bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

I (1) turas

2015 Vas 27 17:19

1-ojo turo anonsas: „SMScredit.lt A lygos“ kovos grįžta į Kauną
Karolis Tretjakas
http://alyga.smscredit.lt/naujiena/1-oj ... Kauna/1848" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-02-27 14:49

Vasario 28-ąją, šeštadienį, prasidės 95-asis Lietuvos aukščiausiosios futbolo lygos čempionatas, kuriame dėl titulo kovos 10 ekipų. Po pertraukos pirmenybės sugrįš į Kauną, kuriame „SMScredit.lt A lygos“ pradžią vaikinuos Kauno „Stumbro“ bei „Šiaulių“ akistata. Pirmajame ture bus galima savo akimis įvertinti naujuosius klubų pirkinius ir stebėti net trijų iš 1-osios lygos atėjusių klubų debiutines šio sezono dvikovas.

Kauno „Stumbras“ – „Šiauliai“. Vasario 28 dieną 13 val. Kaunas, NFA stadionas.

Kiek daugiau nei po trejų metų pertraukos laikinosios sostinės gyventojai vėl galės aukščiausioje šalies lygoje palaikyti savo miesto ekipas. Viena iš jų, čempionato debiutantė „Stumbro“ ekipa, priims pasistiprinusią ir ambicingą „Šiaulių“ komandą.

Draugiškų rungtynių cikle kauniečiai per 8 akistatas praleido vos 4 įvarčius ir išlaikė savo vartus „sausus“ prieš galingus varžovus – Klaipėdos „Atlanto“ bei Suvalkų „Wigry“ žaidėjus. „Stumbro“ strategas Darius Gvildys net po pralaimėtų rungtynių prieš Estijos čempionę, Talino „Levadia“ ekipą, buvo patenkintas auklėtinių žaidimu ir teigė, jog futbolininkai dirba teisinga linkme.

Priešingoje barikadų pusėje – atsinaujinę bei pajėgiais žaidėjais savo sudėtį sustiprinę šiauliečiai. Nors dėl traumų kurį laiką negalės rungtyniauti Ernestas Pilypas bei kroatas Luka Hadžičius, tačiau Tomas Ražanauskas turi pakankamai žaidėjų, kurie gali pakeisti susižeidusius futbolininkus. Įdomu bus stebėti kaip seksis rungtyniauti „Stumbro“ puolimo lyderiui Artūrui Rimkevičiui, kuris 2012 metais vilkėdamas „Šiaulių“ marškinėlius įmušė 35 įvarčius ir pagerino aukščiausios šalies lygos rezultatyvumo rekordą. Susidomėjimą kelia ir Saulės miesto ekipos naujokas Lucasas Moraesas – šį žaidėją „Šiaulių“ generalinis direktorius Antanas Sakavickas buvo sulyginęs su tautiečiu Hulku.

Klaipėdos „Atlantas“ – „Trakai“. Vasario 28 dieną 15 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinė aikštė.

Abu šie klubai praėjusiame „SMScredit.lt A lygos“ sezone kovėsi dėl trečiosios vietos, o bronzos medalininkas paaiškėjo tik paskutinėmis 36-ojo turo minutėmis. Šiais metais ekipos taip pat yra rimtai nusiteikusios kovoti dėl apdovanojimų, tad būtent ši akistata yra bene įdomiausia pirmajame ture.

„Trakai“ neteko beveik visų savo lyderių, tačiau pasipildė solidžiais naujokais, kurių debiutą stebėti bus išties įdomu. Gerai žinomo buvusio Baltarusijos rinktinės futbolininko Sergejaus Gurenko sūnus Artiomas bei įvarčius draugiškų rungtynių cikle mušęs rusas Davidas Aršakijanas – žaidėjai, susilauksiantys nemažai dėmesio.

