bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Gediminas Vičius

2012 Lie 25 12:28

"Шахтеру" до серии пенальти не хватило минуты
http://www.cissoccer.com/news/11574.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Сыграв вничью 1-1 в ответном матче с "Слованом" карагандинский "Шахтер" выбыл из Лиги чемпионов.

Шахтер (Караганда, Казахстан) – Слован (Либерец, Чехия) – 1:1 (доп.время)
Голы: Кукеев с пенальти, 40 (1:0), Блажек, 120 (1:1)
Шахтер: Мокин, Васильевич, Порываев, Джидич, Вичюс, Кукеев, Арсениевич (Вишняковс, 120), Киров, Каньяс, Финонченко (Тарасов, 113), Гридин (Байжанов, 76)
Слован: Бичик, Келич, Кушнир, Ваха, Брезнаник, Яну, Фляйшман, Незмар, Гадашчок (Босанчич, 63), Шурал, Штайнер (Блажек, 85)
Главный судья: Кенн Хансен (Дания)
Предупреждения: Кукеев 51 — Шурал 39, Яну 67
24 июля. Караганда. Стадион «Шахтер».

...

Re: Gediminas Vičius

2012 Rgs 25 15:54

Шахтер - Сункар 2:0 (1:0)
Голы: Парываев 3, Вичюс 67
Предупреждения: Сабиров 57, Каньяс 62
Шахтер: Мокин, Парываев, Джидич, Василевич, Киров, Габышев, Каньяс, Вичюс (Аресниджевич 88), Кукеев, Гридин (Вишняковс 64), Финонченко (Байжанов 82)
Резерв: Григоренко, Тарасов, Борантаев, Махамбетов
Сункар: Пасеченко, Сабиров (Савенас 72), Тонев, Нохунек, Амирсеитов, Нургалиев, Цветкович, Вукобратович (Недашковский 63), Ирисметов, Джокич, Турысбек (Байтана 84)
Резерв: Жаменкеев, Молдагалиев, Кукеев, Назарбаев
Судьи: Соколов, Кенжалинов, Кусаинов (все – Астана)
23 сентября. Караганда. «Шахтер». 4 000 зрителей

http://www.kff.kz/kaz/report/3719/1" onclick="window.open(this.href);return false;

В XXIII туре Чемпионата Казахстана по футболу среди команд Премьер-Лиги карагандинский «Шахтер» на своем поле принимал каскеленскую команду «Сункар».
Уже на третьей минуте игры «горняки» вышли вперед усилиями Андрея Парываева, который получив передачу с левого фланга точным ударом отправил мяч в дальний угол ворот – 1:0.
«Шахтер» в первом тайме проводил затяжные и массированные атаки, не позволяя сопернику переходить центр поля. На 13-й минуте «горняки» трижды пробивали в створ, но защитники и вратарь «Сункара» не позволили удвоить счет.
«Сункар» в первом тайме отмечался тем, что часто нарушал правила в центре поля. На 21-й минуте игры «горняки» все-таки поразили ворота «Сункара» еще раз, но судья матча отменил взятие ворот, зафиксировав положение вне игры. Спустя восемь минут Азат Нургалиев не входя в штрафной, мощно пробил по воротам, но выше цели. Это был единственный опасный момент, который создали футболисты «Сункара» в первом тайме.
На 35-й минуте «Шахтер» мог удвоить счет в игре, но хлесткий дальний удар Парываева пришелся в каркас ворот. Первый тайм закончился подавляющим преимуществом «Шахтера» и со счетом 1:0.
Второй тайм также активно начали хозяева поля. На 57-й минуте, за нарушение правила против Кукеева, желтой карточки «удостоился» защитник «Сункара» Олег Сабиров. Следом исполненный навес, без труда забрал в руки вратарь гостей Пасеченко.
На 66-й минуте после подачи со штрафного головой бил Никола Василевич, но его удар Пасеченко не без труда перевел на угловой. А с подачи углового, головой мяч в сетку отправил Гедиминас Вичюс, забив свой седьмой гол в чемпионате – 2:0.
И это преимущество «Шахтер» удержал до конца матча, победив не простого соперника, который борется за сохранение места в Премьер-Лиге.


