...

Re: FM "ATEITIS" --> Vilnius

2015 Lap 09 12:40

1 TAIP 23 +53 53
2 Rotalis 24 +20 44
3 Utenis-2 (Utena)24 +33 42
4 Viltis 24 +29 38
5 Gariūnai24 +4 38
6 Visaginas 24 -9 35
7 Bekentas 24 +1 29
8 Tera-Griunvaldas 23 -43 11
9 FM Ateitis 24 -88 11


- šiais metais ATEITIS iš 9 liko paskutiniai.. Retai duodavo kovos varžovams, o dažnai buvo triuškinami nepadoriais rezultatais.. :roll:

...

Re: FM "ATEITIS" --> Vilnius

2015 Gru 09 10:16

FM Ateitis: devinta pozocija
http://www.utenosutenis.lt/naujienos/425.html" onclick="window.open(this.href);return false;

24 rungtynės, 3 pergalės, 2 lygiosios, 19 pralaimėjimų. 21 įmuštas ir 109 praleisti įvarčiai ( - 88). 11 taškų. Vidutinis amžius: 17,1 metai.

Didžiausia pergalė: 3:0 prieš TAIP (26 turas)

Skaudžiausias pralaimėjimas: 0:15 su Bekentu (17 turas).

Rezultatyviausias žaidėjas: Justinas Marazas ir Matas Gudaitis - po 4 įvarčius.

Nedrausmingiausias žaidėjas: Elvinas Ališauskas - 4 geltonos kortelės.

Pernai Ateitis jau turėjo progą susipažinti su II lygos varžybomis. Tuometinėje Pietų zonoje ji tarp 14 dalyvių liko priešpaskutinė – 13. Šiais metais Rytų zonos pirmenybėse Ateitis užėmė paskutinę – 9 vietą. Prieš sezoną komandos treneris Dainius Gudaitis teigė, kad pagrindinis Ateities tikslas – apšaudyti vyrų futbole geriausius futbolo mokyklos jaunuolius. „Mes nesiekiame žūtbūt laimėti šių pirmenybių, ar iškovoti medalius. Mūsų pagrindinis tikslas, kad vaikai po truputį pratintųsi prie vyrų futbolo. Būtent perėjimas iš jaunių į vyrų futbolą yra didžiausia mūsų šalies futbolo problema, dėl jos mes prarandame daug talentingų futbolininkų. O žaidimas II lygoje, mūsų manymu, sudaro labai geras sąlygas vaikinams susipažinti su vyrų futbolu. Varžovai čia ne patys stipriausi, profesionalų nėra, su visais galima žaisti, kovoti, o mums nieko kito ir nereikia. Aišku, mums sunku stumdytis su vyrais, bet reikia daugiau žaisti su kamuoliu, daugiau judėti, viską daryti greičiau ir tiksliau“, - samprotavo D.Gudaitis.

Sezonas parodė, kad kovoti Ateitis gali. Bet tik tada, kai į tą kovą stodavo geriausi ir talentingiausi futbolo mokyklos auklėtiniai. O taip nutikdavo gana retai. Pirmoje sezono dalyje pirmenybėse dažniau žaidė Romualdo Juknevičiaus treniruojami 17-18 metų vaikinai, rečiau – D.Gudaičio auklėjami 14-15 metų futbolininkai. Bendromis pastangomis per 10 rungtynių jiems pavyko surinkti 4 taškus. Antroje sezono dalyje varžybų krūvį dalinosi D.Gudaičio ir Šarūno Beivydo auklėtiniai. Būtent pastariesiems teko patys skaudžiausi varžovų kirčiai: 0:7 su Viltimi ir net 0:15 su Bekentu. Tačiau, stipriausios sudėties Ateitis, kuriose gretose žibėjo Matas Gudaitis ir Matas Radžiukynas, parodė, kad turi aštrius nagučius. Ji atėmė taškus iš Rotalio, įveikė Bekentą ir netgi paguldė ant menčių TAIP komandą. „Neabejoju, kad jei visą laiką būtume žaidę pajėgiausia sudėtimi, tikrai nebūtume likę paskutiniai. Tačiau tuo pat metu vaikinai žaidžia ir Lietuvos Elitinėje jaunių lygoje (iki 17 metų). Tad kartais tekdavo II lygos varžybas aukoti dėl geresnių rezultatų jaunimo čempionate. Bet, kaip jau sakiau, mūsų pagrindinis tikslas – ne taškai ir vietos, o vyriško futbolo patirtis. Kai kada ji buvo labai nesaldi, bet visumoje parodė, kad optimaliomis sąlygomis galime grumtis su visais varžovais“, - samprotavo D.Gudaitis.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FM "ATEITIS" --> Vilnius

