Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: I lyga bendrai

2018 Spa 30 07:55

na jo, 60K yra palyginti menka suma. jeigu klubas tiek negali sukrapštyti, tai ir nereikia šokt aukščiau bambos - pakanka II ar III lygos

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: I lyga bendrai

2020 Geg 29 11:02

Pirmos lygos klubai išrinko naują asociacijos valdybą
https://pirmalyga.lt/pirmos-lygos-kluba ... s-valdyba/

Gegužės 28 d. vyko visuotinis Lietuvos futbolo klubų sąjungos (aLFKS) narių susirinkimas.

Susirinkime dalyvavo 10 asociacijos narių. Susirinkimo metu patvirtintas 2019 metų metinių finansinių ataskaitų rinkinys bei išrinkta nauja valdyba.

Į valdybą perrinkti Saulius Skibiniauskas (Kėdainių „Nevėžis“), Rimas Kantaravičius (DFK „Dainava“), Benas Renatas Baltusis („Vilniaus Vytis“) ir Martynas Armalis (Džiugas) ir Edgaras Stankevičius (LFF).

Naujais valdybos nariais išrinkti Dainius Šumauskas („Hegelmann Litauen“) ir Vaidas Vaškevičius („Jonava“). Valdybos pirmininku perrinktas Benas Renatas Baltusis.

Asociacijos nariai taip pat suderino klausimus dėl bendros pozicijos kreipiantis į Lietuvos futbolo federaciją.

Asociacija Pirmos lygos klubai įsteigė 2019 metais. Asociacijos tikslai – atstovauti jos narių interesus su LFF ir kitomis futbolo organizacijomis, valdžios institucijomis, skatinti futbolo populiarinimą bei vystymą, tarpusavio bendradarbiavimą ir kt.

aLFKS nariai:
Telšių „Džiugas“ (VšĮ „Telšių futbolo ateitis“),
„Vilniaus Vytis“ (VšĮ FK „Vilniaus Vytis“),
Alytaus DFK „Dainava“ (VšĮ Dzūkijos futbolo klubas Dainava),
Kėdainių „Nevėžis“ (VšĮ „Sporto perspektyvos“),
FA Šiauliai (VšĮ Futbolo akademija „Šiauliai“),
Kauno „Hegelmann Litauen“ (VšĮ Kauno FC „Hegelmann Litauen“),
FK „Jonava“ (VšĮ „Jonavos futbolas“),
Kretingos „Minija“ (VšĮ „Kretingos Minija),
Mažeikių „Atmosfera“ („FK Atmosfera“),
Vilniaus BFA (VšĮ „Baltijos futbolo akademija“),
Gargždų “Banga” (VšĮ „Gargždų futbolas“) – (2020 m. žaidžia A lygoje),

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: I lyga bendrai

2020 Bir 16 20:35

R.Čekavičius atsistatydino ir iš Pirmos lygos direktoriaus pareigų
Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1334044

Antradienį vyko visuotinis LFF Pirmos lygos narių susirinkimas, kurio metu įvyko pokyčių lygos direktoriaus pozicijoje ir valdyboje.

LFF Pirmos lygos konferencijos metu buvo svarstytas Rimvydo Čekavičiaus prašymas palikti LFF Pirmos lygos direktoriaus pareigas. Susirinkime dalyvavę nariai neprieštaravo bei patenkino R.Čekavičiaus prašymą. Priminsime, kad anksčiau keletą metų R.Čekavičius yra dirbęs A lygos direktoriumi, tačiau paliko šią organizaciją po kivirčo su tuomečių A lygos prezidentu Deividu Šemberu.

LFF Pirmos lygos susirinkimo metu buvo išrinkta nauja lygos valdyba ir valdybos pirmininkas. Nauja LFF Pirmos lygos valdyba: Martynas Armalis (Telšių „Džiugas“), Saulius Skibiniauskas (Kėdainių „Nevėžis“), Vaidas Vaškevičius (FK Jonava), Ivanas Švabovičius (Vilniaus BFA), Dainius Šumauskas („Hegelmann“), Rimas Kantaravičius (valdybos pirmininkas), Edgaras Stankevičius (LFF generalinis sekretorius).

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: I lyga bendrai

2020 Spa 10 23:54

Futbolo lygos vairą perėmė krepšinio klubo direktorius
https://www.diena.lt/naujienos/sportas/ ... ius-989713
Zigmas Jurevičius

Krepšinis ir futbolas dažnai konkuruoja – dėl sirgalių ir rėmėjų dėmesio ar finansavimo šaltinių. Kartais neišvengiama ir pasistumdymo. Tačiau daugėja pavyzdžių, kai dvi Lietuvoje populiariausios sporto šakos randa bendradarbiavimo taškų.

