mafia7
Palaikoma komanda: A-lyga

Re: FK Sūduva

2012 Lap 06 18:03

Gerbemieji, permainos buvo, jau seniai reikalingos, aiškiai ženklas, kad komanda sustiprės.Labai džiaugiuosi tuom.

...

2012 Lap 06 18:10

Palauksiu oficialaus pranešimo, nes dar kol kas visos permainos tik gandų lygmenyje. :mrgreen:

...

2012 Lap 09 14:30

Interviu su V.Murausku
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... -vmurausku" onclick="window.open(this.href);return false;

Nors šalies futbolo A lygos čempionatas dar nesibaigė, Marijampolės „Sūduvos“ komanda, kuriai paskutiniame ture bus įskaityta pergalė prieš pasitraukusią iš turnyro Vilniaus REO vienuolikę, jau užsitikrino bronzos medalius. Apibendrinti besibaigiančias pirmenybes, kurių nugalėtojas paaiškės sekmadienį, „Miesto laikraštis“ paprašė „Sūduvos“ futbolo klubo prezidentą Vidmantą MURAUSKĄ.

- „Sūduva“, kaip ir pernai, liko trečia, nors lygiai prieš metus interviu „Miesto laikraščiui“ sakėte, kad dabar jau buvęs komandos vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys „labiau akcentavo antruosius savo darbo metus (2012 – red. pastaba), kai sieksime ambicingesnių tikslų“, „tikiuosi, kad pagaliau komanda susikaus dėl Lietuvos čempionės vardo“. Kodėl nepavyko įgyvendinti šių siekių?

- Kai kalbėjau, kad sieksime aukščiausių tikslų, tikėjau, kad jų su tuometine komanda, treneriu galime pasiekti. Vėliau supratau, kad tai neįmanoma - aš galvoju, kad šių metų čempionatą pralaimėjome 2011 metų sezono pabaigoje. Negalima paskutinį ratą susibičiuliauti su vedančiomis komandomis Vilniaus „Žalgiriu“, Panevėžio „Ekranu“, o po to prieš jas kovoti.

Labai džiaugiuosi, kad šiemet išsaugojome trečiąją vietą. Tai yra vieni sunkiausiai iškovotų bronzos medalių „Sūduvos“ istorijoje, nors šiemet komandos biudžetas buvo didesnis nei praėjusiais metais.

Viena priežasčių ta, kad komanda kartais atsipalaiduodavo, todėl prarado taškų „lygioje vietoje“. Pavyzdžiui, lygiosiomis pasibaigusiose rungtynėse su „Šiauliais“ varžovai įvarčių deficitą likvidavo paskutinėmis minutėmis, nelaimėjome rungtynių su Gargždų „Banga“, kai kurių kitų. Vienu metu komanda „palaidojo“ tinkamą nusiteikimą kovoti. Kitas dalykas – šiemet labai sustiprėjo „Žalgiris“, Pakruojo „Kruoja“. Suprantu, kodėl su pastarąja komandai sunku žaisti („Sūduva“ pralaimėjo pakruojiečiams trejas rungtynes, o vienerias baigė lygiosiomis – red. pastaba). Antai paskutinės rungtynės su šia ekipa buvo lyg „Sūduvos“ derbis, nes „Kruojos“ starto sudėtyje buvo šeši žaidėjai, anksčiau atstovavę mūsų komandai - juos savo laiku atleido ar vienas, ar kitas treneris. Aišku, pritariant man, nes sutartis pasirašau arba nepasirašau aš. Šie futbolininkai nori parodyti, ko jie buvo verti, todėl natūralu, kad prieš savo buvusią komandą žaidžia ypač efektyviai.

Apginti titulą visomis išgalėmis siekė „Ekranas“. Gerbiu šią komandą. Nors ji sudėtimi nėra pranašesnė už kai kurias ekipas, tačiau joje susiformavęs nugalėtojų mentalitetas, kuris perduodamas iš kartos į kartą. To nėra „Sūduvoje“. Mano nuomone, šių metų čempionato galutinė lentelė – galvoju, kad čempiono titulą iškovos „Ekranas“ - „sustatyta“ pagal komandų galimybes.

- Ar turi pagrindo kalbos, kad klubo politika yra per daug „neišsikišti“, todėl pirmenybėse tenkinamasi antra trečia vietomis?

- Apie tai net nesu galvojęs. Aš jau apie dešimt metų futbole, šeštą sezoną iškovojome medalius ir visada siekiau, kad komanda nugalėtų. Bet, kaip minėjau, yra tam tikros galimybės. „Išsikišti“ norisi, nes Lietuvos pirmenybių nugalėtojas uždirba tam tikrą sumą pinigų. Kodėl jos nenorėti? Aš tikrai noriu.

- Įpusėjus sezonui atleidote V. Liubšį, komandai vadovauti pakvietėte Darių Gvildį...

