Respublik
Pranešimai: 8647
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Panevėžys"

2020 Lap 05 20:42

Pasirašytos sutartys su dviem septyniolikmečiais
https://fk-panevezys.lt/2020/11/05/pasi ... ikmeciais/

Neseniai LFF taurę laimėjęs FK „Panevėžys“ pasirašė sutartis su dar dviem septyniolikmečiais – Domantu Vaičekausku ir Evaldu Urmonu. Raimundo Sargūno sporto gimnazijos auklėtiniai šiame sezone sėkmingai atstovavo LFF Pirmos lygos pirmenybėse rungtyniavusiai „Panevėžio B“ komandai ir buvo vieni jos lyderių.

Trenerio Dariaus Žindulio auklėtiniai jau seniai atkreipė įvairių šalies amžiaus rinktinių trenerių dėmesį. D. Vaičekauskas ir E. Urmonas nuolat kviečiami į savo amžiaus Lietuvos futbolo rinktines.

„Panevėžio B“ komandos kapitonas Evaldas Urmonas šių metų I lygos pirmenybėse žaidė visas dvidešimt rungtynių. Krašto gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis futbolininkas savo komandai pelnė tris įvarčius. E. Urmonui debiuto pagrindinėje komandoje dar teks palaukti, o D. Vaičekauskui šiame sezone jau teko kelis sykius išbėgti į aikštelę su reprezentacine miesto komanda.

Atraminio saugo pozicijoje žaidžiantis futbolininkas „Panevėžio“ ekipoje žaidė A lygos čempionato rungtynėse su Gargždų „Banga“ ir Vilniaus „Riteriais“ bei LFF taurės turnyro susitikimuose su „Jonava“ bei „Riteriais“.

„Savo darbu ir atsidavimu šie vaikinai įrodė, kad yra verti atstovauti reprezentacinei miesto komandai. Pagrindinės komandos treneriai ir vadovai atidžiai stebėjo jaunųjų futbolininkų žaidimą ir nusprendė, kad verta su jais pasirašyti sutartis. Nors šie žaidėjai dar labai jauni, bet aikštėje jau demonstruoja solidų žaidimą. Mes formuojame komandą, kuri ateityje Lietuvoje galės kovoti dėl pačių aukščiausių vietų“, – sakė FK „Panevėžys“ direktorius Bronius Vaitiekūnas.

Šviesią šių jaunųjų futbolininkų ateitį mato ir „Panevėžio“ kapitonas Pauliaus Janušauskas.

„Šie žaidėjai labai atsidavę futbolui. Ne kiekvienas tokio amžiaus futbolininkas taip įsiklauso į vyresnių komandos draugų ir trenerių patarimus. Jiems nieko nereikia kartoti kelis kartus. Ar šie žaidėjai taps aukštos klasės futbolininkais, priklauso tik nuo jų pačių. Norint tai pasiekti, reikės dar labai daug dirbti. „Panevėžio B“ komandoje yra ir daugiau perspektyvių žaidėjų, kurie jau beldžiasi į mūsų vietas. Auga tikrai stipri karta“, – teigė pagrindinės „Panevėžio“ komandos kapitonas, šešiskart Lietuvos čempionas P. Janušauskas.

Šiame sezone FK „Panevėžys“ pasirašė sutartis jau su trimis B ekipos jaunaisiais žaidėjais. Be dviejų minėtų futbolininkų, kiek anksčiau sutartis buvo pasirašyta su Matijumi Remeikiu. Su visais minėtais žaidėjais klubas sudarė ilgalaikes sutartis.

Kalinauskas
Pranešimai: 3267
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: FK "Panevėžys"

2020 Lap 09 13:58

Vakar Panevėžio rajono kolektyviniuose soduose skinant Bogatyr rūšies obuolius, žmonės pasakojo, kad Martins'as lieka. Bandys laikytis A kategoriją, atvažiuos kažkoks jo draugas. Ne tai analitikas, ne tai treneris su PRO kategorijos.
Kol kas lagaminus susikrovė: Bruno Fandinho, Kotaro Amemiya, Edenilson Bergonsi, Sanjin Vrebac.
Norėtų lagaminus į užsienį susikrauti Ernestas Veliulis ir Vytas Gašpuitis. Tik kas juos ims?:-)

Respublik
Pranešimai: 8647
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Panevėžys"

