Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Žalgiris

2020 Lap 30 20:14

Rungtynių nepraleido D. Šimkus, daugiausiai minučių sužaidė N. Ljubisavljevičius
https://fkzalgiris.lt/rungtyniu-neprale ... ljevicius/

2020 metų sezone „Žalgirio“ gretose daugiausiai rungtynių – visas – sužaidė Domantas Šimkus, o pagal minučių skaičių neprilygstamas buvo Nemanja Ljubisavljevičius.

„Žalgirio“ komanda šiemet sužaidė 26 oficialias rungtynes – 20 dvikovų A lygoje, 3 rungtynes „Hegelmann“ LFF taurėje, 2 rungtynes UEFA Europos lygos atrankoje ir dvikovą dėl Supertaurės.

Visose jose dalyvavo vienintelis žaidėjas – D. Šimkus. 22 rungtynes jis pradėjo startinėje sudėtyje, 4 kartus rungtyniavo po keitimo. Iš viso saugas sužaidė 1991 minutes ir pagal šį rodiklį buvo ketvirtas komandoje.

Daugiausiai minučių sužaidė gynėjas N. Ljubisavljevičius. Jis be keitimų nuo rungtynių pradžios žaidė 25 kartus vienintelį susitikimą A lygoje (11 ture) praleido dėl surinktų 4 įspėjimų. Pagal minučių skaičių A lygoje jis pateko į pirmąjį dešimtuką. Per visus turnyrus serbo sąskaitoje – 2280 minučių (24 rungtynės po 90 minučių ir taurės pusfinalis su 120 minučių).

Nedaug atsiliko Saulius Mikoliūnas. Jis taip pat praleido vieninteles A lygos 16 turo rungtynes, o pakeistas buvo tik priešpaskutiniame ture. Komandos kapitonas sužaidė 2265 minutes.

Tarp daugiausiai rungtyniavusių buvo gynėjas Ivanas Tatomirovičius (24 rungtynės, 2109 minučių) ir Hugo Videmontas (24 rungtynės, 1981 minutės). Prancūzas kartu su D. Šimkumi vieninteliai žaidė visas 20 A lygos rungtynių.

Po 23 rungtynes sužaidė Liviu Antalis, Mantas Kuklys ir Marko Karamarko. Pastarasis buvo savotiškas „dvyliktasis“ komandos žaidėjas: jis daugiausiai – net 10 kartų – išėjo į aikštę po keitimo.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Žalgiris

2020 Gru 03 07:28

https://www.facebook.com/permalink.php? ... 1595255737

Vienas perspektyviausių Lietuvos sportininkų – Karolis Uzėla dvidešimties metų Lietuvos A lygos futbolo čempionas (2019/2020).

Būtent jis šiandien mums papasakos apie tai, kaip dalyvavo Italijos pagrindinės „Seria A“ lygos „Spal“ treniruotėse, vėliau gavo pasiūlymą iš Ukrainos, bet, nesusiklosčius aplinkybėms, grįžo į Lietuvą ir čia su savo atstovaujama komanda Vilniaus "Žalgiris" tapo Lietuvos A lygos čempionais.

Karoli, papasakok, nuo kelerių metų pradėjai žaisti futbolą ir kas tave pastūmėjo užsiimti šia sporto šaka?
Spardyti kamuolį pradėjau turbūt tik pradėjęs vaikščioti, o pirmas treniruotes pradėjau lankyti būdamas šešerių. Nebuvo, kad kažkas pastūmėjo link futbolo, tiesiog nebuvo dalyko, kuris patiktų labiau nei žaisti su kamuoliu, mušti įvarčius. Aišku, vėliau pradėjau lygiuotis į Thierry Henry, sekti Londono „Arsenal“ komandą, o kartu atsirado ir svajonė tapti profesionaliu futbolininku.