- Rengiantis šių metų čempionatui su V. Liubšiu buvome sutarę suformuoti 12–13 žaidėjų ekipą, o prireikus papildymo remtis trimis keturiais Marijampolėje išugdytais „Sūduvos“ dubleriais. Apie tai vyriausiasis treneris net kalbėjo viename interviu, duotame pasibaigus 2011 metų sezonui. Tačiau tikrovė pasirodė kitokia: vyriausiasis treneris nuolat skundėsi, kad neturi žaidėjų, visiškai ignoravo marijampoliečius. Tai viena pagrindinių priežasčių, paskatinusių nutraukti sutartį su V. Liubšiu.

O Darių Gvildį seniai pažįstu, kadangi jis žaidė „Sūduvoje“, yra suvalkietis iš Vilkaviškio - ten augo, lankė mokyklą. Man tai svarbu. Galima turėti labai gerų žaidėjų, bet šiek tiek turi būti ir patriotizmo. Suprantama, naujasis treneris turi mažai patirties. Bet neturi ir blogos, o geros mokydamasis gali įgyti.

- Kodėl klubas pardavė (išleido) į kitas komandas perspektyvius, Marijampolėje ugdytus vartininkus Armantą Vitkauską ir Saulių Klevinską, jaunąjį Tomą Švedkauską?

- Žaidėjai tam tikrus įsipareigojimus klubui turi iki 23 metų. S. Klevinskas išėjo vėliau, kai baigėsi jo sutartis. Išėjo ieškoti, kur geriau, ir rado. Tuo esu patenkintas, nors kubui iš to naudos nebuvo. Suprantu, kad atstovauti vienam klubui 10 arba daugiau metų yra sunku, apima tam tikra melancholija. Tikiu, kad S. Klevinskas dar saugos „Sūduvos“ vartus, kai, tarkime, sulauks 32 - iejų ar daugiau metų.

A. Vitkauskas pareiškė norą išeiti dar galiojant sutarčiai. Jis buvo nepatenkintas antrojo vartininko statusu. Aš sutikau jį išleisti. Kadangi Armantas, dar nesulaukęs 23 metų, perėjo į „Žalgirį“, šiam klubui pateikėme pretenziją dėl kompensacijos už savo išugdytą žaidėją. Kol kas pinigų negavome, matyt, laukia juridinis ginčas.

T. Švedkausku, žaidusiu šalies septyniolikmečių rinktinėje, susidomėjo Italijos „Fiorentinos“ klubas. Jam jaunąjį vartininką išnuomojome metams nemokamai su teise išpirkti, iš karto aptarę kiek tai kainuos. Jis gerai pasirodė atstovaudamas „Fiorentinos“ dublerių ekipai, tačiau pinigų už išpirką nesulaukėme. Tada T. Švedkauską panoro įsigyti Italijos „Romos“ klubas. Sandėris įvyko, už vartininką gavome tam tikrą pinigų sumą. Dabar Tomas saugo „Romos“ dublerių vartus, yra antras trečias pagrindinės sudėties vartininkas, visą laiką registruojamas rungtynėms. Tai džiugina ir „Sūduvos“ žaidėjus, ir trenerius, ir mane – klubo prezidentą.

- Ar jis kartais nurodo vyriausiajam treneriui, kokius žaidėjus leisti į aikštę starto sudėtyje, ką keisti?

- Ne. Pavyzdžiui, vadovaujant D. Gvildžiui nė karto nesilankiau žaidėjų persirengimo kambaryje,su jais nebendravau per rungtynių pertraukas, po susitikimų. Aišku, aš domiuosi komanda, bet tai vyksta kiek kitaip. Gink, Dieve, nieko nenurodinėju dėl startinės sudėties, keitimų. Treneris, likus dienai kitai iki rungtynių, man papasakoja, ko komanda siekia, kokie žaidėjai serga, kas gali žaisti. Tai normalu, juk aš atlieku darbdavio funkcijas. Po to, kiek suprantu, stebiu, ar trenerio sumanymas pavyksta.

- Kaip vertinate besibaigiančias pirmenybes, kas nudžiugino, nuvylė?

- Nuvylė, kad neįvertinome galint iš pirmenybių pasitraukti Vilniaus REO komandą. Jeigu ji būtų bankrutavusi anksčiau, šalies čempionės titulas atitektų „Žalgirio“ komandai. Džiaugiuosi, kad įpusėjus čempionatui atsigavo Klaipėdos „Atlantas“ - puiku, kad uostamiestis turi savo ekipą aukščiausioje lygoje. Ir labai gaila, kad tokios komandos nėra Kaune. Kuo daugiau stipresnių klubų lygoje, tuo geriau ir mums. Kadangi kyla bendras futbolo lygis, kiekvienas žaidėjas turi atitinkamai pasitempti.

