Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Garliavos Stadionas

2019 Lie 18 18:49

Garliavoje atsiras tarptautinius reikalavimus atitinkantis stadionas
https://www.15min.lt/m/id/verslas/kvadr ... 73-1176262

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Sau 11 23:21

Garliava
Garliavoje atsiras tarptautinius reikalavimus atitinkantis stadionas
https://www.15min.lt/m/id/verslas/kvadr ... 73-1176262
Bus įrengta pilnų matmenų dirbtinės dangos aikštė, 500 vietų tribūnos.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Geg 11 23:29

Garliavoje atsiras tarptautinius reikalavimus atitinkantis stadionas
https://www.15min.lt/m/id/verslas/kvadr ... 73-1176262
Paveikslėlis

Bus įrengta pilnų matmenų dirbtinės dangos aikštė, 500 vietų tribūnos.
Adomo Mitkaus mokykla ir Garliavos bendruomenė turės modernų stadioną
https://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas ... ona-960933
2020-04-05

Pirmadienį Garliavoje numatoma pradėti Adomo Mitkaus mokyklos stadiono įrengimo darbus. Pilnų matmenų futbolo stadionas statomas kartu su Lietuvos futbolo federacija ir tarnaus visai bendruomenei. Projektą planuojama įgyvendinti ne ilgiau kaip per 7 mėnesius.

Rekonstruojamas futbolo stadionas Garliavoje atitiks tarptautinius standartus
http://www.garliava.lt/lt/seniunija/228 ... standartus

Šalia Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos pluša statybininkai, pradėję stadiono rekonstrukciją. Darbai bus baigti dar šįmet, tad Kauno rajonas didžiuosis turėdamas natūralių matmenų, tarptautinius standartus atitinkantį futbolo stadioną.

Naudosis ne tik moksleiviai

„Modernizuodami esamą stadioną norime paskatinti vaikų užimtumą, įgyvendinti kūno kultūros ir sporto strategiją, vykdyti sporto plėtrą rajone“, – teigė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris.

Mokyklos teritorija ir joje esantis sporto įrenginių kompleksas įrengti seniai. Viskas pasenę ir nusidėvėję, įrenginiai netinkami naudoti, neatitinka šiuolaikinių reikalavimų, todėl atnaujintas sporto kompleksas bus skirtas ne tik mokyklos reikmėms. Juo galės naudotis ir miestelio bei rajono savivaldybės gyventojai.

M.Rikteris patvirtino, kad šiuo projektu numatomas tik esamų įrenginių modernizavimas ir su tuo susiję remonto darbai, todėl neprireiks keisti Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos teritorijos išplanavimo, sporto komplekso lokacijos ir orientacijos.

Prisideda federacija

Prie šio projekto prisideda ir Lietuvos futbolo federacija (toliau – LFF). Kauno rajono savivaldybė finansuoja stadiono įrengimą, o aukščiausios kategorijos dirbtinė aikštės danga bus nupirkta ir paklota už LFF lėšas. Darbų vertė – šiek tiek daugiau nei 1 mln. Eur. Stadiono rekonstrukciją vykdo UAB „Kelminta“.

„Bus įrengtas ne tik futbolo stadionas, tačiau atlikta ir daug kitų darbų. Aplink stadioną turėsime modernius bėgimo takus, pėsčiųjų takus, pritaikytus žmonėms su negalia, už futbolo vartų bus įrengtos 6 metrų kamuolių gaudyklės, žiūrovams pastatytos lengvų konstrukcijų tribūnos su 500 vietų bei 42 vietų dengta tribūna teisėjams ir abiejų komandų atsarginiams žaidėjams“, – laukiančius darbus vardijo M. Rikteris.

Siekiant apsaugoti sporto aikštynus ir įrenginius, mokyklos teritorija bus aptverta segmentine metaline tvora, įrengti rakinami įvažiavimo vartai ir varteliai ties pėsčiųjų takais. Atviroms sporto aikštelėms apšviesti suprojektuotos atramos su specialiais LED tipo šviestuvais.

