mafia7
Pranešimai: 7313
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: FK Sūduva

2012 Lie 06 20:48

Net nežinau ką įvardinti į kandidatų sąrašą, kas tiktu.Buvo Ivanauskas laisvas, tada reikėjo galvoti.Reikia tokio žmogaus kuris užvestu komandą, šioje keistoje situacijoje.Kaip manot kas galėtu tikti ?

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Sūduva

2012 Lie 07 00:01

V. Liubšys "Sūduvos" nebetreniruos
Ingvaras Butautas
2012 m. liepos 6 d. 18:43
http://www.sportas.info/naujienos/12651 ... iruos.html" onclick="window.open(this.href);return false;

"Dabar galvoju apie tai, kad turėsiu laisvesnę nei visada, vasarą. Tai nėra blogai..." - kalbėjo dar vakar Marijampolės futbolininkams vadovavęs strategas. "Sūduva" ketvirtadienį 0:1 namuose pralaimėjo pirmojo Europos lygos atrankos etapo pirmąsias rungtynes Daugpilio "Daugava" futbolininkams. V. Liubšys po šių rungtynių nepasirodė spaudos konferencijoje. Paklaustas, ar sprendimas atleisti trenerį buvo priimtas po šių rungtynių karštai, ar tai ilgalaikių svarstymų išdava, Marijampolės klubo prezidentas Vidmantas Murauskas, atsakė gana aptakiai. "Tai metų darbas ir aplinka sudarė tokias prielaidas," - sakė V. Murauskas. Į klausimą, kas pakeis V. Liubšį per po savaitės Daugpilyje vyksiantį atsakomąjį mačą, V. Murauskas atsakė: "Juk yra komandoje dar du treneriai." V. Liubšiui asistavo Algimantas Dvareckas ir vartininkų treneris Audrius Ramonas. Bet kokiu atveju šis keitimas "Sūduvos" trenerių štabe bus laikinas. Bent jau taip leido suprasti V. Murauskas. Jis sakė: "Kaip bus vėliau, bus matyti po kurio laiko. Dabar mums reikia ištempti su šiais treneriais."

V. Liubšys plačiau komentuoti situacijos nepanoro. "Komentuoti šį sprendimą turėčiau ne aš, o klubo prezidentas. Manau, netenkino mano darbas. Aš nenoriu šiandien apie tai kalbėti, reikia atsipūsti, pailsėti, viską apgalvoti. Dabar galvoju apie tai, kad turėsiu laisvesnę nei visada, vasarą. Ir tai nėra blogai..." - kalbėjo dar vakar Marijampolės komandai vadovavęs strategas

V. Liubšys trenerio karjerą pradėjo Panevėžio "Ekrane", kurį jis treniravo nuo 1989-ųjų iki 2007-ųjų, vėliau (2008-2010) treniravo Vilniaus "Vėtrą". "Sūduvai" strategas vadovavo nuo 2010-ųjų lapkričio. Klubo nutraukta sutartis turėjo galioti iki šio sezono pabaigos.

mafia7
Pranešimai: 7313
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: FK Sūduva

2012 Lie 07 00:52

Ten kažkokia bezabrazė pačiame klubo viduje vyksta.Kažkas negerai.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Sūduva

2012 Lie 08 01:54

„Jegellonia“ treneris: „Marijampolėje stovyklauti geriau nei Ispanijoje ar Turkijoje“
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... -turkijoje" onclick="window.open(this.href);return false;

Lenkijos aukščiausioje lygoje žaidžianti Balstogės „Jegellonia“ ekipa šiandien, liepos 7 dieną, baigia stovyklą Marijampolėje. Fksuduva.lt apie treniruočių Marijampolėje sąlygas pasikalbėjo su komandos vyriausiuoju treneriu Tomašu Hajto. Treneris neturėjo jokių priekaištų sąlygoms treniruotis Marijampolėje: „Mūsų viešbutis yra fantastiškas. Treniruočių aikštyno ir pagrindinio stadiono veja yra labai gera. Nuo Balstogės iki Marijampolės mums yra apie 160-170 kilometrų, todėl „Jegellonia“ klubui čia labai patogu stovyklauti.“ T.Hajto gyrė Marijampolės žmones bei teigė, kad vasarą kur kas patraukliau stovyklauti čia, o ne pietų šalyse: „Čia labai geri, malonūs žmonės. Šįkart stovyklavome šešias dienas, bet manau, kad sugrįšime čia sausio mėnesį ilgesniam laikui. Palyginus su Ispanija ar Turkija, kainos čia taip pat labai patrauklios. Be to, nereikia toli keliauti ir čia nekankina 40 laipsnių karščiai. Ten geriau ne treniruotis, o atostogauti.“

