karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Sūduva

2021 Lie 05 14:57

Tai o iš ko sprendi, kad dabar leistų? O ne būtų dar vienas toks pats ispanas

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Sūduva

2021 Lie 05 16:48

aš nesprendžiu tik sakau kad iki +- normaliai suformuotos sudeties trūksta centro gynėjo. savaime suprantama tokio kurį būtų galimą į aikštę leist.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Sūduva

2021 Lie 09 20:31

Wommelgemnaar Olivier Rommens takes his chance at Lithuanian top club FK Suduva
https://www.gva.be/cnt/dmf20210709_94610968

After fifteen years, the now 26-year-old Olivier Rommens closes the door in the Netherlands behind him. The Wommelgemnaar makes the surprising transition to FK Suduva, an absolute top club in Lithuania.

Rommens went through PSV's prestigious youth academy. Afterwards, he played for Jong PSV, NAC Breda and TOP Oss almost 150 times in the Dutch Eerste Divisie, the second division so to speak.

“TOP Oss wanted to extend my expiring contract and other Dutch clubs also wanted to bring me in”, the midfielder indicates. “But the time was right to discover another competition. Negotiations with a club from the 1B Pro League broke down. It's a shame, because I have to admit that I'm itching to show myself in my own country one day."

Instead of the Netherlands or Belgium, the destination became a lot more exotic. Rommens signed a contract with FK Suduva Marijampole until the end of 2023.

“At the end of May, my agent told me that the Lithuanians from Suduva were interested in me. Honestly, I had never heard of that club, but was willing to listen. I even traveled to Lithuania to visit the complex and catch some matches. I was impressed by how well everything was arranged," said Rommens.

English as the official language

And so Rommens goes from an average side in the Dutch First Division to a topper in Lithuania. Suduva has been crowned national champion three times in the past four seasons. Currently Olivier Rommens' new club is in second place in the standings.

“I am genuinely happy to be here. I can play for the trophies here and maybe next week I will make my debut in the Conference League. Our Spanish coach insists on technically good football, from possession of the ball. That playing style has to suit me perfectly. I am pleasantly surprised by the level we are achieving in training.”

Then there is the question of how smoothly the adjustment will go next to the site. Rommens left all alone for Marijampole, a small town with about 35,000 inhabitants.

“Besides our Spanish coach, there are also a lot of foreign players at Suduva. Therefore, English is the official language. The guys do their best to make my adjustment as smooth as possible, all the rest is up to me. I am already looking forward to showing myself here.”

Kalinauskas
Pranešimai: 3267
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: FK Sūduva

2021 Lie 13 10:42


Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Sūduva

2021 Lie 13 10:57

„Sūduvoje“ – gynėjai I. Jovanovičius ir N. Taravelis
https://fksuduva.lt/suduvoje-gynejai-i- ... taravelis/

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Sūduva

2021 Lie 22 22:56

I. Jovanovičius ir N. Taravelis: „Norime kovoti dėl aukščiausių vietų“
http://fksuduva.lt/i-jovanovicius-ir-n- ... siu-vietu/

Marijampolės „Sūduva“ pasitinka UEFA Europos Konferencijų lygos atrankos II etapą pasipildžiusi dviem naujokais vidurio gynėjais – kroatu Igoriu Jovanovičiumi ir prancūzu Nicola Taraveliu. Abu futbolininkai sako, kad pirmieji įspūdžiai iš Marijampolės – laba geri. Tiesa, abu futbolininkai „Sūduvos“ pasiūlymus svarstė kiek skirtingai.

„Anksčiau nepažinojau nė vieno „Sūduvos“ žaidėjo, tačiau sulaukęs susidomėjimo susisiekiau su kai kuriais, jie papasakojo apie klubą, ir nusprendžiau pasirašyti sutartį“, – sakė N. Taravelis.

„Žinau, kad čia žaidė nemažai kroatų, tačiau nė vieno iš nepažįstu. Apie „Sūduvą“ šiek tiek jau žinojau, nes klubas nuolat gerai pasirodydavo Europos taurių turnyruose. Todėl niekam neskambinau, tiesiog priėmiau sprendimą, kad man tai būtų įdomu nauja patirtis“, – dėstė I. Jovanovičius.

Abu žaidėjai teigė, kad pirmieji įspūdžiai apie komandą yra geri.

„Geras kolektyvas, draugiškai priėmė, viskas man čia patinka“, – sakė prancūzas.

