...

FK TERA

2015 Bal 16 13:25

2015 metais Antakalnio garbę II-oje lygoje Rytų zonoo gins FK TERA


Bebaimiai ar kamikadzės?
http://www.vilniausfutbolas.lt/naujiena ... aldas/3865" onclick="window.open(this.href);return false;

FK Tera-Griunvaldo komandos pasiryžimas šturmuoti II lygos aukštumas daug kam buvo netikėtas. Vis dėlto, paskutinius trejus metus komanda žaidė SFL B divizionuose. Ir, atvirai sakant, stebuklų nedemonstravo. 2012 m. B1 diviozione užėmė paskutinę – 14 vietą, po metų pakilo į 8 vietą, o pernai finišavo 7-oje pozicijoje. Ir staiga, lyg niekur nieko, pakėlė sparnus į II lygą. Kodėl? „O kodėl ne?, - klausimu į klausimą atsakė žaidžiantis Tera treneris Sergejus Vasiljevas. - Prieš 11 metų mes jau žaidėme II lygoje, vėliau ilgai žaidėme III lygoje. Ir visada siekėme sugrįžti į aukštesnį lygį. Kai atsirado tokia galimybė, mes ja ir pasinaudojome“.

S.Vasiljevas yra vienas iš kelių dabartinės Teros žaidėjų, ne tik žinančių, kad komanda kažkada kažkur žaidė, bet ir realiai žaidusių 2004 m. II lygos Rytų zonos pirmenybėse. Tačiau kiti paraiškoje esantys 18-22 metų žaidėjai tų laikų tikrai neatsimena. Daugelio jų patirtis prasideda ir baigiasi SFL laikais. Tokia yra nieko gero nežadanti realybė. Ją dar labiau apniukino žinia, kad prieš pat pirmenybių startą iš komandos sąrašo teko išbraukti kelis patyrusius futbolininkus, Vilniaus Spartako narius. Bene rimčiausiu nuostoliu tapo pripažinto snaiperio Dmitrijaus Raksos netektis. „Mes tik prieš kelias dienas sužinojome, kad II lygos žaidėjai negalės žaisti 7x7 mini futbolo čempionate. O būtent ten šį sezoną žais Spartakas. Tad kai kurie žaidėjai turėjo pasirinkti. Ir dauguma pasirinko mini futbolą“, - konstatavo S.Vasiljevas.

Džiaugsmo neįkvėpė ir prieš sezoną vykusios kontrolinės rungtynės. Bene pirmosiose tokio pobūdžio rungtynėse Tera susitiko su Rytų zonos debiutante Viltimi. Ir pralaimėjo 1:9. „Taip, mes pralaimėjome ne tik Vilčiai, bet ir visiems kitiems varžovams. Bet kontrolinės rungtynės buvo skirtos potencialių komandos naujokų peržiūrai, žaisdavo visi, į rezultatą dėmesio nekreipdavome. Todėl nemanau, kad viskas bus taip jau blogai. Jei kas nors galvoja, kad mes II lygoje būsime patrankų mėsa, tai mums nuo to tik geriau. Gal būt varžovai mūsų neįvertins, žais atsipalaidavę, o mes pasistengsime juos už tai nubausti“, - drąsiai kalbėjo S.Vasiljevas.

Būtent taip būtų galima apibendrinti ir Tera sezono tikslus. „Svarbiausia – įsitvirtinti lygoje. Nenorime būti paskutinėje vietoje. Stengsimės, kovosime ir nei vienam varžovui pergalės lengvai neatiduosime. Ir kiekvienose rungtynėse įrodinėsime, kad nesame patrankų mėsa. O viščiukus skaičiuosime rudenį. Aš manau, kad viskas bus normaliai“, - optimistiškai pokalbį užbaigė Tera treneris S.Vasiljevas.

Kokiais argumentais bus paremti šie Tera ekipos ketinimai galėsime įsitikinti šiandien, Fabijoniškių VFM stadione, nuo 19.30 val. Kaip žinia, pirmi ilgoje egzaminuojančių eilėje – rimti Gariūnų vyrukai.

...

Re: FK TERA

2015 Bal 16 13:30

Paveikslėlis
- Sudėtis: http://www.vilniausfutbolas.lt/komanda/ ... /210/29/14" onclick="window.open(this.href);return false;
Klubas įkurtas prie troleibusų parko
http://lt.wikipedia.org/wiki/FK_TERA_Vilnius" onclick="window.open(this.href);return false;

Sovietmečiu komanda įsteigta prie Vilniaus troleibusų parko, kuris įkurtas 1956 m. 1960 m. komanda pateko į aukščiausiąją lygą, tačiau po sezono iš jos iškrito. Po Nepriklausomybės atkūrimo nuo 1997 m. žaidžia III lygoje, vienus metus buvo II lygoje (2004 m.).