Paklaustas, ar kažkas rekomendavo treniruotis Marijampolėje, treneris atsakė, kad Lenkijoje tokių kalbų galima išgirsti iš ne vieno žmogaus. Atvykti čia mums rekomendavo žmonės iš Suvalkų „Wigry“ komandos. Sužinojome, kad Marijampolė turi gerą aikštę, stadioną bei viešbutį. Apie tai kalbėjo ir daugiau žmonių. Pats čia lankausi pirmą kartą, bet esu žaidęs futbolą su lietuviais Lenkijoje, Vokietijoje. Pažįstu Tadą Papečkį, Marių Kižį, Nerijų Radžių, kuris žaidžia „Sūduvoje“.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Sūduva

2012 Lie 08 01:57

Marijampolė - įrodymas, kad sudarytos puikios treniruočių sąlygos negarantuoja ir automatiškai gerų rezultatų..

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Sūduva

2012 Lie 08 12:06

jei buciau suduvos fanas tai visiskai palaikyciau sprendima atleisti liubsi. puikiai parode siauliu ir reo pvz kad trenerio pakeitimas gali iseiti i nauda, ypac tada kai komandos sudetis nebeviltiska.
o siaip tai gaila, nes manau, kad rezultatai pageres, o siauliams nuo to tik blogiau :)

laurenz
Pranešimai: 220
Užsiregistravo: 2010 Vas 23 20:14
Palaikoma komanda: FK Sūduva

Re: FK Sūduva

2012 Lie 08 12:35

Pokalbis su komandos kapitonu V.Slavicku
http://suduvossakalai.lt/news.php?readmore=104" onclick="window.open(this.href);return false;

Smagu, kada tavo palaikomos komandos kapitonu yra žmogus, kurio gimtasis miestas Marijampolė. Nuo praeito sezono kapitono raištis priklauso marijampoliečiui V.Slavickui. Tuo metu tik 25 metų sulaukusiam futbolininkui teko nelengva našta perimti komandos vairą į savo rankas. Todėl visada įdomu daugiau sužinoti apie palaikomos komandos kapitoną, jo siekius, pomėgius ir svajones.

Trumpai apie jį: Vaidas Slavickas (g. 1986 m. vasario 26 d.) – Lietuvos futbolininkas. Baigė Marijampolės futbolo mokyklą. Rungtyniauja krašto gynėjo ir krašto saugo pozicijose.

Vaidai, nuo kelių metų pradėjai žaisti futbolą ir kodėl pasirinkai šią sporto šaką?
Futbolą pradėjau žaisti nuo antros klasės. Kodėl, tai nežinau. Tiesiog gero draugo P.Leimono (dabartinio komandos draugo) tėvas nuvedė į futbolo treniruotę ir ten pasilikau.

Nuo praeito sezono esi komandos kapitonas, ką reiškia juo būti ir kokias pagrindines funkcijas atlieka kapitonas?
Didesnė atsakomybė krenta ant pečių, juk reikia komandą „pabudinti“ varžybų metu. O jeigu kažkas negerai visus užvesti prieš varžybas, esant reikalui pakelt nuotaiką. Daugiau tenka su treneriais, klubo administracija ir prezidentu bendrauti, tad daugiau su visais komunikacijos atsiranda. Taip pat ir su žaidėjais daugiau bendrauji, stengiesi sužinoti kas negerai, norisi labiau padėt visiems nei būdant paprastu žaidėju.

Kas sunkiausia būnant kapitonu?
Sunkiausia, kai matai, jog komandoje nėra kibirkštėlės ir ją bandai įžiebti.

Ar klauso vyresni komandos nariai?
Taip, kaip nekeista klauso. Aišku visada atsižvelgiam į jų nuomonę, nes jie turi didesnę patirtį. Priimant sprendimus paklausiu jų nuomonės ir tada galutinis sprendimas mano būna.

Prieš keletą metų įvyko tavo pozicijos keitimas iš atakuojančio krašto saugo patapai krašto gynėju, kas nulėmė tokius pokyčius?
Nežinau, tiesiog kai žaidžiau dublerių komandoje saugu mane pastebėjo treneris iš Italijos tuo metu atvykęs į Sūduvą. Šiam treneriui aš oponavau kaip gynėjas. Pradėjus žaisti pagrindinėje komandoje treniravausi gynime, tačiau žaidžiau saugo pozicijoje. Tačiau vėliau gražino mane į gynėjo poziciją. Tad tuometinis treneris A.Gabrys ir italų treneris daugiausia įtakos turėjo.