Tačiau Europos masteliu Lietuvos futbolas yra žemo lygio. Galvoju, dėl to, kad labai rimtų klaidų padaryta futbolininkų rengimo sistemoje. Mes galime vieną kartą „iššauti“, pavyzdžiui, „Sūduva“ šių metų Europos lygos turnyro rungtynes Serbijoje baigė lygiosiomis, žaidė garbingai, tačiau namie serbai mus suvyniojo kaip „šiltą vilną“. Vis tik šiokį tokį pagerėjimą įžvelgiu: atsiradus Marijampolės maniežui, dirbtinės dangos aikštėms daugelyje miestų, sezonas tęsiasi gerokai ilgiau, yra kur treniruotis žiemą. Tai jau duoda tam tikrų rezultatų. Antai į Italijos komandų peržiūrą išvyko du 1997 metais gimę „Sūduvos“ futbolininkai.

- Kaip įsivaizduojate „Sūduvą“ kitą sezoną?

- Liks tas pats vyriausiasis treneris su sąlyga, kad mokysis - jis po dviejų metų turi gauti tarptautinę trenerio licenciją. Toliau atstovauti „Sūduvai“ atsisakė Andrius Urbšys, sutartys baigiasi su Valdemaru Borovskiu, visais trimis vartininkais, vienam jų - Pavelui Davidovui pasiūlėme likti. Vasarą baigiasi Ričardo Beniušio, Povilo Lukšio ir Nerijaus Radžiaus sutartys. Tarsimės, ar nereikėtų jų nutraukti, nes sezonas jiems nebuvo sėkmingiausias. Komandoje lieka Marius Šoblinskas, Karolis Chvedukas, nors norėčiau, kad pastarasis išvyktų į aukštesnio lygio komandą, ten daugiau uždirbtų, ir mūsų klubui būtų naudos. Dar dvejus metus galioja Rafaelio Ledesmos sutartis, tačiau brazilu domisi ne viena ekipa, gali būti, kad jis išvyks, jei tai bus naudinga žaidėjui ir „Sūduvai“. Žais prie komandos šią vasarą prisijungęs Nerijus Valskis, Valentinas Baranovskis. Branduolys yra. Visa kita paaiškės vėliau. Siekiame, kad komandą papildytų kuo daugiau dublerių, žinoma, jei jie įrodys to esą verti.

Vytautas ŽEMAITIS („Miesto laikraščio“ redaktorius)

...

2012 Lap 09 14:39

„Sūduva-2“ sužais draugiškas rungtynes su U-21 rinktine
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... 1-rinktine" onclick="window.open(this.href);return false;

„General Financing A lygos“ dublerių čempionatą laimėjusi Marijampolės „Sūduvos“ dublerių komanda lapkričio 15 dieną 13 valandą sužais draugiškas rungtynes su Lietuvos U-21 rinktine.
Komandų susitikimas vyks Marijampolės „Arvi“ futbolo arenos manieže. Kviečiame stebėti jaunųjų futbolininkų kovą!

...

2012 Lap 15 13:02

A.Breivė: „Buvau užibrėžęs tikslą tapti rezultatyviausiu“
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... atyviausiu" onclick="window.open(this.href);return false;

Marijampolės „Sūduvos“ dublerių komandos atakų lyderis Armandas Breivė tapo rezultatviausiu „General Financing A lygos“ dublerių čempionato žaidėju. Puolėjas viso sezono metu į savo sąskaitą įsirašė 23 įvarčius.
Tiesa, 1994 metais gimusiam puolėjui kol kas nepavyko įsitvirtinti pagrindinės komandos rotacijoje. Futbolininkas, vilkėdamas pagrindinės komandos, marškinėlius į aikštę išbėgo 7 kartus, o aikštėje iš viso praleido 74 minutes.
Fksuduva.lt trumpai pasikalbėjo su Armandu apie praėjusį sezoną ir planus ateityje.

- Armandai, tapai rezultatyviausiu dublerių čempionato žaidėju. Ką tau reiškia šis pasiekimas?
- Labai džiaugiuosi dėl to. Įdėjau daug darbo ir pastangų, tačiau tai daugiausiai komandos nuopelnas. Aš padariau savo darbą ir tiek.

- Kada pamanei, kad gali tapti rezultatyviausiu čempionato žaidėju?
- Tikėjausi nuo pat sezono pradžios. Pavasarį užsibrėžiau sau tokį tikslą, džiugu, kad pavyko jį įgyvendinti.

- Pagrindinėje komandoje šiame sezone pasirodydavai tik epizodiškai. Ar turi vilčių, kad kitame sezone gali gauti daugiau laiko aikštėje?

- Na, labai norėčiau įgauti trenerio pasitikėjimą. Noriu sustiprėti tiek fiziškai, tiek techniškai, kad kitą sezoną pasitikčiau patobulėjęs. Esu pasirengęs sunkiai dirbti, kad sugebėčiau prasimušti į pagrindinę komandą.

- Kaip manai, ko tau labiausiai trūksta, kad pakiltum į aukštesnį lygį?

- Oj, trūksta daug dalykų. Turiu tapti protingesnis žaidėjas, sustiprėti individualiai ir taktiškai. Norint tapti geru futbolininku, reikia daug ir sunkiai dirbti.

