Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Žalgiris

2022 Lie 28 17:14

Apie pasakišką jausmą kalbėjusi „Žalgirio“ vadovė Venslovaitienė: turime geriausią trenerį, kurį man teko sutikti
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... ko-sutikti
Martynas Nesavas

„Pasakiška. Kai svajonės išsipildo, kurios pareikalavo tiek darbo, metų, jėgų ir emocijų. Tai yra pasakiška“, – po istorinio Vilniaus „Žalgirio“ triumfo Švedijoje LRT.lt kalbėjo klubo vadovė Vilma Venslovaitienė.

Vilniaus klubas žengė istorinį žingsnį – pirmą kartą įveikė antrą UEFA čempionų lygos atrankos etapą ir užsitikrino vietą bent jau UEFA konferencijų lygoje. Tokiose aukštumose Europoje nėra buvęs joks Lietuvos futbolo klubas.

Kartu tai yra ir asmeninė V. Venslovaitienės pergalė. Jau trylika metų „Žalgiryje“ dirbanti specialistė matė ir gerus, ir blogus „Žalgirio“ momentus, tad, kaip teigė ji pati, pagaliau atgavo ramybę. „Tai labai ilgas ir sunkus kelias. Tikslingai dirbant, nesustojant, nenuleidžiant rankų. Man kaip tokiam žmogui, kuriam yra svarbus rezultatas, svarbiausia buvo pasiekti tą tikslą. Jeigu aš pasakau, kad pasieksim, tą ir turiu pasiekti, kitaip negaliu gyventi. Jaučiuosi atgavusi ramybę. Niekada savimi neabejoju, pažadų nemėtau, jeigu sakau, tai ir privalau padaryti. Tai ir įvyko, labai gera kaip žmogui, kaip asmenybei“, – teigė V. Venslovaitienė.

Klubo vadovė, paprašyta įvertinti, kodėl būtent šiais metais ir šiam „Žalgiriui“ pavyko žengti istorinį žingsnį, buvo tikra – Vladimiras Čeburinas yra geriausias jos matytas strategas.

„Todėl, kad turime geriausią trenerį, kurį man teko per savo gyvenimą sutikti. Negaliu pasigirti kažkokiais dideliais pasiekimais – esu tik 16 metų futbole, 13 metų „Žalgiryje“. Daug esu mačiusi per tuos 16 metų, teko matyti daug ir su daug kuo dirbti. Tai yra išskirtinis, kompetentingas treneris, žmogus. Tai yra vienas dalykas.

Kitas, jau keletą metų komandą pati komplektuoju kartu su treneriu. Kai darai tą pats, žinai, ką darai, gali dėl to prisiimti atsakomybę. Tai yra vieša paslaptis, kad aš vykdau sporto direktoriaus funkcijas, nesakau, kad visas, aš nesu sporto direktorė, darau keletą dalykų susijusių su komandos komplektavimu, selekcija, kitais kai kuriais dalykais. Aš žinau, ką aš dariau ir kur mes ėjome kartu su šiuo treneriu antrus metus paeiliui.

Normalu, kad atėjęs naujas treneris turi adaptuotis per pirmus metus komandoje. Daug buvo niuansų, džiaugiuosi, kad užteko metų ir antrais metais mes jau turime rezultatą“, – dėstė V. Venslovaitienė.

„Žalgirio“ vadovė teigia, kad sustoti siekti tikslų komanda nežada – Vilniaus klubas tęs kovą trečiajame Čempionų lygos atrankos etape ir kausis su Budės „Glimt“ komanda, kuriai vilniečiai nusileido pernai kovoje dėl Konferencijų lygos bendru rezultatu 2:3.

Tiesa, pati Vilniaus klubo vadovė teigia, kad pirmiausia reikia dirbti, o garsiai kalbėti apie būsimas pergales nėra ko.

„Mus stabdo tik vienas dalykas. Mes patys daugiau norime besąlygiškai. Mes adekvačiai ir ramiai kalbame, kad mes dirbsime, tikslai mūsų bus tik aukščiausi. Bet reikia pripažinti – jau „Malmo“ biudžetas buvo 40 mln. eurų, o mūsų tik 2,5 mln. Kai eini į kovą su tokio lygio komandomis, tu negali kalbėti nesąmonių. Tu ramiai dirbi, turi tikslą, eini toliau. O po to žiūrime, kas gaunasi. Matome, kad stebuklas, kuris visiems atrodė neįtikėtinas, gavosi teisingai – nulis vartuose“, – sakė „Žalgirio“ direktorė.

Pergalė prieš „Malmo“ jau užtikrino „Žalgiriui“ ir rekordinę finansinę injekciją – 2,94 mln. eurų.