2020 Lap 09 19:51

Vakar Panevėžio rajono kolektyviniuose soduose skinant Bogatyr rūšies obuolius, žmonės pasakojo, kad Martins'as lieka. Bandys laikytis A kategoriją, atvažiuos kažkoks jo draugas. Ne tai analitikas, ne tai treneris su PRO kategorijos.
Kol kas lagaminus susikrovė: Bruno Fandinho, Kotaro Amemiya, Edenilson Bergonsi, Sanjin Vrebac.
Norėtų lagaminus į užsienį susikrauti Ernestas Veliulis ir Vytas Gašpuitis. Tik kas juos ims?:-)
Ameniya daug gaudavo Panevėžyje? Kas nors iš I Lygos kylančių klubų tikrai galėtų pakviesti likti A lygoje, manau tikrai tinkamas žaidėjas A Lygoje. Ta prasme mano nuomone A Lygai tinkami visi 4, bet likę 3 nemanau, kad norėtų likti Lietuvoje.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK "Panevėžys"

2020 Lap 09 20:18

išvardinti brazilai tikrai nepateisino lūkesčių.
Panevėžio laimei, kad Martinsas adekvatus treneris ir nusodino juos į rotacijos žaidėjus.

Respublik
Pranešimai: 8647
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Panevėžys"

2020 Lap 10 21:05

Patenkinti nauju treneriu „Panevėžio“ vadovai pasiūlė jam pratęsti sutartį. Ir J. Martinsas, nepaisant karčios „Stumbro“ istorijos atomazgos, sutiko.

„Pirmą kartą išvažiuoju iš Lietuvos būdamas garantuotas, kad žiemą čia vėl grįšiu. „Panevėžys“ – jau trečias mano klubas jūsų šalyje, ir nė vienu aš nenusivyliau, buvau laimingas visuose, visur susiradau daug draugų. Jeigu kas nors jais netapo, tai nutiko ne dėl asmeninių priežasčių – reikalas tas, kad aš esu pamišęs dėl darbo, reikalauju iš žmonių pernelyg daug, ir ne visi tai pakenčia. O „Panevėžyje“ jaučiuosi ypač patogiai . Sakau tai ne dėl to, kad dabar čia dirbu – man patinka turėti reikalų su rimtais žmonėmis, mylinčiais futbolą.

Lietuvoje buvo daugybė panašių į „Stumbrą“ pavyzdžių – nuo tada, kai čia atvažiavau pirmą kartą, nebeliko Panevėžio „Ekrano“, Klaipėdos „Atlanto“, „Palangos“. Labiausiai man patinka, kad „Panevėžys“ nesivaiko vienadienės sėkmės ir bando ręsti tvirtus pamatus ilgalaikei ateičiai, kad daugelį metų išliktų stipriu A lygos dalyviu“, – tikino J. Martinsas.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK "Panevėžys"

2020 Lap 11 09:28

Debiuto naujame turnyre laukiantis „Panevėžys“ išlaikys rezultatą atnešusį branduolį
https://alyga.lt/naujiena/debiuto-nauja ... duoli/6791

Karolis Tretjakas 2020-11-10 17:59

Debiuto naujame turnyre laukiantis „Panevėžys“ išlaikys rezultatą atnešusį branduolį
Elvio Žaldario nuotr.
Antrą sezoną Lietuvos futbolo A lygoje užbaigęs „Panevėžys“ tapo 18-uoju klubu, kuris atstovaus šaliai tarptautinėse varžybose.

Tiesa, panevėžiečiai šiuo pasiekimu džiaugėsi triumfavę „Hegelmann LFF taurėje“, priversdami nusivilti 4-oje vietoje likusią Gargždų „Bangą“. Šiemet taip pat 5-ąją poziciją užėmusio „Panevėžio“ atstovai ekipos pasirodymą 2020-ųjų A lygoje vertina patenkinamai, tačiau tai nublanksta prieš debiuto laukimą UEFA Europos konferencijų lygoje.

Aukštaitijos sostinės klubas, kaip ir praėjusiais metais, startavo klupdamas ir pirmąja pergale džiaugėsi tik 7-ajame ture.

Dar prieš tai su komanda atsisveikino ją į A lygą atvedęs strategas Aleksandras Kurtijanas, iš kurio postą laikinai buvo perėmęs Dainius Gleveckas. Su pastaruoju futbolo specialistu „Panevėžys“ pradėjo rinkti taškus, o galutinai įsibėgėjo, kai prie trenerių štabo prisijungė Kauno „Stumbre“ ir Vilniaus „Žalgiryje“ dirbęs Joao Martinsas.

Su portugalu panevėžiečiai dažniau pradėjo pildyti taškų sąskaitą ir kur kas įnirtingiau grumtis su čempionato favoritais. Galiausiai pavyko ir įkąsti – pirmą kartą A lygoje buvo sužaista lygiosiomis su Marijampolės „Sūduva“.

Klubo direktorius Bronius Vaitiekūnas tiki, kad ekipa kitąmet dar labiau kibs į atlapus pirmenybių lyderiams – prie to turėtų prisidėti ir išlaikytas komandos branduolys. Su portalu alyga.lt įspūdžiais dalinęsis „Panevėžio“ atstovas apibendrino dar vieną banguotą komandos sezoną A lygoje.

