Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 15 18:27

kodėl Karamarko out?
vis tiek reikia pagrindinio DR arba rotacijos, nelabai matau, kas gali užimti jo poziciją.
Todėl, nes jis nėra natūralus gynėjas ir kainuoja daugiau. Nu čia aišku priklausomai nuo to, kokia taktika ir kiek gynybinių atsakomybių suteiki, jeigu taktika būtų 3 gynėjai ir wingbackai, tai kitaip reiktų žiūrėti į gabumus negu prie šiandieninės.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 15 18:36

Manau būtų visai gerai susigrąžinti Tomislavą Kišą. Jo kaina neturėtų būti išaugusi, nes Korėjoje dagiausia kilo nuo suolo. Geras puolėjas ir Žalgiriui jis tikrai gerai tiko. Jam dar 26 metai, taigi už Antalį gerokai jaunesnis ir sveikesnis, ir su EU pasu.

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 15 19:59

VIDEMONT | REACTION | KOMENTARAS | ŽALGIRIS - SŪDUVA 3:0
https://www.youtube.com/watch?v=hU6_-NtXrAA


MIKOLIŪNAS | REACTION | KOMENTARAS | ŽALGIRIS - SŪDUVA 3:0
https://www.youtube.com/watch?v=TVEfKDUka84


ŠIMKUS | REACTION | KOMENTARAS | ŽALGIRIS - SŪDUVA 3:0
https://www.youtube.com/watch?v=0-2YWzlgyGM


KALUDJEROVIC | REACTION | KOMENTARAS | ŽALGIRIS - SŪDUVA 3:0
https://www.youtube.com/watch?v=G4002FzdpQs

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 15 20:01

S. Mikoliūnas: „Norėjosi trofėjų padovanoti ir Mariui Žaliūkui“
https://fkzalgiris.lt/s-mikoliunas-nore ... -zaliukui/

Kol Vilniaus „Žalgirio“ komanda po pergalės auksinėse rungtynėse prieš Marijampolės „Sūduvą“ ruošėsi atsiimti A lygos čempionų medalius ir taurę, ekipos kapitonas Saulius Mikoliūnas apsivilko marškinėlius su pavarde „Žaliūkas“ ir 26 numeriu.

S. Mikoliūnas ilgus metus žaidė su Mariumi Žaliūku Lietuvos rinktinėje ir Škotijoje, Edinburgo „Hearts“ klube, jų keliai taip pat trumpai buvo susikirtę ankstyvu karjeros periodu Kaune ir į karjeros pabaigą Vilniuje.

Paskutinį kartą „Žalgiris“ čempionų titulą laimėjo 2016 metais, S. Mikoliūnui ir M. Žaliūkui žaidžiant kartu vienoje komandoje. Tačiau Vilniaus ekipos triumfo Marius nebeišvydo – jis išėjo anapilin spalio 31 d. – tą pačią dieną, kurią auksinės rungtynės turėjo įvykti pagal tvarkaraštį.

„Metai buvo sunkūs, ypač dėl artimųjų netekčių. Paskutiniu metu, kaip žinote, išėjo į kitą pasaulį mano labai geras draugas Marius Žaliūkas. Tikrai norėjosi tą trofėjų padovanoti ir jam“, – po rungtynių sunkiai rinkdamas žodžius ir tvardydamas emocijas kalbėjo S. Mikoliūnas.

Tuo pat metu 36 metų žaidėjas pozityviai žvelgė į ateitį: „Labai džiaugiuosi dėl to, kad vėl tapome čempionais. Po ilgos pertraukos galėsime dalyvauti Čempionų lygoje. Į priekį žiūrime su dideliu pozityvu ir noru.“

Kitas patyręs komandos „vilkas“, legionierius iš Serbijos Andrija Kaludžerovičiui tapo savotišku sėkmės faktoriumi – jis į komandą šiemet grįžo būtent po 4 metų pertraukos. Nors tuomet puolėjas iškovojo rezultatyviausiojo vardą, šį kartą titulu jis džiaugėsi dar labiau.

„Nuostabus, nuostabus jausmas. Daug geresnis nei prieš ketverius metus, kai taip pat laimėjau čempionų titulą. Dabar buvo daug sunkiau, nes turėjome tašku mažiau viskas sprendėsi paskutinėse rungtynėse. Prieš rungtynes buvo didelis spaudimas“, – kalbėjo futbolininkas.

„Nieko nėra sunkaus, kai esi kaip vienas kumštis”, – priėjęs prie serbo apie komandos vienybę pridūrė kroatas Marko Karamarko.