Pavadinimų kaita
1960 m. – Troleibusas
2009 m. – TERA-Troleibusas
2011 m. – TERA
- Wow.. legendinis "Troleibusas" grįžta. Senai net elite žaidė.. 2004m. metais II-oje lygoje. :shock: :roll:

Čia jums ne koks vienadienis projektas.. :D

...

Re: FK TERA

2015 Bal 22 10:25

2015-04-17 16:00 Reitingas: | Balsai: 0

Antakalniečių vedama "Tera" tikisi sėkmingo sugrįžimo į LFF II lygą
http://www.lff.lt/lt/article/antakalnie ... ff_ii_lyga" onclick="window.open(this.href);return false;

Šiemet atkurtame LFF II lygos Rytų zonos divizione žais 9 komandos ir tarp jų išvysime futbolo tradicijas puoselėjančius antakalniečius. Po 11 metų pertraukos trečiame pagal pajėgumą Lietuvos divizione žais FK „Tera".

Iš kartos į kartą puoselėjama istorija

Prie 1956 m. įkurto Vilniaus troleibusų parko įsteigta komanda iki pat 2009 m. buvo žinoma FK „Troleibuso" vardu. 1960-1961 m. sezone antakalniečiai vienintelį kartą žaidė aukščiausiame Lietuvos futbolo divizione ir pirmame pogrupyje pelnė 7 vietą.

2004 m. FK „Troleibusas" debiutavo LFF II lygos Rytų zonos divizione ir tąkart finišavo 10 vietoje. Vėlesniais sezonais sirgaliai antakalniečius galėjo išvysti žaidžiančius lokalinėse sostinės futbolo varžybose. Nuo 2012 m. FK „Tera" rungėsi Sekmadienio futbolo lygoje, o komandos senbūviai - „Tera-Veteranai" - nuo 2013 m. VRFS Senjorų lygoje.

„Tera" vadovas Sergejus Vasiljevas teigė, kad komandos istorija jaunuosius žaidėjus įpareigoja siekti rezultatų: „Kiekviena karta nori kilti aukščiau. Žaidėjai kartais lygina esamus su senesniais rezultatais bei pasiekimais".

Antakalniečiai tikisi, kad patirties ir jaunystės lydinys, užmezgus partnerystę su FM „Griunvaldu", džiugins ištikimiausius sirgalius pergalėmis konkurencingoje II lygoje, kurioje iš viso dalyvaus net 7 sostinės komandos.

LFF stadione žaisianti „Tera" tikisi įsitvirtinti zonoje

„Tera" savo namų rungtynes žais LFF stadione ir tikisi sulaukti antakalniečių palaikymo. „Komandos tikslai yra išlikti II lygoje. Mes atėjome, norime žaisti šioje lygoje ir, gal, jeigu pasiseks, kilti dar aukščiau. Galvoju, kad mes nebūsime paskutiniai", - teigė „Teros" klubo vadovas.

Pirmieji šio sezono antakalniečių varžovai balandžio 16 dieną - kelis sezonus paeiliui dėl medalių besikaunantys „Gariūnai". Fabijoniškėse įvyksiančios dvikovos šeimininkus S. Vasiljevas apibūdino kaip vienus iš rimčiausių pretendentų nugalėti.

Balandžio 21 d., 18:30 val. „Tera" žais pirmas rungtynes LFF stadione su „Bekentu". Gegužę antakalniečius aplankys „Visagino", „Taip", „Vilties" komandos.

Liūdi dėl gimtojo Žolyno stadiono likimo

„Teros" komanda treniruojasi pasmerktame išnykti Žolyno stadione Antakalnyje, taip pat kelias treniruotes surengs Dilgynės stadione.

Nepaisant Antakalnio gyventojų protestų, Vilniaus miesto taryba 2014 m. liepos 9 d. pritarė ketinimams stadioną pavirsti eiliniu daugiabučių namų kvartalu - ignoravus istorinės „Žalgirio" sporto bazės svarbos sportuojančiam rajono jaunimui ir vietinei futbolo bendruomenei.

Keletas antakalniečių gerai pamena 2004 metų rudenį, kai Žolyno stadione prieš rungtynes su Lietuvos nacionaline rinktine apsilankė treniruotis Ispanijos rinktinė su I. Casillasu, C. Puyoliu ir kitomis Pirėnų pusiasalio žvaigždėmis. Blogiausias įmanomas scenarijus: šis stadionas skaičiuos savo paskutinius metus...

„Man kaip antakalniečiui, išaugusiam šalia Žolyno gatvės, liūdna. Teko vaikystėje traukti kamuolius iš tinklų „žalgiriečiams", kurie dalyvavo Tarybų Sąjungos pirmenybėse. Tokia istorija, prisiminimai... Nežinau kodėl ten turėtų stovėti namai. Gaila man to stadiono, norėčiau tik, kad jis liktų toliau" - rajono gyventojų vardu kalba S. Vasiljevas.