– Kaip ir 2019-aisiais, šių metų sezoną taip pat pradėjote nesėkmingai. Kuo paaiškintumėte prastą startą?

– Galbūt tuo, kad 2019 ir 2020 metų sezoną pradėjome su stipriai atsinaujinusia sudėtimi. Pirmose rungtynėse komanda perdegė, nors pasiruošimas buvo geras – nė karto nepralaimėjome.

Po pirmųjų pralaimėtų rungtynių Vilniaus „Žalgiriui“ atsirado nepasitikėjimas, reikėjo suprasti, kas nutiko. Pirmos rungtynės buvo kertinės – jos parodė, kad klube kažkas atsitiko.

– Į komandą atvyko daug legionierių iš Brazilijos – ar po prastų rezultatų buvo atsiradusi įtampa tarp vietinių žaidėjų ir legionierių?

– Tarp vietinių žaidėjų ir užsieniečių jokios įtampos nebuvo nei esant prastiems rezultatams sezono pradžioje, nei jo pabaigoje. Kaip tik noriu pasidžiaugti puikia atmosfera ir už tai padėkoti keturiems mūsų komandos kapitonams ir treneriams.

– Didžioji dalis legionierių yra vieno agento klientai. Ar esate patenkintas tokiu glaudžiu bendradarbiavimu su agentu Guilherme Wendtu Ferreira?

– Taip, su Guilherme mes bendradarbiaujame ir esame tuo patenkinti.

– Ar būtent jis prisidėjo prie to, kad „Panevėžį“ papildė treneris Joao Martinsas? Kaip pavyko įtikinti šį specialistą atvykti į Panevėžį?

– Ne, ne jis. Į Joao Martinsą mes atkreipėme dėmesį dar tada, kai jis treniravo „Stumbrą“. Mums patiko šio stratego požiūris į darbą, jo bendravimas su žaidėjais bei užsidegimas. Kadangi jis ne vienerius metus praleido Lietuvoje, gauti jo telefono numerį nebuvo sudėtinga.

Klubui ir treneriui Kurtijanui abipusiu susitarimu nusprendus nutraukti sutartį, paskambinome Joao. Jis smulkiai išklausinėjo apie klubo viziją, siekius, struktūrą, kolektyvą. Jam šis pasiūlymas pasirodė priimtinas ir jis sutiko atvykti.

– Į klubą gana netikėtai atvyko Elivelto ir Chrysovalantis Kozoronis – šie papildymai buvo aktualūs būtent kovai dėl „Hegelmann LFF taurės“ arba ketvirtos vietos? Kaip sekėsi derėtis su Elivelto, kokie svertai nulėmė jo atvykimą?

– Taip, papildymai buvo aktualūs tiek dėl kovos dėl LFF taurės, tiek dėl ketvirtosios vietos, kurią mes siekėme užimti. Elivelto puikiai pažįstamas Panevėžio sirgaliams. Kadangi jis žaidė Uzbekistane, kuriame čempionatas buvo sustabdytas, nusprendėme jį pasikviesti į Panevėžį. Nei Lietuva, nei Panevėžys jam nėra svetimi, tad džiaugiamės jo sprendimu atvykti į mūsų komandą.



– Kokios emocijos užplūdo, kai Sebastianas Vasquezas pelnė lemiamą baudinį? Kas dėjosi Jūsų galvoje?

– Trūko žodžių išsakyti užplūdusio džiaugsmo. Pradžioje žiūrėjau, ar teisėjas įskaitė įmuštą įvartį, kažkaip dar nesupratau, ar laimėjome. O paskui jau mintys, kad Panevėžio miestas vėl sulaukė šventės.

„Panevėžys“ per trumpą laiką jau pasiekė vieną iš trofėjų, o tai dar labiau įpareigojo klubą ir mane asmeniškai siekti dar aukštesnių tikslų.

– Kaip rezultato atžvilgiu įvertintumėte pasibaigusį A lygos sezoną?

– Sezoną A lygoje, kaip jau buvo minėta, pradėjome labai prastai. Tai neleido komandai užimti užsibrėžtos ketvirtosios vietos.

Žinoma, galbūt paskutiniąsias dvejas čempionato rungtynes galėjome sužaisti sėkmingiau, jei ne išvakarėse iškovota LFF taurė. Po tokios pergalės emociškai komandai labai sunku nusiteikti ir susikoncentruoti.

– Minėjote, kad, prisijungus prie „Panevėžio“ J. Martinsui, pasikeitė žaidėjų požiūris į B komandą. Kas prie to prisidėjo?

– B komandos debiutas Pirmoje lygoje tikrai pateisino lūkesčius. Treneris neskirsto futbolininkų į A ar B komandos žaidėjus, jie yra vieno klubo nariai. Būrys jaunų žaidėjų treniruojasi su A komanda, patyrę žaidėjai, negavę pakankamai žaidybinio laiko pagrindinėje komandoje, noriai atstovauja Pirmos lygos pirmenybėse rungtyniaujančiai B komandai.