Пресс-служба ФК «Шахтер»

...

Re: Gediminas Vičius

2012 Rgs 25 15:57

Vičius įmušė jau 7 įvarčius KZ Premjer Lygoje. o atsižvelgiant į tai, kad rezultatyviausias lygos žaidėjas įmušė 11, tai yra labai daug. :ugeek:
1 Улугбек Бакаев Ертіс 11 (4)
2 Игорь Зенькович Ақжайық 10 (3)
3 Бауыржан Джолчиев Тобыл 8 (0)

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Gediminas Vičius

2012 Rgs 25 22:24

Vičius įmušė jau 7 įvarčius KZ Premjer Lygoje. o atsižvelgiant į tai, kad rezultatyviausias lygos žaidėjas įmušė 11, tai yra labai daug. :ugeek:
Vičius iš FBK perbėgo pas Kazachus, po to kai laimėjom II-os lygos pietų zoną. Gavo gerą pagrindą ir įsitvirtino Kazachstane.

...

Re: Gediminas Vičius

2012 Rgs 26 10:29

Va, kitais metais BFK vėl bus bus II lygoj Pietų zonoj ir, aišku, ją laimės. :!:

O tada, įgavę žaidimo pagringus, KZ Premjer Lygą užplūs lietuvaičiai. :mrgreen:

The Miz

Re: Gediminas Vičius

2013 Rgp 05 14:14

Jūsų dėmesiui paruošėme išskirtinį interviu su Gediminu Vičiumi, kurio klubas "Shakhter" Čempionų lygos atrankoje nuo kelio jau nukalė Borisovo BATE ir pirmose trečiojo etapo rungtynėse nepasigailėjo albanų. Gediminas pasakoja apie žaidimą Europoje, komandos tikslus, atmosferą stadione, kazachus kaip žmones ir gyvenimo sąlygas. Bus įdomu, paskaitykit !

Per žingsnį nuo UEFA Čempionų lygos grupių turnyro esantis G.Vičius: „Jaučiu, kad „Shakhter“ – tai mano komanda“
2013-08-05 http://www.futbolo.tv/straipsniai/2013- ... no-komanda" onclick="window.open(this.href);return false;

Kazachstano čempionai Karagandos „Shakhter“ klubas šiame sezone įrodinėja, jog puikiai rungtyniauti gali ne tik vietinėse pirmenybėse, bet ir didžiojoje Europos scenoje. Antrajame UEFA Čempionų lygos atrankos etape du kartus įveikę Borisovo BATE kazachai trečiajame etape nepasigailėjo ir Albanijos „Skenderbeu“ – 3:0, taip prieš atsakomąjį mačą įgydami ženklų pranašumą.

Prie geriausio per visą „Shakhter“ istoriją sezono ženkliai prisideda ir čia ne pirmus metus rungtyniaujantis saugas iš Lietuvos Gediminas Vičius, kuris Futbolo.TV sutiko papasakoti apie gyvenimą Kazachstane, iškeltus tikslus Europos turnyruose, ekipos pajėgumą ir Lietuvos rinktinę.

- 2010 m. pasirašei sutartį su Karagandos „Shakhter“ klubu, su kuriuo jau du kartus tapai Kazachstano čempionu, o dabar tiek pats, tiek visa komanda nuostabiai rungtyniaujate UEFA Čempionų lygos atrankos turnyre. Kaip manai, atradai savo komandą?, Futbolo.TV žurnalistas Paulius Jakelis pasiteiravo G.Vičiaus.

- Taip, Kazachstane esu jau nuo 2010 m., tačiau čia kontraktai pasirašomi tik vienam sezonui, tad kasmet žaidėjams tenka rašytis naujas sutartis arba išeiti. Kadangi klubas visada norėjo, kad likčiau, esu čia jau ketvirtus metus. Šioje ekipoje sužaidžiau netoli šimto rungtynių, du kartus tapome šalies čempionais, iškovojome Supertaurę bei du kartus rungtyniavome taurės finale. Šiemet labai akcentuojama būtent UEFA Čempionų lyga, kuriai turėjome rimtą pasiruošimą. Manau, būtent todėl ir rezultatai neblogi. Pritarsiu, turbūt tai mano komanda, su kuria norisi iškovoti kuo daugiau pergalių ir titulų.