Autorius - Robertas Každanas

haus
Pranešimai: 385
Užsiregistravo: 2014 Vas 28 00:02
Palaikoma komanda: Utenis, Žalgiris

Re: FK TERA

2015 Bal 22 13:58

2012 m. B1 diviozione užėmė paskutinę – 14 vietą, po metų pakilo į 8 vietą, o pernai finišavo 7-oje pozicijoje. Ir staiga, lyg niekur nieko, pakėlė sparnus į II lygą. Kodėl? „O kodėl ne?"

Geras požiūris.. ;) But vietos tai ir į I lygą turbūt butu šoke.

Šiaip ka reiškia tas "TERA"? Firmelė klubo triusikų gumytei palaikyti? Troleibusas geriau skamba, legenda. :lol:
Turbūt legenda tik dėl to kad seniausias klubas Vilniuje po "Žalgirio"?
Pirmais nepriklausomybės metais Vilniaus pirmenybese pilna buvo tokių troleibusų, motorų, kompresorių...
Kas tikrai gaila tai kad neišliko tokios komandos kaip ELFA,"Pažanga", "Panerys", "Lokomotyvas".
Kapstytusi kur nors SFL lygose bet visgi komandos su gera istorija...
Nes dabar Vilniuje tarp "Žalgirio" ir kitų komandų praraja..tik užsiveisia naujadarai metams keliems iškart į A lygą eiti ir išgaruoja iškart...

Behemoth'c
Pranešimai: 812
Užsiregistravo: 2014 Sau 06 08:52
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK TERA

2015 Bal 22 16:52

Šiaip ka reiškia tas "TERA"?
Kaip bebutu kvaila ir juokinga, bet sifruojasi berods - Troleibuso Era :D :D :D

...

Re: FK TERA

2015 Bal 23 09:36

Firmelė klubo triusikų gumytei palaikyti? Troleibusas geriau skamba, legenda. :lol:
Turbūt legenda tik dėl to kad seniausias klubas Vilniuje po "Žalgirio"?
Čia pats klubas vietoj triusikų gumos - su legendine istorija.. :lol:

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: FK TERA

2015 Rgs 25 10:19

FK TERA
8 val. ·

F. K. Tera - Viltis 1:1

- Nemačiau grajaus, bet kas matė, tai sakė, kad buvo cirkas.. viltis kaip visada cirkinosi..

...

Re: FK TERA

2015 Rgs 25 11:57

FK VILTIS
vakar gavo, ko gero, skaudžiausią pamoką per visą šį sezoną ir prarado žvėriškai svarbius 2 taškus sužaisdami išvykoje su "Tera" 1:1 (0:1). Pirmavome po puikaus...
Komentarai

FK Tera Kaip manot kiek tiesos tame kometare....
2 · 25 min.

FK Tera Seva pasiroda buvo pasalintas uz grubu zaidima...
2 · 24 min.

FK Tera Ir mes tik viena proga turejome ir ta neisnaudojame..
2 · 23 min.

FK Tera Gera piar kompanija vyksta pas BeViltiska. komanda.

...

Re: FK TERA

2015 Lap 09 12:43

1 TAIP 23 +53 53
2 Rotalis 24 +20 44
3 Utenis-2 (Utena)24 +33 42
4 Viltis 24 +29 38
5 Gariūnai24 +4 38
6 Visaginas 24 -9 35
7 Bekentas 24 +1 29
8 Tera-Griunvaldas 23 -43 11
9 FM Ateitis 24 -88 11

- debiutas buvo graudus.. dažnai likdavo suskabyti..

...

Re: FK TERA

2015 Lap 26 15:36

Mindaugas Bielinskas FK beviltiškas reikalas VILTIS generalinis direktorius:
"Viena šlykščiausių sutiktų komandų. 1:16
Ar nebūtų galima už tokius begalviškus pjovimus leist tam veikėjui "pailsėti" pvz visą žiemos sezoną?"
https://www.youtube.com/watch?v=Lv7YNEf ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

"Bielka" vis loja loja, bando kandžiotis.. juokdarys, jiems kalti teisėjai, varžovų grajakai. :D

Į :D save pasižiūrėtų biškį..

...

Re: FK TERA

2015 Gru 09 10:18

FK TERA-Griunvaldas: aštunta pozicija
http://www.utenosutenis.lt/naujienos/425.html" onclick="window.open(this.href);return false;

24 rungtynės, 2 pergalės, 5 lygiosios, 17 pralaimėjimų. 27 įmušti ir 72 praleisti įvarčiai (-45). 11 taškų. Vidutinis amžius: 23,9 metai.

