bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

II turas

2011 Kov 18 13:07

Kovo 19d., šeštadienis, 13.00 val., Gargždai
Tauras - Klaipėda

Kovo 19d., šeštadienis, 17.00 val., Gargždai
Mažeikiai - Žalgiris

Kovo 19d., šeštadienis, 18.00 val., Marijampolė
Kaunas - Sūduva

Kovo 20d., sekmadienis, 13.00 val., Gargždai
Kruoja - Šiauliai

Kovo 20d., sekmadienis, 17.00 val., Gargždai
Banga - Atlantas

Kovo 20d., sekmadienis, 18.00 val., Marijampolė
Dainava - Ekranas

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: II turas

2011 Kov 19 08:23

Kaži kaip Gargžduose - ar yra sniego?

UCCM
Pranešimai: 602
Užsiregistravo: 2010 Vas 11 06:57

Re: II turas

2011 Kov 19 08:43

Kaži kaip Gargžduose - ar yra sniego?
Kai grįšiu, atsakysiu...

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: II turas

2011 Kov 19 08:45

2 turas: Vakarų Lietuvos derbis
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... 46-2-turas" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį "Bangos" laukia pati trumpiausia išvyka šį sezoną ... į Gargždų miesto stadioną. Mūsų varžovas - Klaipėdos "Atlantas" sezono pradžioje būtent Gargžduose žaidžia savo namų rungtynes.

Dėmesio. Kadangi šiose rungtynėse aikštės "šeimininkais" bus klaipėdiečiai, tai ir prekybą bilietais vykdys būtent jie, o ne "Banga". Tad, kaip ir bet kuriose kitose "Bangos" išvykos rungtynėse, klubo abonementiniai bilietai nesuteiks teisės patekti į stadioną.

Varžovai. Dabartinis Klaipėdos "Atlantas" savo kelią pradėjo 1962 metais "Granito" pavadinimu (1993-1995 metais vadinosi PSK "Aru", o nuo 1996 metų - "Atlantu"). Sovietinėje Lietuvoje "Granitas" buvo viena pajėgiausių komandų, o nepriklausomybės metais klaipėdiečiams teko ilgokai palaukti pirmųjų apdovanojimų. Tik trumpajame 1999 metų sezone pirmą kartą "Atlantas" pasidabino medaliais - užėmė 3-ą vietą. 2000 metais klaipėdiečiai pakartojo šį savo pasiekimą, o 2001 ir 2002 metais žengė dar žingsnį aukštyn - dukart iškovojo sidabro medalius. Paskutinį kartą tarp prizininkų (3-a vieta) "Atlantas" pateko 2004 metais. Be to, per įspūdingą 1999-2004 metų laikotarpį "Atlantas" tris kartus žaidė Lietuvos Taurės finale ir dukart iškovojo Taurę (2001 ir 2003). Vėliau "Atlantas" išgyveno nuosmukį ir dažniau finišuodavo antroje turnyrinės lentelės pusėje. Prieš prasidedant 2009 metų sezonui klaipėdiečiai prisijungė prie FBK "Kauno" organizuoto "demaršo" ir galiausiai atsidūrė II lygos Vakarų zonoje. Jei trečiosios Lietuvos futbolo pakopos nugalėtoju "Atlantas" tapo be didesnio vargo, tai praėjusiame sezone I lygoje klaipėdiečiams teko kur kas rimtesni išbandymai ir sezono gale tik 7-toji turnyrinės lentelės vieta. Į A lygą "Atlantas" sugrįžo tik sutikus LFF Vykdomajam komitetui.

Vakarų Lietuvos derbis. Prieš keletą metų interneto svetainėje "Bangos" aistruolių klausėme, dvikovos su kuriuo varžovu galėtų būti pavadintos derbiu. Toje apklausoje įspūdinga persvara nugalėjo Klaipėdos "Atlantas". Klaipėdos ir Gargždų ekipų derbių istorija prasidėjo 1994 metais, kai "Banga" debiutavo aukščiausioje Lietuvos futbolo pakopoje. Pirmasis "blynas" prisvilo - 1994 metų spalio 23 dieną Gargžduose vykusią dvikovą 6:1 laimėjo PSK "Aras", nors gargždiškiai po G.Samsonik įvarčio pirmavo. "Bangą" sėkmė aplankė tik 1998-1999 metų sezone. 1998 metų rugpjūčio 8 dieną Gargžduose vykusi dvikova baigėsi be įvarčių, o 1999 metų gegužės 26 dieną Gargžduose (klaipėdiečių pageidavimu rungtynės buvo perkeltos iš Klaipėdos) "Banga" įveikė "Atlantą" 1:0 (įvartį pelnė G.Samsonik). Aukščiausioje lygoje 1994-2000 metais komandos sužaidė 13 susitikimų - 10 kartų laimėjo "Atlantas", dvejos dvikovos baigėsi taikiai ir vieną kartą pajėgesnė buvo "Banga". Derbių istoriją dar papildė vienerios rungtynės 2007 metais, kai komandos susitiko LFF Taurės ketvirtajame etape. Klaipėdoje vykusį susitikimą 1:0 laimėjo "Atlantas". Galutinėje tarpusavio rungtynių suvestinėje skaičiai ne "Bangos" naudai: 14 rungtynių, viena pergalė, dvejos lygiosios ir 11 pralaimėjimų, įvarčiai - 10:33.

