Tobex
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Žalgiris

2023 Rgs 15 23:14

tai čia matyt vienas iš trijų, kurie tirėjo papildyti vasarą.
Tai dabar Antal, Novikovas ir šis jau trys. kad ir ne visi kuriuos planavo

Respublik

Re: FK Žalgiris

2023 Rgs 24 15:02

„Žalgirio“ atakų lyderis – apie sudėtingą sezoną, religiją ir sklandančias kalbas
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-2115588

Keletas citatų:
„Prisipažinsiu, prieš atvykdamas čia, net neįsivaizdavau, kurioje vietoje yra Lietuva, – nusijuokė M.Oyewusi. – Bet kai agentas pasiūlė galimybę pereiti į „Žalgirį“, iškart sutikau. Tuo metu turėjau problemų su klubu Slovėnijoje, man reikėjo nutraukti kontraktą, norėjau kuo greičiau iš ten išvykti. Ir čia mane išgelbėjo „Žalgiris“ – jie mane pastebėjo ir manimi susidomėjo. Už tai esu labai dėkingas, nes „Žalgiris“ man padėjo sugrįžti į futbolą.“

„Žaisti Lietuvoje man sunku dėl dviejų priežasčių. Pirmiausia, turime žaisti ant dirbtinės dangos – tai nėra lengva. Pavyzdžiui, Slovėnijoje žaisdavome tik ant natūralios vejos. Kartais ji gal nebūdavo itin kokybiška, bet žolė vis tiek yra žolė. Antra priežastis – kai kurie žaidėjai, kai kurios komandos čia yra labai agresyvios. Kartais atrodo, kad žaisdamas futbolą nuolat turi grumtis ir kautis“, – šyptelėjo M.Oyewusi.

M.Oyewusi paguoda – žalgiriečių sirgaliai džiugina ir žavi savo atsidavimu komandai.

„Žalgirio“ sirgaliai yra aukščiausio lygio. Tikrai aukščiausio. Jie beprotiškai myli komandą, su ja išlieka ir gerose, ir sunkiose akimirkose. Jie mus supranta. Jie nuostabūs fanai, – komandos aistruoliais žavėjosi legionierius. – Tokių fanų Slovėnijoje tikrai nemačiau. O sirgaliai Nigerijoje – jie pakvaišę dėl futbolo tiesiogine to žodžio prasme. Jie taip dievina futbolą, kad jei žaidėjas suklysta, keletas fanų po rungtynių jį persekioja. Tikrai išprotėję sirgaliai. Bet „Žalgirio“ fanai „išprotėję“ gerąja prasme – jie tiesiog atsidavę komandai.“

M.Oyewusi priklauso sekmininkų (angl. pentecostals) judėjimui, kuris yra laikomas protestantizmo atšaka.

„Dievas yra viskas – tą nuo mažens man kartojo mama. Aš sunkiai dirbu ir stipriai meldžiuosi, kad dievas man padėtų. Labai daug žmonių Nigerijoje nori žaisti futbolą, nori tapti futbolininkais. Bet tam, kad išsiskirtum iš kitų, kad būtum pastebėtas, turi būti dievo malonėje. Daug meldžiuosi, laikausi visų įsakymų. Jis jau parodė man savo malonę – šiandien esu čia Dievo dėka. Todėl dievas man yra viskas. Be jo nebūčiau ten, kur esu dabar“, – religijos svarbą savo gyvenime pabrėžė legionierius.

Šiemet Vilniaus „Žalgiris“ iš atrankos į Čempionų lygos grupių etapą iškrito atsakomajame mače pralaimėjęs Turkijos „Galatasaray“ klubui 0:1, nors pirmajame susitikime su turkais žalgiriečiai išplėšė lygiąsias 2:2. <...> M.Oyewusi šyptelėdamas pridūrė: „Po šių rungtynių visi kalbėjo, kad praleidau daug šansų sėkmingai užbaigti atakas, nors iškart po mačo sulaukiau pasiūlymų iš kitų klubų. Ką tai sako?“

Grįžti į