matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: FK Tauras

2021 Vas 21 11:53

Skirmantas Malinauskas apie VšĮ "Tauragės futbolas" reikalus. Verta pažiūrėti kad geriau suprasti situaciją (žr. nuo 30:55 iki 55:30)

Po naujausių Tauragės raj. savivaldybės sprendimų, Pukelis turės arba atiduoti skolą, arba grąžinti stadioną savivaldybei :shock:

Dabartinė akademijos vadovė paaiškino, kad treneriai kurie kūrė akademiją ir atvedė į ją vaikus (Bendikas, Rimas ir kt.), iš akademijos pasitraukė nes... yra nepakankamai kompetetingi ir jiems per sudėtinga dirbti su Anderlecht programa
Kad geriau suprasti situaciją išvis net neverta žiūrėti, nes vėjus pasakoja. Pagal jį stadioną pastatė savivaldybė, o tada jį perleido VSI Tauragės futbolas. Nors savivaldybė perleido tik tuščia lauką, o daugiau nieko.

Realiai jokio skirtumo kam priklausys tas stadionas, nes jis jokių papildomų finansų neatneša, tik kainuoja jo išlaikymas ir priežiūra (beje, visai neseniai įstaiga įrengė apšvietimą). Jei ir atiduos stadioną, net neabejoju ir toliau juo galės naudoti akademija ir klubas nemokamai.

Juokingai nuskambėjo tarybos klausimas ar stadionu nemokamai gali naudotis visi tauragiškiai. Nors ant Vytauto stadiono (kuris priklauso savivaldybei) ant pagrindinės aikštės neleidžiama net užlipti.

O kas tie kiti, kurie išėjo? Kiek teko girdėti tai A.B. išeiti buvo pasiūlyta, nes nesutiko karantino metu su mažesniu užmokesčiu (treniruotės tuo metu nevyko). O T.R. išėjo į sporto centrą, nes ten reikia mažiau laiko skirti ir atsakingas būni tik pats sau, o atlyginimas toks pat.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Tauras

2021 Vas 21 12:08

tavęs niekas neklausys tu ne Malinauskas.
ir per mažai epitetų savo kalboje naudoji, skamba neįtikinamai. Panaudok daugiau būdvardžių.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Tauras

2021 Vas 21 13:03

Man irgi gaila p. Pukelio. Puikus vyras - tvirtas, teisingas, padorus, kiekada nieko neapgaus, nenuskriaus ir nemeluos, nepriekaištingos reputacijos verslininkas, Lietuvos futbolo gelbėtojas. O jį taip neteisingai puola iš visų pusių...

Kažin, gal galima kažkaip p. Arūnui padėt? :?

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Tauras

2021 Vas 21 13:09

padėt nereikia, tik reikia kritinio mąstymo.

piratas
Pranešimai: 1700
Užsiregistravo: 2011 Kov 07 13:49
Palaikoma komanda: FK Kauno Žalgiris

Re: FK Tauras

2021 Kov 12 23:02

Kiek supratau sios legendos siemet vel futbolo zemelapyje neliko :D nematau 2-os lygos dalyviu sarase. Na matyt Pukelis uzsiemes rimtesniais reikalais, neturi laiko savo miesto komandai :D

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Tauras

2021 Kov 13 06:19

Na visų pirma Pukelis savo pinigais komandos nerems, jis ne koks kvailys geradaris. Tu tarpu savivaldybė nutraukė paramą dėl skolų, o kitus rėmėjus Arūnas gi išvaikė ir atėmė jų dalis. Patinė situacija...

O kad kitų svarbių reikalų pilna tas tiesa. Va šią savaitę, sužinojęs kad S.Malinauskas nufilmavo interviu su Henyte, p. Arūnas su advokatais daro spaudimą Kalėjimų departamentui, kad tas uždraustų visokiems ten videoblogeriams kalbinti kalinius. Taip pat vis girdim, kad p. Arūnas toliau stengiasi atgauti leidimą oficialiai laikyti ir naudoti medžioklinį ginklą (matyt visokie kenkėjai malinauskai jau gerokai užkniso).