Derbiui savo "prieskonį" suteikė ir nelygiavertė žaidėjų migracija tarp dviejų klubų. Paprastai iš "Bangos" į "Atlantą" iškeliaudavo talentingiausi žaidėjai, tuo tarpu į "Bangą" patekdavo arba jauni, arba "Atlante" neatsiskleidę futbolininkai. Pavyzdžiui, 1997 metais į "Atlantą" perėjo D.Žernys (1996 metais atėjęs į "Bangą" iš FK "Klaipėda"), 2000 metais - M.Vijeikis, 2001 metais - T.Tamošauskas ir M.Kazlauskas. Po sezono (arba pusės sezono) "praktikos" "Bangoje" į Klaipėdą iškeliavo L.Valius, R.Maciulevičius, E.Lukoševičius. Tiesa, kai kuriems žaidėjams nepavykdavo įsitvirtinti "Atlante", tačiau jie atsiskleidė "Bangoje". I.Gurjanovas, 1996 metais atėjęs į "Bangą" iš FK "Klaipėda", pusę 1997-1998 metų sezono rungtyniavo "Atlante", o vėliau sugrįžo į "Bangą" ir tapo vienu rezultatyviausių Gargždų komandos žaidėjų aukščiausioje lygoje. Patikimai "Bangos" vartus tris su puse sezono (1998-2000 metais) gynė "Atlante" neįsitvirtinęs R.Venckus. Trumpai "Bangoje" blykstelėjo M.Žvilauskas, kurio karjerą nutraukė nelaimingas atsitikimas.

"Atlanto" sudėtis. Kol kas klaipėdiečių sudėtis lieka viena didžiausių paslapčių A lygoje. Praktiškai daugiausiai informacijos apie šiemetinį "Atlantą" suteikė pirmosios rungtynės su Panevėžio "Ekranu" (klaipėdiečiai pralaimėjo 0:4), o ne pats uostamiesčio klubas ar LFF. Toje dvikovoje "Atlanto" vartus gynė 26 metų Šarūnas Kilijonas, per savo karjerą žaidęs ne viename A lygos klube, o praėjusiais metais vilkėjęs Tauragės "Tauro" marškinėlius. Prie labiausiai patyrusių komandos žaidėjų be Š.Kilijono galima būtų priskirti 23 metų saugą Tomą Vyšniauską, kuris sezonui rengėsi su "Banga", o paskutinę akimirką buvo įtrauktas į klaipėdiečių sudėtį, ir 23 metų saugą Donatą Surblį, nuo 2006 metų žaidžiantį "Atlante" (2010 metais pusmečiui buvo paskolintas "Klaipėdai"). Nemenką patirties bagažą (tiesa, žemesnėse lygose) turi ir 26 metų Valdas Žalneravičius. Kiti aikštėje pasirodę futbolininkai minėtam ketvertui neprilygsta nei pagal amžių, nei pagal patirtį. Tiesa, "Atlanto" vyriausiasis treneris Romualdas Norkus interviu svetainei penalty.lt atskleidė, kad komandą dar papildys keletas legionierių iš Gruzijos, Brazilijos ir Rusijos.

Dubleriai. Rezervinės abiejų klubų sudėtys susitiks pirmadienį 18:30 Gargždų miesto stadione.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: II turas

2011 Kov 19 09:02

Šeštadienio varžovas – gerokai susilpnėjęs „Kaunas“
Valdas Kasperavičius
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... njs-kaunas" onclick="window.open(this.href);return false;

Šeštadienį Marijampolės „Sūduva“ žais antrąsias Lietuvos futbolo A lygos čempionato rungtynes. Mūsų komandos varžovė bus FBK „Kauno“ ekipa.

