bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Futbolo populiarinimas

2010 Lap 19 11:41

Parašė Dainius Mikeliūnas (http://www.facebook.com/profile.php?id=1821771396" onclick="window.open(this.href);return false;)
http://www.facebook.com/pages/Lietuvos- ... 085?ref=nf" onclick="window.open(this.href);return false;

Pasinaudosiu "Lietuvos futbolo" siena ir paprašysiu atsakyt į anketos klausimus. Reikalinga magistro darbui. Dėkui.
http://www.apklausa.lt/f/futbolo-bendru ... as-p1q45dz" onclick="window.open(this.href);return false;

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Futbolo populiarinimas

2010 Gru 09 22:39

Informacijos slėpimas – futbolo populiarinimas?
2010.12.09, 19:54
http://penalty.lt/informacijos-slepimas ... iarinimas/" onclick="window.open(this.href);return false;
Valdas KASPERAVIČIUS

„Lietuvos laikraščiai rašo tik apie krepšinį. Futbolui skiria vos kelias eilutes puslapio kampelyje“. Tokius žodžius teko girdėti daugybę kartų. Ne, ne tik iš paprastų žmonių, besidominčių sportu. Juos itin dažnai kartoja su Lietuvos futbolu itin glaudžiai susiję asmenys.

Tačiau patys kažkodėl daro viską, kad informacijos apie mūsų šalies futbolo įvykius, įvairias jo peripetijas būtų kuo mažiau. Paradoksalu, bet faktas. Apie pasaulyje populiariausią žaidimą rašau ne metus ar dvejus, todėl puikiai žinau tikrąją padėtį.

Baigiasi Lietuvos futbolo sezonas, per iškilmingus (dažniausiai) uždarymus išdalijami medaliai, taurės, prizai, Padėkos raštai. Ir stoja tokia tyla, kad net ausyse spengia. Prasideda vadinamasis tarpsezonis, per kurį klubai intensyviai ieško naujų žaidėjų, keičia trenerius. Tačiau tai saujelei žurnalistų, kurie Lietuvoje dar domisi mūsų futbolu ir nori apie jį informuoti ne itin gausius skaitytojus, klubai labiau stengiasi sutrukdyti nei padėti.
„Nieko dabar negalime pasakyti, paskambinkite po kokių trijų savaičių, gal bus kas nors aiškiau“, – išgirsti ausiai tokį įprastą atsakymą ir pasijunti tarsi vagis, norintis apnuoginti kažkieno sielą.

Nenuostabu, kad keletą kartų išgirdę tokius žodžius, laikraščių korespondentai nebesivargina skambinėti komandų vadovams ar treneriams. Kam mums gaišinti laiką. Jei kokia naujiena atsiras, nusikopijuosime iš interneto svetainių. Turbūt taip mąsto jie. O kaip elgtis apie futbolą rašantiems (beje, už dyką) portalams? Galėtų ir jie žiemą kaip meškinai miegoti po šilta sermėga. Tačiau tada Lietuvos futbolas taptų dar labiau apaugęs brūzgynais, pro kuriuos ir taip nedaug kas matoma.

Jau beveik mėnuo, kai nusileido A lygos čempionato užsklanda. Po sezono baigiasi ir daugelio futbolininkų sutartys. Tarpsezoniu daug žaidėjų jas pratęsia, būriai vyksta į įvairių komandų peržiūras. Ką per tą laiką paskelbė oficialios A lygos klubų svetainės? Pusė jų – visiškai nieko, kai kurios – šį tą. Smulkiau nedetalizuosiu, nes ne toks šio rašinio tikslas. Tendencija aiški – kol galima, informaciją reikia slėpti. Keisčiausia, kad slepiamos pavardės net tų žaidėjų, kurie po sezono paliko komandą.

Vis dėlto reikėtų pagirti Tauragės „Tauro“ klubą. Ne, jokiu būdu ne už tobulą svetainę. Už iniciatyvą, kurią jis parodė. Klubo svetainėje lankytojai gali užduoti klausimus „Tauro“ vadovams ir sulaukti atsakymų. Kai kurie atsakymai – tik dėl atsakymo, bet pagirtinas pats noras bendrauti.

