mafia7
Pranešimai: 7312
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: FK ŽALGIRIS B / "Žalgirietis" / "Žalgiris-3"

2019 Rgs 25 00:28

Pakruojo situacija tokia, kad jie ruošiasi pabaigti sezoną kažkaip ir tada neaišku, nes komanda jau balansuoja prie išnykimo ribos, nebėra interesuotumo investuotojų, paprasta kaimo komandėlę tapo ir viskas. Jugi iš kur pagrinde žaidėjai būdavo ? tai Panevėžio Ekrano mažesni talentai ir iš Šiaulių žaidėjai, taip vienus kitus žaidėjus ir iš kitų miestų prisikabindavo prie savo sistemos ir buvo ta komanda.
Galų gale neliko Ekrano, Šiauliai užbuksavo visiškai vienu metu futbole, Kruoja ten buvo visiškai užsilenkusi. Maža megėjiška komandėlė dabar tas Pakruojis yra, pinigų ten nėra, niekam ten ji nebeįdomi, niekas ten iš rimtesnių žaidėjų už dyką neis žaisti. Panevėžys turi pats užaugti, Šiauliai irgi savimi rūpinasi, niekas žaidėjų nebeduos. Tai va čia pasirinkimas arba tapti visiškais mėgėjais, nes aukščiau nėra jokių galimybių kilti, arba patapti kokia mokyklos komanda ir viskas.

Rapolas255
Pranešimai: 80
Užsiregistravo: 2018 Spa 22 21:52
Palaikoma komanda: Polonia Varšuva
Miestas: Varšuva

Re: Interviu

2019 Gru 28 10:10

Gabrielis Nikonovas (FA "Žalgirietis" ir Lietuva U17)
https://baltyckifutbol.pl/gabrielis-nik ... a-futbola/

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Interviu

2020 Sau 01 12:41

Good work, thanks for posting :)
Gabrielis Nikonovas (FA "Žalgirietis" ir Lietuva U17)
https://baltyckifutbol.pl/gabrielis-nik ... a-futbola/

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK ŽALGIRIS B / "Žalgirietis" / "Žalgiris-3"

2020 Bir 05 12:41

Vilniaus klubų dubleriai - su skirtingomis ambicijomis

„Žalgirio“ B treneris Žydrūnas Grudzinskas:

Tikslai
„Pagrindinis aspektas – tobulėjimas. Kad kiekvienas žaidėjas būdamas aikštėje augtų. Tai visų jaunų komandų pagrindinis tikslas. Svarbu ne vieta, o progresas ir individualių žaidėjų pasiekimai.“

Potencialūs lyderiai
„Pirmos “Žalgirio” komandos dėmesį patraukė ir komandos treniruotėse dalyvavo gynėjai Nojus Stankevičius, Gabrielis Nikonovas, puolėjai Motiejus Burba, Meinardas Mikulėnas. Jei pagrindinėje komandoje mažiau laiko gautų Gustas Jarusevičius, tikimės, kad jis daugiau žais su savo bendraamžiais šioje lygoje.“

Ryškiausi naujokai
„Iš Mažeikių “Atmosferos” į komandą atvyko Edas Jankauskas, taip pat iš Anglijos grįžo anksčiau “Žalgiriečiui” atstovavęs Motiejus Burba. Jei nežais pirmoje ekipoje, Motiejus turės griežti pirmu smuiku B komandoje.“

Didžiausi praradimai
„Praradome Nojų Burdaitį. Tikėjomės, kad pernai “apšaudytas” vidurio gynėjas bus rimta paspirtis, bet jis turi problemų su nugaros išvarža ir tenka pristabdyti karjerą.

Apskritai mūsų komanda kasmet keičiasi, nes klubo politika tokia, kad baigus mokyklą su žaidėju arba sudaromas kontraktas arba jam tenka ieškoti kitų komandų. Jaunimas pas mus progresuoja, užsigrūdina. Vieniems pavyksta prasimušti toliau, kitiems ne.“

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK ŽALGIRIS B / "Žalgirietis" / "Žalgiris-3"

2020 Lap 04 00:48

„Žalgiris“ C - II lygos antros vietos laimėtojai
https://fkzalgiris.lt/zalgiris-c-ii-lyg ... aimetojai/

Lietuvos futbolo II lygoje šį sezoną debiutavusi FK „Žalgirio“ C komanda džiaugiasi rezultatais, kurie viršijo lūkesčius – jau pirmajame sezone komanda iškovojo antrąją vietą.

„Žalgirio“ C vardą gavusi ekipa šį sezoną žaidė II lygos Pietų zonos pirmenybėse, kur varžėsi dar 14 komandų. Pasak „Žalgirio“ jaunimo ugdymo programos vadovo Žydrūno Grudzinsko, iki šiol B komanda žaisdavo pirmoje lygoje, o jaunesni futbolininkai – Elitinėje jaunių U-19 lygoje.