Sparčiai populiarėja

Stadiono tvarkymo darbai prasidėjo prieš mėnesį ir planuota viską baigti per 4 mėn. Tačiau iškilo problemų dėl dujų vamzdžio, kuris eina po stadionu. „Energijos skirstymo operatorius jau baigė dujų trasos iškėlimo darbus, vamzdis paklotas šalia stadiono. Šią savaitę planuojamas dujų perjungimas, todėl statybininkai galės tęsti darbus“, – aiškino direktoriaus pavaduotojas.

M.Rikteris užsiminė, kad rangovai pradėjo augalinio sluoksnio nukasimo darbus. Tada lauks lietaus nuotiekų surinkimo ir drenažo tinklų įrengimas, elektros tinklų klojimas bei šalčiui atsparaus sluoksnio įrengimas.

Kauno rajono savivaldybė jau yra atnaujinusi Ežerėlio, Vilkijos, Neveronių, Linksmakalnio Domeikavos, Jonučių ugdymo įstaigų stadionus. Futbolas Kauno rajone tarp vaikų sparčiai populiarėja, todėl rajono vadovai džiaugiasi, kad Garliavoje atsiras tarptautinius standartus atitinkantis futbolo stadionas, taip pat rekonstrukcijos sulauks Babtų, Čekiškės stadionai.

Paveikslėlis
Paveikslėlis

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Įvairios bazės

2020 Geg 21 00:01

Garliavos futbolo stadionas atitiks tarptautinius reikalavimus

https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1321092

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Rgp 31 12:57

Kauno rajonas mokslo metus pasitinka su iššūkiais ir naujovėmis
http://alkas.lt/2020/08/29/kauno-rajona ... aujovemis/

Tęsiama stadionų ir sporto aikštynų programa. Bene didžiausią dovaną gaus Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos bendruomenė – šalia jos baigiamas statyti pilnų matmenų futbolo stadionas. Rugsėjo pabaigoje jame jau turėtų įvykti pirmosios rungtynės.

Raudondvario ir Babtų sporto aikštynų rekonstrukcija – irgi jau čia pat.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Įvairios bazės

2020 Rgs 29 21:47

Garliavoje atidarytas stadionas, kuriame – pilnų matmenų aikštė: miestelio klubas nusitaikė į I lygą
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1384294

Antradienį šalia Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos atidarytas tarptautinius reikalavimus atitinkantis futbolo stadionas. Pirmieji aikštės dangą išbandė Lietuvos futbolo jaunimo U-15 ir Kauno rajono Garliavos rinktinių sportininkai. Miestelio futbolo klubo vadovas atviras – komanda nusitaikė į I lygą. Ambicingus tikslus paskatino būtent šios sporto bazės atsiradimas.

„Galbūt tik Vilkija turi panašią aikštę, arti pilnų matmenų“, – paklaustas, ar Kauno rajone toks stadionas – pirmas ir vienintelis, atsakė daugiau nei dešimtmetį veikiančio Garliavos futbolo klubo vadovas Henrikas Grigas.

O ir pačiame Kaune tokių aikščių tik tiek, kad galima ant vienos rankos suskaičiuoti, tad šio stadiono atidarymas – nemenka paspirtis futbolo bendruomenei. Štai pats Garliavos futbolo klubas jau kuria viziją apie dalyvavimą II ar net I lygoje.

„Stadionas buvo tas pagrindinis trūkumas, neleidęs sukurti pilnavertės piramidės, kurios mes siekėme, atitikti bendruomenės futbolo klubo modelį, kuriame auklėjami vaikučiai ir yra vyrų komanda. Šiais metais turėjome pokalbį su savivaldybe dėl finansavimo galimybių, kad galėtume startuoti Lietuvos I lygoje. Mūsų tikslai ambicingi, planas yra toks. Namų darbus visus darome. Galime kliūti tik dėl sportinio principo, bet pavyzdžių (išimčių – aut. past.) yra buvę ne kartą. Planas B – žaisti II lygoje. Būtume komanda, kuri atstovauja Kauno rajonui. Gal taip ir prasidėtų futbolo istorija mūsų rajone“, – 15min teigė H.Grigas.

