti Dovilė Gailevičiūtė.

„Gintra-Universitetas“ pasiruošimą UEFA Čempionių lygos kovoms ketina pradėti liepos 10-ąją Šiauliuose. Planuojama ir kontrolinė dvikova svečiuose su Estijos čempionėmis – „Pärnu Jalgpalliklubi“.

Įgaus patirties

„Gerai, kad į mūsų grupę pateko Latvijos komanda. Prieš ją privalome laimėti. Sieksime kovoti bent jau dėl antrosios vietos. Trečioji – realiausia“, – vertino „Gintros-Universiteto“ kapitonė Rasa Imanalijeva.

22-ejų futbolininkė antrosios grupės favoritėmis laiko šeimininkes: „Rumunijos komandos puolėja visa galva už mane aukštesnė. Pamačiusi ją, pagalvojau: ką ji gali veikti futbole? Bet pamačiusi jos mušamus įvarčius per save, supratau, kad rumunių meistriškumas tikrai aukštas.“

R. Imanalijevos nuomone, jaunoms „Gintros-Universiteto“ futbolininkėms kovos UEFA Čempionių lygoje bus didžiulė patirtis. Šiaulių komandos kapitonė apgailestavo, jog traumą patyrusi D. Gailevičiūtė. Jei ji nerungtyniaus, tai bus didelė netektis.

Prieš kelerius metus šiaulietės nuolat UEFA Čempionių lygos pirmojo etapo mačus žaisdavo namie. „Labai norėjau, kad ir šįkart kvalifikacija vyktų Šiauliuose. Savi žiūrovai būtų tikrai padėję. Deja, teko nusivilti“, – apmaudo neslėpė geriausia 2012 metų Lietuvos futbolininkė R. Imanalijeva.

The Miz

Re: FK "Gintra-Universitetas" (Šiauliai)

2013 Lie 18 15:19

Šiaulių "Gintra-Universitetas" komanda dalyvauja fizinio pasiruošimo stovykloje Latvijoje.
Draugiškose varžybose su Rygos klubu šiaulietės šventė pergalę rezultatu 6-2.
Įvarčiai: S.Vanagaitė-2, K.Vaičiulaitytė-2, R.Imanalijeva-2.

The Miz

Re: FK "Gintra-Universitetas" (Šiauliai)

2013 Lie 29 14:25

Gintra-Universitetas 5 : 0 Skonto

Vakar "Gintra-Universitetas" sužaidė draugiškas varžybas su Rygos "Skonto" klubu. Šiaulietės įveikė varžoves rezultatu 5-0.
Įvarčiai: R. Bložytė-2, T. Veržbickaja-1, K. Vaičiulaitytė-1, R. Imanalijeva-1.

...

Re: FK "Gintra-Universitetas" (Šiauliai)

2013 Lie 30 10:21

Šiandien "Gintros-Universiteto" komanda išvyko į Estiją, kur sužais draugiškas rungtynes su Estijos čempione - "Pärnu" ekipa.

...

Re: FK "Gintra-Universitetas" (Šiauliai)

2013 Lie 31 11:04

PIARNU 5 : 0 GINTRA-UNIVERSITETAS

"Gintra" toliau ruošiasi UEFA varžyboms.

Merginos susitiko su Estijos čempionėmis. Šiaulietėms teko pripažinti varžovių pranašumą rezultatu 0-5.
Rytoj šiaulietės dar kartą žais rungtynes prieš Estijos pajėgiausią ekipą. Linkime sėkmės.

Tiesa, varžybose nežaidė 3 "Gintros" žaidėjos: V. Budrytė, R. Kunickaitė, R. Imanalijeva.

Grįžti į