Tačiau iškilus problemų dėl komandų skaičiaus lygoje ir atsižvelgiant į galimai sumažėjusį konkurencingumą nutarta priimti naują iššūkį – žaisti su suaugusiais II lygoje. „Matome kad yra tas pats laikas, kada jie turi žaisti ir gauti savo minutes vyrų futbole“, – teigė Ž. Grudzinskas.

Jaunieji žalgiriečiai dar nesibaigus sezonui užsitikrino 2 vietą. Po pergalės 2:0 prieš „Dainavos“ B ekipą su 46 taškais jie trimis atsilieka nuo nugalėtojo Kazlų Rūdos „Šilo“ ir keturiais lenkia Panevėžio „Ekraną“, penkiais – Kybartų „Sveikatą“. Šios komandos paskutinio turo rungtynes dar žais.

„Puikiai vertinu sezoną. Prieš sezoną labai jaudinausi už vaikus, nes atėjome į vyrų futbolą. Dėl to buvo abejonių. Nekėlėme tikslo iškovoti kažkurią vietą, nes nežinojome, kur tiksliai einame. Žinojome, kad išeiname iš komforto zonos, nes jaunių lygose su tais žaidėjais laimėdavome, – po paskutinių rungtynių II lygoje kalbėjo „Žalgirio C“ vyr. treneris Gediminas Kontautas. – Matau, kad jie yra pasiruošę vyrų futbolui, tas džiugina. Svarbiausia buvo kiekvienose rungtynėse žaisti savo žaidimą, augti tobulėti, ir tas tikrai pavyko. Esu labai patenkintas, laimingas už vaikinus.“

Pasak jo, šiame sezone „Žalgirio“ C gretose buvo didelė rotacija, rungtyniavo vaikinai nuo 16 iki 18 metų. „Dalyvavimas II lygoje buvo labai naudingas vaikinams. Dauguma, kurie čia žaidė pagrinde, gerai įsiliejo ir į Pirmą lygą. Nėra didelio skirtumo tarp Pirmos ir II lygos, bet labai gerai buvo išeiti iš jaunimo į vyrų futbolą“, – sakė G. Kontautas.

Statistinėse grafose išsiskyrė puolėjas Ugnius Tulaba, kuris su 17 įvarčių pateko tarp rezultatyviausių lygoje. 9 kartus pasižymėjo ir saugas Martynas Valukonis, 6 – Kajus Adomas Kavaliauskas, 5 – Kajus Kontautas.

Komandos kapitono raištį vilkėjęs M. Valukonis sezoną įvertino kaip labai gerą. Tiek jis, tiek komandos treneris neišskyrė atskirų futbolininkų pasirodymų.

„Pirmą kartą žaidėme II lygoje. Komanda labai rotavosi. Tikslas buvo labiau orientuotas į tobulėjimą, o ne rezultatą. Kad kiekvienas gautų daugiau žaidybinio laiko, kad tobulėtume, gautume daugiau patirties, – teigė saugas – Nesitikėjome būti taip aukštai, todėl labai džiugu, kad iškovojome antrą vietą. Manau, kad patobulėjau asmeniškai, jautėse užtikrintumas. Įgijau daug patirties žaisdamas su vyrais. Manau, kad esame labai puikus kolektyvas, vienas už kitą kovojome. Visi gerai žaidė, dėl to ir atėjo rezultatas.“

G. Kontautas vylėsi, kad „Žalgirio“ vardas jaunuosius „Žalgiriečio“ akademijos futbolininkus ir įpareigoja siekti tikslų, ir taps bendruomenę vienijančiu aspektu ilgalaikėje perspektyvoje.

„Visos vyresnės grupės turi „Žalgirio“ vardą. Tradicijos nėra įgijamos, jos yra įgaunamos per metus. Kai vaikai nuo mažumės su „Žalgirio“ apranga, komanda vadinasi „Žalgiris“, tuomet jie irgi yra žalgireičiai. Tai svarbu ir didelė vertybė. nes jie bus lojalūs tam klubui ir turės tą klubo dvasią“, – pažymėjo treneris.

Oficialioje FK „Žalgiris” futbolo akademijoje „Žalgirietis“ sportinio meistriškumo siekia šimtai vaikų nuo mažiausių 4-5 metų grupės iki 19-mečių ir vyresnių žaidėjų.