Didžiausia pergalė: 4:1 ir 5:2 - su FM Ateitis (14 ir 25 turai).

Skaudžiausias pralaimėjimas: 0:8 su Gariūnais (10 turas).

Rezultatyviausias žaidėjas: Denis Vavilov - 8 įvarčiai.

Nedrausmingiausias žaidėjas: Vytautas Velička - 6 geltonos/1 raudona kortelė.

Grumtynės ir kova. Šie žodžiai geriausiai apibūdina Tera-Griuvaldas ekipą. Prieš sezoną žinia, kad Tera ruošiasi šturmuoti II lygos aukštumas daug kam buvo netikėta. Vis dėlto, komandai paskutinius trejus metus komanda žaidė sekmadienio futbolo lygoje, B divizionuose. Pernai šio lygmens varžybose užėmė 7-ą vietą tarp 14 komandų. Tad sprendimas šoktelėti į II lygą buvo vertinamas skeptiškai. Tiesa, patys terininkai su tuo skepsiu nesutiko. „Prieš 11 metų mes jau žaidėme II lygoje, vėliau žaidėme III lygoje. Ir visada siekėme sugrįžti į aukštesnį lygį. Kai atsirado tokia galimybė, mes ja ir pasinaudojome“, - prieš sezoną paaiškino Tera treneris Sergejus Vasiljevas.

Kita vertus, reikia pastebėti, kad II lygoje žaidė ne sfl'inė Tera. Jos sudėtyje liko keli pagrindiniai žaidėjai – Liudvikas, Vytautas ir Antanas Veličkos, Gintas Ignatavičius, S.Vasiljevas, bet pagrindą sudarė Andrejaus Sorokin treniruojami Griunvaldo futbolo mokyklos auklėtiniai. Kalbėdamas apie sezono tikslus S.Vasiljevas pareiškė, kad svarbiausia – nebūti paskutiniais. „Stengsimės, kovosime ir nei vienam varžovui pergalės lengvai neatiduosime. Ir kiekvienose rungtynėse įrodinėsime, kad nesame patrankų mėsa“, - teigė S.Vasiljevas.

Pirmoje sezono dalyje įrodinėti savo tiesas Tera žaidėjams sekėsi sunkiai. Dvi lygiosios ir devyni pralaimėjimai (tame tarpe ir tokie antausiai kaip 0:7 su Utenio dubleriais ir 0:8 su Gariūnais) optimizmo nepridėjo. Tačiau per vasarą daug dėmesio bendroms treniruotėms skyrę terininkai antroje sezono dalyje buvo gerokai kietesnis rieštutėlis. Ir pasižymėjo ne tik koviniais veiksmais, grumtynėmis ir kirstynėmis, bet ir įvarčiais bei taškais. Antroje sezono dalyje per 13 rungtynių Tera surinko 9 taškus. Tiesa, laimėti pavyko tik prieš Ateities ekipą (du kartus), bet taškus rungtynėse su Tera pabarstė ir dėl medalių kovojusios Utenos, Rotalio bei Vilties komandos.

S.Vasiljevas po sezono konstatavo, kad pirmas blynas neprisvilo. „Manau, kad tikslus pasiekėme. Aplenkėme Ateities komandą, iškovojome dvi pergales. Galėjome surinkti daugiau taškų, nes net penkerios rungtynės baigėsi taikiai, kai kurie pralaimėjimai buvo labai apmaudūs. Gaila, kad nepavyko įgelti Gariūnams. Visoms kitoms lygos komandoms mes bent jau įmušėme, o gariūniečiai mus nugalėjo sausai (3:0, 8:0, 4:0 ir 2:0 LFF taurės turnyre)“, - samprotavo Tera treneris ir vadovas S.Vasiljevas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK TERA

2019 Geg 17 02:49

Interviu jau beveik metų senumo (2018), bet atrodo čia nebuvo nieko

Lietuvos futbolas. Niekam nereikalingi fanatikai
http://www.universitetozurnalistas.kf.v ... fanatikai/

Apie ką kalbame, kai kalbame apie Lietuvos futbolą? Jeigu nesate šios, populiariausia pasaulyje tituluojamos, sporto šakos žinovas, tuomet greičiausiai į galvą ateina tik keli geriausiai Lietuvoje žinomų futbolo klubų vardai ir jų simboliai : Vilniaus „Žalgirio“ baltos ir žalios juostos, Klaipėdos „Atlanto“ jūros arkliukas ar geltonieji „Trakai“. Šios komandos priklauso A lygai. Tai aukščiausia futbolo lyga Lietuvoje, kurioje šiuo metu žaidžia 8 komandos. Tarp jų ir Marijampolės „Sūduva“, kuri, nugalėjusi „Žalgirį“, iš žemesniosios pirmos pakilo į aukščiausiąją lygą. Šie futbolo klubai ne tik susilaukia daugiau dėmesio spaudoje, gausesnio žiūrovų kiekio tribūnose, tačiau ir gauna didesnę finansinę paramą, lengvesnes sąlygas treniruotis ir žaisti varžybose, o žemesnėse lygose žaidžiančios komandos susiduria su sunkumais, jų išlikimas tėra grįstas meile sportui.