- Ar turi labiau mėgstamą žaidimo komponentą nei įmušti įvartį?
- Lygiai taip pat, kaip įmušti pačiam, man patinka atiduoti rezultatyvų perdavimą komandos draugui. Šie dalykai man teikia vienodą malonumą.
-
- Ar turi futbolininką, į kurį lygiuojiesi?
- Taip, turiu. Tai prancūzas K.Benzema.

- Šiuo metu dar mokaisi gimnazijoje. Kaip sekasi derinti intensyvų sportą ir mokslus?
- Na, reikia sutikti, kad mokslai dėl sporto šiek tiek nukenčia. Mokytojai nėra tuo patenkinti, bet labai stengiuosi viską suderinti. Labai prašau mokytojų nepykti, jeigu sukeliu rūpesčių ( šypsosi ).
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

2012 Lap 15 13:04

„Sūduva-2“ ir U-21 dvikovoje – lygiosios
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... lygiosios-" onclick="window.open(this.href);return false;

Marijampolės „Sūduvos“ rezervinė sudėtis savo aikštėje sužaidė draugiškas rungtynes su Lietuvos U-21 rinktine. Atkakliose rungtynėse pirmoji du kartus pasižymėjo Lietuvos rinktinė, tačiau stiprų charakterį pademonstravę marijampoliečiai antroje rungtynių dalyje sugebėjo rezultatą išlyginti ir išplėšti lygiąsias.

Marijampolės „Arvi“ futbolo arenos maniežas
Marijampolės “Sūduva-2“ 2 - 2 Lietuva U-21
21‘ [ 0 – 1 ] Dovydas Norvilas
32‘ [ 0 – 2 ] Donatas Kazlauskas
52‘ [ 1 – 2 ] Aivaras Bielkauskas
85‘ [ 2 – 2 ] Darius Isoda

„Sūduva-2“: J.Plūkas, G.Urba, V.Bagdanavičius, D.Isoda, D.Tumosa, V.Lasevičius, P.Kiselevskis, A.Brokas, K.Strolys ( 46‘ A.Bielkauskas ), A.Kliučinykas ( 46‘ A.Kulikauskas ), A.Breivė.

U-21: K.Timofejevas, T.Snapkauskas, T.Janušauskas ( 46‘ K.Laukžemis, 88‘ L.Baranauskas ), M.Beneta, E.Girdvainis, R.Pilotas, A.Ribokas, E.Veliulis, D.Norvilas, T.Birškys ( 46‘ G.Žukauskas ), D.Kazlauskas ( 74‘ R.Gedminas ).

Marijampolės „Sūduvos“ dublerių komanda šiandien gavo rimtą išbandymą. Į Marijampolę sužaisti draugiškų rungtynių atvyko daugiausiai iš Lietuvos klubuose žaidžiančių futbolininkų sudaryta Lietuvos U-21 rinktinė.

Pirmajame rungtynių kėlinyje U-21 rinktinės futbolininkai sudavė du skaudžius smūgius marijampoliečiams – įvarčius į šeimininkų vartus įmušė Panevėžio „Ekrano“ auklėtinis Dovydas Norvilas bei nacionalinėje futbolo akademijoje besitreniruojantis Donatas Kazlauskas.

Rungtynių pertraukos metu „Sūduvos“ dublerių komandos treneris atliko kelias permainas komandos sudėtyje ir tai davė teigiamą rezultatą – po keitimo aikštėje pasirodęs Aivaras Bielkauskas pasiuntė kamuolį į svečių vartus.

Per likusį laiką marijampoliečiai sugebėjo įmušti dar vieną įvartį į varžovų vartus. Po standartinės situacijos laiku ir vietoje atsidūręs Darius Isoda smūgiu iš keleto metrų „nuginklavo“ svečių vartininką K.Timofejevą.

...

2012 Lap 21 16:20

Brazilas Rafaelis Ledesma: „Noriu žaisti Lietuvos futbolo rinktinėje“
http://www.sportin.lt/naujienos/futbola ... inktineje/" onclick="window.open(this.href);return false;

Dešimtmečius griautam Lietuvos futbolui prikelti reikia geležinės kantrybės arba stebuklo. Ar tokiu stebuklu gali tapti brazilas, siekiantis Lietuvos pilietybės ir norintis žaisti mūsų šalies rinktinėje?

„Aš galvoju, kad galiu padėti Lietuvos futbolo rinktinei“, – išskirtiniame interviu sporto portalui SportIN.lt pareiškė Rafaelis Ledesma.

Prieš porą metų Simoną Skripkaitę vedęs brazilas – pilnas vardas ir pavardė Rafaelis Pompeo Rodriguesas Ledesma – su lietuve augina dvejų metų berniuką ir neseniai gimusią mergaitę. Abu vaikai – lietuviai. Tokiu norėtų tapti ir jų tėvas.