Svarbiausia - viskas dėl futbolo gražios ateities ;)

Respublik
Pranešimai: 8647
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Tauras

2021 Kov 26 03:33

Skirmantas Malinauskas apie VšĮ "Tauragės futbolas" reikalus. Verta pažiūrėti kad geriau suprasti situaciją (žr. nuo 30:55 iki 55:30)

Po naujausių Tauragės raj. savivaldybės sprendimų, Pukelis turės arba atiduoti skolą, arba grąžinti stadioną savivaldybei :shock:

Dabartinė akademijos vadovė paaiškino, kad treneriai kurie kūrė akademiją ir atvedė į ją vaikus (Bendikas, Rimas ir kt.), iš akademijos pasitraukė nes... yra nepakankamai kompetetingi ir jiems per sudėtinga dirbti su Anderlecht programa :D

https://youtu.be/2l6-mS6pt0c?t=1854

Žiūrėk, nereikia net spėlioti kurį ten video advokatai įšaldė.
This content is not available on this country domain due to a defamation complaint.

Respublik
Pranešimai: 8647
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Tauras

2021 Kov 26 03:37

Įmesiu čia gal, bus aiškiau

Tėvas ir sūnus Mačaičiai: „Kai Vytis ant krūtinės – įpareigoja“
https://www.taurageszinios.lt/naujienos ... goja-13860

Vartininkų treneris Žydrūnas Mačaitis buvo pakviestas treniruoti Lietuvos U-15 rinktinę. Jo sūnus Sidas Mačaitis pakviestas ginti U-19 rinktinės vartus. Futbolo pasaulyje įprasta, kad užauga žaidėjų dinastijos, futbolo tradicijos perduodamos iš kartos į kartą. Prisiminkime vartininkų Šetkų šeimą, pavyzdžių yra ir daugiau. „Vytis ant krūtinės įpareigoja“, – sako vienas geriausių vartininkų trenerių šalyje.

Konkurencija didžiulė

Su Ž. Mačaičiu kalbėjomės telefonu praėjusį penktadienį, vakare tarp treniruočių, dieną prieš A lygos startą. Iki tol trenerių štabe FK „Tauras“ klube ir Tauragės futbolo akademijoje dirbęs vartininkų treneris šiemet sustiprino Telšių „Džiugo“ klubo trenerių štabą ir buvo pakviestas treniruoti Lietuvos U-15 rinktinės žaidėjus. Sutariame, kad išlaikysime pozityvią nuotaiką, nors situacija su Tauragės futbolu lieka labai miglota ir pačiam pašnekovui kelia nerimą.

– Neįsivaizduoju Tauragės be futbolo, – sako daug metų šiai sporto šakai atidavęs treneris.

Jis pasakoja, kad neoficialaus kvietimo prisijungti prie rinktinės sulaukė dar prieš kelis mėnesius, kai ruošėsi pasirašyti sutartį su Telšių „Džiugo“ klubu. Neseniai šis kvietimas tapo oficialiu.

– Malonu kaip treneriui, suteiktas pasitikėjimas, kai Vytis ant krūtinės, įpareigoja, – sako pašnekovas. – Lietuvoje yra daug stiprių trenerių, vartininkų trenerių didelė konkurencija, tad tikrai džiugu, kad buvau pakviestas, – džiaugsmo neslėpė Ž. Mačaitis.

Motyvuoti žaidėjai

Tauragės futbolo akademijoje jaunimą treniravęs Ž. Mačaitis dabar čia, kaip pats sako, liko minimaliai. Visas dėmesys – A lygoje žaidžiančiam Telšių „Džiugo“ klubui, kuris praėjusį sezoną liko antras, nusileidęs tik „Nevėžio“ klubui. Ir, žinoma, Lietuvos jaunimo rinktinei. Šioji taip pat didina krūvį, iššūkių laukia tikrai nemažai. Pirmoji stovykla jau buvo kovo 2-ąją.

– Dirbame su trimis skirtingais vartininkais, iš skirtingų miestų. Įdomu su jais dirbti, visi praėję atrankas, motyvuoti. Vyriausiasis treneris Andrius Velička kaip žaidėjas turi daug patirties, kaip treneris gal mažiau, – pasakoja pašnekovas.

Komandinis žaidimas

Dėl pandemijos U-15 turnyrai buvo sustabdyti, vyksta tik stovyklos, kas mėnesį po tris dienas. Futbolininkai demonstruoja savo meistriškumą, formuojama rinktinė. Rugsėjį jau turėtų paaiškėti galutinė rinktinės sudėtis. Tad darbo daug tiek žaidėjams, tiek treneriams.

– Po karantino reikės daug pamatyti, įvertinti žaidėjų pasirengimą, kad rudenį komanda jau būtų suformuota, – teigia Ž. Mačaitis.

