...

FK "Salantas" (Salantai)

2011 Rgp 04 12:36

FK SALANTAS įkurtas 1929 m. gegužės 2 dieną. Šiuo metu komanda dalyvauja LFF II lygos Vakarų zonos varžybose.

Futbolo komanda Salantuose suburta dar 1929 m. Beveik visą laiką ji žaidė regioninėse lygose, tik 1993 m. sugebėjo laimėti II lygos Vakarų zonos varžybas ir kitame sezone išbandė jėgas I lygoje, tačiau užėmė paskutinę vietą ir iškrito atgal į II lygą. Komanda ne kartą keitė pavadinimą, kol 1992 m. pasivadino „Salantu“ pabrėžiant pro Salantus tekančią upę Salantą.

2010 m. pradžioje VšĮ „Kretingos rajono futbolo“ valdyba nusprendė, kad LFF II lygos Vakarų zonoje rungtyniaujantis „Salantas“ taps „Minijos“ dublerine komanda. Nuspręsta šią komanda formuoti salantiškių ir kretingiškių pagrindu. Taip „Salantas“ neteko savarankiškos komandos statuso ir dabar yra „Minijos“ klubo dalis.

Paveikslėlis Paveikslėlis

Senojoje klubo emblemoje, kaip ir dabartinėje, yra Salantų herbo motyvai.

...

Re: FK "Salantas" (Salantai)

2011 Rgs 05 13:55

XIII TURO rezultatas:
„Salantas“ (Salantai) – „Juventa-99“ (Šiauliai) 0 -3

Pastaba: už atsisakymą rungtyniauti, Salantų „Salantas“ komandai įskaitytas pralaimėjimas.

...

Re: FK "Salantas" (Salantai)

2011 Rgs 06 12:08

Svarstau: nesurinko eilinį kartą komandos. Greitai tam "Salantui" bus riestainis....

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: FK "Salantas" (Salantai)

2011 Rgs 06 12:13

Svarstau: nesurinko eilinį kartą komandos. Greitai tam "Salantui" bus riestainis....
tuomet yra tikimybė, kad ir Minija grįš į antrą lygą.

...

Re: FK "Salantas" (Salantai)

2011 Rgs 06 12:23

Minija negrįš II-on lygon, nes ant jos viskas statoma. O štai Salantas labai nukraujavo, visi salantiškiai į Miniją susigrūdo, nori žaisti I lygoje taip, kad net savo gimtojo sodžiaus išsižadėjo. :lol:

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: FK "Salantas" (Salantai)

2011 Rgs 06 12:50

... visi salantiškiai į Miniją susigrūdo, nori žaisti I lygoje taip, kad net savo gimtojo sodžiaus išsižadėjo. :lol:
o tai į kur kretingiškiai grūdžiasi, kad už Salantus žaisti nenori? Ar Minija jau pasidarė klubas su kokiu 30-40 panašaus pajėgumo žaidėjų :)

...

Re: FK "Salantas" (Salantai)

2011 Rgs 06 12:58

Užeik į Minijos oficialų puslapį. Aš pats skaičiau ir stebėjausi: yra Minija ir jos pirma sudėtis, yra antra sudėtis, trečioji... ir dar dukterinis "Salantas".
Jeigu Minija žaidžia I-os lygoje ir yra autsaideriai, tai tokių 30-40 šaunuolių jie surinktų ir visi galėtų žaisti I-oje lygoje.
Aišku komanda būtų garbingoje 9 vietoje... tokia jų karma. :lol:
Vis tiek retai laimi. :lol:

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: FK "Salantas" (Salantai)

2012 Vas 13 10:27

Svarstau: nesurinko eilinį kartą komandos. Greitai tam "Salantui" bus riestainis....
tuomet yra tikimybė, kad ir Minija grįš į antrą lygą.
Jeigu Salantas yra Minijos dublerinė komanda, tai ar gali abu klubai žaisti lff 2-os lygos pirmenybėse? Salantui reikėtų eiti į žemesnę arba jos visai nebeliks.

...

