asau
Pranešimai: 501
Užsiregistravo: 2014 Kov 08 16:22
Palaikoma komanda: Utenis

Re: Geriausiuju rinkimai

2015 Lap 22 14:55

Aš dar Marių Stankevičių įrašiau. Manau žaidejas, kuris stabiliai žaidžia Ispanijos antroje lygoje nusipelno būti tarp geriausių.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Geriausiuju rinkimai

2015 Lap 22 15:07

o čia galite paskaityti mano nuomonę kas šiemet buvo geriausi:
http://tribunoje.blogspot.lt/2015/11/20 ... ku-ir.html" onclick="window.open(this.href);return false;
na įdomu, įdomu :) Tuojau ir aš prabalsuosiu bei pasidalinsiu mintimis :D

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Geriausiuju rinkimai

2015 Lap 22 15:08

aš irgi svarsčiau Mariaus kadidatūrą, bet pagalvojau, kad metų pradžioje visiškai nežaidė. Rungtyniauja tik nuo rudens, taip pat sunku pasakyti ar Ispanijos antra ar Olandijos aukščiausia lyga yra stipresnė.

asau
Pranešimai: 501
Užsiregistravo: 2014 Kov 08 16:22
Palaikoma komanda: Utenis

Re: Geriausiuju rinkimai

2015 Lap 22 15:11

aš irgi svarsčiau Mariaus kadidatūrą, bet pagalvojau, kad metų pradžioje visiškai nežaidė. Rungtyniauja tik nuo rudens, taip pat sunku pasakyti ar Ispanijos antra ar Olandijos aukščiausia lyga yra stipresnė.
Tai, bet Spalvis irgi praėjusiame sezone beveik nežaidė.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Geriausiuju rinkimai

2015 Lap 22 16:10

Prabalsavau ir aš :) Štai mano balsai ir vertinimai:

Geriausias 2015 metų Lietuvos futbolininkas
Renkamas iš visų Lietuvos pilietybę turinčių futbolininkų, žaidžiančių tiek užsienio lygose, tiek Lietuvoje

Tokių rinkimų problema - dažniausiai vertinama pagal pasirodymą metų gale, nes kas buvo pradžioje nelabai kas ir prisimena :) Nuo to niekur nepabėgsi

1. Lukas Spalvis - ryškiausias ir perspektyviausias lietuvis žaidėjas šiuo metu. Ypač džiugu, kad Spalviui pavyko atsitiesti po nelemtos traumos.
2. Fedor Černych - įsitvirtinti ir mušti varčius Lenkijos Ekstraklasoje yra ne juokai. Daugeliui lietuvių futbolininkų tai yra nepasiekiama svajonė.
3. Vytautas Andriuškevičius - šie metai Vytautui buvo prastesni nei 2014-ieji, bet žaidimas Eredivisie kalba už save.

Kiti kandidatai: Marius Stankevičius, Arvydas Novikovas, Giedrius Arlauskis.

Geriausias 2015 metų "SMSCredit.lt A lygos" futbolininkas
Rinktis iš visų futbolininkų, 2015 m. žaidusių "SMSCredit.lt A lygoje"

Vėlgi problema - Vilniaus "Žalgiris" turi lygią sudėtį, komandoje niekas labai neišsiskiria, tad gaunasi, kad tenka balsuoti už kitų komandų lyderius :D Esu įsitikinęs, kad bene pusė Žalgirio startinės sudėties žaidėjų būtų tarp rimtų kandidatų į geriausiųjų trejetuką, jeigu žaistų kitoje A lygos komandoje. Bet yra kaip yra :)

1. Andrejus Paniukovas - mano manymu A.Paniukovas buvo ryškiausias ir aukščiausio lygio žaidėjas, rungtyniavęs šių metų A lygoje. Aišku jis ne visada buvo motyvuotas (ilgokai "sėdėjo ant lagaminų") ir žaidė tik pusę sezono, bet sezono pradžioje, kai žaidė užsivedęs - buvo aiškiai geresnis už kitus.
2. Jurijus Mamajevas - geriausias vicečempionų žaidėjas, rezultatyvių perdavimų mašina. Check :)
3. Tomas Radzinevičius - rezultatyviausias lygos žaidėjas, taip pat pridalinęs nemažai rezultatyvių perdavimų. Check :)

Kiti kandidatai: Vilniaus "Žalgirio" lyderiai.

