Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Šilutė":

2021 Vas 02 19:49

Buvęs „Bangos“ puolėjas save atrado kitoje srityje – dirba technologu laivų remonto įmonėje
https://mano-gargzdai.lt/component/k2/i ... to-imoneje
Agota Rimkuvienė

Andriaus Marcinkevičiaus (27) pavardė tikrai girdėta sportu, o ypač futbolu besidomintiems. Tuomet dar 17-metis jis mušė įvarčius už Gargždų „Bangos“ vyrų futbolo komandą, žaidusią aukščiausioje šalies lygoje. Ir nors, kaip pats sako, sportas – jo mylima veikla, lydinti visą gyvenimą, profesinio kelio vyras nusprendė su juo nesieti. Andrius jau penkmetį yra technologu „Vakarų laivų remonto“ įmonėje ir džiaugiasi, kad gali dirbti mėgstamą darbą. Apie tai, kaip susiklostė karjera, už ką yra atsakingas technologas ir kokią vietą Andriaus gyvenime dabar užima sportas – kviečiame skaityti rubrikos „Kaip tapti...“ interviu.

Vaikystė – kieme su draugais

Andrius sako, kad vaikystėje buvo aktyvus, linksmas ir šiek tiek padykęs vaikas. Dienos bėgdavo kieme, kur su būreliu draugų, kaip ir daugelis to amžiaus vaikų, žaisdavo įvairiausius žaidimus su kamuoliu, gaudynes ar slėpynes, buvo susikonstravę ir namelį malkinėje. Nors tėvai dažnai važiuodavo į sodą, kuriame netrūko ūkio darbų, Andrius prisimena, kad mieliau likdavo kieme žaisti su draugais.

„Namo pareidavome tik pavalgyti, rizikuodami, kad po to dar į lauką neišleis. Esu iš tos kartos, kai vaikystės amžiuje nebuvo išmaniųjų telefonų ar kompiuterių, todėl teko pajusti tą tikrąją gamtos ir kiemo dvasią, dėl to džiaugiuosi. Būdavau kompanijos žmogus“, – prisiminimais iš mažų dienų dalinasi Gargžduose užaugęs pašnekovas.

Jis užsimena, kad judrumas ir aktyvumas kartais ir kainuodavęs – spardydamas kamuolį buvo išdaužęs ir kaimyno šiltnamio stiklą, ir savo namų langą: „Tekdavo suktis“.

Kartu su metais jaunesne seserimi Greta, kaip pats sako – „kaip šuo su kate“ – dažnai vaikystėje pešdavosi, mėgdavo vienas kitą paerzinti. Nors santykiai dabar ir geresni, bet vis dar kartais nepavyksta rasti bendros kalbos, galbūt dėl skirtingų charakterių.

Jis džiaugiasi, kad turėjo linksmą ir turiningą vaikystę, o tėvai, turėdami daug patirties dirbant su vaikais mokykloje, nepatyrė didelių problemų auklėjant juos.

Aistra – sportas

Nors pirmieji bandymai atrasti mėgiamą veiklą buvo nesėkmingi, Andrius teigia, kad sportiniai užsiėmimai jam ne tik labai patiko, bet buvo ir be galo naudingi, formavo jo asmenybę. 6-erių jį ir sesę mama nuvedė į šokių būrelį „Trepsiukas“, kuris, kaip dabar prisimena pašnekovas, jam buvo tikrų tikriausia kančia.

„Pamenu vis kartodavau, kaip nenoriu eiti į šokių repeticijas, labai nelaukdavau tų savaitės dienų, kai būdavo treniruotės. Bet tikriausiai mama norėjo, kad lankyčiau šokius – būčiau grakštus su taisyklinga laikysena. Kai po metų ar dviejų gavau leidimą to būrelio nebelankyti, buvau be galo laimingas“, – su šypsena pasakoja gargždiškis.

Jis prisiminė, kad po to tėvai bandė jį vesti ir į muzikos mokyklą: „Įėjęs jau per 20 minučių pajutau, kad ta visa aplinka tikrai ne man, dar mokytojas kažkuris bandė sudominti, bet aš tik galvą papurčiau ir išbėgau pro duris.“

Meninės veiklos nesužavėjo, o vėliau atrado sportą, kurio nepaleidžia iki šiol. Pirmoje klasėje pradėjo lankyti tiek krepšinio, tiek futbolo treniruotes. Žavėjo abi sporto šakos, buvimas komandoje, galimybė varžytis, tobulėti. Vėliau teko rinktis, nes abiem būreliams nebeužteko laiko. Pasirinktas futbolas tapo ne tik pomėgiu, pagrindiniu užsiėmimu po pamokų, bet nuvedė ir iki pagrindinės vyrų futbolo komandos „Banga“.

„Pamenu, kai būdamas 17-os, pradėjęs kartu su vyrų komanda žaisti varžybose, gavau pirmuosius pinigus, buvau laimingas. Tada, būnant moksleiviu, atrodė dideli pinigai, buvo tikrai geras jausmas uždirbti iš savo pomėgio. <...> Iki to atvedė treneris – futbolo ekspertas Vaidas Liutikas, kuris buvo tikrai pakankamai reiklus. O tuometinis „Bangos“ treneris Arminas Narbekovas nebijojo pasitikėti jaunimu, sugebėdavo tinkamai motyvuoti, tai dar labiau skatino eiti į priekį. Negali pamiršti, kai žaidi aukščiausioje lygoje, įmuši įvartį už „Bangą“, o Gargždų stadionas pilnas žmonių“, – įsimintiniausiais įvykiais dalinosi puolėjo pozicijoje rungtyniavęs pašnekovas, prisimindamas gerą laiką komandoje, draugiškus santykius su kitais žaidėjais.

