Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

FK Riteriai Europos lygoje

2020 Rgp 10 13:06

Perkeliam čia dar kartą krepšelį

Group 2
Zalgiris (Ltu)
Riteriai (Ltu)
Honved (Hun)

Derry City (Irl)
Inter Turku (Fin)
Paide Linnameeskond (Est)

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Riteriai Europos lygoje

2020 Rgp 10 14:07

Riteriai - Derry City, namuose !!!

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Riteriai Europos lygoje

2020 Rgp 10 14:10

gerai, Riteriai gaus progą reabilituoti sezoną.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Riteriai Europos lygoje

2020 Rgp 10 14:46

„Jau esu minėjęs, kad silpnų varžovų mums nėra, todėl pirmiausia turime žiūrėti ne į juos, o į save. Kas yra rungtynių favoritas, pamatysime po dviejų savaičių“, – apie burtus kalbėjo „Riterių“ direktorius Vladimiras Buzmakovas.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 298?copied

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Riteriai Europos lygoje

2020 Rgp 17 10:42

RUGP. 27 20:00

Riteriai 2,15
X 3,40
Derry City 2,94

Zemaitiss
Pranešimai: 961
Užsiregistravo: 2014 Vas 06 15:36
Palaikoma komanda: Džiugas

Re: FK Riteriai Europos lygoje

2020 Rgp 17 10:48

realiai riteriam nuskilo su tais airiais..nes sie irgi neblizga..na jei grybo nepripjaus manau praeis..

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Riteriai Europos lygoje

2020 Rgp 18 12:46

T. Pikkarainenas apie Europos lygos startą: „Žaisime namie, todėl turime nugalėti ir keliauti į kitą etapą“
http://fkriteriai.lt/2020/08/t-pikkarai ... ita-etapa/

Prieš savaitę prie „Riterių“ klubo prisijungęs vyriausiasis treneris Tommi Pikkarainenas vis dar ieško geriausių savo naujųjų auklėtinių savybių. Tuo pačiu, jis jau spėjo vadovauti dvejoms rungtynėms, iš kurių vienos – LFF taurės turnyre su „Dainava“ baigėsi pergalingai, kitos A lygoje su „Kauno Žalgiriu“ – pralaimėjimu.

Strategas neslepia, kad dar reikia laiko, jog žaidėjai suprastų jo idėjas ir jas sėkmingai galėtų išpildyti aikštėje. Gilesnė pažintis su žaidėjais kiekvienos treniruotės metu leidžia išspausti daugiau kokybės.

„Pirmose rungtynėse man svarbiausia buvo pasiekti pergalę ir patekti į kitą LFF taurės etapą. Alytaus komanda turėjo daugiau laiko pasiruošti šioms rungtynėms, o tai taip pat turėjo įtakos tam, ką matėme. Mūsų abu įvarčiai buvo labai geri, todėl džiaugiuosi tokiu startu „Riterių“ stovykloje.

Sezonas kol kas klostosi nelabai gerai, o tai lemia, kad kai kurie žaidėjai yra nusivylę. Mano tikslas – kuo greičiau įlieti pozityvią energiją. Tai padės greičiau judėti į priekį“, – kalbėjo T. Pikkarainenas.

Jau kitą antradienį „Riterių“ laukia startas UEFA Europos lygos atrankoje. Priminsime, kad pirmuoju varžovu bus „Derry City“ klubas iš Šiaurės Airijos.

„Kol kas į UEFA Europos lygos varžovus žiūrėjau nedaug, nes koncentravausi į prieš tai vykusias rungtynes. Jie atrodo kaip tradicinė Didžiosios Britanijos komanda su daug ilgų perdavimų, daug žaidimo galva, daug kovos dėl antrų kamuolių. Mes žaisime namie, todėl turime juos nugalėti ir keliauti į kitą etapą“, – akcentavo T. Pikkarainenas.

Paskutiniuoju išbandymu prieš Europos lygos kampaniją taps šio ketvirtadienio akistata su Vilniaus „Žalgiriu“. Susitikimo LFF stadione pradžia – 20 valandą. Bilietus platina „Tiketa“.