Perspektyviausias 2015 metų Lietuvoje žaidžiantis jaunas futbolininkas
Rinktis iš visų 2015 m. žaidusių A ar Pirmoje lygose gimusių po 1994 m. sausio 1 d.

Čia vėlgi yra eilė metodinių problemų. Kaip vertinti žaidėjo perspektyvumą - pagal tai kaip jis žaidžia dabar, ar pagal tai ką jis galėtų pasiekti ateityje? Visai gali būti, kad perspektyviausias žaidėjas net nepaminėtas tarp kandidatų, nes kol kas neišsiskiria iš kitų... Šioje nominacijoje aš iš principo balsavau tik už lietuvius žaidėjus, nes manau, kad jeigu užsienietis atsidūrė Lietuvoje - gimtosios šalies požiūriu jis greičiausiai nėra labai perspektyvus, kitu atveju Lietuvoje jo nematytume :)

1. Edvinas Gertmonas - iš tikrųjų perspektyvus ir solidus vartininkas, nepaisant jauno amžiaus. Apskritai Lietuvos vartininkai yra gana paklausūs Europoje, dažnai turi sėkmingesnes karjeras lyginant su kitų pozicijų žaidėjais.
2. Justinas Januševskij - čia jau simpatijų balsas, nes po Gertmono tarp jaunų lietuvių žaidėjų nėra itin ryškių favoritų. Gan patkimas, įdomus vidurio gynėjas, pasižymėjęs svarbiu įvarčiu į "Žalgirio" vartus.
3. Dominykas Barauskas - čia rėmiausi nuojauta. Žalgirio "bekai" išaugino labai įdomią jaunų žaidėjų kartą (Romanovskij, Lasickas, Korsakas, Momkus, Barauskas...). Šiai dienai niekas negali pasakyti kas iš jų pasieks daugiausia - visiems jiems linkiu didelės sėkmės. Tačiau nuojauta man kažkodėl kužda, kad tai gali būti Barauskas. Kodėl gi ne. Beje, jis labiau save parodė tik šiais metais - pernai apie Barauską dar nebuvo girdėti. Late bloomer :)

Kiti kandidatai: daugybė pasirinkimų pagal skonį.

Geriausias 2015 metų Lieuvos pirmenybių treneris
Rinktis iš visų vyr. trenerių 2015 m. vadovavusių bent vienai komandai A arba Pirmoje lygoje.

Problema su šita nominacija yra ta, kad čempionų - Vilniaus "Žalgirio" - treneriui ją labai sunku laimėti. Vyrauja įsitikinimas, kad su "Žalgiriu" čempionatą gali laimėti bet kas, dėl to vilniečių vairininkas dažnai nuvertinamas. IMHO tai yra neteisingas požiūris - suvaldyti gerą komandą yra nei kiek ne paprasčiau, nei pasiekti gerų rezultatų su silpnesne. Na bet čia kiekvienam savo :)

1. Valdas Urbonas - "Trakai" aiškai viršijo lūkesčius. Netgi ne surinktų taškų skaičiumi, o brandžiu ir apgalvotu žaidimu. Šįkart "riteriai" neatsipalaidavo ir neleido niekam savęs pavyti, keletą kartų skaudžiai nubaudė "Žalgirį". Tai neabejotinai yra patyrusio trenero nuopelnas.
2. Valdas Dambrauskas - kuomet jaunas specialistas perėmė "Žalgirio" vairą, buvau gana skeptiškas. Abejojau, ar autoriteto neturinti treneris susitvarkys su čempionų komanda, turinčia nemažai asmenybių. Valdas susitvarkė ir panašu, kad pasiliks Vilniuje ilgam. Tai jau yra rimtas pasiekimas jaunam treneriui.
3. Laimis Bičkauskas - iš A lygos debiutantų, kurie pernai net nepateko tarp I lygos prizininkų, niekas nesitikėjo tokių rezultatų. Prieš sezoną kauniečiams buvo klijuojama ausaiderių etiketė, o jie užtikrintai užėmė 5 vietą ir nieko net arti neprisileido. Kudos "Spyrio" vairininkui, kuris pajėgė sulipdyti kolektyvą ir pasiekti tokių aukštumų.