„Bangos“ marškinėlius su pertraukomis jis vilkėjo apie 4 metus, taip pat atstovavo ir Palangos ekipai. Su „Bangos“ komanda tuomet pasiekė 6-ą poziciją aukščiausioje lygoje, o su Palangos futbolininkais teko kelti pirmos lygos vicečempionų taurę.

Pašnekovas įsitikinęs, kad maršrutas namai–mokykla nėra pakankamas – kiekvienas moksleivis turi atrasti ir išbandyti save neformalioje veikloje, nesvarbu, ar tai būtų dailė, šokiai, sportas ar kt.

„Manau, norint gyvenime būti sėkmingu, vien sėdėti mokykloje neužtenka. Būreliai, užsiėmimai išugdo daugiau gerųjų asmens charakterio savybių, lavina bendravimą su žmonėmis, skatina didesnį disciplinos, atsakomybės jausmą. Kartais mokykloje to negausi, ką gali gauti papildomoje veikloje. Sutikti žmonės tuose užsiėmimuose gali būti ir geriausi draugai, patarėjai, kas žino, gal ir kokio bendro verslo partneriai“, – poziciją dėstė Andrius, pridurdamas, kad iš paprasto užsiėmimo kryptingai dirbant galima susikurti ir ateitį. Jo nuomone, kartais gali įsitikinti, kad iš gerų pažymių ne tiek ir daug tos naudos, kiek iš papildomų veiklų: „Kartais žmonės, kuriems nesiseka mokslai, kitose sferose parodo, kad yra tikri profesionalai.“

Ne tik studijavo, bet ir studentavo

2012 metais baigęs gimnaziją, Andrius įstojo į Klaipėdos universitetą, laivybos ir uosto inžinerijos specialybę. Atsakydamas į klausimą, kodėl profesinis pasirinkimas nebuvo susijęs su sportu, pašnekovas teigė, kad jo gyvenime sporto ir taip buvo daug: „Galvoju, niekur nepabėgs.“

Apsisprendimas, pasak gargždiškio, buvo išties sunkus, o jam didžiausią įtaką padarė mama, kuri pastebėjo, kad auga ir plečiasi perspektyvos uoste, todėl toks diplomas gali būti naudingas. Nors buvo svarstymų studijuoti Vilniuje, galvota ir apie muitininko profesiją, galiausiai galimybė studijuoti Klaipėdoje ir toliau žaisti už mylimą gimtojo miesto komandą, padėjo priimti sprendimą.

Geriausia studijų galimybe, kuria ragina pasinaudoti kiekvieną, jis vadina „Erasmus“ mainų programą. Jis su Giedriumi pusmečiui išvyko į saulėtąją Ispaniją – La Corunos miestą. Nors tuomet žaidė už „Bangą“, bet kaip pamena, prasidėjusi suirutė dėl investuotojų buvo kaip ženklas, kad verta trumpam bent kažką pakeisti.

„Gyvenimas buvo tarsi pasakoje – atsikeli šalia Atlanto vandenyno...<...> Sutikau daugybę žmonių iš viso pasaulio, net iš Meksikos, Čilės, Brazilijos. Netrūko pramogų, įspūdžių, aplankytas ne vienas Ispanijos miestas. Įstrigo išvyka į Ibizos salą, kurioje dalyvavo visos Ispanijos didžiausių miestų mainų programos studentai. Neatsispyriau pagundai nuvykti ir į Afriką, juk skyrė tik sąsiauris“, – programos privalumus vardijo pašnekovas, pridūręs, kad su kai kuriais sutiktais žmonėmis iki šiol palaiko ryšį. Jis akcentavo, kad tai yra tobula galimybė, o pačiam, kai reikėjo išvykti namo ir atsisveikinti, ašaros tekėjo upeliais. Nepaisant to, kad mainų programą prisimena kaip vieną geriausių patirčių, sako, kad minčių apie emigraciją nekilo, tada skaudžiausia buvo išsiskirti su artimais bičiuliais.

Baigė ir sporto pedagogiką

Andrius taip pat pabaigė ir įgijo sporto pedagogo bakalauro laipsnį Klaipėdos universitete. Studijuodamas po paskaitų jis dirbdavo vaikų futbolo treneriu.

„Šis darbas labai patiko, turėjau 6–7 metų vaikų grupes, mažamečiai dėjo pirmus žingsnius sporte, smagu stebėti, kaip jie mokosi, tobulėja“, – motyvus, kodėl jam prireikė dar vieno diplomo, dėstė gargždiškis.

Jo teigimu, trenerio darbas labiau tinkamas kaip papildomas, atsipalaidavimui. Prisiminė, kad turėjo ne vieną draugą, kurie dirbo treneriais, buvo savo srities profesionalais, tačiau dėl mažo darbo užmokesčio emigravo. Jis teigė, kad šiuo metu pats augina dvimetę dukrytę, tad daugiau laiko stengiasi skirti šeimai.

„Gal kai vaikutis praaugs, sugrįšiu patreniruoti vaikus po darbo“, – sako pašnekovas, prisipažinęs, kad svajoja ir apie dar vieną atžalą.

Futbolas jo gyvenime vis dar yra – pernai žaidė Gargždų „Pramogos“ salės futbolo komandoje, šiemet su ja kartais pasitreniruoja, taip pat vasarą mėgėjiškai žaidžia už Šilutės komandą Vakarų regiono futbolo pirmenybėse: „Užsisėdėti vietoje galima greitai, bet nesinori, kad pilvas užaugtų nesulaukus nei 30“.

Nors pandemija asmeniškai nepalietė jo įmonės – darbai nestojo nei per pirmąjį karantiną, intensyviai vyksta ir dabar, pačiam teko įsitikinti koronaviruso ligos klastingumu.

