...

II (2) turas

2015 Kov 03 13:37

2015-03-07 12:00
Stumbras - : - Sūduva

2015-03-07 14:00
Šiauliai - : - Spyris

2015-03-08 13:00
Kl. Granitas - : - Žalgiris

2015-03-08 15:00
Utenis - : - Atlantas

2015-03-09 18:30
Trakai - : - Kruoja

...

Re: II (2) turas

2015 Kov 06 16:56

2-ojo turo anonsas: pralaimėjimus patyrę klubai sieks reabilituotis už skaudžias nesėkmes
Karolis Tretjakas, alyga.lt 2015-03-06
http://alyga.smscredit.lt/naujiena/2-oj ... kmes-/1877" onclick="window.open(this.href);return false;

Net penki „SMScredit.lt A lygos“ pirmenybes pralaimėjimais pradėję klubai, mėgins reabilituotis už skaudžias nesėkmes ir trenerių lūkesčių nepateisinusį žaidimą. Du iš jų susigrums tarpusavyje, o likusios trys ekipos sieks atimti taškų iš pirmojo čempionato penketo atstovų.

Kauno „Stumbras“ – Marijampolės „Sūduva“
Kovo 7 dieną 12 val. Kaunas, NFA stadionas.

Jau antrą kartą iš eilės turas startuos Kaune, kur svečius vėl egzaminuos „Stumbro“ futbolininkai. Čempionato debiutantų ekipos strategas Darius Gvildys savų žiūrovų akivaizdoje stos į kovą prieš „Sūduvos“ komandą, kurią treniravo dar praėjusiame sezone.

Pirmajame ture abu klubai pakankamai lengvai įveikė savo oponentus, kurie, reikia pripažinti, šio sezono pirmenybėms dar nėra iki galo pasiruošę. „Sūduvos“ trenerio Aleksandro Veselinovičiaus potepiai klubo žaidime pasimatė iš karto – marijampoliečiai kur kas dažniau pradėjo rezgti pozicines atakas ir neabejotinai sieks artėjančioje akistatoje žaisti „pirmu numeriu“.

Bus išties įdomu stebėti, ar Nerijaus Mačiulio diriguojamai komandai pavyks aikštės viduryje primesti sau palankų žaidimą, o jei toks planas ir neišsipildys, tai kontratakose „Stumbras“ turi itin svarų kozirį – Artūrą Rimkevičių. Strategas D.Gvildys kontratakų taktiką puoselėjo Marijampolės klube, tad sustatyti savo naujuosius auklėtinius į atitinkamus rėmus neturėtų būti problema. „Sūduva“ Kaune nerungtyniaus pajėgiausios sudėties – prie traumą patyrusio vartų sargo Kornelijaus Timofejevo prisijungė ir pirmoje čempionato akistatoje susižeidęs Arminas Vaskela.

„Šiauliai“ – Kauno „Spyris“
Kovo 7 dieną 14 val. Šiauliai, Gytarių dirbtinės dangos stadionas.

Pirmajame ture abu klubai kiek nustebino – kauniečiai viršijo lūkesčius, o šiauliečiai – toli gražu jų nepateisino. Tačiau šį kartą veiksmas persikels į Saulės miestą, kuriame šeimininkai rungtyniauja su dviguba energija.

„Šiaulių“ ekipos gretose itin trūko centro gynėjo Sergejaus Kožanio, kadangi vietoje latvio rungtyniavo vos 16 metų sulaukęs Simonas Jurgilas. Šiauliečių gynyba dažnai braškėjo ir buvo akivaizdu, jog legionieriaus iš Latvijos tikrai trūko. Tačiau net jeigu S.Kožanis ir pasirodytų aikštėje, šiauliečiams bus išties nelengva stabdyti pirmojoje akistatoje pergalę „Spyrio“ ekipai padovanojusį Andrių Veličką.

Kauno klube taip pat išsiskyrė solidų mačą sužaidęs baltarusis Dmitrijus Rekišas bei į simbolinį pirmojo turo vienuoliktuką patekęs Tomas Bučma – jų problemą šiauliečiams taip pat teks spręsti. Alkani ir autoritetų nepaisantys Laimio Bičkausko auklėtiniai sieks dar sykį nustebinti, tačiau šį kartą tai padaryti bus gerokai sunkiau. Praėjusiais metais abi ekipos susitiko Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurėje ir tada po 11 metrų baudinių serijos pranašumą įrodė „Spyrio“ žaidėjai.