– Kalbant apie tam tikrus žaidėjus, sezono antroje pusėje turėjo nudžiuginti įvarčius pradėjęs mušti Jorge Eliasas ir savo vietą išsikovojęs Ignas Kružikas?

– Ignas per pasiruošimą sezonui įmušė įvarčių. Buvęs treneris taip pat jame kažką pamatė, kolektyve jis irgi pritapo. Sprendimas pasikviesti šį žaidėją tikrai pasiteisino. Atėjus Joao, jis jau buvo statomas dešiniuoju krašto saugu. Kur jis duoda daugiau naudos, sprendžia treneris.

Jorge nebuvo gerai pasirengęs sezono startui, jam reikėjo laiko pasiruošti. Naujokai ne visada atsiskleidžia greitai, nors jo meistriškumu mes neabejojame – jis žaidė Ukrainos čempionate.

Pas jį buvo problemų su traumomis, tačiau antroje sezono pusėje jis žaidė sėkmingai. Jorge liks kitame sezone, treneris žino, ko nori iš jo aikštėje. Tikrai viliuosi, kad traumos bus išvengtos ir jis kitame sezone duos dar daugiau naudos.

Daugelis naujokų atvyko gerai nepasiruošę, jiems reikėjo laiko adaptuotis prie klimato ir kitokio žaidimo. Kai kuriems buvo sunku, o vienas iš jų ir buvo Jorge.

– Ar tarpsezoniu sieksite išlaikyti tikslą pasiekusį branduolį ir komandos strategą?

– Planas – vėl iškovoti teisę atstovauti Panevėžiui Europos turnyre. Skirtingai nuo praėjusių sezonų, siekiame išlaikyti komandos branduolį, trenerių bei personalo kolektyvą. Ekipoje turėtų likti apie 90 proc. 2020 metų sezono žaidėjų. Darbai ta linkme jau vyksta.

– Neabejotina, kad turite kam padėkoti už sėkminga gaida pasibaigusį sezoną.

– Visiems norime padėkoti. Sirgaliams, kurie yra vieni iš aktyviausiai ateinančių į stadioną palaikyti savo miesto komandos visoje A lygoje. Jų vis daugėja. Taip pat – žaidėjams, treneriams, personalui ir jų šeimoms.

Padėkosiu Raimondo Sargūno gimnazijos bei Panevėžio futbolo akademijos kolektyvams, Panevėžio savivaldybei – už paramą ir visiems rėmėjams. Nenoriu nė vieno atskirai išskirti, tačiau noriu pasidžiaugti, kad šiais metais jų skaičius ir indėlis ženkliai išaugo.

Respublik
Pranešimai: 8647
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Panevėžys"

2020 Lap 11 21:55

išvardinti brazilai tikrai nepateisino lūkesčių.
Panevėžio laimei, kad Martinsas adekvatus treneris ir nusodino juos į rotacijos žaidėjus.
Kaip ketvirtos vietos Panevėžiui tikrai taip. Kaip kokiam šeštos vietos Atlantui ramiai būtų pagrindo žaidėjo visą sezoną.

Respublik
Pranešimai: 8647
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Panevėžys"

2020 Lap 13 12:11

A club that is still a child and two Portuguese people who make history there
https://www.zerozero.pt/news.php?id=301927

Created just five years ago, FK Panevezys is a small Lithuanian club that has been growing at a very fast pace and that this season, under the command of Portuguese coach João Luís, former glory of Marítimo, and with the help of his compatriot Rafael Floro, won his first Lithuanian Cup in history.

If that weren't enough, this Lithuanian football kid also qualified for the first time for the Europa League, where he will debut in next season's edition. The zerozero been chatting with the duo of Portuguese to get to know this club and talk about their achievements.

A child born from the ashes of rivals

Born in 2015 in the same city that gives it its name, Panevezys - the 5th largest city in Lithuania, with a population of around 113,000, according to the Lithuanian Department of Statistics -, this young club was born authentically from the misery of another team .

In that year, the one who was the representative of the city, FK Ekranas - national champion who came to dispute the qualifiers of the Champions League -, failed to fulfill the financial criteria of A Lyga and declared bankruptcy (the club was restored this year, playing currently in the 3rd division of Lithuania). To fill the gap left by Ekranas in the city's football, FK Panevezys was born, who made his debut in Lithuania's second division that year by finishing in 8th place.

The rise of the Panevezys was quite rapid and after three more seasons at I Lyga he managed to rise to the top echelon of Lithuanian football. In the debut season, he achieved an honorable 5th place - in a total of eight teams - and this season, when only one game remains to be played - the season in Lithuania is per calendar year - he is in 6th place, thus being able to climb one place in the table qualifying if wins versus Banga Gargzdai on the last day and FK Riteriai does not win at FK Kauno Zalgiris.