Kai kurie klubai sezono metu rengia įvairias akcijas, stengiasi į stadioną pritraukti kuo daugiau žiūrovų. Tačiau kodėl tada, kai rungtynės nevyksta, o futbolo aistruoliai laukia naujienų, klubų atstovai tarsi atsitveria tylos siena. Juk pasakymas „spręsime, nutarsime, išsirinksime“ yra toks pat, kaip vieno trenerio komentaras apie rungtynes: „Ką aš galiu pasakyti? Momentais žaidimas buvo neblogas“.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Futbolo populiarinimas

2011 Vas 18 14:57

Futbolo bendruomenė kviečiama į susitikimą
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujienos/n355_.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Šeštadienį (2011 02 19d.) 15.45 val. Sekmadienio futbolo lyga (SFL) kviečia į susitikimą - futbolo problemos ir perspektyvos Vilniaus mieste. Susitikime Visuomeninio judėjimo "Taip" pirmininkas Artūras Zuokas pristatys "Sportuojantis Vilnius" programos metmenis. Benas Baltusis ( FK LiCs komandos vadovas) ir "Žalgirio" komandos direktorė Vilma Venslovaitienė pristatys vaizdinę medžiagą apie sporto infrastruktūros plėtros planus Vilniuje. Visus, kurie yra neabejingi Vilniaus futbolo problemoms ir SFL plėtros perspektyvoms, nuoširdžiai kviečiami į įdomų renginį. Renkamės kavinėje bare "Buda", adresu Vilniaus g./Islandijos g. sankryža ( kur seniau buvo Telekomas). Numatoma renginio pabaiga 17.30

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Futbolo populiarinimas

2011 Geg 05 21:53

Čia tikriausiai Platini populiarinimo tikslu atvyksta

Į Lietuvą atvyksta Michelis Platini

Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) prezidentas Michelis Platini lydimas aukščiausių UEFA vadovų kitą savaitę viešės Lietuvoje. Oficialiam vizitui pasirinktas Kaunas, kuriame gegužės 13 dieną, penktadienį, numatomi pagrindiniai susitikimai ir renginiai, praneša LFF.



UEFA prezidentą vizito Lietuvoje metu lydės UEFA viceprezidentas Marios Lefkaritis, Nacionalinių asociacijų direktorius Theodore Theodoridis, Nacionalinių asociacijų vystymo vadovas Thierry Favre bei Prezidento administracijos vadovas Kevinas Lamouras.



Vizito dienotvarkėje numatyti susitikimai su Lietuvos Respublikos Vyriausybės atstovais, Kūno kultūros ir sporto departamento vadovais bei Vilniaus ir Kauno miesto merais. Nacionalinio futbolo stadiono Lietuvoje klausimas - viena pagrindinių temų.



Paskutinį kartą UEFA prezidentas Lietuvoje lankėsi prieš dvejus metus. 2009 metais M. Platini dalyvavo Vilniuje vykusiame UEFA Vykdomojo komiteto posėdyje.

Šaltinis futbolas.lt

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: Futbolo populiarinimas

2015 Gru 16 11:05

Įdomu, kokiomis priemonėmis - marketingo - galima tai padaryti tarkim, kad sezone futbolas būtų populiarus?
Vienintelė futbolo populiarinimo priemonė, tai kad nuolat rašytų ir apie tai kalbėtų.
Bėda, kad LTU futbolas dažnai minimas neigiamu kontekstu. :roll:
Vienžo, banditų razborkės ir panašiai. Manyčiau, prie populiarinimo nelabai prisideda tokia reklama.

Psichologas
Pranešimai: 1320
Užsiregistravo: 2015 Vas 02 18:02
Palaikoma komanda: Kauno Žalgiris
Miestas: Kaunas

Re: Futbolo populiarinimas

2015 Gru 16 11:33

Reikalinga trintis ir sentimentai. Reikalinga priešprieša, į Kauno derbį žmonių susirenka daugiau negu į bet kurios iš šitų komandų rungtynes su pvz Atlantu ar Sūduva.