A. Kaludžerovičius po rungtynių buvo vienas pirmųjų, kuris perlipo tribūnas bei aikštę skiriančias užtvaras ir nubėgo prie stadiono tvoros, kur buvo susirinkę dėl karantino ribojimų į rungtynes negalėję patekti ištikimiausi „Žalgirio“ aistruoliai. Jie savo palaikymą pademonstravo ir dieną prieš lemiamą dvikovą, ir pasitikdami atvykstančią komandą, ir skandavo viso susitikimo metu.

„Nusipelnėme laimėti – nusipelnė šis klubas, aistruoliai už savo palaikymą. Tikrai to nusipelnėme ir aikštėje parodėme, kad šį sezoną buvome geresnė komanda“, – tikino futbolininkas.

Nemažai žalgiriečių čempionų vardą iškovojo pirmą kartą. Vienas tokių – saugas Domantas Šimkus.

„Neapsakomas jausmas. Labai labai smagu. Labai to laukėme, visas sezonas buvo sunkus. Toks desertas – pergalė paskutinėse rungtynėse. Labai džiaugiamės. Mums sezonas buvo geras, gerai žaidėme, demonstravome gerą futbolą. Gaila, tik kad nepavyko laimėti taurės Kartais rungtynės ir nepasisekdavo, bet sezoną vertinu labai teigiamai“, – kalbėjo šiaulietis.

Pergalė „Žalgiriui“ atnešė ne tik čempionų titulą – kitą sezoną komanda vėl varžysis UEFA Čempionų lygos atrankos varžybose.


Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 15 21:44

tai ir šaunu, manau šitie vyrukai bet kuriuo atveju liktų komandoj. Šimkus su Vorobjovu gerai susižaidę, būtų gerai ir šitą jungtį išlaikyt.

kalbant apie Andriuškevičių, labai abejoju šita galimybe. didžiausias klausimas jo motyvacija. nemanau kad jis būtų užsivedęs žaisdamas Lietuvoj, plius klausimas ar patektų į startą, o būt atsarginiu tai vėlgi...

Kuklys tai ko gero liks, kažkaip nesitiki kad jis būtų sugrįžęs vienam sezonui?

Kaludžerovič ir Antalis... kažkurį vieną gal ir vertėtų pasilikti. nežinau kaip su Antalio fizine forma, ar po įvairių traumų jis dar gali atsistatyti. nes toks koks buvo antroj sezono pusėj jis nėra labai naudingas

Videmontas per geras Lietuvos lygai, turėtų eiti aukščiau
apie kuklį betn man pasakojo žmonės, kad irgi dviem sezonams...
Tu iš dalies teisus. Dviem metams 2018 gruodį tiek Mikoliūnas, tiek Donnie.

Su Kalu pasvarstysiu, kad kontrakto trukmės situacija identiška su Tatomirovičium - baigėsi po šio sezono, nes abu ne EU. Jeigu kažkur leistų statyti kad taip dabar - daryčiau.

Ir šiaip nežinau į ką reikia kreiptis norint sužinoti kiek kitą neEU legionierių bus limitas kitą sezoną. Ir neįsivaizduoju kam naudingas toks žalojantis limitas šiai dienai, ypatingai LFF'ui skatinant daugiau klubų ateiti į A Lygą. Tose pačiose Nevėžyje, Bangoje, Panevėžyje, Riteriuose vedantys žaidėjai buvo iš neEU ir krūva Lietuvių patobulėjo labai šį sezoną, Sūduvai, Žalgiriui to didesnio skaičiaus irgi realistiškai reikia. Plius dabar skrydžių klausimas tampa įdomus, papildomi rūpesčiai klubams kažko ieškant.

Berkovec, Bolha, Karamarko, Kamenaras - ačiū, jūs visi čempionai, sudiev, sėkmės.

Šimkaus, Videmonto atvejais klausimas kokio lygmens klubus jis sudomino. Jeigu iš lygų top 14-16 tai vargu ar Žalgiris finansiškai net pakonkuruotų. Arba ten tų likusių potencialūs čempionai ateitų, tai vėlgi visiškai kitoks fanų skaičius, o kad taip su random Ekstraklasos, Izraelio ar kitokių panašių šalių klubais Žalgiris turėtų galėti konkuruoti, dabar visos galimybės vesti Žalgirį į kažkurio turnyro grupes pagal naują sistemą, kai nebėra to, kad pralaimėjus pirmas rungtynes tenka užbaiginėti sezoną. Videmontui tiesa tikėtina jau ir finansai aktualesni, nors šeimai Vilnius patinka, bet šiaip laikyčiau siurprizu jeigu jis pasiliktų.

Na o Donovanui, kad ir kaip būtų gaila, turbūt jau metas judėti į kitą etapą. Jeigu žiūrėtume išilgai, tai šiemet per jo kraštą būdavo mažiau atakų konstruojama (tiek Hugo, tiek Ennin'as į ten gaudavo labai daug switchų iš dešinės), o gynybiškai irgi nėra uola...