2019 Rgp 12 22:05

B.Zelkevičius pradeda techninio direktoriaus veiklą
http://www.ateitisfm.lt/b-zelkevicius-p ... us-veikla/

Legendinis Lietuvos treneris Benjaminas Zelkevičius sugrįžta į futbolą. Nuo rugsėjo, pasitelkdamas savo patirtį ir keldamas „Ateities“ trenerių kvalifikaciją, ilgametis Vilniaus „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris deda naują žingsnį savo karjeroje bei tikisi tokiu būdu prisidėti prie Lietuvos futbolo atgimimo. B.Zelkevičiaus misija – pagerinti treniruočių lygį, sudėlioti akcentus, kurie kartais treneriams atrodo nebūtinai svarbiausi.

„Mano pasirinkimą lėmė keli motyvai. Vienas jų – man įdomu sužinoti atsakymą, kaip gi „Ateitis“ sugebėjo aplenkti kitas mokyklas? Jau stovyklos metu aš stebėjau italų trenerių vedamas treniruotes. Man patiko ir treneriai, ir vaikų užsidegimas, ir atsinešimas į darbą. Vis tik, galvoju, kad turėčiau ir aš kuo prisidėti ir ką pasakyti“, – sakė B.Zelkevičius, dalyvavęs kasmetinėje „Ateities“ pavasarinėje stovykloje, kurią vedė partneriai iš Italijos.

Per savo ilgą karjerą treneris jau yra turėjęs etapą „Ateities“ mokykloje ir, nepaisant to, kad tas etapas buvo trumpas, B.Zelkevičius buvo tas žmogus, kuris padėjo puikius pamatus komandai, vėliau tapusiai Elitinės lygos čempione. Maža to, tuomet akivaizdžiai pakilo ir bendras mokyklos vaikų lygis.

„Tuomet aš dirbau su mažais vaikais ir, neslėpsiu, man buvo labai sunku. Tas triukšmas, informacijos nepriėmimas.. tuomet pagalvojau, kad ne man (šypsosi). reikia suprasti, kad pačių mažiausiųjų futbole svarbiausi dalykai yra: trenerių atsinešimas, psichologija, pedagoginės žinios.

Su vyresniais yra kitaip. Todėl būsimoje savo veikloje galvoju, kad galėsiu prisidėti ir prie tų vaikų, kurie pirmuosius žingsnius jau yra žengę ir jiems jau daugiau reikia sužinoti apie taktikas, tendencijas, apie tai kur futbolas eina ir panašiai.

Pas mus pradingsta be proto daug gabių vaikų. Kodėl? Atsakymą aš turiu – baigę futbolo mokyklas, jie dažnai lieka niekam nereikalingi, o jų vietas užima užsieniečiai. Net jei jaunas žmogus patenka į A lygos komandą, bet joje nežaidžia, tobulėti jis neturi absoliučiai jokių šansų.

Išeitis – turėti savo komandą. Todėl ir „Ateities“ vienintelis kelias – iš savo užaugintų žaidėjų turėti stiprią komandą pirmoje lygoje, o vėliau savo jėgomis patekti ir į A lygą. Jei mums pavyks ši praktika, tai galėsiu sakyti, kad pasitarnavome visam Lietuvos futbolui“, – dėstė treneris.

„Ateities“ naujasis sezonas prasideda jau rugpjūčio 19 dieną, spalio 11 – ąją – startuos jubiliejinis dešimtasis „Ateitis CUP“ turnyras, o lapkričio 19 – ąją – „Ateitis CUP“ konferencija, kurios metu savo praktikas pristatys net šešių didžiųjų futbolo šalių lektoriai.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FM "ATEITIS" --> Vilnius

2019 Rgp 13 14:00

na va, dar viena A lygos komanda iš Vilniaus bus :D matysim kiek tas planas pavirs į realybę

galbūt Zelkevičiui jau reikėtų sveikatą patausot, vis dėlto 75 metai

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FM "ATEITIS" --> Vilnius

2019 Gru 31 18:19

II lygoje – galutinė septinta vieta
http://www.ateitisfm.lt/ii-lygoje-galut ... nta-vieta/

Paskutinę lapkričio savaitę užsibaigusį šalies antrosios lygos pietų zonos čempionatą laimėjo „Kauno Žalgirio“ antrinė komanda. „Ateitis“ galutinėje rikiuotėje liko septinta.