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: FK Riteriai Europos lygoje

2020 Rgp 21 13:25

Derry Journal rašo, kad dar gali būti perkeltos rungtynės
https://www.derryjournal.com/sport/foot ... 402Ic9-9b8

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Riteriai Europos lygoje

2020 Rgp 21 16:20

Na juk LT yra išimtys profesionaliems sportininkams, jeigu jie yra pasidarę testus prieš 72h iki rungtynių.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Riteriai Europos lygoje

2020 Rgp 22 09:17

Šiemet Lietuvos klubų Europos Lygos rungtynes ir vėl rodys Delfi TV.
https://www.youtube.com/watch?v=Es-VqGJ7X9c


Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Riteriai Europos lygoje

2020 Rgp 24 17:06

„Riteriai“ – „Derry City“ vadovaus teisėjų brigada iš Suomijos
http://fkriteriai.lt/2020/08/riteriai-d ... -suomijos/

UEFA Europos lygos pirmojo atrankos etapo rungtynėse „Riteriai“ – „Derry City“ teisėjaus Ville Nevalainenas iš Suomijos. Jo asistentais bus tautiečiai Sami Nykanenas ir Turkka Joonas Valjakka.

35-erių metų teisėjas savo karjerą aukščiausioje Suomijos lygoje pradėjo 2011-aisiais, o po trejų metų jam buvo suteikta FIFA kategorija.

Per šešerius metus V. Nevalaieneno CV yra šie įrašai: vienos rungtynės UEFA Europos grupėje, vienos rungtynės pasaulio čempionato atrankoje, trejos rungtynės UEFA Čempionų lygos atrankoje ir penkerios rungtynės UEFA Europos lygos atrankoje.

Dvikova tarp „Riterių“ ir „Derry City“ bus žaidžiama antrandienį 19:00 valandą LFF stadione. Pagal UEFA taisykles, žiūrovai į rungtynes įleidžiami nebus. Mačą tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Riteriai Europos lygoje

2020 Rgp 24 17:09

D. Malžinskas: „Visą sezoną dirbome dėl akimirkų UEFA Europos lygoje“
http://fkriteriai.lt/2020/08/d-malzinsk ... os-lygoje/

Prieš dvejus metus ant Vilniaus „Vyčio“ atsarginių suolo sėdėdamas Deividas Malžinskas kolegoms prasitarė, kad „turbūt iš jo futbolininko nebus“. Tuomet devyniolikmetis objektyviai vertino savo situaciją matydamas, kaip greitai tobulėja jo draugai. Užteko vos dvejų metų, kad situacija pasikeistų kardinaliai. Deividas rytoj debiutuos UEFA Europos lygos atrankoje, o jo draugai apie tokią galimybę gali tik pasvajoti.

Jaunojo „Riterių“ gynėjo sėkmės istorijos pagrindas – karinė tarnyba. Verta pabrėžti, kad jo ryšys su karininkais iki šiol išlikęs labai didelis. Pavyzdžiui, į D. Malžinsko debiutines rungtynes A lygoje atvyko būrys karininkų, kurie nuolat skandavo Deivido vardą, o jam prisilietus prie kamuolio plojo. Tas rungtynes prieš „Sūduvą“ „Riteriai“ po įtemptos kovos pralaimėjo, tačiau vilniečių stovykloje aiškiai buvo galima suprasti, kad jaunasis gynėjas ne tik nepasimetė, tačiau užtikrintai kovojo dėl kiekvieno kamuolio bei nuolat pasijungdavo į komandos atakas.

„Prisijungęs prie Riterių ekipos kėliau sau maksimalius tikslus, nenorėjau būti komandoje tik dėl skaičiaus. Visada jaučiau palaikymą iš komandos draugų, trenerių, todėl kantriai dirbau ir laukiau galimybės, tikėjau, kad anksčiau ar vėliau ji ateis, o kada susiklosčius aplinkybėms gavau šansą žaisti A komandoje, įsilieti jau buvo lengviau. Aišku, debiutinėse rungtynėse prieš „Sūduvą“ jaudulio buvo daugiau nei įprastai, bet stengiausi išlikti ramus ir užtikrintas, kad viskas pavyks ir susitvarkysiu su savo užduotimis. Rungtynes pralaimėjome, todėl vertinti teigiamai jų negali nei vienas žaidėjas. Asmeniškai mačiau daug taisytinų dalykų, tikrai buvo epizodų, kuriuose privalėjau sužaisti geriau, bet debiutu likau nei patenkintas, nei labai nusivylęs. Džiaugiuosi tuo, kad pavyko neperdegti, maksimaliai koncentruotis į žaidimą“, – sakė D. Malžinskas.