Net ir pokalbio metu Andrius nesijautė pasveikęs, vis kyla temperatūra, su virusu kovoja jau beveik mėnesį laiko. Iš pradžių kelias dienas laikėsi aukšta temperatūra, dingo uoslė, vėliau, kai atrodė, kad tris savaites besilaikiusi kelių dalių temperatūra nebekilo, netikėtai vėl šoktelėjo iki 39 laipsnių.

„Tai keistas ir nenuspėjamas virusas, tikiuosi galiausiai nuo manęs atstos. Tie, kas nesusirgo, linkiu nesirgti ir vengti artimų kontaktų, virusas nėra išgalvotas. Tuos, ką jis užklupo, linkiu persirgti, kad neliktų jokių pasekmių“, – perspėjo sveiką gyvenimo propaguojantis pašnekovas.

Jaunimui, kuriam artėja profesiniai pasirinkimai, interviu herojus pataria klausyti, ką sako širdis ir nepamiršti vadovautis sveiku protu – pasverti, ar pasirinkta profesija nėra perteklinė.

„Pasitikėti likimu ir pačiu savimi. Jeigu eisi pakelta galva, ir sėkmė nenusisuks. Nepamirškime, kad iš mažų ir atrodo nereikšmingų detalių susideda visuma“, – mintimis dalinosi technologas, buvęs profesionalus futbolo žaidėjas.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Šilutė":

2021 Kov 26 19:48

Ačiū

Pamario futbolininkai žais antroje lygoje
https://www.silutesnaujienos.lt/lt/pama ... je-lygoje/
Edvardas Lukošius

2021 m. sezone „Šilutei“ vadovaus treneris S. Česnulis (UEFA „PRO“ licencija, leidžianti dirbti visame pasaulyje su profesionalų klubų komandomis).

Pasak Pamario futbolo komandos stratego Svajūno Česnulio, FK „Šilutė“ praėjusiame sezone II lygos pirmenybėse iškovojo V vietą. Šiemet LFF II lyga pasikeitė kardinaliai. II lygoje žais 20 komandų, tad futbolininkams teks keliauti po visą Lietuvą. Prireikus komandai talkins treneris Bronius Mackevičius.

Šią savaitę paaiškėjo LFF II lygos formatas. LFF II lygos startas numatytas kovo 26 – 28 dienomis.
2021 m. sezone šioje lygoje dalyvaus 20 komandų. Bus sužaistas vienas pilnas ratas, po kurio lyga bus padalinta į dvi dalis po 10 komandų pagal užimtas vietas ir jos tarpusavyje sužais po vienerias rungtynes.

Pagal LFF nuostatus, 14-tą vietą LFF Pirmoje lygoje užėmusi komanda iškrenta į LFF II lygą.
13-tą vietą užėmusi komanda I lygoje žaidžia papildomas rungtynes dėl teisės dalyvauti kito sezono pirmenybėse su LFF II lygoje IV vietą užėmusia komanda. Teisę dalyvauti LFF I lygos pirmenybėse įgyja I, II ir III vietas LFF II lygoje užėmusios komandos.

„Šilutės“ komandoje nebežais lyderis Robertas Šmitas, kuris susikoncentravo teisėjauti, T. Kazlauskas, Z. Butkus, J. Raziūnas ir A. Thales.

Pasiruošimas II lygos pirmenybėms, pasak S. Česnulio, vyksta sporto salėje, nes futbolininkai neturi kur treniruotis. Laukia kada bus baigta įrengti Šilutės stadione dirbtinės dangos futbolo aikštė. Šilutiškiai kartą per savaitę, vėlai vakare treniruotis važiuoja į Klaipėdą dirbtinės dangos futbolo aikštėje. Komandos tikslas patekti į dešimtuką.

Čempionato pasirengimui sužaistos dvejos kontrolinės rungtynės su Kretingos „Minija B“ – 2:0. Įvarčius įmušė Darius Paldauskas ir Andrius Marcinkevičius ir su Klaipėdos „Neptūnu B“ lygiosiomis – 1:1. Įvartį įmušė Donatas Surblys.

Lietuvos LFF II lygos pirmenybėse Pamario garbę gins vartininkai Artūras Normantas, Rokas Sirtautas, Augustas Šteinys. Gynėjai – Tomas Čeliauskas, Einoras Dedurkevičius, Deividas Puodžiūnas, Giedrius Ratkus, Evaldas Užkuraitis. Saugai – Justas Adamas, Aivaras Bagdonas, Dovijus Česnulis, Jonas Lukas Kovalskis, Paulius Kriščiūnas, Deividas Lukošius, Justas Milius, Ernestas Razonas, Marius Stonkus, Robertas Sūdžius, Donatas Surblys, Julius Užkuraitis, Martynas Vekteris, Tadas Vitkauskas. Puolėjai: Martynas Golubovskis, Andrius Marcinkevičius, Ernestas Mickevičius, Darius Paldauskas.

Pirmojo turo rungtynes „Šilutė“ žais išvykoje ryt (kovo 27 d. 19 val.) su Kauno rajono „Hegelmann Litauen B“ komanda.

Kiti du trenerio S. Česnulio auklėtiniai: Julius Kasparavičius rungtyniauja A lygoje su Kėdainių „Nevėžiu“, o jaunasis Aironas Trakšelis žaidžia I lygoje su „Panevėžio B“ komanda.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Šilutė":

2021 Kov 26 20:46

Šiaip keista, kad prie išvykusių nepaminėtas Vilius Giedraitis į Garliavą, Arvydas Miklovis neaišku kur iš praėjusių metų.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Šilutė":

2021 Kov 26 21:11

S. Česnuliui – aukščiausia futbolo trenerio licencija UEFA PRO
https://www.silutesnaujienos.lt/lt/s-ce ... -uefa-pro/
2020-11-02

Norintiems įgyti žinių ir dirbti trenerio darbą Lietuvos futbolo federacija (LFF) kartu su Futbolo trenerių rengimo asociacija (FTRA) organizuoja mokymus. Žymiausiam Šilutės futbolo treneriui Svajūnui Česnuliui jau įteikta aukščiausia futbolo trenerio licencija UEFA PRO.