- Papasakok apie treniruočių, rungtynių ir klubo suteiktas gyvenimo sąlygas „Shakhter“ klube.

- Turime geras treniruočių sąlygas, savo nemažą stadioną (talpina 19 000 žiūrovų – aut.past.), sporto bazę, kurioje ruošiamės kiekvienoms artėjančioms rungtynėms. Klubas padengia buto nuomos išlaidas ir suteikia tikrai viską, ko reikia.

- Kaip įvertintum ekipos pajėgumą? Kuo skiriasi futbolas Kazachstane ir Lietuvoje?

- Komanda yra tikrai gerai sukomplektuota, čia žaidžia nemažai futbolininkų iš įvairių rinktinių, esame neblogai susižaidę. Manau, dabartinis „Shakhter“ yra pajėgus rungtyniauti su Europos klubais, nes Kazachstane futbolo lygis sparčiai auga ir čempionate nėra silpnų varžovų. Kuo skiriasi futbolas čia ir Lietuvoje? Na, nežinau, galbūt čia yra didesnė motyvacija ir noras.

- Šiuo metu „Shakhter“ – trečiajame UEFA Čempionų lygos atrankos etape, kur pirmoje akistatoje namuose nušlavėte Albanijos čempionus „Skenderbeu“ rezultatu 3:0. Kaip sirgaliai ir klubo vadovybė vertina tokius įspūdingus rezultatus? Juk Čempionų lygos atrankoje žaidžiate vos antrą kartą ir trečiąjį atrankos etapą pasiekėte pirmą kartą istorijoje!

- Tai kaip kitaip, žinoma, visi džiaugiasi tokiais rezultatais ir visi be išimties tikisi, jog atsakomasis mačas Albanijoje bus pergalingas. Tiesiog turime tikslus, kurių bendromis jėgomis ir siekiame. Smagu, kai sekasi.

- Antrajame atrankos etape du kartus identišku rezultatu 1:0 nugalėjote Borisovo BATE. Spauda tai pavadino sensacija. Papasakok pats apie tuos du mačus, kaip sekėsi tau asmeniškai?

- Labai rimtai ruošemės rungtynėms su BATE, gerai išanalizavome jų žaidimą, rungtyniavome labai disciplinuotai, o to pasekoje laimėjome tiek išvykoje, tiek namuose. Man asmeniškai sekėsi neblogai, serijoje žaidžiau be keitimų.

- Patys tikėjotės, jog trečiąjį atrankos etapą pradėsite taip užtikrintai namuose sutriuškindami Albanijos pajėgiausią klubą? Kas lėmė tokį rezultatą, kokia atmosfera vyravo stadione? Juk kitas Albanijos klubas „Kukesi“ UEFA Europos lygos trečiame etape 2:0 nušluostė nosis Donecko „Metallurg“, kas tik parodo, jog albanų lyga jokiu būdu nėra silpna.

- Namų rungtynėse su Albanijos čempionais siekėme laimėti kuo didesniu rezultatu, kad išvykoje būtų lengviau, nes albanai namuose žaidžia ženkliai geriau. Atmosfera pas mus stadione visada būna puiki, o žiūrovai gausiai renkasi ypatingai į UEFA Čempionų lygą. Jų šį kartą buvo apie 17 000. Donecko ekipa, mano nuomone, tinkamai neįvertino varžovų, ir aš pritarčiau – Albanijos čempionatas nėra silpnas.

- Patys esate vos per žingsnį nuo garantuotos vietos bent jau UEFA Europos lygos grupių turnyre, tam tereikia neiššvaistyti įgytos persvaros prieš albanus. Ką tau asmeniškai reikštų galimybė žaisti Čempionų lygos arba Europos lygos grupių turnyre?

- Stengsimės užtikrintai žengti į kitą etapą, tad privalome gerai sužaisti išvykoje. Ką man tai reikštų? Labai daug, kadangi dar niekada neteko žaisti Europos taurių grupių turnyre. Kiekvienas profesionalas to siekia, aš – ne išimtis.