Po kelių savaičių naujasis „Riterių“ treneris Tommi Pikkarainenas D. Malžinską metė į aikštę LFF taurės rungtynėse prieš Alytaus „Dainavą“. Dar pirmajame kėlinyje po Lajo Traore perdavimo visiškai laisvas prieš varžovų vartininką atsidūręs gynėjas užtikrintai galva pasiuntė kamuolį į tinklą. Tuomet žvilgtelėjo į teisėją ir, supratęs, kad įvartis įskaitytas, pradėjo švęsti.

„Keli žmonės prieš rungtynes parašė, jog jaučia, kad šiandien galiu įmušti. Todėl negalėjau jų nuvilti (juokiasi). Atvirai – pirma mintis buvo, kad bus užfiksuota nuošalė, bet įvartis buvo įskaitytas, todėl beliko džiaugtis. Tai suteikė pasitikėjimo man, kaip jaunam žaidėjui. Psichologiškai tai buvo svarbus momentas. Tikiu, ateityje tokių bus dar ne vienas“, – džiaugsmo neslėpė D. Malžinskas.

Deividai, kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad tau visiškai nesvarbu, nei kuri rungtynių minutė, nei kiek esi nubėgęs kilometrų. Vis tiek, visada atrodai šviežias. Ar tai apgaulingas įspūdis? Ir kaip tau tai pavyksta?
Vyresni futbolo žmonės man ne kartą yra sakę, kad tėvas turėjo sveikatos aikštėje, juokauja, kad dažnai net aikštės buvo jam per mažai (šypsosi). Galbūt tai genai. Be to, daug davė ir nelengvas pasiruošimas sezonui. Manau, taip pat gerai išnaudojau ir karantino pertrauką, kuomet visi buvo priversti sportuoti atskirai, bet vis tiek šiuo aspektu dar yra daug erdvės dirbti.

Kurios iš tų ketverių sužaistų rungtynių tau pačiam paliko maloniausią įspūdį?
Taurės rungtynės prieš „Dainavą“. Iškovota pergalė, įvartis, kitas etapas, emociškai tai buvo maloniausios rungtynės.

Lygiosios su „Žalgiriu“ – labiau pergalė ar labiau pralaimėjimas?
Treneris minėjo, kad prie blogesnės sėkmės galėjome likti išvis be taškų, nepaisant to, kad kiekvienas žaidėjas jautė, jog galėjome iškovoti visus tris. Manau, lygiosios buvo teisingiausias rezultatas. O didžiausia pergalė ta, kad pagaliau demonstruojame vis geresnį ir geresni žaidimą.

Kiek tos rungtynės psichologiškai padės komandai sėkmingai pasiruošti dvikovai su „Derry City“?
Šiose rungtynėse parodėme, kad mes tikrai galime kurti momentus, žaisti greitą, kokybišką futbolą. Be abejo, toks žaidimas prideda pasitikėjimo kiekvienam.

Niekada nepagalvojai, kaip viskas greitai keičiasi? Turiu omeny tai, kad dar užpernai dažniausiai sėdėdavai ant suolo Pirmoje lygoje, o rytoj, veikiausiai, būsi starto sudėties žaidėjas UEFA Europos lygos atrankoje?
Futbolas taip jau yra – viskas gali pasikeisti per 5 minutes. Dveji metai išties nemažas laiko tarpas, bet prabėgo jie greitai. Galiu tik pacituoti Algimanto Liubinsko frazę – „futbolas tai džiunglės, kuriose išlieka tik liūtai“. Kovoju dėl kiekvienos galimybės žaisti, siekiu tobulėti kiekviename žingsnyje.

