cikonio
Pranešimai: 114
Užsiregistravo: 2020 Vas 23 13:28

Re: Futsalas bendrai

2020 Lap 28 15:57

O kas transliuoja futsal čempionatą, gal galit numesti nuorodą...

cikonio
Pranešimai: 114
Užsiregistravo: 2020 Vas 23 13:28

Re: Futsalas bendrai

2020 Lap 28 16:42

Radau jutūbėje 8-)

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Futsalas bendrai

2021 Sau 28 17:14

Salės futbolo istorija Lietuvoje: nuo apskričių pirmenybių iki FIFA pasaulio čempionato
https://lff.lt/news/11739/sales-futbolo ... empionato/

Iš Sovietų sąjungos priespaudos ištrūkusi Lietuva dar tik mokėsi savarankiškumo, daug dalykų buvo nauji, daug ką teko statyti nuo nulio. Tuo tarpu futbolas 1998–aisiais jau buvo gerokai atkutęs, bet jo atmaina – salės futbolas – dar tik žengė pirmuosius žingsnius.

Tie pirmieji žingsniai buvo apskričių čempionatai, bet jais viskas ir baigdavosi, o tikrojo čempiono niekas taip ir nesužinodavo. Minėti 1998–ieji buvo kertiniai, kai tuometinio LFF prezidento Vytauto Dirmeikio komanda nusprendė surengti pirmąjį neoficialų Lietuvos čempionatą. Jo nugalėtoju tapo puikiai pažįstamus žaidėjus, tokius kaip Igoris Pankratjevas, Vitalijus Stankevičius ar Audrius Šlekys, turėjęs Kauno „Inkaras“.

Taip prasidėjo „Inkaro“ era. Paskutiniais praėjusio amžiaus metais startavusioje Lietuvos salės futbolo lygoje kauniečiai triumfavo penkerius metus iš eilės.

„Mūsų klubo tradicija buvo kiekvieną žiemą žaisti salėje arba lauke su ledo ritulio vartais. Mes visada žinojome, kad žaidimas mažoje erdvėje suteikia daugiau mąstymo, judesio ir panašiai. Be to, toks žaidimas leisdavo gerai pasiruošti būsimam didžiojo futbolo sezonui. Kai startavo Lietuvos čempionatas, mes į jį patekome kaip Kauno apskrities nugalėtojai. Pradžia buvo sunki, bet labai įdomi. Itin plati dalyvių geografija, įdomūs varžovai... Įdomūs tada buvo laikai. Taip, mes laimėjome penkis čempionatus iš eilės, tačiau mums niekada nebuvo lengva. Pavyzdžiui, pirmajame čempionate mums į atlapus kibo Panevėžio komanda, kurios kolektyvas buvo labai darnus. Turėjome reikalų su „Nautara“, „Širvinta“ ir Klaipėdos „Argus“ ekipomis. Daugiau mažiau mūsų visų pajėgumas buvo panašus, tik skyrėmės tuo, kad mes iš visų rinkdavomės stabiliausiai. Ir ne tik į rungtynes, bet ir į treniruotes“, – pasakojo visus pirmuosius savo komandos žingsnius matęs dabartinis „Inkaro“ vadovas Deividas Kalpokas.

Apetitas kauniečiams kilo bevalgant. Lietuvos čempiono vardo nebeužteko, vis labiau norėjosi savo jėgas išbandyti ir tarptautiniame fronte, UEFA futsal Čempionų lygoje. Be to, patiems žaidėjams tai buvo galimybė sugrįžti į didįjį futbolą. Pavyzdžiui, A. Šlekio benefisas ir 33 įvarčiai per sezoną salėje, jam garantavo kontraktą ir vietą startinėje FBK „Kauno“ sudėtyje.

„Lietuvoje tuomet dar niekas nenaudojo „stulpo“ sąvokos. Palikdavome jį vieną prie varžovų vartų ir ten Audriui nebuvo lygių. Jis mušė kiek norėjo ir kada norėjo. Be abejo, pradėjome svajoti apie Čempionų lygą. 2001 metų lapkritį ta svajonė išsipildė. Išvykome į Kroatiją ir keturių komandų („Split 1700“ (Kroatija), Minsko „Simurg“ (Baltarusija), „Doukas School“ (Graikija) ir Kauno „Inkaras“) turnyre užėmėme antrą vietą. Gaila, bet tuomet į kitą etapą patekdavo tik grupės nugalėtojai“, – prisiminimais dalinosi D.Kalpokas.