Paskutinį sezono mėnesį „Ateitis“ sužaidė šešerias rungtynes, per kurias iškovojo tris pergales ir patyrė tris pralaimėjimus. Iš pradžių, 4:2 buvo nugalėta Kybartų „Sveikata“, vėliau 0:10 pralaimėta „Panevėžio B“ komandai, 0:1 pralaimėta Vilniaus „Terai“, 8:4 nugalėtas Kėdainių „Nevėžis B“, 1:0 įveiktas „Kauno Žalgiris B“ ir sezono finiše 1:2 teko pripažinti „Marijampolė city“ komandos pranašumą.

„Jei atmesime rungtynes Panevėžyje, tai sezonas nebuvo blogas. Kai kurias rungtynes, kurių nelaimėjome, privalėjome laimėti, tačiau daugeliu atveju yra objektyvios priežastys. Sakyčiau, kad pagal mūsų komandos resursus, ta septinta vieta yra geras rezultatas. Taip, sezonas buvo permainingas, kai kada sudėties problemas bandėme kamšyti jaunais žaidėjais, tačiau ir tai nėra blogai. Jie gavo vyriško futbolo patirties ir taip savo jaunoje karjeroje pakilo laipteliu aukščiau. Nuoširdžiai noriu žaidėjams padėkoti už sugaištą laiką ir už atsidavimą“, – sakė treneris Romas Juknevičius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FM "ATEITIS" --> Vilnius

2019 Gru 31 18:20

„Ateities“ mokykloje dirbęs M.Cacicia keliasi į „Seria A“ „Genoa“ klubą
http://www.ateitisfm.lt/ateities-mokykl ... noa-kluba/

Iš Italijos atvykęs ir šios šalies futbolo paslapčių lietuvius mokęs FM „Ateitis“ treneris Manuele Cacicia grįžta į gimtinę. Pranešama, kad 41-erių metų treneris pasirašė sutartį iki sezono pabaigos su Italijos „Serie A“ lygos klubu „Genoa“, kuriame jis bus vyriausiojo trenerio Davide Nicola asistentu.

Reikia paminėti, kad D. Nicola vyriausiuoju „Genoa“ treneriu buvo paskirtas vos prieš kelias dienas, todėl 46-erių metų strategas pradėjo rinkti savo trenerių štabą ir į jį pasikvietė Lietuvoje dirbusį trenerį. D. Nicola ir M. Cacicia yra puikiai pažįstami. Jie kartu jau dirbo „Udinese“ klube. Būtent iš šio klubo M. Cacicia ir atvyko į „Ateities“ futbolo mokyklą, kurioje italas dirbo pastaruosius tris mėnesius.

Net ir per šį trumpą laiką individualių treniruočių specialistas iš Italijos paliko didžiulį įspūdį. Kiti FM „Ateitis“ treneriai apie italą atsiliepė tiesiog taip: „Geriausias treneris, su kuriuo yra tekę dirbti“.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FM "ATEITIS" --> Vilnius

2020 Gru 04 15:07

Šią vasarą savo dvidešimtmetį atšventusi futbolo mokykla “Ateitis” šiais sporto metais pristatė naująjį projektą - futbolo akademiją Ateitis.
Akademijos pagrindinis tikslas - profesionaliai paruošti futbolo žaidėjus, kurie gauna ne tik futbolo pamokų/ treniruočių paslaugas, individualią priežiūrą ir visapusišką sveikatos priežiūros kontrolę.
Akademijos vadovai neslepia, kad akademijos trenerių gretas pasibaigus karantinui vėl sustiprins futbolo specialistai iš Vakarų Europos, o šiandien akademija pristato vieną iš savo jau esamų trenerių - vartininkų trenerį Algirdą Surgautą.
„Tikiuosi ir noriu pasidalinti savo patirtimi ir kartu su akademija tobulėti kiekvienoje treniruotėje bei paruošti jai kuo daugiau jaunų futbolininkų, kurie ateityje krimstų profesionalų duoną“, - sakė A.Surgautas.

Trumpa Algirdo Surgauto dosjė:
LSU universiteto abiturientas;
UEFA PRO licencijos savininkas;
apie 10 metų darbo patirtis su skirtingomis Lietuvos jaunimo rinktinėmis nuo U17 iki U21;
darbo patirtis pačiame aukščiausiame lygyje su Lietuvos Nacionaline vyrų rinktine (3 metų darbo patirtis vengro Č. Laslo, o vėliau ir I. Pankratjevo trenerių štabe su aukščiausio lygio Lietuvos vartininkais kaip Ž. Karčemarskas, G. Arlauskis, E. Šetkus, E. Zubas, P. Grybauskas bei kitais).

