karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Sūduva

2020 Rgp 11 18:14

Kažkas wikipedijoje šitą prie sūduvos prirašė https://www.transfermarkt.com/chris-gos ... ler/364718
šitas žiemą praleido su komanda, ir net buvo Lietuvoje iki karantino. Tai tikriausiai kad ne jis, bus tas papildymas.
na bachūriukai mano, kad jis The lad was about to sign a contract with Lithuanian Suduva, but the deal broke down due to corona crisis. Still it appears that he's likely to become a part of the Lithuanian side, so I wanted to hear some opinions about him as a player from the Atlanta community.

dima
Pranešimai: 113
Užsiregistravo: 2019 Sau 22 14:28

Re: FK Sūduva

2020 Rgp 12 18:17

Nu ką panašu kad pagaliau Andro turės konkurencijos savo krašte
„Sūduvoje“ žais ukrainietis J. Jefremovas

http://fksuduva.lt/suduvoje-zais-ukrain ... yJLlZ5eXpQ

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Sūduva

2020 Rgp 12 18:36

tikriausiai čia tas apie kurį vakar nugirdau

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Sūduva

2020 Rgp 13 09:41

Širmelis sakė, kad Offenbaheris turi kažkokių asmeninių problemų, neaišku kada vėl žais.
tai arba čia trauma kažkokia, nes ir apie Algio Jankausko traumą Širmelis nenorėjo pasakot.

arba nepritapo prie kolektyvo. Budraitis gandą skleidė, kad buvo konfliktas anksčiau komandos viduje.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Sūduva

2020 Rgp 13 16:18

D. Offenbacheris „Sūduvoje“ nebežais
http://fksuduva.lt/d-offenbacheris-suduvoje-nebezais/
2020-08-13

Šiandien Marijampolės „Sūduva“ ir saugas Danielis Offenbacheris abipusiu sutarimu nutraukė kontraktą.

Tai padaryta paties futbolininko prašymu dėl asmeninių priežasčių.

Dėkojame futbolininkui už indėlį į „Sūduvos“ rezultatus ir linkime visokeriopos sėkmės ateityje!

28 metų austras šį sezoną A lygoje sužaidė 10 rungtynių, per jas pelnė 1 įvartį. D. Offenbacheris „Sūduvai“ taip pat atstovavo 2018 metais ir su komanda tapo Lietuvos čempionu.

dima
Pranešimai: 113
Užsiregistravo: 2019 Sau 22 14:28

Re: FK Sūduva

2020 Rgp 13 16:40

Gavo neblogai į makaulę? :)

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: FK Sūduva

2020 Rgp 13 17:30

LFTA kuluaruose kalbama, kad jei nebūtų šoninis pakėlęs vėliavėlės, įtampa stadione būtų pasiekusi apogėjų, nes Andro būtų gavęs antrą geltoną už tai, kad pakrito snaiperio šūvis(daivinimas)
LFTA kalbama, kad nemazai teiseju uz galvos griebesi ir kai Mikoliuno baudini pries banga atsauke. Bet realiai niekas del to nepasikeite :D

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Sūduva

2020 Rgp 14 13:17

„Sūduvos“ B komandoje rungtyniavęs Arnas Paura grįžta į I lygą, kurioje vilkės FC Hegelmann marškinėlius. Ačiū už darbą ir sėkmės, Arnai!

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Sūduva

2020 Rgp 19 02:02

Offenbacheris prisijungė prie SV Ried Austrijoje.

piratas
Pranešimai: 1700
Užsiregistravo: 2011 Kov 07 13:49
Palaikoma komanda: FK Kauno Žalgiris

Re: FK Sūduva

2020 Rgp 19 22:52

Saunuoliai Suduva, sekmes kitame etape. :)

Respublik
Pranešimai: 8574
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Sūduva

2020 Rgp 21 21:35

Meistriškumą kritiniais momentais demonstravęs „Sūduvos“ vartininkas su nekantrumu laukia senų pažįstamų
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... -pazistamu

Ivanas Kardumas trečiadienio vakarą Estijoje dar kartą įrodė, jog ne veltui yra vadinamas vienu geriausių Lietuvoje žaidžiančių vartininkų – kroatas įspūdingai gelbėjo Marijampolės „Sūduvą“ antro kėlinio pabaigoje, užtikrintai sužaidė baudinių serijoje ir ženkliai prisidėjo prie to, kad šalies čempionai pasiektų kitą UEFA čempionų lygos atrankos etapą.

Antrojo kėlinio paskutinėmis minutėmis, rezultatui esant 1:1, Marijampolės futbolininkai po atakoje prarasto kamuolio tarsi užmigo, o tuo pasinaudoję trys Talino „Flora“ žaidėjai nurūko prieš vieną „Sūduvos“ gynėją.