Ne paslaptis, jog tik nedidelė dalis Lietuvos futbolininkų pasiekia aukštą lygį, o tu ne tik sugebėjai jį pasiekti, bet ir turėjai galimybę treniruotis su aukščiausio lygio Italijos komanda ir buvai įtrauktas į Italijos „Seria A“ oficialų rungtynių protokolą. Kokie jausmai ir mintys aplanko, kai esi pastebėtas?
Iš tikrųjų laikas, praleistas Italijoje, buvo puikus. Malonu, kad buvau pastebėtas savo bendraamžių čempionate, todėl ir galėjau treniruotis bei būti registruojamas „Serie A“ varžybose. Tai buvo ir yra didelė motyvacija, kad tokio lygio čempionatai yra pasiekiami, man įdėjus daug darbo.

Nesusiklosčius ir neužsikabinus, turėjai dar vieną puikų šansą - jau buvai pasirašęs sutartį su Ukrainos "FK Ruch L'viv", tačiau, klubams nesusitarus dėl kompensacijos, sugrįžai į Vilnių ir žaidei aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje. Mano nuomone, aplinkybės tau susiklostė palankiai: įveikėt principinį varžovą Marijampolės "Sūduva" ir tapai A lygos čempionu. O kaip manai tu: ar gailiesi, jog teko išvykti iš ten, kur futbolo lygis ženkliai aukštesnis, ir toliau žaisti turi gimtojoje Lietuvoje?
Grįžęs iš Ukrainos susirgau COVID-19 virusu, todėl į aikštę sugrįžau tik sezono gale, atstovaudamas Lietuvos U21 rinktinę. Sąlygos Ukrainoje buvo išties geros, čempionato lygis taip pat aukštesnis, todėl, manau, likimas Ukrainoje būtų buvęs puikus žingsnis į priekį, tačiau viskas dar prieš akis ir futbole niekada negali žinoti, kur būsi rytoj. Būti Lietuvos čempionu malonu, nors kažkokių didelių emocijų tai nesukėlė: tuo metu buvau Lietuvos U21 rinktinės stovykloje, o trofėjų laimėjimas, būnant aikštėje, suteikia kur kas daugiau emocijų.

Kad jau prakalbome apie tavo ir Vilniaus "Žalgirio" triumfą Lietuvos A lygoje, gal galėtum trumpai papasakoti, ką išgyveni, būdamas toks jaunas, bet taip greit kylantis karjeros laiptais?
Malonu, kad karjeros pradžioje jau pavyko laimėti keletą trofėjų, atstovauti geriausią Lietuvos futbolo klubą, žaisti Lietuvos rinktinėse, pabūti Italijos „Serie A“ klubo sistemoje. Vis tik galvoje nuolat yra mintis, jog sustojus viskas gali greitai pasikeisti, todėl kiekvieną dieną stengiuosi vienaip ar kitaip tobulėti.

Lietuvos A lygoje yra labai mažai komandų: kaip manai, ar kitais metais žaisti bus taip pat įdomu, ar vis tik vienas kitam jau spėjot nusibosti?
Mažas komandų skaičius A lygoje ir dažnos rungtynės tarpusavyje tikrai spėjo pabosti, tačiau, kiek žinau, kitais metais yra planuojama, jog A lygoje žais 10 komandų, o tai tikrai padarytų čempionatą įdomesnį.

Kokius tikslus išsikėlei sekančiam sezonui?
Sekančiam sezonui konkrečių tikslų sau dar nesu išsikėlęs, bet šiuo metu daug dėmesio skiriu fiziniam pasiruošimui, kad būčiau tinkamai pasiruošęs artėjančiam sezonui.

Ką patartum jauniesiems futbolininkams ar apskritai sportininkams, norintiems siekti aukštų rezultatų?
Pats dar esu labai jaunas, todėl nemanau, kad jau galiu kažką patarinėti kitiems, bet manau svarbiausia yra tikėjimas savimi.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Žalgiris

2020 Gru 03 19:32

Naujoje UEFA klubinių varžybų sistemoje kitąmet bus trys turnyrai. Žalgiris startuos Čempionų lygoje, bet priklausomai nuo rezultatų gali sužaisti ir trijuose turnyruose.