Pristatome Jums išsamų interviu su Algirdu Surgautu

FA Ateitis: Papasakok apie savo futbolininko karjeros pradžią.
A. Surgautas: Futbolininko karjerą pradėjau ir žaidžiau Kauno Jėgeriuose, Kauno Karedoje, Kauno Inkare, Kauno Atlete, Vilniaus Žalgiryje. Visur buvo labai gera patirtis, bet norėciau išskirti 3 metus praleistus Žalgirio klube - ten buvau atsarginiu žaidėju, bet buvo labai gera būti to klubo dalimi: puikus kolektyvas, treneriai, administracija, aukšto lygio žaidėjai. Vartininkais buvome Ernestas Šetkus, Marius Rapalis ir aš - puikūs kolegos bei geri draugai, jau tada matėsi neeilinis Ernesto Šetkaus talentas bei puikus darbas treniruotėse, ko pasekoje jis ir tapo šiuo metu geriausiu Lietuvos futbolininku. Bankrutavus Žalgiriui nusprendžiau baigti futbolisto karjerą kaip žaidėjas, nes supratau, kad su savo fiziniais duomenimis, kurių reikia šiuolaikiniam vartininkui, daug nepasieksiu (žemas ūgis)

FA Ateitis: O koks buvo tavo karjeros kelias kaip vartininkų trenerio?
A. Surgautas: Dar mokydamasis LKKA universitete pradėjau dirbti vartininkų treneriu Kauno FM, iš futbolo mokyklos vaikų su kuriais teko dirbti išaugo tikrai nemažai gerų vartininkų, kurie žaidė ivairiose Lietuvos rinktinėse: Džiugas Bartkus (šiuo metu žaidžia Izraelyje), Martynas Matuza, Ignas Plukas, Deividas Mikelionis. Man baigus futbolininko karjerą gavau superini pasiūlyma prisijungti prie NFA kolektyvo ir ilga laiko tarpą dirbau ten. Iš mano auklėtinių NFA norėčiau paminėti Luką Lidakevičių, Edviną Gertmoną,Titą Krapiką, Ovidijų Šiaulį, Kaju Urbieti ir daug kitų vaikinų kurie iš NFA išvyko į užsienio klubus ir šiuo metu tęsia karjeras ten. Taip pat nemažai vyrų atstovauja A lygos ir Pirmos lygos klubus - iš NFA akademijos tikrai turime daug aukšto lygio vartininkų ir be akademinės sistemos jų būtų buvę neimanoma išugdyti ir paruošti rinktinėms bei klubams. Taip pat porą sezonų teko darbuotis Kauno Stumbro bei du sezonus Kauno Žalgirio vartininkų treneriu.

FA Ateitis: Dirbti akademijoje tau jokia naujiena. Koks šio darbo išskirtinumas?
A. Surgautas: Taip, akademijoje dirbau ne vienerius metus. Akademijoje galima dirbti daug profesionaliau vien todėl, kad į akademiją jau atrenkami talentingesni vaikai, turintys puikius fizinius duomenis. Žaidėjai gauna daug didesnį treniruočių skaičių, didesnį jų intensyvumą bei visapusišką dėmesį tiek fiziniam, tiek psichologiniam vaikinų pasiruošimui. Taip pat reikia nepamiršti, kad akademijų nariai gauna ir didesni rungtynių skaičių.

FA Ateitis: “Ateity“ dirbi ne pirmą mėnesį. Kokia čia situacija su vartininkais?
A. Surgautas: Vartininkai turi didelį norą sportuoti, yra labai drąsūs ir trokšta išmokti naujų technikos veiksmų. Aišku, norėtųsi, kad jų meistriškumas būtų aukštesnio lygio, bet tam aš ir esu čia, kad vartininkai tobulėtų ir keltų savo meistriškumą kiekvienos treniruotės metu. Kaip ir sakiau, labai svarbu, kad vaikinai turi didelį norą bei užsispyrimą. Mes labai sunkiai dirbame treniruočių metu, o jų rezultatais džiaugiamės rungtynių metu.

FA Ateitis: Ne kartą esame girdėję posakį, kad Lietuva – vartininkų šalis. Kokia tavo nuomonė – kodėl?
A. Surgautas: Reikia pripažinti, kad vartininko pozicija yra stipriausia Lietuvos futbole. Tai parodė šių metų geriausio futbolininko rinkimai. Mūsų šalies vartininkai yra darbštūs, turi daug noro ir gerus fizinius duomenis. Aišku, reikia pripažinti ir vartininkų trenerių darbą su jais. Tad manau, jog mūsų visų darbštumas bei teisingos atrankos būtent vartininkų pozicijos žaidėjams ir atneša puikius rezultatus.