Kaip pats jautiesi žaisdamas gynėju, ar tai tavo nuomone tinkamiausia pozicija tau?
Taip. Aš galvoju, kad šiuo metu ši pozicija man geriausia.

Ar turi norų ir planų išplaukti į platesnius vandenis ir persikelti į kokią stipresnę lygą?
Aišku norų visą laiką yra. Čia iš tikrųjų toks laimės dalykas, nuvažiuoti ten ir gerai pasirodyt. Gal vieną dieną ten nuvažiavęs prastai atrodysi ir grįši namo, o kitą dieną nuvažiuosi pas kitus ir jau gerai pasirodysi ir papulsi. Bei nuo daug kitų faktorių priklauso: piniginių, ar patiks, miesto kur teks gyvent tektų... Norisi, bet pavyks ar nepavyks pamatysim.

Kokios šalies futbolo žaidimas labiausiai imponuoja, kur norėtum žaisti?
Man labai patiktų Lenkijoje žaist, manau ten pritapčiau.

Ar tam įtakos turi ir tai, kad ten labai aktyvus ir futbolo fanų palaikymas?
Tiek sirgaliai, tiek ir lankomumas didelis bei palaikymas, labai smagu toks dėmesys. Realiai žiūrint ten įmanoma patekti, negalvoji apie Anglijos aukščiausius klubus. Reikia realiai galvoti, o Lenkijoje daug žiūrovų, susidomėjimas futbolu didžiulis, statomi nauji stadionai.

Ar dažnai peržiūrite rungtynių įrašus?
Su komanda, mes prieš kiekvienas varžybas dažniausiai žiūrime video ir analizuojame klaidas. Pasižiūrime kaip mes įmušame, kas žaidime yra gerai, o kas blogai. Tačiau pats nežiūriu, tiesiog nenoriu vėl išgyvent tų pačių rungtynių.

O kai žaidžia kitos komandos ar pasižiūri rungtynes?
Taip, be abejo žiūriu. Dažniausiai žiūriu užsienio komandų rungtynes, o Lietuvos lygos pasižiūriu kada lyderiai žaidžia.

Kokia tavo, kaip futbolininko svajonė?
Svajonė – sukurt laimingą šeimą. O kaip futbolininko, nežinau gal, kad ilgiau tęstųsi karjera. Pasižiūri į komandos draugą N.Radžių, jam 36 metai, bet malonu žiūrėt – puikiai atrodo tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Tad ir mano svajonė būtų kuo ilgiau žaisti futbolą ir pasibaigus futbolininko karjerai nedingt iš futbolo pasaulio. Gal net Marijampolėje likti ir dirbti treneriu, tai tolimi planai ir apie jos net negalvoju, tik svajoju. Be abejo, norisi susirast klubą ir pabandyt pažaist aukštesniam lygyje.

Ko palinkėtumei Sūduvos sakalams?
Kantrybės, jei kažkas negerai nutiktų, tai tiesiog būkite su mumis. Mes su jumis ir viskas bus gerai.

Turime parengę ir trumpų klausimų, prašyčiau atsakyti trumpai, drūtai ir aiškiai:

• Įsimintiniausias įvartis?
Pirmas įvartis su „Vėtra“, tuo metu žaidžiau saugu.

• Kokia muzika patinka?
Visa, kuri groja per M-1.

• Mėgstamiausias filmas?
Van Helsingas.

• Knyga?
Dabar skaičiau trilogiją: „„Mergina su drakono tatuiruote“, „Mergina, kuri žaidė su ugnimi“ ir „Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą“.

• Blondinės, brunetės ar šatenės?
Labiau, gal brunetės.

• Mėgstamiausias patiekalas ir gėrimas?
Aš viską valgau, bet keletą galėčiau išskirti. Patiekalas – skanios salotos, šiandien valgiau skanias salotas su vištiena. Gėrimas – po varžybų aišku alus, o šiaip vanduo.

• Kokiomis sporto šakomis domiesi be futbolo?
Nesidomiu.

• Mėgstamiausias futbolo žaidėjas?
Šiuo metu Messi.

• Ar turi prietarų susijusių su futbolu?
Taip, rungtynių dieną nesiskutu, nesikerpu nagų.