Re: FK "Salantas" (Salantai)

2012 Kov 31 11:59

"Salantas" dalyvaus Klaipėdos regiono Sekmadienio lygoje

Penktadienį Salantuose įvyko futbolo bendruomenės susirinkimas, kuriame dalyvavo Kretingos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Vytautas Ročys, Salantų seniūnijos seniūnas Kazimieras Galdikas, VšĮ “Kretingos rajono futbolas” vadovai bei Salantų futbolo veteranai.
Susirinkime buvo vieningai nuspręsta siekti, kad Salantuose išliktų futbolo komanda, kuri kaip “Minijos” dublerinė komanda dalyvautų LFF organizuojamose futbolo varžybose. Kadangi, lyginant su pernai, šiemet “Minija” rungtyniaus žemesnėje lygoje - LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybėse, tad ir “Salantas” rungtyniaus vienu laipteliu žemiau – Klaipėdos regiono Sekmadienio lygoje. “Salanto” komandai atstovautų jaunuoliai iš Salantų, Kretingos ir kitų Kretingos rajono miestelių.
2012 m. Klaipėdos regiono Sekmadienio lygoje planuoja rungtyniauti 11 komandų - Pagėgių “Pagėgiai", Klaipėdos “AMG-Titanikas”, Klaipėdos “Baltai”, Klaipėdos “Sarema”, Gargždų “Gargždų Pramogos-Taškas”, Klaipėdos “Kuršiai”, Mažeikių “Olimpo SC”, Klaipėdos “Sendvaris-Triobet”, Plungės “Versmė” ir Plikių “Klarksonas-Plikiai”.

...

Re: FK "Salantas" (Salantai)

2012 Bal 30 12:44

Sekmadienį "Salanto" startas

Sekmadienį LFF III lygos Klaipėdos regiono futbolo pirmenybėse kovas pradės „Salanto“ komanda. Siekiant išlaikyti futbolo tradicijas Salantuose, VšĮ „Kretingos rajono futbolas“ siekis buvo suburti Salantų miestelio bei Kretingos miesto ir rajono žaidėjus, kurie galėtų tobulėti ir pretenduoti į "Miniją", pagrindinę klubo komandą. Tad pirmiausia į komanda sukviesti buvo visi norintys salantiškiai, prie jų prisijungs Kretingos sporto mokyklos auklėtiniai bei keletas žaidėjų, kurie atskirais laikotarpiais jau atstovavo "Minijai".
Pirmenybių startas “Salanto” komandos laukia ypatingai sunkus – pirmuose dvejuose turuose išvykose teks kovoti su praėjusių metų prizininkėmis – “AMG-Titanikas” ir “Pagėgiai” komandomis, kurios ir šiemet laikomos vienos iš favoričių.
Pirmąsias rungtynes “Salantas” žais balandžio 22 d. Klaipėdoje 12.15 val. Futbolo mokyklos dirbtinės dangos aikštėje su „AMG-Titanikas“komanda, kuri savo gretose turi kelis ne tik LFF A lygoje, bet ir Nacionalinėje rinktinėje žaidusius žaidėjus.
____________________________________________________
http://www.fkminija.net/tvs/content/view/752/41/

...

Re: FK "Salantas" (Salantai)

2012 Bal 30 12:47

AMG-TITANIKAS 8 – 0 SALANTAS

Nesėkmingas "Salanto" debiutas

Sekmadienį LFF III lygos Klaipėdos regiono futbolo pirmenybėse startavo Salantų “Salantas”. Klaipėdoje vykusiose pirmosiose rungtynėse “Salantas” rungtyniavo su “AMG-Titaniko” komanda. Deja, jau pačią pirmąją rungtynių minutę šeimininkai sugebėjo rezultatyviai užbaigti ataką ir išsiveržti į priekį (1:0). Aktyviai žaidę “AMG-Titaniko” žaidėjai, susikūrė dar kelias progas įvarčiui, bet iki pertraukos krito tik dar vienas įvartis į “Salanto” vartus (2:0).
Antrajame kėlinyje jauniesiems salantiškiams ir kretingiškiams sunkiai sekėsi atsilaikyti nuo labiau patyrusių varžovų atakų, tad iki rungtynių pabaigos “AMG-Titanikas” dar šešis kartus nuginklavo “Salanto” vartininką (8:0).

Paveikslėlis

AMG-TITANIKAS –SALANTAS 8:0 (2:0)
“Salanto” sudėtis: Arnoldas Švarcas, Tadas Gnedojus, Gražvydas Gujis, Linas Domarkas, Skirmantas Vaičius, Paulius Stanius, Gytis Rapalis, Linas Gedvilas, Žilvinas Rubuževičius, Vilius Paulauskas, Martynas Kundrotas.
Po keitimų aikštėje pasirodė: Žilvinas Lukošius, Albertas Žvaginis, Linas Stanius, Gintas Lipkinas.
________________________________________________________________________________________
http://www.fkminija.net/tvs/content/view/754/41/

...