FA Ateitis: Kuo labiausiai skiriasi vartininkų ir aikštės žaidėjų treniruočių subtilybės?
A. Surgautas: Vartininkų treniruotės kardinaliai skiriasi. Vartininkų treniruotės labiau yra individualios, kuriose akcentuojama šie pagrindiniai dalykai:
• Kamuolio gaudymas;
• Griuvimo po kojomis technikos tobulinimas;
• Kamuolio stabdymas visu kūnu;
• 1v1 iš aikštės vidurio;
• 1v1 iš kraštų ir pusiau kraštų;
• Raudona zona;
• Sprendimų priėmimas – ginti vartus ar judėti į priekį;
• Startinė padėtis priklausomai nuo kamuolio padėties aikštėje;
• Baudos aikštelės dominavimas;
• Kamuolio įvedimas – žaidimas į priekį / ranka/ koja (šonu, su žeme).

Bet kiekvienas „Ateities“ akademijai priklausantis vartininkas privalo lankyti ne tik vartininkų treniruotes, bet ir treniruotes kartu su aikštės žaidėjais. Jų skaičius priklauso nuo vartininkų amžiaus: U-9 iki U-14 – bent dvi treniruotės per savaitę, U-15 ir U-16 – trys treniruotės per savaitę. Taip mes galime išgauti geriausius rezultatus, mat vartininkas yra universalus žaidėjas, kuris turi matyti ir stebėti, vertinti visos komandos žaidimą, būti komandos vedliu ir patarėjo.

FA Ateitis: Nuo kokio amžiaus galima realiai prognozuoti vartininkų ateities galimybes?
A. Surgautas: Tai prognozuoti labai sudėtinga. Čia labai individualu, reikia atsižvelgti į vartininkų fizinius pokyčius (ūgis, svoris), brendimą. Labai svarbu darbštumas ir noras, kryptingas darbas treniruočių metu, drąsa ir užsivedimas. Futbolo akademijoje Ateitis su vaikinais dirbs ir sporto psichologas, kuris padės vaikinams ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai tapti stipriais bei ištvermingais būsimais profesionaliais sportininkais.

FA Ateitis: Kokį tikslą keli naujajame savo karjeros etape?
A. Surgautas: Kaip jau minėjau, paruošti akademijai kuo daugiau jaunųjų futbolininkų, kurie ateityje taptų profesionalais ir garsintų Lietuvos futbolą ne vienerius metus visame pasaulyje.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FM "ATEITIS" --> Vilnius

2021 Sau 27 16:07

Pristatome Jums dar vieną nominantą “Geriausio 2020 m. FM Ateitis trenerio” rinkimuose - Donatas Dromantas.

Donatas Dromantas yra ne tik ilgametis mokyklos treneris, bet ir mokyklos techninis direktorius. Šis puikus treneris turi tvirtą charakterį futbolo aikštelėje ir iš savo auklėtinių reikalauja visiško atsidavimo treniruočių ir varžybų metu. Džiaugiamės, kad Donatas ne tik puikiai tvarkosi sporto srityje, nuolat kelia savo kompetenciją, bet ir moka sukurti teigiamą emociją savo auklėtinių tarpe - Donato auklėtinių komandoje vaikai jaučiasi motyvuoti, saugūs ir visuomet vertinami.

Trumpas Donato Dromanto dosjė:
UEFA B licencijos savininkas;
stažavosi IF "Brøndby" klube pas Aurelijų Skarbalių;
apie penkerių metų futbolo trenerio patirtis;
FM “Ateitis” futbolo treneris 2011 m. komandos;
FM “Ateitis” techninis direktorius.

Pristatome Jums “Geriausio 2020 m. FM Ateitis trenerio” rinkimų dar vieną nominantą! Tai yra futbolo mokyklos “Ateitis” ir futbolo akademijos Ateitis treneris Matas Gudaitis.

“Matas Gudaitis - vienas labiausiai apdovanotų savo kartos futbolo žaidėjų Lietuvoje. Gaila, kad dėl sveikatos aplinkybių Matas nebegali žaisti didžiajame futbole, tačiau savo žinias, talentą ir užsidegimą puikiai perduoda savo auklėtiniams”, - apie trenerį Matą savo nuomonės neslepia vienas iš FM “Ateitis” techninių direktorių Benjaminas Zelkevičius.

Trumpa Mato Gudaičio dosjė:
UEFA C licencijos savininkas;
3 metų darbo patirtis futbolo treneriu FM “Ateitis”;
futbolo stažuotės užsienyje (vienose pagrindinių futbolo akademijų Europoje: FC Aston Vila, BC Atalanta, FC Wolsburg, Red Bull Leipcig, CSKA, VfB Stuttgart ir t.t.).

Pristatome Jums “Geriausio 2020 m. FM Ateitis trenerio” rinkimų dalyvį! Tai yra futbolo mokyklos “Ateitis” ir futbolo akademijos Ateitis treneris Remigijus Semėnas!