Paskutinį kartą redagavo 1 Respublik. Iš viso redaguota 2020 kartus.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK ŽALGIRIS B / "Žalgirietis" / "Žalgiris-3"

2020 Lap 05 20:33

„Žalgirio“ B sezonas Pirmoje lygoje: 9 vieta ir sužibėjęs snaiperis
https://fkzalgiris.lt/zalgirio-b-pl-sz/

Vilniaus „Žalgirio“ B komandos pasirodymas šių metų Pirmos lygos sezone ir individualus žaidėjų tobulėjimas komandos trenerių nenuvylė –

„Žalgiris“ B“ šį sezoną pirmajame rate sugebėjo išvykoje įkasti ir lyderiams – būsimiems nugalėtojams „Nevėžiui“ (1:1), bronzos medalininkei „Jonavai“. Komandao pritrūko tik trijų taškų iki patekimo į aštuntuką. Antrajame rate žalgiriečiai rungtyniavo grupėje dėl 9-14 vietų: ten iškovojo dvi pergales ir išsaugojo 9-ąją poziciją.

Praėjusį sezoną komanda liko 13 vietoje (iš 15).

„Lyginant su praėjusiais metais, žengėme žingsnelį į priekį. Žinoma, yra skirtumas, nes 6-7 žaidėjai kasmet pasikeičia. Baigę mokyklas ir neturintys galimybių likti Pirmoje komandoje tiesiog išeina, juso pakeičia jaunesni žaidėjai. Toks procesas ir sukasi kiekvienais metais“, – aiškino „Žalgirio“ B treneris Žydrūnas Grudzinskas.

Komandos pagrindą sudarė 17-19 metų žaidėjai. Daugelis jų yra tapę savo amžiaus grupės Lietuvos jaunių čempionais ir pasak Ž. Grudzinsko, Pirmoje lygoje šį sezoną buvo nelengvai įkandamas varžovas.

„Komanda tikrai vyriškėja. Netgi tokiose rungtynėse kur vyraudavo fizinė jėga, aikštėse, kur labiau priimtinos vyrams ir jie gali išnaudoti savo kozirius išnaudot. Pavyko netgi ir laimėti tokias rungtynes. Užgrūdinimo prasme labai svarbu dalyvavimas Pirmoje lygoje geresniems vaikams. Tokiame amžiuje turi būti iššūkių“, – kalbėjo treneris.

Jis pažymėjo, kad komandai svarbu ne užimta vieta, o žaidėjų užgrūdinimas ir savybių išryškinimas.

Šį sezoną visas 18 rungtynių sužaidė gynėjas Gabrielis Nikonovas, po 17 ir 16 – Meinardas Mikulėnas, Klaidas Bička, Gaudentas Ralys, Adomas Ankudinovas, Arnas Spyčius. Skaičiuojant minutes, 1000 minučių taip pat viršijo Nojus Stankevičius ir Augustas Kapleris.

Šiek tiek mažiau žaidė Gustas Jarusevičius ir Motiejus Burba, kurie treniruojasi su pagrindine ekipa ir gavo šansų pasirodyti A lygoje. B komandojet taip pat pasirodė ir 17-mečių žaidėjų iš „Žalgirio” C komandos, kuri rungtyniavo II lygoje.

Įvarčių grafoje ženkliai išsiskyrė M. Mikulėnas – jis po pirmojo rato buvo rezultatyviausias lygoje, o sezoną baigė su 14 įvarčių ir antras pagal rezultatyvumą lygoje.

„Buvo metų kai, jis mušdavo po 40 įvarčių elitinėje jaunių lygoje. Daug ką pasako, kai iš pradžių tu sugebi tarp savo bendraamžių karaliauti, būti galva geresnis už varžovų visą gynybos liniją, o vėliau ateini į vyrų futbolą ir sugebi pelnyti 14 įvarčių jaunimo komandoje. Ne vyrų ekipoje, kur tikrai daugiau kamuolių patiekiama į baudos aikštelę. Net ir žinant tai, kad realizavo baudinius, kas irgi nėra lengva iš psichologinės pusės. Manau, kad tai yra geras rodiklis, įrodymas kad klubo sistemoje yra individualiai pajėgių žaidėjų“, – kalbėjo Ž. Grudzinskas.

Jis taip pat atkreipė dėmėsį į vartininko poziciją, nes šiai viso sezono metu taip pat teko svarbus vaidmuo. Pagrindiniu vartininku B komandoje buvo Gaudentas Ralys.

„Jam momentais trūko stabilumo, bet jaunam vartininkui tai labai svarbios minutės ir patirtis. Po truputį jis artėja prie pirmos komandos. Taip pat turėjome ir kitų žaidėjų, kuriuos su laiku būtų galima integruoti prie vyrų komandos“, – teigė treneris.

„Žalgirio C“ komanda šį sezoną debiutavo II lygoje ir užėmė antrąją vietą. Kitos „Žalgirio“ jaunimo komandos rungtyniauja jaunių pirmenybėse, kurios pristabdytos dėl karantino.

Oficialioje FK „Žalgiris” futbolo akademijoje „Žalgirietis“ sportinio meistriškumo siekia šimtai vaikų nuo mažiausių 4-5 metų grupės iki 19-mečių ir vyresnių žaidėjų.


Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK ŽALGIRIS B / "Žalgirietis" / "Žalgiris-3"

2021 Bal 06 19:40

„Žalgiris“ B ruošiasi startui, C ekipa pradėjo pergalingai
https://fkzalgiris.lt/zalgiris-b-ruosia ... rgalingai/

Naują sezoną pradeda ir „Žalgirio“ artimiausia pamaina – B komanda startuoja Pirmos lygos pirmenybėse, o C komanda jau sužaidė dvejas rungtynes II lygoje.

„Žalgiris“ B startuoti Pirmoje lygoje turėjo dar prieš dvi savaites, tačiau dėl COVID-19 atvejų pirmos dvejos rungtynės nukeltos. Tad pirmosiomis rungtynėmis taps sostinės derbis – balandžio 5 d. akistata su „Riteriais“.

Pernai žalgiriečiai užėmė 9 vietą lygoje. Pasak „Žalgirio“ B komandos trenerio Žydrūno Grudzinsko, tikslai šiemet nesikeičia – dėmesys kreipiamas ne į rezultatus, o į žaidėjų meistriškumo kėlimą.

„Svarbu procesas, siekiame, kad jauni žaidėjai tobulėtų, keltų savo meistriškumą. Perspektyviausi „Žalgiriečio“ akademijos auklėtiniai turi galimybę treniruotis su pagrindine „Žalgirio“ komanda. Pasiruošimo cikle tai darė 7-8 žaidėjai, o pastaruoju metu nuolat buvo keturi – vartininkas Gaudentas Ralys, gynėjai Nojus Stankevičius, Gabrielis Nikonovas, puolėjas Meinardas Mikulėnas“, – kalbėjo Ž. Grudzinskas.

Jis neslėpė, jog dėl kelių žaidėjų COVID-19 ligos ir kitų izoliacijos gerokai apsunkino pasiruošimą, o tai ypač gali atsiliepti pirmosioms rungtynėms, kurioms ne visi bus pasiruošę žaisti.

Šį sezoną Pirmoje lygoje, kaip ir praėjusį, dalyvaus 14 komandų, tačiau padidėjo dublerinių komandų. Prie jau esamų prisijungė ir „Sūduvos“ bei „Bangos“ ekipos. Taip pat iš II lygos atėjo Kazlų Rūdos „Šilas“, Plungės „Babrungas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Su pirmenybėmis atsisveikino keturios į A lygą persikėlusios ekipos bei savo veiklą sustabdęs „Vilniaus Vytis“.

„Manau, kad tempą lygoje turėtų fiksuoti vieni praėjusio sezono lyderių „Jonava“, taip pat „Šiauliai“. Kitos komandos daugmaž apylygės. Yra nemažai dublerių, todėl kartais rezultatai priklausys ir nuo to, kurios retkarčiais pasipildys vyresniais pagrindinės komandos žaidėjais“, – apie varžovus kalbėjo Ž. Grudzinskas.

Šį sezoną, kaip ir kasmet, „Žalgirio“ B sudėtis iš dalies atsinaujino. Motiejus Burba buvo išnuomotas į „Nevėžį“ ir žaidžia A lygoje. Du žaidėjai papildė kitas Pirmos lygos ekipas – Arnas Spyčius persikėlė į „Jonavos“ komandą, Adomas Ankudinovas – į „Neptūną“. Gytis Makauskis atstovauja „Paneriui“ II lygoje. Kitas veiklas pasirinko Nojus Burdaitis, Vilius Juknevičius, Mykolas Stankevičius. Dėl traumos kurį laiką negalės žaisti Andrius Osvalfo Alfieri.

Į B komandos gretas šiemet turėtų įsilieti daugiau jaunesnių žaidėjų iš „Žalgirio“ C ekipos, kuri praėjusį sezoną debiutuojant II lygoje užėmė 2 vietą.

Gedimino Kontauto auklėtiniai sėkmingai pradėjo ir naują II lygos sezoną. Per pirmuosius du turus vienodais rezultatais 3:0 įveiktos dvi komandos iš Kauno apskrities – FM „Fortūna“ ir „Garliava“. Trimis įvarčiais pasižymėjo Ugnius Tulaba, po vieną įmušė Jurgis Stankevičius, Atas Kajus Apanavičius ir Aleksas Okolovičius.

„Nekeliame tikslų pasiekti konkrečių vietų. Norime, kad žaidėjai kuo greičiau adaptuotųsi prie vyrų futbolo. Jei tai pavyks, rezultatai ateis savaime. Kol kas džiugina, kad pas vaikinus yra pasitikėjimas, jie nebijo žaisti. Praėjęs sezonas ir šio sezono startas rodo, kad esame teisingu keliu“, – teigė G. Kontautas.

