gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

FK Vėtra

2010 Vas 15 13:01

V.Liubšys: tikiuosi pirmos draugiškos rungtynės nebus paskutinės
http://www.delfi.lt/news/sport/abroad/v ... d=28957705

Lietuvos futbolo vicečempionė Vilniaus „Vėtros“ komanda šeštadienį sužaidė savo pirmąsias draugiškas rungtynes šiemet su viltimi, jog tai netaps paskutiniu maču klubo istorijoje. Ant išlikimo ribos balansuojanti sostinės ekipa 3-2 nugalėjo Latvijos klubą Rezeknės „Blazma“.

„Vėtra“ visą žiemą praleido nežinioje ir iki šiol neatgavo klubo valdžios žadėtų atlyginimų. Tačiau aikštėje vilniečiai to neparodė ir pirmajame kėlinyje buvo akivaizdžiai pranašesni už varžovus iš Latvijos.

14 minutę „Vėtrą“ į priekį išvedė Nerijus Vasiliauskas, o 35 min. įspūdingu baudos smūgiu iš toli įmušė į komandą po peržiūrų grįžęs gynėjas Tadas Kijanskas. Dar vienos puikios progos neišnaudojo Tomas Ražanauskas.

Antrajame kėlinyje šeimininkai atsipalaidavo ir „Blazma“ nubaudė varžovus tiksliai užbaigdama dvi kontratakas. Tačiau 80 min. dar vienas T.Kijansko baudos smūgis, šį kartą po rikošeto, lėmė pergalę „Vėtrai“.

„Labai patiko pirmasis kėlinys. Ne dėl žaidimo, o dėl gero judėjimo. Žaidėjai įvykdė visas užduotis,galėjome įmušti ir dar ne kartą. Antrąjį kėlinį sužaidėme prastokai. Bet kaip pirmomis rungtynėmis ir esant tokioje situacijoje esu patenkintas vyrais. Mačas turėjo patikti ir žiūrovams, buvo įmušta daug gražių įvarčių“, - DELFI pasakojo „Vėtros“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

Vilniaus komandoje šiame mače pasirodė du buvę Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjai – Audrius Veikutis ir Dainius Saulėnas. Optimistiškai nusiteikęs V.Liubšys vylėsi, jog abu futbolininkai liks komandoje, o „Vėtra“ šiemet sužais dar daug mačų.

„Nesinori po rungtynių kalbėti apie finansus. Bet tikiuosi, kad kitą savaitę viskas išsispręs. Tikiu, kad viskas bus gerai ir tai nebus paskutinės mūsų rungtynės“, - kalbėjo treneris.

Statistika
Vilniaus „Sportimos“ maniežas

Vilniaus „Vėtra“ 3 : 2 Rezeknės „Blazma“

14‘ [1 : 0] Nerijus Vasiliauskas
35‘ [2 : 0] Tadas Kijanskas
60‘ [2 : 1] Ervins Krainis
69‘ [2 : 2] Vladimirs Volkovs
80‘ [3 : 2] Tadas Kijanskas

„Vėtros“ sudėtis: Povilas Valinčius; Karolis Jarmalavičius (46’ Jevgenij Moroz), Tadas Kijanskas, Algis Jankauskas, Valdemar Borovskij; Artūras Žulpa (72‘ Algirdas Breikštas), Tomas Ražanauskas, Audrius Veikutis (46‘ Gajus Kulbis), Robertas Vėževičius (74’ Dainius Saulėnas); Evaldas Grigaitis (83’ Jevgenij Ravda), Nerijus Vasiliauskas.

Bombardier
Pranešimai: 113
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 13:33
Palaikoma komanda: FK TAURAS

Re: FK Vėtra

2010 Vas 15 13:23

„Vėtros“ viceprezidentas pripažįsta, kad pinigų nėra
http://www.alfa.lt/straipsnis/10315320/ ... 2-12_19-16

Rusijoje reziduojantys Vilniaus „Vėtros“ futbolo klubo vadovai vis dar kuria grandiozinius planus dėl ledo ritulio klubo dalyvavimo Žemyninėje ledo ritulio lygoje (KHL), bet neturi pinigų futbolininkų skoloms apmokėti.

Kaip praneša interneto svetainė „Sport-express“ KHL prezidentas Aleksandras Medvedevas ir „Vėtros“ futbolo klubo viceprezidentas Antonas Treušnikovas pasirašė ketinimų protokolą. Esą abi pusės sutarė, kad „Vėtros“ ledo ritulio klubas finansines garantijas, reikalingas dalyvauti KHL čempionate, pateiks iki 2010 metų balandžio 1 dienos.