Kitais metais – trečias UEFA klubinis turnyras
https://fkzalgiris.lt/kitais-metais-tre ... -turnyras/

UEFA Vykdomojo komiteto posėdyje buvo patvirtintas naujo, 2021-2024 metų ciklo klubinių varžybų formatas ir paskelbta apie naująjį, trečią turnyrą.

https://editorial.uefa.com/resources/02 ... _final.pdf

„Žalgiris“, kaip Lietuvos čempionas, įgijo sportinę teisę 2021/2022 m. sezono kovas pradėti elitinėse varžybose – UEFA Čempionų lygos atrankos I etape. Norint prasibrauti iki grupių etapo vilniečiams reikės įveikti keturis varžovus.

Pirmasis barjeras bus itin reikšmingas, nes pergalė jame užtikrintų galimybę mažiausiai dar 2 akistatoms – pradedant nuo Europos lygos ir baigiant nauju, trečiuoju turnyru. Jis vadinsis UEFA Europos Konferencijų lyga.

Jei žalgiriečiai būtų eliminuoti Čempionų lygos II etape, toliau lauktų kova Europos lygos III atrankos etape. Tokiu atveju, norint patekti į Europos lygos grupių etapą, tektų įveikti 2 varžovus. Pagal šį scenarijų, neįveikus pirmojo varžovo Europos lygoje, sezonas būtų tęsiamas Konferencijų lygos atkrintamajame (IV) etape. Europos lygoje nugalėjus pirmąjį varžovą, bet pralaimėjus antrajam, komanda patektų į Konferencijų lygos grupių etapą.

Jei pirmo Čempionų lygos barjero įveikti visgi nepavyktų, toliau reiktų žaisti naujosios Konferencijų lygos atrankos II etape. Tokiu atveju siekiant patekti į šio turnyro grupių etapą reikėtų įveikti 3 varžovus.

Naujosios Konferencijų lygos grupių etape žais 32 komandos – po 5 šalių čempionus, 17 atranką įveikusių komandų ir 10 komandų, eliminuotų Europos lygos atkrintamajame (IV) etape. Komandos bus padalintos į 8 grupes po 4.

„Naujasis UEFA klubų turnyro formatas – labiau atviras nei bet kada anksčiau. Dar daugiau klubų galės sužaisti daugiau rungtynių, o grupių etapuose dalyvaus daugiau valstybių“, – pasikeitimus komentavo UEFA prezidentas Aleksanderis Čeferinas.

Čempionų lygos formatas nesikeis, o Europos lygoje grupių etape žais nebe 48, o 32 komandos. Taip pat pagal naują formatą Europos lygoje žais tik komandos, eliminuotos iš Čempionų lygos, 15 aukščiausią reitingą turinčių šalių taurės laimėtojai bei dar 5 komandos aukščiausią reitingą turinčių valstybių pagal pasirodymus lygose.

Žemesnį reitingą turinčių šalių atstovai dalyvaus Konferencijų lygoje. 30-50 vietose reitinge esančių šalių – tarp jų ir Lietuvos – visi trys atstovai startuos pirmajame atrankos etape.

JonasPetraitis
Pranešimai: 271
Užsiregistravo: 2018 Lap 04 21:23
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Žalgiris

2020 Gru 04 08:59

Gal pagaliau nors kartą gyvenime pasiseks su burtais...

kompaktas
Pranešimai: 382
Užsiregistravo: 2018 Rgp 20 09:23
Palaikoma komanda:

Re: FK Žalgiris

2020 Gru 04 11:24

Idomu kaip su uefa pinigais, ar vis dar po 200k uz etapa naujo turnyro atrankoje klubai gaus.