- Lietuvos nacionalinėje rinktinėje esi sužaidęs šešias rungtynes. Pats rungtyniauji gero lygio ekipoje, sportinė forma – tikrai neprasta. Kartais pagalvoji apie kvietimą į rinktinę, būtų malonu jo vėl sulaukti?

- Žinoma, visada malonu sulaukti kvietimo į nacionalinę rinktinę. Atstovauti šalies reprezentacinei komandai yra didelė garbė ir į rinktinę visada atvykstu su dideliu noru.

- Papasakok apie patį Kazachstaną. Kokia tai šalis, kas tau čia patinka, o kas – ne?

- Kazachstnas – tai labai didelė šalis, todėl beveik į kiekvienas rungtynes tenka skristi lėktuvu. Kelionės būna varginančios ir tai išskirčiau kaip dalyką, kuris nelabai patinka.

- Kokie kazachai žmonės?

- Kazachai yra žmonės labai įvairūs. Jie gerokai skiriasi kiekviename regione, turi savo įsitikinimus, savo tradicijas, kurių laikosi. Kitataučiai privalo tai gerbti, jeigu nenori nesusipratimų (šypsosi).

- Ką gali pasakyti apie miestą, kuriame gyveni? Kaip ir su kuo leidi laisvalaikį?

- Karaganda gana senas miestas, panašus į Kauną tiek dydžiu, tiek ir gatvėmis bei pastatais. Čia gyvena labai daug įvairių tautybių žmonių. Laisvalaikio turiu labai nedaug, tad jį visą stengiuosi praleisti kartu su savo žmona ir dukryte.

Paulius Jakelis, Futbolo.TV

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Gediminas Vičius

2013 Gru 23 20:06

G.Vičius: "Kazachstano klubų biudžetai - visai kitokie nei Lietuvoje"
2013-12-23 17:18
http://www.lff.lt/lt/article/gvicius_ka ... _lietuvoje" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis

4 tūkstančiai kilometrų nuo namų šalyje, kuri futbolo pasaulyje iki šiol niekuo neišsiskyrė. Rungtyniauti Kazachstane - toli gražu ne Lietuvos futbolininkų svajonė. Tačiau Gediminui Vičiui prieš beveik ketverius metus atliktas sprendimas atstovauti Karagandos „Šachtior" ekipai atnešė sėkmę. Centrinės Azijos šalyje, kuri futbolo žemėlapyje jau dešimtmetį priskiriama prie Europos, saugas iš Kauno iškovojo ne vieną titulą ir sugebėjo patraukti Lietuvos rinktinės trenerių dėmėsį. Pastarieji metai G.Vičiaus komandai buvo ypač įsimintini - „Šachtior" iškovojo šalies taurę ir Supertaurę, o UEFA Čempionų lygoje tik per žingsnį buvo nuo sensacijos - kelialapio į grupių etapo turnyrą. Paskutiniame atrankos etape Karagandos klubas tik po atkaklios ir dramatiškos kovos nusileido Škotijos grandui Glazgo „Celtic". Interviu G.Vičius papasakojo apie savo ketverius metus Kazachstane, žygį Europoje, Kazachstano futbolo progresą ir gyvenimą šioje šalyje.

- Kaip atsitiko, kad 2010 metais iškeliavote iš Kauno FBK ir atsidurėte Kazachstane?, - LFF.lt paklausė G.Vičiaus.
- Tuo metu agentas pasiūlė važiuoti į Rusiją, pirmajame divizione žaidusį Astrachanės „Volgar" klubą. Ten buvau tris mėnesius, tačiau dėl kažkokių problemų neišėjo susitarti. Man pasiūlė važiuoti į peržiūrą Kazachstano klube. Sąlygos buvo neblogos, ir komanda pasirodė stipri. Pažinojau Lauryną Rimavičių, kuris metais anksčiau žaidė Pavlodaro „Irtyš", paklausiau jo nuomonės. Pagalvojau - kodėl nepabandyti. Pasirašiau sutartį metams. Neatsitiktinai, nes taip jau įprasta, kad Kazachstano klubai sudaro kontraktus su žaidėjais tik vienam sezonui. Jei yra abipusis noras - kasmet gali atnaujinti sutartį.