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: Futbolo populiarinimas

2015 Gru 16 11:37

Trintis, tai gal ir yra, ypač derbiuose, kai iš to pačio biudžeto fianansuojami, tai norisi įrodyti pranašumą. O kokie sentimentai? Spyris vs. Stumbras atveju?

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Draugiški turnyrai Futbolo populiarinimui

2021 Bal 25 07:23

VRFS kviečia futbolo mėgėjus ypatingai paminėti UEFA Čempionų lygos finalą
http://www.vilniausfutbolas.lt/naujiena ... inala/5363

Gegužės 29 dieną Stambule įvyks lemiamos UEFA Čempionų lygos sezono rungtynės. Asociacija Vilniaus regiono futbolo sąjunga (VRFS) tikisi, kad tuo metu Lietuvoje jau bus leidžiama nevaržomai sportuoti atvirose erdvėse, todėl kviečiame jus prisijungti prie Europos klubų fanų futbolo turnyro. Jei dėl karantino apribojimų vis dar nebus leidžiama sportuoti, turnyras bus pavėlintas ir vyks Europos futbolo čempionato metu.

Turnyru siekiama suburti įvairių Europos klubų gerbėjus ir suteikti progą susigrumti su „kitomis Europos komandomis“ vilkint savo mylimos ekipos marškinėlius. Tai unikali proga ne tik pademonstruoti savo simpatijas mėgstamam klubui, bet ir kautis bei lieti prakaitą aikštėje už savo klubo spalvas. Galbūt Jums pavyks įveikti savo klubo didžiausių varžovų gerbėjus ir tokiu būdu įrodyti savo pranašumą prieš kitų klubų fanus čia, Lietuvoje.

Manome, kad gyvi klubo fanų susibūrimai stiprina Jūsų bendruomenes, o rungtyniavimas vienoje komandoje yra puiki proga susitikti akis į akį ir geriau pažinti savo grupės narius. Viliamės, kad turnyras sulauks pakankamo susidomėjimo ir sėkmės atveju peraugs į reguliarią „Fanų futbolo lygą“.

Norinčius dalyvauti turnyre maloniai prašome kreiptis el. paštu ([email protected]).

Informacija apie turnyrą:

Numatoma preliminari turnyro data: Paskutinis gegužės mėnesio savaitgalis (dėl karantino galimas nukėlimas į birželio savaitgalį)
Numatoma turnyro trukmė: 2-3 dienos (penktadienis, šeštadienis, sekmadienis) priklausomai nuo komandų skaičiaus.
Numatomas turnyro formatas: 7x7, du kėliniai po 15 min., ne daugiau kaip 3 rungtynės į dieną.
Numatomas turnyro startinis mokestis: priklausomai nuo komandų skaičiaus, bet ne daugiau nei 300 eurų.
Numatomi reikalavimai komandoms: komandos turi vilkėti „savo klubų“ aprangas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Futbolo populiarinimas

2021 Geg 27 21:35

Pradedančiųjų futbolo teisėjų seminaras Utenoje
http://lfta.lt/pradedanciuju-futbolo-te ... s-utenoje/

Š.m. birželio 8 dieną Lietuvos futbolo teisėjų asociacija (LFTA) ir Utenos apskrities futbolo federacija (UAFF) organizuoja seminarą Utenoje, kuris skirtas naujiems ir pradedantiems futbolo teisėjams. Tai puiki galimybė susipažinti su teisėjavimo specifika ir žengti pirmuosius žingsnius, siekiant teisėjo karjeros.

Nemokamame seminare bus pristatytos futbolo taisyklės, atliekami video testai, analizuojami video klipai. Nuobodžiauti neleis ir seminaro metu atliekami praktiniai užsiėmimai.