• Kiek užsienio kalbų moki?
Kalbu rusiškai, angliškai. Vokiečių mokinausi, tačiau aš jos nemoku.

• Tavo hobis?
Dažnai skaitau knygas, bei per laisvą dieną nesėdžiu namie. Važiuoju, kažką darau, lankausi gamtoje, iškylauju kepdamas šašlykus – patinka aktyvi veikla.

• Kuris iš tavo komandos draugų greičiausiai bėga?
Komandoje – aš.

• Kuris turi “smagiausią” kojelę?
R. Ledesma.

• Kuris, reikalui esant tave, apgintų?
P. Leimonas.

Ačiū už išsamų interviu.

Parengė: Judita

...

Re: FK Sūduva

2012 Lie 09 10:27

Net nežinau ką įvardinti į kandidatų sąrašą, kas tiktu.Buvo Ivanauskas laisvas, tada reikėjo galvoti.Reikia tokio žmogaus kuris užvestu komandą, šioje keistoje situacijoje.Kaip manot kas galėtu tikti ?

Manau, kadf reikia Sūduvai italų trenerių. Su italais Sūduva kildavo turnyrinėje lentelėje, ko klubui reikia šiuo metu.

Pigiausias variantas _Džiovanis iš Tauro.
Dar yra bastūnas Rino Lavezinis ir jo mažas pagalbininkas.
Sunkiai tikėtinas variantas- Serse, bet rekomanduočiau būtent jį. :mrgreen:

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Sūduva

2012 Lie 09 17:47

Naujasis „Sūduvos“ vyriausiasis treneris – D.Gvildys
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... --dgvildys" onclick="window.open(this.href);return false;

Marijampolės „Sūduvos“ klubas paskyrė naująjį komandos vyriausiajį trenerį – juo tapo Darius Gvildys. 41 metų amžiaus D.Gvildys praeityje yra pats profesionaliai žaidęs futbolą ir gynęs Lietuvos nacionalinės rinktinės garbę. Trenerio karjerą naujasis „Sūduvos“ strategas pradėjo 2008 metais, kai tapo „Šilutės“ komandos trenerio asistentu. Paskutinė D.Gvildžio darbovietė buvo Tauragės „Tauro“ komanda

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Sūduva

2012 Lie 09 22:20

D.Gvildys: „Sūduvai“ trūko azarto, agresijos, noro“
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... sijos-noro" onclick="window.open(this.href);return false;

Šiandien, liepos 9 dieną, Marijampolės „Sūduvos“ klubas naujuoju komandos vyriausiuoju treneriu paskyrė 41 metų futbolo specialistą Darių Gvildį. Kalbėdamas apie darbą Marijampolėje naujasis komandos strategas teigė, kad svarbiausi uždaviniai yra priversti „Sūduvos“ komandą žaisti agresyviai ir auginti vietinį jaunimą.

- Ar labai netikėtas buvo kvietimas treniruoti „Sūduvą“?
- Iš tikrųjų pasiūlymas netikėtas. Mane kvietimas suintrigavo ir dabar jau esu Marijampolėje.

- Su kokiomis ambicijomis ateinate už Marijampolės komandos vairo?
- Sudėtinga pradėti treniruoti komandą viduryje sezono, bet mano ambicijos visuomet didelės. Iš pradžių sieksiu padaryti taip, kad komanda žaistų tokį futbolą, kokio noriu aš.

- Kaip apibūdintumėte savo futbolo stilių?
- Mano futbolas – agresyvus. Svarbu, kad futbolininkai visuomet būtų pasirengę žaisti ir kovoti iš visų jėgų.

- Ko, Jūsų nuomone, labiausiai trūko „Sūduvai“ šiame sezone?
- „Sūduva“ žaidė akademinį futbolą. Aš manau, kad būtent agresyvumo Marijampolės komandai ir trūko. Agresyvumas prasideda nuo charakterio ir ambicijų. Komanda pirmą ratą pradėjo labai gerai, vėliau galbūt atsipalaidavo, galbūt per anksti patikėjo, kad rezultatas jau pasiektas. Antras ratas parodė, kad dar yra ką veikti.

- Kiek laiko užtruks, kol į komandos žaidimą pavyks įnešti savo korekcijų?
- Sudėtingas klausimas. Vienais atvejais užtenka mėnesio, kitais – dviejų savaičių, kitiems reikia dar daugiau laiko. Kol kas labai sunku tai prognozuoti.

