gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: FK Tauras

2022 Kov 12 14:59

Draugiskos: Tauras-Dziugas B 7:0, Tauras-Minija 2:0. Zaidzia vietinis jaunimas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Tauras

2022 Lie 21 03:37

Mėnesio senumo.

Intrigos ir apgaulės: A.Pukelio bendrovės panoro pinigų iš Tauragės savivaldybės
https://www.alfa.lt/aktualijos/lietuva/ ... es/258437/
Morta Mikutytė, „Tauragės kurjeris“

Į Klaipėdos apygardos teismą kreipėsi VšĮ „Tauragės futbolas“, reikalaudama pripažinti hipotekos sutartį, pagal kurią įkeistas įstaigos turtas dėl skolos, negaliojančia. Kone identišką ieškinį pateikė ir įmonė „Fasa“, kuri pernai remontavo „Tauragės futbolui“ priklausančias patalpas, tačiau apmokėjimo už paslaugas negavo. Dalis „Tauragės futbolo“ ir „Fasos“ valdomos to paties asmens – Arūno Pukelio. „Tauragės futbolo“ dalininkė yra ir Tauragės savivaldybė.

Prasiskolino

Tauragės rajono savivaldybė su VšĮ „Tauragės futbolas“ bylinėjasi ne pirmą kartą. Viskas prasidėjo nuo 2010 metais „Tauragės futbolo“ paimtos 350 tūkst. litų paskolos iš „Snoro“ banko. „Tauragės futbolas“ paskolos grąžinti taip ir neįstengė, tad daugiau nei 88 tūkst. eurų 2016 metais bankui ją grąžino įstaigos dalininkė – Tauragės rajono savivaldybė.

Už „Tauragės futbolą“ skolą grąžinusi savivaldybė sutarė, kad ši viešoji įstaiga savivaldybei skolą grąžins dalimis. Buvo pasirašyta hipotekos sutartis, pagal kurią įkeistas „Tauragės futbolui“ priklausantis turtas – futbolo stadionas ir pastatai. Ši sutartis ir tapo šių teisminių ginčų objektu.

29,03 proc. VšĮ „Tauragės futbolas“ valdanti Tauragės rajono savivaldybė skolos neatgavo, todėl tarybos sprendimu jos grąžinimo dalimis sutartis vienašališkai buvo nutraukta.

Susirūpino savo turtu

Būtent tada „Tauragės futbolas“, vadovaujamas direktorės Dainoros Jonaitės, susirūpino hipotekos sutartimi – esą, jei dalininkui priklauso tik 29,03 proc. įstaigos, tai tik tokią turto dalį jis ir gali gauti. Todėl įstaiga kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą, prašydama hipotekos sutartį pripažinti negaliojančia.

Pateiktame ieškinyje tvirtinama, kad 2021 metų balandžio 27 d. ieškovė gavo Tauragės rajono 2-ojo notaro biuro notarės S.B. pranešimą apie siūlymą per 20 dienų sumokėti savivaldybei skolą, nes kitu atveju atsakovė galės priverstinai išsiieškoti skolą. „Tauragės futbolas“ nesutiko su gautu reikalavimu, kadangi manė, kad sutartinės hipotekos sutartis neteisėta – esą savivaldybei, kaip dalininkei, priklausytų tik 29,03 proc. turto, o ne visas hipotekos sutartimi įkeistas įstaigos turtas.

Teismui „Tauragės futbolas“ teigė, kad atėmus įstaigai priklausantį turtą jos veikla bus visiškai sužlugdyta.

Antras ieškovas – valdomas to paties asmens

Teismui ieškinį pateikė ir dar viena įmonė – AB „Fasa“. Pagal Registrų centro duomenis jos generalinis direktorius – tas pats asmuo, kaip ir „Tauragės futbolo“ valdybos pirmininkas, Arūnas Pukelis.

AB „Fasa“ teismui teigė, kad „Tauragės futbolas“ samdė juos remonto darbams atlikti. Juos atlikus buvo išrašyta 24 613 eurų sąskaita, kurios „Tauragės futbolas“ neapmokėjo.

Kiek ironiška, kad įmonės ieškinyje teigiama, jog sudarant darbų rangos sutartį pasitikėta „Tauragės futbolo“ mokumu, mat jos dalininke esanti Tauragės rajono savivaldybė, o dar labiau netikėtas atrodo teiginys, kad viešai informacijos apie futbolininkų skolinių įsipareigojimų nevykdymą nebuvę.

AB „Fasa“ tvirtina, kad hipotekos sutartis pažeidžia jų, kaip „Tauragės futbolo“ kreditorių, teises ir sumažina galimybes atgauti skolą.