History to be written in Portuguese

If the Panevezys did not achieve a better ranking, it was largely due to the slow start they had in the league this year. Although he was responsible for the promotion to the First League, Romanian coach Alexandru Curtianu had a negative start, with four losses in four league games. Faced with this start of the championship, and after a long sporting interruption due to the covid-19 pandemic, the leaders of the Panevezys chose to end their connection with Alexandru Curtianu and called in his place a well-known player of the championship: the coach João Luís Martins.

Known for his playing time at Marítimo - where he did all his training and played professionally for 11 seasons - the 53-year-old Portuguese has been training since 2003/04. After stints as assistant coach for Recreativo Libolo, from Angola, Al-Ahli, from Qatar, and Al-Qadisiya, from Saudi Arabia, João Luís traveled to Lithuania in 2016 and never left there at a professional level. He managed for FC Stumbras and FK Zalgiris, two of the biggest clubs in the country, and landed in early July in Panevezys, where a squad with left winger Rafael Floro and Portuguese-Brazilians Rafael Broetto and Matheus Bissi was waiting for him.

If, in the championship, so far, there has been one victory, four draws and six defeats - all of them by the minimum margin - in the cup the story was definitely happier. When he arrived, Panevezys had already guaranteed his presence in the semi-finals of the Cup, where he thrashed FK Riteriai by 4x0 , with one of the goals to be scored, free kick, by Rafael Floro, who recalled that moment in conversation with our newspaper : «We always hit free kicks before the game and I had made a bet with my teammates. I was confident in that game and the free kick came. I said that I wanted to hit and it went well, I scored a goal, recalls Floro who, in Portugal, has played for clubs like Belenenses, Gil Vicente and Olhanense.

Four days later the final was played against FK Suduva. Floro leaves memories of a confident team: «We had a very good result against a team in our league. The team was all focused, even more so the final and the cup was an objective in itself, as well as going to the Europa League. We were focused », describes the 26-year-old.

Focused or not, the final had to be decided on penalties, after equalizing a ball in regular time. João Luís gives us the coach's view of that match: “Things went very well, from a strategic point of view and from a general point of view. The team defended very well, without putting the bus, as they say. It was not easy, it is a difficult opponent and my team was unable to play their entire game ».

Arriving at the decision through the penalties, the two confess that they were quite confident. Rafael Floro was one of the chosen ones to beat and says that "I was not nervous at all" and proof of that was that he scored. His coach, on the other hand, seemed to be waiting for a moment like this, having even intensified his training a month before the semi-final: «We trained penalties a lot throughout the season».

Lottery or not, Panevezys would eventually win by 6x5. João Luís says that his goalkeeper, Rafael Broetto, “broke a finger during the game and when he saved the decisive penalty it was the explosion of joy”. "I can say that I experienced the penalties in the same way that I experienced the rest of the game, I was confident in my team, but as soon as it ended there was a bomb of emotions that I couldn't control myself and I even raised my collar to cover my face", describes the Portuguese coach.

Rafael Floro corroborates this feeling: «I had already qualified for the Europa League with Stumbras, but the taste is not the same now. I had only been there for two months, I was here almost 10 months without going to Portugal, without seeing my family, my wife. It was a difficult time with the situation of changing the coach and the pandemic. I remember that when we won the Cup on penalties the players all broke free, everyone was crying. People may even think "it looks like they won the Champions League", but what matters is what's going on inside. We suffer a lot, people do not see what is behind. It was a party day, a spectacular feeling ».

From sweet potatoes to training

We were unable to speak to Panevezys fans, not least because the language barrier would not allow it, but if there is something that the club lives on, it is that the Panevezys that we knew a few months ago is not the same as now and there is a great responsible that is why.

«The coach has given a few touches here and there that have been helping us to professionalize more football», guaranteed Rafael Floro. After all, what are these points? João Luís's answer was enlightening.

«When I arrived the team was not destroyed, but it was very far from what I advocate for my way of playing, but at the same time the players were very open to receiving new game ideas. It was a gradual process and today we are much more identified, I even have much shorter messages on game days than I had at the beginning. The ball circulates much more, we play the way I want, we create many chances for goal ».

However, the changes go far beyond the implementation of a style of play based on ball possession - according to João Luís, since his arrival Panevezys is one of the teams with the highest average percentage of ball possession. According to the former glory of Marítimo, one of the points that differentiate a Lithuanian club that intends to have a long-term and ambitious project from one that is in danger of collapsing sooner or later, as was the case with Ekranas, is the organization and the focus on training.