„Klaipėdos granitas“ – Vilniaus „Žalgiris“
Kovo 8 dieną 13 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinė aikštė.

Praėjusiame sezone net penkis taškus iš 2014 metų „SMScredit.lt A lygos“ čempionų atėmę „Klaipėdos granito“ futbolininkai sieks šią tradiciją pratęsti ir šiemet. Vis dėlto granitiečių pademonstruotas žaidimas dvikovoje Kaune itin didelių perspektyvų nežada.

Antrajame kėlinyje tik savo pačių šešėlį priminę klaipėdiečiai, turėjo savaitę laiko atrasti tokios prastos antros rungtynių dalies priežastis. Su tokiu žaidimu rimčiau įkąsti „Žalgiriui“ yra neįmanoma.

Vilniečiai, savo ruožtu, sužaidę pakankamai blankų pirmąjį kėlinį, antrajame įjungė aukštesnę pavarą ir palaužė Utenos „Utenio“ futbolininkų pasipriešinimą. Klaipėdiečiams reikės aukotis už komandos draugus, tikėtis varžovų klaidų bei sėkmės šypsnių – kitaip atimti taškų iš „Žalgirio“ bus labai sudėtinga. „Klaipėdos granito“ gretose vėl į kovą prieš vilniečius stos Zigmantas Jesipovas – būtent šis futbolininkas praėjusiame sezone atliko dublį ir pirmasis nuleido giljotiną ant sostinės klubo. Kovo 8-osios dienos proga dailiosios lyties atstovės į stadioną bus įleidžiamos nemokamai.

Utenos „Utenis“ – Klaipėdos „Atlantas“
Kovo 8 dieną 15 val. Vilnius, LFF stadionas.

Solidžiai „Žalgirio“ ekipai priešinęsi uteniškiai laikys dar vieną sunkų egzaminą ir mėgins sulaikyti Andrejaus Paniukovo į priekį vedamą „Atlantą“.

Pirmoji legionieriaus iš Rusijos kirčius patyrusi „Trakų“ ekipa dar nebuvo tinkamai įvertinusi šio puolėjo įgūdžių, todėl vargu, ar Mindaugo Čepo kariauna lips ant to paties grėblio. „Utenio“ klubas negalės kartoti panašių pozicinių klaidų antrajame kėlinyje, po kurių žalgiriečiai rezgė pavojingus išpuolius.

Vis dėlto uteniškiams gali būti kiek lengviau puolime, kadangi atlantiečių gynybiniai veiksmai pirmajame ture itin didelio įspūdžio nepaliko, o prie to dar prisideda ir trauma, kurią patyrė komandos kapitonas Andrius Jokšas. Uteniškiai šias rungtynes žais Vilniuje ir į artėjančią akistatą žiūrovus kviečia nemokamai. Bus puiki proga įsitikinti ar toks A.Paniukovo benefisas – ne atsitiktinumas.

„Trakai“ – Pakruojo „Kruoja“
Kovo 9 dieną 18.30 val. Vilnius, LFF stadionas.

Abu klubai sezoną pradėjo nesėkmingai ir sieks reabilituotis už skaudžius pralaimėjimus patirtus pirmajame ture. Jeigu „Kruojos“ nesėkmė prieš „Sūduvą“ neatrodė kaip didelė staigmena, tai tokiu nesėkmingu scenarijumi pasibaigusios senosios sostinės riterių išvykos į uostamiestį tikrai niekas nesitikėjo.

Tačiau pirmoje rungtynių pusėje pademonstruotas „Trakų“ žaidimas įrodė, jog Valdo Urbono auklėtiniai yra neblogai pasiruošę sezonui. Puikią sportinę formą demonstruojantis Lukas Kochanauskas atrodė labai grėsmingai, taip pat nustebino ir puikiai dėl aukštų kamuolių kovojęs Ronaldas Solominas, kuris ne tik atliko komandos draugui rezultatyvų perdavimą, bet ir pats galingu smūgiu sudrebino vartų konstrukciją. Vis dėlto senosios sostinės atstovams teks lopyti atsiradusias spragas – jų gretose itin trūks traumą patyrusio komandos kapitono Deivido Česnauskio, o su varžovu susidūręs Rokas Stanulevičius taip pat neaišku, ar žengs į aikštę.