Pasak Svajūno, du metai prabėgo labai greitai. „Ačiū kursų organizatoriams, lektoriams, mentoriams, instruktoriams, kolegoms ir visiems kas prisidėjo prie šių kursų“, – sako jis.

Spalis – futbolo trenerių mokymų maratonas. Futbolo trenerių rengimo asociacija džiaugiasi galėdama tęsti ir pradėti naujus organizuojamus futbolo trenerių mokymus.

Spalio renginių maratonas prasidėjo 19 dieną nuo futbolininkų fizinio rengimo trenerių mokymų 3-iojo modulio. Modulio dalyviai iš Lietuvos nacionalinių rinktinių fizinio rengimo pagrindinio koordinatoriaus ir lektoriaus, šilutiškio Mariaus Čeliausko sužinojo apie futbolininkų traumų prevencijas ir jėgos ugdymo subtilybes.

Spalio 20 – 22 dienomis kartu su UEFA A licencijos futbolo trenerių mokymų studentais lankėsi Gargžduose, kur vykdė 5-ąjį modulį. Modulio pagrindinė tema susidėjo iš kelių aspektų: „K+ Atakos užbaigimas; K- Kraštinių gynėjų svarba atakuojant, bei gynybos organizavimas nesant žaidėjams“.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Šilutė":

2021 Bal 04 21:21

Pirmoji pergalė naujajame sezone
https://www.silutesnaujienos.lt/lt/pirm ... me-sezone/

Kovo 27 d. įvyko pirmosios Lietuvos futbolo federacijos (LFF) II lygos varžybos tarp Kauno r. „Hegelmann Litauen“ ir FK „Šilutė“ komandų. Rungtynes Svajūno Česnulio vadovaujami šilutiškiai laimėjo 2:1.

Šiemet LFF II lyga pasikeitė kardinaliai. II lygoje žaidžia net 20 komandų, tad futbolininkams teks keliauti po visą Lietuvą. „Šilutės“ komandoje nebežais lyderis Robertas Šmitas, kuris susikoncetravo teisėjavimui, T. Kazlauskas, Z. Butkus, J. Raziūnas ir A. Thales.

Pirmas II lygos futbolo varžybas naujajame sezone tarp „Hegelmann Litauen“ ir „Šilutės“ laimėjo šilutiškiai – 2:1. Pasak trenerio Svajūno Česnulio, pirmą kėlinį geriau žaidė kauniečiai ir turėtą žaidybinę persvarą prieš pat pertrauką įvarčiu pavertė „Hegelmann Litauen“ B ekipos kapitonas Simas Gedžiūnas. Sėkminga ir graži pirmoji varžybų dalis buvo kauniečių pusėje, tačiau antrajame kėlinyje jiems pasipylė nemalonumai.

Praleistas įvartis po 11 m baudinio, kurį realizavo šilutiškis Jonas Lukas Kovalskis. Iš aikštės išvarytas kauniečių klube žaidžiantis Ibrahimas Olaosebikanas. Šilutiškiai per pridėtą laiką pelnė lemtingą įvartį. Darius Paldauskas adresavęs kamuolį į kauniečių vartus išplėšė pergalę savo komandai.

Šiemet Lietuvos LFF II lygos pirmenybėse Pamario garbę gina vartininkai Artūras Normantas, Rokas Sirtautas, Augustas Šteinys; gynėjai Tomas Čeliauskas, Einoras Dedurkevičius, Deividas Puodžiūnas, Giedrius Ratkus, Evaldas Užkuraitis; saugai Justas Adamas, Aivaras Bagdonas, Dovijus Česnulis, Jonas Lukas Kovalskis, Paulius Kriščiūnas, Deividas Lukošius, Justas Milius, Ernestas Razonas, Marius Stonkus, Robertas Sūdžius, Donatas Surblys, Julius Užkuraitis, Martynas Vekteris, Tadas Vitkauskas; puolėjai Martynas Golubovskis, Andrius Marcinkevičius, Ernestas Mickevičius, Darius Paldauskas.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Šilutė":

2021 Bal 10 00:58

Pamario futbolininkai „Nevėžį B“ sumalė į miltus
https://www.silutesnaujienos.lt/lt/pama ... -i-miltus/

Balandžio 3 d. Šilutės stadione susitiko FK „Šilutė“ (vyr. treneris Svajūnas Česnulis) ir Kėdainių FK „Nevėžis B“ (vyr. treneris Darius Gvildys) komandos naujo modelio LFF II lygos rungtynėse. Pamariškiai svečius nugalėjo 5:1.

Rungtynių pradžioje be žiūrovų vykusios varžybos šilutiškiams nieko gero nežadėjo. 18-ą pirmojo kėlinio minutę kamuolys skriejo į Artūro Normanto saugomus „Šilutės“ vartus – 0:1. Įvartį į šilutiškių vartus adresavo kėdainiškis Karolis Leonovičius.

Pasak S. Česnulio, pirmųjų rungtynių namuose pradžia žaidėjams įnešė jaudulio, bet vėliau jie nurimo ir pasiekė pelnytą pergalę. Stadione oras kaitaliojosi – lijo, snigo, giedrijosi, bet kaip sakoma futbolas žaidžiamas bet kokiu oru.