Kiti kandidatai:
Mindauga Čepas. Šis sezonas "Uteniui" buvo labai sudėtingas - itin nepalankus tvarkaraštis, problemos su namų stadionu (visą pirmą ratą teko žaisti švykoje), puolėjų ir elementarios sėkmės trūkumas... Tačiau nepaisant visko, daugelyje rungtynių Čepas sugebėdavo motyvuoti komandą, išreikalauti atsidavimą ir juodą darbą aikštėje. Čepo dėka Utena nenuleido rankų ir kovojo visą sezoną, net ir tada kai fatališkai nesisekė.
Aleksandras Velesinovičius arba Konstantinas Sarsanija - priklausomai nuo to, kurio komanda iškovos bronzą. Serbas sugebėjo pakeisti "užsimarinavusį" Sūduvos žaidimą ir vis dar kovoja dėl 3 vietos. Rusas vėl sugebėjo išlaviruoti "Atlanto" laivą, netgi stipriai keičiantis sudėčiai.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Geriausiuju rinkimai

2015 Lap 28 10:42

Remigijus Riekašius - 2015 metų geriausieji
http://gargzdas.lt/?p=629" onclick="window.open(this.href);return false;

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Geriausiuju rinkimai

2015 Lap 28 11:25

panašu, kad forumo dalyvių nuomonės sutampa dėl ketverto: Spalvis, Mamajev, Gertmonas, Urbonas. Įdomu kokie bus oficialūs rezultatai.

...

Re: Geriausiuju rinkimai

2015 Gru 04 10:53

Metų rinkimuose - L. Spalvio, T. Radzinevičiaus ir dviejų "Trakų" atstovų triumfas
http://www.lff.lt/lt/article/metu_rinki ... u_triumfas" onclick="window.open(this.href);return false;

Tradiciniuose Lietuvos futbolo federacijos (LFF) metų futbolininko rinkimuose laimėjo Danijoje žaidžiantis puolėjas Lukas Spalvis, o geriausiu šalies čempionato žaidėju išrinktas „Sūduvos" snaiperis Tomas Radzinevičius.
Dar du prizai atiteko „Trakų" klubo atstovams - perspektyviausio jaunojo žaidėjo prizą gavo Davidas Aršakianas, o Valdas Urbonas tapo geriausiu treneriu.

Po sunkios traumos - įvarčių serija

„Aalborg" klubui atstovaujantis L. Spalvis pernai geriausiųjų apklausoje liko trečias, tačiau šiemet po įspūdingos įvarčių serijos antroje metų pusėje susilaukė daugiausiai futbolo specialistų ir aistruolių simpatijų.

Sunkią traumą nuo praėjusių metų rugpjūčio iki šių metų gegužės gydęsis puolėjas šį sezoną Danijos čempionate sugrįžo su trenksmu - per 16 rungtynių jis pelnė 14 įvarčių ir tapo lyderiu rezultatyvumo įskaitoje, o dar kartą pasižymėjo taurės varžybose.

L. Spalvis taip pat įsitvirtino pagrindinėje Lietuvos rinktinės sudėtyje ir pelnė pergalingą įvartį rungtynėse prieš San Mariną, o neseniai įvarčiu ir rezultatyviais perdavimais taip pat prisidėjo prie jaunimo (U-21) rinktinės pergalės atrankos rungtynėse su Airija.

Į Vilnių vykusią apdovanojimų ceremoniją iš Danijos jis atskrido su ilgamečio futbolo partnerio kelionių agentūros „West Express" pagalba. Žaidėjui įteiktas 1000 eurų vertės čekį, kurį įsteigė „hummel".

21 metų puolėjas yra vienas jauniausių žaidėjų, kuriam pavyko laimėti metų geriausiojo prizą. 20-ies tokio įvertinimo sulaukė Arminas Narbekovas, o 22-iejų - Edgaras Jankauskas ir Juzefas Jurgelevičius.

Antroje vietoje liko šiemet už du klubus Lenkijos pirmenybėse bei Lietuvos rinktinėje įvarčius mušęs saugas Fedoras Černychas, trečioje - Vokietijoje rungtyniaujantis saugas Arvydas Novikovas, o ketvirtoje - praėjusių metų laureatas vartininkas Giedrius Arlauskis.

Laurai patyrusiam snaiperiui

Geriausio Lietuvos „SMSCredit.lt A lygoje" rungtyniaujančio futbolininko laurai atiteko Marijampolės „Sūduvos" kapitonui Tomui Radzinevičiui. Puolėjas šį prizą yra iškovojęs ir 2002 metais. T.Radzinevičiui padovanotas 500 eurų čekis iš Cristiano Ronaldo prekinio ženklo „CR7".