"Net neabejoju, kad krepšinio patirtis pravers ir futbolo veikloje, nes sporto vadybos principai visur vienodi", – įsitikinęs Petras Aleksonis.

Šis sporto specialistas nuo šiol vadovaus ne tik Kauno "Aisčių-LSMU" moterų krepšinio klubui, bet ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pirmajai lygai. 38-erių metų kaunietis laimėjo LFF konkursą. Antram pagal pajėgumą šalies futbolo divizionui ieškoti vadovo prireikė, kai postą paliko buvęs jos direktorius Rimvydas Čekavičius.

P.Aleksonis darbą futbolo lygoje pradėjo nuo spalio, tačiau kur kas daugiau darbo jo laukia kitąmet, nes šiemetinės pirmenybės jau artėja prie finišo. Aštuonioms pajėgiausioms ekipoms liko sužaisti po tris turus. Iš viso pirmojoje lygoje rungtyniauja keturiolika komandų, tačiau kitąmet situacija gali gerokai pasikeisti.

Kur kas daugiau aiškumo Lietuvos ir Baltijos moterų krepšinio lygose. Laivas dar tik pajudėjo iš starto uosto: "Aistės-LSMU" pirmas namų rungtynes žais šiandien LSMU sporto centre 13.45 val. su Klaipėdos "Neptūnu". Mintimis apie laukiančius iššūkius P.Aleksonis pasidalijo su mūsų dienraščiu, kuris ir toliau lieka pagrindiniu informaciniu Kauno klubo rėmėju.

"Noriu būti karalius", – šypsojosi pašnekovas, turėdamas galvoje aistėms keliamą tikslą, nepaisant finansiškai sunkių metų, likti tarp geriausiųjų Lietuvoje ir kautis dėl medalių Baltijos lygoje.

– Pradėkime nuo futbolo. Kaip krepšinio žmogus sugalvojo pasinerti į futbolo reikalus?
– Labai anksti ir netikėtai nutrūkus krepšinio sezonui dalyvavau keliuose konkursuose. Vienas jų buvo LFF pirmosios lygos direktoriaus pareigoms užimti. Rengėjams papasakojau apie savo patirtį sporto vadybos srityje, pristačiau savo viziją ir jie manimi patikėjo. Galbūt padėjo ir tai, kad mūsų futbole jau yra panašių sėkmingų pavyzdžių (LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius, prieš ateidamas į federaciją, ne vienus metus dirbo krepšinio klubų ir projektų vadybininku – aut. past.).

– Koks jūsų paties santykis su futbolu?
– Esu Madrido "Real" ir Paryžiaus "Saint-Germain" klubų gerbėjas. Ne vienus metus aktyviai sergu už šias komandas, pamenu, kaip Madride žaidė Luisas Figo ir Raulis, esu lankęsis jų stadionuose, stebėjęs ne vieną įdomų mačą. Nuolat domiuosi ir Lietuvos futbolo rinktinės reikalais. Pastaruoju metu nemažai dėmesio skyriau ir A lygai bei pirmosios lygos aktualijoms, bendravau su klubų, federacijos vadovais. Manau, kad esu sukaupęs daug sporto vadybos patirties, vien moterų krepšinyje dirbu jau beveik dešimtmetį, stažavausi ir stipriose organizacijose bei klubuose užsienyje.

– Pirmoji futbolo lyga šiemet jau artėja prie finišo. Turbūt jūsų tikslai labiau susiję su ateinančiais metais?
– Labai džiaugiuosi, kad šį sezoną lygoje laukia labai intriguojanti kova dėl medalių. Vien į auksą vis dar pretenduoja trys komandos – Kėdainių, Jonavos ir Kauno. Niekas nedrįstų spėti, kaip jos išsidėstys.

Detalesnius planus dėliosimės kitąmet, nes neaišku, kiek mūsų klubų mėgins pakilti į A lygą. Anksčiau buvo kalbama net apie keturis. Atitinkamai nuo to priklausys ir pirmosios lygos dalyvių sąrašas.

Turėsime atsižvelgti ir į COVID-19 situaciją, ir poveikį klubų finansinei situacijai. Bet kuriuo atveju matau ne vieną sritį, kurioje lyga gali tobulėti. Nebijau pripažinti, kad man tinkamiausias krepšinio pavyzdys. Ten taip pat yra antroji pagal pajėgumą lyga – NKL, kuri sėkmingai tvarkosi ir suburia pajėgias įvairių Lietuvos rajonų komandas. Ir mes, pirmosios futbolo lygos atstovai, turėsime kelti savo standartus – tiek vadybos, tiek rinkodaros, tiek komunikacijos.