22 min. iškelta geltona kortelė svečiui iš Japonijos Soichiro Suzuki. 32 min. Julius Užkuraitis išlygino rezultatą – 1:1. Po 6 minučių Julius dar kartą adresavo kamuolį į kėdainiškių vartus – 2:1. Šilutiškiai perėmė iniciatyvą, Dariui Paldauskui iškelta geltona kortelė, o S. Suzuki pašalintas iš aikštės. Po 2 minučių dviejų įvarčių autoriaus brolis Evaldas Užkuraitis įkalė įvartį – 3:1.

Antroje dalyje pasižymėjo puolėjas D. Paldauskas. 58 min. įkalė ketvirtą įvartį svečiams – 4:1. Antrajam kėliniui įpusėjus (67 min.) jis pasižymėjo dar kartą mušdamas 11 m. baudinį – 5:1.

Šilutiškiai surinkę 6 taškus turnyrinėje lentelėje užima V vietą. Kitas rungtynes jie žais balandžio 10 d., 14 val. išvykoje Žagarėje su FK „Saned.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Šilutė":

2021 Geg 06 19:19

FK „Šilutė“ pakilo į trečią vietą
https://www.silutesnaujienos.lt/lt/fk-s ... cia-vieta/

Balandžio 10 d. sužaistos trečiosios Lietuvos futbolo federacijos II lygos trečiojo turo rungtynės. FK „Šilutė“ (vyr. treneris Svajūnas Česnulis) komanda išvykoje 1:0 nugalėjo FK „Saned“ (Radviliškio r.) futbolininkus.

S. Česnulio vadovaujama komanda sezoną pradėjo be pralaimėjimų. Pirmas rungtynes šilutiškiai žaidė išvykoje ir 2:1 nugalėjo „Hegelmann Litauen B“ (Kauno r.) komandą. Antras rungtynes žaidė namuose ir sutriuškino FK „Nevėžis B“, rezultatu 5:1. Trečios rungtynės vyko Žagarės stadione (Joniškio r.). Išvykoje šilutiškiai 1:0 nugalėjo FK „Saned“, užimančią 17 vietą turnyrinėje lentelėje ir po šios pergalės pakilo į trečiąją vietą. Lietuvos futbolo federacijos II lygoje iš viso žaidžia 20 komandų.

Pirmame kėlinyje sužaidus 43 min. vienintelį įvartį į šeimininkų vartus pavyko įmušti Ernestui Mickevičiui, žaidžiančiam 15 numeriu. Antrame kėlinyje geltonas korteles užsidirbo Evaldas Užkuraitis ir Tomas Čeliauskas.

Pirmąją vietą turnyrinėje lentelėje užima Vilniaus „Panerys“, antrąją Panevėžio „Ekranas“.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Šilutė":

2021 Geg 06 19:20

Šilutės stadione teisėjai nušvilpė du baudinius
https://www.silutesnaujienos.lt/lt/silu ... baudinius/

Balandžio 17 d. Šilutės stadione Svajūno Česnulio treniruojama futbolo komanda minimalia persvara įveikė Utenos „Utenį“. Iki paskutinių sekundžių kovoję uteniškiai Pamario futbolininkams nusileido rezultatu 0:1.

Pirmomis minutėmis šilutiškiams pavyko įmušti įvartį ir minimalią persvarą įšlaikyti iki rungtynių pabaigos. Įvartį galva į uteniškių vartus pasiuntė Ernestas Mickevičius. Tai jau antras jo įvartis šio sezono Lietuvos futbolo federacijos II lygos varžybose. Šilutiškiai turėjo aibę progų įmušti ne vieną įvartį, tačiau kamuolys atsitrenkdavo tai į vartų virpstą, tai skriedavo pro šalį. Tenka apgailestauti, kad teisėjai neįžvelgė dviejų pražangų baudos aikštelėje. Akivaizdžiai buvo pargriautas Giedrius Ratkus, uteniškių komandos žaidėjas baudos aikštelėje sužaidė ranka – pargriuvęs ranka lietė kamuolį.

Sužaidę ketverias rungtynes šilutiškiai dar nepatyrė nė vieno pralaimėjimo ir turnyrinėje lentelėje užima II vietą. Vienu laipteliu aukščiau yra Panevėžio FK „Ekranas“.

„Prastai sužaidėme rungtynių pradžią. Tikriausiai koncentracijos stoka – įvartį praleidome pirmosiomis minutėmis. Manau, pralaimėjimą lėmė varžovų didesnė patirtis ir fizinės savybės“, – kalbėjo komandos strategas Egidijus Varnas.

„Vaikinams sakiau, kad priešininkų komanda turi patirties, bus daug ilgų perdavimų, daug dvikovų. Svarbu buvo tų dvikovų nepralaimėti, tą ir darėme: charakteriu ir noru laimėti tikrai nenusileidom, bet nepasisekė rungtynių pradžia. Komandai neturiu pretenzijų, visi tikrai kovojo“, – savo auklėtinius gyrė ekipos treneris.

E. Varnas pabrėžė, kad rungtynėse žaidimo buvo nedaug, vyravo fizinė kova. „Pora žaidėjų iš aikštės išėjo šlubuodami, lauksime kitos savaitės ir žiūrėsime kaip jie jausis. Tiek jėgų atiduota, tiek kovota, svarbiausia, kad visi būtų sveiki“.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK "Šilutė":

2021 Geg 06 19:22

BFA B nepasipriešino labiau patyrusiai „Šilutei“
https://www.silutesnaujienos.lt/lt/bfa- ... i-silutei/

Antros lygos penktajame ture „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) antrąjai komandai labiau patyrusių ir nė karto nepralaimėjusių „Šilutės“ futbolininkų barjero įveikti nepavyko. Trys svečių iš Pamario greiti įvarčiai pirmojo kėlinio pradžioje leido jiems iškovoti jau penktą pergalę iš eilės rezultatu 4:0 (3:0). Tuo metu BFA B patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės.