„Girdėjau apie sportininkus, kurie anksčiau nesėkmingai siekė Lietuvos pilietybės, tačiau jie čia negyveno, neturėjo vaikų, žmonos. Aš turiu viską: kalbu lietuviškai, daug metų gyvenu Lietuvoje, žinau taisykles“, – lietuviškai vardino R.Ledesma.

Nežino ar liks Lietuvoje

Prieš šešerius metus pirmą kartą į mūsų šalį atvykęs futbolininkas jau žengė pirmuosius žingsnius link Lietuvos pilietybės.

„Prieš keturis mėnesius kalbėjau su Murausku (Marijampolės „Sūduvos“ klubo, kuriame šiemet žaidė R.Ledesma, prezidentu, – SportIN.lt). Jis kalbėjo su Kvedaru (LFF prezidentu, – SportIN.lt). Jeigu federacija nori – aš čia, laukiu. To (Lietuvos pilietybės) reikia siekti visiems kartu – aš vienas negaliu nieko padaryti. Pamatysime. Jeigu viskas bus gerai, gal po metų, ar pusės, paaiškės“, – teigė brazilas.

Nuo ryžtingesnių veiksmų R.Ledesmą kol kas stabdo neaiški ateitis. Jei karjerą tęs Lietuvoje, jis žada iš karto rašyti prašymą prezidentei Daliai Grybauskaitei padaryti išimtį.

29-erių futbolininkas „Sūduvai“ šiemet buvo tik paskolintas. „Teises į mane dar du sezonus turi Romanovo kompanija. Jis irgi turi pasakyti savo žodį. Pažiūrėsime, ar tiks man ir „Sūduvai“. Aš visada noriu geriau, jei bus geriau – manau, nekils problemų“, – atviravo futbolininkas, pridūręs, kad turi ir užsienio klubų pasiūlymų.

C.Laszlo nesužavėtas

Lietuvos futbolo rinktinę treniruojantis vengras Csaba Laszlo, sporto portalo SportIN.lt paklaustas apie galimybę komandoje turėti natūralizuotą brazilą, iš laimės nešokinėjo.
„Nesvarstau kaip būtų, jeigu to nėra“, – iš pradžių nuo atsakymo išsisuko C.Laszlo, tačiau netrukus pridūrė abejojantis, ar R.Ledesma iš rinktinės išstumtų kurį nors pagrindinės sudėties lietuvį.

„Jeigu jis toks geras, tai kodėl nežaidžia gerose lygose? Mes turime žaidėjų, kurie rungtyniauja Romos „Lazio“ klube“, – pažymėjo rinktinės treneris.

„Taip, kamuolį jis valdo techniškai, tačiau bėgti nelabai mėgsta. Visgi, jeigu jis gautų Lietuvos pilietybę, šansas įrodyti save rinktinėje jam būtų suteiktas“, – pažadėjo C.Laszlo.

Savo žaidimo nevertina

Pats R.Ledesma, šiemet likęs antras ir rezultatyviausio, ir geriausio A lygos futbolininko rinkimuose, savo žaidimo vertinti nenorėjo.

„Manau, visi, kurie suprantą futbolą, žino, kas yra geras, o kas – blogas žaidėjas, tačiau aš savęs nevertinu – palieku tai daryti kitiems. Manau, kad mano pasirodymas buvo neblogas“, – SportIN.lt teigė R.Ledesma, Lietuvos futbolo čempionate šiemet įmušęs 21 įvartį.

Dažnai geriausiu visų laikų A lygos legionieriumi pavadinimas brazilas, kuris yra vienintelis ne lietuvis, laimėjęs geriausio Lietuvos čempionato futbolininko apdovanojimą (2007 m.), nesureikšmino ir individualių prizų.

„Į asmeninius apdovanojimus aš nekreipiu didelio dėmesio. Aišku, tai svarbu, bet aš visada žaidžiu tam, kad padėčiau savo komandai“, – tvirtino „Sūduvos“ lyderis.

Nori būti pirmas

Po dvejų metų pertraukos iš Minsko „Partizan“ (2009–2011 m.) ir trumpai Minsko „Dinamo“ (2011 m.) į Lietuvą šiemet sugrįžęs R.Ledesma atviravo, kad tikėjosi tapti čempionu, bet tenkinosi kartu su Marijampolės klubu iškovota bronza.

„Manau, šį sezoną turėjome gerą komandą. Kai atvažiavau į „Sūduvą“, galvojau, kad tapsiu čempionu, bet nieko neišėjo... Kodėl? Yra daugkartinis čempionas „Ekranas“, „Žalgiris“ – gera komanda, „Kruoja“. Ko trūko? Šito reikėtų klausti trenerio. Aš, kaip žaidėjas, visada stengiausi sužaisti geriausiai, kaip ir mano kolegos darė viską, ką galėjo, tačiau kartais nepavyko...“ – dėstė brazilas.