Kai jau atrodė, kad įvartis ir kampanijos Čempionų lygoje pabaiga yra neišvengiama, visą savo meistriškumą pademonstravo vienas marijampoliečių senbuvių, Ivanas Kardumas. Vartų sargas laiku sureagavo į galingą smūgį iš arti ir kamuolį pasiuntė į kampinį, o „Sūduvą“, kaip paaiškėjo vėliau – į kitą UEFA čempionų lygos etapą.

„Mintis buvo viena – tiesiog nepraleisti įvarčio. Tai buvo labai sunki situacija, tačiau tam vartuose ir esu, kad padėčiau savo komandos draugams, mums pasisekė. Tai mus pastūmėjo, pradėjome žaisti geriau ir ačiū dievui, kad mums pavyko.

Negaliu net apibūdinti, kiek jėgų komandos atidavė šiandien, daugiau nei 100 procentų, jie davė viską ir tikrieji didvyriai yra būtent jie, ypatingai mušant baudinius. Kai esi pavargęs, praktiškai negali stovėti ant tokių, tai yra labai sunku, tad tikrai didžiuojuosi savo komandos draugais“, – po rungtynių bendraudamas su žurnalistais kalbėjo kroatas.

Po šio epizodo jis ant savo komandos draugų surėkė tokiu balsu, kad, kaip buvo juokaujama, garsas girdėjosi net ir Marijampolėje.

„Tokia situacija, žaidžiame be žaidėjų, tad girdisi viskas. Tai buvo beveik paskutinės kėlinio sekundės, tokiu metu praleisti būtų tikra katastrofa, turint omenyje tai, kaip mes žaidėme. Tiesiog surikau savo žaidėjams, kad jie paskutinėmis minutėmis atsiduotų daugiau ir noriu labai jiems padėkoti“, – saviškiams pagyrų negailėjo pašnekovas.

Mačui persikėlus į baudinių seriją, čia I. Kardumas dar kartą rodė, ką sugeba – prisidėjo prie to, kad varžovai neįmuštų du sykius ir taip padėjo stiprius pamatus pergalei.

Įdomus buvo pirmasis „Flora“ baudinys – prie kamuolio stojęs ekipos kapitonas ir neabejotinai labiausiai patyręs žaidėjas, Konstantinas Vassiljevas, kamuolį link vartų pasiuntė nestipriu smūgiu, šis atsimušė į virpstą, o tada, laiku sureagavęs, jį nuo vartų linijos numušė I. Kardumas.

Šis akcentavo, jog tokiose serijose atremti pirmą baudinį yra itin svarbu.

„Žinoma, tai yra pirmasis baudinys ir tai reiškia, kad turime persvarą. Tokia situacija, kai numušiau kamuolį nuo linijos, padėjo ir man, ir visai komandai. Tai svarbiausia, nes žaidėjai turi didelę atsakomybę. Sunkios rungtynės, nebuvo lengva, bet parodėme charakterį ir svarbiausia, kad keliaujame į kitą etapą“, – svarstė komandos senbuvis.

Jis taip pat patvirtino tai, ką po rungtynių kalbėjo ir ekipos treneris Saulius Širmelis – komanda per treniruotes ruošėsi galimai serijai.

„Kaip visada su vartininkų treneriu Audriumi Ramonu darėme analizes, kas gali nutikti rungtynėse, ypatingai per baudinių serijas, ir šiandien pasisekė. Tai nebuvo lengva, bet šį kartą mano komandos draugai mušė labai gerai, tad vakaras pavyko tikrai geras“, – mintimis dalinosi vartų sargas.

Kroatas praeityje jau yra sužibėjęs saugant baudinius, kai rungtynių metu atrėmė net du vieną po kito sekusius Vilniaus „Žalgirio“ bandymus. Akyliausi sirgaliai pastebėjo, jog vartininkas ant savo gertuvės turėjo sąrašą varžovų su galimomis jų smūgių kryptimis ir tai jam padėjo. Paklaustas apie tai, ar kažkas panašaus buvo ir šį kartą, patyręs futbolininkas tik šyptelėjo ir pernelyg neatviravo.

„Kaip pasakyti, tai nedidelė mūsų su treneriu paslaptis. Turime šiokių tokių ritualų, bet nemėgstu apie tai kalbėti, tegul vartininkų treneris apie tai kalba“, – nedaugžodžiavo I. Kardumas.

Kitame atrankos etape „Sūduvos“ ir I. Kardumo lauks jau pažįstamas varžovas – pernai Europos lygos atrankoje du kartus sutiktas ir abu kartus 2:1 nugalėtas Tel Avivo „Maccabi“ klubas iš Izraelio.

Rungtynės vyks Marijampolėje, o I. Kardumas patikino, jog lengva čia nėra niekam, išimtis nebus ir Izraelio klubas.