„Kol kas daug apie tai negalvojome, kai bus laiko, prisėsime prie skaičių ir pažiūrėsime. Taip, tai yra didelė injekcija, didelė parama. Bet reikia viską pažiūrėti, turime ir šiokių tokių skolų iš praėjusių periodų, turime projektų susiplanavę. Kol kas norime įgyvendinti visus planus, tad reikia toliau dirbti“, – teigė V. Venslovaitienė.

„Žalgirio“ direktorė V.Venslovaitienė po triumfo Malmėje: „Pagaliau – ramybės jausmas“
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1908654

Šios dienos ji laukė ilgai ir kantriai. Nuo tos akimirkos, kai buvo pakviesta parengti merdėjusio Vilniaus „Žalgirio“ gaivinimo koncepciją, praėjo trylika metų. Sostinės klubas atsikėlė, užaugo ir pagaliau pravėrė duris, į kurias nesėkmingai beldėsi keletą pastarųjų metų. 2022-aisiais Lietuva pirmą kartą turės savo atstovą Europos taurių varžybų grupių etape.

„Žalgirio“ vykdomoji direktorė Vilma Venslovaitienė geriau nei bet kas suprato, kad į Malmę atsivežta trapi įvarčio persvara dar nieko nereiškia. Kai 34-ąją minutę Mathiasas Oyewusi pabėgo nuo „Malmo“ gynėjų ir pasiuntę kamuolį į tinklą, euforijos irgi nebuvo daug. 2017-aisiais „Žalgiris“ taip pat buvo laimėjęs prieš Razgrado „Ludogorec“ namuose, taip pat sugebėjo pirmas įmušti išvykoje, tačiau viskas baigėsi keturiais praleistais įvarčiais ir kapituliacija.

Tad, kai žalgiriečiai po jauno nigeriečio įvarčio pradėjo triumfo šokį, V.Venslovaitienė tik susigūžė į kamuoliuką sunėrusi rankas ir nuleido galvą ištardama keletą padėkos žodžių aukštesnėms jėgoms. Tą patį įtakingiausia Lietuvos futbolo pasaulio moteris pakartojo ir po 52-ąją minutę Renano Oliveiros įmušto įvarčio.

Tada nuaidėjo estų arbitro Kristo Tohvero finalinis švilpukas ir V.Venslovaitienė ramiau atsikvėpė. Keletą minučių pažiūrėjusi, kaip jos žaidėjai triumfuoja su į Malmę atvykusiais aistruoliais, V.Venslovaitienė ramiai prisėdo „Malmo“ svečiams skirtoje tribūnoje bei atsakė į kelis „karštus“ 15min klausimus.

– Koks jausmas pasiekti tikslą, apie kurį taip ilgai svajojote?
– Dar sunku pasakyti, ką jaučiu. Keistas jausmas. Daug kas manimi netikėjo, daug kas menkino, bet tai man davė papildomos motyvacijos. Aš žinau, ką aš galiu, bet... Ramybės jausmas – turbūt taip pasakyti būtų teisingiausia.

– Jaučiate, kad po šios pergalės kažkam kažką įrodėte?
– Sau esu jau seniai viską įrodžiusi ir atsakiusi į visus klausimus. Kai 2009-aisiais palikau Vladimiro Romanovo struktūrą, pasakiau sau, kad metus atostogausiu, nes nežinau, kas yra pavasaris, kas yra vasara, kas ruduo ir žiema. Per tą visą laiką vos tris kartus atostogavau, naktimis važinėjau darbo reikalais, nors tikrai norėjau pamatyti žydinčius kaštonus, krentančius lapus, žiemą. Dirbau visą gyvenimą ir tikiu savo jėgomis. Gyvenime viskas padaroma. Taigi šį vakarą tuo dar kartą įsitikinome.

– Kada patikėjote, kad „Žalgiris“ iš Malmės sugrįš su skydu, o ne ant skydo?
– Kai buvo likę dvi pridėto laiko minutės. Niekada nenuvertinu varžovų. Kol nėra švilpuko, tol negali būti tikras. Tą puikiai supratau Astanoje (2016-aisiais vilniečiai apmaudžiai išleido kelialapį į trečią Čempionų lygos atrankos etapą, praleidę įvartį paskutinę akimirką – aut. past.). Tą vyrams pakartojau ir prieš šį mačą rūbinėje.

– O ką rūbinėje vyrams pasakysite po šios pergalės?
– Kad juos myliu. Aš visada jais tikėjau. Taip, spaudžiau, nebuvo lengva, jie net patys nežino, kiek daug gali.