Praėjusio sezono „SMScredit.lt A lygos“ sidabriniams prizininkams iš Pakruojo teks kautis su sužeistu žvėrimi bei įrodyti, jog futbolininkai yra pajėgūs rungtynių metu pamiršti klubą persekiojančias problemas. Nuo pozicinių „Sūduvos“ atakų „Kruojos“ žaidėjai gynėsi gana sėkmingai, tačiau koją pakišo gynyba standartinių padėčių metu. Jei šį komponentą Pakruojo žaidėjai pataisys – „Trakams“ bus išties sunku pralaužti svečių gynybinius įtvirtinimus.

...

Re: II (2) turas

2015 Kov 07 11:42

Na, ką, vyrukai, gero savaitaglio. ;) Tikiuosi, kad bus įvarčių fiesta ir laimės teisingos komandos. :D

"Stumbras":
G. Kvedaras, A. Račkus, E. Skripkinas, V. Armanavičius, K. Upstas, A. Rimkevičius, R. Sadauskas, T. Snapkauskas, M. Dapkus, N. Mačiulis, L. Čerkauskas.

Paveikslėlis

...

Re: II (2) turas

2015 Kov 07 12:49

Stumbras 0 : 0 Sūduva

po pirmojo kėlinio.. kol kas lygi kova, su emocijomis, beje, už kurias Arcė geltoną kortą gavo. :P

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: II (2) turas

2015 Kov 07 12:58

Tai Aibar po traumos grįžo taip išeina ?

...

Re: II (2) turas

2015 Kov 07 13:19

61' Įvartis . Mangirdas Radzevičius

Stumbras 0 : 1 Sūduva

MarijEmpoliečiai... :D

...

Re: II (2) turas

2015 Kov 07 13:45

Stumbras turėjo progą, bet nepasisekė, o Radzinevičius smeigė dar vieną..

Stumbras 0 : 2 Sūduva

Nors Sūduvos šalikai namie, bet ir bet raudono šaliko viskas eina gerai :)

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: II (2) turas

2015 Kov 07 13:53

sūduva protingai ir racionaliai... kol kas gražiai čempionatą pradėjo, kad ir kaip bebūtų banalu, bet matosi trenerio indėlis :)

...

Re: II (2) turas

2015 Kov 07 13:55

sustyguota viskas gražiai, kiekvienas žino vietą..

o Arcei nervas tik ėmė, kad sausas liko..


karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: II (2) turas

2015 Kov 07 14:11

šiauliams per standartus vėl kažkokią pornografiją gynyboje demonstruoja...

...

Re: II (2) turas

2015 Kov 07 14:18

puolime liewus pjauna, apsiginti nesugeba.. :D smalsu, kaip čia bus..

po kokybiško futbolo tenka ir tokio pamatyti :P

...

Re: II (2) turas

2015 Kov 07 14:50

Šiauliai 0 : 0 Spyris

po pirmojo lygu.. net nuobodoka darosi..

Psichologas
Pranešimai: 1320
Užsiregistravo: 2015 Vas 02 18:02
Palaikoma komanda: Kauno Žalgiris
Miestas: Kaunas

Re: II (2) turas

2015 Kov 07 14:51

Sūsuva next level shit šiendien buvo Stumbrui, tikrai rimta komandėlė, Stumbrui vat koja pakišo patirties stoke, abu golai per jaunus žaidėjus galima būtu sakyt. Nu aišku Kvedaras galėjo apsiimt ten ta kamuolį pirmam gole.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: II (2) turas

2015 Kov 07 15:53

Sūduva šiandien tikrai paliko rimtos komandos įspūdį

Spyris vėl nustebino. Tikrai nesitikėjau kad laimės Šiauliuose, prognozavau lygiąsias. Kitą savaitę nusimato įdomus Kauno derbis :)

Grįžti į