Džiaugiamės, kad Remigijus turi fantastišką dovaną rasti raktą bendravime su kiekvienu vaiku ir vaikinu, su kuriuo susitinka futbolo treniruotėse. Remigijus yra ne tik puikus futbolo treneris, tačiau yra ir FM “Ateitis” vyrų futbolo komandos kapitonas!

Trumpa Remigijaus Semėno dosjė:
UEFA B licencijos savininkas;
4 metų darbo patirtis futbolo treneriu FM “Ateitis”;
FM “Ateitis” vyrų komandos kapitonas;
daugkartinis studentų salės futbolo ir futbolo čempionatų prizininkas ir čempionas;
du kartus dalyvavo Europos studentų žaidynėse ir atstovavo LEU futbolo komandą.

Marius Zabarauskas - dar vienas treneris, kuris pretenduoja visų Jūsų dėka tapti “Geriausiu 2020 m. FM Ateitis treneriu”!
Džiaugiamės, kad Marius puikiai moka bendrauti su skirtingo amžiaus futbolistais, geba sudominti ir motyvuoti vaikus, kad jiems futbolo treniruotės taptų tikra švente! Mariaus treniruotėse vyrauja daug darbo, bet visuomet su puikia nuotaika!

Trumpa Mariaus Zabarausko dosjė:
UEFA C licencijos savininkas;
2 metų darbo patirtis futbolo treneriu FM “Ateitis”;
FM “Ateitis” vyrų komandos žaidėjas;
studentų futbolo čempionatų dalyvis ir prizininkas.

Treneris, kuris pretenduoja visų Jūsų dėka tapti “Geriausiu 2020 m. FM Ateitis treneriu” yra Igoris Karklelis!
Smagu, kad Igoris jau ne vienerius metus yra mūsų komandos narys ir visi jo auklėtiniai tik teigiamai atsiliepia apie savo trenerį! Igoris yra griežtas, bet teisingas treneris, tad po treniruotės vaikinai būna tikrai pavargę, nes sporte nėra laiko ilsėtis!

Trumpa Igorio Karklelio dosjė:
UEFA C licencijos savininkas;
3 metų darbo patirtis futbolo treneriu FM “Ateitis”;
studentų futbolo čempionatų narys ir prizininkas.

Pristatome Jums dar vieną nominantą “Geriausio 2020 m. FM Ateitis trenerio” rinkimuose - Šarūnas Beivydas.
Šarūnas Beivydas yra vienas ilgiausiai dirbančių mūsų mokykloje trenerių. Labai džiaugiamės, kad jis yra įgijęs pasitikėjimą bei pagarbą tiek iš vaikų pusės, tiek iš auklėtinių tėvų pusės, tiek iš kolegų pusės.

Trumpa Šarūno Beivydo dosjė:
UEFA B licencijos savininkas;
dirba FM “Ateitis” nuo 2014 m.;
2018 m. jo treniruojama “Ateities” U-19 fubolo komanda tapo LFF U-19 I lygos II vietos laimėtoja bei tarptautinio “Ateitis CUP” turnyro II vietos laimėtoja U-19 grupėje;
gina FM “Ateitis” vyrų komandos garbę;
2018 ir 2019 m. VRFS salės futbolo taurės laimėtojas su LEU “Šviesa” komanda.

Pristatome Jums dar vieną nominantą “Geriausio 2020 m. FM Ateitis trenerio” rinkimuose - Gintas Buzas!
Nors šis treneris yra naujokas mūsų mokykloje, tačiau to pasakyti apie trenerį tikrai negalime. Gintas Buzas yra treneris, turintis ilgametę patirtį ir yra išugdęs ne vieną Lietuvos futbolo žvaigždę. Savo patirties dėka, treneris sugeba be didelio vargo perteikti vaikams savo žinias, padėti jiems tobulėti ne tik kaip futbolo žaidėjams, bet kaip ir doroms asmenybėms.

Trumpa Ginto Buzo dosjė:
UEFA A licencijos savininkas;
dirba FM “Ateitis” nuo 2020 m.;
buvęs profesionalus futbolininkas, žaidė Alytaus “Dainavos”, Kauno “Atleto”, Vilniaus “Pažangos”, “Neries”, , SRT, “Panerio”, Alytaus “Snaigės”, “Poringės” komandose;
dirbo Lietuvos jaunių rinktinių U16 ir U18 vyr. treneriu, Vilniaus “Žalgirio” dublerių komandos treneriu, Lietuvos jaunimo nacionalinių rinktinių treneriu;
trenerio garsiausi auklėtiniai: A. Skerla, N. Vasiliauskas, V. Kaušpadas, V. Lenkutis, L. Mažeika, A. Jeršovas.