Pandemija, karantinas sulėtino tempą, žaidėjai iš pradžių visiškai negalėjo treniruotis, po to daugelis užsiėmimų perkelti į nuotolį. Patyręs treneris sako, kad tai padeda palaikyti tik fizinę formą, tačiau meistriškumo ugdymui, komandinės dvasios formavimui suduotas stiprus smūgis.

– Žaidėjai gal dar ne taip, bet vartininkų ugdymui nuotolinis mokymas padarė savo, forma krenta, kažkas baisaus. Futbolas yra komandinis žaidimas, – pastebi treneris.

Žaidėjų dinastijos

Pasisukus kalbai apie Tauragę ir sportą, pašnekovas atsidūsta.

– Neįsivaizduoju Tauragės be futbolo, – sako nuo antrosios klasės futbolo pasaulyje ir beveik visą gyvenimą atidavęs treneris. – Čia stiprus veteranų klubas, buvę žaidėjai tampa rėmėjais. Futbolo pasaulyje labai svarbios tradicijos, perduodamos iš kartos į kartą.

Galima būtų prisiminti Šetkų šeimą: vartininkas Jaunutis Šetkus su „Tauro“ klubu 1987 m. tapo LTSR čempionu, jo sūnus Edgaras, taip pat vartininkas, šiuo metu gina Izraelio klubo garbę ir praėjusiais metais buvo išrinktas geriausiu Lietuvos futbolininku. Sidas Mačaitis taip pat seka tėvo Žydrūno pėdomis.

Tėvas sako didžiuojąsis sūnumi.

– Buvau kviečiamas į rinktinę iki pat 17-os metų, kai gavau kvietimą į U-18. Jausmas buvo geras ir netikėtas. Dabar jau trečias kvietimas ir esu kviečiamas į U-19 rinktinę. Smagu, kad pirmas kartas nebuvo paskutinis, kad šoktelėjau iš U-18 į U-19. Manau, kad tai progresas karjeroje vyksta, smagu būti tarp geriausių Lietuvoje, prideda pasitikėjimo savimi, – „Tauragės žinioms“ sakė Sidas Mačaitis.

Tėvo pavyzdys

Paklaustas, kas įkvepia jaunuolį žaisti futbolą, jis sako, kad po 11-os metų futbole tai jau yra tapę kaip savotiškas darbas.

– Smagu, kai gali dirbti tai, ką mėgsti, – juokiasi pašnekovas.

Sidas taip pat atkreipia dėmesį į dinastijas, į iš kartos į kartą perduodamas tradicijas. Futbolas jam buvo pirmoji ir turbūt jau paskutinė sporto šaka, kuriai skiria savo laiką. Vaikystėje domėjosi kartingais, tačiau tėvo pavyzdys lėmė, kad vaikinas pasirinko futbolininko karjerą.

– Tėvas iš pradžių buvo futbolininkas, dabar treneris, tai visą gyvenimą nori nenori esi įtrauktas į futbolo gyvenimą: namuose – futbolo atributika, per televizorių – futbolas, tėčio pokalbiai telefonu apie futbolą ir visa kita. Turbūt tai ir nulėmė, įkvėpė, – šypsosi Sidas.

Be įkvėpimo neliko ir pats Žydrūnas. Patyręs treneris sako, kad jį patį įkvepia kiti žaidėjai, treneriai, kurie savo pavyzdžiu perteikia futbolo aistrą jaunuoliams ir vyresniems žaidėjams.

– Andrius Bendikas, Tomas Rimas, Darius Stažys, Jonas Stažys, Bronius Kičas – nežinau, kur aš būčiau be šių trenerių, – pokalbį baigia Ž. Mačaitis.

Respublik
Pranešimai: 8647
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Tauras

2021 Kov 26 03:42

Paskirstė finansavimą sporto klubams
https://www.taurageszinios.lt/index.php ... bams-13933

Tauras liko su nuliu paramos iš savivaldybės. Bet už tai aš sužinojau, kad yra tokia Lietuvos svarsčių kilnojimo federacija. Vis kažkas.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Tauras

2021 Kov 26 08:44

Visas dėmesys – A lygoje žaidžiančiam Telšių „Džiugo“ klubui, kuris praėjusį sezoną liko antras, nusileidęs tik „Nevėžio“ klubui. Ir, žinoma, Lietuvos jaunimo rinktinei.
Oba.

iki čia ir daskaičiau, nes tikrai Tauragės futbolo ateitis miglota..