34 metų T. Radzinevičius šiemet įmušė 28 įvarčius - ir tapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju - bei 12 kartų asistavo komandos draugams. Tiesa, jo indėlio neužteko, kad „Sūduva" pasidabintų bronzos medaliais - marijampoliečiai trečiąją vietą išleido paskutiniajame turę pralaimėję „Atlantui".

Antrus metus iš eilės į geriausiųjų trejetą taip pat išrinkti du patyrę čempiono „Žalgirio" nariai - praėjusiais metais geriausiu tapęs Deividas Šemberas ir rezultatyviai rungtyniavęs Linas Pilibaitis. Nedaug nuo jų atsiliko komandos draugas Darvydas Šernas ir „Trakų" kapitonas Deividas Česnauskis.

Aplenkė čempionų trenerį

Metų trenerio rinkimuose individualus prizas taip pat atiteko ne šalies čempionui „Žalgiriui". Šios komandos trenerį Valdą Dambrauską nežymiai aplenkė labiau patyręs jo kolega Valdas Urbonas.

48 metų strategas šį sezoną stojo prie „Trakų" ekipos vairo ir nepaisant ženklių permainų komandos sudėtyje sugebėjo su ekipa užtikrinta persvara iškovoti sidabro medalius.

Geriausio trenerio rinkimuose V. Urbonas laimi jau ketvirtą kartą - triskart šis titulas jam atiteko kaip Panevėžio „Ekrano" vairininkui 2008, 2011 ir 2012 metais.

Naujokas pritapo iškart

V. Urbono darbas su „Trakų" ekipa nemažai prisidėjo prie to, kad perspektyviausio jaunojo futbolininko prizas šiemet Armėnijos jaunimo rinktinės puolėjui Davidui Aršakianui. Jis pirmasis užsienietis, kuris nugalėjo šioje nominacijoje. Abiems „Trakų" laureatams atiteko „Sharp" prizai.

Šį sezoną prie „Trakų" ekipos prisijungęs 20 metų žaidėjas iškart tapo nepamainomu komandos atakų lyderiu ir su 25 įvarčiais rezultatyviausiųjų sąraše liko antras.

Nedaug nuo D.Aršakiano atsiliko Klaipėdos „Atlanto" gynėjas Rolandas Baravykas. Lietuvos vyrų rinktinėje šiemet debiutavusį žaidėją šiek tiek palankiau įvertino specialistai, tačiau iki pirmosios vietos pritrūko daugiau aistruolių balsų.

Geriausiųjų rinkimuose paskutinėmis lapkričio savaitėmis balsavo 178 futbolo bendruomenės nariai - rinktinių ir klubų treneriai, vadybininkai, žurnalistai, teisėjai - bei 420 futbolo aistruolių, kurie savo nuomonę galėjo pareikšti internetinėje apklausoje.

Lietuvos metų futbolininko rinkimai surengti 51-ąjį kartą - pirmieji įvyko 1965-aisiais. Lietuvos futbolo čempionato metų žaidėjas renkamas nuo 1992 m., o jaunasis futbolininkas ir treneris - nuo 2008 m.

...

Re: Geriausiuju rinkimai

2015 Gru 04 10:56

LFF apdovanojimų šventėje - medaliai ir prizai sezono laureatams
http://www.lff.lt/lt/article/lff_apdova ... laureatams" onclick="window.open(this.href);return false;

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Geriausiuju rinkimai

2015 Gru 04 12:19

He got balls :D
Paveikslėlis

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Geriausiuju rinkimai

2015 Gru 04 12:20

Geriausias :)
Paveikslėlis

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Geriausiuju rinkimai

2015 Gru 04 12:20

Pilnas komplektas :)
Paveikslėlis

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Geriausiuju rinkimai

2015 Gru 04 12:22

Turbūt gražiausia foto. Toks natūralus džiaugsmas ir nustebimas :)
Paveikslėlis

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Geriausiuju rinkimai

2015 Gru 04 12:23

Vyrai nemoka taip džiaugtis :)
Paveikslėlis

...

Re: Geriausiuju rinkimai

2015 Gru 04 13:07

He got balls :D
metal balls :D
Geriausias :)
- spalvio be fakio ar piršto prie lūpų neatpažinti.. :D
Turbūt gražiausia foto. Toks natūralus džiaugsmas ir nustebimas :)
Aš tai į kojines užsižiūrėjau.. :P

Grįžti į