„Sūduva“ rodė gerą žaidimą, bet aš vėl norėčiau būti pirmas, kaip „Kauno“ laikais“, – prisipažino R.Ledesma, pažintį su Lietuva padėjęs būtent dabar jau nebeegzistuojančiame FBK „Kauno“ klube (2006–2008 m.).

Vertindamas A lygos pirmenybių lygį futbolininkas neslėpė, kad jis galėtų būti aukštesnis: „Pirmos 4–5 komandos yra panašaus pajėgumo, bet žemiau lygis krenta.“

Atsarginis planas

Viso interviu metu R.Ledesma kalbėjo lietuviškai, tik retkarčiais padėdavęs sau vienu kitu anglišku žodžiu.

„Kartais reikia šiek tiek pagalvoti. Jei nežinau kokio žodžio, paklausiu žmonos, ką jis reiškia. Manau, kad 80–90 procentų viską suprantu, bet kartais sunku išsireikšti. Aišku, buvo sunku (išmokti kalbėti lietuviškai, – SportIN.lt). Iš pradžių Lietuvoje bendravau tik an gliškai, o lietuviškai pradėjau prieš dvejus metus. Dabar lengviau. Kai kiekvieną dieną girdi, kaip kalba treneris, žaidėjai – pripranti“, – šypsojosi Pietų kraštams būdingas nuoširdus ir šiltas pašnekovas.

Jei nepavyktų pačiam užsivilti Lietuvos rinktinės marškinėlių, R.Ledesma ruošia ir atsarginį planą. „Nors mano sūnui dar tik dveji, jis jau dabar pamišęs dėl futbolo. Braziliški genai“, – prieš atsiveikindamas nusijuokė futbolininkas.

...

2012 Lap 21 16:22

Rafaelis Ledesma kalba lietuviškai:

2006-aisiais pirmą kartą į Lietuvą atvykęs brazilas Rafaelis Ledesma prieš porą metų vedė lietuvę, su kuria augina dvejų metų berniuką ir neseniai gimusią mergaitę. Abu vaikai -- lietuviai. Tokiu norėtų tapti ir jų tėvas.
„Aš galvoju, kad galiu padėti Lietuvos futbolo rinktinei", -- išskirtiniame interviu sporto portalui SportIN.lt pareiškė R.Ledesma, šiemet žaidęs Marijampolės „Sūduvos" ekipoje ir likęs antras rezultatyviausio bei geriausio A lygos futbolininko rinkimuose.

...

2012 Lap 24 11:41

D.Gvildys apie praėjusį sezoną
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... ajus-sezon" onclick="window.open(this.href);return false;

Šios savaitės pradžioje Vilniuje buvo išdalinti Lietuvos futbolo federacijos apdovanojimai ir uždarytas 2012 metų sezonas. Komandų žaidėjai ir treneriai jau išsiskirstė ilsėtis. Fksuduva.lt pasikalbėjo su Marijampolės „Sūduvos“ vyriausiuoju treneriu Dariumi Gvildžiu apie pasibaigusį sezoną, kritiką jo atžvilgiu ir ateities planus.

- „General Financing A lygos“ finišo aistros jau aprimo. Kaip „Sūduvos“ vyriausiasis treneris vertina pasibaigusį sezoną?
- Pasirodymą A lygoje vertinu teigiamai, nes pavyko išsaugoti trečiąją vietą ir patekti į kito sezono UEFA Europos lygos turnyrą. Man atvykus į komandą, buvome ketvirtoje vietoje dviem taškais atsilikdami nuo „Kruojos“, bet sugebėjome sugrįžti į trečiąją ir išlaikyti ją iki sezono pabaigos. Gaila, kad pasirodymą LFF taurės varžybose baigėme jau aštuntfinalyje. Tądien mums pritrūko sportinės sėkmės. Neišnaudojome keleto šimtaprocentinių progų pirmajame kėlinyje, o varžovai pelnė įvartį vieną kartą pataikę į vartų plotą.
UEFA Europos lygoje sužaidėme gražias rungtynes tiek Daugpilyje, tiek Novi Sade. Gaila, bet namų rungtynėse prieš „Vojvodina“ komandą mums pritrūko šviežumo ir kai kurių žaidėjų.

- „Sūduva“ iškovojo trečiąją vietą A lygoje, tačiau ne vienas futbolo specialistas Marijampolės komandą pavadino šio sezono nusivylimu...
- Taip įvyko dėl to, kad prieš sezono pradžią buvo kalbų apie čempionų vardus. Tokių žaidėjų kaip C.Thomsonas ar R.Ledesma atvykimas kalbas pakurstė, o klubo finansinis stabilumas bei puiki sporto bazė tapo argumentu kritikuojant komandos pasirodymą.