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Tauras

2021 Bal 01 17:13

Dar vienas straipsnelis apie Tauragės "Tauro" reikalus.

Ar praeityje Tauragę garsinęs futbolo klubas liks tik istorija?
Įkelta: 2021-03-30

http://taurageszinios.lt/naujienos/aktu ... rija-13986

Praeityje dėl aukščiausių apdovanojimų šalies futbolo čempionatuose kovojusi Tauragė vėl pasiekė ribą, ties kuria futbolas mieste gali visai išnykti. FK „Tauras“ prieš dešimtmetį atgaivinę verslininkai išsilakstė, klubą valdančią VšĮ „Tauragės futbolas“ skandina įsiskolinimai. Miesto valdžia situaciją vertina blogai ir įžvelgia prastos vadybos problemą. Įstaigos atstovai sako vietoje pagalbos sulaukiantys žlugdančios politikos. O įstaigą per keletą pastarųjų metų paliko profesionalūs treneriai.

Klubo ateitis miglota

Futbolo klubo „Tauras“ greičiausiai šiemet nebeliks. Tokią žinią prieš keletą savaičių teko išgirsti iš Tauragės futbolo bendruomenės. Viena pagrindinių priežasčių – finansai. Anksčiau iš savivaldybės solidžią sumą kasmet gaudavusį klubą valdanti VšĮ „Tauragės futbolas“ šiemet liko be žymios paramos. Nors metų pradžioje savivaldybės taryba atleido viešąją įstaigą nuo nekilnojamojo turto mokesčio už stadioną bei greta esančias tarnybines patalpas, po mėnesio pareikalavo sugrąžinti beveik 83 tūkst. eurų skolą už tą patį stadioną – skolą, kurią pagal sutartį įstaiga nuo 2016-ųjų turėjo kas mėnesį mokėti dalimis, tačiau pastaruosius dvejus metus įsipareigojimų nevykdė.

Maža to, turėdama pradelstų mokėjimų savivaldybei bei kitoms valstybės institucijoms, pagal savivaldybės sporto finansavimo tvarkos aprašą įstaiga šiemet negalėjo tikėtis finansinės paramos. Kaip sakė duomenis pateikęs Tauragės rajono savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas Ignas Kymantas, VšĮ „Tauragės futbolas“ pradelsti įsipareigojimai pagal skolos grąžinimo grafiką sudaro 22 440 Eur.

– Kol nebus padengti pradelsti įsipareigojimai pagal tvarkos aprašą, finansavimas negali būti skiriamas. 2021 metais iš VšĮ „Tauragės futbolas“ savivaldybės administracija paraiškos finansavimui gauti pagal minėtą tvarkos aprašą negavo, – teigė I. Kymantas.

Finansavimas keitėsi

Nuo 2015-ųjų finansavimas iš savivaldybės keitėsi. Kaip rodo savivaldybės pateikti skaičiai, didžiausia suma skirta 2017-aisiais. Po metų įstaiga veiklos nevykdė, tad savivaldybės skirtų 30 tūkst. eurų negavo. Dar po metų skirta kur kas mažesnė suma, pernai ji vėl padidinta.

– Savivaldybės administracija VšĮ „Tauragės futbolas“ finansuoja pagal Neformaliojo mokinių sportinio ugdymo programą, iš kurios 2019 metais skirta 10 518,04 Eur, 2020 metais – 46 210 Eur. Finansavimas vykdomas ir 2021 metais. Finansavimas skiriamas ir pagal Mėgėjiškos sportinės veiklos ir didelio sportinio meistriškumo rėmimo programą, iš kurios 2020 metais VšĮ „Tauragės futbolas“ skirta 3750 Eur, – skaičius pateikė Finansų skyriaus vedėjas.

Prasta vadyba

Paklaustas, kaip savivaldybė vertina Tauragės futbolo situaciją, mero patarėjas ryšiams su visuomene Kasparas Bertašius negailėjo kritikos.

– Praeityje pasiektais žaidėjų ir trenerių pasiekimais galime didžiuotis, bet dabartinę situaciją Tauragės rajono savivaldybės administracija vertina blogai. Nors yra sukurtos sąlygos klubams gauti finansavimą už vaikų ugdymą, klubo valdyme yra problemų, – teigė mero patarėjas.