„Atlanto“ kieme taip pat pučia panašūs vėjai – uostamiesčio klubas atsisveikino su keletu labai svarbių žaidėjų ir įtraukė į sudėtį šūsnį perspektyvių futbolininkų bei Pakruojo „Kruojos“ gretose solidžiai atrodžiusį Robertą Vėževičių. Senosios sostinės riteriams teks rasti priešnuodžių prieš Maskvos „Dinamo“ ekipai priklausantį, bet „Atlantui“ paskolintą puolėją Andrejų Paniukovą bei atrakinti vartus, kuriuos saugo vis dar penkių „sausų“ rungtynių seriją tęsiantis Edvinas Gertmonas.

Kauno „Spyris“ – „Klaipėdos granitas“. Kovo 1 dieną 13 val. Kaunas, NFA stadionas.

Sekmadienį į kovą stos dar viena čempionato debiutantė, Kauno „Spyrio“ ekipa. Jos laukia draugiškų rungtynių metu pranašumą tarpusavio akistatoje įrodęs „Klaipėdos granitas“.

Klaipėdiečiai pasipildė pajėgiais žaidėjais, praėjusį sezoną rungtyniavusiais „Atlanto“ ekipoje, tad būtent jie turėtų tempti komandos vežimą į priekį. Maža to, granitiečių sudėtyje galima rasti ir Vengrijos aukščiausiosios lygos čempioną – tai pavyko brazilui Alisonui Silvai, kuris 2011 metais triumfavo kartu su Šėkešfehėrvaro „Videoton“. Futbolininkas praėjusį sezoną sėkmingai rungtyniavo Vilniaus MRU ekipoje, o prieš pasirodymą Klaipėdoje bandė įsitvirtinti Utenos „Utenyje“.

Daugelis Laimio Bičkausko auklėtinių yra nerungtyniavę aukščiausioje šalies lygoje, tad jų laukia išties vertingos futbolo pamokos. Komandą turės į priekį tempti ir jauniems futbolininkams pavyzdį rodyti tituluočiausias visų laikų Lietuvos čempionatų futbolininkas Andrius Velička, patyręs gynėjas Ignas Dedura bei dar vienas šilto ir šalto matęs veteranas Audrius Kšanavičius. Vis dėlto patyrę vilkai vieni kovų nelaimės, tad jaunesnių kolegų indėlis yra be galo svarbus. Abu klubai prieš sezoną buvo susitikę draugiškoje akistatoje ir tada pergalę 4:0 iškovojo „Klaipėdos granitas“, tačiau vargu, ar toks scenarijus pasikartos pirmajame ture. Visgi, šių rungtynių favoritę derėtų laikyti kiek labiau patyrusią uostamiesčio ekipą.

Pakruojo „Kruoja“ – Marijampolės „Sūduva“. Kovo 1 dieną 15 val. Panevėžys, FA stadionas.

Būtent Pakruojo klubas, praėjusiame sezone nustebinęs futbolo gerbėjus, palaidojo „Sūduvos“ žaidėjus jų pačių sirgalių akivaizdoje. Tautvydo Eliošiaus įvartis užtikrino medalius „Kruojai“ ir paliko marijampoliečius už borto.

2015 metų sezoną Aleksandro Veselinovičiaus kariauna pasitinka su pagausėjusiu trenerių štabu, išlaikytu komandos branduoliu ir keletu pajėgių naujokų. Komandos pasirengimas čempionatui vyko ganėtinai sklandžiai ir produktyviai. Vis dėlto „Sūduvos“ gretose neapsieita be traumų – susižeidusį vartininką Kornelijų Timofejevą pakeitė patyręs Paulius Grybauskas. Sprendžiant pagal ekipos pasirengimą bei atliktas permainas, sezonas marijampoliečiams gali būti nemažai žadantis.