«We are now a very competitive team, which likes to have the ball, but these changes are not the most visible. The preparation of the game, the game itself, a series of situations in which the club is growing and which I hope will become part of the methods of the club and the way of acting from now on. Training is now also a gamble, we have interesting kids, I added one from 2003 in this last game and we have been looking at them more. Training is the future and with your organization the club will win more », he explains.

When asked about these same changes, Rafael Floro laughs while telling a curious story where the main ingredient was nothing but sweet potatoes: “We had a funny situation, when the coach talked about the team's food and talked about sweet potatoes. Some kids aged 15/16 did not know what that was and the coach brought sweet potatoes to eat, some people did not want to ».

Next, João Luís clarifies that, in addition to reinforcing the importance of resting properly among his squad, food was also very important and that is why he spoke to a nutritionist friend, who advised him to introduce sweet potatoes in the food of his players . «I suggested that the players consume on those days and it turned out to be the reason for a song on the day of dinner, they got a chorus with the sweet potato and everything», he says between laughs.

The true essence of the club

Its clear youth as a club makes it difficult to create a true essence and mystique of FK Panevezys as a club, but, according to Floro and João Luís, it is still a club with some characteristics of its own. Both have passed through other Lithuanian clubs, including Stumbras, where they were together in 2018, so they already have a term of comparison.

The Portuguese player highlights, above all, the honesty of those connected to the club: «Everything that speaks, fulfills. If they say it's x, that's exactly what happens. If players need anything, they don't fail at all. They are fantastic in that », he says.

Both agree when they say that in Lithuania the king sport is basketball, which makes football a bit of a second place. However, both of them also feel that the city of Panevezys is the place where football is most felt in Lithuania: «In Lithuania we live a lot more basketball than football and I was very pleased to get to Panevezys and football was a little more interesting by the fans of what he had seen in other cities », points out João Luís.

The Portuguese coach also highlights the direction of the club as "a little bit ahead of what was used in Lithuania" and as a group of people who easily accepted his suggestions to change the direction of the club to something more sustainable and lasting over time. In addition, he highlighted three specific people who clearly represent the club's (still short) mystique. From the captain who “went to receive the key to the apartment on the first day”, something he considered unusual, passing through his deputy, the Lithuanian Dainius Glaveckas, who “does not let this be one of those clubs where the players come, pass and leave ”, and finally, the club director, who is with the team every day and“ lives the club in an incredible way, because he just wants your success ”.

Neither of the two Portuguese are yet sure where they will be in the next season, but both guarantee that the will is to remain at Panevezys and continue to make history in this small great club in Lithuania.

Respublik
Pranešimai: 8647
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Panevėžys"

2020 Lap 13 18:51

FK „Panevėžys“ kapitonas, šešiskart Lietuvos čempionas Paulius Janušauskas nuo šiol turi futbolo trenerio B licenciją
https://fk-panevezys.lt/2020/11/13/fk-p ... licencija/

Sėkmingai baigęs teorijos ir praktinius kursus P. Janušauskas nuo šiol galės dirbti treneriu. B licencija suteikia teisę Futbolo akademijoje treniruoti visų amžiaus grupių futbolininkus, taip pat dirbti Lietuvos I lygoje rungtyniaujančių komandų vyriausiojo trenerio asistentu.

31-erių metų futbolininkas kol kas nesiruošia baigti futbolininko karjeros, bet kartu mąsto apie savo ateitį.

„Kol kas dar neketinu baigti sportinės karjeros, bet po kurio laiko tai neišvengiamai nutiks. Kai kurie sportininkai baigę savo karjeras pradeda galvoti, kuo užsiimti ir kur dirbti. Aš save matau dirbantį treneriu ir tam iš anksto ruošiuosi. Ateityje ketinu siekti ir A licencijos“, – sakė P. Janušauskas.

Šiais metais P. Janušauskas su komandos draugais ne tik laimėjo LFF taurę ir iškovojo teisę žaisti UEFA rengiamoje Konferencijų lygoje, bet sėkmingai baigė mokslus Šiaulių universitete ir įgijo bakalauro laipsnį.

2018 metais P. Janušauskas buvo išrinktas Metų panevėžiečiu. FK „Panevėžys“ kapitonas garbingo pripažinimo sulaukė už tai, kad 2017 metais iš Marijampolės „Sūduvos“ grįžo į gimtąjį miestą ir pasiekė tikslą – padėjo Panevėžio futbolininkams Pirmoje lygoje iškovoti pirmąją vietą ir patekti tarp stipriausių šalies komandų.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK "Panevėžys"

2020 Lap 16 22:57

Į Panevėžį grįš Europos varžybos
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... otencialas

Šešeri metai – tiek laiko praėjo nuo pastarojo karto, kada Panevėžio futbolo sirgaliai galėjo džiaugtis europinėmis varžybomis savo mieste, kai „Ekranas“ dar dalyvavo Europos lygos atrankos varžybose.