„Sport-Express“ duomenimis „Vėtros“ vadovai dėl rėmimo tikisi susitarti su „Vnešekonombank“ ir Lukoil“ kompanijomis.

„Kai klubas turi sutartį su KHL, jam lengviau surasti rėmėjų. Žmonės matys, kad pinigus investuoja ne tik į lietuvišką klubą, o potencialų KHL narį. Galutinį sprendimą dėl komandos priims KHL direktorių taryba. Iki balandžio 1-osios „Vėtra“, kaip ir Stokholmo AIK (Švedija), turi mums pateikti pilną dokumentacijos paketą. Lietuvoje dirba apsukrūs ir energingi žmonės. Neblogą verslo planą paruošė. bet ir rėmėjų pagalba jiems reikalinga. Dėl to balandį juo tikrinsime ypač nuodugniai. Mums nereikalingi probleminiai klubai, taip pat nereikalingos komandos, kurios lengvai dalins taškus varžovams. Stojamųjų bilietų į KHL kol kas niekam nedalinam“, - KHL organizacijos ir sporto varžybų vykdymo direktorių cituoja Rusijos žiniasklaida.

BNS paprašė „Vėtros“ viceprezidento Antono Treušnikovo pasidalinti mintimis apie klubo padėtį ir skolas futbolininkams.

„Šiuo metu vyksta strateginio investuotojo paieškos. Gaila, bet mūsų finansinės galimybės ribotos, nes keli partneriai šiuo krizės metu atsisakė finansuoti klubą. Mano asmeninės pajamos taip pat neleidžia vienam finansuoti komandą. Jei artimiausiu metu nerasime investuotojo, tai, kaip bebūtų gaila, niekuo negalėsime padėti. Derybos tęsiasi ir, tikiuosi baigsis kitą savaitę. „Vėtros“ bankroto procedūra kol kad atidėta ir lizinginiai mokesčiai tęsiami. Ir kaltinimai dėl klubo sugriovimo yra nepagrįsti, nes buvo investuotos asmeninės lėšos, o ne išvogtos rėmėjų lėšos“, – niūrią „Vėtros“ ateitį bandė pašviesinti A. Treušnikovas.

Viceprezidentas nenorėjo atskleisti informacijos apie strateginį investuotoją, tačiau leido suprasti, kad tai bus viena iš didžiausių Rusijos energetinio sektoriaus kompanijų. „Kartu su patrneriais į klubą investavau daugiau nei 8 milijonus dolerių. Kalba eina ne tik apie komandos išlaikymą, bet ir apie išmokas Romui Stašauskui (buvęs “Vėtros“ prezidentas - BNS). Man labai gaila prarasti futbolo klubą, nes į jį buvo įdėti mano asmeniniai ir partnerių pinigai. Aš visomis išgalėmis bandau išgelbėti klubą, tačiau mano finansinės galimybės yra ribotos“, - paklaustas kiek jau investavo į „Vėtrą“, kalbėjo Rusijos verslininkas.

Klubo viceprezidentas prisipažino, kad įsigyjant klubą bei formuojant biudžetą buvo padaryta klaidų ir viską galima buvo daryti ekonomiškiau. bet nuo pačios idėjos jis neatsisakė. „Pretenzijų Romui Stašauskui neturiu. Kitas reikalas - galėjome susitarti kur kas palankesnėmis sąlygomis. Deja, bet šiuo metu neturiu laisvų pinigų, o partneriai pavedė, bet galutinai neatsisako padėti. Dėl to visos viltys siejamos su strateginiu investuotoju. Aš nuoširdžiai atsiprašau visos komandos, trenerių štabo ir administracijos“, - apgailestavo A. Treušnikovas, paklaustas apie galimybes iki vasario 10 dienos atsiskaityti su „Vėtros“ futbolo klubo žaidėjais bei treneriais.

Kalbėdamas apie „Vėtros“ ledo ritulio klubą verslininkas iš Rusijos pabrėžė, kad tai visai atskiras projektas, kuris gyvuos tik tuo atveju, jei iki balandžio 1 dienos pavyks susitarti dėl finansavimo su didelėmis kompanijomis. „Jei susitarti nepavyks, tai viso to ir nebus. Mano nuomone, galimybės didelės. Lietuvos komandos dalyvavimas Žemyninės lygos čempionate, kaip bebūtų gaila, dideliems rėmėjams yra kur įdomiau, nei Lietuvos futbolas. Jei pavyks susitarti, tai bet kuriuo atveju į ledo ritulio klubo biudžetą įtrauksime ir futbolo klubo išlaikymą“, - apie perspektyvas kalbėjo A. Treušnikovas, prisipažinęs, kad Lietuvoje nėra rimto investuotojo, o krizė taip pat atsiliepia finansavimo galimybėms.