- Lietuvos futbolininkai Kazachstane retai užsibūna ilgiau nei sezoną. Turbūt ir pats nesitikėjote ilgiau likti?
- Tokių minčių nekilo. Tiesiog galvojau, kad svarbiausia gerai pasirodyti pirmais metais. Pradėjau neblogai, bet metų pabaigoje gavau traumą, reikėjo daryti kelio operaciją. Pasveikau, grįžau, sužaidžiau kelias rungtynes. Pasiūlė pasilikti ir sutikau. Kitąmet pirmą kartą laimėjome čempionų vardus, dar po metų juos apgynėme. Šiemet pavyko laimėti Kazachstano taurę ir supertaurę, toli nužygiavome Europoje. Iššūkių visada buvo. Laikas čia greitai prabėgo. Net keista, kai pagalvoju, jog prabėgo jau keturi metai.

- Lietuviams Kazachstano futbolas mažai pažįstamas. Kaip palygintumėte šios šalies futbolą su Lietuvos. Ar ten daug investuojama į futbolo plėtrą?
- Čia visai kitokie klubų biudžetai, požiūris į futbolą. Ir žiūrovų renkasi daugiau nei Lietuvoje. Klubai gerai organizuoti, problemų kyla retai - nebent kartais sušlubuoja finansai. Kiek girdėjau iš atsiliepimų, manau, kad Lietuvoje pagal galimybes galėtų lygiuotis nebent Vilniaus „Žalgiris". Visi turi didelių tikslų, yra nemažos investicijos, pritraukiama pajėgų žaidėjų. Didelis palaikymas iš miesto ir šalies valdžios - viskas statoma, tvarkomi stadionai. Vis po truputį kažkas daroma futbolo labui. Tai didelis pliusas.

- „Šachtior" pirmą čempionatą laimėjo 2011 metais, pernai titulą apgynė. Taip pat su klubu laimėjai šalies taurę ir Supertaurę. Tai sėkmingiausias periodas klubo istorijoje?
- Be abejo, periodas tikrai geras, turbūt vienas geriausių. Savotiškas klubo žydėjimas. Kiekvienais metais pavyksta laimėti po titulą. Visgi manau, kad tai dar tik pradžia. Viskas dar priekyje. Klubas žiūrį į ateitį ir nori pasiekti daugiau Europoje.

- Šiemet su „Šachtior" nugalėjote Albanijos, Baltarusijos čempionus ir žaidėte trečiajame Čempionų lygos atrankos etape. Šalyje buvo kilusi nemaža euforija?
- Tikrai nedaug kas tikėjosi, kad tiek toli nukeliausime. Visi - komanda, treneriai ir valdžia - labai troško parodyti, kad Kazachstano futbolas taip pat neblogo lygio. Kai pradėjome laimėti, visi pradėjo sirgti už „Šachtiorą". Žaidėme ne tik už klubą, bet ir už visą Kazachstaną. Buvo smagu, kai žiūrovai susirinkdavo. Net kai žaisdavome išvykose mieste buvo didelis ekranas, kuriame žmonės stebėdavo rungtynes.

- Čempionų lygos ketvirto atrankos etapo rungtynės su „Celtic" - įsimintiniausios Jūsų karjeroje?
- Ko gero - taip. Tai viena stipriausių komandų, su kuria teko žaisti. Žinoma, apmaudu, nes namuose sužaidėme gerai ir laimėjome. Komandai pritrūko patirties tarptautinėse rungtynėse. Dėl to Glazge po kvailų klaidų praleidome įvarčius ir iškritome. Buvo labai gaila. Bet greitai teko su tuo susitaikyti. Tuo labiau, kad po to žaidėme Europos lygos grupių etape, kur sutikome skirtingas komandas. Buvo naudinga apsižvalgyti, įgauti geros patirties. Buvo ilgas, įdomus sezonas. Manau, kad kitiems metams tikslai bus dar didesni.