Kitą vasarą ši pertrauka baigsis – LFF taurę iškovojęs vos antrą sezoną A lygoje žaidžiantis „Panevėžio“ klubas gavo galimybę kitą sezoną išbandyti jėgas tarptautinėje arenoje.

Tai bus naujas turnyras – UEFA Europos konferencijų lyga.

„Panevėžio“ klubas sezoną sėkmingu laikyti gali ne tik dėl iškovoto titulo, bet ir dėl ganėtinai solidžiai sužaistos antros sezono dalies.

Komanda A lygoje finišavo penkta tarp šešių komandų, tačiau rezultatas neretai neatitikdavo to vaizdo, kuris būdavo aikštėje. Ypač komandos veidas pasikeitė jos vairą perėmus gerai Lietuvoje žinomam Joao Martinsui.

Šis atvykęs į komandą rado ne vieną dar iš Kauno „Stumbro“ laikų pažįstamą žaidėją, pastatė komandą į vėžes, įpūtė pasitikėjimo savimi ir antroje sezono dalyje klubas tapo rimtu galvos skausmu net ir pajėgiausioms šalies komandoms.

Sėkmingi komandos pasirodymai neliko nepastebėti ir Lietuvos rinktinės trenerių štabo, mat du „Panevėžio“ atstovai – Vytas Gašpuitis ir Tautvydas Eliošius buvo pakviesti Valdo Urbono paskutiniam metų rinktinių langui..

Piniginė injekcija už dalyvavimą Europos turnyruose Aukštaitijos komandai bus papildomas impulsas, o kitą sezoną, jei pavyks išvengti šiemet patirto duobėto starto, Panevėžio komandos sirgaliai gali tikėtis kovos dėl vietos ant prizininkų pakylos.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK "Panevėžys"

2020 Gru 11 13:49

KOMANDOS NAUJOKAS PAPILDĖ GYNĖJŲ GRETAS
https://fk-panevezys.lt/2020/12/11/koma ... ju-gretas/

Prieš naująjį sezoną pirmuoju „Panevėžio“ komandos naujoku tapo Pijus Širvys, papildęs gynėjų grandį. FK „Panevėžys“ su 22-ejų metų futbolininku pasirašė dvejų metų sutartį.

Paskutiniuosius penkerius metus P. Širvys atstovavo „Kauno Žalgirio“ futbolo klubui, su kuriuo šiais metais iškovojo Lietuvos A lygos čempionato bronzos medalius.

Nuo 2016-ųjų A lygoje gynėjas sužaidė 66 rungtynes ir per jas pasižymėjo 8 įvarčiais, taip pat debiutavo ir UEFA Europos lygos atrankos turnyre.

2019-ųjų sezonas pačiam žaidėjui buvo geriausias karjeroje – jis A lygoje pelnė 5 įvarčius ir sezoną baigė kaip rezultatyviausias futbolininkas esantis klube.

P. Širvys anksčiau žaidė visų amžiaus grupių Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinėse, o su „Panevėžio“ puolėju Ignu Kružiku komandos naujokui teko žaisti Lietuvos jaunimo rinktinėje.

Vaikystėje P. Širvys visą laiką rungtyniavo puolėju, o gynybos grandyje pradėjo žaisti sulaukęs jau šešiolikos metų. Kai žaidžiant Elitinėje jaunių lygoje komandai sykį trūko dešiniojo krašto gynėjo, treneriai futbolininką išbandė toje pozicijoje ir tai pilnai pasiteisino.

Pasak paties žaidėjo, apsispręsti žaisti Aukštaitijos sostinės klube jam nebuvo sunku.

„Atsiliepimai apie „Panevėžio“ klubą futbolininkų gretose labai geri. Klubas spračiai progresuoja ir kelia ambicingus tikslus ateičiai. Esu labai motyvuotas, todėl jau pradėjau ruoštis naujam sezonui, sunkiai dirbsiu ir stengsiuosi įrodyti savo vertę“, – sakė „Panevėžio“ komandos naujokas.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK "Panevėžys"

2020 Gru 16 11:32

KOMANDĄ SUSTIPRINO LIETUVOS ČEMPIONAS
https://fk-panevezys.lt/2020/12/16/koma ... cempionas/

FK „Panevėžys“ turi dar vieną naujoką. Ateinančiame sezone Aukštaitijos sostinės klubui atstovaus Eligijus Jankauskas.

Futbolininkas sportinį kelią pradėjo gimtuosiuose Šiauliuose, ten atstovavo savo miesto komandai, paskui sezoną žaidė Utenos „Utenio“ klube.

Žaidėjas nuolat buvo kviečiamas į visų amžiaus grupių Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktines. Prieš keletą metų E. Jankauskas buvo pripažintas geriausiu A lygos sezono jaunuoju futbolininku.