Po penkerių čempioniškų metų „Inkaras“ nusileido kitai Kauno komandai „Nautarai“, o dar po metų išnyko iš salės futbolo žemėlapio. Po „Nautaros“ triumfo, kitąmet stipriausia Lietuvos salės futbolo komanda buvo Mažeikių „Nafta“, o dar po metų prasidėjo „Nautaros“ era. Kaip ir „Inkaras“, „Nautara“ nepralenkiama buvo penkerius metus iš eilės.

„Tuo metu buvome geriausi surinkti salės futbolo žaidėjai. Visi žinojome, ką kiekvienas gali, buvo geras tarpusavio ryšys, vienas kitą suprasdavome iš pusės žvilgsnio“, – sakė tuometinis „Nautaros“ atstovas Marius Bezykornovas.

Antrasis dvidešimt pirmojo amžiaus dešimtmetis buvo kitoks. Vieno ryškaus flagmano Lietuva neturėjo, o apginti titulo iki 2018 metų nesugebėjo niekas. Čempionais tapo Vilniaus „Bekentas“, Kauno „Nautara“, Radviliškio „Lokomotyvas“, Kauno „Inkaras“, Panevėžio „Baltija“ ir Kauno „Vytis“.

Pastarasis po metų apgynė titulą ir tapo trečiąja Kauno komanda, kuri per visą salės futbolo istoriją sugebėjo sukurti savo erą. Nepaisant to, kad ji tęsiasi jau penkerius metus, pati komanda jau sugebėjo pasikeisti iš esmės. Iš pradžių futbolininkų iš Brazilijos pagrindu komandą statę kauniečiai prieš metus pakeitė strategiją, o brazilus pakeitė Lietuvos rinktinės kandidatai.

„Mūsų sėkmė atėjo su pirmaisiais iš Brazilijos atvykusiais legionieriais, kurie mums parodė visiškai kitokį salės futbolą. Tikrą salės futbolą, kokio lietuviai iki tol nebuvo matę. Išbandę šį metodą, pakeitėme strategiją. Kadangi esame ieškojimų kelyje, manau, kad tai yra visiškai normalu. Iš kiekvieno sezono pasiimame know how, kuris leidžia nesustoti ir toliau tobulėti. Aš tikrai neatmetu galimybės, kad kitąmet ar po dvejų metų „Vytį“ pamatysime visai kitokį. Netgi ne taip – aš galiu garantuoti, kad pateiksime dar ne vieną staigmeną“, – sakė „Vyčio“ vadovas Darius Gurskis.

Įspūdingi „Vyčio“ pasiekimai buvo įvertinti ir UEFA – praėjusių metų pabaigoje komanda visų Europos komandų reitinge palypėjo iki rekordinio trylikto laiptelio. Tokiu pasiekimu negali pasigirti jokia kita Lietuvos ekipa.

Tol, kol „Vytis“ renka pergales nacionalinėse pirmenybėse, FIFA dar 2019–aisiais paskelbė, kad būsimasis pasaulio čempionatas vyks mūsų šalyje. Tokio įvertinimo per pastaruosius 24 metus nesulaukė jokia kita Europos valstybė.

„Mes labai džiaugiamės, kad galime pasveikinti daugiau nei po dvidešimties metų vėl Europos žemyne vyksiantį FIFA Futsal pasaulio čempionatą ir ypač džiaugiamės galėdami jį surengti Lietuvoje. Neabejoju, kad aistringai mylinti uždarų patalpų sportą ir turinti didelę tarptautinių renginių patirtį, jūsų šalis ir čempionatą organizuojantis komitetas pasinaudos proga tinkamai surengti pirmąjį FIFA renginį Lietuvoje“, – tik paaiškėjus čempionato vietai sakė FIFA turnyrų vadovas Jaime Yarza.