„Šilutė“ galingai pradėjo rungtynes: pirmasis įvartis į Danielio Bukelio vartus skriejo jau 5 min., pasižymėjo Jonas Kovalskis. Vėliau vartininkui po klaidų gynyboje teko traukti Giedriaus Ratkaus ir Donato Surblio įvarčius 11 ir 20 min.

Trenerio Haroldo Šidlausko ekipai sunkiai sekėsi regzti atakas ir pereiti į kitą aikštės pusę. Visgi keletą progų BFA jaunimas susikūrė: 25 min. Ignas Paulikas, gavęs puikų perdavimą iš dešiniojo krašto iššoko vienas prieš vartus, bet saugo smūgis skriejo šalia vartų.

Nesnaudė ir varžovai, kurie toliau siekė įtvirtinti savo pranašumą. Vienoje atakoje nuo įvarčio savo komandą apsaugojo Džiugas Ignatavičius, kai krašto gynėjas stiprų varžovų smūgį griūdamas atrėmė nugara.

Antroje rungtynių dalyje Dovydo Petrausko smūgis iš baudos aikštelės prieigų nesudarė didelių sunkumų „Šilutės“ vartų sargui Artūrui Normantui, o svečiai iš pajūrio toliau žaidė užtikrinčiau. D. Bukeliui teko ne kartą gelbėti savo vartus.

Antrojo kėlinio pabaigoje puikų prasiveržimą atliko Esmilis Kaušinis, įveikęs ne vieną „Šilutės“ gynėją, tačiau paskutinę akimirką kamuolį iš po kojų žaidėjui svečiai iš pajūrio išmušė. Netrukus Esmilis į dar vieną greitą ataką pasileido su Roku Doroškevičiumi, tačiau ir šis bandymas buvo sustabdytas. Varžovai savo pranašumą įtvirtino 90 min., kai Andrius Marcinkevičius rungtynes „uždarė“ ketvirtu įvarčiu.

BFA su 5 taškais nukrito į 11 vietą, „Šilutė“ pakilo į antrą turnyrinės lentelės poziciją.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Šilutė

2022 Lap 18 12:23

2022-11-17 futbolas.lt tinklalaidėje kalbėta, kad net jei Šilutė laimės peržaidimą prieš Riterius B, į Pirmą lygą neis ir nesilicencijuos dėl stadiono - nauja danga yra patiesta, bet išgriautos tribūnos, tad stadionas neatitinka reikalavimų, o visą sezoną žaisti kitame mieste (Klaipėdoje) nenorėtų. Tikimasi, kad per kitus (2023) metus Šitutės stadiono tribūnas sutvarkys

ir Šilutės ilgametis treneris Svajūnas Česnulis po šio sezono baigia trenerio karjerą, Šilutės nebetreniruos

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FK Šilutė

2022 Lap 19 17:43

2022-11-17 futbolas.lt tinklalaidėje kalbėta, kad net jei Šilutė laimės peržaidimą prieš Riterius B, į Pirmą lygą neis ir nesilicencijuos dėl stadiono - nauja danga yra patiesta, bet išgriautos tribūnos, tad stadionas neatitinka reikalavimų, o visą sezoną žaisti kitame mieste (Klaipėdoje) nenorėtų. Tikimasi, kad per kitus (2023) metus Šitutės stadiono tribūnas sutvarkys

ir Šilutės ilgametis treneris Svajūnas Česnulis po šio sezono baigia trenerio karjerą, Šilutės nebetreniruos
Kaip buvo galima tikėtis, nugalėjo Riteriai B. :roll:

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Šilutė

2022 Gru 08 11:18

„Šilutę“ į priekį vedė komandos vienybė, ryžtas ir pergalių alkis
https://www.silokarcema.lt/naujiena/155 ... alkis.html

Futbolo klubas „Šilutė“, užėmęs trečią vietą šalies futbolo II lygos komandų pirmenybėse (18 klubų), viršijo trenerio Svajūno Česnulio bei jos gerbėjų lūkesčius: iškovoti bronzos medaliai ir teisė žaisti pereinamąsias rungtynes dėl perėjimo į I lygą. Nors paskutinis barjeras liko neperšoktas, tačiau mūsų komanda, šį sezoną oficialiose varžybose laimėjusi 15 pergalių, tikrai nusipelnė pagyrimo ir pagerbimo, kaip ir jos treneris atidavęs Šilutės futbolui tris dešimtmečius.

FK „Šilutė“ – futbolo mėgėjų komanda. Kas dirba, kas mokosi – ne taip paprasta visada visiems kartu susirinkti treniruotis, žaisti. Tai mėgėjų komandos tiesiog tradicinės problemos. Nebuvo lengva ją sulipdyti, sutelkti, motyvuoti, kad gali ne tik egzistuoti, bet ir siekti pergalių, siekti pakilti į II lygos pajėgiausiųjų ekipų dešimtuką. Tokius uždavinius prieš sezoną komandos vadovybė (treneris S. Česnulis, futbolo vadybininkas Romualdas Taršauskas) kėlė futbolininkams.

Komanda, suburta iš patyrusių žaidėjų ir jaunimo, padarė daugiau: tapo pirmenybių prizininkais. Paskutines II lygos 2-ojo rato rungtynes lapkričio 12 dieną savo vejoje FK „Šilutė“ baigė lygiosiomis su Klaipėdos FM – 1:1. Lygiųjų pakako, kad saugiai išsilaikytų trečioje turnyrinės lentelės vietoje nuo persekiojančios Marijampolės FK „Sūduva B“ komandos, kuri, surinkusi 47 taškus, gavo tenkintis ketvirta vieta. Šilutės komandos taškų kraitis po 26 rungtynių – 52 taškai. Antrą vietą užėmęs Kauno „Žalgiris B“ pelnė 54 taškus. Į I lygą iškopė Širvintų FK „Transinvest“ su 71 tašku. O „Šilutė“ įgijo teisę pakovoti dėl perėjimo į I lygą su Vilniaus „Riteriai B“ ekipa, kurią treniruoja italas Fabio Mazzone. Pamario komandos sezonas prasitęsė dviem savaitėms.