25 proc. viešosios įstaigos akcijų valdo Tauragės rajono savivaldybė, 75 proc. priklauso verslininkui Arūnui Pukeliui kaip privačiam asmeniui. Pasak Tauragės rajono savivaldybės tarybos nario Raimondo Matemaičio, prieš gerą dešimtmetį klubas buvo atsidūręs gilioje duobėje, tačiau viešąją įstaigą įsteigę apie dešimt verslininkų prikėlė klubą naujam gyvenimui. Tačiau po to problemos vėl ėmė kauptis, politiko žodžiais tariant, atėjus vienam asmeniui.

– Prieš penkiolika metų buvo gėdingas puslapis, kai į kokį rajoną nuvažiavęs klubas pralaimėdavo 16:0 prieš silpną komandą. Tada susivieniję verslininkai įkūrė viešąją įstaigą, atgaivino klubą, jis vėl ėmė žaisti aukštesnėse lygose, kovojo dėl pergalių. Vidinių procesų nemačiau, bet po to keistai mažėjo dalininkų, vienas atėjęs supirkinėjo dalis, klubo lygis nusmuko. Kai tas vienas atėjo, klubas nusirito, esame žemumose. Priklausys, kas imsis iniciatyvos, gal jos ribojamos, nežinau. Visi žinome, kas dabar įstaigos dalininkai, – svarstė politikas, nors paprašytas patikslinti, apie kokį asmenį kalba, tiesiogiai pavardės neįvardijo.

Įžvelgia žlugdymą

VšĮ „Tauragės futbolas“ vadovė Dainora Jonaitė, paprašyta pakomentuoti, ar tikrai FK „Tauras“ likimas pakibo ant plauko, nieko neatsakė, tik paprašė pacituoti dabartinio klubo trenerio komentarus, kuriuos treneris surašė privačioje Tauragės futbolo bendruomenės feisbuko grupėje.

– Kažkiek bus, kaip sakant, kur ne kur pabarstyta. Eilinį kartą matau, kad verslininkai, politikai ir mėgėjai bando daryti įtaką, o ne remti sportą. Mes nykstam, nelieka nei trenerių, nei sportininkų, lieka sportuojantieji savo malonumui, o mūsų valdžiai tik tokių ir reikia, nes jiems nereikia nei rezultatų, nei tikslų, nei infrastruktūros, nei lėšų, tie reikalingiausi, balso donorai, – į kitų komentatorių klausimą, ar Tauragėje neliks futbolo, atsakė Darius Stažys.

Praeityje garsėjo pergalėmis

Vyresni futbolo entuziastai su nostalgija prisimena laikus, kai devintojo dešimtmečio pabaigoje, 1987 m., ką tik perėjęs iš žemesnės lygos Tauragės „Tauras“ netikėtai tapo LTSR aukščiausiosios lygos čempionu. Tą kartą finale pergalę pavyko išplėšti po baudinių serijos, sėkmingai varžovų bandymus atrėmus Jaunučiui Šetkui, dabar vieno geriausio šalies futbolininko, vartininko Ernesto Šetkaus tėvui.

Po 2000-ųjų klubui kelis kartus pavyko prasibrauti į UEFA Europos lygos čempionatą. Šalies čempionatuose klubas kurį laiką žaidė I lygoje, bet tuomet nuo 2015-ųjų prasidėjo sunkus periodas. Klubas iškrito iš I lygos, 2016-aisiais nedalyvavo jokiose pirmenybėse, 2018-aisiais nevykdė jokios veiklos. Pastaraisiais metais klubas buvo gavęs LFF II lygos licenciją, bet aukštumų nepasiekė.

Tačiau ar šiemet pavyks suburti komandą ir startuoti lygoje, kol kas neaišku.

Kaip „Tauragės žinias“ informavo LFF Licencijavimo vadybininkas Karolis Dieninis, FK „Tauras“ buvo išduota licencija, bet vėliau klubas raštu federaciją informavo apie kitokius planus.

– FK „Tauras“ buvo išduota 2021 m. II lygos licencija, tačiau vėliau pats klubas raštiškai informavo LFF, kad 2021 m. II lygos pirmenybėse nedalyvaus. Klubui ateityje siekiant II lygos licencijos bus atsižvelgiama į bendrą klubo finansinę būklę bei veiklos tęstinumo perspektyvas, – raštu atsakymą pateikė K. Dieninis.

Paprašytas patikslinti nedalyvavimo priežastis, pašnekovas teigė, kad tai komentuoti turėtų klubo vadovybė ir LFF nuo platesnių komentarų susilaikys.