- Didžiosios Britanijos spauda Jūsų išmetimus iš užribio palygino su bene garsiausiu šio elemento meistru Rory Delapu. Tam specialiai treniruojatės?
- Specialiai nesitreniruoju. Tiksliai nepamenu, bet kažkurioje stovykloje treneris nutarė pabandyti įvesti kamuolį į žaidimą iš užribio. Turėjome aukštų žaidėjų. Pabandėme ir viskas pavyko neblogai. Jei yra galimybė - tai yra neblogas ginklas. Tačiau iš užribio galiu išmesti ne tik aš, yra ir kitų žaidėjų.

- Kaip pavyko prisitaikyti prie gyvenimo Kazachstane? Ar ši šalis kultūriškai labai skiriasi nuo Europos?
- Nebuvusiems Kazachstane galbūt atrodo, kad ten tik stepės ir laukinis kraštas. Tačiau tai normali valstybė, kuri vystosi, turi išteklių. Be abejo, jie turi savotiškas tradicijas, papročius, kuriuos reikia gerbti. Nepasakyčiau, kad buvo sunku. Ten taip pat gyvena europiečių, nemažai rusų, daug kitų tautų.

- „Šachtioro" komandoje žaidžia legionieriai iš Baltarusijos, Armėnijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Serbijos, Argentinos, Kolumbijos. Kaip pavyksta susikalbėti?
- Legionieriai yra rungtyniavę Rusijoje, todėl daugiau ar mažiau kalba rusiškai. Visi treneriai taip pat.

- Galbūt pavyko pramokti ir kazachų kalbos?
- Kazachų kalbą tenka išgirsti retokai, ja kartais kalbasi tik tikri kazachai. Visur galima susikalbėti rusiškai. Kazachų kalba labai sunki, pirmą kartą išgirdęs nieko negali suprasti. Tris žodžius moku, bet net ištarti labai sunku (juokiasi - aut. past.).

- Pagal plotą Kazachstanas - viena didžiausių valstybių pasaulyje. Ar daug tekdavo nukeliauti per tipinę savaitę Kazachstano čempionate?
- Jei vienos rungtynės į savaitę - nėra sunku. Keliaujame lėktuvais, išskrendame viena ar dvi dienomis anksčiau. Pasitreniruoji, sužaidi ir parskrendi atgal. Jei dvejos rungtynės per savaitę - pavyzdžiui lyga ir taurę, būna sudėtingiau. Tačiau kartais tiesiog išskrendam ilgesniam laikui. Skraidyti jau kiek įgriso. Ypač kai žaidėme Europoje, buvo ilgos, varginančios kelionės. Prisiskraidžiau.

- Sename anekdote būdavo sakoma, kad Karaganda yra viduryje niekur. Kaip Jums gyvenimas šiame mieste?
- Esu gimęs ir užaugęs Kaune, todėl galiu pasakyti, kad Karaganda panaši į Kauną. Net žmona atvykusi tą patį pastebėjo. Pagyvenęs ten visai pripranti - šalis kaip šalis, miestas kaip miestas. Karagandoje gali sutikti net ir lietuvių. Tiesa, miestas yra pačiame Kazachstano viduryje, o aplink - tik stepės. Nėra taip, kaip Lietuvoje, kad išvažiavęs už miesto rastum miškų, ežerų.

- Nors apie Kazachstano čempionatą mažai kas žino, 2011 metais buvai pakviestas į Lietuvos rinktinę. Koks jausmas buvo tada? Ką Jums reiškia žaisti rinktinėje?
- Tikrai nesitikėjau, kad būsiu pakviestas, net negalvojau apie tai. Turėjau tikslą kažką pasiekti Kazachstane, parodyti, kad galiu žaisti aukštesniame lygyje. Atvykti į rinktinę ir sužaisti pirmąsias rungtynes buvo smagu. Žaisti už Lietuvą visada garbės reikalas.

- Ar jau turite sutartį su „Šachtior" kitam sezonui?
- Kol kas ne. Šiuo metu esu laisvasis agentas. Viena vertus, būtų gerai likti - čia turiu draugų, visus pažįstu, esu pripratęs. Norėtųsi dar kažką laimėti. Kita vertus, futbolininko karjera ne tokia ilga, o man jau devyniolika metų. Kaip bus toliau - nežinau. Priklausys nuo to, kokie bus variantai.