Re: FK "Salantas" (Salantai)

2012 Bal 30 12:49

Antrasis "Salanto" išbandymas su favoritais

Sekmadienį 11.00 val. Tauragėje vyksiančiose LFF III lygos Klaipėdos regiono futbolo pirmenybių rungtynėse Salantų „Salantas“ rungtyniaus su Pagėgių „Pagėgiais“. Ši komanda pastaruosius du sezonus užimdavo II-ąją vietą šioje lygoje bei sėkmingai pradėjo šį sezoną – pirmajame ture išvykoje 7:2 įveikę Klaipėdos „Triobet“ komandą. „Pagėgių“ komandoje net keturis įvarčius pirmose rungtynėse įmušė Vytautas Dragunevičius.
Priminsime, kad „Salantas“ pirmąsias rungtynes „Salantuose“ žais gegužės 6-ąją dieną 14.00 val. su jau minėta Klaipėdos „Triobet“, o po savaitės gegužės 13 d. 14.00 val. priims “Klarksono-Plikių“ komandą.
______________________________________________________________________________________________
http://www.fkminija.net/tvs/content/view/755/41/

...

Re: FK "Salantas" (Salantai)

2012 Bal 30 12:53

PAGĖGIAI 10 – 0 SALANTAS

Dar viena futbolo pamoka "Salanto" jaunimui

Sekmadienį Tauragėje vykusiose LFF III lygos Klaipėdos regiono rungtynėse jauniesiems “Salanto” žaidėjams nepavyko rimčiau pasipriešinti vieniems iš pirmenybių lyderiams – Pagėgių “Pagėgiams”. Šeimininkai pasinaudodami “Salanto” gynėjų spragomis bei vartininkų klaidomis per abu kėlininius įmušė po penkis įvarčius ir iškovojo triuškinančią pergalę rezultatu 10:0 (5:0). Tiesa, skirtingai nei pirmosiose rungtynės, “Salanto” žaidėjai šįkart sugebėjo susikurti keletą ypač dėkingų situacijų įvarčiui, tačiau tik patirties stoka neleido jomis pasinaudoti.

PAGĖGIAI – “SALANTAS” 10:0 (5:0)
“Salanto” sudėtis: Arnoldas Švarcas, Tadas Gnedojus, Gražvydas Gujis, Povilas Večerskis, Simonas Vaičius, Mindaugas Tilvikas, Renatas Tichomirovas, Deividas Gedvilas, Žilvinas Rubuževičius, Linas Stanius, Paulius Stanius. Atsarginiai: Deividas Šeputis, Martynas Kundrotas, Gintas Lipkinas.

Nuotraukos iš rungtynių:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
______________________________________________________________________________
http://www.fkminija.net/tvs/content/view/756/41/


...

Re: FK "Salantas" (Salantai)

2012 Geg 07 12:38

SALANTAS 3 – 2 TRIOBET

Pirmoji "Salanto" pergalė

Šeštadienį Salantuose LFF III lygos Klaipėdos regiono rungtynes žaidė „Salantas“ su „Triobet“ komanda. Pirmosios rungtynės „Salantui“ savoje aikštėje prasidėjo neypatingai sėkmingai – įpusėjus kėliniui klaipėdiečiai surengė ataką po kurios krito įvartis įvartis į „Salanto“ vartus. Tačiau šįkart skirtingai nei pirmose dvejose rungtynėse, „Salanto“ žaidėjai nepalūžo ir ilgai netrukus, po A. Draukšo įvarčio išlygino rezultatą (1:1). Deja, prieš pat pertrauką vartininkui suklydus išmetant kamuolį, varžovai perėmė ir iškart pasiuntė į vartus (1:2).
Po pertraukos prireikė tik dešimties minučių, kad į priekį pabėgęs Gytis Rapalis dar kartą išlygintų rezultatą (2:2). Rungtynėms baigiantis „Salantas“ perėmė iniciatyvą į savas rankas ir likus kelioms minutėms iki rungtynių pabaigos sugebėjo sukurti ataką, po kurios krito pergalingas įvartis į „Triobet“ vartus (3:2).

SALANTAS – TRIOBET 3:2 (1:2)
„Salanto“ sudėtis: Deividas Šeputis, Laimonas Einikis, Darius Narmontas, Linas Domarkas, Žilvinas Rubuževičius, Mindaugas Tilvikas, Gytis Rapalis, Vilius Paulauskas, Andrius Draukšas, Martynas Kundrotas, Paulius Stanius. Po keitimų aikštėje pasirodė: Linas Stanius, Skirmanats Vaičius.
Paveikslėlis
_______________________________________________________________________________________________
http://www.fkminija.net/tvs/content/view/761/41/

Grįžti į