Kalbuosi su tokią meilę praktikuojančio Vilniaus futbolo klubo „Tera“ vadovu Sergejumi Vasiljevu, kuris klubui vadovauja jau 15 metų. „Mintis viską mesti aplanko dažnai. Sezono pradžioje atrandi žmones, kurie atrodo tokie kaip tu – fanatai, bet paskui neišlaiko, nueina į kitą klubą ir ne dėl to, kad ten klubas stipresnis. Tokie momentai priverčia pagalvoti, ar nevertėtų futbolo mesti, bet praeina laikas ir meilė sportui vėl viską sustato į vietas“, – taip apie savo darbą kalba komandos vadovas.

Sportas numeris vienas, už kurį teks susimokėti

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) 2017-2020 metų strategijos plane skelbiamas vizijos šūkis: „Įtvirtinsime futbolą kaip sportą numeris vienas Lietuvoje“. Kas trukdo, kaip krepšiniui, futbolui būti numeriu vienas Lietuvoje klausiu S. Vasiljevo:

„Krepšininkai po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 1993 metais užėmė gerą startinę poziciją – pirmą kartą patekome į olimpines žaidynes ir pirmą kartą iškovojome bronzą. Jeigu nuo pat pradžių pinigai būtų paskirstyti po lygiai, tai ir futbolas būtų užėmęs tokią poziciją. Gerų pasiekimų tuo metu futbole irgi būta – 1994 metais vos nepatekome į pasaulio pirmenybes, tačiau Lietuvoje futbolas yra merdinti sporto šaka, nes valstybė futbolo nepalaiko taip, kaip krepšinio.”

LFF patvirtintas 2018 metų biudžetas – 9 mln. eurų. Lyginant su praėjusiais metais, biudžetas didelis, tačiau S. Vasiljevas pažymi, kad LFF biudžeto pinigai jų komandos nepasiekia:

„Antra lyga yra niekam nereikalinga, jos reikia tik tokiems kaip mes – futbolo fanatikams. O A lygos pasiekti neįmanoma, jeigu neturi finansų. Visos lygos pereina UEFA licencijavimą, kuomet reikia įrodyti savo finansinius šaltinius. Jeigu jų neturi, licencijos negausi. Net jeigu ir iškopsi sportiniu principu, vis tiek licencijos žaisti gali negauti. Pati LFF gali neįleisti. Tokie dalykai priklauso jau ne nuo sporto rezultatų.“

Futbolo klubui „Tera” vienas sezonas kainuoja per 5 000 eurų. Taip pat panašią sumą reikia sumokėti ne tik už dalyvavimą pirmenybės varžybose, bet ir už treniruotes bei draugiškas varžybas.

Futbolo lygoms Lietuvoje tenka nevienoda finansinė našta: „Pirmoje lygoje dalyvio mokestis yra mažinamas, o mes, antros lygos komanda, mokame pilną kainą. Pavyzdžiui, sudalyvavimas pirmenybėse mums kainuoja apie 1000 eurų. Organizatoriai moka už teisėjus, bet už aikštę ir išvykas mokame patys. Aikštė kainuoja apie 150 eurų, jeigu pirmenybėse dalyvauji keturiolikoje varžybų, susidaro nemaža suma. Futbolo komandos Lietuvoje turi skirtingas finansines galimybes, vieni susimeta po 500 eurų, rezervuoja aikštelę ir jiems lengviau, o mūsų pagrindinės pajamos esame mes patys – visi turime papildomus darbus.”

S. Vasiljevas pripažįsta, kad ne visada viskas priklauso nuo finansinio komandos pajėgumo. „Vilniaus „Žalgiris” iš Vilniaus miesto savivaldybės gavo didelį finansavimą, tačiau praeitais metais jie čempionais netapo – pirmą vietą laimėjo mažesnį biudžetą turinti Marijampolės “Sūduva”. Komanda laimėjo, nes Marijampolėje yra dirbama vienos komandos labui, kad ši pasiektų geriausių rezultatų. Prieš 15 metų „Sūduva” pirmą kartą iškovojo taurę, tuomet net stadiono neturėjo, o dabar Marijampolėje yra, turbūt, pats geriausias stadionas su natūralia danga Lietuvoje. Jie puikiai tvarkosi savo kieme”, – sako S. Vasiljevas. Futbolo klubo „Tera” vadovo nuomone, regionuose situacija yra kitokia nei didžiuosiuose miestuose: „Rokiškio komandą taip pat remia savivaldybė. Miesteliai lengviau gauna Europos Sąjugos paramą. Mes už treniruotę mokame 30 eurų, o pas juos nėra kam žaisti. Treniruotės taip pat jiems yra nemokamos, savivaldybė aprūpina trenerį atlyginimu bei skiria dienpinigius. O Vilnius yra laisva zona. Kaip gali plaukti, taip ir plauki.”