Pasak jo, C ekipa pasikeis maždaug per pusę, nes dalis futbolininkų šį sezoną turėtų vaidinti didesnį vaidmenį B komandoje: „Tikiuosi, kad Martynas Valukonis, U. Tulaba, Kajus Kontautas, Aleksas Genys bei kiti atsiskleis ir Pirmoje lygoje. C komandoje daugiau pasireikšti gaus tie, kurie pernai žaidė atsargoje. Taip pat prisidės jaunimo iš U-17 komandos.“

II lyga šiemet nebeskirstoma pagal regionus, sujungta į vienas 20 komandų pirmenybes. „Pasikeitimus vertinu teigiamai. Turime didesnę komandų įvairovę, sužaisime pilnas pirmenybes. Taip pat visiems reiks pasitempti, nes rungtynių organizacijai keliami aukštesni standartai. Finansiškai tai klubams kainuos daugiau, tačiau manau, kad tokia reforma ateityje turėtų išeiti į naudą“, – vylėsi G. Kontautas.

Jaunieji žalgiriečiai pratęsė sezoną ir Elitinėse jaunių lygose, kurios rengiamos rudens-pavasario principu. U-17 divizione žalgiriečiai po žiemos pertraukos patyrė pirmąją nesėkmę, tačiau užtikrintai pirmauja lygoje, artimiausius varžovus lenkdama 10 taškų. U-16 lygoje „Žalgiris“ žengia antroje, U-15 lygoje – penktoje vietoje.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK ŽALGIRIS B / "Žalgirietis" / "Žalgiris-3"

2021 Bal 06 19:41

Startas Pirmoje lygoje - pergalingas, bet su netektimi
https://fkzalgiris.lt/startas-pirmoje-l ... netektimi/

„Žalgirio B“ komandai startas Pirmoje lygoje susiklostė dviprasmiškai – pasiekta pergalė (3:1) sostinės derbyje, tačiau sunkią traumą patyrė ekipos kapitonas.

Trečiojo turo rungtynėse – pirmus du žalgiriečiai praleido dėl COVID-19 ligos atvejų – „Žalgirio“ rezervas susitiko su „Riterių“ antrąja komanda.

Žalgiriečių gretose pirmajame kėlinyje žaidė trys pagrindinės komandos nariai – Matas Vareika, Gustas Jarusevičius ir Vilius Piliukaitis. Varžovai rungtyniavo su patyrusiu branduoliu – aikštėje pasirodė aštuoni A lygoje rungtyniavę žaidėjai.

Tačiau dvikovos pradžia sėkmingiau susiklostė „Žalgiriui“ B – 20 min. po Ervino Vilkaičio kamuolį į vartus nepaisant varžovų vartininko pastangų nukreipė gynėjas Gabrielis Nikonovas.

Antrajame kėlinyje po per silpno Nojaus Stankevičiaus perdavimo atgal vartininkas Gaudentas Ralys baudos aikštelėje pargriovė varžovą ir 11 metrų baudinį „Riteriams“ B realizavo Valdas Paulauskas.

Vėliau komandos apsikeitė smūgiais į vartų konstrukciją. Žalgiriečiai arti tikslo buvo po Martyno Valukonio baudos smūgio.

81 min. „Žalgirio“ kontratakoje trise prieš du E. Vilkaitis perdavė kamuolį Meinardui Mikulėnui ir puolėjas smūgiavo taikliai.

Tačiau dvikovos pabaiga tapo labai nervinga, nes komandos kapitonas G. Ralys nesėkmingai nusileido ant žemės ir buvo priverstas palikti aikštę ant neštuvų. Vartininkui ligoninėje buvo nustatytas raktikaulio lūžis, teks atlikti operaciją.

„Žalgiris“ B buvo išnaudojęs keitimus, todėl į vartus stojo aikštės žaidėjas Martynas Jokubauskas. Jį nuo varžovų išpuolių apsaugojo gynėjai, o žalgiriečiai kontratakoje padėjo tašką. Po greito išmetimo iš užribio ir G. Nikonovo perdavimo iš krašto iš 10 metrų tiksliai pažeme smūgiavo Ugnius Tulaba.

Po dvikovos „Žalgirio“ B treneris Žydrūnas Grudzinskas sakė, kad įspūdžiai liko dvejopi.

„Norisi kokybės, bet įvertinus tai, kad ilgą laiką negalėjome treniruotis, ne kartą teko izoliuotis, vėl grįžti. Toks lengvas chaosas, su kuriuo susiduria daugelis komandų. Vieni daugiau, kiti mažiau. Rungtynėse pakako noro, energijos, kovingumo. Tačiau žaidimas su kamuoliu, mintis buvo šiek tiek ne tokia. Pergalė gerai, bet ji darbinė. Norisi daugiau kokybės, išpildymo. Turėjome nemažai progų ypač pirmajame kėlinyje. Tik nesugebame jų užbaigti. Apmaudžiausia dėl Gaudento, nes vartininką prarandame ilgesniam laiko tarpui. Jei galėčiau rinktis, geriau būtume pralaimėję, bet turėtume sveiką vartininką.“

Kitas rungtynes „Žalgiris“ B žais taip pat Vilniuje, tačiau svečiuose šeštadienį su BFA komanda.


Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK ŽALGIRIS B / "Žalgirietis" / "Žalgiris-3"

2021 Bal 17 14:53

Žalgiris B - Atmosfera transliacija
https://www.youtube.com/watch?v=CFUlopYEJzw

geriantis
Pranešimai: 1450
Užsiregistravo: 2010 Geg 25 21:59

Re: FK ŽALGIRIS B / "Žalgirietis" / "Žalgiris-3"

2021 Bal 17 20:24

Jeigu ir toliau žais tie patys žaidėjai kaip ir pirmus tris turus, sakyčiau gali pakovoti dėl medalių. Labai gaila, kad vartininkėlis ilgą traumą turi, tikrai padėtų papildomai.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK ŽALGIRIS B / "Žalgirietis" / "Žalgiris-3"

2021 Geg 01 13:39

Žalgiris B - Šilas (Pirma lyga) transliacija 2021-05-01 15:55

https://youtu.be/VRWa5T9jN7w


Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK ŽALGIRIS B / "Žalgirietis" / "Žalgiris-3"

2021 Spa 25 20:11

Savaitgalį sezoną baigė dvi jaunųjų žalgiriečių komandos – „Žalgiris“ B sužaidė paskutines rungtynes Pirmoje lygoje, o „Žalgiris“ C – II lygoje. Abi komandos sezone pasiekė po 13 pergalių ir aplenkė nemažai varžovų. Vertindami 2021 m. sezoną abiejų komandų treneriai pažymėjo, jog jis buvo banguotas priklausomai nuo įvairių aplinkybių ir įvykusių reikšmingų pasikeitimų eigoje.

„Žalgirio“ B ir C komandos baigė sezoną savo lygose
https://fkzalgiris.lt/zalgirio-b-ir-c-k ... vo-lygose/

B komanda buvo arti medalių


„Žalgirio“ B ekipa sezono pabaigoje užėmė 5 vietą tarp 14 ekipų Pirmoje lygoje ir kartu su trimis taškais daugiau surinkusiais „Panevėžio“ dubleriais yra stipriausios rezervinės ekipos. Likus porai turų žalgiriečiai dar buvo trečioje vietoje, tačiau du apmaudus pralaimėjimai sezono finiše neleido pasidabinti medaliais.

„Žalgirio“ B treneris Žydrūnas Grudzinskas sakė, jog nepaisant to, kad komanda viršijo lūkesčius, o sezono eigoje rezultatams įtaką padarė įvairios objektyvios aplinkybės.

„Prieš sezoną nelabai tikėjausi, kad galėsime iki pat paskutinio turo kovoti dėl trečiosios vietos. Startavome tikrai puikiai, turėjome vieną stipriausių atakuojančių grandžių Pirmoje lygoje – kai kartu galėdavo žaisti Meinardas Mikulėnas, Matas Vareika, Vilius Piliukaitis, Gustas Jarusevičius. Tuo galėjome kompensuoti nepatyrusios gynybos grandies minusus, taip pat vartininkų pasikeitimus sezono eigoje“, – kalbėjo Ž. Grudzinskas, kuris pažymėjo kelias priežastis, dėl kurių komandai trūko stabilumo.

Vasarą su komanda atsisveikino į užsienį studijuoti išvykę Kajus Kontautas, Markas Krisenelis, Artūras Vilkancas. Dėl traumų sezono eigoje komandai atstovavo net 6 vartininkai, sezono pabaigoje tarp jų buvo ir šešiolikmetis. Paskutinį pusantro mėnesio, kuriame „Žalgiriui“ B“ sunkiausiai sekėsi rinkti taškus, teko verstis be traumuoto ir pagrindinio komandos atakų lyderio M. Mikulėno, kuris iki tol įmušė 15 įvarčių. M. Vareika dėl traumos praleido didelę dalį sezono, rugpjūtį susižeidė M. Valukonis, o G. Jarusevičius antroje sezono pusėje daugiau žaidė už pagrindinę „Žalgirio“ ekipą.

Neįprasta buvo ir tai, jog teko sudalyvauti tarptautiniame fronte – pirmą kartą dalyvauta UEFA Jaunimo lygoje. Visgi ten atiduotų jėgų ir dėl kitų minėtų priežaščių šiek tiek pritrūko, jog Pirmoje lygoje būtų užimta prizinė vieta.