Bet dėl naujokų, tai labai, labai svarbu sulaukti kada bus žinomas kas vadovaus ekipai. Nes visgi nepriklausomai kokių gerų žaidėjų šiemet turėjo Žalgiris, Sūduvai šiemet nedaug trūko, kad suvalgytų juos, standartų gynyba buvo problema visą sezoną nepriklausomai kaip maloniai akiai žaidimas atrodė Europoje. Jeigu būtų kuriama sistema trimis gynėjais, tai žaidėjų reikėtų keliose pozicijose kitokių negu tęsiant šiandieninę taktiką.

Iš A Lygos man norėtųsi kanibalizuoti Bangą paimant Antužį kaip understudy Mikoliūnui, taip kaip jis šio sezono starte suvalgydavo Trakų, KŽ, Panevėžio puolėjus man paliko didelį įspūdį apie jo potencialą. Sirgėdą jūs minėjote kaip variantą, nu ir galima pamąstyti, kad Bušmano sutartis baigiasi, nors čia tas neEU klausimas. Toliau dar galima pamąstyti apie jaunius užsienyje kur dabar rinktinėje Urbono/Vencevičiaus U21 kartos, Čyžą.

Apie Černiauską jau seniau galvojau, kad galima kviestis pirmu vartininku būti.
Graziai sudeliojai, man patiko! Nors ir ne viskam pritariu.

Del Slijngardo, kaip bebutu gaila, sutinku. Great lad, manau jau dabar galima sakyti, kad paliko zyme Zalgirio istorijoj, bet tie velavimai gynyboj ir atriezai momentais i nevilti vare. Ko gero silpniausias Zalgirio zaidejas gynyboje si sezona buvo, nors tuo paciu ir turbut vienas geriausiu krasto gyneju atakuojant apskritai.

Videmonto situacija as manau bus analogiska Antalio praejusiais metais. Ilgai tampomasi, laukiama gero pasiulymo, o jei jo nebus, pasiliks. Bet zinant siandienini pasauli covido kontekste, galvoju, kad to zenkliai geresnio pasiulymo su gan vidutinisku pasirodymu Europoj, labai gali ir nebuti. Tik ar verta klubui tiek laukti vieno is pagrindiniu zaideju sprendimo?

Antuzio as beveik nemaciau, tai nenoriu komentuot per daug. Bet prisiminenant visokius Urbaicius ir Zagurskus, tai man toks gamblinimas, imant zaidejus is tokio lygio komandu, atrodo kaip labai realus casho ismetimas i bala.

Cyzas - nezinau. Yra Vareika, Jarusevicius i panasias pozicijas, sakyciau kazin, kazin. Cerniauskas atrodytu graziai, bet manau, kad brangus, o ir siaip noretusi, kad sansa gautu Gertmonas. Gal dar pavyktu po metu, kitu koki 100k i saskaita isimest, jei sulostu Eurotaurese.

Ir siaip, skaitau, kad laikas duot normaliu minuciu Uzelai, Vareikai (jei sveikas aisku). ir gal Jaruseviciu ne vien tik trashtime’ui naudot. Reik kazkaip ieskot budu uzdirbinet klubui pinigus, ne vien nuo Europos iki Europos gyventi... aisku karys cia vel turbut su manim nesutiks, bet tebunie.

geriantis
Pranešimai: 1450
Užsiregistravo: 2010 Geg 25 21:59

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 15 22:24

Tai iš jaunimo dar Mikulėnas turėtų pabandyti kabintis, vis tik geriausias jaunas žaidėjas I lygoje ir antras pagal rezultatyvumą. Fiziškai labai stiprus žmogus, nepasimestų ir kovodamas A lygoje.
Nu nesuprantu aš dėl Bagos pavyzdžiui. Negi jau tie kazachai tiek pinigo pasiūlė, kad reikia iš gražaus Vilniaus ir šampionų lygos belstis į Aziją ir bandyti neiškristi iš lygos.

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 15 23:24

Tai iš jaunimo dar Mikulėnas turėtų pabandyti kabintis, vis tik geriausias jaunas žaidėjas I lygoje ir antras pagal rezultatyvumą. Fiziškai labai stiprus žmogus, nepasimestų ir kovodamas A lygoje.
Nu nesuprantu aš dėl Bagos pavyzdžiui. Negi jau tie kazachai tiek pinigo pasiūlė, kad reikia iš gražaus Vilniaus ir šampionų lygos belstis į Aziją ir bandyti neiškristi iš lygos.
Na, galvoju, kad Aktobe visgi klubas su dideliu potencialu. Nesvarbu kaip jiems ten sekasi dabar, bet tik laiko klausimas kada i virsu saus ir uzsikabinus, galima labai silta ir konkurencinga darbo vieta tureti.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 16 08:20

na kazachai tikrai turi pinigų ir jeigu jie nori kokio žaidėjo ar trenerio iš A lygos, gali kad ir dvigubai didesnę algą pasiūlyt nei Žalgiris

Uzėla tai nemanau kad greitu laiku bežais Žalgiry - klubo vadovybė kaip ir aiškiai parodė, kad nemato jo komandos starte ir nori jį išsiųsti kažkur kitur...