Pirmoji FK „Šilutė“ ir FK „Riteriai B“ akistata Šilutėje lapkričio 19 dieną baigėsi kuklia svečių pergale – 0:1. Įvartį vilniečiai įmušė realizavę 11 metrų baudinį, skirtą pirmo kėlinio pabaigoje. Mūsų komanda ne tik laikėsi, bet ir turėjo progų išlyginti rezultatą. Vis dėlto matėsi, jog vilniečių komandos žaidėjų sudėtis lygesnė, ji gerai paruošta fiziškai, greita. Kitaip ir negalėtų būti – juk profesionalai, treniruojasi du kartus per dieną. Gi pamariškiai – šimtaprocentinė futbolo mėgėjų komanda. Kovinga, vieninga, valinga, bet be reikiamo treniruočių skaičiaus.

Antroji šių komandų dvikova Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos stadione, lapkričio 29 dieną dar labiau išryškino konkuruojančių komandų skirtumus. Žaista žiemos sąlygomis – sniegas, šaltukas. Aikštės šeimininkai tam buvo geriau pasiruošę. Pirmas įvartis į „Šilutės“ vartus krito 20-ą žaidimo minutę – 1:0. Vilniečių gretose pasižymėjo Jonas Usavičius (Nr. 79). Iki pertraukos vilniečiai rezultato nepadvigubino. Šilutiškiai buvo „nokautuoti“ antrame kėlinyje, kai praleido dar 3 įvarčius. „Riteriai B“ iškovojo užtikrintą pergalę – 4:0. Net 3 įvarčius įpliekė J. Usavičius. „Riteriai B“ neleido šilutiškiams įsibrauti į I lygą ir apgynė savo teisę ten likti.

FK „Šilutė“ treneris S. Česnulis neslėpė, kad jų komandai sezono pabaigoje buvo sunku konkuruoti su A lygos FK „Riteriai“ dubleriais, turinčiais profesionalų statusą. Pamariškiai algas užtriūsia darbuose. Jiems futbolas – pomėgis.

Gal komandai pritrūko ir motyvacijos, nes prieš pereinamąsias rungtynes pasklido kalbų, jog net laimėjus komanda nežengtų į I lygą?! Vidinė sumaištis? S. Česnulis panašių nuotaikų nepalaikė, jam kiekvienos rungtynės – kova dėl pergalės. Tuo ir pasižymėjo šį sezoną mūsiškiai, išbėgdami į veją. Komandoje vyravo geras mikroklimatas, vienybė, draugiškumas. „Šilutė“ turnyrinėje lentelėje aplenkė komandas, kurios buvo išsikėlusios aukštesnius tikslus, turėjo geresnį finansinį palaikymą (Marijampolės FK „Sūduva B“, Joniškio FK „Saned“, Vilniaus FK „Žalgiris C“, Vilniaus „Viltis“). „Šilutės“ žaidimą šiemet sustiprino Giedrius Ratkus, Gvidas Juška, Tomas Čeliauskas, Donatas Surblys, Žilvinas Česnulis, broliai Deividas ir Aivaras Lukošiai, Tadas Vitkauskas bei kiti.

O kaip bus formuojama komanda 2023-iųjų futbolo sezonui? Treneris S. Česnulis, atidavęs Šilutės futbolui 30 metų, jau darbuojasi Klaipėdos futbolo mokykloje, kur užėmė techninio direktoriaus pareigas. Klaipėdos FM – didelis kolektyvas, dirba 16 trenerių, apie 1 000 auklėtinių. Geros kloties, Svajūnai, Šilutės futbolo bendruomenė tavęs ilgėsis.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Šilutė

2023 Spa 18 19:47

Pralaimėjimą autsaideriui lėmė vaikiškos klaidos
https://www.silokarcema.lt/naujiena/164 ... dos--.html

Šalies futbolo II lygos pirmenybėse FK „Šilutė“ (treneris Gvidas Juška) 25-ojo turo rungtynes žaidė spalio 8 dieną Vilniuje su autsaideriu FK „Viltis“ (treneris Mindaugas Bielinskas). Pamariškiai važiavo siekti pergalės ir trijų taškų, kurie jiems būtų labai pravertę besikėsinant į trečią vietą. Rungtynių rezultatas netikėtas: vilniečiai įveikė svečius – 4:2. Kas atsitiko?

FK „Viltis“ sėdėjo turnyrinės lentelės dugne: 16 vieta, 15 taškų po 24 rungtynių. FK „Šilutės“ kraitis – 4 vieta, 48 taškai. Pirmojo rato rungtynėse birželio 3 dieną šilutiškiai savo vejoje nugalėjo sostinės komandą rezultatu 3:0. Įvarčius tada pelnė Deividas Lukošius, Aivaras Lukošius ir Titas Macikas. Bet kova nebuvo lengva. Nors FK „Viltis“ dažniau pralaimi (17 pralaimėjimų, 5 pergalės, 3 lygiosios, 18 tšk.) nei laimi, tačiau jos varžovams tenka nemažai plušėti, kol įrodo savo pranašumą. Vilniečiai stengiasi iš paskutiniųjų ir viliasi atsikratyti autsaiderio vaidmens, pabėgti iš paskutinės vietos, nes į ją yra ir kitas kandidatas: Telšių FC „Džiugas B“ (15 vieta, 16 tšk.). Po pergalės prieš FK „Šilutė“ vilniečiai aplenkė telšiečius. Beje, Vilniaus Žirmūnų mikrorajono klubas FK „Viltis“ atkurtas 2008 metais. Anksčiau yrą rungtyniavęs net šalies Aukščiausioje lygoje. Komanda lietuviška, registruotas tik vienas legionierius iš JAV. Kaip FK „Viltis“ namuose sugebėjo įveikti FK „Šilutę“ ir atsirevanšuoti už pralaimėjimą Šilutėje?