...

Re: Gediminas Vičius

2014 Sau 20 15:52

Interviu. G.Vičius apie debiutą Europos lygoje: klubui pritrūko patirties tokiame turnyre
2014/01/20 http://www.eurofootball.lt/nw_index.php ... s&id=32956" onclick="window.open(this.href);return false;

Kazachastane sėkmingai rungtyniaujantis Lietuvos rinktinės saugas Gediminas Vičius šiuo metu ruošiasi naujam sezonui, tačiau suradęs laisvo laiko pasidalinimo savo mintimis.

Maždaug prieš keturis metus Lietuvą palikęs 28 metų futbolininkas šiuo metu vilki Karagandos „Shakhter“ komandos marškinėlius. Šį sezoną lietuvis jėgas išbandė ir UEFA turnyre – Europos lygoje.

Apie debiutą Europoje, Lietuvos futbolą ir svajonių komandą – futbolo naujienų portalo Eurofootball.lt pokalbis su G.Vičiumi.

- Kaip atsitiko, kad 2010 metais palikote F.B.K „Kauną“ ir išvykote į Kazachstaną?
- Taip atsitiko todėl, nes Kauno komandai prasidėjo itin sunkūs laikai, o tuomet sulaukiau pasiūlymo iš agento ir išvykau į dabartinį savo klubą.

- Šį sezoną kartu su Karagandos „Shakhter“ vos nepatekote į UEFA Čempionų lygą. Kaip manote, kas pakišo koją lemiamose rungtynėse prieš Glazgo „Celtic“?
- Net nežinau ko mums trūko. Galbūt per daug žaidėme gynyboje ir nesugebėjome realizuoti puikių progų, o tuo tarpu varžovams pavyko išnaudoti visas sukurtas progas.

- Deja, tačiau UEFA Europos lygoje taip pat nepasisekė ir grupėje likote paskutinėje vietoje. Kaip vertinate savo pasirodymą šiame turnyre?
- Na, manau, kad mums paprasčiausiai pritrūko šiek tiek patirties tokiame turnyre. Europos lygoje niekada nėra žaidęs jokia kita Kazachstano komanda.

- Kaip manote, kurie du klubui laimės Čempionų ir Europos lygą?
- Į šį klausimą neatsakysiu, nes nemėgstu prognozuoti.

- Kokia yra Jūsų nuomonė apie Lietuvos futbolą? Ar galime tikėtis kada nors išvysti A lygos klubą stipriausiame Europos turnyre?

- Gaila, tačiau Lietuvoje kol kas futbolas sulaukia mažiau dėmesio nei krepšinis. Jeigu valstybė daugiau investuotų į futbolą, tuomet tikrai Lietuvos klubai turėtų šansus patekti į Europos turnyrus.

- Neseniai pasibaigusioje Kazachstano „Premier“ lygoje likote ketvirtoje vietoje. Ar jau pradėjote ruoštis naujajam sezonui?
- Taip, kartu su komanda jau plušame treniruotėse, o naujojo Kazachstano čempionato sezonas startuos kovo mėnesį.

- Ar esate kada nors sulaukęs pasiūlymų iš garsių Europos klubų?
- Deja, tačiau iš labai garsių Europos klubų nesu sulaukęs pasiūlymų pasirašyti sutartį.

- Visi futbolininkai turi savo svajonių komandą ir Jūs ne išimtis. Kokioje ekipoje svajojote rungtyniauti?
- Yra daug komandų, kuriuose norėčiau žaisti, tačiau mano numeris vienas yra Londono „Arsenal“.

- Ar tikite, kad Lietuvos rinktinė gali patekti į 2016 metų Europos čempionato grupių etapą?
- Be abejo tikiu, kaip galima netikėti savo rinktine.

- Ar domina galimybė ateityje sugrįžti rungtyniauti į Lietuvą?
- Kol kas apie tai negalvoju, bet į tėvynę ateityje sugrįžti ketinu. Manau, kad tikrai vieną dieną dar teks galimybė žaisti Lietuvos klube.