„Aš nesigailiu, kad investavau Lietuvoje. Puiki šalis, puikūs žmonės. Galvoju, kad dar pavyks įgyvendinti daug socialinių programų“, - baigdamas BNS patvirtino A. Treušnikovas.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Vėtra

2010 Vas 15 18:37

Mačiau tik pirmo kėlinio pabaigą ir antro pradžią, bei 3 įvarčius iš penkių. Pirmame Vėtra visiškai valdė situaciją - atrodė net keista, kad komanda žaidžianti pirmas rungtynes po žiemos taip gerai atrodo.. Kijansko pirmas įvartis - fantastiškas. Jau nuo antro pradžios vyravo visai kitoks žaidimas - Vėtra buvo kažkokia subyrėjusi (gal paveikė keitimai?). Vėliau teko išvažiuoti ir likusių dviejų įvarčių nepamačiau..

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Vėtra

2010 Vas 18 11:18

Vilniaus „Vėtra“ baigia sunykti
http://www.lrytas.lt/-12664813711266190 ... unykti.htm

Pusmetį pažadais maitinami Vilniaus „Vėtros“ futbolininkai rengiasi blogiausiam scenarijui. Algų negaunantys šalies vicečempionų klubo žaidėjai sekmadienį tikriausiai pasuks savais keliais.

„Tai kažkoks kosmosas. Man dar niekada neteko pakliūti į situaciją, kad komandos futbolininkai neturėtų už ką net pavalgyti“, – beviltiškai šnekėjo „Vėtros“ strategas Virginijus Liubšys.

Šeštadienį numatytos kontrolinės rungtynės su „Šiaulių“ klubu Vilniaus ekipos žaidėjams gali būti paskutinės vilkint „Vėtros“ marškinėliais.

Pinigų negaunantys futbolininkai kol kas net negalvoja apie kovo 20-ąją prasidėsiantį Lietuvos futbolo A lygos čempionatą.

Nors „Vėtros“ klubas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) licencijavimo skyriui yra pateikęs paraišką žaisti A lygos pirmenybėse, iš šalies futbolo gyvenimo gali išnykti dar šį mėnesį.

„Dvi dienos iki šeštadienio mačo bus lemiamos. Iki begalybės tai tęstis negali.

Jei pabodę pažadai nevirs realiais pinigais, žaidėjams teks skirstytis.

Pasakysiu skaudžią tiesą – su žmonėmis klube elgiamasi blogiau nei su gyvuliais“, – teigė 50-metis „Vėtros“ strategas.

Nuo 2003 metų Lietuvos A lygos čempionate žaidžiančią „Vėtrą“ rėmė tik privatūs verslininkai ir klubo prezidentas Romas Stašauskas.

Prieš ketverius metus finansuoti ekipą panoro klubo viceprezidento postą užėmęs Rusijos „OPI Group“ bendrovės vadovas Antonas Treušnikovas.

Šių metų sausį Maskvos verslininkas perėmė iš R.Stašausko vadovavimą klubui ir pažadėjo išspręsti komandos finansines problemas.

A.Treušnikovo iniciatyva praėjusių metų spalį buvo įkurtas „Vėtros“ ledo ritulio klubas. Rusas padavė paraišką nuo kito sezono žaisti Žemyninėje ledo ritulio lygoje.

- Ar apie sunkią padėtį teko šnekėtis su „Vėtros“ klubą perėmusiu A.Treušnikovu? – „Lietuvos rytas“ paklausė V.Liubšio.

- Jis nebuvo pasirodęs ir neskambino. Pažadus dalijo jo atstovai, tačiau pažadai ir lieka tik pažadais. Dabar apskritai nieko neaišku.

Visi futbolininkai turi laikinąsias sutartis arba treniruojasi be sutarčių ir laukia praėjusį sezoną uždirbtų pinigų.

Turime talentingo jaunimo, su kuriuo galėtume siekti pergalių ne vieną sezoną, tačiau atrodo, kad jis išsibėgios.

Ką jūs darytumėte, jei 7 mėnesius negautumėte algos?

- Tačiau komanda yra pateikusi paraišką žaisti šio sezono A lygos čempionate.

- Pateikti galima, tačiau LFF reikia parodyti ir dokumentus, kad klubas neskolingas žaidėjams ir ateityje turės pinigų.