„Tokio aukšto lygio renginys yra svarbus visai valstybei, todėl tik bendrų pastangų dėka galėsime sklandžiai jam pasirengti. Džiaugiuosi, kad ir šalies, ir miestų vadovai supranta šio čempionato mastą bei svarbą ir tai leidžia tikėtis, kad Lietuva surengs gražią futbolo šventę iš viso pasaulio atvykusiems sportininkams ir sirgaliams“, – daugiau nei prieš metus pažymėjo turnyrą organizuojančios Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Futsalas bendrai

2021 Gru 26 17:48

Su Jonavos salės futbolo klubo „Vikingai“ treneriu Aleksandr Danilenko kalbėjomės apie pirmą Lietuvos futsal A lygos čempionato etapą, komandos žaidimą, varžovus ir lietuvišką salės futbolą.
https://www.jonavosnaujienos.lt/vikingu ... -zaidejai/

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Futsalas bendrai

2022 Sau 29 06:48


Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Futsalas bendrai

2022 Vas 02 19:00


Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Futsalas bendrai

2022 Vas 10 21:23

Ryvkinas grįžo dirbti į Ukrainą ir šiek tiek pakalbėjo apie Lietuvą.
https://www.ua-football.com/ukrainian/f ... -aren.html

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Futsalas bendrai

2022 Rgp 04 18:47

Italijos futsal Serie A žaidęs Edgaras Baranauskas toliau atstovaus Manfredonijos „Vitulano Drugstore“ A2 (antras divizionas), klubas su juo oficialiai pratęsė kontraktą. Vasarą sugrįžęs į Lietuvą žaidžia už Ekraną I Lygoje.

https://www.calcioa5anteprima.com/-futs ... aranauskas

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Futsalas bendrai

2022 Lap 30 15:51


Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Futsalas bendrai

2023 Vas 07 10:29

Vasario 5 d. Baigėsi Lietuvos salės futbolo A lygos reguliarusis sezonas. Jo nugalėtoju tapo čempiono vardą ginantis ir nė vieno pralaimėjimo nepatyręs Kauno „Žalgiris“ (52 tšk. per 18 rungt.). Į atkrintamąsias varžybas taip pat pateko Jonavos „Vikingai“ (38), Mažeikių „Vip“ (32), Gargždų „Pramogos“ (30), Vilkaviškio „Bruklinas“ (28), Naujosios Akmenės „Saulės kraštas“ (26), „Radviliškis“ (22) ir Vilniaus „Turbotransfers“ (15). Devintoje vietoje liko „Panevėžys“ (12), o paskutinę dešimtąją užėmė ir į žemesnę lygą iškrito „Širvintos“ (5).

https://www.lrytas.lt/sportas/startai/2 ... s-26035332

Kalinauskas
Pranešimai: 3256
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Futsalas bendrai

2023 Bal 04 15:10

Lietuvos futbolas, skandalas ir Benas Spietinis:-)
„Kauno Žalgirio“ salės futbolo klubas viešu pranešimu kreipiasi į Lietuvos futbolo federaciją (LFF), Lietuvos salės ir paplūdimio futbolo asociaciją (LSPFA) bei futbolo bendruomenę ir dalijasi savo pozicija dėl chuliganiško Jonavos „Vikingų“ žaidėjo Beno Spietinio elgesio praėjus parai po finalinių Lietuvos Futsal A lygos rungtynių.

2022-2023 m. Lietuvos salės futbolo lygos finalo serijoje susitiko „Kauno Žalgiris“ ir Jonavos „Vikingai“ – finalo seriją 3:0 laimėję žalgiriečiai balandžio 2 dieną apgynė Lietuvos čempionų titulą ir iškovojo teisę kitame sezone atstovauti Lietuvai UEFA Futsal Čempionų lygoje.
Deja, bet varžovų futbolininkas B.Spietinis savo emocijų nepaliko tik futbolo aikštėje ir viską perkėlė už sporto ribų – pirmadienį vėlai vakare futbolininkas iš Jonavos atvyko į Kauną ir užsipuolė čia gyvenančius „Kauno Žalgirio“ salės futbolininkus iš Brazilijos.

Lietuvos čempionų žaidėjai buvo užgauliojami žinutėmis ir kviečiami santykius išsiaiškinti į lauką, o šiems nereagavus, buvo išdaužti gyvenamosios vietos langai, apspardytos bei apspjaudytos durys. B.Spietinis veikė ne vienas.

Visa Kauno „Žalgirio“ organizacija smerkia tokį varžovų futbolininko elgesį, netoleruoja smurto bei neapykantos. Aikštėje vykstantys dalykai griežtai negali persikelti už aikštės ribų, keliant grėsmę sportininkams.

Tą patį vakarą „Kauno Žalgiris“ kreipėsi į policiją, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Jonavos komandos žaidėjo veiksmų.