- Prie komandos vairo stojote sezono viduryje. Iš pradžių komanda žaidė kaip ant sparnų – pergalė prieš „Daugava“ klubą išvykoje, lygiosios su „Vojvodina“ Serbijoje. Kodėl „Sūduvai“ nepavyko toliau išlaikyti tokio didelio troškimo siekti pergalių?
- Komandai pradėjo kauptis nuovargis. Tarp UEFA Europos lygos rungtynių dar žaidėme mačą Tauragėje. Per 20 dienų sužaidžiant 6-7 rungtynes atsiranda apatija, ugnelės nebuvimas. Manau, kad vėlesnio komandos „sėdimo“ priežastys yra fizinės. Nemanau, kad „Sūduva“ buvo prastai pasiruošusi sezonui, tiesiog tokia yra futbolo specifika. Pats esu tai patyręs kaip sportininkas. Žaidžiant daug rungtynių atsiranda psichologinis ir fizinis nuovargis.

- Atvykęs į komandą teigėte, kad „Sūduva“ turėtų žaisti agresyviau, demonstruoti daugiau kovingumo. Kaip sekėsi siekti šių tikslų?
- Na, daryti pakeitimus sezono viduryje, kai žaidėme daug rungtynių, buvo nelengva. Tokiose situacijose svarbiausia stengtis išlaikyti gerą komandos fizinę ir emocinę būklę. Dalinai tikslus pasiekti pavyko, sužaidėme keletą kovingų mačų. Didelė mūsų bėda buvo antrasis kėlinys ir nugalėtojų mentaliteto neturėjimas, kokį, pavyzdžiui, turi Panevėžio „Ekranas“. Prieš kitą sezoną stengsimės atlikti tinkamus pakeitimus komandos žaidime.

- Esate gana jaunas treneris. Ar kartais pajaučiate, kad tam tikrose situacijose Jums trūksta patirties?
- Be abejo, patirtis yra įgyjama. Klaidų daro ir jauni, ir patyrę, svarbiausia iš jų mokytis. Aišku, turint didesnį patirties bagažą, dažniau galima klaidų išvengti. Mėgstu sakyti, kad tobulėjimui ribų nėra.

- Sezono metu sulaukėte kritikos dėl „eksperimentavimo komandos sudėtimi“. Ką galėtumėte atsakyti kritikams nesupratusiems, kodėl P.Leimonas, V.Borovskis, P.Lukšys, N.Radžius kartas nuo karto rungtyniavo ne tose pozicijose, kuriose praleido didesnę dalį savo karjeros?
- Vadinamus eksperimentus teko atlikti dėl komandoje susiklosčiusių aplinkybių ir konkrečių futbolininkų tinkamumo funkcijoms, kurias tądien reikėjo atlikti. Po dviejų gerų rungtynių išvykose prieš „Daugava“ ir „Vojvodina“ tokių kalbų nebuvo, tačiau po pralaimėjimo pastarajai komandos savo aikštėje kritikai tai „pastebėjo“.

- Ar esate iš tų žmonių, kurie jautriai reaguoja į kritiką arba mėgsta pasimėgauti pagyrimais?
- Nuo balto žirgo iki prarajos yra vienas žingsnis, todėl nei kritikos, nei pagyrų nepervertinu.

- Prieš 2013 metų sezoną turėsite galimybę pats parengti komandą, o ne stoti prie jos vairo sezono eigoje. Ar tai didelis privalumas vyriausiajam treneriui?
- Aš manau, kad tai didelis privalumas. Lengviau, kai turi 2-3 mėnesius įdiegti taktinius sumanymus, kurie atskleidžia komandos veidą ir trenerio požiūrį į futbolą.

- Kaip labai, Jūsų nuomone, prieš kitą sezoną turėtų keistis komandos sudėtis?
- Aš manau, pakeitimų reikėtų atlikti tam, kad būtų įnešta naujų vėjų. Savo treniruojamą komandą įsivaizduoju greitą, mobilią ir agresyvią. Sunku daug kalbėti apie kitų metų komandą, nes kai kurių žaidėjų padėtis dar sprendžiasi.

- Kurias pozicijas „Sūduvai“ reikėtų labiausiai sustiprinti kitame sezone?
- „Sūduvai“ reikėtų vidurio gynėjo, puolėjo bei vidurio saugo, galinčio „skaityti“ žaidimą ir laikyti komandos žaidimą savo rankose.

- Ar galėtumėte išskirti, kas praėjusiame sezone buvo komandos lyderis? Galbūt „Sūduvai“ trūko tikro lyderio?
- Išskirti lyderį būtų sudėtinga. Tikro lyderio šiame sezone taip ir neradome. Sprendžiant pagal sportinio pykčio turėjimą, profesionalumą, žmogiškąsias savybes arčiausiai lyderio šiame sezone buvo vartininkas P.Davidovas. Tiek aikštėje, tiek už jos ribų.