Pristatome Jums dar vieną nominantą “Geriausio 2020 m. FM Ateitis trenerio” rinkimuose - Edvardas Malkevičius!
Džiaugiamės, kad į mūsų mokyklos trenerių komandą prisijungė šis profesionalas, kuris savo patirtį perduoda būsimoms Lietuvos futbolo žvaigždėms!

Trumpa Edvardo Malkevičiaus dosjė:
UEFA A licencijos savininkas;
dirba FM “Ateitis” nuo 2020 m.;
buvęs profesionalus futbolininkas, atstovavo legendiniam Vilniaus “Žalgiriui”, SRT Vilnius komandai, 1992-1994 m. atstovavo Vokietijos FSV Schwerin klubui;
dirbo Tauragės „Tauro“ komandos vyr. treneriu, su kuriuo laimėjo šalies I lygos čempionatą, iškopė į A lygą ir pateko į LFF taurės finalą.

Pristatome Jums jau paskutinįjį nominantą “Geriausio 2020 m. FM Ateitis trenerio” rinkimuose - Romaldas Juknevičius!
Džiaugiamės, kad Romaldas yra vienas ilgiausiai dirbančių mūsų mokykloje trenerių ir visą savo profesionalaus futbolininko patirtį perduoda mūsų auklėtiniams!

Trumpa Romaldo Juknevičiaus dosjė:
UEFA A licencijos savininkas;
dirba FM “Ateitis” nuo 2004 m.;
1973-1996 m. žaidė Kėdainių „Nevėžio“, Klaipėdos „Atlanto“, Kauno „Politechnikos“, Tauragės „Tauro“ komandose;
1993-2002 m. buvo Kėdainių „Nevėžio“ vyr. treneris.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FM "ATEITIS" --> Vilnius

2022 Vas 11 14:48

Po Delfi publikacijos – STT tyrimas: pagarsėjusiam verslininkui be aukciono parduodamas aukso vertės sklypas
https://www.delfi.lt/news/daily/lithuan ... d=89403363

"O dabar pasidomėkime UAB „SKR Baltic“ vadovu ir akcininku Sauliumi Skrebe. Registrų centre nurodyta, kad jis taip pat yra UAB „SKR Grupė“ vadovas ir akcininkas, Lietuvos nacionalinės reklamos asociacijos „Linara“ valdybos narys, visuomeninės organizacijos Šv. Huberto medžiotojų ir žvejų klubo valdybos narys, VšĮ futbolo mokyklos „Ateitis“ valdybos pirmininkas."

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FM „Ateitis“

2022 Geg 14 17:33

Šiandien buvo pasirašytas kontraktas tarp Portugalijos super klubo SL Benfica ir akademijos FA Ateitis! Ilgalaikis bendradarbiavimas apims sportinių futbolo stovyklų organizavimą Lietuvoje, glaudus bendradarbiavimas futbolo trenerių edukacijoje, trenerių iš Portugalijos darbas su akademijos auklėtiniais.

Plačiau su spaudos konferencija
https://www.sportas.lt/naujiena/455797/ ... su-benfica

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FM „Ateitis“

2022 Bir 30 17:30

Vienas stipriausių Portugalijos futbolo klubų SL Benfica žengia pirmuosius žingsnius Lietuvoje
https://www.ateitisfm.lt/vienas-stipria ... lietuvoje/

SL Benfica futbolo klubas jau skaičiuoja daugiau nei šimto metų savo istoriją. Šis klubas pasižymi ne tik puikiais rezultatais Portugalijos bei Europos futbolo čempionatuose, tačiau ir giliomis jaunųjų žaidėjų ugdymo tradicijomis. Tad 2022 m. metais SL Benfica žengia pirmuosius savo žingsnius į Baltijos regioną! Futbolo akademija FA Ateitis yra pirmasis ir kol kas vienintelis šio super klubo partneris Baltijos šalyse.

Bendradarbiavimas pasižymės ilgalaikiais projektais, nukreiptais į Lietuvos vaikų ir jaunimo futbolo lygio kėlimą per sportines futbolo stovyklas, skirtas visiems norintiems tobulinti savo žinias bei įgūdžius su profesionaliais SL Benfica treneriais ir techniniais darbuotojais! Savo ruožtu FA Ateitis pradeda bendrus projektus, susijusius su akademijos auklėtinių sportinės programos kuravimu, futbolo trenerių iš Portugalijos integracijos į akademijos veiklą, glaudų darbą su skautais, kurie atidžiai stebės mūsų auklėtinius ir gabiausius jaunuolius kvies į SL Benficos akademijos treniruočių procesą Portugalijoje.