FK „Šilutė“ į Vilnių nuvyko ne stipriausios sudėties. Dėl anksčiau gautų geltonų kortelių rungtynes turėjo praleisti gynybos stulpai Tomas Čeliauskas, Karolis Inta, taip pat Aleksandr Fiodorov, puolėjas Deividas Lukošius. Jų pastangų, patirties ir pritrūko komandai.

Pasak trenerio Gvido Juškos, aikštės šeimininkai pasinaudojo vaikiškomis pamariškių gynėjų klaidomis pačioje rungtynių pradžioje. Įvarčiai į FK „Šilutė“ vartų tinklą suskrido 7-ą ir 12-ą žaidimo minutę. Jų autoriai – amerikietis Imranullh Karimullah ir Tomas Valukonis – 2:0. Kai gynėjas neatsargiai paridena kamuolį savo vartininkui, o jį perima varžovų puolėjas – bėdos nebeišvengsi. Padovanoti du įvarčius svečiuose – „Šilutei“ per didelė prabanga.

45-ą žaidimo minutę pamariškis puolėjas Paulius Lotužys (Nr. 26) sušvelnino rezultatą – 2:1. Mūsiškių džiaugsmas neilgai tvėrė. 51-ą minutę vilnietis Justas Vaišnys kelia rezultatą iki 3:1. Laiko pakeisti rungtynių eigą dar į valias, šilutiškiai pakeitę žaidėjus - Einoras Dedurkevičius (Nr. 28) keičia Gvidą Merkevičių (Nr. 19), Darius Paldauskas (Nr.13) išbėga vietoje Donato Naviko (Nr.16), o Emilijus Golikovas (Nr.29) keičia žaidžiantį trenerį Gvidą Jušką (Nr. 7).

68-ą žaidimo minutę P. Lotužys įmuša savo antrą įvartį – 3:2. Sušvinta viltis išsigelbėti, išplėšti bent lygiąsias. Lietuvos futbolo federacijos aikštėje užverda įtempta kova. Dvikovose dėl kamuolio niekas nieko nesigaili. Rungtynių teisėjas Edgaras Edas Dirmeikis (Vilnius) futbolininkų įkarštį stabdo rodydamas prasižengusiems geltonas korteles. Šilutiškiai tokio dėmesio iš viso sulaukia 5 kartus, vilniečiai – 3 kartus. 70-ą žaidimo minutę šilutiškių treneris G. Juška meta mūšin Aivarą Bagdoną (Nr. 12), kuris pakeičia Aivarą Lukošių (Nr. 15).

Susitikimo pabaiga ypač nervinga. FK „Viltis“ futbolininkas Danas Daunys 90-ą žaidimo minutę muša įvartį ir uždaro rungtynes – 4:2. FK „Šilutė“ patiria penktą pralaimėjimą ir sukomplikuoja savo padėtį kovoje dėl trečios vietos.

Kiti 25-ojo turo rezultatai: FK „Dainava B“ – FK „Dembava“ – 2:3, FK „Žalgiris C“ – FK „Saned“ – 7:0, FK „Tauras“ – FK „Banga B“ – 0:0, Klaipėdos FM – FK „Sūduva B“ – 4:0, VJFM „Fortūna“ – FK „Atmosfera“ – 0:4, „Hegelmann B“ – FKS „Ukmergė“ – 2:1, FK „Sveikata“ – FC „Džiugas B“ – 5:1.

Pirmauja Mažeikių FK „Atmosfera“ – 59 tšk., antrą vietą užima Kauno r. „Hegelmann B“ – 55 tšk., trečia žengia Gargždų „Banga B“ – 54 tšk., ketvirta FK „Šilutė“ – 48 tšk. Šilutės komandą vejasi Tauragės FK „Tauras“ – penkta vieta, 46 tšk. Šilutės ir Tauragės reprezentacinių komandų dvikova įvyks Šilutėje spalio 14 dieną, 15 valandą. Tai bus 26-ojo turo rungtynės. Iki sezono pabaigos liko 5 turai.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Šilutė

2024 Bal 03 21:18

„Šilutė“ (2023 m. – 5 vieta)

Kol neturėjo problemų dėl sudėties, tol šilutiškiai kaip lygūs su lygiais kovojo su visais pernykščiais varžovais. Tačiau atėjo momentas, kai dėl įvairiausių aplinkybių tiek susitraukė suolas, kad pakabintus ant vinies batelius buvo priverstas nusiimti vyriausiasis komandos treneris Gvidas Juška.

Telšiškis, kurį „Šilutės“ vadovas Romualdas Taršauskas pavadino „rimtu vyru“, šiemet su komanda pradės savo antrąjį sezoną. Jis savo dispozicijoje šiemet turės Deividą Padaigį, Edviną Bračkų, sugrįžusį Vadimą Trefilovą. Vienintelė rimtesnė netektis – Aivaro Lukošiaus pasitraukimas.

„Lūkesčiai per daug nesikeičia – norime būti penkete. Lyginant su ankstesniais metais, man atrodo, kad komanda sustiprėjo. Laukiame sezono ir pažiūrėsime, kaip viskas mums pavyks“, – komentavo R. Taršauskas.
https://www.lff.lt/lff-ii-lyga-prie-sta ... s-i-dalis/

Grįžti į