Pastaruosius dvejus metus E. Jankauskas žaidė Marijampolės „Sūduvos“ komandoje. Puolėjo bei krašto saugo pozicijoje galinčiam rungtyniauti futbolininkui itin sėkmingas buvo 2019 metų sezonas. Tada E. Jankauskas, atstovaudamas Suvalkijos ekipai, ne tik įmušė 9 įvarčius, bet su komandos draugais iškovojo visus įmanomus titulus – tapo šalies čempionu, LFF taurės ir Supertaurės laimėtoju.

Neseniai pasibaigusiame A lygos sezone 22-ejų metų žaidėjas su „Sūduva“ iškovojo šalies vicečempiono titulą. Dar vieną – bronzos – medalį E. Jankauskas iškovojo 2016 metų sezone, kai taip pat atstovavo Marijampolės miesto ekipai.

2017 ir 2018 metais žaidėjui teko paragauti legionieriaus duonos. Futbolininkas rungtyniavo slovakų „Zilina“ ir „Michalovce“ komandose bei čekų „Opava“ klube. 2017 metais atstovaudamas „Zilina“ komandai E. Jankauskas tapo Slovakijos čempionu.

„Pasibaigus sutarčiai su „Sūduva“ pradėjau dairytis naujo klubo. Iš pradžių buvo kilusi mintis vėl vykti į užsienį, bet gavęs pasiūlymą iš „Panevėžio“ jį mielai priėmiau. Šiame mieste futbolas turi gilias tradicijas, o sparčiai progresuojantis „Panevėžio“ klubas puoselėja aukštus tikslus kitam sezonui. Savo žaidimu tikiuosi prisidėti prie naujojo klubo pergalių“, – sakė komandos naujokas.

„Panevėžio“ komandoje E. Jankauskas žais 11 numeriu pažymėtais marškinėliais.

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK "Panevėžys"

2020 Gru 16 11:46

Geras papildymas Panevėžiui, manau, su tuo potencialiu išvažiavimu į užsienį gali problemų lietuviams būti kitais metais...

Kalinauskas
Pranešimai: 3267
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: FK "Panevėžys"

2020 Gru 16 11:49

Panevėžys bandys kabintis į medalius

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK "Panevėžys"

2020 Gru 22 13:33

„PANEVĖŽYS“ IŠSAUGOJO KOMANDOS BRANDUOLĮ
https://fk-panevezys.lt/2020/12/22/pane ... branduoli/

Sausio mėnesio viduryje FK „Panevėžys“ pradės pasirengimą naujajam sezonui. Palyginti su neseniai pasibaigusiu sezonu, komandos sudėtyje pokyčių įvyko nedaug.

Sutartis su klubu turi praėjusiame sezone komandai atstovavę Rafaelis Broetto, Šarūnas Jurevičius, Hugo Figueredo, Rafaelis Floro, Justinas Januševskis, Matheusas Bissi, Evaldas Urmonas, Matijus Remeikis, Chrysovalantis Kozoronis, Ernestas Veliulis, Tautvydas Eliošius, Paulius Janušauskas, Domantas Vaičekauskas, Sebastianas Vasquezas, Elivelto, Ignas Kružikas, Jorge Eliasas, Eimantas Abramavičius. Be to, reprezentacinę miesto komandą papildė du naujokai – Pijus Širvys ir Eligijus Jankauskas.

Trenerių štabas bus papildytas. Prie komandos prisijungs 39-erių metų portugalas Luísas Miguelis de Olimas Andrade, turintis UEFA PRO licenciją. Kartu su šiuo specialistu darbuosis praėjusiame sezone komandą treniravę Joao Martinsas, Dainius Gleveckas, Marius Suvaizdis.

„Sezono antroje pusėje ekipa demonstravo gerą žaidimą, todėl komandos vadovai stengėsi išsaugoti kuo daugiau futbolininkų. Sudėtis dar pasipildys vienu kitu žaidėju, bet komandos branduolys sezonui jau suformuotas. Pagrindinės komandos treneriai ir toliau atidžiai stebės jaunuosius žaidėjus, atstovaujančius „Panevėžio B“ ekipai Lietuvos I lygos pirmenybėse. Patiems geriausiems bus atviros durys į pagrindinę miesto komandą“, – sakė FK „Panevėžys“ direktorius Bronius Vaitiekūnas.

Komandos legionieriai į Panevėžį grįš sausio 10 dieną. Tada jiems bus atlikta medicininė patikra bei koronaviruso testai. Treniruočių procesą, per kurį planuojama sužaisti 6–7 draugiškus susitikimus, FK „Panevėžys“ pradės sausio 15 dieną.

Pirmąjį oficialų naujojo sezono susitikimą panevėžiečiai žais vasario 27 arba 28 dieną. Vilniaus „Sportimos“ arenoje LFF Supertaurės rungtynėse „Panevėžys“ susitiks su Vilniaus „Žalgiriu“.

Grįžti į