„Tauragės futbolo“ vadovė D. Jonaitė teigė, kad priežastis lėmė pasikeitusi sporto finansavimo tvarka, dėl ko numatyta sporto klubams turėti 20 proc. prašomo biudžeto savo ar rėmėjų lėšomis ir neturėti skolų savivaldybei.

– Klubas skolingas savivaldybei tapo 2021 02 17 d. tarybai priėmus sprendimą nutraukti 2016 m. sudarytą sutartį tarp VšĮ „Tauragės futbolas“ ir savivaldybės. Vasario 19 d. duomenimis, klubo įsiskolinimas savivaldybei yra 86 167 eurai. 2021 sausio 27 d. tarybos posėdyje svarstant klubo prašymą atleisti nuo Nekilnojamojo turto mokesčio buvo iškeltas ir 2016 m. sutarties klausimas. Klubo prašymą dėl atleidimo nuo NT mokesčio savivaldybė tenkino, tačiau dėl 2016 m. sutarties savivaldybės taryba išlygų netaikė ir priėmė sprendimą nutraukti sutartį. Tokiu būdu klubas netenka galimybės pretenduoti į finansavimą ir kartu dalyvauti II lygos pirmenybėse, nes klubui vien savo lėšomis dalyvauti pirmenybėse yra finansiškai sudėtinga, ypatingai atsižvelgiant į aplinkybes, kad per pastaruosius 2019–2020 metus klubas iš visos turimos 179 tūkst. eurų skolos yra padengęs 87 tūkst. Klubas kreipėsi į tarybą – ieškoti kitų būdų skolos klausimui spręsti ir nestabdyti įsibėgėjančios futbolo veiklos – buvo pateikti skolų mažinimo skaičiai ir prašymas nenutraukti sutarties, padengiant pradelstus mokėjimus, tačiau situacija yra tokia, kokia yra šiandien. Labai gaila, kad U-19 ir U-17 jaunimas praranda galimybę tobulėti ir integruotis į vyrų futbolą, pasisemti patirties, – teigė D. Jonaitė.

R. Matemaitis sako, kad precedentų Lietuvos futbole jau yra buvę.

– Sovietmečiu pergales skynęs Vilniaus „Žalgiris“ po to patyrė krizę ir išnyko. Tada atėjo nauji vadovai, prikėlė klubą tuo pačiu pavadinimu, dabar klubas – aukščiausios lygos lyderis. Tad precedentų yra, nereikėtų sieti FK „Tauras“ su VšĮ „Tauragės futbolas“, lygybės ženklo tarp jų nedėčiau. Įstaiga galėtų atsiskaityti, turi tokių galimybių, bet jie neatsiskaito. Net jeigu viešosios įstaigos neliks, klubo vardas ateityje gali atgimti, neabejoju, kad taip ir bus, – teigė pašnekovas.

Pasitraukė patyrę treneriai

Pernai įstaigą paliko aukštos kvalifikacijos treneris Andrius Bendikas, po to pasitraukė ir jaunimo treneris Tomas Rimas. Jo treniruojami jaunieji auklėtiniai rodė aukštus rezultatus tiek regiono, tiek tarptautiniuose turnyruose. Kaip tada oficialiai aiškinta, treneriai pasitraukė dėl finansinių bei asmeninių priežasčių. Dabar kitomis veiklomis besiverčiantis A. Bendikas, paprašytas pakomentuoti FK „Tauras“ likimą, nenoriai kalba apie susidariusią situaciją, nors sako, kad visiškai atsiriboti nuo futbolo jam nepavyksta.

– Taip, esu tikrai nutolęs nuo tos temos ir nesigilinu, neskiriu daug energijos tam, koncentruojuosi į savo veiklas. Įdomu tik auklėtinių, kurie buvo „Taure“, keliai. Todėl įdomu, ar bus „Tauras“ toliau. O kai tiksliai žinosime, ar jis bus, ar ne, tada gal ir galima kažką pakomentuoti, o dabar nelabai, – nedaugžodžiavo A. Bendikas.

Apie pokyčius neseniai informavo ir kitas patyręs vartininkų treneris Žydrūnas Mačaitis, kuris perėjo dirbti į Telšių „Džiugo“ klubą bei buvo pakviestas treniruoti U-15 nacionalinę rinktinę. Kaip aiškino pats treneris, Tauragės futbolo akademijoje likęs minimaliai, pagrindinis darbo krūvis nukreiptas į naujas pareigas.