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: I lyga bendrai

2020 Spa 11 18:54

– Koks jūsų paties santykis su futbolu?
– Esu Madrido "Real" ir Paryžiaus "Saint-Germain" klubų gerbėjas.
Vien už tai reiktų vyti toliau nuo Lietuvos futbolo :)

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: I lyga bendrai

2021 Kov 17 20:46

LFF pokštininkai, www.pirmalyga.lt

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: I lyga bendrai

2021 Kov 17 21:16


Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: I lyga bendrai

2021 Kov 17 21:18

Jop, aš čia dėl to kur tas linkas redirectina.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: I lyga bendrai

2021 Kov 17 23:07

Pabandyk nueiti į https://fksilas.lt/ :)

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: I lyga bendrai

2021 Kov 18 02:56

Pabandyk nueiti į https://fksilas.lt/ :)
Nu tai čia jau nebe Šilui priklauso. Vis dar kažką prisimenu iš kai prieš porą metų jų tinklalapy išleidome į kapinyną po hacko.

Sebas
Pranešimai: 457
Užsiregistravo: 2013 Kov 26 13:16
Palaikoma komanda: Dainava

Re: I lyga bendrai

2021 Kov 18 12:50

LFF pokštininkai, www.pirmalyga.lt
Čekavičiaus bajeriai ;) Matyt negavo pinigėlių, kiek norėjo :)

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: I lyga bendrai

2021 Kov 20 17:09

Aš nežinau kaip jums, bet man pirmalyga.lt žymiai patogesnis link'as, kai nereikia jokių skaičių vesti. ilyga.lt nors paimtų jeigų dėl trumpumo.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: I lyga bendrai

2021 Bir 11 17:49

Pirmos lygos direktorius P. Aleksonis: „Mes esame teisingame kelyje – lyga auga kartu su klubais“
https://1lyga.lt/pirmos-lygos-direktori ... u-klubais/

Apie lygos tikslus, vykdomas veiklas, komunikaciją su klubais bei artimiausius lygos planus, pasakoja Pirmos lygos vadovas – Petras Aleksonis.

– Kokie buvo pirmieji išsikelti lygos tikslai, perėmus jos valdymą? Ir kaip iki šiol sekėsi tai įgyvendinti?
– Pirmiausiai noriu pasidžiaugti, jog pavyko surinkti tokią komandą, apie kokią ir svajojau, mūsų požiūriai tiesiog sutampa, tai mums leidžia efektyviai dirbti. Pradėjus valdyti lygą, siekėme išsiaiškinti kaip buvo dirbama iki šiol, atlikome analizę – susipažinome su lygos stiprybėmis, silpnybėmis, finansine padėtimi, išskyrėme tobulintinas sritis, ieškojome, kuria kryptimi galime plaukti su lygos laivu.

– Pirmos lygos socialiniuose tinkluose galima pastebėti teigiamus pokyčius – išaugęs aktyvumas, talpinamas išvaizdus turinys. Kokių konkrečių veiksmų ėmėtės tam pasiekti?
– Laikausi tvirtos nuomonės, jog reikia stebėti, ką daro ir kaip elgiasi pasaulyje stipriausios, sėkmingiausios sporto organizacijos. Jokiu būdu neteigiu, kad reikia kopijuoti, tačiau privalu imti pavyzdį iš geriausių, jog „dviračio neišrasi“. Šiais metais su komanda nusprendėme ką turime skelbti socialiniuose tinkluose ir sukūrėme socialinių tinklų turinį – suorganizavome medijos dienas kiekviename iš „Pirmos lygos“ klubų ir tokiu būdu gavome mums reikalingos medžiagos, o tai mums leidžia socialinių tinklų turinį pateikti tvarkingai, skoningai ir įdomiai. Šioje vietoje norėčiau padėkoti savo kūrybingoms kolegoms – Edvinui ir Ugniui.