Skolą savivaldybė atgavo

Tauragės rajono savivaldybės atstovė advokatė Jurgita Karvelė prašė teismo abiejų ieškovų – ir „Tauragės futbolo“, ir „Fasos“ – prašymus dėl hipotekos sutarties pripažinimo negaliojančia atmesti. Teisininkė teismui pabrėžė – abi ieškovės valdomos to paties asmens, tad teisminiai ginčai, jos teigimu, keliami jam siekiant apginti savo asmeninius interesus, o finansinė „Tauragės futbolo“ situacija A.Pukeliui buvo žinoma kuo puikiausiai.

Tauragės rajono savivaldybės atsiliepime teismui tvirtinama, kad „Tauragės futbolui“ buvo sudarytos sąlygos grąžinti skolą per ilgą laikotarpį dalimis, taip išsaugant ir savo turtą, ir veiklą – tačiau tuo pasinaudota nebuvo. Todėl savivaldybė savo interesus gina ne kaip dalininkė, o kaip kreditorė, siekianti susigrąžinti skolą.

Galiausiai teismui pateikta informacija, kad šių metų sausio 13 d. VšĮ „Tauragės futbolas“ bankiniu pervedimu sumokėjo savivaldybei 83 395 Eur. Ši suma buvo sumokėta už „Tauragės futbolo“ įsiskolinimą. Tai esąs pagrindas bylai nutraukti.

Nesutinka nutraukti bylos

Nepaisant to, kad savivaldybei skola grąžinta, AB „Fasa“ teisinį ginčą tęsė, tvirtindama, kad hipotekos sutarties pripažinimas neteisėta turi prasmę – pripažinus ją negaliojančia, skolos grąžinimas savivaldybei būtų laikomas įvykdytu pažeidžiant Civilinį kodeksą. Tuomet „Fasa“ turėtų teisę reikalauti grąžinti dalį sumos „Tauragės futbolui“, kad šiuos pinigus išsiieškoti galėtų pati „Fasa“. Paprastai tariant – savivaldybei būtų grąžinta ne visa skola, dalis pinigų tektų A.Pukelio valdomai įmonei.

Su bylos nutraukimu nesutiko ir „Tauragės futbolas“. Įstaiga tvirtino, kad skolą savivaldybei grąžino priverstinai, vengdama turto praradimo ir galimo bankroto.

Teismas ieškinius atmetė

Teismas konstatuoja, kad hipotekos sutartis vertinama kaip teisėta ir pagrįsta, nes buvo sudaryta skolinių įsipareigojimų vykdymui užtikrinti. Kai „Tauragės futbolas“ savivaldybei grąžino skolą, pasibaigė ir hipotekos sutartis, kuri turėjo užtikrinti savivaldybės teises į skolos grąžinimą. Teismas taip pat pasisakė, kad ieškovė AB „Fasa“ neabejotinai galės nukreipti savo 24 613 Eur skolos išieškojimą į VšĮ „Tauragės futbolas“ nekilnojamąjį turtą.

Tauragės rajono savivaldybė pateikė prašymą atlyginti bylinėjimosi išlaidas, siekiančias 10 572 eurus. Teismas šį prašymą taip pat tenkino – „Fasa“ ir „Tauragės futbolas“ savivaldybei turės sumokėti po 5286 Eur.

Sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Tauras

2022 Spa 25 19:09

Antradienio, spalio 25-osios, „Tauragės kurjeryje“: „Tauragės futbolo“ panoro už 1 eurą
https://kurjeris.lt/naujienos/antradien ... uz-1-eura/

Tauragės rajono savivaldybės teisininkai ketina prašyti viešosios įstaigos „Tauragės futbolas“ perleisti, padovanoti arba parduoti dalininko teises.

Savivaldybė taip reaguoja į Arūno Pukelio prašymą savivaldybei priklausančias dalininko teises parduoti už vieną eurą. A.Pukelis ir Tauragės savivaldybė yra VšĮ „Tauragės futbolas“ dalininkai.

Koks likimas laukia senojo miesto stadiono ir kokia jo kaina rinkoje – sužinosite rytojaus numeryje.

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: FK Tauras

2023 Lie 04 23:03

Tauras sugalvojo irgi kazkokiu legionieriu uzsivezti. Pora jau paskelbe fb savo ir zaide siandien rungtynese, abu starte.. Ahmed Almajidy ir Jack Yousif.. informacijos apie juos nepavyko rast, apart ka patys paskelbe, kad atakuojantys saugai abu ir amziu abieju..

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: FK Tauras

2023 Lie 04 23:07

Ai ir trecias turetu but, siandien pasirodo stebejo rungtynes.. Ian Schimandle. Apie sita kazkiek bent jau google girdejes, kaip suprantu kazkur is Kanados.. ten kazkur koledze zaides po to neaisku kur, po to kazka lyg treniraves.. savo lygyje kad ir kur ten zaide, neva ivarciu masina..