Tauragės rajono savivaldybės finansavimas FK „Tauras“:
2015 m. 28 962 Eur
2016 m. 23 000 Eur
2017 m. 54 000 Eur
2018 m. (buvo skirta 30 tūkst., bet veiklos nevykdė)
2019 m. 17 400 Eur
2020 m. 30 000 Eur

piratas
Pranešimai: 1700
Užsiregistravo: 2011 Kov 07 13:49
Palaikoma komanda: FK Kauno Žalgiris

Re: FK Tauras

2021 Bal 02 23:49

Saunuolis Pukelis,sutvarke Taurages futbola, dabar imasi visos salies futbolo.As suprasciau zmogus budamas apskrities futbolo vadovu kazka nuveiktu, tada galima sakyti taip.Parode, kad gali, lai kyla i aukstesni lygi, dabar... Apskritis neturi jokios futbolo komandos, vadovas pakeliamas i tokias aukstumas, kad gelbes salies futbola.Tik pas mus taip galima :D

Respublik
Pranešimai: 8647
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Tauras

2021 Geg 18 09:41

May 8
LFF III lyga (pasiruošimas, ne oficialios)
Tauras : Kražantė
15.00 val - draugiškai kontrolinės
Dirbtinės dangos stadionas, Kudirkos g. 66,Tauragė
Savaitgalis - futbolo ritmu!!!
Įkvėpkim giliai ! Neįmanoma niekam paslėpt šypsenų - futbolo fiesta prasideda!
Tauras - nei vieno atsarginio - visi pagrindiniai. Žaisti į aikštelę - ir treneriai ir auklėtiniai- petys petin už Tauragę!
https://www.facebook.com/taurageskomand ... 0781482454

3 kėliniai x 30 min, 6:1 šeimininkų naudai

Respublik
Pranešimai: 8647
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Tauras

2021 Lap 30 10:42

Byloje dėl delspinigių laimėjo „Tauragės futbolas“
https://kurjeris.lt/aktualijos/teisetva ... -futbolas/

Viešoji įstaiga „Tauragės futbolas“ kreipėsi į teismą prašydama pripažinti notarės vykdomąjį raštą dėl susidariusių daugiau nei 3 tūkst. eurų delspinigių negaliojančiu. Bylą prieš Tauragės rajono savivaldybės administraciją „Tauragės futbolui“ pavyko laimėti.

2010 metais VšĮ „Tauragės futbolas“ iš banko pasiskolino 86 tūkst. eurų. Būdama šios įstaigos dalininke, Tauragės rajono savivaldybė paskolai suteikė garantiją. Paskolą išmokėti visgi teko garantiją davusiai savivaldybei, todėl pastaroji 2016 metais su „Tauragės futbolu“ pasirašė sutartį, pagal kurią įsiskolinusi įstaiga turėjo skolą savivaldybei grąžinti dalimis. Kaip pasiskolinti pinigai nebuvo grąžinti bankui, taip jie negrįžo ir savivaldybei. Todėl imtasi rimtesnių veiksmų – nuspręsta vienašališkai nutraukti sutartį su „Tauragės futbolu“ dėl skolos grąžinimo ir prasidėjo išieškojimo procedūros, kurių metu priskaičiuoti delspinigiai. Dėl pastarųjų ir kilo teisminis ginčas.

Civiliniame ieškinyje „Tauragės futbolas“ bandė užginčyti 3320 Eur delspinigius.

Tauragės apylinkės teismas tenkino „Tauragės futbolo“ ieškinį. Notarės vykdomuoju raštu iš „Tauragės futbolo“ išieškomų delspinigių suma mažinama – vietoj 3320 Eur mokėti teks 59 Eur. Taip pat Tauragės rajono savivaldybė turės atlyginti „Tauragės futbolui“ bylinėjimosi išlaidas. Jos siekia 799 Eur.

Šis sprendimas dar gali būti skundžiamas.

Dėl įsiskolinimų savivaldybei „Tauragės futbolas“ neteko stadiono, esančio Dariaus ir Girėno gatvėje, – paskelbtos šio turto varžytynės. Joms neįvykus, Tauragės rajono tarybai antstoliai pasiūlė stadioną perimti. Žinoma, ne už dyką – tektų sumokėti numatytą kainą, kuri siektų 352 tūkst. eurų. Taryba su šiuo siūlymu nesutiko, mat tokių lėšų biudžete nėra. Bus skelbiamos dar vienos varžytynės.