– Kaip sekasi vystyti pradėtus lygos projektus ir veiklas?
– Aš manau, kad gerai, nes tikiu, jog klubai yra patenkinti lygos darbu, bent neteko girdėti didelių nusiskundimų. Tačiau šioje vietoje reikėtų pabrėžti, jog lyga yra klubai, o klubai tai ir yra lyga. „Pirma lyga“ yra platforma, kurios pagrindu yra suteikiama pagalba klubams, tai reiškia, jog lyga už klubus atlikti viso darbo negali, ji gali tiesiog padėti jiems suspindėti, būti matomiems. Reikia pripažinti, jog klubai ne vienodai supranta, kaip reikia vystyti veiklą, reprezentuoti save, valdyti klubo struktūrą ar marketingo veiklą. Galbūt yra tokių klubų, kurie šiek tiek atsilieka, lyginant su kitais, tačiau tai tikriausiai natūralu – reikėtų nepamiršti, jog turime ekipų, kurios turi A lygos komandas, darau prielaidą, jog jie deda akcentus būtent į pagrindines savo komandas. Laikausi nuomonės, jog mes nepriversime visų dėti maksimalias pastangas ir važiuoti su traukiniu ant dviejų šimtų visiems drauge. Pasikartosiu, jog mes esame platforma ir džiaugiuosi, kad didžioji dauguma klubų tuo naudojasi ir yra patenkinti bei laimingi.

– Kaip Jūsų veiklą vertina Lietuvos futbolo federacija? Kokių atsiliepimų iki šiol sulaukėte?
– Šioje vietoje norėčiau padėkoti LFF generaliniam sekretoriui – Edgarui Stankevičiui, taip pat Giedrei Šerniūtei. Šie žmonės išties mums padeda, pataria ir dirbam koja kojon. Drįsčiau spėti, jog Lietuvos futbolo federacija turėtų būti patenkinta mūsų darbu, nes esame gerose vėžėse, esame matomi, gerbiami bei patobulėję, lyginant su ankstesne lygos padėtimi.

– Kaip manote, kaip pasikeitė klubų komunikacija su lyga pradėjus Jums vadovauti? Kokius pokyčius pastebite Pirmos lygos klubuose komunikacijos srityje?
– Tiek gyvenime, tiek sporte yra reikalingas komandinis darbas, todėl lyga turi glaudžiai dirbti su kiekvienu iš klubų, nes tai suteikia galimybę skleisti žinutę „Pirmos lygos“ fanams bei visai visuomenei. Kuomet visi kartu tapsime įdomūs futbolo sirgaliams ir pakelsime lygos vertę, tai mums atneš visapusiškos naudos – tiek klubams, tiek pačiai lygai. Teigiamus pokyčius klubuose tikrai galima įžvelgti, daugelis jų suprato lygos žinutę ir kryptį, kuria norime eiti. Norėčiau pagirti „Baltijos Futbolo Akademiją“ – mano nuomonę, ši komanda atitinka sėkmingos organizacijos komunikavimo kriterijus, tačiau reikia pasidžiaugti visomis komandomis, jos nuoširdžiai stengiasi ir įdedamas darbas yra tikrai pastebimas.

Kitas svarbus aspektas, didžiausias lygos iššūkis – TV transliacijos. Tenka pripažinti, jog šiai dienai lyga kartu su klubais nėra pribrendusi transliuoti visas rungtynes – tačiau mes palaipsniui to siekiame. Noriu pasidžiaugti ir pagirti Kretingos „Minija“, Kazlų Rūdos „Šilas“ klubus – jie stengiasi ir bando įeiti į teisingas vėžias, judama pakeliui į sėkmę. Taip pat reikėtų nepamiršti „Pirmos lygos“ indėlio į „Optibet A lygą“ – net keturi klubai sėkmingai įsiliejo ir konkurencingai žaidžia aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje. „Pirma lyga“ lyga kartu su klubais yra geriame kelyje, mes kartu augame – maži žingsneliai sudaro bendrą mūsų paveikslą.

– Kokia lygos vizija bei pagrindinis siekiamas tikslas?
– Mūsų pagrindinis tikslas – būti sėkmingai, įdomiai, tvariai ir stipriai finansiškai sporto organizacijai. Komunikacija, marketingas, rinkodara, komercija, rėmėjų pritraukimas, TV ir internetinės transliacijos – visa tai lengvai įvardijama, tačiau šiai sėkmės formulei pasiekti reikia laiko ir tai yra tiesiogiai susiję su klubų biudžetais. Kiekvienas klubas yra reprezentacinė miesto komanda, o biudžeto surinkimo modelis yra aiškus – savivaldybės ir privatūs rėmėjai. Kuomet sporto šaka pateikiama patraukliai ir įdomiai, yra sulaukiamas susidomėjimas – nuo to laimi visi, ir klubai, ir pati lyga. „Pirmos lygos“ klubo standartinis biudžetas ~ 100 tūkst. eurų, mano asmeninis palinkėjimas klubams būtų stengtis padidinti šiuos skaičius – tačiau visi suprantame, jog tam reikalingas nuoseklus darbas.