Moka po baudinio salto padaryt 😎

https://youtu.be/osCYOKEabIk

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Tauras

2023 Lie 04 23:54

Yosif iš Melburno [Glenroy Lions FC]
https://websites.mygameday.app/team_inf ... =201592140

Almajidy irgi
https://websites.mygameday.app/team_inf ... =203338950

Žaidė septintame (žemiausiame Australijoje) lygmenyje. Video nebent iš taurės rungtynių gal būti.

rymka
Pranešimai: 123
Užsiregistravo: 2010 Bir 20 20:59
Palaikoma komanda: Tauras

Re: FK Tauras

2023 Lie 05 12:12

Buvau varžybose Jack Yosif neblogai atrodė - techniškas žaidėjas. lietuvosfutbolas.lt nurodyta Australijos pilietybė, bet googlėj yra info kad tikra pilietybė Irako. Velnias žino, gal vietinio jaunimo pritrūko iki I lygos lygio, todėl eksperimentuoja.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Tauras

2023 Lie 16 19:44

Olympiacos Melbourne- The Philanthropic football training empowering children to become the best version of themselves
https://greekcitytimes.com/2023/07/13/o ... anthropic/

Olympiacos Melbourne is a football organisation like no other. Based in Dandenong, Victoria, this organisation has a long and incredible history of helping shape the lives of hundreds of children in the most positive ways.

Greek City Times had the opportunity and honour to interview the CEO of Olympiacos Melbourne, Steve Papadopoulos, and gain exclusive insights into their work, goals for the future, and their main purpose as an organisation.

Olympiacos Melbourne started with humble beginnings 18 years ago with its founder Frank, who was a professional football player for Heidelberg in the 1980s. When he saw that his young son lacked self-confidence, he believed something needed to be done. He stuck to what he knew and got his son out of the house, signing him up to play soccer. Frank had no intention of developing his son into a professional soccer player. Rather, he simply wanted his son to believe in himself and gain confidence in a friendly, competitive, loving environment.

At Olympiacos Melbourne, they have been able to send three players to Europe, and they have all been signed to the Lithuanian professional football league. This is very significant because the program provides opportunities for children from struggling families to live out their dreams and develop careers in the sport they love.

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: FK Tauras

2023 Rgp 01 17:28

Sudetyje irasyti Ricardas Beniusis, Mantas Lekis, Deivydas Malkeviciis, dar tas trecias legionierius is Kanados priregistruotas

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Tauras

2023 Lap 26 08:07

Senienos
Paskirstytos lėšos sporto klubams
https://www.tauragesradijas.lt/naujiena ... bams--2090
Balandžio 5, 2023
Toliau tęsiamas 2021 m. Tauragės rajono savivaldybės tarybos patvirtintas finansavimas Reprezentaciniam sporto klubams:
VšĮ „Tauragės krepšinis“ – 2023 m. skirta suma 56 640 Eur.
VšĮ Tauragės futbolas – 2023 metams skirta 24 500 Eur

Iš viso 2023 m. Sporto klubų daliniam finansavimui paskirstyta 227 790 Eur. Programos finansuojamos Tauragės rajono savivaldybės biudžeto lėšomis.
Skirtas papildomas finansavimas Tauragės rajono sporto klubams
https://etaplius.lt/naujiena/skirtas-pa ... to-klubams
2023 m. Spalio 4
Kaip informuoja Tauragės rajono savivaldybė, Taryba siekdama padėti įveikti kliūtis ir 2023 metų tikslams pasiekti reprezentaciniams sporto klubams VšĮ „Tauragės krepšinis“ skyrė 13 680 eurų, o VšĮ „Tauragės futbolas“ skirta 25 500 eurų.

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: FK Tauras

2023 Lap 27 18:47

Tauras vel paleido savo puslapi. Ir pirma naujiena tokia, jog skelbiasi kad pateko jau i Pirma lyga. Maniau dar nera galutinai aiskus dalyviai

https://www.fktauras.lt/2023/11/11/fk-t ... rmenybese/

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: FK Tauras

2023 Lap 27 22:00

Tauras vel paleido savo puslapi. Ir pirma naujiena tokia, jog skelbiasi kad pateko jau i Pirma lyga. Maniau dar nera galutinai aiskus dalyviai
Tai jie ir aiškūs tik Taurui :)

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FK Tauras

2023 Lap 28 14:32

Būsimi 2027 m. A lygos čempionai pradeda žygį in Lietuvos futbolo olimpą. :shock:

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: FK Tauras

2023 Gru 11 12:35

Po truputi atnaujina fktauras.lt puslapi, prie pagrindiniu remeju atsirado Pukelio bendrove

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: FK Tauras

2023 Gru 12 10:05

Būsimi 2027 m. A lygos čempionai pradeda žygį in Lietuvos futbolo olimpą. :shock:
Sakote MML City mirė?

Grįžti į