Iš „Tauragės futbolo“ savivaldybė reikalauja delspinigių
https://kurjeris.lt/aktualijos/teisetva ... lspinigiu/

Tauragės apylinkės teismas nagrinėja VšĮ „Tauragės futbolas“ ir šios įstaigos dalininkės Tauragės rajono savivaldybės ginčą. Nesantaiką įžiebė delspinigiai.
Dar 2010 metais „Tauragės futbolas“ iš banko pasiskolino 86 tūkst. eurų. Būdama šios įstaigos dalininke, Tauragės rajono savivaldybė paskolai davė garantiją. Civilinės bylos duomenimis, paskolą išmokėti visgi teko savivaldybei, todėl dar 2016 metais savivaldybė ir „Tauragės futbolas“ pasirašė sutartį, pagal kurią pastaroji įstaiga turėjo paskolą savivaldybei grąžinti dalimis.

Kaip „Tauragės futbolas“ neįvykdė susitarimo su banku, iš kurio skolinosi senajam Tauragės miesto stadionui remontuoti reikalingas lėšas, taip neįvykdė ir susitarimo su savivaldybe. Šių metų vasarį Tauragės rajono savivaldybės taryba pritarė vienašališkam paskolos sutarties nutraukimui teismine tvarka.

Vėliau prasidėjo skolos išieškojimo procedūros. O išieškant skolą priskaičiuoti ir 3320 Eur delspinigiai. Šios lėšos ir tapo „Tauragės futbolui“ kreipimosi į teismą priežastimi. Įstaiga, atstovaujama advokato Justino Borevičiaus, teismui tvirtino, kad dalis delspinigių apskaičiuota neteisingai, viršytas įstatymo numatytas sutrumpintas 6 mėnesių senaties terminas. Pirmajame bylos nagrinėjimo posėdyje teismas pareikalavo Tauragės savivaldybės pateikti delspinigių skaičiavimo detalizaciją, o ieškovui – „Tauragės futbolui“ patikslinti ieškinio reikalavimus.

Praėjusią savaitę nuotoliniu būdu vykusiame teismo posėdyje šalys nurodė, kad taikos sutarties sudaryti nepavyko. Teko pradėti bylą nagrinėti iš esmės.

Patikslintame ieškinyje „Tauragės futbolas“ prašo pripažinti notarės išduotą vykdomojo dokumento įrašą negaliojančiu dėl 3261 Eur priskaičiuotų delspinigių. „Tauragės futbolui“ atstovaujantis advokatas nurodė, kad buvo kreiptasi į Tauragės rajono savivaldybės administraciją dėl delspinigių skaičiavimo patikslinimo, tačiau ši atsisakė tai padaryti.

Tauragės rajono savivaldybei atstovaujanti advokatų kontoros „Sorainen“ advokatė Jurgita Karvelė teismui nurodė, kad 6 mėnesių senatis neturėjo būti taikoma, nes ši nuostata taikoma ieškiniams teisme.

Išklausęs abi šalis, Tauragės apylinkės teismas paskelbė, kad jau lapkričio 19 dieną bus skelbiamas sprendimas.

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: FK Tauras

2022 Sau 20 23:25

Antstoliams ir antrosiose varžytynėse nepavyko parduoti senojo Tauragės miesto stadiono. Kitą savaitę rajono taryba ketino svarstyti galimybę stadioną perimti savivaldybės žinion, tačiau parengus tokį sprendimo projektą VšĮ „Tauragės futbolas“ skolą, dėl kurios ir buvo kilęs ginčas, savivaldybei grąžino. „Tauragės futbolas“ skelbia apie pretenzingus futbolo gaivinimo planus ir atskleidžia – skola sumokėta „Arūno Pukelio dėka“.
„Tad, kalbant apie V.Kudirkos gatvėje esantį stadioną ir žiūrint į ateitį iš futbolą žaidžiančio jaunimo ir ne tik perspektyvos, turi sutapti abiejų dalininkų nuomonės, darbai ir veiksmai, turėtų būti mažiau politikavimo ir nepagrįsto negatyvo, o susitelkiama bendradarbiavimui bei teikiami prioritetai sportuojančių vaikų ir jaunimo bei trenerių darbo sąlygoms bei galimybėms gerinti“, – „Tauragės kurjeriui“ sakė „Tauragės futbolo“ direktorė Dainora Jonaitė.

https://kurjeris.lt/naujienos/penktadie ... ivaldybei/

Grįžti į