FBK „Kaunas“ – tituluočiausias Nepriklausomos Lietuvos futbolo klubas, aštuoniskart šalies čempionas (1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2006, 2007 m.). Tačiau dabar tai jau praeitis. Varžovų ekipoje nebeliko tituluotų žaidėjų, tarpsezoniu FBK „Kaunas“ stipriai atjaunėjo ir susilpnėjo. Skambus liko tik komandos pavadinimas. Po praėjusio sezono su FBK „Kaunu“ atsisveikino gynėjai Mindaugas Bagužis, Valdas Pocevičius, saugai Aurimas Vertelis, Nerijus Valskis, saugas – puolėjas bosnis Edinas Pehličius, puolėjas Evaldas Razulis. M.Bagužis ir V.Pocevičius perėjo į Pakruojo „Kruoją“, A.Vertelis – į Panevėžio „Ekraną“, N.Valskis išnuomotas Liepojos „Metalurgs“ (Latvija), E.Razulis pasirašė sutartį su Edinburgo „Hearts“ (Škotija). Bosnis E.Pehličius grįžo į tėvynę. FBK „Kauną“ papildė tik gynėjai Marius Činikas, Vytautas Birškys bei saugas Audrius Juozaitis. Kiti prie ekipos prisidėję vaikinai – buvę ekipos dubleriai. M.Činikas pernai žaidė Minsko „Partizan“ (Baltarusija), V.Birškys – „Klaipėdos“ komandoje, o A.Juozaitis vilkėjo Kauno „Atleto“ marškinėlius.

Kauniečiai, pernai pirmojoje lygoje nepraradę nė taško, 2011 metų sezoną pradėjo tragiškai. Pirmajame A lygos ture FBK „Kaunas“ 0:3 pralaimėjo Vilniaus „Žalgiriui“, o trečiadienį LFF taurės turnyro pusfinalyje būsimieji mūsų varžovai net 0:5 nusileido Gargždų „Bangai“. Po šio skaudaus smūgio iš FBK „Kauno“ vyriausiojo trenerio pareigų pasitraukė Darius Gvildys. Komandos strategu tapo 60 metų Eugenijus Riabovas, anksčiau jau dirbęs FBK „Kauno“ vyriausiuoju treneriu. „Po pralaimėjimo Gargždų komandai rungtynių neanalizavome, nes rezultatas žiaurus ir nėra prasmės ieškoti klaidų ar kažką kaltinti. Futbolininkai stengėsi, jie juk nenorėjo pralaimėti. Nereikia pamiršti, kad mūsų komanda labai jauna, joje yra aštuoni ar devyni vaikinai, kurie dar mokosi vidurinėje mokykloje. Jei būtų bent keturi vyresni žaidėjai, vaizdas būtų kitoks“, – Fksuduva.lt tinklalapiui pasakojo E.Riabovas. Paklaustas, kokias užduotis kels auklėtiniams per mačą su „Sūduva“, E.Riabovas atsakė: „Viską reikia vertinti realiai. Turime daug bėdų. Dėl traumų negalėjo žaisti pagrindinis vartininkas Laurynas Vertelis, Marius Šoblinskas, Andrius Bartkus, paleidžiamojo rašto dar nėra gavęs Marius Činikas. Bronchitu susirgo Audrius Juozaitis, per praėjusią dvikovą smegenų sutrenkimą patyrė Andrius Sanajevas, susižeidė Paulius Daukša. Visi jie negalės žaisti. Tad tikrai būtų drąsu teigti, kad vyksime nugalėti. Sakau, kad mums labai svarbu garbingai sužaisti, nes varžovas – itin stiprus“. Pasak E.Riabovo, jo komanda tikrai nepuls atakuoti, didžiausią dėmesį skirs gynybai, o atsiradus progai mėgins kontratakuoti.

„Sūduvos“ nuotaikos kur kas geresnės. Marijampoliečiai pirmajame ture net 6:1 sutrypė Alytaus „Dainavą“, o rytoj tikisi nugalėti ir kauniečius.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: II turas

2011 Kov 19 09:03

A. Jeršovas: Tik pergalė mus tenkins!
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujienos/n388_.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Kovo 19 dieną Gargžduose Vilniaus „Žalgiris“ susitiks su „Mažeikių“ komanda. Prieš rungtynes žalgirietis Artūras Jeršovas nusiteikęs optimistiškai: „Stengsimės nugalėti. Tik pergalė mus tenkins!“

Kokios nuotaikos vyrauja komandoje prieš pirmąsias išvykos rungtynes?
Kaip visada geros. Esame užsivedę ir labai laukiame rungtynių.