– Kaip įsivaizduojate lygą po kelių metų?
– Žvelgiant į esamas „Pirmos lygos“ perspektyvas, esame potencialūs ir kelių metų bėgyje, visi kartu galime nuveikti dar didesnių darbų ir būti aukščiau, nei esame dabar.

– Kokie artimiausi lygos planai? Galbūt yra formuojamos naujos veiklos ar projektai?
– Pirmiausia reikia pasidžiaugti projektais, kurie vykta dabar – „Augu futbole“, „Mėnesio žaidėjas“, interviu su klubais, žaidimų integravimas sirgaliams ir panašiai. Mes sieksime išsaugoti tai kas vyksta šiuo metu, palaikysime kokybę bei įdomumą. Taip pat dedame pastangas ir viltis į projektą „Augu futbole“ – mums bus didžiausias laimėjimas, jog bent keletas projektų dalyvių sėkmingai integruosis į futbolo klubus bei visą futbolo visuomenę. Panašu, jog būtent šis projektas įgauna pagreitį. Taip pat noriu pasigirti, kad Birželio 16d. laukia neeilinis „Pirmos lygos“ posėdis – po ilgos pertraukos, visi klubų vadovai kartu su lyga susitiks gyvai ir turės progą pabendrauti, pajausti gerą emociją. Taip pat visų laukia edukacinis seminaras, kurio tikslas yra edukuoti „Pirmos lygos“ klubus – vadovus ir administracijos darbuotojus marketingo, klubų vystymo, komunikacijos bei kitais aktualiais klausimais, susijusiais su futbolu ir sporto vadyba. Susitikimas vyks Kaune, viešbutyje „Park Inn by Radisson Kaunas“, konferencijų salėje.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: I lyga bendrai

2022 Sau 25 17:07

O kur dingo optimistas?

Pirmos lygos visuotiniame narių susirinkime išrinkta nauja lygos direktorė
https://lff.lt/news/13137/pirmos-lygos- ... direktore/

Sausio 25 dieną nuotoliniu būdu vyko LFF Pirmos lygos visuotinis narių susirinkimas, kurio metu buvo išrinkta naujoji lygos direktorė. Ja tapo 40-etė sporto vadybininkė Diana Jonaitienė. Šiame poste ji pakeis praėjusiame sezone lygai vadovavusį Petrą Aleksonį.

Iš viso buvo iškeltos trys kandidatūros, tačiau nariai balsavimo metu išreiškė pasitikėjimą D. Jonaitiene. Ji šias pareigas pradės eiti nuo vasario 1 d.

D. Jonaitienė nuo 2015 m. dirbo Plungės „Babrungo“ klube, kur užėmė klubo direktorės pareigas. Nuo 2018 metų dirba LFF varžybų ir licencijavimo departamente ir yra atsakinga už klubų licencijavimą, antidopingo projektus, taip pat yra futbolo ugdymo organizacijų sertifikavimo darbo grupės vadovė.

„Jau praėjusį sezoną LFF Pirma lyga žengė didelį kokybinį žingsnį į priekį: buvo suorganizuotos komandų media dienos, atsirado daugiau vizualinio turinio ir transliacijų. Naujojo sezono tikslas yra kurti dar aukštesnio lygio produktą, pritraukti žmones į stadionus ir kelti susidomėjimą Pirma lyga. Ši lyga yra plačiai pasiskirsčiusi po regionus, tad skatinsime klubus aktyviau dirbti su vietinėmis bendruomenėmis. Taip pat lygoje rungtyniauja ir A lygos klubų dublerinės komandoms, kurioms Pirma lyga yra puiki tobulėjimo terpė. Noriu padėkoti buvusiam Pirmos lygos vadovui Petrui Aleksoniui, kuris tikrai daug prisidėjo prie lygos tobulėjimo ir linkiu sėkmės naujai klubų išrinktai vadovei Dianai Jonaitienei. Ji jau turi nemažai patirties bendraujant su klubais, yra įsigilinus į jų procesus ir kaip juos būtų galima pagerinti,“ – kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

„Noriu nuoširdžiai padėkoti Pirmos lygos nariams už išreikštą pasitikėjimą. Man asmeniškai tai labai didelis įvertinimas ir dar didesnė atsakomybė. Iki sezono pradžios lieka visai nedaug laiko, tad sezono pasiruošimo darbai prasidės jau netrukus“, – teigė naujai išrinkta lygos direktorė Diana Jonaitienė.

Susirinkime dalyvavo devyni asociacijos nariai bei visi klubai, siekantys LFF Pirmos lygos licencijos.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: I lyga bendrai

2022 Sau 26 00:22

Jau geriau graži moteris, negu optimistas skraidantis debesyse. :lol:

Grįžti į