Lietuvoje stovyklą rengiančios „Benfica“ treneris: „Nenuvertinkite savo vaikų“
https://www.sportas.lt/naujiena/458675/ ... savo-vaiku

Prieš mėnesį bendradarbiavimo sutartį su Portugalijos gigante Lisabonos „Benfica“ sutartį pasirašiusi „Ateities“ futbolo akademija šį pirmadienį „Sportimos“ manieže žengė pirmąjį žingsnį – stovyklą, į kurią sugužėjo 80 jaunųjų futbolo talentų. Jiems treniruotes veda penki „Benfica“ akademijos specialistai.

„Esame sužavėti. Dalyvauja daug vaikų ir, reikia pabrėžti, kad tai viena didžiausių stovyklų, kurias organizuojame šią vasarą. Nors vaikai nėra pratę dirbti taip intensyviai, tačiau jų pasiruošimo lygis leidžia sėkmingai atlikti treniruotes, kurias jiems esamę paruošę“, - sakė „Benfica“ klubo jaunimo plėtros departamento vadovas Davide Gomesas.

Intensyvumą pašnekovas įvardino neatsitiktinai. Anot jo, intensyvumas yra bagažas, kurį žaidėjas privalo kaupti dabar. Šioje stovykloje kasdien treniruotės vyksta po keturias valandas.

„Intensyvumas yra adaptacijos reikalas. Jeigu vaikai nuolat treniruotųsi po du ar tris kartus per savaitę tokiu krūviu, tik laiko klausimas, kada vaikai prie jo priprastų. Dabar vaikai pavargsta, bet tai normalu. Kita vertus, jie yra daug stipresni nei patys galvoja. Kiekvienas vaikas nori tapti profesionalu, o šis procesas nėra trumpalaikis. Jis dedasi žingsnelis po žingsnelio ir dirbant sistemingai, turint konkrečius tikslus, planuojantis kiekvieną treniruotę, po truputį tas vaikas artės savo tikslo link“, - sakė D.Gomesas.

Mūsų šalies vaikai nuo pat pirmų dienų dažnu atveju atsilieka technikos paruošimu portugalams. Pašnekovui tai yra visiškai suprantama.

„Vaikai visur yra vaikai, tiek Portugalijoje, tiek Lietuvoje, tiek Afrikoje. Svarbiausia duoti jiems reikiamą stimulą, tinkamas treniruotes, metodiką. Skirtumo tarp vaikų nėra, jie visi mėgsta žaisti. Kažkiek skiriasi technika? Tai, natūralu, techniškesni žaidėjai labiau pasireiškia tose šalyse, kuriose visus metus yra šiltas klimatas. Tada vaikai daugiau laiko nuo mažų dienų praleidžia žaisdami lauke savo laisvu laiku. Žaidžiant kieme jie vysto daugiau ir įvairesnių savo įgūdžių. Pavyzdžiui, Brazilijos vaikai nuolat žaidžia kieme, visada leidžia laiką su kamuoliu, jie turi platesnį spektrą technikos įgūdžių nei kitų šalių vaikai. Todėl lyginti vaikų iš Brazilijos, Portugalijos ar kitų pietų šalių su vaikais iš šiaurės šalių nereikia.

Mūsų vaikai nuo mažų dienų auga su didesne įvairove pratimų, daugiau laiko gali praleisti ir praleidžia kieme su kamuoliu. Kita vertus, jūsų vaikai puikiai reaguoja į pratimus, kuriuos jiems duodame, tad tik treniruočių skaičius juos skiria nuo sėkmės. Nenuvertinkite savo vaikų“, - kalbėjo D. Gomesas.

Sakykite, ko tikėjotės prieš atvykdami čia į Lietuvą ir ką gavote?

Mes jau buvome susidarę nuomonę, kadangi turime akademijos filialus Kijeve ir Kharkove. Dar prieš atvykdami žinojome, kad vaikai stiprūs, niekada nepasiduodantys, greiti. Tokių vaikų tikėjomės, tokius ir radome čia atvykę.

Ką vaikai gaus iš šios savaitės treniruočių?

Visų pirma, mes norime jiems parodyti, kad net sunkios treniruotės, gali teikti pasitenkinimą ir gali būti nenuobodžios. Stengiamės perteikti visus pratimus per žaidimą, priartinant viską prie realių situacijų ir kad visą tai jiems būtų smagu. Visų antra, treniruočių intensyvumas, visos treniruotės yra labai aukšto intensyvumo, mažos pauzės, jeigu treniruotės trukmė 90 minučių, tai visas 90 minučių žaidžiame nesustodami. Na ir pabaigai, norime, kad vaikai smagiai praleistų laiką su mumis, mes susipažintume su jais, o jie pažintų Portugalijos futbolo dalelę.

Grįžti į