„Esu čia tik keletą dienų, tačiau galiu pasakyti, kad viskas kol kas yra gerai. Čia yra gera komanda, gera atmosfera, klubas – gerai organizuotas“, – antrino kroatas.

Abu futbolininkai šiandien jau gali būti registruoti UEFA Europos Konferencijų lygos atrankos II etapo rungtynėms su Čenstakavos „Rakow“ ir tikisi, kad „Sūduva“ pavyks mesti iššūkį Lenkijos klubui.

„Žaisime su stipriu klubu, tačiau tikiuosi, kad galime su juo kovoti, – sakė N. Taravelis. – Norėtųsi kuo geriau pasirodyti šiame turnyre, taip pat tikiuosi, kad pavyks iškovoti Lietuvos čempionų vardą.“

„Kaip ir kiekvienas futbolininkas, noriu kuo daugiau žaisti, būti naudingas komandai ir siekti pergalių visuose turnyruose, kuriuose dalyvaujame, – kalbėjo I. Jovanovičius. – „Rakow“ yra stipri komanda, tačiau tikiuosi, kad būsime jai lygiaverčiai varžovai ir rimtai kausimės dėl kelialapio į kitą etapą.“

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Sūduva

2021 Lie 28 13:31

S. Kerla dar bent metus žais „Sūduvoje“
http://fksuduva.lt/s-kerla-dar-bent-met ... -suduvoje/
2021-07-28

Marijampolės „Sūduvoje“ nuo 2017-ųjų liepos rungtyniaujantis vidurio gynėjas Semiras Kerla komandai atstovaus bent iki 2022 m. liepos 31 d.


33 metų bosnis su „Sūduva“ triskart tapo Lietuvos čempionu, kartą – vicečempionu, iškovojo šalies taurę ir dukart – Supertaurę.

Vidurio gynėjas šiemet „Optibet A lygoje“ sužaidė 15 rungtynių, per kurias pelnė 3 įvarčius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir 4 kartus buvo įspėtas.

Artimiausias S. Kerlos su „Sūduva“ laukiantis mačas – ketvirtadienį 20 val. Bialsko-Bialoje vyksiančios UEFA Europos Konferencijų lygos atrankos II etapo atsakomosios rungtynės su Čenstakavos „Rakow“. Pirmoji dvikova Marijampolės „Hikvision“ arenoje praeitą savaitę baigėsi lygiosiomis 0:0.

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FK Sūduva

2021 Rgp 17 16:09

Kardumas atrodo neužtikrintai; persimarinavo pusmetį sėdėdamas ant suolo. O graikas perkaitęs. Keistai rotuoja Basadrė grajokus. :roll: Per sezoną sugadins du vartininkus. Įdomu, kaip tokią situaciją vertina atakuojančio plano vartininkas MakKalinauskas. :)

Kalinauskas
Pranešimai: 3267
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: FK Sūduva

2021 Rgp 18 10:53

Kai reikia spausti Sūduvą varžovams, tai Kardumas geresnis variantas varžovams, nes kojomis žaidžia prastai.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Sūduva

2021 Rgp 18 12:39

yra, yra tas.

pradžioje galvojau kad Kardumo žaidimas kojomis sutirštinamas, bet dabar atkreipiau dėmesį.
Tai kamuolį gynėjai vartininkui atmetinėja taip kaip įpratę šį sezoną, o kai jau kamuolys pasiekia Kardumą dažniausiai atrodo, kad vartininkas nežino ką jam su juo daryt.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Sūduva

2021 Rgp 29 10:22

V. Basadre: apie „Sūduvą“, su U. Emery treniruotą „Valencia“ žvaigždyną ir trenerio karjerą
http://fksuduva.lt/v-basadre-apie-suduv ... o-karjera/



Marijampolės „Sūduva“ šiemet siekia po metų pertraukos vėl tapti Lietuvos čempionais, o šį tikslą jie bando įgyvendinti vedami stratego iš Ispanijos Victoro Basadre.

Jis Lietuvoje nėra svetimas – dar praėjusių metų pradžioje jis trumpai vadovavo Vilniaus „Žalgirio“ klubui, o vėliau išvykęs atgal į Ispaniją ir toliau sekė Lietuvos čempionato eigą.

„Turėjau visą reikiamą informaciją ir žinojau, kad „Sūduva“ yra didelis klubas, pastaraisiais metais laimėjęs titulus. Pernai laimėti nepavyko, bet komanda visą laiką kovėsi, o man tai yra svarbiausias dalykas. Girdėjau gerų dalykų apie komandos vadovybę, tad priimti pasiūlymą buvo labai lengva“, – savaitės interviu rubrikoje kalbėjo specialistas iš Ispanijos.