Treneris jau užsiminė, kad „Riteriai“ privalo peržengti Šiaurės Airijos ekipos barjerą. Ką apie tai galvoja žaidėjai?
Žaidėjai labai laukia šių rungtynių, žinome iškeltas užduotis ir tikime, kad galime jas įvykdyti. Privalome laimėti. Stiprybės suteikia namų sienos, o be to, rungtynės su „Žalgiriu“ parodė, kad atrandame žaidimą, pradedame kilti į kalną, todėl tikiu, kad žaisime kitame etape.

Ar labai skirsis Riterių žaidimas su „Derry City“, lyginant su tuo, ką matėme dvikovose prieš abu Žalgirius?
Skirsis tuo, kad pamatysite dar daugiau aistros, atsidavimo ir energijos. Komanda ilgai laukė Europos lygos turnyro dvikovų, visą sezoną dirbome dėl šių svarbiausių akimirkų, todėl laikas įrodyti, kad šimtai treniruočių valandų nenuėjo veltui ir reikia siekti tik pergalės.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Riteriai Europos lygoje

2020 Rgp 25 05:10

T. Simaitis: „Metai keisti, bet turime progą atsirevanšuoti už visas nesėkmes“
http://fkriteriai.lt/2020/08/t-simaitis ... -nesekmes/

Pasibaigus „Derry City“ klubo treniruotei, į LFF aikštę žengė ir „Riterių“ futbolininkai. Nors treniruotė pernelyg nesiskyrė nuo įprastinių priešrungtyninių, tačiau papildoma įtampa jautėsi. Riteriams – tai paskutinis pasiruošimas prieš antradienį prasidėsiančią 2020/21 metų UEFA Europos lygos kampaniją.

„Tai svarbi diena mums. Turime šansą patekti į kitą etapą Europoje ir viskas, ką darome, yra sukoncentruota į tai. Akivaizdu, kad norime nugalėti, tačiau žinome, kad lengva nebus. Varžovai turi gerą komandą, stebėjome juos labai įdėmiai ir žinome jų žaidimo kokybę. Šiais laikais yra labai lengva gauti visą reikalingą informaciją, todėl apie juos žinome viską, ko reikia“, – prieš prasidedant treniruotei sakė „Riterių“ vyriausiasis treneris Tommi Pikkarainenas.

Dešimties komandų Airijos čempionate „Derry City“ yra penkti. Paskutinėse rungtynėse jie 3:1 nugalėjo autsaiderius „Cork City“ futbolininkus. „Riteriai“, savo ruožtu, paskutinę dvikovą su Vilniaus „Žalgiriu“ baigė lygiosiomis 2:2.

„Pagaliau sulaukėme rungtynių, kurios itin svarbios tiek klubui, tiek žaidėjams. Dalis jų, apskritai, pirmą kartą žais UEFA Europos lygos atrankoje. „Derry City“ komandoje netrūksta pajėgių žaidėjų, tačiau mes žiūrime ne tik į juos, tačiau ir į save. Mums tai labai svarbu. Džiaugiamės, kad burtai lėmė namų aikštę. Manau, kad kažkokį pranašumą dėl to turėsime.

Šie metai labai keisti – karantinas, po to neypatinga sportinė forma, pralaimėjimai… Metai keisti, bet turime progą padaryti teigiamą žingsnį ir atsirevanšuoti už visas nesėkmes“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Riterių“ kapitonas Tadas Simaitis.

Rytojaus dvikovos pradžia 19:00 valandą, jai vadovaus teisėjas iš Suomijos Ville Nevalainenas. Žiūrovai, pagal UEFA reikalavimus, į stadioną patekti negalės, tačiau rungtynės bus transliuojamos per DELFI TV. Šio mačo nugalėtojas iškart keliaus į antrąjį atrankos etapą.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Riteriai Europos lygoje

2020 Rgp 25 05:14

Derry City focus on attack for FK Riteriai clash
https://www.irishnews.com/sport/footbal ... h-2045823/

Derry City manager Declan Devine wants his attacking-minded players to really go out and express themselves in tonight's Europa League clash at FK Riteriai (KO 5pm).