Šiuo metu Garliavos futbolo klube – apie 200 auklėtinių. Futbolo paslapčių jame mokėsi ir Marijampolės „Sūduvoje“ šiuo metu rungtyniaujantis Vilius Stebrys, tam pačiam klubui priklausantis Karolis Gaižaitis, Panevėžyje žaidžiantis Evaldas Urmonas. Kai kurie auklėtiniai vilki U-17 ar U-15 rinktinės marškinėlius.

„Turint sąlygas, iš to masiškumo išeis daugiau meistriškumo nei buvo anksčiau“, – įsitikinęs H.Grigas.

Pasiteiravus, ar kiti Kauno futbolo klubai – „Hegelmann“, „Kauno Žalgiris“ – neišreiškė noro treniruotis bei žaisti naujame stadione, Garliavos sporto klubo vadovas patikino, kad oficialių kalbų apie tai dar nebūta. Logiška, kad prioritetas bus skirtas vietiniam klubui bei miestelio bendruomenei.

„Turint Garliavos futbolo klubą su pilna vaikų struktūra, tikrai norėjosi, kad vietinė jaunoji futbolo bendruomenė turėtų siekiamybę vieną dieną dalyvauti aukšto rango varžybose. Turint tokią infrastruktūrą, klubas gali turėti ir pilnai išvystytą vyrų komandą, jaunieji talentai gali varžytis I ar II lygoje. Iki tol tokių galimybių nebuvo. Garliava buvo verta šio stadiono“, – teigė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius, išreiškęs norą, kad vieną dieną ir Kauno rajone atsirastų dengtas, pripučiamas futbolo aikštynas, kokį jau turi laikinoji sostinė.

Garliavos futbolo stadiono rekonstrukcija – bendras LFF ir Kauno rajono savivaldybės projektas: savivaldybė finansavo stadiono įrengimą - skyrė 900 tūkst. eurų, o aukščiausios kategorijos dirbtinė aikštės danga buvo paklota už LFF lėšas. Pastaroji atsiėjo apie 100 tūkst. eurų. Stadione taip pat įrengti pėsčiųjų takeliai, pritaikyti žmonėms su negalia, baigiami tiesti bėgimo takai. Už futbolo vartų įrengtos 6 metrų aukščio kamuolių gaudyklės, žiūrovams pastatytos 500 vietų lengvų konstrukcijų tribūnos bei 42 vietų dengta tribūna teisėjams ir komandų atsarginiams žaidėjams.

Stadionas įrengtas tarp Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos ir „Garlitos“ įmonės, jo teritorija aptverta, įrengti rakinami vartai. Atviroms sporto aikštelėms apšviesti suprojektuotos atramos su LED tipo šviestuvais.

Stadioną rekonstravo konkursą laimėjusi UAB „Kelminta“. Atliktų darbų vertė siekia 1,3 mln. erų.

„Šis sporto kompleksas bus skirtas ne tik mokyklos reikmėms, juo galės naudotis viso rajono gyventojai, tikiu, kad vyks ir aukšto lygio futbolo rungtynės“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Prie komplekso kūrimo prisidėjo ir Garliavos futbolo klubas. Jis Sporto rėmimo fondui pateikė paraišką ir gavo lėšų stadiono infrastruktūrai gerinti. Už projekto lėšas buvo pastatyti 7 moduliai, kuriuose įrengtos administracinės ir sporto inventoriaus saugojimo patalpos, persirengimo kabinos, sanitariniai mazgai, teisėjų kambarys.

Kauno rajono savivaldybė pasiryžusi atnaujinti visus sporto aikštynus. Per keletą metų rekonstruoti Ežerėlio, Vilkijos, Neveronių, Linksmakalnio Domeikavos, Jonučių stadionai. Planuojama atnaujinti Babtų, Čekiškės, Raudondvario stadionus, kartu su LFF ir Lietuvos policijos mokykla svarstoma galimybė Mastaičiuose pastatyti pripučiamą futbolo maniežą.

Respublik
Pranešimai: 8640
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Garliavos Stadionas

2021 Geg 14 15:24

Garliavos futbolo stadiono atidarymas
https://www.youtube.com/watch?v=zThZVe_KjVQ


Grįžti į