„Kruojos“ stovykloje – situacija kiek kitokia. Mažo miestelio komandą paliko nemažai žaidėjų bei vos mėnesį darbavęsis ir vilčių nepateisinęs strategas iš Kroatijos Miroslavas Buljanas. Prie komandos vairo turėtų stoti vis dar oficialiai nepatvirtintas portugalas Rui Capela. Praėjusiame sezone marijampoliečiai pergalės skonio nepatyrė nė viename iš keturių čempionato mačų, o ta skaudi nesėkmė pirmenybių pabaigoje dar turėtų kelti itin nemalonius prisiminimus. Dabar A.Veselinovičiaus auklėtiniai turi puikią progą nutraukti šią seriją bei įveikti ne taip sėkmingai sezonui pasirengusią „Kruoją“.

Vilniaus „Žalgiris“ – Utenos „Utenis“. Kovo 2 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas.

28 metai – būtent po tokios pertraukos uteniškiai sugrįžo į aukščiausiąją šalies lygą, o šio sezono pirmenybių naujokus krikštys pastaruosius du titulus iškovojęs čempionas – „Žalgiris“.

„Mano venomis teka žaliai baltas kraujas“ – tokį užrašą kartu su Mindaugo Čepo atvaizdu galima pamatyti ant vieno „Pietų IV“ sirgalių kabinamo plakato. Antrą sezoną Utenoje dirbantis treneris beveik dešimtmetį praleido Vilniaus klube ir 2008–2009 metais buvo „Žalgirio“ vedlys, padėjęs žaliems ir baltiems išgyventi bei nepalūžti itin sunkiais laikais. Maža to, M.Čepas 2013 metų čempionato paskutiniajame ture padėjo vilniečiams užsitikrinti čempiono titulą. Būtent dabartinio „Utenio“ stratego treniruojama Gargždų „Bangos“ ekipa dvikovos su „Atlantu“ pabaigoje sugebėjo išplėšti lygiąsias, kurios padėjo „Žalgiriui“ po 14 metų pertraukos užlipti ant Lietuvos čempionų sosto.

Vis dėlto šiltas priėmimas LFF stadione M.Čepui ir jo auklėtiniams nuolaidų rungtynių metu tikrai nežada. Naujasis vilniečių treneris Valdas Dambrauskas sieks pergalingai debiutuoti naujajame klube ir pirmajame mače atsidaryti savo pergalių sąskaitą. Brazilijoje ir Kipre su pajėgiais varžovais susigrūmę vilniečiai nerungtyniavo ant dirbtinės dangos, tačiau tai pernelyg neturėtų įtakoti „Žalgirio“ žaidimo kokybės. Sostinės klubas – vienareikšmis šios dvikovos favoritas, o žalgiriečių prarasti taškai būtų didelis netikėtumas. Visgi, „Utenio“ futbolininkų pademonstruotas žaidimas antrajame kėlinyje draugiškame mače su „Trakais“ teikia vilčių, jog paskutinę akimirką Povilu Krasnovskiu ir Mindaugu Grigaravičiumi pasistiprinusi Utenos komanda, gali patampyti čempionų nervus bei apkartinti V.Dambrausko debiutą. O ir žiūrovai sušalti neturėtų – „Žalgirio“ ekipa gerbėjus pavaišins net tūkstančiu karštos arbatos puodelių.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: I (1) turas

2015 Vas 27 21:30

„ATLANTAS“ – „TRAKAI“. A.LIUBINSKAS TIKI „TRAKŲ“ SĖKME, A.NARBEKOVAS – „ATLANTO
15 vasario 27, Penktadienis 16:07
http://www.fkt.lt/component/k2/item/363 ... as-atlanto" onclick="window.open(this.href);return false;

Trečia praėjusio sezono komanda prieš ketvirtą arba komanda, siekianti titulo prieš komandą, besitikinčią šią vasarą debiutuoti Europos turnyre; trečią sezoną su uostamiesčio klubu liekantis Konstantinas Sarsanija prieš pirmas oficialias rungtynes riteriams vadovausiantį Valdą Urboną arba, tiesiog Klaipėdos „Atlantas“ prieš senosios sostinės riterius „Trakus“.