Seminarą vykdys Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) metodinio komiteto pirmininkas Nerijus Dunauskas, LFTA sekretorius Šarūnas Tamulynas ir FIFA kategorijos teisėjas Robertas Valikonis.

Vieta: „Utenio“ stadionas
Laikas: Pradžia planuojama 15.00 val.
Būtina registracija el. paštu [email protected]

Registracija vykdoma iki birželio 7 dienos.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Futbolo populiarinimas

2021 Lie 10 20:22

Įdomu ko Zarasai neatsirenka komandos ir nesijungia prie PAFF ar SFL lygos;

Zarasų futbolo klubas „Liepsna“ tradiciškai rengia savo gimtadienio šventę „Vasaros naktį“. Liepos 16-17 dienomis vyksianti šventė skirta visiems miestiečiams, klubo bendruomenei bei aktyviems poilsiautojams.
https://www.sportas.info/futbolas/futbo ... su-sportu/

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Futbolo populiarinimas

2021 Rgp 30 18:39

Futbolo šventė Kaune pažymėta pergale: iki pabaigos kovojusi „Panemunės“ komanda palaužė Vilniaus „Prelegentų“ pasipriešinimą
http://www.kaunas.lt/2021/08/naujienos/ ... riesinima/

Po „pandeminės“ metų pertraukos į KTU inžinerijos licėjaus stadioną sugrįžo legendinėmis tapusios Kauno „Panemunės“ ir Vilniaus „Prelegentų“ komandų futbolo rungtynės, tradiciškai rengiamos minint Šv. Roko atlaidus. Saulėtą sekmadienio popietę gausiai susirinkę kauniečiai mėgavosi atkaklia, emocinga ir ambicijų nestokojusia dvikova. Dramatišką pergalę rezultatu 2:1 šiemet iškovojo panemuniškių, Vičiūnų ir Rokų bendruomenių jungtinė komanda.

„Gera atmosfera stadione ir šypsenos susirinkusių kauniečių veiduose sufleruoja, kad šventė išties pavyko. Be abejo, pagrindinė viso to priežastis – pergalę atnešę mūsų palaikomų žaidėjų įvarčiai. Dėkojame jiems už parodytą charakterį ir linkime dar daugiau pergalių ateityje“, – sakė rungtynes tradiciniu kamuolio išspyrimu iš aikštės vidurio pradėjęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Šįkart tradicinė kauniečių ir vilniečių ekipų tarpusavio akistata prasidėjo greitu sostinės atstovų įvarčiu. Jau pirmomis minutėmis, itin pavojingame išpuolyje po puikaus perdavimo iš kairiojo atakos krašto šeimininkų vartininką baudos aikštelėje tiksliu smūgiu nuginklavo pramogų pasaulio atstovas Linas Zareckas-Choras.

Ir nors per likusį pirmojo kėlinio laiką progų įvarčiams pelnyti turėjo tiek vieni, tiek kiti, kamuolys dar kartą vartų tinkle nesuspurdėjo. Visas veiksmas ir kulminacija persikėlė į antrąją dvikovos pusę. Joje visišką iniciatyvą perėmė „Panemunės“ futbolininkai.

Artėjant mačo pabaigai, vilniečiai gausiomis pajėgomis sutankino gynybą ir siekė bet kokia kaina išsaugoti susikurtą persvarą. Tačiau visas svečių pastangas perniek nubraukė išlyginamasis Tano Petukausko įvartis, kuris visiškai perlaužė rungtynių eigą.

Priešininkų gynybinius pančius pralaužę kauniečiai įjungė aukštesnę pavarą ir žaidė tarsi ant sparnų, o jau netrukus pavojingai varžovų vartų link prasiveržęs ir galingai smūgiavęs Vytautas Žemaitis privertė „Prelegentus“ dar kartą traukti kamuolį iš savo vartų tinklo.

Įtampos neatlaikiusi Vilniaus ekipa paskutinėmis minutėmis galėjo likti mažumoje – už perteklines emocijas teisėjas Saulius Karka parodė raudoną kortelę ir iš aikštės išvijo sostinės klubo vartininką. Tačiau draugiškumo gestą parodžiusių šeimininkų prašymu į aikštę žengė kitas svečių futbolininkas ir mačas, kuriame daugiau įvarčių nekrito, buvo užbaigtas pilnomis sudėtimis.