- Viena iš malonių žinių šiame sezone buvo ta, kad marijampolietis K.Chvedukas jau debiutavo Lietuvos nacionalinėje rinktinėje ir buvo vienas iš geriausių „Sūduvos“ futbolininkų šiame sezone. Kokia šio futbolininko svarba Marijampolės komandai?
- Manau, kad Karolis yra talentingiausias „Sūduvos“ auklėtinis, turintis didelį potencialą. Taip, kaip jis sužaidė UEFA Europos lygos rungtynes su Daugpilyje ir Novi Sade bei keletą kitų šio sezono rungtynių, mane maloniai nustebino. K.Chvedukas išsiskiria kovingumu, sportinio pykčio turėjimu.

- R.Ledesma buvo rezultatyviausias ir daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikęs „Sūduvos“ futbolininkas šiame sezone. Galbūt po šiais skaičiais slepiasi tai, kad Marijampolės komandos sėkmė pernelyg daug priklausė nuo brazilo žaidimo?
- Jis komandoje ir buvo tam, kad muštų įvarčius ir atliktų rezultatyvius perdavimus. Visi žino ir matė, koks talentingas žaidėjas jis yra. Tiesa, nors Rafaelis sužaidė gerą sezoną, aš manau, kad tam išnaudojo tik dalį savo potencialo ir turėtų žaisti geriau.

- Marijampolės „Sūduvos“ jaunimas tapo dublerių čempionato nugalėtojais. Kokia Jūsų nuomonė apie jaunuosius marijampoliečius?
- Manau, kad dubleriai neturėtų sustoti ties iškovotu čempionų titulu. Perėjimas iš vaikinų į vyrų futbolą yra sudėtingas procesas ir tik patys darbščiausi ir valingiausia gali tikėtis sėkmės. Jaunimui reikia įdėti daug darbo. Pora žaidėjų, kurie sezoną pradėjo kaip dubleriai, jau gavo daugiau žaidimo laiko pagrindinėje komandoje, tai – P.Kiselevskis ir G.Urba. Pastarasis yra įdomus žaidėjas, kuriam dar reikia įgyti patirties ir subręsti. Su Gyčiu esame kalbėję apie jo galimybes ir futbolą – tikiuosi jis suprato mane. P.Kiselevskis yra labai darbštus žaidėjas, bet turi būti drąsesnis ir nebijoti imtis iniciatyvos.

The Miz

2012 Gru 07 15:17

Italijos klubai domisi Marijampolės jaunimu
Penktadienis, 07 Gruodis 2012
http://www.fksuduva.lt/" onclick="window.open(this.href);return false;

Du Marijampolės futbolo centro auklėtiniai patraukė Italijos klubų dėmesį. Saugas Giedrius Matulevičius ir puolėjas Markas Kardokas, kurie lapkričio mėnesio pirmoje pusėje buvo išvykę treniruotis į Italijos klubus, sulaukė naujų kvietimų atvykti treniruotis į šią futbolo šalį.
G.Matulevičius iš antrosios kelionės į Italiją jau sugrįžo. 1997 metais gimęs jaunasis futbolininkas lapkričio 27 – gruodžio 1 dienomis treniravosi Milano „Inter“ komandoje. Futbolininko įspūdžius iš garsiojo Italijos klubo galėsite perskaityti šį savaitgalį. Jo bendraamžis M.Kardokas rytoj, gruodžio 8 dieną, išvyks į „Catania“ klubą, kuriame praleis savaitę laiko.
Abu futbolininkas šiame sezone atstovavo Marijampolės „Sūduvos“ dublerių komandai.

Tobex
Palaikoma komanda: Šiauliai

2012 Gru 16 16:18

Lukšys žais Lenkijoje už Wigry
http://www.90minut.pl/news/202/news2024 ... walki.html" onclick="window.open(this.href);return false;

mafia7

2012 Gru 16 16:59

Tai jis geriau ir nebetraukia, žinokit dalinai net džiaugiuosi, kad jis paliko klubą.Išbezdėjo lauk škiant :)

mafia7

2012 Gru 16 17:00

litewskiej ekstraklasy :D :lol:

karys
Palaikoma komanda: Žalgiris

2012 Gru 18 14:16

http://www.sport.pl/sport/1,125080,1304 ... rwaja.html" onclick="window.open(this.href);return false;

slavickas Stomil Olsztyn peržiūroje.

Smiltys
Palaikoma komanda: FK Atlantas

2013 Sau 05 17:59

http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... im-sezonui" onclick="window.open(this.href);return false;

Pasirengimą sezonui pradėjo 19 futbolininkų: vartininkai Pavels Davidovs, D.Bartkus, D.Lastauskas, gynėjai D.Isoda, G.Urba, D.Tumosa, N.Radžius, V.Lasevičius, saugai P.Kiselevskis, N.Valskis,V.Baranovskis, P.Leimonas, T.Eliošius, K.Chvedukas,A.Kliučinykas, V.Bagdanavičius, A.Kulikauskas bei puolėjas A.Brokas.
Šeštadienio treniruotėje trūko puolėjų A.Breivės ir A.Bielkausko, traumą besigydančio saugo Mariaus Šoblinsko ir brazilo R.Ledesmos.

Sorry, bet nesizhiuri medaline komanda kol kas...

Grįžti į