Laikas: Vasario 28 diena, 15:00 valanda
Vieta: Klaipėdos „Žalgirio“ stadiono atsarginė aikštė

„Trakai“ su „Atlantu“ turi nesuvestų sąskaitų dar nuo praėjusio sezono. Kai patys nugalėjo „Dainavą“, riteriai paskutines keturias minutes stebėjo „Atlanto“ ir „Kruojos“ susitikimą. Vienas pakruojiečių įvartis „Trakams“ galėjo padovanoti bronzos medalį. Tačiau nepadovanojo.

Istorija

„Trakų“ klubui „Atlantas“ buvo apskritai pirmasis per visą klubo istoriją aukščiausio diviziono klubas, su kuriuo teko susidurti akis į akį. Krikštas 2011 metų LFF taurės turnyre buvo labai nesėkmingas – patirtas skaudus pralaimėjimas 0:4. Beje, į tas rungtynes, tuo metu finansinį nepriteklių jautę uostamiesčio futbolininkai, atvyko keliais automobiliais, o vartininko funkcijos aikštėje buvo patikėtos 48 – erių metų Vaciui Lekevičiui.

Permainos

Tiek „Trakai“, tiek „Atlantas“ nuo praėjusio sezono stipriai pasikeitė. „Atlanto“ gretose į Tado Eliošiaus, Evaldo Razulio, Kazimiero Gnedojaus, Mariaus Papšio, Donato Kazlausko ir Ovidijaus Verbicko vietas atvyko Robertas Vėževičius, Dovydas Norvilas, Andrejus Paniukovas, Justas Raziūnas, Aurimas Jurgelevičius, Simonas Urbys. Riterių pasikeitimų sąrašas dar ilgesnis. Komandoje neliko: Vytauto Lukšos, Jurijaus Kendyšo, Tado Labuko, Pauliaus Grybausko, Dariaus Miceikos, Dmitrijaus Koubo, Povilo Krasnovskio. Prie jos prisijungė: Marius Rapalis, Edvardas Gaurilovas, Andrius Kazakevičius, Rokas Stanulevičius, Lukas Žukauskas, Donatas Šėgžda, Artiomas Gurenko, Davidas Aršakianas, Evgenij Zasavickij.

Prieš sezoną

„Atlantas“ pasiruošimo laikotarpį praleido Kipre, „Trakai“ – Lietuvoje. Anot Lietuvos jaunimo rinktinės vyriausiojo trenerio Armino Narbekovo, šis faktas gali būti vienas svarbesnių šių rungtynių veiksnių. „Rungtynės vyks ant dirbtinės dangos, o nuo natūralios užlipti ant dirbtinės nėra lengva“, - konstatavo olimpinis čempionas.

Akistata

Davidas Aršakianas prieš Andrejų Paniukovą. Du Rusijos piliečiai tik šiemet atvykę į Lietuvą per paruošiamąjį laikotarpį sugebėjo tapti savo ekipų lyderiais. „Trakams“ atstovausiantis D.Aršakianas yra pelnęs keturis įvarčius, A.Paniukovas – „Atlantui“ šešis.

Ekspertų komentarai

Algimantas Liubinskas (buvęs Lietuvos rinktinės vyr. treneris): „Atlanto“ nemačiau. Apie juos žinau tik tiek, kad neteko labai daug žaidėjų. „Trakus“ mačiau ir man tikrai patiko, ką mačiau. Kaip žaidėjas, subrendęs atrodo Lukas Kochanauskas. Labai gerą formą demonstruoja Deividas Česnauskis. Iš to, ką mačiau, pirmenybę atiduočiau „Trakams“. Manau, kad jie turi daugiau šansų laimėti.