– Kuo ši komanda skiriasi nuo ankstesnių „Žalgirių“, kurie buvo arti šios svajonės, bet taip jos ir nepasiekė?
– Jie turi geriausią trenerį, kokį esu sutikusi per šešiolika metų. Jose Couceiro į Lietuvą irgi atvyko per mane. Turėjome daug kontaktų, daug patirčių, bet Vladimiras tikrai yra ypatingas.

– Kaip ši pergalė keičia „Žalgirį“?
– Dar reikia laiko, kad viską suvoktume. Šiek tiek sirguliuoju, nesijaučiu gerai, bet žinau, kad tikrai šį atsakymą sugalvosiu (šypsosi).

„Žalgirio“ vadovė – apie premijas žaidėjams, kovą prieš „Malmo“ milijonus ir geriausią strategą
https://www.delfi.lt/sportas/futbolas/z ... d=90845403

„Jausmas nerealus ir iki galo neišgyventas. Tas ritmas nenormalus, nėra laiko pasidžiaugti, išgyventi tas emocijas, nes jau dabar galvojame apie kitą varžovą. Lėktuvai, kelionės, rungtynių protokolas UEFA Čempionų lygos trečiame etape. Kuo arčiau grupių etapo, tuo daugiau reikalų, o resursai tokie, kokie yra. Bet iš esmės… tai buvo taip ilga laukta!“,– prisipažino „Žalgirio“ vadovė Vilma Venslovaitienė.

Vieta Konferencijų lygos grupių turnyre klubui garantavo rekordinę 2,94 mln. eurų premiją, tačiau tokia suma neprivertė „Žalgirio“ vadovės skrajoti padebesiais. Tokios pajamos iš UEFA priartino klubą prie metų pradžioje pristatyto optimistinio 2022-ųjų sezono „Žalgirio“ biudžeto. Pesimistiniu scenarijumi klubas planavo, jog metinį biudžetą sudarys 2,658 mln. eurų suma, pagal optimistinį scenarijų – 5,713 mln. eurų.

Rudenį klubo laukia naujas etapas: titulo gynyba ne tik vietiniame čempionate, bet ir pasirodymas Europos turnyro grupių etape. Tačiau kovos dviem frontais, anot „Žalgirio“ vadovės, niekaip nekeis komandos sudėties, papildymo ekipoje ieškoma nebus.

– Kada viduje supratote, kas „Žalgiris“ jau kitame etape? Po varžovo raudonos kortelės, per arbitro pridėtą laiką?, – Delfi klausė V. Venslovaitienės.
– Tik po arbitro švilpuko. Kai turi tokią sunkią patirtį… Pamokos, kurių negali pamiršti. Futbole tiek daug prietarų, kai pradirbi šitiek metų ir sieki rezultato, kuris tau išslysta per paskutines sekundes, tiki viskuo.

– Ne kartą kartota, jog tikslas – grupių etapas, eilę metų to siekta, ar dabar viduje kažkoks akmuo nusirito?
– Ramybė viduje. Mano atveju, pasiekimas unikalus tuo, jog esu moteris futbole, be to, nesu iš sporto. Jokio ryšio su juo neturėjusi gyvenime. „Ką ji čia kalba, kokios čia nesąmonės“, – lydėjo mane tokios replikos ir spaudimas.

Labai svarbi sėkmė, kažkur burtuose, kažkur renkantis žaidėjus, pačiame futbole, truputį ten ar šen, iš to ir susideda rezultatas futbole. Čia svarbios įvairios, net ir smulkiausios detalės.

– Kuo ypatingas šių metų „Žalgiris“?
– Pirmas dalykas, turime trenerį – Vladimirą Čeburiną, tai geriausias strategas, kurį esu sutikusi savo gyvenime. Futbole esu 16 metų, pradėjau nuo sporto direktorės funkcijos. Mano darbas buvo žaidėjų paieška, sutarčių pasirašymas, trenerių atranka, jų įdarbinimas. Vėliau buvau atsakinga už penkis futbolo klubus, už jų biudžetus, už žaidėjus. Turėjau nuovoką, kas yra futbolo klubas, tačiau daug ką sužinojau dirbdama „Žalgiryje“. Žinant veikimo modelius reikėjo juos adaptuoti.

Pagrindinis dalykas yra treneris ir sėkmė žaidėjų atrankoje. Kalbant apie trenerį, jis turi nenormaliai daug žinių, labai svarbių asmeninių savybių šiame darbe. Jis yra pedagogas sukarintoje struktūroje, kurioje ginklas yra kamuolys. Puikiai išmano futbolo subtilybes, taktikas ir gebantis žinias, savo idėjas perduoti žaidėjams. Tai labai svarbu, todėl ir sakau, kad jis yra pedagogas.