- Kokios, Jūsų nuomone, yra potencialios „Sūduvos“ galimybės šiame sezone?
- Šiame sezone prarasta nemažai taškų rungtynėse, kuriose nebuvo galima jų prarasti. Atsipalaidavimas, koncentracijos stoka buvo pagrindinės „Sūduvos“ problemos šiais metais. Marijampolės komandos žaidimas nebuvo blogas, bet trūko azarto, energijos, agresijos, noro. Bandysime sugrąžinti šiuos būtinus dalykus. Svarbiausia ištaisyti tai, tuomet matysime komandos galimybes.

- Kokie yra šio sezono Marijampolės „Sūduvos“ klubo keliami tikslai?
- Mūsų tikslai – tapti Lietuvos čempionato prizininkais ir auginti vietinį jaunimą.

- Tauragėje dirbote su „Tauro“ dubleriais. Ką manote apie Marijampolės jaunimą?
- Tai labai įdomus jaunimas, žaidžiantis gerą, gražų akiai futbolą. Kiek teko juos matyti, galiu atsiliepti tik iš gerosios pusės. Dabar iš arčiau pamatysiu šiuos žaidėjus.Dar neturiu susidaręs nuomonės apie kiekvieną žaidėją atskirai.

mafia7
Pranešimai: 7313
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: FK Sūduva

2012 Lie 10 01:00

Įdomus sprendimas.Sėkmės treneriui darbe

...

Re: FK Sūduva

2012 Lie 10 10:17

Naujasis „Sūduvos“ vyriausiasis treneris – D.Gvildys
Visai nenustebau, vos sužinojau, kad Virgis out, tai pirma mintis buvo Gvildys. :roll: Bus proga parodyti, ką sugeba. 8-)

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: FK Sūduva

2012 Lie 10 11:40

Pagaliau suvalkiečiai surado žmogų, sugebėsiantį išvesti jų tautą iš tos ašarų pakalnės, užpiltos Sūduvos aistruolių aimanomis, kurioje skūpūs suvalkai jau murkdosi daug metų. Gvildys, kaip FBK treneris turbūt buvo vienas geriausių variantų per eilę metų - laimėta pirma lyga su šimtu procentų pergalių, taurėje nukaltas tuo metu vienas iš euro grandų "Tauras", tik gaila, kad atėjus A lygon komanda buvo kamuojama nežinomybės, ir praktiškai suniokota. Bet netgi pirmose rungtynėse su Žalgiriu visai neblogai sukovojo. Paskui sekęs taurės mačas su Banga, paliko daug klaustukų, kur Gvildys prisiėmė visą kaltę ir garbingai atsistatydino, kas taipogi LT futbolui neįprastas reiškinys. Šio trenerio gebėjimų pilnai užtenka laimėti A lygą. Jei dar jam bus suteikta galimybė šiek tiek pasikoreguoti sudėtį, tiek Ekranui, tiek Žalgiriui auksas šiemet gali gražiai nuplaukti.

...

Re: FK Sūduva

2012 Lie 10 11:49

Šio trenerio gebėjimų pilnai užtenka laimėti A lygą. Jei dar jam bus suteikta galimybė šiek tiek pasikoreguoti sudėtį, tiek Ekranui, tiek Žalgiriui auksas šiemet gali gražiai nuplaukti.
Neabejoju, kad užtenka trenerio gebėjimų. Tik Poviliukas ir kiti snaiperiai į tuščius vartus nepataiko, PVZ į FC DAUGAVA vartus. :roll: Tiek progų, o vartai sausi... :roll:
EKRANAS juk šiais metais kartelę pakėlė dar aukščiau- iš galingiausio LT klubo dabar siekia tapti padoriausiu klubu ir užbaigti savo gėdingą dominavimą A lygoje.
Taigi, atsiranda šansas auksą paimti SŪDUVAI arba KRUOJAI. Yra tik viena kliūtis... ŽALGIRIS. :mrgreen: Kartais jis čempioniškai buksuoja. Sunku bus jį perspjauti. :mrgreen:

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: FK Sūduva

2012 Lie 10 12:19

Neabejoju, kad užtenka trenerio gebėjimų. Tik Poviliukas ir kiti snaiperiai į tuščius vartus nepataiko, PVZ į FC DAUGAVA vartus. :roll: Tiek progų, o vartai sausi... :roll:
Razulį paims, arba su FBK galės mainus padaryti - Beniušį už Macežinską, ir viskas susitvarkys :)

Grįžti į