Arminas Narbekovas (Lietuvos jaunimo rinktinės vyr. treneris): „Labai sunku pasakoti, ko tokiose rungtynėse laukti. Iš vienos pusės, „Trakai“ labiau nukraujavę, be to pasikeitęs treneris. Iš kitos pusės, „Atlante“ daug jaunimo, o tai gali reikšti nestabilumą. Visgi, aš pirmenybę teikčiau „Atlantui“, nes net jei jo žaidėjai jauni – jie jau apšaudyti. Ir dar abstrakčiau žiūrint, kai žaidėjui dvidešimt ir daugiau metų, koks čia jaunimas?

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: I (1) turas

2015 Vas 28 09:35

Didysis ekspertas Liubinskas :)

Senukas
Pranešimai: 1873
Užsiregistravo: 2010 Kov 16 10:27
Palaikoma komanda: Kruoja

Re: I (1) turas

2015 Vas 28 09:36

Didysis ekspertas Liubinskas :)
kaip ir tu panasiai,eksperte :lol:

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: I (1) turas

2015 Vas 28 09:37

na jau, aš į ekspertus nepretenduoju :)

Senukas
Pranešimai: 1873
Užsiregistravo: 2010 Kov 16 10:27
Palaikoma komanda: Kruoja

Re: I (1) turas

2015 Vas 28 09:42

na jau, aš į ekspertus nepretenduoju :)
tu panasiai kaip ir Cezis prie kompo prognuozuojat,net nemate varzibu :lol:

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: I (1) turas

2015 Vas 28 09:42

na jau, aš į ekspertus nepretenduoju :)
tu panasiai kaip ir Cezis prie kompo prognuozuojat,net nemate varzibu :lol:
žinoma ;) no problem

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: I (1) turas

2015 Vas 28 09:45

jei Kruoja turės tik tuos žaidėjus kurie surašyti Alyga.lt

tai ryt sudėtis bus tokia: Vartininkas; Skroblas, Adamenko, Strockis, Pocevičius; Jankauskas, abu portugalai, Birškys, Bagočius; Beniušis. Ant suolo turės dar du vartininkus ir 17metų vaikį.
Reikia tik melstis, kad niekas negaus traumos. Nors vartininkai gali traumuotis.

Senukas
Pranešimai: 1873
Užsiregistravo: 2010 Kov 16 10:27
Palaikoma komanda: Kruoja

Re: I (1) turas

2015 Vas 28 09:48

jei Kruoja turės tik tuos žaidėjus kurie surašyti Alyga.lt

tai ryt sudėtis bus tokia: Vartininkas; Skroblas, Adamenko, Strockis, Pocevičius; Jankauskas, abu portugalai, Birškys, Bagočius; Beniušis. Ant suolo turės dar du vartininkus ir 17metų vaikį.
Reikia tik melstis, kad niekas negaus traumos. Nors vartininkai gali traumuotis.
tai ten ka raso dar neviska sudeja,bus kam zaisti Eiliosius gal zais,gal tiem leis zaisti kur draudimas ira per nakti atsikvotes Kvedaras gal :lol: surinks nebijok ;)

...

Re: I (1) turas

2015 Vas 28 10:29

tu panasiai kaip ir Cezis prie kompo prognuozuojat,net nemate varzibu :lol:
Neknisk proto. Aš labai aiškiai parašau: mačiau ir užskaitau, nemačiau, tai negaliu tvirtinti/įvertinti..

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: I (1) turas

2015 Vas 28 12:58

Startas! :) totalizatoriuj spėjau kad Šiauliai laimės

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: I (1) turas

2015 Vas 28 13:00

nu ką sveikinimai visiems su a lygos startu!!!

Jarka
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: 2015 Vas 27 22:05
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: I (1) turas

2015 Vas 28 13:02

wow! futbolo.tv 2 kameras turi :D

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: I (1) turas

2015 Vas 28 13:06

Stumbras ryžtingai pradėjo, bet klausimas kiek užteks kvapo :)

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: I (1) turas

2015 Vas 28 13:07

jo šiaulių gynyba ne kažką, elementarios klaidos...

Grįžti į