Po atkaklios akistatos bendrai nuotraukai išsirikiavę komandų atstovai sulaukė simbolinių Kauno miesto dovanų.

Aistruoliai sustiprino motyvaciją

Dramatišką pergalę iškovoję „Panemunės“ futbolininkai teigė, kad papildomų jėgų ir motyvacijos rungtynėse pridėjo namų sienos bei gausiai KTU licėjaus inžinerijos stadione susirinkę aistruoliai.

„Priešininkai yra gerai žinomi. Jie patyrę ir puikiai skaito žaidimą. Tačiau kovai ruošėmės ir mes. Žinojome, kaip reikia užpulti varžovus ir jų ginamus vartus. Kartais oponentą reikia apgauti gudriais sprendimais. Laikėmės savo žaidimo plano ir džiaugiamės iškovota pergale“, – emocijomis dalijosi ties šonine linija savo komandos draugams patarimų negailėjęs ilgametis Kauno ekipos narys Minvydas Matlašaitis.

Sėkmingu pasirodymu buvo patenkintas ir kitas legendinis „Panemunės“ futbolininkas Haris Babušis, kuris iki šiol nepraleido nė vienerių rungtynių. Tačiau jis prieš susitikimą tikėjosi kur kas lengvesnės įvykių eigos.

„Rungtynės labai sunkios, bet geros. Varžovai šiemet susilpnėjo, tačiau nereikia pamiršti, kad ir mūsų sudėtyje mėgėjų netrūko. Šventė pavyko, nuotaikos geros, o tai ir svarbiausia. Esame dėkingi kauniečiams ir miestui už puikų palaikymą“, – kalbėjo H. Babušis.

Svečiai žada atsirevanšuoti

Vienintelį įvartį „Prelegentų“ gretose pelnęs buvęs muzikos grupės ŽAS narys L. Zareckas-Choras neslėpė kartėlio tiek dėl kieto varžovų žaidimo, tiek dėl teisėjų sprendimų. Tačiau įžymybių komandos atstovas pažadėjo, kad kitąmet vilniečiai turės motyvacijos sugrįžti ir atsirevanšuoti.

„Amžius duoda akivaizdžius ženklus – išsaugoti jėgas abiejuose kėliniuose darosi vis sudėtingiau. Reikia pripažinti, kad kauniečiai žaidė labai grubiai. Įtakos turėjo ir teisėjo priimti sprendimai. Tačiau jiems tikrai reikėjo šios pergalės ir ją iškovojo. Kitąmet vyks jau dešimtosios tarpusavio rungtynės, todėl tikrai turėsime noro sutvirtėti ir sugrįžti stipresni. Negalime visko taip paprastai palikti“, – tikino L. Zareckas.

Graži kasmetinė tradicija

Šiais metais Kaune organizuotame tradiciniame futbolo susitikime kauniečiai ir žvaigždžių desantas iš Vilniaus susigrūmė jau devintąjį kartą. Šiuo žaidimu paminėti Šv. Roko atlaidus tapo gražia tradicija, kurią futbolui neabejingi panemuniškiai puoselėja jau daugiau kaip 40 metų.

Legendinės Kauno „Panemunės“ ir Vilniaus „Prelegentų“ akistatos vyksta nuo pat 2012-ųjų, išskyrus praėjusius metus, kuomet susitikimas neįvyko dėl karantino ribojimų. Po šiųmečio triumfo kauniečiai savo sąskaitoje turi jau keturias pergales ir laimėjimų skaičiumi pasivijo futbolo entuziastų komandą iš sostinės.

Ekipos lygiosiomis sužaidė vos kartą – būtent prieš devynerius metus, kai pirmoji tarpusavio dvikova baigėsi tikra įvarčių fiesta 5:5.



Grįžti į