– Ar LFF stadionas yra tinkamas UEFA turnyrų grupių etapo kovoms?
– Vienareikšmio atsakymo neturiu, bet, manau, iki kažkurio etapo išimties tvarka gausime teisę žaisti Vilniuje. Kaip bus, matysime, dabar tiksliai negaliu atsakyti.

– Remiantis UEFA, klubą pasieks mažiausiai 2,94 mln. eurų premija, kaip tai keičia visą „Žalgirio“ paveikslą?
– Nelabai keičia, nes pusę milijono numatyta premijoms. Mes (stengiamės) dėl žaidėjų, žaidėjai su mumis, mes dalinamės. Tokia motyvacija ir sistema, kad jei klubas uždirba, vadinasi, uždirba ir futbolininkai. Tai jų darbo rezultatas, jų noras, jų sveikata. Turime dalintis. Jūs suvokiate, kad kalba eina apie biudžetus, o mes kovojome su 40 mln. eurų biudžetu. Malmėje premijos ne tokio dydžio, ten vieno žaidėjo atlyginimas kaip mūsų viso klubo biudžetas. Stebuklai kuriami žmonių galvose, širdyse ir jų kompetencijoje. Ne pinigai, ne biudžetai laksto aikštėje, o žmonės.

– Ar planuojate stiprinti komandą rudens kovoms, tiek tarptautinėms, tiek A lygos rungtynėms?
– Turime dvi komandas. Laukiame tvarkaraščio korekcijų, jaunimas žais Lietuvos čempionate, į A lygą, panašu, rugpjūčio 6-ą grįšime. Apie papildymą minčių nėra, susikomplektavome sausį.

„Malmo“ turėjo tris naujus žaidėjus, vienas jų iškrito visam sezonui. Mes to nenorime, nes žinome, kad taip būna. Turėjome tokios patirties, pamename, Liviu Antalis tik atvykęs gavo traumą, kitų panašių situacijų turėjome. Mes komandą subūrėme sausio mėnesį.

Naudodamasi proga, noriu padėkoti „Pietų-IV“. Už tai, kad patikėjo, palaikė kai buvo sunku. Noriu jiems padėkoti, kad jie visur ir visada su komanda. Tai didelė motyvacija. Noriu padėkoti Vilniaus miestui, 2010-aisiais miesto taryba patikėjo, jog kovosime dėl prizinių vietų. Savo tikslus po truputį įgyvendiname, kažkada sakiau, kad svajonė – Čempionų lygos grupių etapas, dabar ir apie tai pradedame galvoti, bet iki to reikia užaugti.

Svarbiausia, noriu padėkoti savo tėvams, šitą pergalę skiriu jiems.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Žalgiris

2022 Lie 28 17:45

Vilma dar kartą pakartojo, kad naujokų nereikia.
– Ar planuojate stiprinti komandą rudens kovoms, tiek tarptautinėms, tiek A lygos rungtynėms?

– Turime dvi komandas. Laukiame tvarkaraščio korekcijų, jaunimas žais Lietuvos čempionate, į A lygą, panašu, rugpjūčio 6-ą grįšime. Apie papildymą minčių nėra, susikomplektavome sausį.

„Malmo“ turėjo tris naujus žaidėjus, vienas jų iškrito visam sezonui. Mes to nenorime, nes žinome, kad taip būna. Turėjome tokios patirties, pamename, Liviu Antalis tik atvykęs gavo traumą, kitų panašių situacijų turėjome. Mes komandą subūrėme sausio mėnesį.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sportas/futbolas/z ... d=90845403

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Žalgiris

2022 Lie 28 18:09

Jaunimas tai ok, kad žais, bet kas pvz., kai Ljubisavlevičius geltonų prisirinks žais, vis dėlto grupėse viena pergalė net ne vieną žaidėją atpirktų

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Žalgiris

2022 Rgp 01 03:25

„Žalgirio“ sprinteris – apie įvarčius Čempionų lygoje, drąsią svajonę ir stratego įtaką
https://www.delfi.lt/sportas/futbolas/z ... d=90852675

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Žalgiris

2022 Rgp 03 20:48

Jonas Nainys planuoja kurti futbolo komandos „Žalgiris“ himną: tam būtų panaudotas senas geras lietuviškas hitas ir gerbėjų balsai
https://www.delfi.lt/veidai/eteris/jona ... d=90884225

Makenzis
Pranešimai: 7334
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FK Žalgiris