B.Spietinis taip pat yra Lietuvos vyrų salės futbolo rinktinės narys, Jonavos „Vikingų“ kapitonas – „Kauno Žalgiris“ kviečia LFF bei LSPFA reaguoti į šiuos įvykius ir priimti atitinkamus sprendimus.

zalgiris.lt

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Futsalas bendrai

2023 Bir 29 21:46

Aišku LSPFA apie tai nieko nežino ir ramiai per visą darbo dieną nieko nepaskelbė.
----------------
https://www.uefa.com/uefafutsalchampion ... in-round-/

„Kauno Žalgirio“ futsal klubas UEFA reitinge pakilo iki 12 vietos. Tokia pozicija reiškia, jog kauniečiai savo pasirodymą 2023–2024 metų futsal Čempionų lygoje pradės nuo pagrindinio B etapo.

Ketvirtadienį paaiškėjo, kad „Kauno Žalgiris“ gavo teisę kito UEFA Futsal Čempionų lygos turnyrą organizuoti Lietuvoje.

Pagrindinis etapas bus žaidžiamas spalio 24–29 dienomis

Potencialius savo varžovus kauniečiai sužinos liepos 5 dieną, kada bus ištraukti turnyro burtai.

Praėjusiame sezone kauniečiai savo pasirodymą užbaigė būtent pagrindiniame etape, kai keturių komandų turnyre Prienuose užėmė antra vietą ir į tolimesnį etapą nepateko.

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Futsalas bendrai

2023 Gru 24 01:24

Įvertinimas lietuviui: futsal teisėjas D.Norkus paaukštintas į elitinę teisėjų grupę
https://www.lff.lt/ivertinimas-lietuviu ... eju-grupe/

Lietuvos futsal teisėjas Dominykas Norkus prieš didžiąsias metų šventes sulaukė ypatingo įvertinimo. Lietuvis buvo paaukštintas į elitinę teisėjų grupę – čia iki šiol nebuvo buvęs nė vienas Lietuvos teisėjas nei didžiojo futbolo, nei futsalo teisėjų grupėje.

FIFA turi atskiras teisėjų grupes. Gavus tarptautinę kategoriją, teisėjas automatiškai atsiduria 2-oje teisėjų grupėje ir turi galimybę kilti aukštyn. Būtent taip nutiko ir D. Norkui – praeitą vasarą arbitras buvo paaukštintas į 1-ąją grupę, o visai neseniai sulaukė ir dar didesnio įvertinimo bei pakilo į elitinę teisėjų grupę.

Šioje grupėje yra viso labo 40 teisėjų ir tik šios grupės teisėjai pretenduoja dirbti futsal pasaulio čempionate ar UEFA futsal Čempionų lygos finalo ketverto varžybose.

Primename, kad D. Norkus kartu su kitais Lietuvos teisėjais šiame sezone jau buvo pakviestas dirbti FIFA futsal pasaulio čempionato atrankos elitiniame etape, taip pat ir UEFA futsal Čempionų lygos pagrindiniame atrankos etape.

Respublik
Pranešimai: 8537
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Futsalas bendrai

2024 Kov 04 18:17

Į Klaipėdos rajono sportininkų istoriją įrašytos dar kelios pergalės
https://etaplius.lt/naujiena/i-klaipedo ... s-pergales

Į Klaipėdos rajono sportininkų istoriją įrašytos dar kelios pergalės – du aukso medaliai Europos jaunimo kudo ir vicečempionių titulas moterų salės futbolo čempionatuose. Rajono vardą laimėjimais garsinančias sportininkes šiandien pasveikino ir meras Bronius Markauskas.

Sidabro taurę į Klaipėdos rajoną parvežė ir „Bangos“ merginų salės futbolo komanda. Vasario mėnesį Druskininkuose vykusiame Lietuvos moterų salės futbolo čempionate „Bangos“ atstovės iškovojo antrąją vietą. Didžiajame finale praėjusių metų čempionės Gargždų futbolininkės susitiko su FA „Šiauliai“.

Padėkos raštas įteiktas Karolinai Curukovai, Austei Bernotaitei, Monikai Grikšaitei, Paulinai Narbutaitei, Viltei Švarcaitei, Kamilei Pranulytei, Atėnei Streckytei, Austėjai Jokubaitytei, Estelai Tamošauskaitei, Smiltei Vaitkevičiūtei, Gabijai Cemnolonskytei, Kamilei Žiliūtei ir komandos treneriui Simui Alsiui.

Grįžti į