„Tačiau tai ir nėra pagrindinis dublerių tikslas. Svarbiausia užauginti žaidėjus pirmai komandai. Kaip tai jau matome su Karoliu Uzėla, Gustu Jarusevičiumi. Galbūt jei ne M. Mikulėno trauma, jį būtume irgi daugiau matę A lygoje. Vis arčiau pirmos komandos yra ir Nojus Stankevičius, Gabrielis Nikonovas, Ervinas Vilkaitis. Ką sugeba šie ir kiti žaidėjai galėjome įsivertinti tarptautiniame kontekste, UEFA Jaunimo lygoje, kur atsižvelgiant į pajėgų varžovą ir aplinkybes pasirodėme gerai, – dėstė Ž. Grudzinskas. –Suprantama, ne visi žaidėjai gali patekti į „Žalgirio“ pagrindinę ekipą – tai gali pasiekti 1-2 žaidėjai per metus. Kitiems gali tekti bandyti laimę kitose A lygos komandose. Geras pavyzdys yra Motiejus Burba, kuris žaidė „Nevėžio“ ekipoje, buvo vienas lyderių jaunimo rinktinėje.“

Įvairios netektys ir pasikeitimai sezono eigoje suteikė galimybę Pirmoje lygoje debiutuoti jaunesniems, 16-17 metų futbolininkams – tokiems kaip Dariušas Stankevičius, Kajus Bička, Tomas Bakšys, Romualdas Jansonas, Džiugas Aleksa. Jie metus pradėjo Elitinėje U-17 lygoje, pažaidė II lygoje už C komandą, o sezono pabaigoje jau buvo nuolatiniai Pirmos lygos žaidėjai.

„Jie tikrai neprapuolė. Tai parodo visiems, kad stengiantis ir dirbant, galima po truputį kilti karjeros laipteliais – nuo jaunimo lygų, iki II lygos, Pirmos lygos. Galbūt sezono eigoje ar kitų metų pradžioje – ir iki treniruočių su pagrindine komanda. Tiems kurie tiki savimi ir stengiasi, gali suveikti „lifto“ principas klubo piramidėje“, – tikino Ž. Grudzinskas.

Permainos C komandoje

Trečioji „Žalgirio“ piramidės pakopa – C komanda II lygoje užėmė 12 poziciją tarp 20 komandų – tai aukščiausias rezultatas tarp trečiųjų klubų komandų.

Sezono viduryje ekipa pasikeitė iš esmės. Komandą paliko į užsienį išvykęs treneris Gediminas Kontautas, prie ekipos vairo stojo Dainius Grėviškis ir Ramūnas Radavičius. Dalis žaidėjų papildė B komandos gretas, o C ekipos branduolį sudarė praėjusio sezono Elitinės jaunių U-17 lygos čempionai.

„Tai buvo rimtas iššūkis tiek mums treneriams, tiek žaidėjams. Nes daugeliui tai buvo pirmasis žingsnis į vyrų futbolą be rimtesnio pasiruošimo. Kadangi jaunimo lygos žaidžia kitokiu kalendoriniu principu („ruduo-pavasaris“), laiko atskirai pasiruošti žaidimui vyrų futbole neturėjome, vaikinai iš karto ėjo žaisti į II lygą, Pirmą lygą, – kalbėjo D. Greviškis – Ypač buvo sunki pradžia, kai žaidėme su patyrusiomis komandomis, lyderiais „Ekranu“, „Paneriu“ ir „Šilute“. Pats žaidimas buvo geras, kurdavome progas, mušėme įvarčius, nesiruošėme atsimušinėti. Tačiau vyrų futbole daug lemia ir patirtis, fiziškumas, standartinės padėtys. Todėl kai kuriems žaidėjams buvo lengvas šokas, ne visi iškentė. Tačiau lygai skilus į dvi dalis buvo lengviau, vaikinai priprato, ir rezultatai buvo geresni.“

Jis pabrėžė, jog rezultato pirmiausia siekiama per žaidėjų individualaus tobulėjimo prizmę: „Ruošiame žaidėją, kad jis būtų pakankamai universalus, atletiškas ir technikas, galėtų keičiant komandas sugebėtų prisitaikyti prie pasikeitusio žaidimo, nepriklausomai nuo to, kas tą komanda treniruoja ir kokia taktika žaidžia.“

Minėtų kelių jaunesnių žaidėjų įsitraukimas į Pirmą lygą – vienas iš pasiektų rezultatų. „Šie žaidėjai savo atsidavimu treniruotėse, gyvenimo būdu, nusiteikimu siekti futbolo karjeros parodė, kad yra verti žaisti Pirmoje lygoje. Manau, kad jie turi potencialo po 2-3 metų patekti ir į pagrindinę „Žalgirio“ komandą“, – teigė treneris.

Jis pastebėjo, jog oficialioje „Žalgirio“ akademijoje „Žalgirietis“ pradėjus dirbti su „Anderlecht“ programa progresas įvyko įvairiose srityse ir dabar atsiranda pirmieji vaisiai.

