Ar TransInvest sulauks išimties žaisti Europoje?

Apklausa baigėsi prieš 30 minutes(čių)

Ne
43%
3
Taip
57%
4
 
Viso balsų: 7
Respublik
Pranešimai: 8677
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

FK TransInvest dalyvavimas Europoje

2024 Sau 13 16:48

Kol nėra Europinės kategorijos 2024 metams... Evaldas surašė gana neblogą straipsnį apie TI precedentinius šansus būti arba nėbūti su europine licencija. Paminėti ir Estijos bei Latvijos pavyzdžiai.

Ar „TransINVEST“ liks už UEFA Konferencijų lygos borto?
https://www.sportas.lt/naujiena/491271/ ... ygos-borto
„FutbolasLT“ tinklalaidės kūrėjai į klausimą: ar „TransINVEST“ liks už UEFA Konferencijų lygos borto? atsakė sekančiai: TAIP TAIP NE NE.
Visgi liko nepaminėti dar naujesnis pavyzdys iš Ukrainos, aptartas ir CAS'e, tai dalinuosi.

Taisyklės skamba taip:
“(2) The membership and the contractual relationship (if any) must have lasted – at the start of the licence season – for at least three consecutive years.
(3) Any change to the legal form, legal group structure (including a merger with another entity or transfer of football activities to another entity) or identity (including headquarters, name or colours) of a licence applicant during this period to the detriment of the integrity of a competition or to facilitate the licence applicant’s qualification for a competition on sporting merit or its receipt of a licence is deemed as an interruption of membership or contractual relationship (if any) within the meaning of this provision”.
Ir pora iškarpų iš apeliuoto sprendimo apibendrinimo:
The case at hand constitutes a fundamental change in the identity of a club. Indeed, the complex operation under review has entailed a change of the club’s name, a change of the club’s logo and a change of the club’s colours, as well as changing the club’s headquarters from Rivne to Lviv a city more than 200 kilometers away and vice-versa.

The present Decision, which is of a purely sporting nature, shall prevent PFC Lviv from entering the UEFA club competitions before the 2021/22 season, thus protecting sporting integrity (of which the principle of promotion/relegation is a key pillar) and guaranteeing that sporting success is and remains to be achieved on the pitch
Pati byla ne apie tai, tai lieka nelabai svarbu: https://editorial.uefa.com/resources/02 ... 0/6294.pdf

Kaip ir komentatoriai iš FutbolasLT, taip ir aš galiausiai apsistoju ties 50/50 procentų suteikimu. Nors dauguma aprašytų aplinkybių tikrai galioja TransInvest adresu ir galėtų būti perskaitomos kaip 90% nesuteikimui/10% suteikti arba dar prastesniais šansais, tačiau tai atsiveria aplinkybės, kad išimtį bus paprašyta suteikti pagal išlygą, kad klubas šansą patekti iškovojo laimėdamas taurę, po pandemijos vėl atvirą visoms norinčioms Lietuvos klubų pirmoms komandoms, iš niekeno neatimdami šanso tą patį iškovoti, pasiekę teisingą sportinį rezultatą. Taip pat, jokia komanda neliko nuskriausta TransInvest susibūrimu ir surinkimu bekų ir buvusių Vyčio, kitų bankrutavusių klubų žaidėjų.

Ir jeigu pasidalinti platesniu savo įspūdžiu, tai šitie dokumentai pakeitė mano poziciją iš nesuteiks stovyklos pusės, į bus padaryta išimtis. :?

Respublik
Pranešimai: 8677
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK TransInvest dalyvavimas Europoje

2024 Vas 28 17:45

– Ar klausimas dėl dalyvavimo UEFA Konferencijų lygos atrankoje – uždarytas?

M.Kalnietis: Jokių oficialių žinių neturime. Kaip ir jūs – laukiame. „TransINVEST“ iškovojo tą vietą Europoje. Nesakyčiau, kad nenorėčiau, jog jie nepraeitų (licencijavimo). Aišku, norėčiau, kad mes žaistume Europoje (šypteli). Noriu pabrėžti, tą patį pasakiau ir „TransINVEST“ vadovui Žydrūnui (Grudzinskui), kad mes jokių povandeninių žaidimų nežaidžiame. Sėdime ir laukiame. Balandžio mėnesį sužinosime. Jeigu jiems nepavyks įveikti licencijavimo, mes mielai šią vietą paimsime.
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-2199150

Kalinauskas
Pranešimai: 3272
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: FK TransInvest dalyvavimas Europoje

2024 Kov 20 14:04

na LFF dega žalią šviesą

Respublik
Pranešimai: 8677
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK TransInvest dalyvavimas Europoje

vakar 19:18

„TransINVEST“ klubui – palankios žinios dėl dalyvavimo Konferencijų lygos atrankoje
https://www.sportas.lt/naujiena/497782/ ... -atrankoje

Balandžio 26 d. UEFA CFCB (angl. „Club Financial Control Body“) priemė sprendimą patenkinti Vilniaus raj. „TransINVEST“ prašymą dėl išimties šiai vadinamajai „3 metų taisyklei“, o tai reiškia, kad klubas gali siekti UEFA licencijos.

„3 metų taisykle“ reikalaujama, jog UEFA licencijos ir dalyvavimo UEFA varžybose siekiantis klubas ne trumpiau kaip tris iš eilės metus būtų LFF arba LFF nario narys bei LFF oficialiose varžybose būtų rungtyniavęs bent trejus metus iš eilės.

LFF Licencijavimo komiteto posėdis sprendimus dėl UEFA licencijų išdavimo priims balandžio 29 d. (pirmadienį). Šiais metais UEFA licencijų siekia šie klubai: Panevėžys, Žalgiris, Šiauliai, TransINVEST, Kauno Žalgiris, Sūduva ir Gintra (UEFA Moterų Čempionių lygos licencija).

Grįžti į