Aikštelių daugėja, bet žaisti nėra kur

LFF 2016-2020 metų strategijoje pabrėžiamas siekis sudaryti sąlygas varžytis visiems futbolo žaidėjams. Per ketverius metus planuojama atnaujinti mini aikšteles, įrengti naujas, tarp jų ir 300 dirbtinės dangos aikštelių vaikų darželiams. Šie tikslai, tai LFF organizuojamo projekto „Užauginkime Lietuvai Ronaldo“ dalis, kuri jau beveik įpusėjo. Lietuvoje atsirado naujų aikštelių miestų rajonuose ir prie mokyklų, tačiau S.Vasiljevas teigia, kad trūksta tų, kuriose jo komanda galėtų treniruotis: „Stadionai yra patvarkyti, tačiau tam, kad turėtumėme licenciją, turime turėti savo namų stadioną. Štai vakar LFF Licencijavimo skyriui išsiunčiau laišką, kad žaisime Lietuvos edukologijos universiteto stadione, tačiau skyrius įvertinęs atsakė, kad jis antros lygos rungtynėms žaisti netinkamas. Nors abejoms komandoms yra įrengti atskiri dušai, bet rūbinės nėra sutvarkytos, tad sąlygos netinka. Nežinau kur žaisime namų varžybas, nes visos kitos aikštelės labai užimtos – Vilniuje yra labai daug mėgėjų komandų.“

Dėl stadionų, „Tera“ vadovo nuomone, Lietuvos miestai konkuruoja tarpusavyje: „Jeigu bus rekonstruotas Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadionas, miestas turės pagrindinį stadioną Lietuvoje ir rinktinė žais Kaune, o ne Vilniuje. Konkurencija tarp miestų yra gerai, bet reikia turėti omenyje, kad Vilnius yra sudėtingas miestas – vieni statyti leidžia, kiti – ne.“ Paklaustas, ką mano apie planus Šeškinės mikrorajone statyti nacionalinį stadioną, S. Vasiljevas atsako: „Pesimistu savęs nelaikau, bet šis stadionas buvo pradėtas statyti kai buvau vaikas, tuomet svajojau, kad bus galima ateiti pažiūrėti rungtynes, o kas išdygo, tai tik prekybos centras. Manau, pradžioje Vilniuje užtektų pastatyti porą tokių stadionų, kaip LFF stadionas.“

Vadovas pabrėžia futbolo, kaip komandinio sporto, išskirtinumą: „Olimpinė plaukimo čempionė Meilutytė yra viena, o komandoje yra kitaip. Jeigu surasi vienuolika meilutyčių, gerų rezultatų pasieksi, tačiau komanda – tai sudėtingas ir subtilus kolektyvas, kur visi yra skirtingi. Čia svarbu ne tik rezultatai ir dalyvavimas varžybose, svarbu buvimas kartu ir ne vieną treniruotę per savaitę. O ką kalbėti, kai žmonės net neturi kur treniruotis. Futbolo komandai yra svarbu turėti savo namus – stadioną, kuriame nuolat vyksta jos treniruotės ir žaidžiamos varžybos.”

Veją skutame patys

Pavasaris budina gamtos žalumą. Žaliuoti pradeda ir Žolyno futbolo stadionas. Čia susitinku su vienu iš futbolo klubo „Tera“ gynėjų Antanu Velička. Dar prieš kelias savaites aikštynas skendo balose, tačiau „natūralios dangos stadionas visada yra geriau nei dirbtinės“, atkreipia mano dėmesį komandos narys.

Raulis Gonzalesas Blankas, buvusi Madrido Real komandos legenda, apie, šiandien verslo centru tapusį, Žalgirio stadioną turėjęs kitokią nuomonę. „Koja patapšnojo – patikrino, apsisuko ir pasakė – „nelipsiu žaisti ant tokios dangos“, – trenerio pasakojimą apie Lietuvos ir Ispanijos rungtynes Žalgirio stadione prisimena A. Velička. Jis šypteli ir priduria, kad Žolyno stadioną prižiūri pati komanda: „Veją skutame, suoliukus dažome, linijas brėžiame patys“. Komandos nario žodžius patvirtino kitą rytą Žolyno stadione sutiktas sportuojantis vyras. Čia jis kas rytą basomis kojomis apeina kelis ratus aplink stadioną. Jis, rodydamas į žalioje pievoje baltuojančias aikštės juostas, sako: „vakar ryte šių juostų nebuvo, viena komanda čia šabakštynus tvarko, matyt ta pati bus ir juostas nupurškusi.“