2022 Rgp 03 22:54

Jonas Nainys planuoja kurti futbolo komandos „Žalgiris“ himną: tam būtų panaudotas senas geras lietuviškas hitas ir gerbėjų balsai
https://www.delfi.lt/veidai/eteris/jona ... d=90884225
Tegul FC Pasvalys pirma sukuria. Mes su Kalinausku įvertinsime, klaidas ištaisysime.... perrašysime žodžius, Bunkė padainuos, o Jonas pamiksuos. Jonienė pašoks... :lol:

Kalinauskas
Pranešimai: 3256
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: FK Žalgiris

2022 Rgp 04 12:55

Pasvalys didelė komanda, pradės Nainiukas nuo FC Čiobiškio Debesuotumas

Makenzis
Pranešimai: 7334
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FK Žalgiris

2022 Rgp 04 13:09

Pasvalys didelė komanda, pradės Nainiukas nuo FC Čiobiškio Debesuotumas
Tai nuo didelės ir reikia pradėti. Nuo gimtojo Pasvalio pradedi ir kaip mūsuose įprasta baiginėji ties Debesylais ar kaip ten jie. :roll:

Kažin, ar jis pasiklausė kažko, ar reikia to himno... Ar tik dabar sugalvojo pasipiarinti?

Pala, tu, Kalinauskai, pas mus istorinė atmintis, genijus. Primink. Kažkokie gi norėjo sukurti himną Žalgiriniui. Tokie su falcetais, balsais lyg ciūcikų... kaip ten vadinasi, choristai, bavarai, švabai ar kažkas panašaus. Aš muzikose nesigaudau. :roll:

Kalinauskas
Pranešimai: 3256
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: FK Žalgiris

2022 Rgp 04 13:19

Primenu, vienas ten toks taksistas su koža kurpė tekstą kaip nukritus 6 kartus, atsistoti reikia 7.... Gabus jaunuolis buvo, dėl to Yandex ar Bolt dirba

Makenzis
Pranešimai: 7334
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FK Žalgiris

2022 Rgp 04 13:35

Primenu, vienas ten toks taksistas su koža kurpė tekstą kaip nukritus 6 kartus, atsistoti reikia 7.... Gabus jaunuolis buvo, dėl to Yandex ar Bolt dirba
Irgi pradėjo nuo himnų kūrimo, o baigė prie taxi barankos. :roll: Būtų gaila žmogaus, bet aš nesu empatiškas. :D Šustauskas irgi į taksistus išėjo... Švinius irgi veždavo bagažinėje daktarėlius... :P Kai pagalvoji, neišsižadėk taksi barankos. :roll:

Šiaip lyg ir prisimenu, tuos kritimus... bet man įsiminė skanduotė kiaulė aš, kiaulė tu... :D

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Žalgiris

2022 Rgp 11 13:41

toks Čeburino stiliaus gynėjas, bet gal peraukštos lentynos žaidėjas
https://www.transfermarkt.co.uk/ibrahim ... ler/696598

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Žalgiris

2022 Rgp 11 14:00

toks Čeburino stiliaus gynėjas, bet gal peraukštos lentynos žaidėjas
https://www.transfermarkt.co.uk/ibrahim ... ler/696598
Kažkaip iš to stiliaus mitas tik likęs

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Žalgiris

2022 Rgp 12 17:36

toks Čeburino stiliaus gynėjas, bet gal peraukštos lentynos žaidėjas
https://www.transfermarkt.co.uk/ibrahim ... ler/696598
Kažkaip iš to stiliaus mitas tik likęs
o A Lygos registracijos langas kada užsidaro? Šiaip kai jau Rugpjūtis rinkoje yra dar NT žaidėjų staigiai ieškančių klubų iš į Pasaulio Čempionatą patekusių šalių, kad būtų reguliariai žaidęs sudėčių atsirinkimui gruodį, su dviguba Europine savaite ką nors prikalbintum, na pvz koks Salif Sané.
https://www.derwesten.de/sport/fussball ... 17513.html

O jeigu realistiškiau, tai man į akis yra kritęs toks Wilker Ángel, seniau penkerius metus žaidęs Grozne, bet nėra informacijos kaip su jo traumingumu ir ar nėra traumuotas šiuo metu.
http://personalscout.com.br/wilkerangel/index.html
https://www.transfermarkt.com/wilker-an ... ler/178400

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Žalgiris

2022 Rgp 12 20:30

Liepą jau užsidarė, bet tai pas mus gi dzin, jei be kontrakto

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Žalgiris

2022 Rgp 13 10:37

turi būti kontraktą nusitraukęs ir paleidžiamuosius raštus gavęs, tai gali registruoti.

Grįžti į