Įdomu tai, kad savo trenerio karjerą specialistas pradėjo dar būdamas labai jaunas – dėl patirtos rimtos traumos jis turėjo baigti savo futbolininko karjerą. Visgi tai jo iš vėžių neišmušė – jis pradėjo domėtis treniravimu ir netrukus pradėjo atsirasti pirmieji pasiūlymai.

„Būdamas 18 metų gavau traumą ir tada pradėjau treniruoti U9 ar U10 komandą. Tai buvo geras sprendimas, nes pats buvau geras mokinys, tad pereiti prie treniravimo sunku nebuvo. Iš vieno pažįstamo trenerio gavau knygų, pradėjau jį sekti ir tada jis man pasiūlė dirbti jo asistentu antroje Ispanijos lygoje. Tada man buvo 21-eri, o aš jau treniravau žaidėjus, kuriems buvo virš 30. Tokios akimirkos labai prisidėjo prie mano augimo ir tobulėjimo“, – mintimis dalinosi specialistas.

V. Basadre praeityje turėjo galimybę padirbėti ir su aukščiausio lygio žvaigždėmis – 2009-2010-ųjų sezone jis „Valencia“ klube asistavo žinomam treneriui, vėliau „Sevilla“, PSG, Londono „Arsenal“ bei kitas ekipas treniravusiam Unai Emery.

„Susitikome „Lorca“ komandoje 2004-aisiais, tada jie žaidė antrame divizione. Kiek anksčiau jis ten žaidė pats, tačiau patyrė traumą, o komandos techninis direktorius pasiūlė jam perimti komandos vairą. Vėliau buvau pakviestas ir aš, buvome tikrai geri draugai. Vėliau jis dirbo „Almeria“ klube, dar po to prisijungė prie „Valencia“ komandos ir prieš antrą savo sezoną ten pakvietė mane dirbti. Tai buvo neįtikėtini metai dirbant aukščiausiame lygyje, o su U. Emery visada turėjome gerą santykį, esu labai dėkingas už tai, kad pakvietė mane dirbti“, – dėstė specialistas.

Per savo laiką Valensijoje treneriui teko dirbti su tokiomis žvaigždėmis, kaip Davidas Villa, Davidas Silva ar Juanas Mata bei kitais. Visgi, kaip sakė pats V. Basadre, bendrauti su jais buvo itin lengva, o su kai kuriais treniruotais futbolininkais jis ryšį išlaiko ir iki šiol.

„Nemažai šių žaidėjų po poros metų tapo Europos čempionais, o dar kiek anksčiau – ir pasaulio. Po kurio laiko buvau nuvykęs į Angliją stebėti futbolo, susitikome su Davidu Silva, kuris tada žaidė „Manchester City“ komandoje. Tuo metu komandą treniravo Manuelis Pellegrini, jis mane priėmė labai draugiškai, pakvietė į viešbutį susipažinti su žaidėjais. Patikėkite manimi, jie yra labai paprasti žmonės, turintys tas pačias problemas ar idėjas, kurias turime ir mes“, – svarstė treneris.

Vaizdo įraše – daugiau trenerio minčių apie tikslus su „Sūduva“ ir dar vieną U. Emery pasiūlymą suvienyti jėgas, kurio V. Basadre atsisakė.

Makenzis
Pranešimai: 7345
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FK Sūduva

2021 Rgs 11 16:04

Šitas klubas susirinko visus simuliantus, kurie be kontakto krinta ir vaidina žuvusius. Nevyriškai kovoja, o paskui stebisi, kad gauna į kaulą, ar geltoną kortą už vaidybą. Peržiūrinėjau video iš rungtynių, tai nei verkti, nei juoktis iš tokių žaidėjų.

Rokiz
Pranešimai: 423
Užsiregistravo: 2014 Bir 23 10:02
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Sūduva

2021 Rgs 13 21:23

Sūduva lyg ir ruošiasi kokį tai labai jau WOW naujoką pristatyti artimiausiu metu

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Sūduva

2021 Rgs 14 09:50

gal Nacho trauma sunki?

Kalinauskas
Pranešimai: 3267
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: FK Sūduva

2021 Rgs 14 11:37

Sūduva lyg ir ruošiasi kokį tai labai jau WOW naujoką pristatyti artimiausiu metu
Gersonas ar Jeremy grįžta?

Grįžti į