„Ši programa – kaip visas paketas, knyga, kaip turėtų vykti procesas akademijoje – nuo treniruočių planų, iki atletinio rengimo, psichologinių mokymų, bendravimo tarp vaikų, trenerių bendravimo su tėvais, trenerių periodizacijos, t.y. darbo su tam tikro amžiaus vaikais ir t.t. Tai įvairios detalės kaip auginti žaidėją, kaip bendrauti. Mums tai didžiulis postūmis ir progresas žaidėjų tobulėjime per pora metų matosi akivaizdus“, – teigė D. Grėviškis.

Pasibaigus Pirmos ir II lygos varžyboms jaunieji žalgiriečiai tęs treniruočių procesą, dalis jų pagal savo amžiaus grupes dalyvaus jaunimo lygose.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK ŽALGIRIS B / "Žalgirietis" / "Žalgiris-3"

2023 Lap 02 21:08

Jaunimui - patirtis treniruotėse su pagrindine komanda
https://fkzalgiris.lt/jaunimui-patirtis ... e-komanda/

„Žalgirio“ jaunimas spalio mėnesį turėjo galimybę gauti praktinių pamokų iš profesionalų – U-18 ir U-16 komandų vaikinai dalyvavo pagrindinės vyrų komandos treniruotėse. Jaunieji žaidėjai turėjo galimybę įsivertinti savo sugebėjimus suaugusiųjų futbolo kontekste, o taip pat gauti patarimų iš „Žalgirio“ trenerių štabo su Vladimiru Čeburinu priešakyje.

„Tai daroma kad jaunimas susipažintų su darbu vyrų komandoje. Mes siekiame orientuotis link to, kad juos daugiau galėtume iš arti pamatyti, daugiau įtraukti. Norime jiems suteikti daugiau pasitikėjimo, kad žinotų apie savo tikslą – pagrindinę komandą, į kurią jie turi siekti patekti, tobulinti savo techninius sugebėjimus ir fizines galimybes, – kalbėjo V. Čeburinas. – Svarbiausia, kad jiems yra skiriamas dėmesys. Svarbu, kad pamatę tą lygį, kurią rodo vyrų komandos žaidėjai, taip pat jo siektų, kad jaustų, jog tai svarbu jiems patiems. Mes norime padėti, duoti jiems šansų. Tačiau suprantame, kad tai pasieks tik geriausi. Kreipiame dėmesį į tai, kaip jie tobulėja. Stebime kaip žaidėjas reaguoja į neįprastas sąlygas. Susiduria su vyrais, profesionalais, legionieriais iš įvairių šalių, kaip jis elgiasi tokioje aplinkoje. Mums patiems įdomu kaip matyti jų lygį, ties kuo reikia dirbti. Bendraujame ir bendrausime su treneriais kad žinotume problemas ir kas mums reikalinga ateityje.”

U-16 komandos treneris Tomas Statkevičius sake, kad jaunieji žaidėjai tokios galimybės labia laukia “Ypač kai toks amžius, kai po truputį prasideda perėjimas į vyrų futbolą. Jie galėjo iš arti susipažinti su komanda, rūbine, kaip viskas vyksta, pajausti tą treniruotės intensyvumą profesionaliame futbole, o ne tik sportuojant tarp bendraamžių. Mano akimis jiems tai yra neįkainojama patirtis. Pirmas žingsnis, pirmas toks jaudulys. Šalia daug vyresnių žaidėjų, daug patyrusių žaidėjų – ne tik matant juos kažkur šalia, bet ir su jais pakonkuruoti aikštėje.“

Pasak trenerio, visuomet įdomu, kaip pavyksta jauniems žaidėjams integruotis perėjus į vyrų komandą.

„Buvo įdomu pamatyti kaip jie jausis, nes komanda ateina į komandą. Esu gerąja prasme nustebintas. Gal pradžioje ir jautėsi jaudulys, bet su laiku einant treniruotėje matėsi kad vaikinai jautėsi vis drąsiau. Treniruotės pabaigoje futbolo žaidime kai kurie pelnė įvarčius, ir drąsiai ėmėsi iniciatyvos žaisdami kartu su profesionalais arba skirtingose komandose prieš profesionalus. Jiems augant pasidarysime refleksiją, ko reikia norint norėdami profesionaliais futbolininkais, ką turime gerinti iš sportinės pusės, kaip turime prieiti elgtis gyvenime, rūbinėje ir t.t“, – kalbėjo T. Statkevičius.

„Žalgirio“ komandos varžosi visose šalies jaunimo futbolo pakopose – nuo Elitinės jaunių U-18 lygos iki vaikų U-8 pirmenybių. Rugsėjį „Žalgiris“ tapo vieninteliu futbolo akademijos „Žalgirietis“ savininku. Klubo struktūroje taip pat yra B ir C komandos, kurios rungtyniauja antrajame ir trečiajame šalies vyrų futbolo divizionuose.

Grįžti į