Kaip vertini varžovą?
Kiek žinau „Mažeikiai“, lyginant su praėjusiu sezonu, sustiprėjo finansiškai, todėl turi pajėgesnių žaidėjų. Manau, varžovas gana stiprus. Pirmą kartą šį sezoną žaisime lauke, kol kas visos rungtynės vyko uždarose patalpose, todėl bus šioks toks skirtumas. Nelengvos rungtynės laukia.

Pirmąsias sezono rungtynes prieš FBK „Kauną“ laimėjote triuškinančiu rezultatu 3:0. Solidi pergalė pridėjo pasitikėjimo savimi?
Žinoma, namie įmušus tris įvarčius labiau pasitikime savimi, atsiranda tarpusavio supratimas, dabar tiesiog reikia susityguoti viską iki galo. Pajautėme žaidimo skonį ir bandysime taip žaisti, nieko nekeisime.

Iki Gargždų laukia keturios valandos kelio, „Mažeikių“ futbolininkams važiuoti gerokai arčiau. Kaip manai, ar ilga kelionė turės įtakos žaidmui?
Nemanau, visgi ne pirma išvyka, esame įpratę. Nors keturių valandų kelionėje šiek tiek kūnas apsunksta, bet, manau, po pirmų 15 rungtynių minučių viskas bus tvarkoje.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: II turas

2011 Kov 19 09:09

Kaži kaip Gargžduose - ar yra sniego?
Svarbu, kad nesnigtu varzybu metu, ten ta sniega pries rungtynes jai jo yra nuvalo visada su traktoriuku 8-)

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: II turas

2011 Kov 19 18:53

legionieriu diena siandiena :)

henrikas
Pranešimai: 61
Užsiregistravo: 2010 Gru 01 21:00
Palaikoma komanda: MINIJA fk

Re: II turas

2011 Kov 19 21:37

"Kaunas" neatsilaikė prieš "Sūduvą"

http://www.fbk.lt/index.php/kaunas_neat ... uduva/6316" onclick="window.open(this.href);return false;

"Kaunas" šiandien žaidžia 2011 m. A lygos čempionato II turo rungtynes.

Mūsų varžovė - Marijampolės "Sūduva", pernai A lygoje iškovojusi sidabrą ir šiemet neslepianti ambicijų pagaliau užsidėti stipriausio šalies futbolo klubo karūną.

Rungtynes komandos žaidžia Marijampolės "Arvi" futbolo arenoje.

"Kaunui" šiandien padėti vis dar negali Laurynas Vertelis, Andrius Bartkus, Marius Šoblinskas, Marius Činikas, Vytautas Birškys. Po trečiadienio rungtynių su "Banga" iš rikiuotės iškrito ir Paulius Daukša bei Andrius Sanajevas, bronchitu susirgo Audrius Juozaitis.

Mačą su "Sūduva" geltonai-žali pradėjo tokios sudėties:
Lukas Žukauskas; Donatas Nakrošius, Mantas Fridrikas, Tomas Janušauskas, Audrius Račkus; Marius Miškinis, Simonas Paulius, Tomas Miklinevičius, Tomas Snapkauskas, Lukas Sendžikas; Ramūnas Mačežinskas.

Atsargoje:
Ignas Plūkas, Darius Šinkūnas, Aurimas Raginis, Gvidas Juška, Gintaras Griškevičius, Edvinas Petkus, Rolandas Gumbrys.

---------

Pirmos 15 rungtynių minučių "Kaunui" buvo labai sunkios. Marijampoliečiai prie "Kauno" vartų jau kėlė tris kampinius, ne kartą pavojingai prasiveržė link mūsų vartų dešiniuoju atakos kraštu. "Sūduvos" spaudimas pastebimai auga, po vienos "Sūduvos" atakos stiprų smūgį iš baudos aikštelės vidurio laimei "atrėmė" kito "Sūduvos" žaidėjo nugara.

Kėlinio viduryje "Sūduva" surengė labai pavojingą greitą išpuolį, bet atakos smaigalyje atsidūręs Povilas Lukšys nesugebėjo išnaudoti puikios progos.

28 min. viena iš pavojingiausių "Sūduvos" atakų. L.Žukauskas paliko vartus ir prie galinės linijos kovojo su varžovu, bet šis sugebėjo atlikti perdavimą į baudos aikštelės vidurį, o po galva atlikto smūgio į mūsų vartus nuo įvarčio mus išgelbėjo virsptas. Dar sykį turėtume padėkoti fortūnai.