Manau, labai iškalbingas faktas, kad komandos treneris negali susisiekti su žaidėjais ir ekipos administracija, nes dėl skolų užblokuoti visi jo mobiliųjų telefonų numeriai.

- Ar jūs pats ieškotės naujo darbo?

- Vis dar tikiu, kad per porą dienų viskas apsivers ir „Vėtra“ išliks. Todėl atsarginių darbo variantų nepuoselėju. Jei įvyks tragedija, turėsiu šiek tiek laisvo laiko pailsėti, pamąstyti.

Gaila, jei šalies vicečempionų klubas dėl kai kurių žmonių neatsakingo požiūrio bus priverstas išnykti.

Pasakysiu dar daugiau – jeigu su žaidėjais praėjusį sezoną nebūtų elgiamasi kaip su gyvuliais, jie būtų ir A lygos aukso medalius laimėję.

Greenas
Pranešimai: 647
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 12:05
Palaikoma komanda: Kybartų Sveikata

Re: FK Vėtra

2010 Vas 18 11:43

ATA Vėtra. Ką darys visi trys Vėtros fanai? :roll:

S@muel
Pranešimai: 422
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 21:58
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Vilnius

Re: FK Vėtra

2010 Vas 18 13:58

Lietuvos vicečempionai... :?

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: FK Vėtra

2010 Vas 18 14:00

čia jau, kaip ir tradicija tampa - LT vicečempionai palieka A lygą...

Greenas
Pranešimai: 647
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 12:05
Palaikoma komanda: Kybartų Sveikata

Re: FK Vėtra

2010 Vas 18 14:39

Tik su Vėtra skirtumas tas, kad jie gali net ir II-oje lygoje nestartuoti ir sugadinti vos ne idealų dviejų lygų modulį, kuriame dalyvautų 10+10 komandų.

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: FK Vėtra

2010 Vas 19 17:23

"Vėtrai" artėja paskutinioji diena:

LFF varžybų vykdymo skyrius išsiuntė oficialų raštą „Vėtrai“ su įpareigojimu klubo vadovus iki vasario 23 dienos atvykti į LFF būstinę.
Klubo vadovams neatvykus iki nurodytos datos, tai reikštų „Vėtros“ atsisakymą dalyvauti 2010 m. LFF rengiamose varžybose (A arba I lygoje).

plačiau - http://www.lff.lt/news.php?news_id=7447

Greenas
Pranešimai: 647
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 12:05
Palaikoma komanda: Kybartų Sveikata

Re: FK Vėtra

2010 Vas 19 18:08

Tykiai ramiai ir nunyks šis klubelis. Ir nieko čia jau nepadarysi. Tokie rinkos dėsniai.

Running_Wild
Pranešimai: 175
Užsiregistravo: 2010 Vas 16 23:32
Palaikoma komanda: FK Atlantas

Re: FK Vėtra

2010 Vas 20 13:30

Šiaulių „Šiauliai“ vis dėlto su Vilniaus „Vėtra“ nežais. Sostinės ekipa varžybų išvakarėse nusprendė atsisakyti šio susitikimo. Taigi šeštadienį Saulės miesto komanda nerungtyniaus. Sekmadienį, 16 val., kaip ir planuota, Rygoje žais „Šiauliai-2“ su vietos „Olimps“.

http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_9052

Finito? :cry:

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Vėtra

2010 Vas 20 14:00

dabar jau tik stebuklas gali vetra isgelbeti, tai yra kazkoks stebuklingas remejas... pernai buvo laukta kad zalgiri kas isgelbetu, nesulaukem... manau siemet irgi nesulauksim

Greenas
Pranešimai: 647
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 12:05
Palaikoma komanda: Kybartų Sveikata

Re: FK Vėtra

2010 Vas 20 14:27

Koks dar rėmėjas? Ar kur nors Žalgiris prašo pinigų? Ne. Ruskiui Treušnikovui ar kaip ten jį, tas klubas visai nerūpi. Matomai jis turi kitų planų ... greičiausiai susijusių su žeme po stadionu.

Dabar reikia laukti naujienų lavinos su antraštėm "Buvęs Vėtras žaidėjas XX pasirašė sutartį su klubų YY" ;)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Vėtra

2010 Vas 22 01:17

Vėtros nebėra.

Greenas
Pranešimai: 647
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 12:05
Palaikoma komanda: Kybartų Sveikata

Re: FK Vėtra

2010 Vas 22 08:31

Vėtros nebėra.
Ką nors plačiau galima?

Grįžti į