Zemaitiss
Pranešimai: 961
Užsiregistravo: 2014 Vas 06 15:36
Palaikoma komanda: Džiugas

Re: FK Žalgiris

2020 Gru 04 20:00

kaip jau minejau dabar tikrai lengviau bus cempionam...patekt i grupes...ir prie tokios sistemos berods Suduva jau butu prasimusus..

Karingas Mafijozas
Pranešimai: 33
Užsiregistravo: 2019 Lie 10 00:49

Re: FK Žalgiris

2020 Gru 04 20:50

kaip jau minejau dabar tikrai lengviau bus cempionam...patekt i grupes...ir prie tokios sistemos berods Suduva jau butu prasimusus..
Du kartus Suduva butu prasimususi i naujo formato grupes. Pernai ir uzpernai. Ir nuo siol toj konferenciju lygoj pirmam etape net ir neskirstytom komnadom kaip Kauno Zalgiriui ir Paneveziui visai neblogi sansai bus patekti i antra etapa. Stipriausi varzovai pirmame etape lenkai, vengrai ir slovakai. Klausimas tik kitas, kiek euru uz tai mokes. Faktas kad maziau nei Europos lygoj. Ir tokiu atveju cempionu atotrukis nuo kitu klubu tik dides del didesniu pajamu is UEFA nei kad iki siol.

https://en.wikipedia.org/wiki/2021%E2%8 ... nce_League

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Žalgiris

2020 Gru 05 08:49

Aš tai nesitikiu kad praeis į grupes, čia reikia kad daug dalykų sukristų - ir patiems gerai žaisti, ir turėti daug sėkmės burtuose bei aikštėje. Konkurencija labai didelė, pilna gerų komandų iš įvairių šalių, tad prasimušti vistiek bus labai sudėtinga. Jeigu nusikapstys netoli grupių tai manau jau bus gerai.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Žalgiris

2020 Gru 05 10:45

tikrai sunku ko nors tikėtis, kai rimčiausias skalpas per paskutinius metus yra Vaducas.

bet žaidėjai, treneriai keičiasi gal nusimes lūzerių etiketę.

Zemaitiss
Pranešimai: 961
Užsiregistravo: 2014 Vas 06 15:36
Palaikoma komanda: Džiugas

Re: FK Žalgiris

2020 Gru 05 12:58

na zaizdami su norvegais parode,kad gali siektiek pasizaist ir su stiprersnem komandom..bet neuzmirskit kad konferencijos lygos kvalifikacija bus lengvesne nei kai gaudavo Suduva Europos lygoje...tai tiesiog reikia patiems pasisteng nesusisikt,tai jei ne grupes tai bent pasipinigaus kaip Suduva..
O jei reiktu spet kokie finansai 3 turnyro bus uz etapus..tai vien del idomumo speciau...nuo 150k iki 220k... :)

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Žalgiris

2020 Gru 05 13:12

tikrai sunku ko nors tikėtis, kai rimčiausias skalpas per paskutinius metus yra Vaducas.

bet žaidėjai, treneriai keičiasi gal nusimes lūzerių etiketę.
Nelabai matau, kuo tie paskutiniai metai bent minimaliai su tais šansais ar ne šansais susiję...

viva
Pranešimai: 756
Užsiregistravo: 2014 Sau 03 23:07
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Žalgiris

2020 Gru 14 10:15

Baga panašu lieka...

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Žalgiris

2020 Gru 14 10:19

Baga panašu lieka...
dėl deadlaino taip sakai?

viva
Pranešimai: 756
Užsiregistravo: 2014 Sau 03 23:07
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Žalgiris

2020 Gru 14 10:43

Vakar intervą davė ir sakė viskas eina link to, kad liks.https://www.google.com/amp/s/m.by.tribu ... enewsstand

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Žalgiris

2020 Gru 14 10:48

na čia būtų labai džiugi naujiena Žalgirio fanams.
Saugus ir patikrintas variantas. Net jei ir nepavyktų išsaugot vidurio saugų dvejeto, tai bent ant trenerio nebus žiauriai prašauta, kaip gali su nauju nutikti.

Grįžti į