...

Re: Gediminas Vičius

2014 Bal 22 11:00

G. Vičius įmušė į S. Širmelio treniruojamo klubo vartus
2014-04-21 http://futbolo.tv/straipsniai/2014-meta ... ubo-vartus" onclick="window.open(this.href);return false;

Kazachstano futbolo čempionato septintojo turo rungtynėse savaitgalį susitiko Sauliaus Širmelio treniruojamas „Oradabasy“ klubas ir Karagandos „Šachtior“, kurio garbę gina Lietuvos rinktinės saugas. Šį kartą pranašesni pasirodė šeimininkai, prie kurių pergalės G.Vičius prisidėjo įvarčiu.

Rungtynes kur kas aktyviau pradėjo „Šachtior“ futbolininkai, kurie netruko įmušti du gražius įvarčius – jau 20-ąją minutę švieslentėje degė rezultatas 2:0. Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi. Iš karto po pertraukos pasižymėjo G.Vičius, kuris pasinaudojo ekipos draugo perdavimu iš kairiojo krašto – saugas sėkmingai kyštelėjo koją ir galutinai padėjo tašką intrigai – 3:0.

Paskutinėmis minutėmis svečiai simboliškai nuliūdino penkis tūkstančius susirinkusių futbolo gerbėjų, pelnydami paguodos įvartį (1:3). G.Vičius žaidė visas 90 minučių, o po šios pergalės su 16 tašku Karagandos ekipa žengia antra. S.Širmelio treniruojamas „Oradabasy“ užima penktąją vietą.

Paulius Jakelis, Futbolo.TV

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Gediminas Vičius

2014 Bal 22 11:16


Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: Gediminas Vičius

2015 Sau 03 18:55

Vičius keičia klubą, bet lieka Kazachstane - iš Shakhter keliasi į Zheytsu, kuriame praeitą sezoną berods žaidė Arūnas Klimavičius.

Behemoth'c
Pranešimai: 813
Užsiregistravo: 2014 Sau 06 08:52
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Gediminas Vičius

2015 Sau 04 09:07

kuriame praeitą sezoną berods žaidė Arūnas Klimavičius
zaide, bet siemet kompanijos, nepalaikys.. anas perejes i kita kazachu kluba - Tobol http://www.fc-tobol.kz/rus/news/3054/" onclick="window.open(this.href);return false;
tuoj reikes nauja tema lietuviai kazachu stepese (lygoje), nes turbut ju ten daugiau net nei Latvijoj los :?

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: Gediminas Vičius

2015 Sau 04 11:23

Prie to paties galima prideti, kad kazachai kalba, jog Eliosius pas Ceburina vaziuos ;)

Trockij

Re: Gediminas Vičius

2015 Sau 05 16:49

Vienas iš Karagandos „Šachtior“ lyderių Gediminas Vičius atsisveikino su ekipa ir karjerą pratęs kitame Kazachstano klube – Taldykorgano „Žetysu“.

Pastaruosius penkerius sezonus „Šachtior“ komandoje praleidęs saugas iš Lietuvos dabar jau buvusioje ekipoje sužaidė 125 rungtynes ir pelnė 19 įvarčių.

Lietuvis du kartus tapo Kazachstano čempionu, sykį laimėjo šalies taurę ir Super taurę. „Šachtior“ rungtyniavo ir UEFA Europos lygos grupių etape, o šią vasarą į pagrindinį turnyro etapą nepateko, nors savo kelyje eliminavo Klaipėdos „Atlantą“.

G.Vičius prie savo naujosios komandos prisijungs Turkijoje, kur pastaroji ketina surengti treniruočių stovyklą.

Tik šeštą vietą paskutiniajame Kazachstano čempionate užėmęs „Šachtior“ neteko ir daugiau futbolininkų. Komandą paliko vartininkas Stanislavas Pokatilovas, puolėjas Tokhtaras Žangylyšbajus, gynėjai Aleksandaras Simčevičius ir Sergejus Maliyus.

Kampuotas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 2015 Kov 01 14:04

Re: Gediminas Vičius

2015 Geg 26 15:06

Vicius kazkaip dinges is radaru.

Grįžti į