Since the restart new signings James Akintunde, Ibrahim Meite and Adam Hammill have really started to blossom, while Walter Figueira and Stephen Mallon have been a handful throughout this season, so Devine wants those players in the attacking third to get at the Lithuanian's.

"We have really good players at the football club and I think you see in the attacking options that we have brought to the club in the recent window are top quality," he insisted.

"I think Adam Hammill was sensational the other night against Cork City, I thought Ibrahim Meite, James Akinrunde and Walter Figueira were excellent and I thought Jake Dunwoody coming on too also did well. We want our subs to come on and make an impression and our squad to make an impression in every game."

City know victory in Vilnius tonight would guarantee them just over €200,000, but Devine wants his players just to focus on trying to go down on Candy Stripes folklore.

"Our recent history as a club in Europe bar the Aberystwyth game, I don't think we have progressed through any rounds since maybe 2006 and 2007, so we want to be the standard-bearers," he admitted."We want to be the team that people reflect on in 10 or 12 years' time and talk about this side having a brilliant run in Europe, yes it's going to be difficult, but such is life."

Despite only winning three times in 18 games all competitions this season, Devine feels Riteriai will cause his side problems and he wants all his squad to be ready as they could make the difference in this 'winner takes all' tie.

"People shouldn't get caught up on their league position, because they are a good side and we'll have to be at our best to win the game," he confirmed.

"They have top players in (Angel) Lezama, (Laja) Traore and (Donatas) Kazlauskas and they like to get a lot of bodies into the box."

"We have real competition for places. Look whenever you see Gerardo Bruna not making the bench against Cork City it shows you what we are about. There's competition for places now and we can replace like for like, for instance we brought James Akintunde on against Cork and he scores a fantastic goal. We also brought Stevie Mallon and Ciaron Harkin on, real top, top players. Look it's always what we have always wanted to do at this club and that's making sure there's competition for places and at the end of the day it's a very quick season this year. We are going to have to keep rotating our squad and because of that I back all my players in the squad and they are more than capable of going out to Lithuanian and getting a good result."

And one man who's getting his first taste of European football is experienced winger Hammill and he's hoping to play a major role in Vilnius. The 32-year-old also acknowledges while it has been strange playing with no fans in the ground, he's just enjoying being back playing the beautiful game again.

“I have always had the mentality even if I'm playing football with my mates in the park, you have got to play for the enjoyment and the love of the game and that's part and parcel with the move here," he said.

"I just want to get that smile back on my face, get out and enjoy my football, expressing myself. Since I have been here I have really, really enjoyed it, the lads are great, the staff are top class and it has given that fire back in my belly."

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Riteriai Europos lygoje

2020 Rgp 25 05:24

Derry City off to Vilnius with Europa League qualifier to go ahead
https://www.highlandradio.com/2020/08/2 ... -go-ahead/

Derry City departed for Lithuanian on Monday morning at 6am ahead of Tuesday's European game which got the green light after the team were granted special dispensation to travel. The Candystrips flew out to Vilnius for their Europa League 1st Round qualifier against FK Riteriai.

The travelling party has been reduced to just team and backroom staff following the Lithuanian government's recent decision to add the UK and Ireland to their quarantine list, which left the tie in some doubt right up until Saturday evening.

It's an exceptionally busy time for Declan Devine's men at present and the City boss is well aware of the threat posed by Riteriai.

"Despite the uncertainty around the match we were always clear that our preparations would continue for the game going ahead. We've watched plenty of footage of Riteriai over the past week. They're a quality side and it will take a big performance from us to go through. Getting three points against Cork was a great start to a very busy eight days for us across three competitions, but that is gone now and we have to be ready for Tuesday."

"A couple of lads picked up knocks last week but apart from Ally Gilchrist we expect to have a full panel for the game."

"As always it will be strange playing these sort of games with no supporters in the ground, however the club has done a fantastic job in securing a deal to stream the game back home. It will be a difficult evening for us but we have to keep our focus on trying to get into the next round."

The game will be played in the National Stadium and kick off at 7pm local time (5pm Irish time) and the club has secured a streaming service which is available priced just £4.99 at https://www.derrycityfc.net/europa-league-stream-2020/

Grįžti į