Kėlinio pabaigoje "Sūduvos" puolimo mašina šiek tiek sulėtėjo, truputį ilgiau kamuolį aikštės viduryje turėjo ir mūsiškiai.

Po pirmojo kėlinio rezultatas lygus 0:0.

Antrojo kėlinio pačioje pradžioje vienos atakos metu "Sūduva" kėlė kelis kampinius. Nuo jų mūsiškiams pavyko apsiginti, bet po paskutinio kelto kampinio užsitęsusi ataka baigėsi Nikolajaus Mašičevo smūgiu iš maždaug 18 metrų, kurio L.Žukauskas nesugebėjo atremti. "Kaunas" pralaimi 0:1.

Praleidę įvartį mūsiškiai suaktyvino žaidimą varžovų aikštės pusėje. Po vienos kauniečių atakos ir pavojingo perdavimo iš baudos aikštelės krašto "Sūduvą" nuo įvarčio išgelbėjo gynėjai, paskutiniu momentu nukreipę kamuolį į kampinį.

62 min. Pirmasis "Kauno" keitimas. S.Paulių keičia E.Petkus.

"Kaunui" ir toliau stengiantis išlyginti rezultatą marijampoliečiams atsiveria vis daugiau gerų galimybių kontratakoms. 72 min. mūsų aikštės pusėje prasidėjusi "Sūduvos" ataka baigiasi taikliu po keitimo aikštėje pasirodžiusio Tado Eliošiaus smūgiu iš baudos aikštelės. 0:2.

74 min. visiškai nepavojinga situacija baigiasi dar vienu įvarčiu į mūsų vartus. Iš atakos krašto T.Eliošius greičiausiai bandė atlikti perdavimą į baudos aikštelę, bet kamuolys lėkė į tolimą mūsų vartų kampą. 0:3.

84 min. L.Sendžiką keičia A.Raginis.

Valiukas
Pranešimai: 372
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:43
Palaikoma komanda: "Ekranas"

Re: II turas

2011 Kov 19 21:43

Gal laikas kurt temą "Ar Kaunas išlips iš minuso iki sezono pabaigos?" :)

henrikas
Pranešimai: 61
Užsiregistravo: 2010 Gru 01 21:00
Palaikoma komanda: MINIJA fk

Re: II turas

2011 Kov 19 21:55

Nereikia. tikrai vaikinai išlips iš minuso. palaukime Mažeikių,Taurų, Kruojų ir etc. ..

Sliuwis

Re: II turas

2011 Kov 19 21:56

Ir koks tokios temos tikslas? Kaip bus pamatysim sezono eigoje, ir čia nieko nepridiskutuosi :)

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: II turas

2011 Kov 19 22:11

Gal laikas kurt temą "Ar Kaunas išlips iš minuso iki sezono pabaigos?" :)
O kas tau trukdo sukurti? Ieškai, kas už tave tai padarytų ar bandai leidimą gauti :)

Valiukas
Pranešimai: 372
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:43
Palaikoma komanda: "Ekranas"

Re: II turas

2011 Kov 19 23:33

Taip, dėde slasher'i, nedrįstu pats :D O iš tiesų tai tiesiog bandžiau truputį ironiškai pareikšti savo nuomonę apie FBK Kauno rezultatus, nereikia tos temos ir to balsavimo, tik, kad su tokiais rezultatais dar ilgai minuse sėdės..

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: II turas

2011 Kov 20 00:28

http://www.klaipeda-fc.lt/pages/posts/- ... sko-37.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Kaip ir praėjusią savaitę, "FC Klaipėda" Gargžduose vykusias rungtynes pralaimėjo minimaliu skirtumu, tik šįkart rezultatu 1:2 (0:1). Tauragiškius, kurie Gargžduose taip pat žaidžia namų rungtynes, 43 min. į priekį išvedė legionierius Regilio Seedorf, 73 min. rezultatą išlygino ir viltis atgaivino klaipėdietis Deividas Lukošius, tačiau rungtynių pabaigoje, 86 min. tas pats R. Seedorf pelnė dar vieną įvartį. Paskutinėmis minutėmis "FC Klaipėda" žaidėjai turėjo dar bent dvi progas pasižymėti, deja, įvarčio įmušti nepavyko. Taigi, Klaipėdos klubas savo sąskaitoje po dviejų čempionato turų lieka be taškų. Kitas A lygos rungtynes komanda žais balandžio 3-ąją išvykoje su Vilniaus "VMFD Žalgiriu".

Grįžti į