Šalia Žolyno stadiono stovi apleista Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ bazė. A. Velička pasakoja, kad „kadaise šiame pastate buvo baseinas, masažo kambariai, pirtys“. Čia gyveno ne tik garsiausi komandos žaidėjai, bet ir komandos dailininkas. 2008 metais futbolo klubą „Žalgiris“ ištiko finansinė krizė. Miško pašonėje esanti bazė jos gyventojų buvo apleista, bet, pasak A. Veličkos, „paskutiniai buvę komandos nariai išsikraustė vos prieš keletą metų“. Tada pastate jau kelis metus buvo atjungtas šildymas ir elektra, o pergalingus šūksnius ir legendines futbolo komandos istorijas girdėjusiomis sienomis pradėjęs lipti pelėsis.

Klubo vadovas S. Vasiljevas pabrėžia, kad Žolyno stadionas yra geras, tačiau jis neatitinka standartų, kurie leistų žaisti varžybas ir nėra aiškus jo tolimesnis likimas:

„Žolyno stadionas nėra blogas, bet kam tas stadionas priklauso? Buvo privataus verslo projektas statyti gyvenamuosius namus šioje vietoje. Dabar ši žemė teismo sprendimu vėl priklauso savivaldybei, rytoj ši sugalvos kažką kitą.”

Futbolo klubo vadovas parodo į šalimais mūsų susitikimo vietos vykstančias statybas, kur ekskavatoriai kasa žemę, ir sako: „Norėjau nuvežti į Žolyno stadioną žemės, kad galima būtų išlyginti dangą, bet nepavyko susitarti su darbininkais. Neoficialiai mes prižiūrime Žolyno stadioną, jeigu neprižiūrėtume – jo nebūtų. Viską darome savo pačių rankomis.”

Varžovai stebisi, kodėl esame tokie stiprūs

Nors S. Vasiljevo komanda susiduria su finansiniais sunkumais, neturi pastovios aikštelės treniruotėms, tai nesutrukdo komandai būti pastebėtai ir gerai įvertintai: „Mes neafišuojame, kad neturime pinigų, o iš užsienio atvažiavusios komandos pamatę mus stebisi, kodėl mes taip stipriai atrodome, galvoja, gal mus remia kokia gamykla. Laikomės, nes niekam nepriklausome ir esame stiprūs. Namų stadionas ir geri komandos finansai psichologiškai padeda, tačiau, kai komanda ryžtingai siekia bendrų tikslų, šie dalykai nėra būtini”.

S. Vasiljevas pažymi, kad kritikuoti yra lengviausia, bet, jo manymu, Lietuvoje trūksta žmogaus, kuris galėtų priimti sprendimus futbolo klausimais: „Gal sprendimas nebus visada teisingas, bet turi būti visos šalies mastu prisiimta vieno asmens atsakomybė. Reikia aiškios struktūros ir komandų atrankos, kad būtų aiškiai nubrėžta linija tarp žaidėjų mėgėjų ir profesionalų, taip pat padėtų akademijos įkūrimas.”

Pasak S. Vasiljevo, tol kol neįvykdyti šie pokyčiai, futbolas Lietuvoje sparčiai artėja prie merdėjimo ribos, jį palaiko tik savo entuziazmu degantys aistruoliai, kuriuos visus vienija ryžtinga meilė populiariausiai sporto šakai pasaulyje.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK TERA

2023 Spa 26 19:10

Teros istorija: pavadinimo kilmė, laukinė VAFF ir geriausi žaidėjai
http://www.vilniausfutbolas.lt/naujiena ... dejai/5803

Futbolo klubas Tera – vienas iš tų, kurie savotiškai pralenkė laiką. Įsikūrė anksčiau, nei susiformavo tvari Vilniaus futbolo varžybų sistema.

Šiandien VRFS kalbasi su ilgamečiu Teros komandos vadovu ir jos globėju Sergejumi Vasiljevu. „Teros komandoje aš esu nuo 1996 metų. Praktiškai nuo pat jos įkūrimo“, – prisistato Sergejus.

– Ar nepavargote tiek metų vadovauti komandai? Nenusibodo?
– Kodėl turėtų nusibosti? Kiekvienais metais pasitaiko sunkumų, aplanko mintys, kai pagalvoji, kad užtenka, jau reikia viską mesti. Tada pailsi, perdėlioji mintis, supranti, kad daug ko dar nepasiekei. Ir galvoji, kad šiemet jau bus geriau.