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 16 15:07

gal neatidžiai skaičiau Anbo pasvarstymus, bet jei apie jaunus lietuvius, kurie gali papildyti komandą tai manau, kad numeris 1 turėtų būti Vilius Piliukaitis.

su juo gal jau ir žodinis sutarimas pasiektas, kad kitą sezoną pasijungs.

Nemanau, kad pildytų komandą Antužiu už kurį reikėtų mokėti išpirką, o nauda labai labai abejotina būtų.
Čyžas irgi nemanau, kad papildytų komandą, toje pozicijoje yra jaunimo, o į pagrindą prasimuštų nebūtų lengva.
Didesnė tikimybė, kad Čyžas jungsis prie Kauno Žalgirio (nes su jais sportavo kai buvo praspirtas Riterių), Panevėžio (vietinis žaidėjas) ar net Sūduvos, kuriai labai trūksta kamuolį gebančių paspirti lietuvių.

geriantis
Pranešimai: 1450
Užsiregistravo: 2010 Geg 25 21:59

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 16 15:11

gal neatidžiai skaičiau Anbo pasvarstymus, bet jei apie jaunus lietuvius, kurie gali papildyti komandą tai manau, kad numeris 1 turėtų būti Vilius Piliukaitis.

su juo gal jau ir žodinis sutarimas pasiektas, kad kitą sezoną pasijungs.
a jo, man Piliukaitis patiko kai Jonavoj draugiškas žaidė, aišku Jonavos fone

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 16 20:18

gal neatidžiai skaičiau Anbo pasvarstymus, bet jei apie jaunus lietuvius, kurie gali papildyti komandą tai manau, kad numeris 1 turėtų būti Vilius Piliukaitis.

su juo gal jau ir žodinis sutarimas pasiektas, kad kitą sezoną pasijungs.

Nemanau, kad pildytų komandą Antužiu už kurį reikėtų mokėti išpirką, o nauda labai labai abejotina būtų.
Čyžas irgi nemanau, kad papildytų komandą, toje pozicijoje yra jaunimo, o į pagrindą prasimuštų nebūtų lengva.
Didesnė tikimybė, kad Čyžas jungsis prie Kauno Žalgirio (nes su jais sportavo kai buvo praspirtas Riterių), Panevėžio (vietinis žaidėjas) ar net Sūduvos, kuriai labai trūksta kamuolį gebančių paspirti lietuvių.
Kokią kompensaciją už Antužį tu čia matytum? Realiai įdomu net pasidarė... Trumpai - nieko mokėti nereikėtų. Norėjimas ar nenorėjimas turėti klube jau aišku kitas klausimas.

Dėl Čyžo nesiginčysiu, neturėjau omeny konkrečiai jo rašydamas, išskyriau nes jo bene vienintelio statusas neatitiko grupavimo "jaunius užsienyje". Čia dar reikia sulaukti atsakymo ar ir kiek pokyčių toje pozicijoje reikės Šiemet. Gaila, kad nemačiau tų rungtynių su Jonava, tai apie Piliukaičio šiųmetę analizę ar formą negaliu nieko žinoti.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 16 20:41

manau Žalgiriui bet kuriuo atveju reikės gero playmaikerio, kažko panašaus į Tomašą Šimkovičių. jaunimas čia neišgelbės, nebent ant pakeitimo gali būti

apskritai Žalgiris nėra gera vieta jauniems žaidėjams, ypatingai gynyboj ir aikštes vidury. konkuruoti su labiau patyrusiais žaidėjais sunku, reikia kokybės, reikia nedaryti žioplų klaidų, būt psichologiškai tvirtam ir užtikrintam. tai yra sudėtinga jaunam žaidėjui

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 16 21:23

na tai kompensacija už treniravimą. juk negali jauni žaidėjai laisvai palikti klubo.
ar netiesa?

Respublik
Pranešimai: 8575
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 16 21:26

na tai kompensacija už treniravimą. juk negali jauni žaidėjai laisvai palikti klubo.
ar netiesa?
Aš rašydamas pirmą komentarą buvau įterpęs "juk Žalgiris į Lenkiją dar nepersikėlė" ar kažką panašaus, po to ištryniau.
Kompensacijos už treniravimą priklauso žaidėjui keliantis į kitą šalį negu žaidėjas treniravosi.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 16 21:32

man ta taisyklė nėr iki galo aiški.
gal ir nereikia jei toje pačioje šalyje keičia klubą.
faktas kad turi būti be kontrakto.

Grįžti į