„Taip, tikrai vieni kitus pažįstame labai gerai, bet tai yra vienerios rungtynės, žaisime namie, mūsų stadione niekam nėra lengva. Aišku, turėsime savo progų ir bandysime jas išnaudoti. Manau, kad mūsų komanda nusipelnė Europoje pasiekti daugiau ir bandysime tai įrodyti“, – pasakojo futbolininkas.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Sūduva

2020 Rgp 26 20:58

pereinamasis laikotarpis retai kada būna lengvas, bet blogai tai kad šiuos metus Sūduva tikriausiai bus tiesiog iššvaičius.
Nekalbu apie rezultatą, jis dar gali būti geras. Svarbiausia laimėti lygą, o jei dar ir pavyks daeiti iki IV etapo Europos lygos atrankoje, tai rezultatai bus beveik identiški kokie buvo prieš tai.

Kalbu daugiau apie tai, kad jei prie Čeburino buvo aiškus žaidimo stilius, buvo aišku kokie žaidėjai reikalingi, o jam išėjus ir atėjus naujam treneriui turėjo po biški ryškėti žaidimo braižas ir žaidėjai, kurie reikalingi. Kol kas neišaiškėjo niekas, atrodo, kad kažko naujo nesukurta ir einama ant statoma viskas ant seno pamato. Naujokai neįsipaišo, o seni lyderiai atrodo prasčiau nei prieš tai.

Jei šiandiena baigtūsi sezonas, manau Murauskui nelabai koks aiškumas būtų. Atrodo, kad žaidėjai prasti, trenerių štabas prastas ir viską reikia performuot, arba skambinti vėl Čeburinui.

Kartu suprantu kad ir nėra tikriausiai viskas taip tragiškai, bet kai neina grajus, tai atrodo, kad niekas nesiseka.

Tadisss
Pranešimai: 267
Užsiregistravo: 2017 Spa 27 15:40
Palaikoma komanda: Palanga

Re: FK Sūduva

2020 Rgp 26 21:41

Po rungtynių užmečiau akį į susitikimą tarp Maccabi ir Riga Fc, tai atlikti 9 smūgiai iš Latvijos komandos pusės, uždirbti 5 kampiniai. Žaista išvykoje.

Tokių blankių rungtynių jau ilgokai neteko matyti. Kad svečiai yra susitikimo favoritai, nebuvo abejonių, bet, kad taip solidžiai kontroliuos visą žaidimą - nesitikėjau. Gal būt, labiau šioje situacijoje Sūduva nuvylė. Šiandien stebėdamas rungtynes prisiminiau Vėževičių, kur tokio žaidėjo, kuris gali priekyje užbėgti, uždirbti baudą - pritrūko. Aišku, šiandien nesudirbo niekas. Kamuolių išmušimas belekur į priekį, nepasirodė į kažkokį braižą, kuris būtų atidirbinėjimas treniruočių metu. Kalbu apie kontraatakas. 2-3 perdavimai ir atakos užgesdavo.

Na, o šiaip vertinant dar nepasibaigusį sezoną, panašu, kad komandos rebuildas artėja neišvengiamai, po sezono, kelių sezonų, bus būtina rinktis naują viziją. Panašu, kad tie 3 praėję sezonai buvo lubos, tikėkiuosi, kad klystu. Laukiam burtų pirmadienį.

Tadisss
Pranešimai: 267
Užsiregistravo: 2017 Spa 27 15:40
Palaikoma komanda: Palanga

Re: FK Sūduva

2020 Rgp 26 21:48

Tiesa, nuvylė ir pats Širmelio apibendrinimas po rungtynių. Kai uždavė klausimą apie žaidimo planą, sugebėjo paminėti - discipliną. Kvailam aišku, kad komanda žaisti pirmu numeriu nesugeba, bet plačiau apie žaidimą kontraatakomis taip ir nepakalbėjo. Plano B kaip ir visada mūsų kimandos neturi. Apsiginti 90 min, kai kamuolį priešininkas kontroliuoja 75-80%, vargu ar verta tikėtis. Ilgi kamuolio išmušimai, kur likdavo Topčagič ar Tadič vieni pries 2-3 gynėjus ar tai atraminius žiauriai rėžė akį.

Che
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 2019 Vas 07 17:41
Palaikoma komanda: Lietuva

Re: FK Sūduva

2020 Rgp 26 21:51

Turint omeny visas aplinkybes (Ceburino isvykimas, pandemija, Heimo), tai Suduvai pavyko isgelbeti sezona ir toliau kryptingai judeti i prieki ar bent jau nezengti zingsnio atgal. A Lyga beiveik laimeta, trecias EL etapas pasektas ir ten Suduva bus skirstyta, todel neblogi sansai ir playoffus pasiekti. Vadinasi finansine prasme tai bus dar vienas sekmingas sezonas ir bus galima toliau judeti i prieki. Aisku, komandos atnaujinimas yra butinas ir is tikruju siek tiek neramu kaip tai pavyks be Skinkio, nes kol kas zaidejai isigyti po jo isvykimo tikrai neitikina

Grįžti į