– Jūsų komanda seniau vadinosi Troleibusu.
– Buvo, kai mus rėmė Troleibusų parko generalinis direktorius Bagdonavičius. Jis buvo nupirkęs aprangas mums, duodavo autobusiuką į rungtynes važiuoti. Buvo smagu, gera pagalba. Mes jam nešėme laimėtas taures. Bet po to davė suprasti, kad jūs verskitės patys, mums nereikia tos reklamos.

– Ką dabar reiškia jūsų pavadinimas Tera?
– Tai toks sutrumpintas pavadinimas su mintimi. Troleibus – Era. Tiesiog Tera.

– Daug metų Tera žaidė buvusiose VAFF pirmenybėse. Legendos byloja, kad buvo įsimintini laukiniai laikai.
– Buvo, buvo! Žaidi, o už varžovų vartų stovi vyrukai. Mes prieš jų komandą laimime kažkaip netyčia, o jie mums bando pasakyti, kad nereikia stengtis tiek. Jauni buvome, juokais nuleisdavome.

– Grasino?
– Kaip visada: išvešime į mišką. Pasijuoki ir tiek. Nors niekada nežinodavai, iki kokio lygio tokie „bajeriai“ nueis. Pamenu vienas rungtynes su legendine komanda, kai pirmavome 1:0, o teisėjas iš kažkur pridėjo 10 minučių. Atsilaikėme ir vis tiek laimėjome.

– Prisimename, kad teisėjams spaudimo būdavo ir daugiau. Vienam teko bėgti iš aikštės.
– Žinom tas rungtynes tarp Svajotojo ir Polonijos. Net spaudoje straipsniai išėjo, kaip Zigmas bėga.. Bet reikia pasakyti, kad tuo metu VAFF pirmenybės buvo tikrai gero lygio. Laimi medalį, laikai jį rankose ir supranti to vertę, nes solidžios komandos rinkosi. Ne kaip kažkokiuose turnyrėliuose, kur dalindavo diplomus. Kitas lygis.

– Grįžkime į šiuos laikus. Teroje išsiskiria ukrainietiis Oleksijus Mazurenko. Kaip jis atsidūrė jūsų komandoje?
– Kai žaidėme II lygoje, pralaimėjome vienas rungtynes Ateities komandai. Vėliau rinkomės į treniruotę Kalnų Parko stadione ir vėl sutikome O. Mazurenko. Išsikalbėjome. Jis papasakojo, kad atvyko iš Ukrainos, Chersono. Oleksijus norėjo treniruotis ir palaikyti sportinę formą, bet jam Ateities komandoje pasakė, kad treniruotis neprivalo, nes ir taip aiškiai išsiskiria savo lygiu. Sakau: ateik pas mus: yra pirtis, šašlykai – sutarsime. Ir taip jau šešeri metai. Geras žmogus, geras futbolininkas. Dalyvavo aukščiausios Ukrainos lygos klubų peržiūrose, žaidė prieš Kyjivo Dynamo brazilus, o dabar su Tera bėgioja.

– Būtų jaunesnis penkeriais metais, galėtų A lygoje žaisti?
– Mes ir pajuokaujame: davai padirbsime pasą kaip kokiam brazilui, vis tiek atrodai kaip 30-ies, parduosime tave ir dar uždirbsime. Aišku, čia juokais kalbu. Visgi Oleksijus mums labai tinka. Jis pataria jaunimui, užmeta bajeriukų, fintukų, kažkokį fokusą parodo, pamoko jaunus.

– Kas buvo ryškiausi „Teros“ žaidėjai be O. Mazurenko?
– Mes turėjome Lietuvos rinktinės narių, bet kitokio futbolo – mažojo, arba paplūdimio. O. Mazurenko vienas ryškesnių. Turėjome ir buvusius žalgiriečius Vytautą Karvelį bei Mindaugą Čepą. Kai II lygoje žaidėme su Kauno Žalgiriu B, atvažiavo ir Mindaugas pažiūrėti rungtynių.

– Šiemet jums gerai sekasi III lygoje. Kai po pirmo rato esate ketverte, turbūt sieksite tapti prizininkais?
– Pernai mačiau ir žinojau, kad iš šitos komandos kažkas išaugs. Sakyčiau pernai jie buvo vaikais, šiemet tapo paaugliais, bandančiais kažką įrodyti. Link to kryptingai ėjome ilgai. Manau, kad kažkada rezultatai bus dar geresni. Kalbant apie prizines vietas – nesinori prisižadėti. Svarbu žaisti kaip iki šiol ir gerai rinktis į rungtynes. O su tuo gali būti problemų, nes planuojame pasiruošimą antram ratui, bet vienas negali, kitas nenori, trečias į Portugaliją išvažiuoja atostogų. Čia juk mėgėjų futbolas.

Grįžti į